Dodaj do ulubionych

Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem

IP: *.gazeta.pl 02.08.01, 21:34
Pamiętacie kilka lat temu napisy na murach �Józef Tkaczuk�. Nie tylko w Warszawie, nie tylko w Polsce, ponoć
nawet ktos widział taki napis w londyńskim metrze. Zdaje się, że Józef Tkaczuk to był autentyczny woźny z
warszawskiej podstawówki, który nawet nie wiedział, ze stał się postacią kultową.
Czy ktoś wie, co się dzieje z Józefem Tkaczukiem? A może ktoś to jeszcze pisze na murach?
A może to TY pisałeś �Józef Tkaczuk rulez�?
Szkielet
Obserwuj wątek
    • Gość: Natalia Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 21:37
      Nie wiem, niestety, co się teraz dzieje z Józefem Tkaczukiem i czy nadal jest
      woźnym.
      Ale jeszcze kilka lat temu znajomy mi mówił, że w Egipcie na piramidzie widział
      napis "Tkaczuk, nie bądź taki faraon".
      • Gość: zbyszko Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 02:35
        tkaczuk wyemigrował z kraju
        • Gość: szkielet Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: 10.1.112.* 03.08.01, 11:23
          Naprawdę wyemigrowal? Czy dla jaj? Moze do Egiptu?
    • Gość: stranger Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: *.panoramix.net.pl 04.08.01, 06:33
      po pierwsze, z tego co pamietam, to Tkaczuk zostal "zamordowany" przez
      producentow papierosow i specow od reklamy. pare lat temu przy okazji
      wprowadzania na nasz rynek jakiejs nowej marki papierosow w calym kraju-raju
      wykwitly niezwykle intrygujace billboardy "Gdzie jest Jozef Tkaczuk?" (czarny
      napis na bialym tle). Niestety, potem okazalo sie, ze puenta jest wybitnie
      banalna - skoczyl na papierosa, czy cos takiego (pamietam zdjecie z jednego z
      tych "wyjasniajacych" billboardow - sciana wiezienia, w oknie celi wyciete
      kraty i sznur sporzadzony z przescieradel) - w mojej opinii byl to totalny
      skandal. Od tego momentu "kult Tkaczuka" wyraznie oslabl, a wlasciwie chyba
      obumarl. jedyna satysfakcja pozostaje dla mnie fakt, ze (jak mi sie zdaje)
      reklamowana marka tez padla, przynajmniej w Polsce. Kara za swietokradztwo!!!

po drugie, z tego co wiem, Tkaczuk rzeczywiscie byl postacia realna i chyba
      rzeczywiscie woznym.

po trzecie, z calej legendy ostala sie jeszcze jedna intrygujaca i tajemnicza
      rzecz. otoz czasami przy nazwisku Tkaczuka pojawiala sie jeszcze jedna osoba.
      sam kilka razy widzialem napisy gloszace "tu bylismy. Jozef Tkaczuk i Anna
      Sikorzynska". Anna Sikorzynska jest dla mnie do tej pory postacia totalnie
      zagadkowa - to swietnie, bo dzieki temu tajemnica do konca nie umarla.

• Gość: Yanko Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 15:18
      Jozef Tkaczuk byl przez 20 lat woznym w podstawowce nr 15 na Saskiej Kepie przy
      ulicy Angorskiej.
      Zaciekawionych J. Tkaczukiem odsylam do ksiazki Rocha Sulimy "Antropologia
      codziennosci". Znajdziecie tam caly rozdzial poswiecony tylko JT i napisom z
      jego nazwiskiem.
      Pozdro
      • Gość: Szkielet Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: 10.1.112.* 05.08.01, 17:27
        A co w takim razie z Anną Sikorzyńską? Czy ktos moze wyjasnic te tajemnice?
      • Gość: eLBAN Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: *.chello.pl 20.08.01, 12:17
        Gość portalu: Yanko napisał(a):

> Jozef Tkaczuk byl przez 20 lat woznym w podstawowce nr 15 na Saskiej Kepie przy
        >
        > ulicy Angorskiej.

slyszalem to samo. /sam mieszkam na Saskiej Kempie/. Podobno jego kultowosc
        polegala na tym, ze pil wodke z uczniami..
    • Gość: lp Re: Co się dzieje z Józefem Tkaczukiem IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 17:46
    • Gość: Esmi Józef Tkaczuk nie żyje IP: 10.10.130.* / *.unregistered.formus.pl 07.08.01, 15:14
      Józef Tkaczuk zmarł kilka lat temu. Mniej więcej w tym samym czasie, gdy
      pojawiła się ta kretyńska reklama papierosów. Z tego co wiem, zmarł na serce.
      Poza tym bardzo cierpiał z powodu ciągłego nękania go przez dziennikarzy i
      szargania jego nazwiska na wszystkich murkach i ścianach. Mam więc propozycję -
      może damy mu święty spokój?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka