Dodaj do ulubionych

NIE PLACIC ABONAMENTU TVP

IP: *.qdnet.pl 18.06.01, 13:48
Dziś wyrejestrowałem telewizor. Chość to tylko 12,80 miesięcznie nie chcę się
hańbić płacąc za takie g..... Niech płacą komuchy.
Apeluję do wszystkich szanujących się ludzi: PRZESTANCIE PLACIC ABONAMENT TVP
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarro Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: *.udt.gov.pl 18.06.01, 14:06
      Ja też nie płacę - mało im naszych podatków?
      • Gość: bykk Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: *.chello.pl 18.06.01, 14:38
        ja również!
        popieram
        pozdrawiam
    • Gość: paul Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: 203.202.95.* 19.06.01, 00:44
      Nidgy nie placilem, i nigdy nie zamierzam. TVP powinno wystarczac pieniedzy z
      budzetu - to w koncu tez z naszych podatkow. To KK powinien placic za
      nieustanne pokazywanie jego przywodcy JP2.
      • Gość: Commo Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: 138.77.127.* 19.06.01, 04:50
        Mieszkam w Australii i o takim stworku jak abonament to tu nikt nie slyszal. Istnieje on jedynie w krajach
        Socjalistycznych Republik Europejskich, gdzie obywatel jest teraz niewolnikiem. Pozdrawiam.
        • Gość: paul Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: 203.202.95.* 19.06.01, 07:25
          Drogie Commo,

Ja tez mieszkam w Australii, ale wiem, ze abonament w formie TV licence
          istnieje np. w UK., wiec Twoj komentarz jest nieco przesadzony. Nadal namawiam
          do nieplacenia w Polsce.
          • Gość: Abonent Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: *.chello.pl 19.06.01, 10:30
            Gość portalu: paul napisał(a):

> Drogie Commo,
            >
            > Ja tez mieszkam w Australii, ale wiem, ze abonament w formie TV licence
            > istnieje np. w UK., wiec Twoj komentarz jest nieco przesadzony. Nadal namawiam
            > do nieplacenia w Polsce.

Drogi Paul, może Pawełku
            Do czego ty namawiasz swoich bliźnich. W każdym kraju istnieją pewne zasady
            postępowania. W Australii inne a w Polsce jeszcze inne. Tak więc baranku drogi
            stosuj się do reguł u siebie a nas zostaw w spokoju. Niby to nie znacie co to
            jest takiego "abonament", a np. za telefon to jak płacicie? Czy u was jest juz
            pełny komunizm, że każdemu według potrzeb i zasług. Palanty wy zarzygane, umiecie
            tylko jątrzyć i mówić o swoim dobrobycie, wypracowanym przede wszystkim przez
            niewolników. No i oczywiście namawiać do nieprzestrzegania reguł współżycia w
            naszym kraju, co jest w tym wszystkim najgorsze. Żydzi nauczają, gnioty zza
            oceanów pouczają. Idźcie wy do jasnej cholery ze swoimi radami!
            • Gość: paul Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: 203.202.95.* 20.06.01, 00:30
              Szanowny Abonencie,

alez plac, jesli takie Twoje zyczenie. Ja nie placilem w Polsce, nie place
              teraz, a jesli wroce do Polski to nadal placil nie bede.
            • Gość: szczery Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: 212.182.31.* 21.06.01, 22:46
              Drogi abonencie!
              Czy telewizja ogłupiła Cię do tego stropnia?Chyba tak sądząc z poziomu Twojej
              wypowiedzi.Za co mam płacić ten abonament?Za możliwość oglądania po raz n-ty
              jakichś bzdur w rodzaju"Imieniny u Krystyny"?A może za pokazywanie fałszywego uś
              miechu Millera przy każdej nadarzającej się okazji.Telewizje komercyjne
              utrzymują się bez abonamentu poziomem odbiegając niewiele od TVP.Nie widzę więc
              powodu do płacenia.Nie chcę dawać Kwiatkowskiemu komfortu za swoje pieniądze.
          • Gość: Ochman Abonament vs. Reklamy IP: 194.203.162.* 20.06.01, 17:09
            Mnie ciekawi inna sprawa: skoro w Polsce powinno placic sie abonament
            dla finansowania publicznej TV, to dlaczego zezwala sie na emisje
            reklam?
            Mysle, ze TVP powinna sie zdecydowac: albo reklamy albo abonament.
            (np. brytyjska BBC nie emituje reklam)
    • Gość: Kaczusia Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP I OGLĄDAĆ WIADOMOŚCI W O 19.30 IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 12:39
      Gość portalu: Cezary napisał(a):

> Dziś wyrejestrowałem telewizor. Chość to tylko 12,80 miesięcznie nie chcę się
      > hańbić płacąc za takie g..... Niech płacą komuchy.
      > Apeluję do wszystkich szanujących się ludzi: PRZESTANCIE PLACIC ABONAMENT TVP

Myślę, że to za małe. Nie jestem wielbicielem braci Kaczyńskich, ale denerwują
      mnie tego typu programy, niezależnie kogo szkalują. Cóż niestety TVP jest
      telewizją publiczną w dużej mieże utrzymywaną z budżetu państwa. Na szczęście
      znaczna część pieniędzy, jakimi dysponują pochodzi z reklam. Wiadomo, że
      reklamodawcy pojawią się tylko przed programami oglądanymi. Dlatego myślę, że
      trzeba wzorem lat 80 przestać oglądać ten żenujący program, jakim są Wiadomości i
      Panorama TVP. Niech im spadnie oglądalność, niech mniej zarobią na reklamach. Po
      co w ogóle oglądać TVP.
      • Gość: Europa Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP I OGLĄDAĆ WIADOMOŚCI W O 19.30 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
        W latach 80 wystawiało sie TV ekranem do okna i odsłaniało firanki.
        To był piekny objaw solidarności polskiego społeczeństwa.

Ale kto dziś myśli o wartościach?
        O Polsce?
    • Gość: Hiacynt Jeden kanał powinien być publiczny, w dobrym tego słowa znaczeniu. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich stwierdziło, że
      stan telewizji publicznej jest alarmujący.
      W sposób drastyczny dowodzi tego niedawna emisja
      specjalnego wydania programu "Tylko u nas" , który -
      jak stwierdziło SDP - przypomina najgorsze wzorce z
      okresu stanu wojennego.

• Gość: Abonent Re: Jeden kanał powinien być publiczny, w dobrym tego słowa znaczeniu. IP: *.chello.pl 24.06.01, 00:00
        Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich stwierdziło, że
        > stan telewizji publicznej jest alarmujący.
        > W sposób drastyczny dowodzi tego niedawna emisja
        > specjalnego wydania programu "Tylko u nas" , który -
        > jak stwierdziło SDP - przypomina najgorsze wzorce z
        > okresu stanu wojennego.
        >

A bełkot filmu "Sąsiedzi" pani Arnold jakoś nie zaalarmował SDP, ciekawe?
        I ty Hiacyncie przeszedłeś nad tym filmem do porzadku dziennego. A był to taki
        sam gniot, albo i większy, dotyczący tylko nieco innych spraw. Atakowano w nim
        Polaków jako nację, tutaj natomiast, jak się ktoś wyraził na tym forum - dwa
        kurduple zostali nagłośnieni.
        A co TV, to nie oglądaj i nie płać - masz jeszcze takie prawa do wykorzystania.
        Pozdrawiam

• Gość: Joanna Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      A ja mam taki apel - nie płacić i nie oglądać.
      Oglądanie bez płacenia to trochę nie w porządku.
      • Gość: Cezary Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: *.qdnet.pl 24.06.01, 00:00
        Gość portalu: Joanna napisał(a):

> A ja mam taki apel - nie płacić i nie oglądać.
        > Oglądanie bez płacenia to trochę nie w porządku.
        Oczywiście. Nie ma czego oglądać.Tym bardziej,że bez płacenia mogę oglądać setek
        innych programów TV i słuchać setek programów radiowych z kabla lub satelitów.

• Gość: Maverick Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: *.houston-21-22rs.tx.dial-access.att.net 25.06.01, 00:00
      Sluszna decyzja, bic lewusow tam gdzie bolo moze naucza sie demokracji, zamiast
      ciagle nadawac czerwone polprawdy. Wzywam do masowego protestu.
    • Gość: KYSO Re: NIE PLACIC ABONAMENTU TVP IP: 217.67.197.* 24.08.01, 15:43
      Zgadzam sie z toba gdyby kazdy przestal placic wtedy te barany podlaczyli nas
      za darmo. Namawiam wszystkich do miesiecznej akcji bez telewizji.
    • Gość: ,., popieram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 15:49
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka