Dodaj do ulubionych

Ignorować

15.06.10, 17:19
Dobrze. Mam nadzieję, że nie będę pisać chaotycznie.
Weszłam tutaj dnia 11 kwietnia ciekawa reakcji ludzi na katastrofę. Na początku było w porządku. Ale zaczęto bąkać o wyborach itd. Media wszystko jeszcze podsyciły i mnie po prostu przeraziły wypowiedzi osób na tym forum. Gdzie jest jakiś moderator? Może za mało ludzi?
Wiem, że istnieje wolność słowa (hym…), ale na boga teksty w stylu: „jesteś idiotą” bądź nawet gorsze (nie chcę cytować. Brr!) po prostu przerażają!
Czy tak ciężko poprowadzić normalna dyskusję w jakimś wątku? Myślę ze należy ignorować takie wypowiedzi, bo one nic nie dają tylko drażnią. Wstyd. Wydaje się ze za klawiaturą siedzą dzieci, które nie mogąc przekonać do swoich racji po prostu tupią nogą i prowokują. Nie chcę pisać, że robią to tylko ludzie popierający pana Kaczyńskiego, bo robą to również Ci od innych kandydatów. Wstyd.
Co mnie przeraziło i to bardzo to reakcja na słowa Bartoszewskiegona tym forum. Doprawdy wiem, że niektórych to uraziło, ale pisanie w stylu „idź do gnoju dziadu”, „Hitler powinien cię zabić”, „Żydzi do gazu” itd. Jest… jest bez komentarza. Nie wiem czy takie osoby to po prostu przejaw ignorancji, ale Holokaust i II wojna ma swoje nieopisane prawa. Doprawdy można kogoś nie lubić, ale szanować trzeba, bo z całej tej gaweci dzieci, które tak piszą zaledwie kilka przeżyłoby obóz. Proszę najpierw zapoznać się z historią obozów koncentracyjnych a potem pisać takie rzeczy. WSTYD, że piszą to Polacy. Nie ci „prawdziwi” i ci „nieprawdziwi”, bo nie można tak dzielić ludzi.
Aż mnie dreszcze przeszły. Pana Bartoszewskiego można ignorować. To „wesoły dziadek” który swoje plecie nie trzeba tego czytać.
Obserwuj wątek
    • etwas-geheimnis Re: Ignorować 15.06.10, 17:21
      Ale z ciebie zmora:-)
      • chora_zmora Re: Ignorować 15.06.10, 17:26
        Hehehehe aj tam zmora(no może troszeczkę chora) :D Po prostu wlazłam na to forum licząc że poznam opinie ludzi a zamiast tego widzę jak ci ludzie rzucają się sobie do gardła.
        • etwas-geheimnis Re: Ignorować 15.06.10, 17:43
          Czytaj ,ucz się ,zaprawiaj w boju ,skórę pogrubiaj ,bo często świerzbi i z
          trudnością czlowiek sie opanowuje:-)
    • hordol to cie też razi? 15.06.10, 17:24
      Zastanawiałem się, co połączyło prof. Jadwigę Staniszkis z Jarosławem
      Kaczyńskim, który zmienił się na gorsze, jest zacięty, zapiekły,
      sprawia wrażenie psychopatologicznego mordercy.

/palikot/
      • chora_zmora Re: to cie też razi? 15.06.10, 17:39
        Nie rozumiem pytania (chodzi o prof. czy o Palikota?). Nie interesuje mnie co ich połączyło być może się znają może coś panią profesor przekonało w Kaczyńskim. Nie wiem.
        Nie jestem fanką pana Palikota (humm... ale na PO głosuję) jego wygłupy i wypowiedzi mnie nie śmieszą bo on nawet tego nie robi na odpowiednim poziomie. Stara się jak widać być błyskotliwy ale w praktyce średnio mu to wychodzi. Niemniej czasami się z nim godzę ale tylko w bardzo wyjątkowych kwestiach. Pisać o tym nie będę.
        czy mnie to razi? Nie. Raczej obojętnie to omijam i nie komentuję bo szkoda pisania.
        • hordol Re: to cie też razi? 15.06.10, 17:48
          ok.czyli wypowiedz palikota(kaczynski =psychopatologiczny morderca)
          cie nie razi
          dziekuję za odpowiedz
      • etwas-geheimnis Re: to cie też razi? 15.06.10, 17:45
        To o polityku ,a oni są wyjeci spod ochrony.
        • hordol Re: to cie też razi? 15.06.10, 17:49
          bartoszewski to tez polityk. wiec nie ma sprawy tak?
          • etwas-geheimnis Re: to cie też razi? 15.06.10, 17:54
            Polityk? Watpliwe ,ale osoba publiczna i zaangazowana politycznie.Nie widze
            problemu jak ktos i na niego mówi stry blazen ,ale to zupelnie co innego niz
            anonimowe pogróżki listownie.
            • hordol Re: to cie też razi? 15.06.10, 18:06
              ostatecznie piastuje jakies tam stanowisko w rządzie, wypowiada sie
              stale na tematy polityczne, wypowiada sie jako zdeklarowany zwolennimk
              platformy. i stale tez jest przedstawiany prze platforme jako
              autorytet moralny
              to polityk bez dwóch zdan
              • etwas-geheimnis Re: to cie też razi? 15.06.10, 18:12
                Ma jakieś stanowisko? Nie wydaje mi sie ,chyba ze jakies doradcze.Mimo to nie
                widze problemu aby ktos publicznie nawet grubianskie slowa wypowiedzial. Nawet
                Strasburg wypowiedzial sie - ze politycy musza mieć grubsza skore :-) Inaczej to
                z sadu by nie wychodzili.:-)
                • hordol cytuję za wikpedią 15.06.10, 18:16
                  "W listopadzie 2007 został przez premiera Donalda Tuska powołany na
                  sekretarza stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów i pełnomocnika
                  ds. relacji międzynarodowych"
                  • etwas-geheimnis Re: cytuję za wikpedią 15.06.10, 18:36
                    No to jest:-)
            • hordol ps-ps 15.06.10, 18:11
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,112929971,112937237,p_s_.html
              • gat45 Re: ps-ps 15.06.10, 18:34
                Daj, proszę, link do źródłowego wpisu, a nie do swojego komentarza.
                Chociaż niestety nie wątpię, że taki wpis mógł się zdarzyć - po
                prostu twoje cytowanie urąga zdrowemu rozsądkowi.
                • hordol Re: ps-ps 15.06.10, 18:40
                  wybory.wp.pl/kat,1025913,wid,12372002,wiadomosc.html?ticaid=1a5a2&_ticrsn=3
    • kochamjaktusk Wesoly dziadek z uwlaczajcymi godnosci Polakow 15.06.10, 19:00
      wyskokami?
      Przypomne o jego milczeniu w parlamencie izraelskim, gdzie obarczano
      wina Polakow za ten wlasnie holocaust.
      To nie jest wesoly dziadek, gdyz jest nadal uznawany jeden z
      moralnych autorytetow. To nie jest mlodzienczy wyskok, jakby to
      skomentowal Niesiolowski, to jest dzialanie z premedytacja,
      dzialanie OPINIOTWORCZE, wiec nie mozna przejsc nad tym do porzadku
      dziennego.
      Jak to ktos juz wspomnial, wielkie przemiany ideologiczno-moralne
      zaczynaja sie czesto do malych kroczkow.
      • chora_zmora Re: Wesoly dziadek z uwlaczajcymi godnosci Polako 15.06.10, 19:53
        O łał super. :D
        Co do tego polityka. Nie wiedziałam czy Bartoszewski to polityk czy nie (ktoś wyżej pisał że jednak tak) mi nie o to chodziło. Nie patrzyłam na Bartoszewskiego pod względem "polityk".
        Raczej nikt nie chciałby usłyszeć że taki a taki był w obozie i powinni go spalić bo... bo tak!. No ludzie... to tak samo powiedzieć o innych którzy holokaust przeżyli i dalej sobie żyją nie siedząc w polityce... ( o może teraz wiadomo o co mi chodzi)

• allspice Re: Ignorować 15.06.10, 20:04
      Pana Bartoszewskiego nie można ignorować. To wybitna postać naszej
      współczesnej historii,człowiek o interesującej,czasami tragicznej
      biografii. Dla wielu z nas jest autorytetem i mówimy o Nim z
      szacunkiem a dla innych 'wesołym dziadkiem',którego mozna ignorować.
      A dla jeszcze innych,mam nadzieję,że mniejszości- istotą,którą
      można obrzucać błotem z nienawiści i głupoty,jaką reprezentują.
      To jest nasze,własne,polskie piekło,które sami stworzyliśmy...
      • ploniekocica Re: Ignorować 15.06.10, 20:11
        Ja się przed chwilą w innym wątku usiłowałam dowiedzieć za co PiS tak strasznie
        nienawidzi Bartoszewskiego i czym on ich konkretnie obraził, ale niestety sie
        nie dowiedziałam.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,112939530,112939530,Bartoszewski_.html
        Wydaje mi się, że jest to mechanizm "proszę jaśnie pani, a pan mnie od piramidów
        wyzywa"
        • chora_zmora Re: Ignorować 15.06.10, 20:17
          ploniekocica chodziło pewnie:
          "Bartoszewski porównał wówczas tego kandydata (chodzi o Komorowskiego - 5 dzieci) do "ojca rodziny", zaś o jego głównym konkurencie - szefie PiS Jarosławie Kaczyńskim powiedział, że ma "doświadczenie jedynie w hodowli zwierząt"
          tez mi się zdaje że to lawinowo poszło: najpierw jeden zaczął bąkać że be! a następni już dodali swoje 3 grosze do tego be!
          • ploniekocica Re: Ignorować 15.06.10, 20:20
            ja się domyślam o co chodziło,, ale to jest ostre i prześmiewcze, ale na Boga,
            czemu to obraża miliony Polaków? To jest polityka, a w polityce padają ostre słowa.
            Wczoraj Staniszkis nawymyślała Komorowskiemu od sklerotyków, co zapomnieli zażyć
            geriavitu, czy wszyscy emeryci w Polsce powinni się czuć dotknięci?
            • allspice Re: Ignorować 15.06.10, 20:31
              Bartoszewski często narażał się Kaczyńskim swoimi wystapieniami...
              Ostatnio dał sie poznać jako sympatyk Komorowskiego i w wywiadach
              często podkreślał zalety Komorowskiego. A to nie mogło się podobać
              ani Kaczynskiemu,jego sztabowi i wyborcom i stąd nagonka na
              profesora.
              • ploniekocica Re: Ignorować 15.06.10, 20:39
                Ja to też wiem, ale chodzi mi o konkrety.Chciałam wyciągnąć od zwolenników PiS
                konkretne obelgi, wulgaryzmy, szmatławy język i NIC.
                Dostałam linka do dzisiejszego artykułu w GW i wikicytatów.
                Ja tez nie lubię Staniszkis, ale na Boga nie obraża mnie ona osobiście :)
                Generalnie mam ja gdzieś i jej sądy razem z nią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka