Dodaj do ulubionych

"Morda Millera" w RMF FM!!!

12.01.04, 13:03
Radiowy koncert życzeń

Prezes radia RMF FM Stanisław Tyczyński ustanowił nową, świecką tradycję -
składając na antenie swojego radia życzenia noworoczne, stara się zyskać
kolejnego wroga. W sylwestrową noc 1999/2000 życzył słuchaczom "roku bez
AWS". Ostatnio oberwało się premierowi.
- Słuchajcie kochani, siedzę sobie w kraju, gdzie północ minęła już dwie
godziny temu. Jestem człowiekiem szczęśliwym, a wiecie dlaczego? Włączam
tutejszy telewizor i nie widzę w nim mordy Millera. Czego i wam w Polsce na
najbliższy rok również, jako i sobie, życzę - powiedział Tyczyński w Nowy Rok
na antenie RMF FM.
Rzecznik rządu Marcin Kaszuba nie wyklucza złożenia skargi do Rady Etyki
Mediów. Bo nie dość, że twarz premiera została określona brutalnym mianem, to
jeszcze po słowach prezesa poleciał melodyjny dżingiel: "Ujebała misia
pszczoła... RMF FM!".

Należało się Millerowi he, he.....
Viva la Tyczyński! ;-)
Obserwuj wątek
    • capri_corn Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! 12.01.04, 13:50
      zbychooo napisał:

> Radiowy koncert życzeń
      >
      > Prezes radia RMF FM Stanisław Tyczyński ustanowił nową, świecką tradycję -
      > składając na antenie swojego radia życzenia noworoczne, stara się zyskać
      > kolejnego wroga. W sylwestrową noc 1999/2000 życzył słuchaczom "roku bez
      > AWS". Ostatnio oberwało się premierowi.
      > - Słuchajcie kochani, siedzę sobie w kraju, gdzie północ minęła już dwie
      > godziny temu. Jestem człowiekiem szczęśliwym, a wiecie dlaczego? Włączam
      > tutejszy telewizor i nie widzę w nim mordy Millera. Czego i wam w Polsce na
      > najbliższy rok również, jako i sobie, życzę - powiedział Tyczyński w Nowy
      Rok
      > na antenie RMF FM.
      > Rzecznik rządu Marcin Kaszuba nie wyklucza złożenia skargi do Rady Etyki
      > Mediów. Bo nie dość, że twarz premiera została określona brutalnym mianem,
      to
      > jeszcze po słowach prezesa poleciał melodyjny dżingiel: "Ujebała misia
      > pszczoła... RMF FM!".
      >
      > Należało się Millerowi he, he.....
      > Viva la Tyczyński! ;-)

Skarga do Rady Etyki Mediow?
      Moze o tym marza sluchacze RMFu a Tyczynski powiedzial to glosno?
      • zbychooo Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! 12.01.04, 14:22
        Szkoda, że nie powiedział: "Morda tego zera - Millera", oczywiście nazywając
        go "zerem" określiłby tylko kompetencje pemiera, za co oczywiście w naszym
        kraju nie można nikogo pociągnąć do odpowiedzialności karnej ;-)
    • tow.miller Jak on mogl! 12.01.04, 15:04
      Rada Etyki z tow. sokolowska na czele pokaze co to etyka!
      • rolotomasi Re: Okaż współczucie swojemu Premieru miliMyleru 12.01.04, 15:18
        Pocałuj go w monitor >

www.per.ry.pl/fotki/polskigollum.jpg

--
        właśnie> Dajemy radę
        • tow.miller A prosilem, qrwa, zeby mi zdjec, 12.01.04, 15:22
          w szpitalu nie robic!
          Gdzie jest ordynator???
    • Gość: Ola Jakubowska Tyczyński, biorę się za ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 15:31
      Tyczyński, przeholowałeś i to cię będzie drogo kosztować. W nowelizacji ustawy
      o rtv wpisujemy właśnie zakaz nadawania z kopców. Ale jak dasz 17,5 bańki,
      możemy ponegocjować. I co? Łyso ci?
    • douglasmclloyd Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! 12.01.04, 16:42
      zbychooo napisał:

> Radiowy koncert życzeń
      >
      > Prezes radia RMF FM Stanisław Tyczyński ustanowił nową, świecką tradycję -
      > składając na antenie swojego radia życzenia noworoczne, stara się zyskać
      > kolejnego wroga. W sylwestrową noc 1999/2000 życzył słuchaczom "roku bez
      > AWS". Ostatnio oberwało się premierowi.
      > - Słuchajcie kochani, siedzę sobie w kraju, gdzie północ minęła już dwie
      > godziny temu. Jestem człowiekiem szczęśliwym, a wiecie dlaczego? Włączam
      > tutejszy telewizor i nie widzę w nim mordy Millera. Czego i wam w Polsce na
      > najbliższy rok również, jako i sobie, życzę - powiedział Tyczyński w Nowy Rok
      > na antenie RMF FM.

Szkoda, że marzenia tak rzadko się spełniają. Ledwo Tyczyński wypowiedział swoje
      życzenia, a Miller już po tygodniu pokazał swoją mordę w telewizorze.

> Rzecznik rządu Marcin Kaszuba nie wyklucza złożenia skargi do Rady Etyki
      > Mediów. Bo nie dość, że twarz premiera została określona brutalnym mianem, to
      > jeszcze po słowach prezesa poleciał melodyjny dżingiel: "Ujebała misia
      > pszczoła... RMF FM!".
      >
      > Należało się Millerowi he, he.....
      > Viva la Tyczyński! ;-)
      • Gość: długasmcsmrudd Do dyżurnego opluwacza douglasamcllooya... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 13.01.04, 14:08
        Poplułeś sobie znowu i teraz łatwiej ci się mocz oddaje?
    • goniacy.pielegniarz Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! 12.01.04, 16:45
      A jest jakaś strona, gdzie można tego posłuchać?
      • Gość: długasmcsmrudd Podaję ci stronę! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 13.01.04, 14:26
        www.nocnik z kałem.pl. Przyłóż szczelnie ucho, to może smrodu nie poczujesz.
    • basia.basia Tyczyński! Tak trzymaj:)))) 12.01.04, 18:07
      dzisiejszy komentarz rmf:

Leszek Miller dla premiera wrogiem publicznym?
      Poniedziałek, 12 stycznia 2004

Wrogiem publicznym powinno być wszystko, co zniechęca Polaków do własnego
      państwa - tak mówił Leszek Miller w telewizyjnym wystąpieniu. Problem w tym,
      że większość Polaków do państwa zniechęca... szef rządu.

Ani fatalne notowania rządu, ani wewnętrzna wojna w macierzystej partii, ani
      nawet kłopoty zdrowotne nie zniechęciły Millera do wycofania się z politycznej
      gry.

W swoim expose, które pod względem treści i formy przypominało wystąpienia
      sekretarzy PZPR, szef rządu jasno dał do zrozumienia, że mimo braku klarownej
      koncepcji na rządzenie krajem o emeryturze nawet mu się nie śni.

W pełnym pustych słów i frazesów przemówieniu nas zainteresował jeden
      fragment: Wrogiem publicznym powinno być wszystko, co zniechęca Polaków do
      własnego państwa. To jak się okazuje bardzo ryzykowne stwierdzenie, bo Polaków
      do państwa zniechęca premier, jego rząd i wszystko co ów gabinet„wyprodukuje”.

