Gość: marysia Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 08:14 Przypomniało mi się, jak Jagiełło po pierwszym przesłuchaniu mówił, że zadzwonił do Starachowic i opierniczył Sławka, że u niego jest burdel, a ma być porządek. Został zrąbany i to wszystko - cytuję z pamięci. Piekne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Re: Tajne taśmy starachowickie IP: 212.244.177.* 23.02.04, 08:26 Jagiełło na szefa Partii. Wicie, rozumicie.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzicho Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.02.04, 08:26 To co się obecnie dzieje to jakaś paranoja-PARTANOJA- a za tgo wszystko odpowiada nijaki poseł obojga imion , który rozwiązywał wszystkie służby jako ,ze pracujący w nich ludzie nie byli moralni.A to jest skutek roli pana przewodniczącego jaką odegrał w tamtych czasach.Trzeba było pomału z namysłem zrobić to ale nie w sposob UB.W każdym systemie służby są potrzebne a ;rzez takie posunięcia mamy obecnie co to wszyscy widzą i słyszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sekretarz No i co elektoracie SLD??? IP: *.energetyka.czest.pl 23.02.04, 08:27 Nadal bedziecie na nich głosowali- to jesteście takie same świnie jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.man.polbox.pl 23.02.04, 08:39 Bezwzględnie z jakiej opcji, zrobić proces pokazowy i pozamykać smieci. Hańba!!! dla Sejmu , parlamentaryzmu i tych esdowskich popłuczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VHD Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.emapa.pl / *.emapa.pl 23.02.04, 08:40 Jejku - straszne prymitywy z tych posłów. Coz za styl rozmowy... Az sie cisnie na usta cytat z piosenki KNŻ: "Wbrew mej woli utrzymuje kolejnego debila!" :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Popławski wulgaryzmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 08:42 Raz są ocenzurowane, raz nie. W tym samym tekście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista TOWARZYSZE NIE DAJMY SIĘ SPROWOKOWAĆ !!!!!! IP: 213.17.236.* 23.02.04, 08:48 Towarzyszki i Towarzysze. Brońmy Tow.Tow. Andrzeja, Heńka,Zbyszka, Mietka i Basiaczka. To dobrzy Towarzysze. Nie dajmy się sprowokować określonym siłom, chcącym zniszczyć socjalizm w naszym kraju. Precz z imperializmem. Jak mawiał Tow. Cyrankiewicz - " każdy prowokator który odważy się podnieść rękę na władzę ludową niech wie, że mu ją ta władza odrąbie w imieniu robotników, chłopów i inteligencji pracującej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja :) Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 08:54 chyba chlopiec z podstawowki umie sie lepiej wyslawiac od jagielly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjk59 Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.lodz.mm.pl 23.02.04, 08:54 Boze ale prymitywy i co za jezyk... Tylko rewolucja moze wyczyscic to bagno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: chwała Rapackiemu, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 09:00 wolał stracić stanowisko, niz ukręcic łeb tej aferze !!! Całe szczęście, że Rapacki wróci jak sld-upki pójda na smietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 09:04 I oto czym się zajmują wybrańcy narodu.Jak w związku z tym dziwić się jakości ustaw uchwalanych przez tego typu miernoty, ktore swój mandat traktują jako tarczę ochronną przy załatwianiu różnego rodzaju ciemnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esti Re: Tajne taśmy starachowickie IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 09:11 Oficerowie CBŚ którym proponowano zniszczenie tych taśm i którzy się nie ugieli będą z czasem naszymi bohaterami.Mam dla nich himalaje szacunku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak CHWAŁA OFICEROM CBŚ!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 09:13 Panowie mam dla Was himalaje szacunku!!! A ponoć proponowali im zniszczenie taśm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet tasmy ... IP: *.pl / *.pl 23.02.04, 09:15 te tasmy mogły powstac z montażu - daj mi swoje przemowienie , a ja zrobie reszte...Te tasmy to przy okazji także [ jakby cel podstawowy nie wyszedł] degradacja intelektualna . Do dzisiaj wierzyłem w nie. ..."tam gdzie mało WIEDZY , dużo WIARY ..." i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esti Re: tasmy ... IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 09:20 A degradacja intelektualna to też manipulacja??? Sąd autentyczności taśm nie sprawdził? Jagiełło się nie przyznał w prokuraturze? Menuet!Coś ty człowieku tańczył w PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysio Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 09:15 Jakoś nie dziwi mnie poziom tej zarejestrowanej rozmowy. Nie wiem czy pamiętacie pierwsze wystąpienia posła J. przed kamerami po wypłynięciu sprawy. Gadał tak jakby był w trakcie załatwiania kwitów na niepoczytalność lub cos podobnego do sądu. Teraz widzę że gość wcale nie udawał. Niech żyje ordynacja wyborcza w naszym kraju. Ludzie głosują na plakat, a kolesie obstawiają stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Tajne taśmy starachowickie IP: 212.244.77.* 23.02.04, 09:11 Skąd i za ile "Wyborcza"ma te nagrania?Przecież to jest tajny materiał.Czyżby znowu przyszedł Rywin z propozycją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re:Do Zenka IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 09:27 Jakbym był prokuratorem i słyszał wypowiedzi Sobotki po ujawnieniu sprawy i reakcję całego SLD to pewnie sam bym to przekazał do jakieś poważniej gazety i nikt nie musiałby z dziennikarzy do mnie przychodzić!!! Zwyczajne poczucie misji publicznej by mi nie pozwoliło zachować tego dla siebie.Waga tej sprawy, jej koszt społeczny jest stanem wyższej konieczności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek494 Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.torun.mm.pl 23.02.04, 09:19 Pytacie, czy należy ujawniać takie tajne taśmy. BEZWZGLĘDNIE NALEŻY UJAWNIAĆ!!!! W jaki sposób dowiemy się, że rządzą nami takie "prymitywy partyjne", którzy zdania po polsku nie potrafią powiedzieć. To w glowie się nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andys Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.chello.pl 23.02.04, 09:19 Abstrahując od treści i wagi dowodowej tej taśmy przeraża mnie prymitywizm i ubogie słownictwo oraz miałkość tych rozmów "elity". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Trza się ośmiać, że ktuś qrwa takie cuś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 09:21 Co za żuleria siedzi na górze. Chyba więcej nie pójdę na wybory. Douglasmclloyd nie cytuj więcej Lenina, bo nawet on się w mauzoleum przewraca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.konstytucji.met.pl / 217.153.174.* 23.02.04, 09:26 TO SĄ JAJA JAK BERETY ALBO JESZCZE WIĘKSZE. MÓJ DROGI LUDU! PRZECIEŻ ONI ROZMAWIAJĄ KONFIDENCJONALNIE - PÓŁGĘBKIEM. PRZECICEŻ ZBYSZKO CHYBA DONIÓSŁ SKĄD TE DOWODY A MIMIO TO GOŚCIO DZWONI NA TELEFON, KTÓRY JEST NA PODSŁUCHU! TA CAŁA NARADA SZTABOWA NA ROZBRAT PEWNO NIE PIERWSZA I OSTATNIA. JEDNYM SŁOWEM - BAGNO. SZKODA SŁÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.warszawa.mitex.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 09:26 Bełkotliwe, prymitywne, prostackie, chamskie, przerażające - ale skuteczne. "Poseł", reprezentant (czyj ?) w SEJMIE !!! Kwintesencja stylu działania "nowoczesnej socjaldemokracji" w Polsce. Precyzyjnie wyselekcjonowana kadra, starannie "wychowana", "wykształcona"- ELITA. By żyć w takim kraju jak nasz trzeba być TWARDZIELEM MASOCHISTĄ. Katowanie się to nasza narodowa specjalność. Gdzie jest prawdziwy KAT, który zrobi swoje - a tyle tu do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej T. Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.04, 09:34 Fuj! W 1945 bylo tak samo, w 1952 tez, w 1968, 1970, tak bedzie zawsze. Jak kiedys, szara koszula bylego milicjanta, teraz towarzysza z Komitetu Dzielnicowego, brudne paznokcie, nowe nazwisko, zamiast Salomona Sznajdera, Stanislaw Krawczynski, wiecie, k...,nie mozemy sie na to zgodzic... Fuj! To tez kawal Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
tumajo SLD w wyborach nie wchodzą do sejmu - to fakt!:))) 23.02.04, 09:40 Ludzie dowalmy towarzyszą sld w wyborach.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Front Chcecie dowalić w SLDowską du.ę w wyborach-ja tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 09:54 Koniec gadania - ludzie uważajcie na zdrowie, pijcie mleko, zapinajcie pasy, trenujcie palce, sprawdzajcie długopisy = WYBORY NADCHODZĄ - CZAS ZAPŁATY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jok Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.crowley.pl 23.02.04, 09:41 Jak oni się rozumieli? To szyfr czy bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYSZKA MIKI Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 09:59 WIESZ, ROZUMIESZ, AHA, AHA, ... TAKIE GŁĄBY MAJĄ WŁADZĘ??? WŁADZIĘ POWINNI MIĆ I BASTA A NIE NA STOŁKI SIĘ PCHAJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYSZKA MIKI Re: Tajne taśmy starachowickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 10:02 WIESZ, ROZUMIESZ, AHA. AHA, TAKIE GŁĄBY TRZYMAJĄ WŁADZĘ??? BŁEEEEE NIE CHCE MI SIĘ Z WAMI GADAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezbarwny Smieci ludzkie różnego koloru u władzy!!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 23.02.04, 10:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starachowicki Re: Tajne taśmy starachowickie IP: 157.25.200.* 23.02.04, 10:09 A ten na zadjęciu to nie jest Tadeusz Mazowiecki przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś