chora_zmora
15.06.10, 17:19
Dobrze. Mam nadzieję, że nie będę pisać chaotycznie.
Weszłam tutaj dnia 11 kwietnia ciekawa reakcji ludzi na katastrofę. Na początku było w porządku. Ale zaczęto bąkać o wyborach itd. Media wszystko jeszcze podsyciły i mnie po prostu przeraziły wypowiedzi osób na tym forum. Gdzie jest jakiś moderator? Może za mało ludzi?
Wiem, że istnieje wolność słowa (hym…), ale na boga teksty w stylu: „jesteś idiotą” bądź nawet gorsze (nie chcę cytować. Brr!) po prostu przerażają!
Czy tak ciężko poprowadzić normalna dyskusję w jakimś wątku? Myślę ze należy ignorować takie wypowiedzi, bo one nic nie dają tylko drażnią. Wstyd. Wydaje się ze za klawiaturą siedzą dzieci, które nie mogąc przekonać do swoich racji po prostu tupią nogą i prowokują. Nie chcę pisać, że robią to tylko ludzie popierający pana Kaczyńskiego, bo robą to również Ci od innych kandydatów. Wstyd.
Co mnie przeraziło i to bardzo to reakcja na słowa Bartoszewskiegona tym forum. Doprawdy wiem, że niektórych to uraziło, ale pisanie w stylu „idź do gnoju dziadu”, „Hitler powinien cię zabić”, „Żydzi do gazu” itd. Jest… jest bez komentarza. Nie wiem czy takie osoby to po prostu przejaw ignorancji, ale Holokaust i II wojna ma swoje nieopisane prawa. Doprawdy można kogoś nie lubić, ale szanować trzeba, bo z całej tej gaweci dzieci, które tak piszą zaledwie kilka przeżyłoby obóz. Proszę najpierw zapoznać się z historią obozów koncentracyjnych a potem pisać takie rzeczy. WSTYD, że piszą to Polacy. Nie ci „prawdziwi” i ci „nieprawdziwi”, bo nie można tak dzielić ludzi.
Aż mnie dreszcze przeszły. Pana Bartoszewskiego można ignorować. To „wesoły dziadek” który swoje plecie nie trzeba tego czytać.