• capri_corn Re: Tyczyński! Tak trzymaj:)))) 13.01.04, 13:40
        Tak expose to podtrzymanie dobrych tradycji poznego tow.Gomulki
        • basia.basia o języku sld 13.01.04, 13:58
          capri_corn napisał:

> Tak expose to podtrzymanie dobrych tradycji poznego tow.Gomulki

Bardzo mi się spodobał ten fragment artykułu Śpiewka w ostatnim Wprost:
          ------------------------------------------------------------------------

Mowa kontra mowa-trawa

Na korzyść PO działa to, że politycy SLD zachowali dawną wprawę w posługiwaniu
          się nowomową. Mówią ogólnikami, eufemizmami. Dopasowują, jak im wygodnie,
          swoje słowa do jakiejś politycznej układanki (mistrzem takiej mowy-trawy jest
          Jerzy Jaskiernia, który dostrzegł nagle intelektualny wkład Andrzeja Leppera w
          parlamentaryzm). Udają oni legalistów, powołują się na prawo, które łamią,
          albo tak formułują, by móc je dowolnie interpretować. Zostawiają w ustawach
          furtki w rodzaju "lub czasopisma" czy "inne rośliny". Nie sposób pojąć ich
          języka, a tym bardziej się z nimi utożsamiać.
          Liderzy platformy na razie mówią po ludzku, wprost. Wiadomo, o co im chodzi.
          Zyta Gilowska czy Elżbieta Radziszewska absurd nazywają absurdem, kłamstwa -
          kłamstwami. Potrafią rzeczowo argumentować i dochodzić swych racji, nawet
          przed Sądem Konstytucyjnym. Sądzę, że połowa sukcesu Rokity (a pośrednio
          platformy) wynika z tego, że mówi on jasno. Nie sposób mieć wątpliwości, co
          myśli na przykład o obecnym prezydencie.
          ------------------------------------------------------------------------------

Nienawidzę w sld tego sposobu gadania jaki uprawią; Miller
          dał właśnie pokaz tego stylu w expose. Potrafią gadać o niczym
          godzinami ślizgając się bezpiecznie po bagnie:(

Kiedyś myślałam (jak w tvp zaczęli się pokazywać normalni
          ludzie, używający zrozumiałej dla wszystkich polszczyzny),
          że już nigdy nie będziemy musieli słuchać nowomowy.
          No i masz! Ta szarańcza znowu jest!
          • capri_corn Re: o języku sld 13.01.04, 14:07
            basia.basia napisała:

> capri_corn napisał:
            >
            > > Tak expose to podtrzymanie dobrych tradycji poznego tow.Gomulki
            >
            > Bardzo mi się spodobał ten fragment artykułu Śpiewka w ostatnim Wprost:
            > ------------------------------------------------------------------------
            >
            > Mowa kontra mowa-trawa
            >
            > Na korzyść PO działa to, że politycy SLD zachowali dawną wprawę w
            posługiwaniu
            > się nowomową. Mówią ogólnikami, eufemizmami. Dopasowują, jak im wygodnie,
            > swoje słowa do jakiejś politycznej układanki (mistrzem takiej mowy-trawy
            jest
            > Jerzy Jaskiernia, który dostrzegł nagle intelektualny wkład Andrzeja Leppera
            w
            > parlamentaryzm). Udają oni legalistów, powołują się na prawo, które łamią,
            > albo tak formułują, by móc je dowolnie interpretować. Zostawiają w ustawach
            > furtki w rodzaju "lub czasopisma" czy "inne rośliny". Nie sposób pojąć ich
            > języka, a tym bardziej się z nimi utożsamiać.
            > Liderzy platformy na razie mówią po ludzku, wprost. Wiadomo, o co im chodzi.
            > Zyta Gilowska czy Elżbieta Radziszewska absurd nazywają absurdem, kłamstwa -
            > kłamstwami. Potrafią rzeczowo argumentować i dochodzić swych racji, nawet
            > przed Sądem Konstytucyjnym. Sądzę, że połowa sukcesu Rokity (a pośrednio
            > platformy) wynika z tego, że mówi on jasno. Nie sposób mieć wątpliwości, co
            > myśli na przykład o obecnym prezydencie.
            > -----------------------------------------------------------------------------
            -
            >
            > Nienawidzę w sld tego sposobu gadania jaki uprawią; Miller
            > dał właśnie pokaz tego stylu w expose. Potrafią gadać o niczym
            > godzinami ślizgając się bezpiecznie po bagnie:(
            >
            > Kiedyś myślałam (jak w tvp zaczęli się pokazywać normalni
            > ludzie, używający zrozumiałej dla wszystkich polszczyzny),
            > że już nigdy nie będziemy musieli słuchać nowomowy.
            > No i masz! Ta szarańcza znowu jest!
            --------------
            Niestety, ja tez tak myslalem. Jest przyczyna (wybory) to i jest wynik.
            A pamiec ludzka krotka...
            Ps. Apropo Zyty, to swietny byl wywiad w Wysokich Obcasach kilka tygodni temu.
            Wlasnie, ta normalnosc i naturalnosc. Oby jej tak zostalo, gdy bedzie
            kierowala (oby) ministerstwem finansow.
            • Gość: długasmcsmrudd ..koziorożec to głupi zwierz a Zytka G. w zaświaty IP: 5.5.* / 80.58.44.* 13.01.04, 14:22
              prędzej odejdzie, niż ministrem zdąży być. Howgh!
              • basia.basia Koziorożec przebywa zwykle w górach i dobrze 13.01.04, 14:28
                znosi przeciwności losu a wszystkie horoskopy mówią,
                że koziorożce rozkręcają się po czterdziestce:) Jestem
                pewna, że Zyta też jest Koziorożcem i jak zostanie
                ministrem finansów to dopiero pokaże co potrafi!!!

Gość portalu: długasmcsmrudd napisał(a):

> prędzej odejdzie, niż ministrem zdąży być. Howgh!
              • basia.basia Koziorożec przebywa zwykle w górach i dobrze 13.01.04, 14:28
                znosi przeciwności losu a wszystkie horoskopy mówią,
                że koziorożce rozkręcają się po czterdziestce:) Jestem
                pewna, że Zyta też jest Koziorożcem i jak zostanie
                ministrem finansów to dopiero pokaże co potrafi!!!

> prędzej odejdzie, niż ministrem zdąży być. Howgh!
                • Gość: długasmcsmrudd Koziorożec przebywa w górach i ma semicką "urodę" IP: 5.5.* / 80.58.44.* 13.01.04, 14:39
                  ..nieprawdaż? I tu sie rozumimy, bo my to wimy!
                  • basia.basia Re: Koziorożec przebywa w górach i ma semicką "ur 13.01.04, 14:45

> ..nieprawdaż? I tu sie rozumimy, bo my to wimy!

Do mnie pijesz?
                    Jest gorzej niż myślisz:( Ja jestem mieszanka
                    polsko-ukraińsko-szkocka - no wiesz, czarne
                    podniebienie, wąż w kieszeni i pieniactwo:)
                    • Gość: długasmcsmrudd "ziobro" klasy masz basiu.basiu! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 13.01.04, 14:54
                      własnych brudów i intymności nie wywleka się na forum publiczne! Coś jest w
                      tym, że od pewnego czasu jesteś rozpoznawalna jako "stara rura".. A fe!
      • Gość: długasmcsmrudd Tyczyński! Tak podtrzymuj starą rurę, co jej ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 13.01.04, 14:18
        ... ksywę dano basia-już-nie-jebasia. I stędy ta zapyziała frustracyja.
    • Gość: Aardvaark Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! IP: *.era.pl 13.01.04, 14:28
      Dla poszukujących: fanfm.strefa.pl/fakty/cargo/888.mp3

Pozdrawiam, życząc tego co prezes Tyczyński - Aa
      • basia.basia Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! 13.01.04, 14:39
        Gość portalu: Aardvaark napisał(a):

> Dla poszukujących: fanfm.strefa.pl/fakty/cargo/888.mp3
        >
        > Pozdrawiam, życząc tego co prezes Tyczyński - Aa

Ten link będę puszczać sobie dla poprawy humoru.
        Już mam szampański:) Dzięki.

Zgiń, przepadnij Miller - maro piekielna!!!
      • capri_corn Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! 13.01.04, 14:40
        Gość portalu: Aardvaark napisał(a):

> Dla poszukujących: fanfm.strefa.pl/fakty/cargo/888.mp3
        >
        > Pozdrawiam, życząc tego co prezes Tyczyński - Aa

Dzieki, nie kazdy sluchal rmf-u w sylwestra!
        • Gość: Aardvaark Re: "Morda Millera" w RMF FM!!! IP: *.era.pl 13.01.04, 14:47
          capri_corn napisał:

> Dzieki, nie kazdy sluchal rmf-u w sylwestra!

Nie ma sprawy, ja dla Was wszystko.
          Zapiszcie sobie lepiej na dysk - jeszcze sld wróci do dawnych metod i byli
          esbecy z abw zajmą serwery RMFu. ;-)
          Pozdrawiam - Aa
          • Gość: długasmcllooy Zimowe wiatry naniosły tu masę śmiecia... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 13.01.04, 15:00
            różne capri..basie, Ardvijki i inne latające gówna znalazły se tu
            przytulisko...a śmierdzi tu jak koziorożec z semicką bródką!
            • Gość: Aardvaark Re: Zimowe wiatry naniosły tu masę śmiecia... IP: *.era.pl 13.01.04, 15:46
              Gość portalu: długasmcllooy z łepetyny wytoczył:

> różne capri..basie, Ardvijki i inne latające g...a znalazły se tu
              > przytulisko...

Gdyby się dało to przy czytaniu forum.gazeta.pl filtrowałbym po IP i nie
              czytałbym tego typu postów. Teraz powinienem to zignorować i nie odpowiadać,
              ale uznałem Cię za człowieka nieszczęśliwego, któremu samopoczucie poprawi się
              jeśli ktoś odpisze. Ergo odpisuję - nie dbam o to za kogo mnie masz, bo moja
              samoocena (w opozycji do Twojej) jest wysoka: mam piękną żonę, słodką, kochaną
              córkę dwuletnią, dobrze zarabiam, lubię swoją pracę.
              Jeśli Twoją reakcją na moje (i nie tylko moje) posty na forum będzie tylko
              rzucanie wyzwisk zamiast rzeczowej dyskusji, to nie spodziewaj się ŻADNEJ
              więcej odpowiedzi ode mnie na Twoją pisaninę. Innym też polecam by darowali
              sobie odpowiedzi.
              Wojtek "Aardvaark"
              • zbychooo Re: ..... misia pszczoła..... 14.01.04, 14:45
                Ile razy to słyszę, to dostaję ataku śmiechu hłe, hłe, hłe....
                • rolotomasi Re: ..... misia pszczoła..... 14.01.04, 17:14
                  Słuchając i patrząc okaż miliMylerowi miliMiłosierdzie.

fanfm.strefa.pl/fakty/cargo/888.mp3
                  www.per.ry.pl/fotki/polskigollum.jpg
                  • Gość: moped Re: ..... misia pszczoła..... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 15.01.04, 16:42
                    potwierdzam.PZDR
              • Gość: długasmcllooy Nie chcę Ci psuć znakomitego samopoczucia, Wojtku IP: 5.5.* / 80.58.44.* 14.01.04, 17:44
                ...ale dlaczego, będąc w tak zakręconej euforii, zdradzasz symptomy
                nieprzeciętnej frustracji!? Przecież Twoje opluwanie, miast budowanie
                społecznie pozytywnych nastrojów, może tylko świadczyć, że targają Tobą lęki
                wynikające z obawy, że testy DNA nie potwierdzą Twojego ojcostwa, co jest
                normalką przy tak - jak twierdzisz - pięknej żonie.
                PS. może poprawi Ci humor informacja, którą wyczytałem w "Nature", że
                szacunkowo przyjmuje się, iż od 15 do 20 procent populacji europejskiej ma
                innych ojców biologicznych, niźli, by to wynikało z ich papierów. Nie jesteś,
                więc taki osamotniony!
                • new.model.army Re: Nie chcę Ci psuć znakomitego samopoczucia, Wo 14.01.04, 19:08
                  Gość portalu: długasmcllooy napisał(a):

> ...ale dlaczego, będąc w tak zakręconej euforii, zdradzasz symptomy
                  > nieprzeciętnej frustracji!? Przecież Twoje opluwanie, miast budowanie
                  > społecznie pozytywnych nastrojów, może tylko świadczyć, że targają Tobą lęki
                  > wynikające z obawy, że testy DNA nie potwierdzą Twojego ojcostwa, co jest
                  > normalką przy tak - jak twierdzisz - pięknej żonie.
                  > PS. może poprawi Ci humor informacja, którą wyczytałem w "Nature", że
                  > szacunkowo przyjmuje się, iż od 15 do 20 procent populacji europejskiej ma
                  > innych ojców biologicznych, niźli, by to wynikało z ich papierów. Nie
                  jesteś,
                  > więc taki osamotniony!

Czyli sluszny jest wniosek ze ojcem Millera moze byc Bierut.
                  Dzieki za pomoc!
                  • Gość: długasmcllooy Re: Nie chcę Ci psuć znakomitego samopoczucia, Wo IP: 5.5.* / 80.58.44.* 14.01.04, 19:21
                    Bóg zapłać za dobre słowa bracie-katolyku, modelu jakże znanego, bo czarnego!
                    Jako, że moja katolykierska dobroć jest nieskończona, oferuję Ci dalszą pomoc.
                    Tym razem w odszukaniu Twojego tatuśka...Nie będzie to zbyt trudne zadanie,
                    gdyż sądząc po Twoim ideo-genotypie pasujesz mi na przyrodniego Wałęserków, a
                    jak wiadomo stary Bełkoter był bardzo rozpłodowy!
                    • new.model.army Ty masz obsesje, musisz sie leczyc! 14.01.04, 19:52
                      Moze ksiadz cie zgwalcil i teraz wszedzie CZARNO widzisz:)
                      • Gość: długasmcllooy Re:I ty masz obsesje, musisz sie leczyc! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 14.01.04, 20:10
                        Przykro mi, że tak uczuciowo zareagowałeś na odkrycie tajemnicy Twojego
                        pochodzenia - mnie też, by wstyd lica spłonił, gdybym się dowiedział o tak
                        podłym moim pochodzeniu! A pewniej jeszcze, szlag by mnie trafił. Ale, mam
                        nadzieję w Bogu i Glempie, że to przeżyjesz i po męsku z faktami się pogodzisz!
                        A zresztą...sam się naprasziwałeś!!!!!!
            • Gość: ws Re: Zimowe wiatry naniosły tu masę śmiecia... IP: *.acn.pl 14.01.04, 21:33
              to czemu lecisz do tego gówna jak mucha smródka albo żuczek gnojarek
            • Gość: Miki Re: Zimowe wiatry naniosły tu masę śmiecia... IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.04, 21:53
              Najtrudniej uciec od wlasnego smrodu.Sprobuj otworzyc okno i zaslonic
              lustro.Kup ponadto lepszy dezodorant.Powodzenia.
              • Gość: długasmcsmrudd ... i znowu wiatry śmiecia naniosły. IP: 5.5.* / 80.58.44.* 14.01.04, 23:38
                .. i te śmieci chcą do Jełropy!
    • Gość: Krakus Tyczynski, dobrze powiedziałeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 21:15
      • rolotomasi Re: Tyczynski, dobrze powiedziałeś 14.01.04, 23:11
        Jeśli dobrze gada, to do góry nadać.
        • basia.basia Re: Tyczynski, dobrze powiedziałeś 14.01.04, 23:46
          rmf

SLD chowa się pod parasolem prezydenta

Środa, 14 stycznia 2004

Jak być niepopularnym działaczem niepopularnej partii i jednocześnie zadbać o
          swoją przyszłość? Najlepiej załapać się do Parlamentu Europejskiego. By to
          stało się możliwe, w słabnącym SLD powstał scenariusz ukrycia się pod
          parasolem prezydenta.
          Scenariusz w skrócie miałby wyglądać tak: Sojusz rezygnuje ze swojego szyldu i
          zgadza się na wpuszczenie na wysokie miejsca na listach wyborczych ulubieńców
          prezydenta i działaczy liberalnych organizacji proeuropejskich; w zamian za to
          może skorzystać z „błogosławieństwa” Aleksandra Kwaśniewskiego i nowego,
          nieskompromitowanego szyldu: szeroki Komitet Lewicy Proeuropejskiej.

Jakie są szanse na realizację tego scenariusza? Na pierwszy rzut oka odpowiedź
          jest prosta – stworzenie przez SLD własnej, wąskiej listy groziłoby tym, że
          prezydent obejmie pieczę nad konkurencyjnym komitetem wyborczym. Takie
          rozwiązanie byłoby więc nie najlepsze, dlatego lepiej przeciągnąć
          Kwaśniewskiego na własną stronę, oddając jego kandydatom kilka pierwszych
          miejsc na liście.

Spełniają się wróżby Kwaśniewskiego i Millera (11 grudnia 2003)

Poszukujemy formułę na współpracę z prezydentem i możliwość rozszerzenia list
          wyborczych SLD - i mam nadzieje UP – o inne podmioty - mówi sekretarz
          generalny SLD, Marek Dyduch. Zastrzega jednak, ze wspólna lista jest tylko
          jednym z wielu wariantów branych pod uwagę.

Wariant ten nie podoba się zresztą terenowym działaczom, którzy w takiej
          sytuacji zostaliby pozbawieni szans w wyborach lub w ogóle nie weszliby na
          listy. Jest jeszcze inny problem – SLD chciałoby, aby na owej liście prym
          wiedli skompromitowani w kraju działacze Sojuszu, którym warto by było
          zorganizować jakąś przyjemną emigrację.

Czy prezydent zgodziłby się na np. Jerzego Jaskiernię? Ludzie nie powinni być
          zasłużonymi weteranami, którzy na zakończenie i zwieńczeni swej politycznej
          aktywności jadą do Strasburga - mówi prezydencki minister Dariusz Szymczycha.
          Według niego powinni pojechać tam ludzie, tworzący Nową jakość w polityce. Co
          oznacza ta nowa jakość – Szymczycha nie tłumaczy.

16:40
          • capri_corn Nowa jakosc to Siwiec:) 15.01.04, 10:44
            No i inne wybitne postacie z duzego palacu.
          • zbychooo Re: Tyczynski, dobrze powiedziałeś 15.01.04, 11:39
            A niech jadą w cholerę te wszystkie Jaskiernie, Kwiatkowszczaki, Leppery nawet
            do parlamentu europejskiego! byle jak najdalej dalej od Polski, u nas już
            wystarczająco dużo spie.przyli... a najchętniej widziałbym ich w parlamencie
            białoruskim, niech tam działają radośnie podśpiewując swój hymn: "co by tu
            jeszcze spie.przyć panowie, co by tu jeszcze spie.przyć...."
    • basia.basia Kancelaria na peryferiach:) 15.01.04, 11:47
      Kolejne spotkanie w "kancelarii na peryferiach"
      Czwartek, 15 stycznia 2004

Szpital to teraz centrum decyzyjne rządzącej lewicy. W tej „kancelarii na
      peryferiach”, w placówce MSWiA na Wołoskiej w Warszawie, Leszek Miller spotkał
      się ponownie z liderami SLD. Spotkanie znów było ściśle tajne.

Podczas tego konsylium w ścisłym gronie dokonano bardzo dokładnego oglądu
      spraw - jak po spotkaniu wyraził się Józef Oleksy. Wygląda na to, że być może
      dopiero w poniedziałek opinia publiczna będzie miała wgląd w ten ogląd.
      Zdaniem Oleksego w poniedziałek szefostwo SLD przedstawi propozycję zmian
      personalnych.

Dodajmy, że tylko Oleksy miał po spotkaniu cokolwiek do powiedzenia
      dziennikarzom. Pozostali z tego grona - panowie Janik, Szmajdziński, Celiński
      i Dyduch - rozeszli się w milczeniu.

Nocne lewicy (tajne) rozmowy na wysokim szczeblu (8 stycznia 2004)

Nie można się jednak dziwić milczeniu liderów lewicy. Nie spełniły się bowiem
      ich nadzieje na poprawę notowań SLD-UP po szczycie Unii w Brukseli - pisze
      dzisiejsza "Rzeczpospolita". Popularność rządzącej koalicji nie dość, że nie
      wzrosła, to jeszcze spadła. W porównaniu z grudniem - o 2 punkty. Teraz wynosi
      17 procent.

• Gość: dłubasmcllooy .. basia.basia specjalistka od grzebania ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 15.01.04, 12:14
        ...w śmietnikach władzy. Co znajdzie ochłap to pędzi z nim na forum.
        Prześmieszne to stworzenie i żałosne jej "rewelacje"
    • Gość: gaduła Brawo "Morda Millera" w RMF FM !!! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 15.01.04, 12:12
      dołączam się do tych życzeń !!!
      dlatego w sylwestra wyłączyłem telewizor !!!
      Morda czerowna w TV niestety pokazałą sie w innym terminie !!!
      czas by zlazła z wizji do smietnika !!!!
      • Gość: dryblasmcllooy Porywiste wiatry hulają w Polszcze ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 15.01.04, 12:17
        kolejnego śmiecia przywiało na forum - tym razem z Krakowa.
      • Gość: wscibuś Portret prapraprzodka, podobny do prapratyłka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:15
        Nie wiem, czy zwróciliscie uwagę na odkrycie, jakiego dokonał prof. Jerzy Dzik
        z Instytutu Paleobiologii PAN? Okazało się że czerwona pijawka, która moze być
        najstarszym znanym praprzodkiem Millera nosi uczoną nazwę Myoscolex. Ten
        prakomuch żył ok. 530 mln lat temu i już wtedy świetnie sie czuł w mętnej
        wodzie. Miał też swój styl, rozpoznawalny do dzisiaj. Otóż pływał on nie na
        sposób dzisiejszych pijawek wyginających ciało z góry na dół, ale wijąc ciało
        na boki, raz na lewo, raz na prawo - jak węże. Badania ujawniły też, że to coś
        mogło też być praprzodkiem ryb, żab, węży i ptaków... Wyobrażacie sobie
        wczesno kambryjskiego rybiego chuja na kaczych nogach, z żabią mordą? A przy
        tym to rodzinne podobieństwo....

• kataryna.kataryna Usłyszane u Szymona Majewskiego 15.01.04, 17:02
      - Jak się nazywa ochroniarz stojący tuż za Millerem?
      - Zamordysta
      • rolotomasi Re: Usłyszane PoOrędziu 18.01.04, 01:26
        PoOrędzie
        ~~
        Cel prosty:
        Drogą hossy,

Nam wzrosty
        Jemu zrosty,

Onemu felczery
        Lud w gejzery,

My do Europy
        Jemu wykopy,