Dodaj do ulubionych

Na całej połaci śnieg...

08.12.03, 09:03
Czy u was już pada śnieg, czy to tylko u mnie???
Chciałam zawiadomić, że u mnie tego śniegu jest juz gdzieś po łydki i ciągle
przybywa...
Obserwuj wątek
    • aquariusss Re: Na całej połaci śnieg... 08.12.03, 09:05
      U nas jeno marny szron... :( Podeslij troszku tego puchu...
      • ka_27 Na całej połaci śnieg... 08.12.03, 09:07
        U nas jest mikroklimat i jest zimą najcieplej :-)
    • basia Re: Na całej połaci śnieg... 08.12.03, 09:07
      U mnie tylko zimno.Śniegu brak.
    • ziri Re: Na całej połaci śnieg... 08.12.03, 09:09
      i zobaczyła dzisiaj ziri wielkie połacie śniegu, płytkie co prawda, alle bielą
      oko cieszące (drugie oko nie chciało się otworzyć na śnieg, wszak poniedziałek
      dziś)
      • ka_27 Na całej połaci śnieg... 08.12.03, 09:10
        Święta, Święta, to i śnieg musi być :-)
    • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:17
      Snieg? Chmurno, durno, nieprzyjemnie, buro i oblesnie. A takoz ciemno. Tylko
      sznury swiatel ktorymi oblozone sa domy i ogrody oraz zapach grzanego wina i
      prazonych migdalow w centrum lagodzi maniakalno-deprsyjna aure. Produkcja
      witaminy E (a moze D?) ustaje. Druga niedziela Adwentu za nami i w centrum
      trudno szpilke wetknac. Patriotycznie nastawieni obywatele dzielnie wlaczyli sie
      do dziela wspomagania strony popytowej gospodarki.
      • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:21
        mam nowe hobby, chodze po centrach handlowych z agrafką w ręku
        • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:25
          Z przyczyn humanitarnych, jak mniemam?
          • ka_27 Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:26
            Oszczędnościowych :-)
            • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:28
              nie no skąd! idealistyczne pobudki mną powodują - precz z bezmyślną
              konsumpcją ;)
              • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:39
                Zatem, ziri, robiac tam tlok utrudniasz innym te bezmyslne konsumpcje, jak nie
                przymierzajac pies ogrodnika?
                A czy rowniez nie probujesz tego robic bardziej efektwynie np. zajmujac ciaglymi
                pytaniami sprzedawcow, blokujac pryzmierzalnie etc?
                • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:54
                  nie - chodzę ze złym wyrazem twarzy i wmawiam sobie, że jestem ponad ;)
                  • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 09:58
                    To jest malo efektywne wszak. Aczkolwiek widze tu wplyw metody mlodego Pawlaka
                    (filmowego nie strazackiego) co to jak dluzej patrzyl na Kargulowne to bardziej
                    jej nieniawidzil. A propos zlych wyrazow twarzy. Najblizsze Otoczenie ma pomysl
                    na cykl zdjec pod zbiorczym tytulem 'Faceci czekajacy na krzeselkach w Centrach
                    Handlowych'.
                    • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:02
                      niezłe niezłe, najmłodsza latorośl rodziców moich chce za to nakręcić horror z
                      zycia sfer młodszych - gimnazjalistki w przymierzalniach - ciekawe co będzie
                      lepsze
                      • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:09
                        Hm, to jest przedzial wiekowy malo mi znany na obecnym etapie.
                        Inna obserwacja NO dotyczy wplywu spozywania wina grzanego adwentowego na
                        krytycyzm wzgledem wyrobow tekstylnych. Hipoteza jest taka ze dodaja czegos co
                        ten krytycym zdecydowanie obniza.
                        Tak czy inaczej, caly ten okres to niezle cwiczenia laboratoryjne ze stoicyzmu.
                        Ale zajac wielkanocny z czekolady sprzedawany w czapce Mikolaja wcisnietej na
                        uszy to jest absolutne osiagniecie myslowe, ktore lamie standardowy stoicyzm
                        spelniajcy normy z Dyrektywy EU dla eurostoiczymu.
                        • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:27
                          moje obserwacje mówią mi, że tłumy kupują takie prezenty, jakie sami chcą
                          dostać, że wymienię znajomą moją jedną, która Swojej Przyległości zakupiła była
                          nader elegancke figi damskie koloru różowego - dewiacji w związku nie
                          stwierdzono ;)
                          • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:41
                            Znaczy on sobie jej kupil. Albo ona sobie jemu. W jednym filmie z Diane Keaton i
                            Woody Allenem (tam gdzie Woody stoajc w kolejce do kina wyciaga z kata
                            MacLuhana) to bylo objasnione jak Woody zrobil jej prezent na urodziny. W tej
                            dziedzinie to dziala. Takoz przy zabawkach. Nizej podpisany osobsicie nabyl
                            ostatnio w celach zabawkowo-wychowaczo-dydaktycznych (wyobraznia przestrzenna,
                            itd.) pudlo takich pseduoklockow, co to sie skladaja z metalowych kulek i
                            namagnesowanch precikow, co mozna taki konstrukcje wznosic ze hej i sie beda
                            krecic i wogole.

Ale czy to zawsze tak dziala to pewny nie jestem :-)
                            • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:45
                              nie wiem, mój Tatuś na ten przykład co roku waha się czy kupić Mamusi coś z
                              biżuterii, czy może jednak jakąś przepiękną wiertareczkę, tudzież inne
                              ustrojstwo, które przecież każdej kobiecie sprawi wiele radości....
                              • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 11:02
                                Ech, udarowka. Zawsze sie zastanawialem czy czy to byl przejaw walki z
                                mieszczanskim estetyzmem ze sciany w wielkiej plycie byly takie ze zeby powiesic
                                obrazek trza bylo kuc?

Ale jakby Tato kupil sobie taka sprytna wiertartke do bizuterii to moglby Mamie
                                sam robic bizuterie, co nie? Albo szlifierke do diamentow.

Ale jeszcze raz protestuje przeciwko genraizwoaniu twojej tezy (ze akzdy daruje
                                coby chcial sma). Zansz jedno dziecko coby sie ucieszylo z wlasnorecznie
                                wykonanej przez tate laurki?:-))
                                • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 11:05
                                  znam - siebie
                                  własnie dlatego jestem przeciwna galopującej w owczym pędzie konsumpcji

KU PRZESTRODZE

"(...)I tak ze wszystkimi. Dziecko mordę drze o jakiś nowy program komputerowy,
                                  choć i tak wiadomo, że przestanie się nim zajmować po 48 godzinach, bo każda
                                  gra jest dla niego za trudna, Półmózg jeden. Żona będzie miała jak zwykle
                                  pretensje, że Kowalska z
                                  jej biura dostanie coś ładniejszego. W rezultacie kupię byle co - jak co roku.
                                  (...)"
                                  • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 11:07
                                    O rany! To jak ty sie od chetnych do adopcji odganiasz?!:-)
                                    • ziri Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 11:31
                                      biczem bożym, strzela aż miło ;)
                    • baloo Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:06
                      hehe
                      jeden z tutejszych supermarketow wymyslil i zorganizowal taka przechowalnie
                      dla facetow (menschgarten ??). Z adrobna oplata - tv i piwo
                      • brezly Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:12
                        > hehe
                        > jeden z tutejszych supermarketow wymyslil i zorganizowal taka przechowalnie
                        > dla facetow (menschgarten ??). Z adrobna oplata - tv i piwo

Z opiekunkami, ktore wymyslaja zabawy? Maluja gosciom buzie i prowadza przez
                        (na?) zaplecze? A baseniki wypelnione kulkami sa?
                        • oxycort Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:26
                          O! Gdyby i unas pomysł chwycił, taki np. ja, to przedkładałbym nad piwo takie
                          kreatywne KO-wianki nawet :)
                          ~~
                          ox
                          • baloo Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 10:43
                            o kaowiankach nic nie slyszalem. Zestaw tiwi + piwo duzo mowi o traktowaniu
                            samczykow (aha, w tiwi - glownie sport)
                            ;o)
                            • pierans Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 11:38
                              a Malysza puszczajo w tej zagrodce dla chlopcow?
                              • piotr_c Re: Na całej połaci śnieg? Jaki snieg? 08.12.03, 11:48
                                Przeczytałem dzisiaj że ostatnio Małysz dlatego tak daleko skacze bo sie w
                                locie ze swymi goglami ściga. Ostatnio prawie go wyprzedziły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka