Dodaj do ulubionych

Dodać, odjąć, podzielić

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 20:50
nie jestem zwolennikiem Leppera, mam poglądy raczej liberalne,
ale denerwuje mnie ten ciągle się powtarzający głupi
ironizujący ton na wszystko co związane z Lepperem.
Jednak 1/4 Polaków go popiera i trzeba by było się zastanowić
dlaczego tak się dzieje, ale oczywiście nasze media wolą go
wyśmiewać, jednocześnie dając do zrozumienia tym 25%, że są
idiotami, co jeszcze bardziej napędza notowania Leppera.
Ci ludzie mają powody, żeby na niego głosować i z tego powinna
zdawać sobie sprawę nasza "elita" polityczna.

Obserwuj wątek
    • Gość: szczeżuja Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.03.04, 20:58
      nie jestem zwolennikiem Leppera,jednak w paru sprawach sie z nim zgodzę.Polski
      już nie ma i możemy się jedynie łudzić,że w nowej Europie będzie nam
      lepiej.Przykre.
    • Gość: volf Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: *.wmc.com.pl 16.03.04, 23:00
      Niestety demokracja jak sama nazwa wskazuje jest wladzą ludu a nie wladzą
      mądrych. Ludu - czyli tzw. ciemnej masy, kierującej się raczej stadnym pędem i
      czczymi obietnicami "liderów-leperów" a nie logicznymi, rozsądnymi
      przesłankami. W demokracji glos menela bez jakiegokolwiek wykształcenia, oddany
      za tanie wino znaczy dokłądnie tyle samo co głos wybitnego ekonomisty,
      politologa, inżyniera czy lekarza. Te 25% to wyraz braku kontaktu "elit"
      politycznych z wyborcami oraz żenującego poziomu naszej "klasy politycznej"
      uwikłanej od lewa do prawa w ciemne interesy, korupcję, machlojki i prywatę.
      Lepper "jedzie" na tym że ludzie postrzegają go jako "tego, który zrobi
      porządek" oraz "nieuwikłanego w prywatyzacje, korupcje i machloje" - bo choć
      jego posłowie bez wątpienia kryształowo czyści nie są - to swoje drobne
      przekręty (usuwanie spod zajęć maszyn, wyłudzenia kredytów itd) dokonali zdala
      od kamer i prasy a teraz przekuwają je na szykany władzy wobec nich powtarzając
      wciąż żenujaca śpiewkę "inni kradli miliony, a co ja biedny zuczek...".
      • Gość: wielkie_joł Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 19.03.04, 08:33
        a powiedzciemi jaka jest alternatywa dla leppera?przeciez to sa caly czas Ci
        sami ludzie na !! PO i PiS to byla AWS UW i parę innych jeszcze i to są niby Ci
        mądrzejsi?? za to co oni zrobili za swojej kadencji powinni zostac pozbawieni
        praw publicznych!!ten sam los powinien spotkac wszystkich poslow z obecnej
        koalicji SLD.Nowi ludzie moze wprowadziliby nowa jakosc w POLSKIEJ polityce i
        moze bylaby szansa na unikniecie zabawy w roszjska ruletke z ANDRZEJEM L .
        Niestety sytacja jest taka jak kazdz widzi.Im dluzej Miller bedzie rzadzil tym
        wieksze szanse Leppera na fotel premiera(ale mi sie zrymowalo) , takie jest
        przynajmniej moje zdanie.
      • Gość: demokrata poparcie dla Leppera to sukces demokracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 12:52
        dla demokracji reprezentatywnej jest kluczowe aby każda grupa społeczna miała
        możliwość wybrania przedstawicieli reprezentujaćych jej interesy.

najwidoczniej 25% Polaków uznało, że żadna inna partia nie reprezentuje lepiej
        ich interesów niz samoobrona. ta partia powstała w odpowiedzi na społeczną
        frustrację.

wole to niż system dwupartyjny gdzie koledzy dzielą się elektoratem, a w
        rzeczywistości nic się nie zmienia.
    • Gość: ZZ Nowy hymn IP: *.top.net.pl 17.03.04, 08:02
      Ten kraj jest nie wiem czyj
      A Lepper ma świński ryj
      Ten kraj jest twój i mój
      A Lepper to głupi ...
      (mam trudności ze znalezieniem słowa do rymu, proszę uczestników forum o pomoc)
      • Gość: poeta Re: Nowy hymn IP: *.petrus.com.pl 18.03.04, 01:44
        ROTFL
      • Gość: macant Re: Nowy hymn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 04:37
        poczytaj opowiadania Marka Nowakowskiego, Tam roi się od powiedzen w
        typie"Każdy chuj ma swój strój" koniec cytatu.
    • Gość: Prezes Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: 212.244.69.* 17.03.04, 12:11
      program Leppera nie ma zanczenia bo i tak nigdy nie byłby realizowany.
      Najwazniejsza jest władza. Niemcy juz o znaja teraz pora na nas bo wszystko do
      nas dociera z pewnym opóźnieniem!
    • Gość: Trędowaty Katastrofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 13:52
      Zgoda, ale akurat ten tekst nie jest ironiczny tylko faktycznie pokazuje ile
      kosztuja pomysły typu minimum socjalne i 50% podatek dla najbogatszych. Mam
      tylko nadzieje ze w rzeczywistosci Lepper (o ile dojdzie do władzy) nie podąży
      tą ścieżką. W razie jakby co to zmykam do Kanady, przynajmniej do momentu gdy
      trzy lata po objęciu władzy przez Leppera ludzie wbiją go na pal za katastrofę
      którą spowoduje...
      • Gość: pinki Re: Katastrofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 22:16
        Słyszałem i to jest 'pewniak'że wszyscy Polacy otrzymają paszporty argentyńskie?
        To na 100%.
    • Gość: lepperojad z Klewek gmina Purda do URM ??? IP: *.petrus.com.pl 18.03.04, 01:52
      Ja tam licze ze Endrju jednak jest za cwany na to "rzundzenie". Mysle ze teraz
      to ma wysokie notowania bo chce do parlamentu europejskiego paru kolesi wstawic
      (spore wpisowe bedzie i procent dla Endrju od pensyjek tez). Przed wyborami
      parlamentarnymi chyba bedzie wzrorem Balcerka w gospodarce "schladzal"
      koniunkture samoobronowa. Po co mu wladza ? Endrju za duzy cwaniak na to i nie
      chce na taczce skonczyc. Co najwyzej moglby probowac w jakas koalicje wcisnac
      ze dwoch ministrow, tylko z kim ? Z LPR, PSL, SLD ? Jak na moje oko to Lepper
      jest agentem wschodnich sluzb specjalnych. Rzad zlozony chocby w 1/3 z
      samoobrony to tragedia narodowa gorsza niz 123 lata rozbiorow i 45 lat
      komunizmu ja wtedy spieprzam chocby nawet na Bialorus. Lukaszenko tez wariat
      ale juz troche ochlonal i powoli ale sie uczy;-))
      • Gość: PiJaK Re: z Klewek gmina Purda do URM ??? IP: *.eimg.pl / 80.51.242.* 20.03.04, 20:19
        Niezgadzam się. Lepper już posmakował władzy i bardzo mu się ona podoba. A taki
        chce tylko więcej i więcej. Jest szalenie niebezpieczny. Rządy Leppera (nie
        Samoobrony) cofną nas wstecz dalej niż 40 lat PRLu. I raczej nie będzie
        szybkiego powrotu, bo on będzie gotów i konstytucję zmieniać byle pozostać u
        władzy. Szczególnie wtedy gdy będzie mu groził Trybunał Stanu.
    • Gość: bodi Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 11:56
      problem w tym, ze ludzie w ogole nie maja powodow , aby na niego glosowac.
      powod moze byc wtedy, gdy wiadomo na co sie glosuje, na jaka przyszlosc. a
      tu...nic.lepper to tylko maly cwaniaczek sprytnie wykorzystyjacy niski pozim
      polskich elit.
      • Gość: egg Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:01
        Temat: Spiacy Rycerze
        Autor: Elzbieta Gawlas (qv50.neoplus.adsl.tpnet.pl)
        Data: 18.03.04 12:20

Pod Koscieliskiem, a nie pod Giewontem od XV wieku spia rycerze. Kiedy zle
        bedzie Polakom, obudza sie.

Jest jeden bardzo wazny warunek: ludzie musza miec czyste serca i goraco
        pragnac WOLNOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Legendy polskie" - Na zwyrtalowa nute !

Pozdrawiam z Zakopanego.

Elzbieta

Polska Zbrojna
      • Gość: lucyperek Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:23
        > problem w tym, ze ludzie w ogole nie maja powodow , aby na niego glosowac.

niestety mają. I to bardzo prosty. Typowy menel jako składnik rasy
        nadwiślańskiej cierpi nie wtedy gdy mu brak pieniędzy, gdy jest chory, gdy
        pozostaje bez pracy. Cierpi gdy ktos obok przejechał dobrym autem. Tego polski
        menelodebil znieść nie może. Jego wybór więc zawsze będzie padał na tego, który
        powie, że zabierze temu kto coś ma. Debil podświadomie wie, że i tak mu nie
        przybędzie, ale za to wszystkim równo po pas gówno. I to jest tak na prawdę
        PODSTAWOWY powód obecnej sytuacji. Dlaczego debil zawiódł się na eseldowcach ?
        No bo właśnie nie pozabierali. A obiecywali (kiedys jeden czerwieniec
        powiedział w radiu, że nie można wprowadzić podatku liniowego bo NIE MA
        PRZYZWOLENIA SPOŁECZNEGO !!!!!!!!!). Gwarantuję wam, że gdyby skonfiskować w
        Polsce wszystkie auta od pierdziela wzwyż, powypędzac ludzi z willi do obozów z
        barakami, zburzyć ładne osiedla, a parki polać gnojowicą to wzrost nastrojów
        społecznych skoczyłby o kilkadziesiąt procent. I co gorsza nie widzę z tego
        wyjścia.
    • Gość: mqwadrat Re: Dodać, odjąć, podzielić IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.04, 19:01
      Bo to są idioci.
    • qon4 Re: Dodać, odjąć, podzielić 19.03.04, 14:45
      Lepper jest podobny do Dantona z rewolucji francuskiej, niby to staje po
      stronie biednych rolników i bezrobotynych ale oprucz tego fantastycznego
      programu może naprawde pomóc, czy tego nam trzeba - wstrząsu?
    • Gość: Tomson Popieram w 100%. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 15:01
      Mam podobne zapatrywania na Leppera.

Gość portalu: Wrocławianin napisał(a):

> nie jestem zwolennikiem Leppera, mam poglądy raczej liberalne,
      > ale denerwuje mnie ten ciągle się powtarzający głupi
      > ironizujący ton na wszystko co związane z Lepperem.
      > Jednak 1/4 Polaków go popiera i trzeba by było się zastanowić
      > dlaczego tak się dzieje, ale oczywiście nasze media wolą go
      > wyśmiewać, jednocześnie dając do zrozumienia tym 25%, że są
      > idiotami, co jeszcze bardziej napędza notowania Leppera.
      > Ci ludzie mają powody, żeby na niego głosować i z tego powinna
      > zdawać sobie sprawę nasza "elita" polityczna.

I nie zapominajmy że idąca na wojnę z Samoobroną Platforma, to wierna analogia
      AWS z 1997. Tak jak jedynym programem PO jest zwalczenie Samoobrony, tak samo
      jedynym celem AWS było zwalczenie SLD, czym to się skończyło pamiętamy i do
      dziś cierpimy przez rządy tych oszołomów (bezrobocie, recesja, zadłużenie
      kraju, rozdanie majątku narodowego, upadek służby zdrowia, zła sytuacja
      debilnie zreformowanego szkolnictwa). Jeśli mamy mieć przez kolejne 4 lata
      platformową replikę AWS, to ja już z dwojga złego wolę to mniejsze zło, czyli
      Leppera.
      • Gość: Pomson Re: Popieram w 100%. IP: *.eimg.pl / 80.51.242.* 20.03.04, 20:28
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Jeśli mamy mieć przez kolejne 4 lata platformową replikę AWS,
        > to ja już z dwojga złego wolę to mniejsze zło, czyli Leppera.

Chyba cię zdrowo pojebało. Jak to może być MNIEJSZE zło!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka