Dodaj do ulubionych

Czy GAZETTA WYSYŁA POCZTĘ Także z Twojego konta ??

15.03.04, 19:21
Ja tak mam.
Z zalogowanego i ohasłowanego MOJEGO konta internauci otrzymują 'moją'epocztą
najczęściej o treści obraźliwej i odbiegającej od standardów europejskich, a
przynajmniej zawirusowaną !
Cytat:
" Jesteś Polakiem? Pewnie tak skoro wysyłasz z polskich
serwerów....................
To beznadziejnie głupie... Co ja Ci zrobiłem ???
---
Obserwuj wątek
    • oleg3 U mnie tak 15.03.04, 19:30
      Ciekawostka polega na tym, że ja nie korzystam z tego konta pocztowego.

From <oleg3@poczta.gazeta.pl>
      -----------------------
      • rolotomasi Czy GAZETTA WYSYŁA POCZTĘ Także z Twojego konta 15.03.04, 20:10
        Dla zainteresowanych szczegółami technicznymi<<mam cały nagłówek wraz z ADRESEM
        gnidy internetowej ! sprawa ma charakter klasycznie kryminalny.
        Może nie jest to klasyka w stylu Joe Alex'a, bo e-maliowa medialnie, ale jest.
      • kunce to samo 15.03.04, 20:36
        od ponad miesiaca dostaje raporty z kraju i ze świata, że systemy
        zabezpieczające róznych kont zatrzymały moje zawirusowane maile. Dwukrotnie
        pisałam w tej sprawie do gazety.
        W odpowiedzi polecili mi lekturę tekstu na onecie o najnowszych wirusach. Ani
        słowa wyjasnienia czy chocby krótkiego "przepraszamy za kłopot i
        nieprzyjemności".

Mam tez skrzynkę na wirtualnej. Tam w ogóle nie ma takiego problemu.
        • rolotomasi Re: GAZETTA WYSYŁA POCZTĘ Także z Twojego konta 15.03.04, 22:29
          "dostaję raporty z kraju i ze świata, że systemy zabezpieczające róznych kont
          zatrzymały moje zawirusowane maile. Dwukrotnie pisałam w tej sprawie do gazety."

Mniejsza o wirusy - bardziej idzie o wysyłkę z mojego- Twojego konta negatyw-
          nych podróbek emali ! Dawniej było tak z fałszywkami UBe, a teraz ? Co można
          sądzić o Gazetcie, która dopuszcza do takich sytuacji,niejednokrotnie zresztą?!
    • b00g13 to wirus 15.03.04, 22:46
      na forum komputery była o tym dyskusja, część wirusów rozsyła się korzystając z
      baz adresów które wyszukają w zainfekowanych komputerach.
      uwaga tekst "i dont like plain text" jest tekstem pojawiającym sie przy okazji
      wirusa, pod żadnym pozorem nie otwierać archiwum załączonego do maila.
      jak być może wiecie to co pojawia się w polu nadawca, nie zawsze musi nadawce
      oznaczać, najlepiej sprawdzić ip z którego przyszedł mail bo inaczej mogą wyjść
      kwiatki w stylu dostawania mejla od siebie:)
      tak samo maile od innych firm czy użyszkodników z tekstem, że przysłałeś im
      wirusa są automatyczną odpowiedzią czyjegoś antywira.
      • b00g13 update 15.03.04, 22:51
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=11137709
        tu macie krótki opis z forum wirusy
        vil.nai.com/vil/content/v_101071.htm
        a tu opis trochę większy
        • rolotomasi Re: Czy GAZETTA WYSYŁA POCZTĘ z Twojego kont 15.03.04, 23:22
          " Nowością jest podejście do użytkowników kont pocztowych, które ma na celu
          obejście standardowych zabezpieczeń antywirusowych. Otóż w załączniku do
          takiego maila jest spakowany plik wykonowalny w formacie .zip zawierający plik
          .exe. Ten spakowany plik jest zaszyfrowany a hasło do rozpakowania podane jest
          w treści maila. Autorzy wirusa liczą na niefrasobliwość odbiorców "

To w zasadzie wyjaśnia problem i tłumaczy Gazettę - choć jej nie rozgrzesza,
          'temat uważam za zamknięty'
          PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka