pierans 24.11.03, 13:10 praktycznie by było ja miec, no bo dokladnie gdzie mieszcza sie rozne grajdoly(-ki)? gdzie jest ksero? odkad dokad rosna krzaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_c Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:13 Może najpierw zróbmy listę punktów odniesienia, a potem bedziemy je umieszczać na mapie. Ustalmy skalę , typ brzegu: wklesły, wypukły, wyspa, cypel itd. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:16 fajnie,podoba mi się.Kto zajmie się stroną graficzną? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:38 Cisza zapadła. Zaraz skończe obiad i też umilknę. Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:41 może się wszyscy we mgle pogubili? jak tu się kartografią w takich warunkach zajmować? ja sama nie wiem, dzie jestem - czuję tylko zapach kawy dobiegający z kuchni i szum ruczaju, to sysko Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:45 ale tak poważnie,taka mapa to jest super pomysł.Potrzeby jest tylko ktoś odpowiedzialny ,ze zdolościami plastycznymi do przeniesienia tego na papier- może być elektroniczny papier. I nie zapominajcie o skrzynce !nowego i grobie,bajorze mrecka. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:45 Oprocz punktow odniesienia potrzebna jest lista obiektow obowiazkowych. Pierans wymienila ksero i krzaki . Moim zdaniem wyznaczaja one cala granice ladowa Plazy, z wyjatkiem krotkiego odcinka przecietego torami kolejowymi (pamietajmy o szlabanie i od pewnego czasu opuszczonej budce droznika). Na Plazy stoja na pewno : - barek lub/i klubokawiarnia - slawojka (przynajmniej jedna, z napisami) - harcowka (druha Ugu) - sauna - wypozyczalnia toporow bojowych - kacik gupich rymow (?) - plynacy z wolna strumyk (wciaz nie wiadomo gdzie ?) - cynowe wiaderko (moze stac gdziekolwiek, podobnie jak ksero i lezaczki , sa to elementy przenosne jak pionki na gry planszowej) - jacht (zakotwiczony na redzie) - strozowka-wartownia ( gdzie Ignatz trzymal Nocna Straz) - aleja pomnikow - okopy po wojnach plazowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:48 i dekarz, mlask mlask Z<ważcie, że idę na ustępstwa wobec drwali;)> Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:50 aha. specjalny dach sie gdzies ustawi, zeby mogli na nim pracowac ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:53 i może jeszcze biblioteczka z Dziełami Zebranymi... Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Mapa Plazy 24.11.03, 13:55 stąd już blisko do drzwi na których duch refora gotów tezy swych reforM przybijać bratnalami <dla lepszego efektu ofcoz> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mapa Plazy IP: *.acn.waw.pl 24.11.03, 23:38 i samotnia dla tych co lubią tylko ze soba gadać Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mapa Plazy 24.11.03, 14:18 No, wogle jakas szersza strefa wizualizacyjna, gdzie i bylyby wanna, i mgla i szczyty ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Mapa Plazy 24.11.03, 14:36 o wlasnie, poczatek sciezki na szczyt musi tez byc. na tej mapie. inaczej bylaby baaardzo niekompletna, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mapa Plazy 24.11.03, 14:41 aha, a kolo latarni - spiacy latarnik ;o) No i kolko fotograficzne narysowane na piasku ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Mapa Plazy 24.11.03, 14:49 I kino plażowe. Pod nieobecność ratownika wyświetlane by były wszystkie Szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Mapa Plazy 24.11.03, 14:53 I bezwzględnie uwzględnić należy to miejsce, gdzie Opoka plażowa się znajduje, a gdzie wybieg dla pary Misianej, chyba bardzo zgranej. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:04 A właśnie... Butka działa! (dziś do 16 jutro też. We wśrodę dłużej) Vikina, mogę umieszczać zdjęcia? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:07 a do tej butki to hem hem jakaś drożyna wiedzie? jakoweś schodki może? Z<już na schodku pierwszym, wiadomym> Odpowiedz Link Zgłoś
basia ftp 24.11.03, 15:20 Ocześć Oxy,w sprawie budki,to jam mam trochę zdjęć Viki do umieszczenia.Tylko powiedz,jak to się robi...? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: ftp 24.11.03, 15:26 Myślisz, że możemy tak bez pozwoleństwa wyraźnego? Co to technicznej strony zagadnienia, to kopypastuje się zwyczajnie. Pojemnik stosowny już jest ustawiony. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: ftp 24.11.03, 15:29 eno, może jednak poczekać na błogosławieństwo Viki... Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: ftp 24.11.03, 15:49 ok,poczekajmy.Chociaż Viki nie protestowała jak wysyłałam zariglowanym więc ...pełnomocnictwo jakby już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: ftp IP: 213.255.126.* 25.11.03, 16:36 aha masz tu blogoslawienstwo, niech tam.........+ na droge tym zdjeciom Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:09 I molo, skąd w poniedziałki daje się słyszeć uporczywy tętent bosych stóp mew białych ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:15 I Smutny Zakątek pewnego niemłodego małżeństwa. Za kiblem po prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:43 oraz bieżnia + trampki do biegów na setkę Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:17 Szczeki i Jurassic Park. Dalszy etap rozwoju stomatognatofilii obywatela Spielberga Stevena. Temat na doktorat: Ze styku ichtio- i reptilio- stomatognatyki weterynaryjnej i kultury masowej. Wady zwarciowe, starcia patologiczne z nieprawdlowa wysokoscia inkluzyjna, zgryzy urazowe, atropatia, stomatopatia i trudne przypadki bezzebia bohaterow filmow Stevena Spielberga. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:27 apropos nędznej kondycji fizycznej zachwycił mnie opis bohatera książki, zbója po siedemdziesiątce, który miał każdą z nóg krótszą od drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:38 Jakiej ksiazki, Misianiu? Po prostu to uwielbiam. Znajdowac ze autora potoczystosc narracji poniosla. I np. postac ma trzy rece (a w kazdej cos trzyma), albo Wiedzmin ma legginsy (ciekawe czy z domieszka Lycr, Trademark E. Dupont de Nemours, Inc.). Albo ze rycerz strudzony do miski ziemniakow zasiadl... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:43 nene, to założenie takie jest, tak ma być, zbój jest bardzo dumny ze swych nóg. zbóje właśnie pojechali do miasta i uczą się cywilizacji, a ja z radością im towarzyszę ;) www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=2216 Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:50 Nonieno, Cohen Barbarzynca scial mnie z (obu) nog i trzepnal o podloge. Jakos mi sie przypomnial film 'Rywkin - lowca przestepcow'. Robie(m) ci hardcopy Ohydka Szaleja, a Cyberke masz opanowana jak mniema, Elektrycerzy i takie tam. Niemniej jeszce bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu ze celem calej tworczosci Hollywoodzkiej jest dostarczanie spolce Zuckerman, Zuckerman i Abrahams oraz Melowi B. materialu do parodii. cf. www.mwscomp.com/movies/grail/grail-08.htm Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:56 O! Mandelbrot (ten od fraktali na skrzydełkach, do których zresztą jeszcze nie dotarłam w książce) się urodził w Warszawie! a w Stanach sponsorował go von Neumann, no proszę, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:02 a! jeszcze pytanie mam - czy w wierszyku o Gburze każda zwrotka kończyła się frazą "Harry D. Gbur"? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:11 Nie jest to (HDG) wykluczone. Szlo genralnie o to ze on (Harry) juz wszystko mial, kolekcje much, samochody, jak lezal na plazy to mu spiewali najnowsze przeboje. Jedynym zmartwieniem bylo to ze brakowalo mu od szczescia wojny. Akcja wierzsa polega na tym ze wyslannicy czy tez Harry D. Gbur osobiscie, jezdzili po claym swiecie (ze szczegolnym uwzglednieniem krajow rozwijajcych sie) i pytali czy tam chca wojny, ale nikt nie chcial, wiec HDG w koncu wpadl w frusturacje, spadl z krzesla i cos sobie rozbil czy jakos tak. 'Pali bubek Camela, z namaszczeniem po troszku I respektem popija kawe Neske, te w proszku Kawa lura jest poda, lecz smakuje mu lura Bo ja w darze przyniosla atlantycka kultura'. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:07 brezly napisał: > Nonieno, Cohen Barbarzynca scial mnie z (obu) nog i > trzepnal o podloge. Jakos mi sie przypomnial film 'Rywkin > - lowca przestepcow'. Robie(m) ci hardcopy Ohydka > Szaleja, a Cyberke masz opanowana jak mniema, > Elektrycerzy i takie tam. > > Niemniej jeszce bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu > ze celem calej tworczosci Hollywoodzkiej jest > dostarczanie spolce Zuckerman, Zuckerman i Abrahams oraz > Melowi B. materialu do parodii. > cf. > www.mwscomp.com/movies/grail/grail-08.htm Brezly, twoja fotokomorka nie dziala, marsz na forum sie zdeklarowac! Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Mapa Plazy 24.11.03, 15:52 uhuhuhu... <kwik przeciągły> wiem czego się spodziewać po tymże P. wszystkiego znaczy :] Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:10 i jeszcze wypożyczalnia kiecek(zwłaszcza dla Chrisa), ew. innych kostiumów tudzież masek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:15 ale niech ktoś spróbuje założyć kazik smrodków albo nie daj boze szkołe, to z zimna krwia zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:18 i plan zajęć Emusi oraz jej dotychczasowa cenzurka PS.Emula co z rozprawką??? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:28 łuuups. mogę przynieśc na jutro pani psor? Odpowiedz Link Zgłoś
nioszka Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:34 nno! ale żebymitobyło ostatni raz! Ps. Za to rozwiniesz rozprawke o kolejne trzy punkty świadczące o tym, że wujek Baloo wpływa dobrze na wszystko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:26 Zdaje się, że jakiś wybitny fałszerz gotyckich fresków wpadł na indyku. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Mapa Plazy 24.11.03, 16:31 Wizualizuje: na plaze wpadl? :-)) Chodza 'urban legends' o agentach hitlerowskich co jak muchy wpadali w NY nierozpoznajac gatunkow pieczywa. Wiesz, jeden z pracownikow pracuajcych nad poprawa historii ludzkosci (zeslany ze swego czasu w Sredniowiecze) umiescil jako H. Bosch w samym srodku 'Ogrodu rozkoszy ziemskich' dwunastoosobowy chronocykl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Mapa Plazy 24.11.03, 17:02 yhy, z tym chronocyklem dooobre było. czytałeś już Alterland? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Mapa Plazy 24.11.03, 17:12 Aha, to ja ci to tez skrzeze(m). To jest wogole Tomba_la_Bomba jak oni naprawiali historie operujac z przyszlosci: 'Pod koniec dwudziestego wieku zauwazylismy objawy regresu. Mlodziez zaczela kudlaciec, pojaiwly sie hordy obdartusow gromkim chorem oddajace czesc juz nie Sloncu nawet czy Ksiezycowi ale gwiazdom czy gwiazdorom'. A ten Alt.. to co? Bo praczetowo to jestem werdzin zdaje sie. Alergia na usackie S-F. Taka z wysypka i bolem mastoidu. Potem sie musze przez pare tygodni odtruwac Strugackimi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Mapa Plazy 24.11.03, 17:18 nene alterland to Wolski, praczet to zupełnie inksza inkszość. jestem jego fanką od jakichś trzech tygodni (co tydzień jedna książka). bardziej fantazy niż sf. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Mapa Plazy 24.11.03, 17:16 obowiązkowo musi być kiąck lóirewtek i rabatka z chryzantemami złocistemi... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 18:16 aha. ja bede najczesciej w kaciuku lietrowke siedziewdziec. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 18:54 a i wydmę siodma zaznaczcie za ktora sie dac mozna w potrzebie. a i gdzie "moje" stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:24 Anicnic, dopytać się wolałem zanim wniosek pochopny wyciągnę :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:34 aha tak wlasnie myslalam ze szlaku zszedles :) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:37 yhyhyhy, w poczebie... (no pacz, nie mogę się uspokoić normalnie) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:41 aha przychodzisz moze tylko goscinnie ogrzac sie przy cieplym przyjeciu? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:44 Aha, pasjami lubię ciepłe przyjęcia, gdzie jadła wszelakiego wbród, a i o ciepłe picie nietrudno ;) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:47 aha w brud jadla sie nie powinno klasc, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:54 Aha, a wiecie, ż kaszlę sobie jakby mniej już? (że zręnicznie zmięnię temat konwersacyjki) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:56 aha czy "chorych nawiedzac" jest nadal aktualne? bo nie wiem czy reforma skonczyla sie na grzechach glownych. i czy kaszlesz znaczaco czy chorobliwie? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:03 pochrząkuję szlachetnie acz dyskretnie na sposób introwertycznego intelektualisty raczaj ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:06 aha jak arystrokrata w modnym sanatorium dla gruzlikow? i czy z faktu ze pokaszlujesz mniej wywiesc pochopnie mozna ze przejmiesz dyzur na lotnisku? ps. mam nadzieje ze nie pratkujesz, bo zapomnialam podrecznej maski :) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:10 Ototo! A kasłając, zasłaniam ziemiste swe usty rąbkiem muślinowej chusteczki, pstrząc ją samorzutnie błekitnymi wzory ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:21 aha znaczy zylka jakas musiala Ci peknac. jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:06 A w kwestii reformy, to wg Ciebie co należy czynić dla tych będących w poczebie (yhyhyhy, no znowu) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:09 aha oddelegowac by nalezalo Emusie z cieplym slowem. z przyczyn geopolitycznych (hyyh a zobacz jak umiejetnie i wytrwale nie zauwazam dokad szlak nie prowadzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:18 Aha, żeby ino ciepłe doniosła, albowiem letnie wypluję z ust swoich (może niech pod językiem czyma?) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:20 aha chusteczke muslinowa nim pstrzyc bedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:23 Anienie... Wtedy podziękuję pośpiesznie. Mocz niech będzie z Wami raczej. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:22 i mozna kacik zegania zrobić coś mi sie ostatnio zegnac chce, nie zauwazyliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:23 aha, glownie ze szkola (jesli o moje obserwacje idzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:36 no :) (to uniwersalna odpowiedz, moze sluzyc za potwierdzenie jak i za zaprzeczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:38 aha uniwersalna treść postu do postawienia na swoim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:45 myslalam ze podzielilismy teren na pol. na moje i Baloo. gdzie chcesz to postawic? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:48 posrodku lezy złoto. stad srodek jest zloty :) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:50 po środku środa też jest. i środkowy pas. prowadzi on prosto zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:51 o Ema, zaczynasz abstrahowac od tematu w kanukowy sposob, sie wyrabiasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:55 środkowa to jeszcze ręka może być i oko o ile sie nie myle. to tak, zeby odać królowi co ktrolewskie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:58 aha w istocie. raz ucho. ucho srodkowe znane nam z lekcji biologii. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:59 czasem sie pali to ucho. ale zanim to zrobi to jest zapalenie ucha. i to nie jest to ucho, prze ktore wielbłądy przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:03 aha Emula, ciezko za Toba nadazyc. znaczy dorastasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:06 mow mi tak jeszcze, złotousta (środkousta? :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:07 a nene, to nie zloto. to blyszczyk burzua ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:10 nene diamenty poranilyby mi usta. tną nawet szklo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:11 jak moje slowa zupelnie. moje slowa sa jak diamenty znaczysie Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 19:29 emusia napisała: > i mozna kacik zegania zrobić > coś mi sie ostatnio zegnac chce, nie zauwazyliscie? spoko emulak,zaklepałam już wcześniej taki kącik..;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=277&w=9275645&a=9276881 Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Mapa Plazy 24.11.03, 21:19 uhm, anielo, przypomina mi się, że jeszcze w słoiczek piany nalezy nabrać, z której to powstałaś i jako eksponat dla pokoleń przyszłych wystawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Mapa Plazy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.11.03, 21:23 aha i zaprzeczac jakoby piana ta marke helmansa nosila. zwykla piana, niemarkowa to byla. zadna tam brandziara. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:14 nieno hyyh Ema szacunku troche dla mojej pozycji. a pozycje mam siedzaca. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:18 ale zwaz, ze nie siedzi sie jak druga osoba stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Mapa Plazy 24.11.03, 20:19 siedzi sie. w przeciwnym wypadku stojacy moze Cie podsiasc. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Mapa Plazy 25.11.03, 15:56 no to co z ta mapa? pobawilismy sie, posmialismy, i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mapa Plazy 25.11.03, 16:00 Znaczy - troche duzo elementow do naniesienia. A malo kartografow ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Mapa Plazy 25.11.03, 16:11 ja bym nawet mogła spróbować to nakreślic na zwoju pergaminu,tylko proszę: Ograniczcie trochę elementy do naniesienia(bo już ich się chyba ze stoparę nazbierało ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mapa Plazy 25.11.03, 16:13 Nalezy kierowac sie zdrowym rozsadkiem i nanosic wylacznie elementy realnie (hehehe) istniejace ... Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 16:28 Gdzie mieszcza sie rozne grajdoly(-ki)? Konfesjonal Kącik do pożegnań Ksero i krzaki . Moim zdaniem wyznaczaja one cala granice ladowa Plazy, z wyjatkiem krotkiego odcinka przecietego torami kolejowymi (pamietajmy o szlabanie i od pewnego czasu opuszczonej budce droznika). Na Plazy stoja na pewno : - barek lub/i klubokawiarnia - slawojka (przynajmniej jedna, z napisami) - harcowka (druha Ugu) - sauna - wypozyczalnia toporow bojowych - kacik gupich rymow (?) - plynacy z wolna strumyk (wciaz nie wiadomo gdzie ?) - cynowe wiaderko (moze stac gdziekolwiek, podobnie jak ksero i lezaczki , sa to elementy przenosne jak pionki na gry planszowej) - jacht (zakotwiczony na redzie) - strozowka-wartownia ( gdzie Ignatz trzymal Nocna Straz) - aleja pomnikow - okopy po wojnach plazowych Dach dla dekarza Biblioteczka z Dziełami Zebranymi Zariglowane zawydmie Klasztor Siostr Solenizantek Strefa wizualizacyjna, gdzie i bylyby wanna, i mgla i szczyty i poczatek sciezki na szczyt Kolko fotograficzne narysowane na piasku Pas startowy dla gołębi Budka Oxa I molo Znienacek Omacek Bieżnia + trampki do biegów na setkę Odliczarnia Wypożyczalnia kiecek(zwłaszcza dla Chrisa), ew. innych kostiumów tudzież masek Magazyn Osobowosci Plan zajęć Emusi oraz jej dotychczasowa cenzurka Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 16:35 Dobra,może na zlot w Poznaniu zdążę zrobić(ale nie obiecuję).Ze smutkiem stwierdzam,że parę rzeczy będę musiała wyciąć. P.S.Co to są te sławojki,bo nijak sobie nie mogę przypomnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Co ma zostac a co nie? IP: 213.255.126.* 25.11.03, 16:41 a lateks Mariolin to kaj mam wieszac??? Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 16:48 drewniane toi toi-e zwane tez latrynami Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 16:49 aaaa(tak coś przeczuwałam,że to o to chodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 16:58 Sluzyly glownie do wypisywania brzydkich wyrazow. Czyli do dawania upustu - jak wiaderko. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 17:05 Ja w sprawie redukcji listy : - ladowiska dla golebi to sa w golembnikach , a golembnik kazdy ma wlasny przy swoim lezaczku. - strefe wizualizacyjna tez kazden jeden ma wlasna chyba . Jesli ma ;o) - na setke biega sie wszedzie , tam i siam , wiec chyba biezni nie trzeba. - omacek, znienacek i tym podobne to tez chyba elementy ruchome. nie ? - budka Oxa, kolko fotograficzne i Pitolnik Rigla tylko granicza z Plaza. Czyli drzwiczki je lacza ;o) Moze jeszcze cos ? B. - Likwidaror Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 17:26 No co ? Ja tylko niose pomoc ;o) (kurcze, to tez nie ten watek chyba. Normalnie marnuje cytaty szastajac nimi na prawo i lewo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr_c Re: Co ma zostac a co nie? IP: *.uk.prserv.net 25.11.03, 17:11 W grze Civilizacja jest taki fajny edytor do plansz, tylko nie jestem pewien czy da się z niego wyprowadzić wynik w postaci jakiegoś pliku graficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 17:27 E-e. Odrecznie bedzei najladniej. Potem skaner. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 17:44 juz Kwiat_paproci(któremu najwyraźniej się nudzi ;-) coś tam zmodzi swymi zręcznymi palcyma.Nie na darmo mam szóstkę z prac technicznych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 17:50 Będzie ci to policzone. Baloo a jak myślisz ta nasza plaża to jaka forme geograficzno-geologiczną prezentuje? Atol, klif, cypel, wyspa, długa plaża wzdłuz prostego brzegu (jakoś tak monotonnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 17:53 Chyba trzeba bedzie jutro przeprowadzic glosowanie w tej sprawie ;oD W razie, gdyby mnie nie bylo, to opowiadam sie za zatoka (bo zaciszniej) , ale szeroka (bo gdzies to cholerstwo trzeba zmiescic). a tymczasem zmykam. B. PS : pragnalbym dodac, iz przynajmiej czesc Plazy powinna lezec w granicach administracyjnych gminy Limerick. I zeby to bylo narysowane ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 18:06 Czyli wychodz na to że jednak plaża jest fragmentem jakiegoś większego lądu, który wyłania się z za ściany krzaków i wydm, z rozległąą zatoką (wychodziło by na to że słonowodną , tropikalną.) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 17:54 sądząc po głębokości niektórych grajdołków,to tam juz jakieś góry powinny być ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Co ma zostac a co nie? 25.11.03, 18:04 No o szczytach to Baloo już pisał, a dołek i tak sie da tylko do poziomu wody naokoło wykopać , bo potem to sie studnia robi. Odpowiedz Link Zgłoś
postrzygacz_pudli Re: Mapa Plazy 26.11.03, 09:43 no jak to tak? ja nie będę przychodził na plażę na której nie ma przebieralni/szatni/ przechowalni odzieży (dzie panuje nieporządek, napastowanych oficerek nie można znaleźć) że nie wspomnę o wiwiarium dla dzikich węży Odpowiedz Link Zgłoś