anwad 24.05.10, 18:46 Cenzura w Polsce 2010: www.youtube.com/watch?v=AEFgHdOt0bA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzymilionowy.post :-)))) 24.05.10, 18:49 § 6. W reklamach zakazane jest wykorzystywanie głosu lub wizerunku osób, które prowadziły audycje informacyjne i publicystyczne lub audycje dla dzieci, w programach radiowych lub telewizyjnych w okresie krótszym niż 3 miesiące przed nadaniem reklamy. Śmiech mnie ogarnia gdy stary cwaniak i wyjadacz Pośpieszalski udaje zdziwionego i motyw rzekomej "cenzury" wykorzystuje do promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: :-)))) 24.05.10, 18:51 Ale ciemny lud to kupuje, na kilogramy, jak salceson. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Menda zaplanowała sobie i wymusiła "cenzurę" 24.05.10, 18:56 trzymilionowy.post napisał: > § 6. W reklamach zakazane jest wykorzystywanie głosu lub wizerunku > osób, które > prowadziły audycje informacyjne i publicystyczne lub audycje dla > dzieci, w programach > radiowych lub telewizyjnych w okresie krótszym niż 3 miesiące przed > nadaniem reklamy. > > Śmiech mnie ogarnia gdy stary cwaniak i wyjadacz Pośpieszalski udaje > zdziwionego > i motyw rzekomej "cenzury" wykorzystuje do promocji. Tym też powinna się zająć Rada Etyki Mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Bez jaj, wiedzą przecież kto dał im pole do POPiSu 24.05.10, 21:42 trzymilionowy.post napisał: § 6. W reklamach zakazane jest wykorzystywanie głosu lub wizerunku osób, które prowadziły audycje informacyjne i publicystyczne lub audycje dla dzieci, w programach radiowych lub telewizyjnych w okresie krótszym niż 3 miesiące przed nadaniem reklamy. Śmiech mnie ogarnia gdy stary cwaniak i wyjadacz Pośpieszalski udaje zdziwionego i motyw rzekomej "cenzury" wykorzystuje do promocji. ukos napisał: Tym też powinna się zająć Rada Etyki Mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Bzdura 24.05.10, 18:59 Mnóstwo dziennikarzy bierze udział w reklamach. Tylko jeden nie może, i to w reklamie własnego filmu: 1. Krzysztof Ibisz - Polsat - reklama szamponu; 2. Zygmunt Hajzer - PR1 - proszek do prania; 3. Ireneusz Bieleninik - TVP, TVN - płyn do zmywania naczyń; 4. Karol Małcużyński - TVP - prowadził program publicystyczny "Forum" - banki; 5. Janusz Weiss - TVP, Radio Zet - banki; 6. Małgorzata Domagalik – TVN - pasta do zębów; 7. Jolanta Pieńkowska - TVP - magazyn "Dobre Wnętrze"; 8. Wojciech Mann - TVP, PR3 - herbata; 9. Katarzyna Dowbor - TVP - wędliny; 10. Kamil Durczok -TVN - kosmetyki; 11. Maciej Kurzajewski - TVP - miesięcznik "Twój Styl"; 12. Piotr Najsztub – herbata; 13. Iwona Schymalla – TVP – odzież. moklik7.salon24.pl/185604,czy-dziennikarze-moga-wystepowac-w-reklamie Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Bzdura 24.05.10, 21:32 anwad napisała: > I to za darmo... Kolejny mit. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Bzdura 24.05.10, 19:57 Kpisz, czy o droge pytasz???? W reklamach zakazane jest wykorzystywanie głosu lub wizerunku osób, które prowadziły audycje informacyjne i publicystyczne lub audycje dla dzieci, w programach radiowych lub telewizyjnych w okresie krótszym niż 3 miesiące przed nadaniem reklamy. A ty wymieniasz: > 1. Krzysztof Ibisz - gościa od badziewnych widowsik pt jak oni klaszczą uszami > > 2. Zygmunt Hajzer - obecnie Polsat, zawsze był prowadzącym audycje rozrywkowe, od Lata z radiem, po zonka, a teraz to chyba taka spowiedź na ostro w polsacie tłucze; > > 3. Ireneusz Bieleninik - TVP, TVN - chłopak od relacji z zawodów nasterydowanych grubasów; > > 4. Karol Małcużyński - TVP - po 3 m-cach od "niep[rowadzenia" moze nawet prezerwatywy reklamować, a zakończył współpracę z TVP dobrych parę lat temu; > > 5. Janusz Weiss - TVP, Radio Zet - programy rozrywkowe i popularno- naukowe; > > 6. Małgorzata Domagalik – TVN - od lat w miesięczniku Pani, w TVN prowadzi rozrywkowe raczej wywiady; > > 7. Jolanta Pieńkowska - TVN, wiadomosci nie prowadzi od czasów klęski SLD; > > 8. Wojciech Mann - TVP, PR3 - pan Wojtek z ionformacyjnych to prognozy pogody w ZPd3 czyta; > > 9. Katarzyna Dowbor - od lat już w TVP nie pracuje, wyleciała właśnie za wędliny; > > 10. Kamil Durczok -TVN - podczas gdy reklamował kosmetyki miała przerwę w pracy; > > 11. Maciej Kurzajewski - TVP - to jest pajac od sportu; > > 12. Piotr Najsztub – pracuje w Przekroju, od lat nie związany z żadna telewizją; > > 13. Iwona Schymalla – TVP – jej programy sa światopoglądowe i rozrywkowe, trudno je nazwać informacyjnymi, czy publicystycznymi. fakt, że ktoś za spikera robi nie czyni z nniego dziennikarza. Prowokacja Janka była chamska, obliczona na skandaliczny efekt i nieudolna, bo łatwa do przejrzenia. Ten szum medialny, to nazywanie tego "cenzurą" są tak samo nieudaczne jak działania Cugier-Kotki. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Bzdura 24.05.10, 20:01 A teraz sobie zadaj pytanie, jaki jest sens tego przepisu i do jakich sytuacji to ma zastosowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Bzdura 24.05.10, 20:23 Juz tlumacze: chodzi o to, aby ludzie firmujacy audycje opiniotworcze (publicystyka) nie przeplatali tego z legalnym praniem mozgu (reklama). Jesli jednak o mnie chodzi, to Pospieszalskiego moznaby pozwolic na reklame - i tak robi za blazna, T. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Bzdura 24.05.10, 20:30 Poczytaj sobie, co piszą o tym prawnicy: "Sens wprowadzenia zakazu uczestniczenia w reklamach osób, które prowadzą m.in. audycje informacyjne i publicystyczne w programie radiowym lub telewizyjnym jest szczególne zaufanie, jakim osoby te obdarzane są przez telewidzów czy radiosłuchaczy. Osoby te z racji ich szczególnej funkcji, kojarzą się przeciętnemu odbiorcy z bezstronnością, rzeczowością i obiektywizmem. Tym samym uznaje się za nieuczciwe wykorzystywanie tych postaci do reklamowania towarów, lub usług bowiem prowadzi to nieuchronnie do zatarcia granicy pomiędzy reklamą a bezstronną informacją. Istnieje jednak szczególna sytuacja, w której pomimo, że w reklamie występują osoby, które prowadzą m.in. audycje informacyjne i publicystyczne w programie radiowym lub telewizyjnym, nie zachodzi ryzyko nadużycia zaufania odbiorców reklamy. Taka sytuacja ma miejsce w przypadku, gdy prezenterzy wypowiadają się, co do własnej twórczości, czyli niejako reklamują samych siebie. W związku z aczelną zasadą swobody wypowiedzi gwarantowaną przez art. 49 Konstytucji RP, nie można odmówić dziennikarzom i autorom audycji prawa do publicznego wypowiadania się na swój temat i swojej twórczości. W tym wypadku mamy do czynienia z odmienną sytuacją niż przy komercyjnym reklamowaniu przez te osoby towarów lub usług osób trzecich. Autor jest zainteresowany propagowaniem rezultatów własnej pracy twórczej. Zakaz takiego działania prowadziłby do uchylenia zasady swobody wypowiedzi i nierównego traktowania tych osób w porównaniu z innymi podmiotami, które swobodnie mogą wypowiadać się na temat rezultatów swojej twórczości". Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Bzdura 24.05.10, 20:46 3/4 tresci, ktora przytoczyles zawarlem w swoim komentarzu, teraz dalej... > W tym wypadku mamy do czynienia z odmienną > sytuacją niż przy komercyjnym reklamowaniu przez te osoby towarów lub usług osób > trzecich. No i tego nie kapuje. Dlaczego zakaz reklamy mialby dotyczyc tylko "osob trzecich"? Jak rozumiem Pospieszalski chce na tej plytce zarobic a nie "wypowiedziec sie", czy sie moze myle? T. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Bzdura 24.05.10, 20:58 Nie chodzi o pieniądze, tylko o ewentualne nadużycie zaufania przez osobę, która jest uznawana za wiarygodną. Pospieszalski reklamuje film, którego był współtwórcą, a nie coś, co nie zna i robi to tylko dla pieniędzy. PS Tak na marginesie - Pospieszalski nie wziął pieniędzy za tę reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Bzdura 24.05.10, 21:02 A zysk ze sprzedaży płytki dał na powodzian, jak zysk z biletów z koncertu "charytatywnego"? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Bzdura 24.05.10, 21:20 > Pospieszalski nie wziął pieniędzy za tę reklamę. I rowniez nie uczestniczy w podziale zysku ze sprzedazy / tantiem / tytulem praw autorskich itd...? T. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Bzdura 24.05.10, 21:24 Czytałam, że nie, choć nie ma to żadnego znaczenia, bo nie o to w tym zapisie chodziło (nawet nie przepisie - rozporządzenie KRRiT to nie akt prawny, tylko kodeks dobrych praktyk). Przeczytaj na spokojnie, ze zrozumieniem, co napisałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury No wiesz! 24.05.10, 20:34 Myslałam, ze masz Janka za dziennikarza zajmującego się publicystyką, ale jak widze podzielasz mój pogląd, że on bardziej pasuje między Ibisze, Kurzajewskie i Bieleniniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bzdura 24.05.10, 21:01 anwad napisała: > Mnóstwo dziennikarzy bierze udział w reklamach. Tylko jeden nie może, i to w > reklamie własnego filmu: Ktoś tu łże - albo ty, albo Ewa Stankiewicz: Film „Solidarni 2010” jest mojego autorstwa, ja ponoszę za niego wyłączną odpowiedzialność, jest zrobiony według mojego scenariusza i zmontowany w mojej obecności. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tej reklamy nie chciała puścić żadna telewizj 24.05.10, 18:50 PiSowska TVP również? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:Czy to pisowska Mantra? 24.05.10, 19:57 "czego się boją" "Harne Jarek" "Harne Harne" Nudne z was towarzyswo, odtwórcze, potraficie się posługiwać tylko jednym chwytem retorycznym. A najbardziej się boją Pospieszalskiego i jego genialnych, odkrywczych filmów dokumentalnych. One mogą podmyć fundament III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re:Czy to pisowska Mantra? 24.05.10, 20:06 A Ty jesteś sfrustrowanym zrzędą:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:Czy to pisowska Mantra? 24.05.10, 20:09 Nie sądzę raczej, wnikliwym obserwatorem. A Ty miotasz się jak Pawka Morozow usiłując udowodnić, że czarne jest białe.... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re:Czy to pisowska Mantra? 24.05.10, 20:13 Zastanów się uczciwie nad sobą i stanem swojego ducha... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:Czy to pisowska Mantra? 24.05.10, 20:24 Bez zastanowienia odpowiem, że jest w nienagannym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon łżesz, było w tvn24 24.05.10, 19:50 Stąd właśnie wiem o tym filmie i stąd ten mój wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,28,111931349,111931349,_Solidarni_2010_jutro_w_Rzepie.html Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen59 ktoś (??) się przeraził przebudzenia Polaków! 24.05.10, 19:52 stąd jęki na całą POlskę :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: ktoś (??) się przeraził przebudzenia Polaków! 24.05.10, 19:56 Przed chwilą była stosowna informacja w TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ktoś (??) się przeraził przebudzenia Polaków! 24.05.10, 19:58 He he he... Cudne... Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen59 staruszkowie tetrycy ryczą ? 24.05.10, 19:58 mak67 napisał: > Przed chwilą była stosowna informacja w TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: ktoś (??) się przeraził przebudzenia Polaków! 24.05.10, 19:59 Reklama była w całości? Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Przebudzenia bywają przerażające 24.05.10, 20:35 czasem nawet "porażające"... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Paweł Lisicki o prawie do obrony 24.05.10, 20:24 blog.rp.pl/lisicki/2010/05/24/%E2%80%9Esolidarni-2010-%E2%80%93-prawo-do-obrony/ Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłuchaj Anwad. 24.05.10, 20:37 W dniu dzisiejszym Pan Poseł Poncliusz publicznie oświadczył, że zna takich co po 10 kwietnia skakali z radości. Słow Poncyliusza zadają zatem kłam tej paskudnej manipulacji jaką popełnił Pospieszalski w swoim hmmm... paradokumencie. Komu wierzysz bardziej Posłowi na Sejm z ramienia prawa i sprawiedliwości czy też temu katolickiemu neoficie, nie raz już przyłapanamu na manipulacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Tyskie? 24.05.10, 22:33 Proszę mi tu Chrzanowa w akcję Pawełka i Janka nie wkręcać;) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Posłuchaj Anwad. 24.05.10, 20:59 Aha, i uważasz, że tacy kretyni byli pod Pałacem? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłuchaj Anwad. 24.05.10, 21:10 A skąd wziełaś wniosek, że kretyni? To "dzieło" było inspirowane innym wydarzeniem medialnym w reżyserii J.Kurskiego z udziałem Pani Cugier-Kotki. Można wręcz napisać, że w sensie pomysłu na scenariusz jest to plagiat niezapomnianego działa mistrza gatunku pis-fiction. Ps. Nie odpowiedziałaś na moje pytanie, czy znowu było za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Posłuchaj Anwad. 24.05.10, 21:13 www.youtube.com/watch?v=AEFgHdOt0bA Jakie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Posłuchaj Anwad. 24.05.10, 21:18 A co ma się piernik do wiatraka? To, że pod Pałacem nie było kretynów, a że w całej Polsce mogło się trochę takich kretynów zebrać, wzajemnie się nie wyklucza... Chyba lepiej idź już spać, bo nie kontaktujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Posłuchaj Anwad. 24.05.10, 21:20 www.spieprzajdziadu.com/muzeum/images/7/7d/Trwam18-urodziny-Radia-Maryja.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Tej reklamy nie chciała puścić żadna telewizj 24.05.10, 21:39 "...bezstronność czyli zachowanie neutralności politycznej, rzetelność czyli podawanie informacji zgodnych z obrazem rzeczywistości, niezależność..." za WM.pl "Obecność przed Pałacem Prezydenckim Jana Pospieszalskiego, osoby powszechnie znanej, identyfikowanej z konkretną opcją polityczną, w sposób naturalny zaktywizowała do publicznego zabrania głosu, tych uczestników niewątpliwie spontanicznej manifestacji..." Źródło: Orzeczenie Komisji Etyki TVP S.A. z dnia 20.05.2010 w sprawie filmu „Solidarni 2010”, wyemitowanego 26.04.2010 r. w TVP1. Cała IV RP opiera się na insynuacji, niedopowiedzeniu i manipulacji wiadomością. Nie twierdzę też, że tak nie robili poprzednicy lecz oni nie wzywali do odnowienia moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Tej reklamy nie chciała puścić żadna telewizj 24.05.10, 21:54 Jakoś nikt nie chciał się zwierzać przed kamerami TVN... Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Tej reklamy nie chciała puścić żadna telewizj 24.05.10, 21:59 anwad napisała: Jakoś nikt nie chciał się zwierzać przed kamerami TVN... Zwierzyniec, bez przesady. Chyba, że ten frędzel: bi.gazeta.pl/im/0/3558/z3558440N,Bracia--a-moze-lepiej-pan-prezydent-i-pan-premier-.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 [...] 24.05.10, 21:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Tej reklamy nie chciała puścić żadna telewizj 24.05.10, 22:39 Granda. Nie możemy zobaczyć w tv również "Obywatela poety" o Herbercie, "Operatora" o Lipmanie jako TW, "Witajcie w życiu" o Amwayu. Odpowiedz Link Zgłoś