Dodaj do ulubionych

Podręcznik do łaciny

07.09.03, 15:39
Wiem,że to wątek nie na to forum,ale jednak spróbuję.Czy ktoś z was posiada
może pierwszą część podręcznika do łaciny"Lectio Latina".Niestety w całym
moim pięknym mieście nie można jej dostać,bo już dawno temu przestano ją
wydawać:-(Ewentualnie,podajcie jakieś adresy,gdzie można byłoby ja kupić.Może
warto poszukać na allegro???

Jak nie załaitwię jej do końca tygodnia,to nie wiem co zrobię...
Obserwuj wątek
    • ad_vocem Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 15:46
      A po co podręcznik. Sądząc z sygnaturki to łaciną podwórkową już władzasz
      wyśmienicie.
      • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 16:04
        ad_vocem napisał:

> A po co podręcznik.
        Tak dla hecy.Ja szkoły i mojej profesorki od łaciny sobie nie wymyśliłam.Nie
        moja wina,że wymaga podręcznika starszego ode mnie:-(
        Sądząc z sygnaturki to łaciną podwórkową już władzasz
        > wyśmienicie.
        Jest wyrażnie napisane,kto nią włada.Czytanie ze zrozumieniem się kłania;-)
        • ad_vocem Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 16:12
          zostaw sobie te ** na lepsze okazje, jeszcze sie na pewno przydadza, nie
          dewaluuj ich
    • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 17:14
      abstrahując od cudnych rad Ad_Vocem, spróbuje ja poszukać u siebie. Takie
      niezbyt grube książki, z frgamentem jakiejś płaskorzeźby na okładce, prawda?
      MOja siostra uczyła się z tego, jeśli jeszcze jakims cudem nie zostało wywalone
      a ja jakimś cudem zapamiętam zeby poszukać i jakimś cudem znjadę, dam znać. Ale
      to najwcześniej za tydzień będę z powrotem. Dużo tych cudów, kurde :-|
      • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 17:24
        trzy cudy w jednym poscie. zostaly jeszcze 4 poza.
        • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 17:41
          ja np. nie wierze w cuda.
          • Gość: kanuk Re: Podręcznik do łaciny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.03, 17:49
            z drugiej strony, podobno piekla tez nie ma.
            • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 17:55
              aha diabła największe to osiągnięcie
          • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 17:50
            znaczy odzierasz Paprotną z resztek nadziei.
            • Gość: kanuk Re: Podręcznik do łaciny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.03, 17:53
              nie dalej jak wczoraj sluchalem odpowiednika programu swiat w oczach dziecka
              Teresy (nomen omen) Klys i tak tam zostalo powiedziane. ze to wymysl.
              dziewieciolatek by chyba nie zmyslal ,co?
              • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 17:55
                z tego co pamietam z lekcji, to informacja ta pochodzi wprost od franciszka,
                ktory nastepnie zostal swietym. wiec chyba nie klamal.
                • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:00
                  a nene, prostuje: przypuscil ze kazdemu uda sie przecisnac przec ucho igielne.
                  natomiast dziewięciolatek uwierzyl w cuda, co jest faktycznie sukcesem diabla,
                  jako rzecz Ignatz
                  • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:02
                    ej, nie odwracaj kota śmierdzącą częścią w moja stronę nie to powiedziałem!
                    • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:02
                      aha polaczylam fakty na chybil trafil i taka wyszla suma.a to nie suma ale
                      roznica?
                      • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:05
                        negacja
            • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 17:56
              broń Boże, stanę na głowie byle by Kwiatuszkowi dogodzić ;-)
              • Gość: kanuk Re: Podręcznik do łaciny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.03, 17:59
                dogadzaj Wasc. ale ta informacja to ,ze jest czy ze nie ma. bom dawno nie byl w
                Asyzu.
                • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:00
                  Jest, niedawno tam wstąpiłem albowiem było mi po drodze
                • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:01
                  a nene, prostuje: przypuscil ze kazdemu uda sie przecisnac przec ucho igielne.
                  natomiast dziewięciolatek uwierzyl w cuda, co jest faktycznie sukcesem diabla,
                  jako rzecz Ignatz

(yhyh przedkladasz kolejnoc chrono-logiczna nad logiczna?)
                  • Gość: kanuk Re: Podręcznik do łaciny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.03, 18:04
                    jeszcze czas by cofac chcieli. to juz cuda prawdziwe, nie wirtualne. zasambucze
                    z kawa espresso. anybody ?
                    • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:05
                      mi mozesz pod powieke wlac filizanke albo dwie ;)
                  • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:05
                    aha błądzisz, ale to rzecz ludzka
                    • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:07
                      hyyhyh to drugie zaprzeczenie zmienilo znak mnus na plus znow. musisz ze
                      zaprzec po raz trzeci, na wyscigi z kurem
                      • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:10
                        nie muszę, Twoje negacyjne stwierdzenie tez się zniosło w ramach swej
                        podwójności
                    • mreck Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:10
                      o! tu jesteście, na wątu nihilnovisubsole
                      • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:11
                        jacy my? hihi
                        • mreck Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:13
                          o lupusie mowa. Ty i ta pani. jeszce trzeźwa? ;) czy juz poszli?
                          • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:15
                            wiesz jak to jest, że nie zgadniesz jak nie wiesz, ale podejrzewam że miało być
                            lepiej a jest jak zwykle ;-)
                            • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:15
                              aha mowicie moze o mnie czy kolo mnie? bo nie wiem czy kserowac zeby czarne na
                              bialym miec
                              • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:20
                                hyhy a to już musisz sama wywnioskowac, uzywając żelaznej kartezjańskiej logiki
                                (czy ja za dużo od kobiet nie wymagam?)
                        • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:13
                          mnie np tu nie ma. masz zludzenia optyczne. widzisz fatamorgane
                          • mreck Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:15
                            z takimi nogami to może być i fatamorgana. non omnis moriar.
                            • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:17
                              aha powinienes zainstalowac monokl na oku wyobrazni, bo Ci wzrok szwankuje ;)
                            • mreck Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:17
                              jej tu nie ma, ale tam jest, zajrzyj ignatz kolego pod stół.
                              • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:18
                                aha Ignatz ja tez bym Cie chciala uczulic oraz odwolac sie do internetowej
                                przyjazni, co trwalsza jest od wojska nawet
                              • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:19
                                osz kurrr!! Ty, faktycznie. A ja myślałem że z tymi nogami to podpucha.
                                • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:20
                                  aha to ja nie bede moze Panom przeszkadzac. pojde przypudrowac nos. sija
                                  • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:26
                                    hyhy chyba spłoszyliśmy rusałeczkę :-D
                                    • Gość: aniela Re: Podręcznik do łaciny IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 18:29
                                      oj Ignaś. przeciez jak wroce, przeczytam, wiec waż słowa z dokładnoscia co do
                                      grama.
                                      • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 07.09.03, 18:32
                                        wiem że wrócisz, jest nawet takie powiedzenie - choć jestes młoda jeszcze więc
                                        nie wiem czy je miałaś okazję słyszeć
    • mmpm Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 10:35
      Znaczy chyba ja jeszcze posiadam.
      Ale dostarczyc bym mogl najwczesniej za 3 tygodnie.
    • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 14:06
      Kwiatku

Własnie przeczucie ci dobrze mówiło, jest na Allegro , z opcja "kup teraz"

www.allegro.pl/show_item.php?item=15924619
      Powinnaś zdążyć.
      • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 21:51
        Dziękuję wszystkim za odzew.Piotrze,niestety ten podręcznik na allegro,to do
        klasy drugiej był a mi potrzeba do pierwszej.A M. i ignatz jak znajdą
        książkę,to będą wielcy.Naprawdę;-)
        • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:23
          to jeszcze nie jestem wielki?? :-(
          • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:30
            zawze możesz być jeszcze większy;-)
            • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:31
              i nie zaszkodzi mi?
              • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:34
                jak cię nie zabije,to cię wzmocni.Gdzieś to słyszałam...
                • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:35
                  do nitschego taka filozofia :-)
                  • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:40
                    oj,chyba mnie Kantujesz;-)
                    • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:45
                      :)
                      • emusia Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:48
                        protestuje.
                        • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:52
                          wszelkie protesty na moim wątku są zabronione.Tym samym pozbawiam Cię jednego z
                          najważniejszych praw z Deklaracji Praw Człowieka.To chyba jedyna rzecz jaką
                          zapamiętałam dzisiaj z lekcji...
                          • emusia Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:55
                            ja jedyne co zapamiętałam to to, że udzie wymyslili cement. jakby tego było
                            mało to ja jestem autorką tej genialnej myśli. robić osobny wątek do gratulacji?
                            aha i nie pchwaliłam się: dostałm 5 z chemii dzis.
                            • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 22:58
                              ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŁ!!!!!!A le to jest słiiiiiiit;-)
                              • emusia Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 23:00
                                aha. w mojej szkole wszystko est słiit własnie sie o tym diowiaduje. łącznie z
                                panem konserwatorem 'złota rączka'.
                                • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 23:07
                                  Fuj!Przecie pan konserwator nie może być słiiit.On może być co najwyżej
                                  strong.Wytłumacz jutro tym panienkom z klasy tego fopa,co to go popełniają;-)
                                  • emusia Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 23:10
                                    u nas słiit są nawet kafelki w łazience (różowe. błe)
                                    • ignatz Re: Podręcznik do łaciny 08.09.03, 23:22
                                      o dzizas, a podobno to kultura priorytetowo przed wszystkim
        • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 15:20
          To może spróbuj ten podręcznik podłożyć

www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.glowna?str=fis74633&skad=uzkmucpmny
          • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 15:27
            nie,zamiana nie przejdzie,bo baba od łaciny(pieszczotliwie zwana przeze mnie
            wiedżminem)jest przekonana co do świętości dokładnie tego jednego,jedynego
            podręcznika.Tylko dlaczego w Merlinie można kupić taki podręcznik do IV klasy,a
            do pozostałych już nie???:-(((
            • emusia Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 15:31
              a ktoś w klasie ma? bo jak ma, to pożycz i skseruj. ja tak nieraz robiłam, bo
              mi to taniej wychodziło niż kupować nową książke do anglika np.
              • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 15:33
                w akcie desperacji pewnie będę musiała to zrobić,ale ona naprawdę wymaga
                tylko"prawdziwych"podręczników:-(
                • emusia Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 15:34
                  to je powiesz, zeby sie w dupe pocałowała, względnie możesz się zapytać czy to
                  je mąż pisał te książke czy jak, że tak pragnienowych? wazne ze sie mo9żesz z
                  tego nauczyć.
                • baloo1 Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 16:17
                  Twoja Pani ma racje, Kfiatkoska. Uczniowie powinni korzystac tylko z nowych
                  pachnacych swiezoscia i farba drukarska, podrecznikow. Albowiem poniewaz tylko
                  korzystanie z takiego calkiem nowego podrecznika zapewnia komfort nauki i
                  zacheca do niej. W porownaniu z takim, natenprzyklad, zwyklym podrecznikiem
                  uzywanym, alboniedajboze, kserem (fuj, obrzydlistwo), to nie ma porownania
                  bynajmniej . Dodajmy, ze podreczniki owe powinny byc kupowane u nauczycieli,
                  zeby mogli sobie skorzystac z marzy. Twoja Pani jest wiec dodatkowo
                  altruistka, dobrowolnie z rzeczonej marzy rezygnujac. Prawdziwa silaczka
                  naszych czasow, z lacinskim kagancem w reku, otco. Im wiecej czytam Waszych
                  szkolnych opowiesci, drogie plazowe maskotki, tym bardziej szkole lubie i tym
                  bardziej zaluje, ze juz nie moge do niej chodzic.
                  Gdyby sie tak zakrecic, to moze chociaz na woznego by mnie przyjeli, albo
                  palacza ? He ? Zeby moc oddychac ta atmosfera wiedzy, wzajemnej zyczliwosci i
                  nieskrepowanej wolnosci.

B.

PS : Z tym palaczem, to chyba realny pomysl. Emempeem na pewno dalby mi niezle
                  referencje.
                  • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 16:25
                    Baloo , z całą pewnościa jeślibys palił w piecu swoimi paczkami ( z własnej
                    kasy) , to każda szkoła by cię wzięla na palacza
                    • baloo1 Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 16:33
                      No pewnie, juz pedze. Ale poczekam, az drwale zaczna scinac zasadzone przez
                      siebie sosenki, a hutnicy spuczczac ( za przeproszeniem) surowke uzyskana z
                      zebranego przez siebie zlomu. Opal dostarcza opalany, a nie opalajacy vel
                      palacz. Chyba, ze beda przyjmowac faktury watoskie.

• baloo1 Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 16:43
                        Mozna tez ewentualnie palic paczkami skonfiskowanymi rozwydrzonej mlodziezy
                        szkolnej. W tydzien zrobiloby sie zapasy na caly rok. Dla pieca CO i dla mnie.
                        • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 16:50
                          Ale masz wymagania : żeby opalany palił opalami? Diamenty pala się lepiej :)
                          • baloo1 Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 16:54
                            Opalanie diamentami sie nie opyla ;o)

B.

Poza tym zwracam Ci uwage, Piotrze, ze szydzisz z kalectwa biednej mojej
                            klawiaturki i tym samym smutne sobie wystawiasz swiadectwo. Niegodne Opoki ;o)
                            • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 17:14
                              E:-{ Uszy kładę po sobie.

__

ale nie lubie papierosów , to już wiesz :)
                              • baloo1 Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 17:21
                                fajnie Piotrze wygladasz w tym czako i z wasiskami. Jak caly szwadron
                                szydlowieckich szwolezerow ;o)

a papieroski siedza w kacie i cichutko lkaja :o(
                  • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 18:19
                    co do podręcznika,to on z pewnością nie będzie nowy i pachnący farbą,bo nie
                    wydają go od ładnych paru lat.A jakby jeszcze można było go kupić od
                    nauczycielki,to by mi naprawdę nie przeszkadzało.Sęk w tym,że jego nie można
                    kupić nigdzie.Jutro mam zamiar szukać jakiegoś książkowego podziemia...
    • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 15:04
      Podnoszę wątek,żeby każdy mógł go sobie przeczytać(jeżeli jeszcze tego nie
      zrobił)
      • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 09.09.03, 15:34
        Niestety w sieci znalazłem tylko do 3 i 4 lkasy.
        • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 10.09.03, 08:14
          Tradycyjnie podnoszę o parę postów,bo książki jak nie miałam,tak nie mam...
          • viki2lav Re: Podręcznik do łaciny 10.09.03, 08:44
            kupilabym ci ja na urodziny, a le tego nigdzie nie ma , probowalas u kolegow ze
            starszej klasy, zamrugaj do nich, niech wypadaja z podrecznikow, na piwo bedzie
    • mmpm Re: Podręcznik do łaciny 10.09.03, 12:04
      Daj mi swoj adres, zobacze co da sie zrobic.
      • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 10.09.03, 15:14
        już poleciał;-)
        • mmpm Re: Podręcznik do łaciny 10.09.03, 15:55
          nie doszlo, sprobuj jeszcze raz, na adres wp.
          • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 10.09.03, 20:29
            Już wysłałam po raz drugi
            • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 20:25
              Szkoda,że się nie udało,ale dzięki wielkie za zainteresowanie.Dzisiaj
              zauważyłam,że już pół mojej wioski szuka dla mnie podręcznika;-)
              • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 20:34
                mówie ci skseruj. i kaz się babce zwinąć w kłebek i pocałować w dupe. jak nie
                ma to nie ma. z pustego i salomon nie naleje. a jak wpisze ci pałe to idz do
                wychowawcy, dyra, poskarz rodzicom.
                • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 20:38
                  a xero na plaży darmowe :-)
                  • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 20:42
                    i jeszcze jedno. w 3 gimnazjum chyba w maju czy jakoś tak zgubiłam książke do
                    historii i nie obulało mi się kupować nowej, a miał jeszcze pytać nauczyciel
                    noi sprawdzian zrobić, więc skserowałam te pare stron do konca co zostalo z
                    ksiazki koleznaki. i jakos tak duzo lepiej mi sie uczyło z tego niz z
                    orginalnej. pewnie dlatego, ze moglam skreslac no niepotrzene, podkreslac co
                    najwazniejsze, a tak w nowej to nie bardzo moge, bo komu ja potem to sprzedasm
                    jak będzie miało połowę zdań przekreslone? :-)
                    • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 20:48
                      z musu skserowałam sobie jakieś 25 pierwwzych stron od koleżanki,bo za tydzień
                      mam kartkówkę i pewnie tak będę jechać do końca roku.Ale już wiem,że się będzie
                      na mnie krzywo patrzeć tym swoim parszywym zezulcem...
                      • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 20:54
                        ja sie jzu w tym roku przejechałam na nauczycielce od majcy. cholera myslalaz
                        ze zabije. na szkole juz od czerwca chyba wisiala kartka z ksiazkami do
                        kupienia. i przy majcy pisal tytul a przy nim 'zakres PODSTAWOWY'. to kupilam
                        zakres podstawowy i oczywiscie rachunek zgubilam. potem babka popwiedziala ze
                        trzeba kupic jednak ten z zakresem poszerzonym. no to trudno, 20 zł w błoto
                        zdarza się i wysalalm matke ona kupila oczywiscie zupelnie inny podręcznik
                        innych autorów o innym tytule (tak to jest wysłać matke na zakupy), ale ona nie
                        wyrzuciła rachunku i chociaz tyle. wiec pojechalam na następny dzień ja
                        (nawiasem mówiąc, jedyną księgarnią w której mogłam to kupić, jest gówna
                        księgarnia naukowa, druga jak cholera i oddalona ode mnie o 1,5 godziny drogi
                        tramwajem, w godzinach szczytu nawet i 2) i wymieniałm to co matka kupiła, na
                        tą z właściwą z zakresem poszerzonym, ide na nastepny dzien do szkoly a ta
                        franca mowi, ze ona sie zastanowila i jednak jak ktos juz kupil podstawowy to
                        moze byc podstawowy bo to prawie to samo. myslalam ze zabije.
                        • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 20:59
                          to jednak nic przy mojej jędzy od polskiego.DFosłownie,nie przypuszczałam,że
                          ktoś jest w stanie aż tak obrzydzić mi polski.W naszej szkole jest niepisane
                          prawo o okresie ochronnym,tzn.że we wrześniu nie stawiają jedynek.Ona jednak
                          powiedziała,że nic ją to nie obchodzi i że będzie stawiać takie oceny jakie jej
                          się podoba.I co???I już w pierwszym tygodniu postawiła 3 jedynki(na szczęście
                          nie mi).Nawet na skargę do dyra nie możemy pójść,bo to jest"prawo niepisane".
                          Dobrze,że chociaż klasę mam rewelacyjną:-)
                          • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:01
                            a teraz właśnie powinnam pisać wypracowanie nt.Moje,nie tylko
                            wakacyjne,spotkania z kulturą.Format min.2 str.arkusza kancelaryjnego.To ja już
                            chyba lepiej sobie pójdę,bo jutro mam na ósmą:-(((
                            • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:04
                              w wakacje miałaś spotkanie z kulturą. no nie mów, że my nie sa kulturalni!
                              • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 12.09.03, 14:51
                                a myślisz,że o czym pisałam,jak nie o tym;-)Jak dostanę złą ocenę,to będzie
                                wszystko na was...
                                • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 12.09.03, 15:00
                                  O, naprawdę o nas pisałaś ?
                                  • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 12.09.03, 15:07
                                    o was,to tak może nie do końca,ale o Krakowie .O 22 ,to była jedyna rzecz,która
                                    mi przyszła do głowy...
                                    • piotr_c Re: Podręcznik do łaciny 12.09.03, 15:10
                                      No poniekąd gotowca już miałaś. Widzisz jak to dobrze że na ciebie padło :)) a
                                      co to było opis sytuacji , sprawozdanie , charakterystyka czy rozprawka ?
                          • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:03
                            baba od majcy tez dziś olała nasz okres ochronny i wpieprzyła pałe jednej
                            dziewczynie. boze jak ja tej kobiety nienawidze!!!
    • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:09
      92
      nie moge sobie odmówić
      • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:09
        93
        • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:10
          94
            95 jeszcze tylko 5
              96
              • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:11
                97
                • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:11
                  98
                  • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:12
                    99
                    • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:12
                      100!
                      • emusia Re: Podręcznik do łaciny 11.09.03, 21:13
                        dziękuje. powyższą setkę ddedykuje wszystkim na plazy. w szczsegiolności sobie,
                        bo jakoś ostatnio nikt mi nie chciał dedykować.
    • kwiat_paproci Re: Podręcznik do łaciny 12.09.03, 18:35
      To ja jeszcze może ostatni raz przypomnę,że jak ktoś posiada niepotrzebny
      podręcznik do I kl. LO "Lectio Latina",to niech da znać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka