Dodaj do ulubionych

Pani Kopacz kłamała o patomorfologach

21.07.10, 20:52
W świetle tego co wiemy z wywiadu z płk. Zbigniewem Rzepą zamieszczonego w GW.

Czemu kłamała pani minister?

Rosyjski kontroler kłamał co do warunków atmosferycznych nad lotniskiem (co jest rekordem świata) podobno ze względu na dobro pasażerów TU-154. Ot takim kłamstewkiem chciał zniechęcić załoge do lądowania.

Co swoim kłamstwem chciała osiagnąc pani minister Kopacz?
Czy również chciała kogos zniechęcić? Np rodziny ofiar...?

A może pani minister Kopacz wcale nie kłamała tylko widziała tych patomorfologów jak to zakładaja fartuchy i pomagaja Rosjanom w sekcjach zwłok.

Kim byli zatem ci patomorfolodzy skoro wiadomo z oswiadczenia rzecznika prokuratory wojskowej dla Gazety Wyborczej - iz na pewno nie byli nimi Polacy?

Wywiad GW z panem Rzepą jest niewątpliwie autoryzowany.

Czyli zostaliśmy przez panią minister okłamani.
Ale może to pani minister została sama okłamana i opowiadała te dyrdymały nieświadoma że ktos robi ją w konia.

Innych alternatyw po prostu nie ma. Kopacz kłamała badź padła ofiarą jakiejś inscenizacji.

Proszę obstawiać.
Obserwuj wątek
    • chateau Kosz 21.07.10, 20:56
      Za celowe łgarstwo.
      • nurni.pl Re: Kosz 21.07.10, 20:59
        Owszem - ja "kłamie" celowo.

To chyba nic trudnego wykazać ze kłamie ja a nie kłamała minister Kopacz.

Do roboty! :)
        • chateau Re: Kosz 21.07.10, 21:01
          A co? Wszystkie pisowskie brudne łapki na pokład, bo się Maciora podłożył
          kłamliwą manipulacją? Poszukaj, tu na FK, zamiast mnożyć durne wątki, kłamczucho.
          • headh-unter to jest ta sama wysłanniczka Tuska, która kłamała 21.07.10, 21:47
            to jest ta sama wysłanniczka Tuska, która kłamała o tym,
            że teren katastrofy został zabezpieczony i przekopany (!
            Kopacz!) na 1 metr wgłąb smoleńskiego błota...

Można jej wierzyć. Jak Tuskowi.
            • nurni.pl Re: to jest ta sama wysłanniczka Tuska, która kła 21.07.10, 21:51
              headh-unter napisał:

> to jest ta sama wysłanniczka Tuska, która kłamała o tym,
              > że teren katastrofy został zabezpieczony i przekopany (!
              > Kopacz!) na 1 metr wgłąb smoleńskiego błota...

Oj tam :)

Moze sie po prostu pomyliła i rosyjscy sledczy przekopali tylko pół metra - a nie metr.

Wiecej wiary w ludzi!:)
            • lgbx Re: to jest ta sama wysłanniczka Tuska, która kła 28.07.10, 01:16
              headh-unter napisał:

> to jest ta sama wysłanniczka Tuska, która kłamała o tym,
              > że teren katastrofy został zabezpieczony i przekopany (!
              > Kopacz!) na 1 metr wgłąb smoleńskiego błota...
              >
              > Można jej wierzyć. Jak Tuskowi.

Ja jej wierzę. Ona, w przeciwieństwie do Ciebie, tam była.
              Za to Macierewicz spier..lił ze strachu parę kilometrów przed Smoleńskiem, ale
              on wie najlepiej jak to wyglądało, bo słyszał od innych, co też tam nie byli,
              ale słyszeli. A poza tym co wy z tym błotem? Wtedy nie padało.(Nie słyszałem.
              Widziałem w transmisjach.)
    • 1alfa.alfa Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 20:56
      nurni.pl napisał:

> W świetle tego co wiemy z wywiadu z płk. Zbigniewem Rzepą zamieszczonego w GW.
      >
      > Czemu kłamała pani minister?

Już 14 04 pisałam że będą potrzebne ekshumacje
      • elena4.2 Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 21:04
        Pod okiem pani minister? Ekshumacje i sekcje zwłok pod okiem tej pani
        minister?
        • lgbx Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 28.07.10, 01:21
          elena4.2 napisała:

> Pod okiem pani minister? Ekshumacje i sekcje zwłok pod okiem tej pani
          > minister?

A co? Może pod okiem prezesa Placka?
    • wojciech.2345 Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 21:03
      Rosjanie urządzili dla niej przedstawienie. Gdyby tak było,
      to to całe polsko-rosyjskie śledztwo staje się farsą.

Nie wierzę w to.
      • chateau Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 21:08
        Nie pękaj, prawda cię wyzwoli. Nie to, co mówił Macierewicz, że mówiła Kopacz,
        tylko to co min. Kopacz faktycznie powiedziała.

Przeprosiny z góry przyjęte.
        • wojciech.2345 Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 21:49
          No co chcesz?
          Ja wierzę Kopacz.

Czy to źle?
          • chateau Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 22:07
            Nie. Ale nikt nie robił przedstawienia. Polscy patomorfolodzy oraz Kopacz
            osobiście identyfikowali ciała. Rosyjscy lekarze robili sekcje. Niestety
            Macierewicz imputuje Kopacz, że mówiła o sekcjach prowadzonych przez polskich
            lekarzy, co jest nieprawdą.
        • lgbx Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 28.07.10, 01:23
          chateau napisał:

> Nie pękaj, prawda cię wyzwoli. Nie to, co mówił Macierewicz, że mówiła Kopacz,
          > tylko to co min. Kopacz faktycznie powiedziała.
          >
          > Przeprosiny z góry przyjęte.
          >

Chateau! Chapeau bas.
      • nurni.pl Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 22:07
        Również nie wierze, bo w koncu Rosjanom zdolnym mordować WŁASNYCH obywateli nie wierze z zasady.

Czy zauważyłes Wojciechu jak to z GW znikneły po 10.04 opinie rosyjskich dysydentów? No tych tam co to o Biesłaniu, akcji w teatrze, czy zabojstwach Politkowskiej.

To bardzo smaczna obserwacja.

Otóz po 10 kwietnia ci Rosjanie którzy namawiali do głebokiej nieufnosci wobec Putina zniknięci z łamów GW zostali. Bo juz nagle wykazywanie że prześladowca Chodorkowskiego jest zwykłym oszustem staneło w sprzecznosci z mądrością etapu. Od 10 kwietnia prózno szukac na GW głosów rosyjskich dysydentów.

Ma podejrzliwa z gruntu natura powiada mi iz dlatego ze głosno mówia juz nie o Politkowskiej, nie o maskaradzie w Biesłaniu czy wysadzaniu przez FSB bloków mieszkalnych - ale dlatego że normalnie oszaleli. Z nienawiści naturalnie. Bo gromko powiadają Polakom: nie wierzcie Putinowi.
        • wojciech.2345 Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 22:26
          Pomyślę o tym co napisałeś, tzn. o tych dysydentach.
          Dość długo zajmowałem się na Forum Świat i Wiadomościach
          sprawami rosyjskimi. Był tam wysyp kremlowskich janczarów.

Tutaj się z nimi pożegnałem.
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,112499257,113091225,dopisze_sie_tutaj_do_rusofilow.html
          Teraz się gdzieś wynieśli.

Jeśli będziesz miał więcej czasu przeczytaj tę książkę.
          www.conrada11.pl/index-1-1-92-34594-luninadiutantwielkiegoksieciakonstantego.htm

Po jej przeczytaniu inaczej myśli się o Rosji i można przez nią
          patrzeć na współczesną Rosję.

Pozdrawiam serdecznie
          • nurni.pl Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 22:36
            Dziekuje za rekomendacje. Zapamietam. Ksiązka jak widze kosztuje nieco wiecej (zdaje sie o 2 złote) niz najwieksza afera ostatnich lat w "osobie" pana dorsza.

Równiez pozdrawiam.
        • lgbx Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 28.07.10, 01:30
          nurni.pl napisał:

> Również nie wierze, bo w koncu Rosjanom zdolnym mordować WŁASNYCH obywateli nie
          > wierze z zasady.
          >

No jeśli zastosować Twój tok myślenia, to nie można wierzyć i naszym rodakom.
          Poczytaj o Rakowieckiej od 45 roku, o kopalni "Wujek", o Gdańsku, wielu innych
          miejscach z lat 45-89 że nie wspomnę o księdzu Popiełuszce. To wszystko robili
          Polacy. Marni ale Polacy.
    • ayran a wyjaśbnisz o co ci chodzi? 21.07.10, 21:05
      Wedle mojej pamięci, wypowiedż Kopacz dotyczyła udziału polskich
      patomorfologów w identyfikacji zwłok, natomiast Rzepa odpowiadał na
      pytanie o ich udział w sekcjach. Identyfikacja zwłok i sekcja zwłok
      to dwie różne rzeczy - ja rozumiem, że słowa są tak podobne, że
      można je ze soba pomylić, ale mała różnica jednak jest.
      • manny-jestem Re: a wyjaśbnisz o co ci chodzi? 21.07.10, 21:16
        A zainteresowalo Ciebie moze dlaczego Rosjanie nie dopuscili polskich
        patomorfologow do sekcji zwlok ofiar?
        • ayran Re: a wyjaśbnisz o co ci chodzi? 21.07.10, 21:19
          Nic mi o tym nie wiadomo, że nie dopuścili - tzn. odmówili polskim
          lekarzom udziału w sekcjach mimo zgłoszenia przez nich takiego
          zamiaru.
          Podasz źródło tej rewelacyjnej informacji?
          • manny-jestem HM 21.07.10, 21:27
            "Macierewicz przywołał na konferencji prasowej w Sejmie fragment rozmowy z
            rzecznikiem Naczelnej Prokuratury Wojskowej, płk. Zbigniewem Rzepą zamieszczony
            w środowej "Gazecie Wyborczej".[i] Rzepa pytany tam, czy polscy prokuratorzy i
            patomorfolodzy uczestniczyli w sekcjach zwłok ofiar smoleńskiej katastrofy,
            odpowiedział, że nie.
            "
            • chateau Re: HM 21.07.10, 21:31
              Chłopcze drogi, przedmiotem dyskusji nie jest liczba diabłów na główce od
              szpilki tylko to, czy min. Kopacz kłamała, co zarzuca jej Macierewicz i
              założyciel tego wątku. Więc jak?
              • manny-jestem Re: HM 21.07.10, 21:33
                Przedmiotem dyskusji jest latwosc z jaka jasnie oswieceni wkladaja glowe w
                piasek w obliczu niewygodnych faktow.
                • chateau Re: HM 21.07.10, 21:38
                  Próba zakrzyczenia przez pisfalangę ewidentnej wtopy Macierewicza nie potwierdza
                  twojej tezy.
            • ayran rozumiem... 21.07.10, 21:32
              czyli najpierw kategorycznie twierdzisz (źródło: Macierewicz.
              Pogratulować, swoją drogą), że nie dopuścili, a następnie rozważasz,
              jaka była przyczyna tego, że nie wzięli udziału - czy nie zostali
              dopuszczeni, czy też nie chcieli.

To może jeszcze podaj źródło informacji, że sekcje rzeczywiście
              miały miejsce. Zgaduję: zacytujesz Macierewicza?

• manny-jestem Re: rozumiem... 21.07.10, 21:35

> czyli najpierw kategorycznie twierdzisz (źródło: Macierewicz.
                > Pogratulować, swoją drogą), że nie dopuścili, ==

Pokaz gdzie cos takiego kategorycznie twierdzilem.
                • ayran Re: rozumiem... 21.07.10, 21:37
                  proszę bardzo:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,114432614,114433711,Re_a_wyjasbnisz_o_co_ci_chodzi_.html
                  • manny-jestem Re: rozumiem... 21.07.10, 21:43
                    Wyraznie inaczej rozumiem definicje slowa 'kategorycznie".

Wybacz wiec ze bylem az tak naiwny ze nie posadzilem rzadu Tuska o
                    niewystapienie o wspoludzial polskich ekspertow w sekcjach zwlok ofiar
                    katastrofy. Nie przyszla mi do glowy ze mogl byc az tak niekompetentny albo az
                    tak daleko mialki wobec Rosji.

"Were we directed from Washington when to sow, and when to reap, we should soon
                    want bread." --Thomas Jefferson

RPON
                    • ayran Re: rozumiem... 21.07.10, 21:47
                      Dwa pytania:

1.) jak rozumiesz słowo "kategorycznie", skoro wypierasz się, byś
                      twierdził, ze polscy lekarze nie zostali dopuszczeni do sekcji

2.) podaj źródło informacji, na podstawie którego twierdzisz, że
                      sekcje miały miejsce.
                      • rydzyk_smigly aktualizacja 2010-04-14 (15:43) 21.07.10, 21:54
                        Minister zdrowia Ewa Kopacz poinformowała w Moskwie, że do godziny 10 czasu
                        polskiego zidentyfikowane zostały 64 ciała Ofiar katastrofy polskiego
                        samolotu prezydenckiego. Grupa około 20 osób podejmuje kolejną próbę
                        rozpoznania krewnych. - Do przyszłej środy mają zostać zakończone badania
                        genetyczne ciał Ofiar - powiedziała Kopacz. Oczekiwanie na wyniki minister
                        usprawiedliwiała zasobem rosyjskich "sił przerobowych" działających w tej
                        kwestii.

Rosjanie tłumaczą czas oczekiwania chęcią jak najdokładniejszego wykonania
                        badań, tak by nie było już żadnych wątpliwości.

- Jesteśmy w trakcie pracy, więc jest duże prawdopodobieństwo, że jeszcze
                        dziś uda nam się rozpoznać siedem ciał. Są rodziny, w tej chwili pracujemy
                        z patomorfologami z Polski i patomorfologami miejscowymi - powiedziała
                        Kopacz dziennikarzom przed moskiewskim Biurem Ekspertyz Sądowych.

Identyfikacja genetyczna ofiar, która się tam odbywa ma się zakończyć do
                        przyszłej środy. Ewa Kopacz podkreśliła jednak, że i ten termin może się
                        zmienić, bo wszystkim zależy na bardzo dokładnych badaniach.
                        (..)

Tekst linka
                      • manny-jestem Re: rozumiem... 21.07.10, 22:00
                        ayran napisał:

> Dwa pytania:
                        >
                        > 1.) jak rozumiesz słowo "kategorycznie", skoro wypierasz się, byś
                        > twierdził, ze polscy lekarze nie zostali dopuszczeni do sekcji=

Nic takiego nie twierdzilem. Zreszta powyzej wytlumaczylem.
                        >
                        > 2.) podaj źródło informacji, na podstawie którego twierdzisz, że
                        > sekcje miały miejsce.
                        >

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Akta-z-sekcji-zwlok-ofiar-pod-Smolenskiem-w-sierpniu,wid,12491733,wiadomosc.html?ticaid=1a905
                        "W sierpniu do Polski powinny trafić z Rosji protokoły sekcji zwłok ofiar
                        katastrofy lotniczej w Smoleńsku - poinformował minister sprawiedliwości
                        Krzysztof Kwiatkowski... Mamy deklarację, że protokoły sekcyjne w ciągu
                        najbliższych kilku tygodni, czyli najpóźniej w sierpniu, powinny trafić do
                        Polski; jest to dla mnie bardzo ważna deklaracja, bo jest to pierwsza publiczna
                        deklaracja przedstawiciela rządu rosyjskiego od wielu tygodni w tej sprawie -
                        powiedział Kwiatkowski"

>
                        • ayran Re: rozumiem... 21.07.10, 22:10
                          manny-jestem napisał:

> Nic takiego nie twierdzilem. Zreszta powyzej wytlumaczylem.

Z przykrością informuję, że umieszczam cię w kategorii bezczelnych
                          łgarzy. Wszystko jest w tym watku i każda postronna osoba może sobie
                          przeczytać, jak to najpierw domagasz się ode mnie oceny tego, ze
                          Rosjanie nie dopuścili polskich lekarzy do sekcji, a następnie
                          twierdzisz, że nigdy nie twierdziłeś, by polscy lekarze nie zostali
                          dopuszczeni do sekcji.
                          • manny-jestem Ok wybacz popelnilem blad 21.07.10, 22:14
                            Bo zjadlem slowko "kategorycznie". Za to niewatpliwie mozesz mnie odsadzac od
                            czci jak tylko sobie zyczysz. Chyle glowe i akceptuje wszelkie konsekwencje.
                            Niech bedzie nawet ze jestem lgarzem.

Tylko ze gladko przechodzisz nad drugim, bardziej istotnym elementem dyskusji.
                            Jak widac podstawa do ataku osobistego przyszla w sukurs.
                            • ayran wyślizgujesz się 21.07.10, 22:18
                              To jedno pytanie: Zaprzeczasz byś twierdził, że poslcy patolodzy nie
                              zostali dopuszczeniu dio sekcji? Tak czy nie?
                              • manny-jestem Re: wyślizgujesz się 21.07.10, 22:33
                                Zaprzeczam bym twierdzil cokolwiek kategorycznie poniewaz opieramy sie na
                                relacjach prasowych. Chyba przyznasz ze z wypowiedzi ministra Kwiatowskiego i
                                pulkownika Rzepy mozna wyciagnac wniosek ze sekcje byly a polskich ekspertow
                                przy nich nie bylo? A dlaczego spytalem Ciebie jedynie o mozliwosc ze Rosjanie
                                Polakow nie dopuscili a nie uwzglednilem mozliwosci ze rzad Tuska nie wystapil o
                                pozwolenie juz wytlumaczylem.

A teraz masz zamiar ustosunkowac sie ad rem czy dalej bedziesz ciagnal sprawe ad
                                personam?
                                • ayran mijasz się z prawdą 21.07.10, 22:40
                                  Twoje pytanie, toczka w toczke, brzmiało:

A zainteresowalo Ciebie moze dlaczego Rosjanie nie dopuscili
                                  polskich patomorfologow do sekcji zwlok ofiar?

Jak bardzo byś zaklinał rzeczywistość, nie jest to "pytanie o
                                  możliwość".
                                  ale rozumiem, ze głupio co się do tego przyznać - i się nie
                                  przyznasz.

> A teraz masz zamiar ustosunkowac sie ad rem czy dalej bedziesz
                                  ciagnal sprawe a
                                  > d
                                  > personam?

Ad personam wyraziłem sie tylko raz - informując o wpisniu cie na
                                  list bezczelnych łgarzy. Nie zrobiłeś nic, bym tę ocenę zmienił.
                                  • manny-jestem Re: mijasz się z prawdą 21.07.10, 22:51
                                    Ayran, ja rozumiem ze chodzi o zemste za Wode wiec niech Ci bedzie ze nalgalem.
                                    A to ze nie chodzilo o mozliwosc to rpzeciez juz sam przyznalem. Ale twoje
                                    pierwszy zarzut byl ze "kategorycznie" to twierdze i do tego sie odnosilem. A
                                    teraz manipulujesz. No ale lec do swojej umilowanej i z usmiechem zamelduj ze
                                    udala Ci sie zemsta.
                                    • ayran Re: mijasz się z prawdą 21.07.10, 22:53
                                      Zastanawiam się, co ty pleciesz... Nie prościej i bardziej honorowo,
                                      byłoby przyznac się do błędu?
                                      • manny-jestem Re: mijasz się z prawdą 21.07.10, 22:56
                                        Przeciez przynalem sie chyba w drugim poscie.
                        • nieslusznie.zabanowany.kon Re: rozumiem... 22.07.10, 13:18
                          manny-jestem napisał:

> ayran napisał:
                          >
                          > > Dwa pytania:
                          > >
                          > > 1.) jak rozumiesz słowo "kategorycznie", skoro wypierasz się,
                          byś
                          > > twierdził, ze polscy lekarze nie zostali dopuszczeni do sekcji=
                          >
                          > Nic takiego nie twierdzilem. Zreszta powyzej wytlumaczylem.

Re: a wyjaśbnisz o co ci chodzi?
                          manny-jestem 21.07.10, 21:16 Odpowiedz A zainteresowalo Ciebie
                          moze dlaczego Rosjanie nie dopuscili polskich
                          patomorfologow do sekcji zwlok ofiar?
                          --
                          • ayran Re: rozumiem... 22.07.10, 14:40
                            Manny już to był wyjaśniał. O ile go dobrze rozumiem, jego pytanie

"A zainteresowalo Ciebie moze dlaczego Rosjanie nie dopuscili
                            polskich patomorfologow do sekcji zwlok ofiar?"

... zawiera wprawdzie stwierdzenie, że Rosjanie nie dopuścili, ale
                            nie jest to stwierdzenie kategoryczne.
                            • manny-jestem Re: rozumiem... 22.07.10, 15:19
                              Oczywiscie ze nie bylo to stwierdzenie kategoryczne bo zawarte bylo w pytaniu.
                              Ty w odpowiedzi mogles mi wytlumaczyc jak bylo i dales mi do zrozumienia ze byly
                              alternatywy ktorych nie wzialem pod uwage co tez Ci przyznalem.

A teraz odniesiesz sie do tego ze wyglada na to ze sekcje byly bez udzialu
                              polskich ekspertow zamiast wciaz omijac ad meritum po to aby bawic sie w ataki
                              ad personam?

Oczywiscie zakladam ze wypowiedzi ministra Kwiatkowskiego i pulkownika Rzepy z
                              srody sa akutalne bo ktos wkleil wypowiedz Rzepy z kwietnia gdzie mowil ze
                              eksperci niby byli. Byloby dobrze gdyby Rzepa wytlumaczyl te roznice w swoich
                              wypowiedziach,
                              • marudna.menda Re: rozumiem... 22.07.10, 15:26
                                Ty maniak znasz jezyk polski? To przeczytaj sobie mowe min.Kopacz w
                                sejmie i nie zawracaj juz wiecej gitary, kabotynie.
                                • manny-jestem Re: rozumiem... 22.07.10, 15:37
                                  A Ty znasz? Bo ja o Kopacz nic nie pisze.
                                  • marudna.menda Re: rozumiem... 22.07.10, 15:49
                                    To nie ma znaczenia. Do tego tekstu odwoluja sie wszystkie inne
                                    wypowiedzi dotyczace sprawy. To, mozna powiedziec, jest kontekst. I
                                    dlatego warto przeczytac,zeby wiedziec,gdzie kto łże jak ty, maniak.

Pani Kopacz kłamała o patomorfologach (poczatek watka)
                                    • manny-jestem Re: rozumiem... 22.07.10, 15:53
                                      Przestan bredzic kotlet.
                                      • marudna.menda Re: rozumiem... 22.07.10, 15:55
                                        maniak wycedzil:

Typowy łgarz,ktoremu zabraklo argumentu i tchu.
                                        • manny-jestem Re: rozumiem... 22.07.10, 15:59
                                          No gdie nalgalem kotlet. Myslalem ze umiesz czytac po polsku. To ze Ayrna
                                          wykorzystal drobny blad, ktory niewatpliwie popelnilem, aby sie doczepic bo
                                          argumenty poszly nie po JEGO mysli to jeszcze zaden dowod na lgarstwo.
                                          • marudna.menda [...] 22.07.10, 16:01
                                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • ayran Re: rozumiem... 22.07.10, 16:08
                                manny-jestem napisał:

Domyślam się, że nie mieszkasz w Polsce, w związku z tym pewne
                                zagadnienia dotyczące naszego pięknego języka mogą być dla ciebie
                                niejasne.
                                Sam fakt ujęcia jakiegoś stwierdzenia w formie pytającej wcale nie
                                oznacza, że nie ma ono kategorycznego charakteru.

Gdybyś zapytał "czy polscy lekarze nie brali udziału w sekcji?",
                                albo "czy to prawda, że polscy lekarze nie brali udziału w sekcji?",
                                albo "czy to prawda, że minister Kopacz twierdziła, że polscy
                                lekarze brali udzial w sekcji, podczas gdy nie brali?" - to bym się
                                z tobą zgodził. Ale twoje pytanie brzmiało inaczej - pytania w
                                rodzaju "dlaczego polscy lekarze nie brali udziału w sekcji?", "po
                                co Kopacz klamie?", "na jakiej podstawie Rosjanie nie dopuścili
                                Polakow do udziału w sekcji?" itp. są jedynie pytaniemi o powody
                                pewnych zdarzeń, których zaistnienie kategorycznie stwierdzasz.
                                Rozumiesz teraz?
                                • manny-jestem Re: rozumiem... 22.07.10, 16:20
                                  Kategorycznie dotyczy intencji. Kategorycznie moglbym twierdzic cos czego bylbym
                                  w stu procentach pewny a to ze zadalem Ci pytanie chyba swiadczy ze nie bylem.
                                  Tlumaczylem juz wczoraj ze z linkow ktore podeslalem wychodzi, a ktore Ty
                                  starannie omijasz koncentrujac sie na mnie, ze polscy eksperci nie brali udzialu
                                  w sekcjach zwlok ktore istotnie mialy miejsce. Wiec jesli te informacje sa
                                  prawdziwe nalezy wyjasnic dlaczego. To ze popelnilem blad ze nie wzialem pod
                                  uwage az tak daleko idacej niekomptencji rzadu Tuska przyznalem od razu a jesli
                                  to nei rzad Tuska zawinil to pozostaja dwie mozliwosci: Rosjanie nie dopsucili
                                  polskich ekspertow albo polscy eksperci w rzeczywistosci byli przy sekcjach a
                                  pulkownik Rzepa nie podal rzetelnych informacji.

A teraz juz wystarczy o mnie. Moze odniesiesz sie wreszcie do wypowiedzi
                                  Kwiatkowskiego ze sekcje zwlok mialy miejsce i Rzepy ze nie bylo przy nich
                                  polskich ekspertow i sprobujesz to wytlumaczyc?
                                  • ayran Re: rozumiem... 22.07.10, 17:20
                                    manny-jestem napisał:

> A teraz juz wystarczy o mnie. Moze odniesiesz sie wreszcie do
                                    wypowiedzi
                                    > Kwiatkowskiego ze sekcje zwlok mialy miejsce i Rzepy ze nie bylo
                                    przy nich
                                    > polskich ekspertow i sprobujesz to wytlumaczyc?

Daj cytat z tej wypowiedzi - nie będę się odnosił do twojej relacji
                                    z nbiej, tym bardziej że - jak widać - ciągle nie możesz zrozumieć
                                    tego, że w twoim pytaniu było zawarte kategoryczne stwierdzenie.
                                    • manny-jestem Re: rozumiem... 22.07.10, 17:32
                                      ayran napisał:

zawarte kategoryczne stwierdzenie.

Poniewaz rzeczywiscie napisalem niejasno tlumacyzlem swoje wypowiedzi, ale teraz
                                      juz przesadzasz. Mysle ze powoli dochodzi do tego ze powinienes mnie przeproscic.

Tu masz tekst z GW ktory tak starnnie omijasz:

w środowej "Gazecie Wyborczej".[i] Rzepa pytany tam, czy polscy prokuratorzy i
                                      odpowiedział, że nie."
                                      • marudna.menda Re: rozumiem... 22.07.10, 17:35
                                        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8163140,Macierewicz_tropi_katastrofe__Szokujace_rozbieznosci_.html

Sprawdziliśmy co 29 kwietnia w Sejmie mówiła minister zdrowia. Antoni
                                        Macierewicz nie powiedział, że wystąpienie minister dotyczyło nie
                                        sekcji zwłok a późniejszej identyfikacji ciał ofiar katastrofy, które
                                        przewieziono do Moskwy. Można się tego domyślać już (z pominiętych
                                        przez posła) pierwszych zdań wystąpienia: "Wyruszyłam do Moskwy
                                        następnego dnia po tragedii, w niedzielę. Pierwsze kroki, razem z
                                        ministrem Arabskim i z ministrem Najderem, skierowaliśmy przede
                                        wszystkim do miejsca, w którym spodziewaliśmy się zobaczyć tych,
                                        którzy w tej tragicznej katastrofie zginęli. Zobaczyliśmy
                                        prosektorium, jak również to miejsce, w którym mieli dokonywać
                                        oględzin zapowiadający swój przyjazd do Moskwy najbliżsi zmarłych." -
                                        mówiła w Sejmie Ewa Kopacz. Identyfikacji ofiar i pomocy rodzinom
                                        zmarłych w katastrofie poświęcone było całe jej przemówienie. Nie ma
                                        w nim słów o sekcjach zwłok i ewentualnym udziale w nich polskich
                                        specjalistów.

Dlatego twierdze,ze nie umiesz ani czytac,ani linkowac. Czyli w
                                        zasadzie wtorny analfabeta, waszyngtonski maniak.
                                        • manny-jestem Re: rozumiem... 22.07.10, 17:50
                                          Mnie sprawa Kopacz i MAcierewicza rybka kotleciku i w ogole sie nia tu nie
                                          zajmowalem.

Mnie interesuje sprawa sekcji zwlok. To ze byly sekcje zwlok potwierdza
                                          wypowiedz ministra Kwiatkowskiego, ktora jest na tym watku zalinkowana i mzoesz
                                          sobie znzlezc.

A w artykuliku ktory zamieszczasz GW pisze to:

w środowej "Gazecie Wyborczej". Rzepa pytany tam, czy polscy prokuratorzy i
                                          odpowiedział, że nie."

Z tego wynika ze nie bylo polskich ekspertow przy sekcjach i ja chcialbym
                                          wiedziec dlaczego.
                                          • marudna.menda Re: rozumiem... 22.07.10, 18:03
                                            No chciec mozesz. Przweciez juz napisalem,ze powinien byc na ciebie
                                            jakis paragraf. Po prostu sekcje przeprowadzili Rosjanie, bo tak. Byl
                                            przy tej operacji obecny polski prokurator. Na pewno pani min.
                                            Kopacz, jesli jej zapytasz, odpowie ci na to pytanie. A o reszcie
                                            przeczytaj tutaj:
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,114432614,114467107,Re_rozumiem_.html?wv.x=2
                                            bo widze,ze na ciebie nie dziala doslownie nic.
                                      • ayran ręce opadają... 22.07.10, 18:28
                                        Domagasz się, bym się odniósł do (jak twierdzisz) sprzeczności
                                        pomiędzy wypowiedzią Kwiatkowskiego a wypowiedzią Rzepy, po czym -
                                        poproszony o zacytowanie - podajesz relację z wypowiedzi
                                        Macierewicza relacjonującego wypowiedź Rzepy, a na temat podobno z
                                        nią sprzecznej wypowiedzi Kwiatkowskiego - cisza.
                                        • manny-jestem Re: ręce opadają... 22.07.10, 18:34
                                          Ayran nie wyglupiaj sie. Przeciez ten cytat jest jasny:

w środowej "Gazecie Wyborczej". Rzepa pytany tam, czy polscy prokuratorzy i
                                          odpowiedział, że nie
                                          ."

Komentarz o wypowiedzi Rzepy nie jest wypowiedzia Macierewicza tylko jest
                                          tekstem dziennikarza GW, ktory potwierdza ze taka wypowiedz wrzepy w srodowym
                                          wywiadzie dla GW miala miejsce.

Tu masz linl do calego artykulu jak potrzebujesz sobie sam to wydedukowac.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8163140,Macierewicz_tropi_katastrofe__Szokujace_rozbieznosci_.html
                                          • ayran Re: ręce opadają... 22.07.10, 18:50
                                            Ale do czego miałbym się odnieść? Czy wypowiedź Rzepy jest sprzeczna
                                            ze sobą?
                                            • manny-jestem Re: ręce opadają... 22.07.10, 18:53
                                              Czy uwazasz ze to w porzadku ze polskich ekspertow nie bylo przy tych sekcjach?
                                              • ayran Re: ręce opadają... 22.07.10, 19:14
                                                Uważam,że miało to drugorzedne znaczenie, zwazywszy, że niedługo
                                                potem uczestniczyli w identyfikacji wszystkich ofiar.
                                                O ile mi wiadomo, w przypadku każej ofiary stwierdzono, że przyczyna
                                                smierci była "polytrauma". Gdyby w trakcie identyfikacji polscy
                                                lekarze stwierdzili przypadki osób, które zmarły z innego powodu (na
                                                przykład z powodu postrzału, jak sugerują niektórzy), to zapewne
                                                byłoby możliwe przeprowadzenie powtórnej sekcji.
                                                Tak w ogóle, to wątek był o tym, czy Kopacz kłamała, czy nie. Ty
                                                proponujesz dyskutować o tym, czy jest czy nie jest hańbą, ze to
                                                rosyjscy, a nie polscy lekarze orzekali na podstawie autopsji o
                                                przyczynie śmierci.
                              • ayran a teraz inne pytania 22.07.10, 16:15
                                manny-jestem napisał:

> A teraz odniesiesz sie do tego ze wyglada na to ze sekcje byly bez
                                udzialu
                                > polskich ekspertow zamiast wciaz omijac ad meritum po to aby bawic
                                sie w ataki
                                > ad personam?

Po pierwsze nie wiem, czy były bez udziału, czy z udziałem - na
                                przykład jako obserwatorów. Po drugie, w ogóle nie wiem, czy
                                rosyjskie prawo pozwalałoby, by polski lekarz, bez stosownej
                                nostyfikacji, przeprowadzał seksję zwłok na terenie Federacji
                                Rosyjskiej. Na przykład ukrai nski lekarz w Polsce - nie mógłby, (to
                                wiem z całą pewnością) rosyjski najprawdopodobniej też nie.

Nie "omijam ad meritum" tylko wykazuję, że kilka osób w tym wątku
                                albo celowo manipuluje wypowiedziami Kopacz po to, by ja oskarzyć o
                                kłamstwo, albo nie do końca potrafi zrozumieć jej wypowiedzi.

> Oczywiscie zakladam ze wypowiedzi ministra Kwiatkowskiego i
                                pulkownika Rzepy z
                                > srody sa akutalne bo ktos wkleil wypowiedz Rzepy z kwietnia gdzie
                                mowil ze
                                > eksperci niby byli. Byloby dobrze gdyby Rzepa wytlumaczyl te
                                roznice w swoich
                                > wypowiedziach,

Ja tam bym wolał odnieść się do wypowiedzi Rzepy a nie do twojej
                                relacji z tejże, ponieważ obawiam się tego co powyżej.
                                • manny-jestem Re: a teraz inne pytania 22.07.10, 16:32
                                  ayran napisał: Po drugie, w ogóle nie wiem, czy
                                  > rosyjskie prawo pozwalałoby, by polski lekarz, bez stosownej
                                  > nostyfikacji, przeprowadzał seksję zwłok na terenie Federacji ==

Nie chodzilo wcale zeby przeprowadzal a jedynie aby obserwowal. Co do tego chyba
                                  mozna bylo dojsc dosc latwo do porozumienia przy dobrej woli obu stron.

>
                                  > Nie "omijam ad meritum" tylko wykazuję, że kilka osób w tym wątku
                                  > albo celowo manipuluje wypowiedziami Kopacz po to, by ja oskarzyć o
                                  > kłamstwo, albo nie do końca potrafi zrozumieć jej wypowiedzi.==

Ja do wypowiedzi Kopacz w ogole sie nie odnosilem. Tym bardziej do Macierewicza
                                  interpretacji tejze wypowiedzi.
                                  >

>
                                  > Ja tam bym wolał odnieść się do wypowiedzi Rzepy a nie do twojej
                                  > relacji z tejże, ponieważ obawiam się tego co powyżej.

To nie byla moja interpretacja tylko GW. W wklejonym wczesniej artykule z GW
                                  pisze ze Rzepa zaprzeczyl w wywiadzie jakoby polscy eksperci byli przy sekcjach
                                  zwlok.
                                  >
                                  >
                                  • marudna.menda Re: a teraz inne pytania 22.07.10, 16:36
                                    Co za nudziarz z tego maniaka. Sekcje przeprowadzali Rosjanie nie
                                    pytajac o zgode ani Polski ani rodzin ofiar. Tak jest ok wg rosyjskiego
                                    prawa. Reszte opisuje z dokladnoscia szwajcarskiego zegarka sama pani
                                    Kopacz, kapuscinski.
                                    • manny-jestem Re: a teraz inne pytania 22.07.10, 16:38
                                      marudna.menda napisał:

Sekcje przeprowadzali Rosjanie nie
                                      > pytajac o zgode ani Polski ani rodzin ofiar. Tak jest ok wg rosyjskiego
                                      > prawa. --

A ktoletowi oczywscie to nie przeszkadza.
                                      • marudna.menda Re: a teraz inne pytania 22.07.10, 16:40
                                        Co za idiota! I to w Ameryce! Tam nie ma prawa na takich jak ty?
                                        • marudna.menda Re: a teraz inne pytania 22.07.10, 16:40
                                          marudna.menda napisał:

> Co za idiota! I to w Ameryce! Tam nie ma prawa na takich jak ty?

Chcialem napisac: paragrafu.;)
                                • nurni.pl Re: a teraz inne pytania 22.07.10, 16:50
                                  ayran napisał:

Po drugie, w ogóle nie wiem, czy
                                  > rosyjskie prawo pozwalałoby, by polski lekarz, bez stosownej
                                  > nostyfikacji, przeprowadzał seksję zwłok na terenie Federacji
                                  > Rosyjskiej.

Wystarczyło trzymać sie porozumienia zawartego w 1991 roku.

Artykuł 11-sty tegoż powiada że postępowanie „prowadzone będzie wspólnie przez właściwe organy polskie i rosyjskie”. Rosjanie musieliby wymienić jakiś naprawde niezły powód dla którego polskich patomorfologów miano by pominąć w czasie "rutynowej czynności".

Minister Arabski dowodził że wybór konwencji z Szikago, a nie porozumienia polsko-rosyjskiego determinowany był pośpiechem. Podobnoo najpierw trzeba by ustalić procedury. Dziwaczne bo zielone swiatło temu dał juz 10 kwietnia prezydent Miedwiediew zapowiadając że sledztwo bedzie prowadzone WSPÓLNIE.

Ale wracając do zwolennika przyspieszenia czyli ministra Arabskiego. Niedługo miną cztery miesiące i skutkiem tego "przyspieszenia" jest to że nawet nie wiemy czy sekcje zwłok odbyły się.

Jedyne co przyspieszono to jak do tej pory to zaoranie miejsca katastrofy. Kazdy kto na Discovery ogląda cykl "katastrofy lotnicze" owe przyśpieszenie na pewno doceni...
                                  Takiego przyspieszenia nie było jeszcze nigdy w historii katastrof lotniczych.

Nigdy tez nie wysyłano na miejsce katastrofy archeologów - to z kolei nowatorski rządu pana Premiera. Gdyby wybrano oczywiste miedzypanstwe prozumienie z 1991 roku i tego wygłupu by nie było.

• marudna.menda Re: a teraz inne pytania 22.07.10, 17:00
                                    Porozumienie miedzyresortowe z 93 roku,chyba. Trabi sie o tym
                                    porozumieniu od 10 kwietnia,wiec powinenes byl sie chyba nauczyc tego
                                    na pamiec.
              • nurni.pl Re: rozumiem... 21.07.10, 21:55
                > To może jeszcze podaj źródło informacji, że sekcje rzeczywiście
                > miały miejsce. Zgaduję: zacytujesz Macierewicza?

Nie wiem czy strony GW sa równie wiarygodne jak pani minister Kpopacz, ale zaryzykuje:

"W wywiadzie dla "Gazety" z maja minister zdrowia Ewa Kopacz mówiła:

"Gdy pojawiły się pierwsze pogłoski o tym, że jakoby czegoś nie dopełniono, pytałam o to polskich lekarzy patologów, którzy tam pracowali.

Oni zapewniali mnie, że wszystkie czynności zostały przeprowadzone.

Sekcja zwłok jest działaniem obowiązkowym, przeprowadza się ją rutynowo w takich przypadkach."

Dać linka ?
                • manny-jestem Re: rozumiem... 21.07.10, 22:01
                  Podalem juz lepszy Nurni.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Akta-z-sekcji-zwlok-ofiar-pod-Smolenskiem-w-sierpniu,wid,12491733,wiadomosc.html
                  • chateau Re: rozumiem... 21.07.10, 22:09
                    Fajnie. A gdzie Kopacz mówiąca o polskich lekarzach przeprowadzających sekcje?
                • ayran Re: rozumiem... 21.07.10, 22:13
                  ależ daj linka
                  • nurni.pl Re: rozumiem... 21.07.10, 22:30
                    Prosze bardzo otoż link:

www.google.pl/

Moze zrób tak: wpisz jakąs fraze z mojego cytatu i wrzuc w google.
                    • ayran Re: rozumiem... 21.07.10, 22:32
                      najpierw pytasz, czy masz dac linka, a następnie proponujesz, bym
                      sobie sam poszukał. Nie jest ci głupio?
                      • nurni.pl Re: rozumiem... 21.07.10, 22:46
                        Ani troche nie jest mi głupio.

Kazdy, nawet wykształcony i z duzego miasta, wie ze wystarczy dowolna frazę wrzucić w google.pl by stała sie jasność.

Wyjaw powody dla których uznałeś ze warto by poudawać obywatela Grecji.
                        • ayran Re: rozumiem... 21.07.10, 22:48
                          To moze najpierw ty wyjaw, dlaczego proponowałeś mi podanie linka.
                          Chybam ze pytanie "podac linka?" oznacza w istocie "sam se
                          poszukaj".
                          • nurni.pl Re: rozumiem... 21.07.10, 23:01
                            Post uciekający od istoty rzeczy.

Prawie wspólczuje....

Cytat który podałem pochodzi ze stron GW. Dla sobie tylko znanych powodów postanowiłes udawac ze masz problem.

Pamietam Ciebie lepiej niz tego pisanego przez ce ha.

Ale byc może wszystko juz tu równa do Palikota.
                            • ayran Re: rozumiem... 21.07.10, 23:07
                              Nie rozumiem tych fochów. Proponujesz danie linka, a następnie się
                              obrażasz, że sam sobie go nie chcę znaleźć. No i nie wiem, czy to,
                              ze pochodzi z wyborczej, ma jego wiarygodność wzmaniać, czy osłabiać.
            • nieslusznie.zabanowany.kon Re: HM 22.07.10, 13:14
              manny-jestem napisał:

> "Macierewicz przywołał na konferencji prasowej w Sejmie
              fragment rozmowy z
              > rzecznikiem Naczelnej Prokuratury Wojskowej, płk. Zbigniewem Rzepą
              zamieszczony
              > w środowej "Gazecie Wyborczej".[i] Rzepa pytany tam, czy polscy
              prokuratorzy i
              > patomorfolodzy uczestniczyli w sekcjach zwłok ofiar smoleńskiej
              katastrofy,
              > odpowiedział, że nie.
              "

Acha, i to - twoim zdaniem - dowodzi, że Rosjanie odmówili Polakom
              udziału w sekcjach zwłok?
              • gini Re: HM 26.07.10, 08:29
                nieslusznie.zabanowany.kon napisała:

> manny-jestem napisał:
                >
                > > "Macierewicz przywołał na konferencji prasowej w Sejmie
                > fragment rozmowy z
                > > rzecznikiem Naczelnej Prokuratury Wojskowej, płk. Zbigniewem
                Rzepą
                > zamieszczony
                > > w środowej "Gazecie Wyborczej".[i] Rzepa pytany tam, czy
                polscy
                > prokuratorzy i
                > > patomorfolodzy uczestniczyli w sekcjach zwłok ofiar
                smoleńskiej
                > katastrofy,
                > > odpowiedział, że nie.
                "
                >
                > Acha, i to - twoim zdaniem - dowodzi, że Rosjanie odmówili
                Polakom
                > udziału w sekcjach zwłok?

No dobra nie odmowili, ale skoro polscy lekarze sie tam udali,
                skoro podobno bylo to wspolne sledztwo, to dlaczego ich do sekcji
                nie dopuszczono?
      • mr.sajgon Re: a wyjaśbnisz o co ci chodzi? 21.07.10, 21:20
        ayran napisał:

> Wedle mojej pamięci, wypowiedż Kopacz dotyczyła udziału polskich
        > patomorfologów w identyfikacji zwłok, natomiast Rzepa odpowiadał na
        > pytanie o ich udział w sekcjach. Identyfikacja zwłok i sekcja zwłok
        > to dwie różne rzeczy - ja rozumiem, że słowa są tak podobne, że
        > można je ze soba pomylić, ale mała różnica jednak jest.
        >
        >
        Czy aby twoja pamiec jest naprawde dobra ?
        • ayran Re: a wyjaśbnisz o co ci chodzi? 21.07.10, 21:23
          A w Sajgonie co pamiętają?
      • erg_samowzbudnik Re: a wyjaśbnisz o co ci chodzi? 22.07.10, 21:22
        ayran napisał:

> Wedle mojej pamięci, wypowiedż Kopacz dotyczyła udziału polskich
        > patomorfologów w identyfikacji zwłok, natomiast Rzepa odpowiadał na
        > pytanie o ich udział w sekcjach. Identyfikacja zwłok i sekcja zwłok
        > to dwie różne rzeczy - ja rozumiem, że słowa są tak podobne, że
        > można je ze soba pomylić, ale mała różnica jednak jest.
        >
        >
        PiSdzielce tak juz mają , że prawdę powiedza jak sie pomylą.
    • goldenwomen123 Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 21:09
      TAK obstawiam a Wy?
    • jack20 Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 21:16
      To jest przeciez metoda wyprobowana i non stop realizowana przez
      bande ryzego zwana rzadem. I obojetnie o jakiego ministra czy
      premiera chodzi, to wszyscy lza w zywe oczy, przekrecaja fakty
      interpretuja w sosob tylko dla nich zrozumialy.
      Banda ciuli, hipokrytow i swoloczy.
      • marudna.menda Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 21.07.10, 21:19
        jack20 napisał:

> To jest przeciez metoda wyprobowana i non stop realizowana przez
        > bande ryzego zwana rzadem. I obojetnie o jakiego ministra czy
        > premiera chodzi, to wszyscy lza w zywe oczy, przekrecaja fakty
        > interpretuja w sosob tylko dla nich zrozumialy.
        > Banda ciuli, hipokrytow i swoloczy.
        Nie klam.
    • jkiko Kłamać - to pierwsza zasada\PO!!! 21.07.10, 21:33
      jak wyżej!!!
      • lepkie.lapki Re: Kłamać - to pierwsza zasada\PO!!! 21.07.10, 21:48
        Kokoczko, przecież Macierewicz, Brudziński i nurni są z PiS, a nie z PO.
        • jkiko Re: Kłamać - to pierwsza zasada\PO!!! 21.07.10, 21:53
          Kłamie Tusk, Komorowski,Sekuła, Pitera, Niesiołowski -
          wszyscy PO kolei.............KŁAMIĄ!!!!!!!!!!!!!!
    • iza.bella.iza Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na FK:) 21.07.10, 21:44
      Nick nurni.pl niegdysiejszy aktywista tego forum, przyznał się kiedyś tutaj
      nieopatrznie do tego, że biega na zebrania pisowskie i sam Kur.ski mu instrukcji
      udziela. Po wygranej PiS anno domini 2005 pojawia się na FK sporadycznie, na
      ogół kiedy PiS już tak namąci, że trzeba mu wsparcia na wszystkich frontach:)
      Po dzisiejszej błazenadzie Macierewicza i najnowszym sondażu OBOP jego obecność
      tutaj wcale mnie dziwi :D
      • nurni.pl Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 21.07.10, 23:36
        iza.bella.iza napisała:

> Nick nurni.pl niegdysiejszy aktywista tego forum, przyznał się kiedyś tutaj
        > nieopatrznie do tego, że biega na zebrania pisowskie i sam Kur.ski mu instrukcj
        > i
        > udziela. Po wygranej PiS anno domini 2005 pojawia się na FK sporadycznie, na
        > ogół kiedy PiS już tak namąci, że trzeba mu wsparcia na wszystkich frontach:)

Przy Katarynie, w czasach gdy jeszcze na to "kultowe" forum zagladała mialas status dyskutantki choc ja nawet wowczas nie wiedziałem czemu :)

Jestes postacia która od dawna nie budzi nawet złosci.
        Jesteś, istniejesz. Fakty przyjmuje sie do wiadomosci.

> Po dzisiejszej błazenadzie Macierewicza i najnowszym sondażu OBOP jego obecność
        > tutaj wcale mnie dziwi :D

O psiakrew. Nie sprawdziłem sondaży zanim napisałem co mysle.

Mysle ze w zastepstwie Kataryny spełniasz sie wybornie. Zważywszy na okolicznosci...
        • iza.bella.iza Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 22.07.10, 00:58
          Komiczne jest to, że propagandyście, który publicznie przyznał się do bycia
          członkiem PiS, kiedy mu o tym fakcie przypomnieć wystarcza inwencji tylko na to,
          żeby posłużyć się koleżanką partyjną w charakterze szabelki:) To, że dla
          nurni.pl kataryna.kataryna nadal jest idolem nie oznacza, że owa była userka FK
          jest jakimś intelektualnym tuzem. Nikt z obecnych userów za nią nie tęskni ani
          nie ma ochoty jej zastępować. Ba! Większość nawet chyba nie kojarzy tej osoby.

• nurni.pl Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 22.07.10, 08:31
            iza.bella.iza napisała:

> Komiczne jest to, że propagandyście, który publicznie przyznał się do bycia
            > członkiem PiS,

O tak! To doprawdy jest komiczne! :)

kiedy mu o tym fakcie przypomnieć wystarcza inwencji tylko na to
            > ,
            > żeby posłużyć się koleżanką partyjną w charakterze szabelki:)

Bo widzisz Słoneczko Twój format jest akurat taki że mozesz co najwyzej być przecinkiem w jakiejkolwiek dyskusji.

>To, że dla
            > nurni.pl kataryna.kataryna nadal jest idolem nie oznacza, że owa była userka FK
            > jest jakimś intelektualnym tuzem.

Myśle że nie powinnaś nawet przymierzać sie do takich ocen skoro juz w pierwszym zdaniu tego postu udało Ci sie skłamać dwa razy :)
            Wydaje mi sie że cokolwiek bym widział o tym że jestem członkiem PiS czy jakiejkolwiek partii - dzieki Twym intelektualnym przymiotom dowiedziałem się ze nie tylko nim jestem ale nawet "publicznie sie przyznałem". Do bycia :)

I tak to z grubsza wyglada Słoneczko: coś usłyszałas, cos powtarzasz z dezynwolturą charakterystyczną dla ignorantów.

>Nikt z obecnych userów za nią nie tęskni ani
            > nie ma ochoty jej zastępować.

Oplułem monitor:))

Powiadasz że do tego by Kataryne zastąpić wystarczyłaby "ochota" ?

>Ba! Większość nawet chyba nie kojarzy tej osoby.

O ! To widać:)

Tu kojarzy się, i to świetnie, wyłacznie to czego nie było.

"Propagandyście, który publicznie przyznał się do bycia
            członkiem PiS" nie musisz dziekować za chwile uwagi. Bo w koncu nie tylko udało Ci sie skłamać 2 razy juz w pierwszym zdaniu ale i poczynić w nim obietnicę - której dotrzymałaś.
            Obiecywałas że bedzie komicznie.
            • iza.bella.iza Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 22.07.10, 21:48
              nurni.pl napisał:

> Myśle że nie powinnaś nawet przymierzać sie do takich ocen skoro juz w pierwszy
              > m zdaniu tego postu udało Ci sie skłamać dwa razy :)

Nurni doskonale wie, że piszę prawdę, ale liczy na to, że nie zadam sobie trudu,
              aby skorzystać z forumowej wyszukiwarki. Przeliczy się PiSmak. :) Póki co niech
              sobie pluje własny monitor :P

• nurni.pl Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 22.07.10, 22:10
                Drże na sama myśl że mozesz to zrobić.

I własnie z tego panicznego strachu daje Ci publiczne upoważnienie bys dostała dostep do każdego mojego słowa - chocby i na forach ukrytych. Giwi czyta? To dobrze.

Ktokolwiek gdziekolwiek widział jak to publicznie przyznałem sie do bycia za przeproszeniem członkiem niech Ci pomoże nieszczęsna.

Nieba rad bym Ci przychylić, nie ze wzgledu na jakąs sympatię ale przez wzgląd na Twe kalectwo. Bo a nóż łyzka widelec - uleczy Ciebie to.

A ponieważ wątpię to powtórzę:

"coś usłyszałas, cos powtarzasz z dezynwolturą charakterystyczną dla ignorantów."

Nie uwierzysz - nie jestes w stanie mnie obrazić. Nie Ty.
                • iza.bella.iza Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 22.07.10, 22:28
                  nurni.pl napisał:

> Drże na sama myśl że mozesz to zrobić.

I bardzo dobrze.

> I własnie z tego panicznego strachu daje Ci publiczne upoważnienie bys dostała
                  > dostep do każdego mojego słowa - chocby i na forach ukrytych.

Oświadczenie pojawiło się na Forum Kraj w okresie kampanii wyborczej 2005. Gdy
                  tylko temperatura zejdzie poniżej 30 stopni w nocy przeszukam archiwum.

• nurni.pl Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 22.07.10, 23:15
                    iza.bella.iza napisała:

> Oświadczenie pojawiło się na Forum Kraj w okresie kampanii wyborczej 2005. Gdy
                    > tylko temperatura zejdzie poniżej 30 stopni w nocy przeszukam archiwum.

Apeluje do Giwi, do informatyków zarządzając tym portalem by ułatwili zycie kobiecie. Bo widze że bedzie godzinami się męczyć.

Powtarzam: wszelkie cytaty z dowolnego miejsca w portalu potwierdzające twierdzenie że jestem "propagandystą, który publicznie przyznał się do bycia członkiem PiS" potrzebne na wczoraj!
                    Czyli wartko.

Baaa... skoro Iza ma śleczeć zamiast swymi walorami podnosic poziom forum Kraj to prosze szukac tego co "powiedziałem" wszędzie w sieci.

Sytuacje uznaje w tym momencie za rozpaczliwą. Iza która byłaby druga kataryną "gdyby miala ochotę" bedzie przeszukiwac tydzien albo i dłuzej tego czego nie ma.

Szanowni Admini forum Kraj - nie bądzcie bezduszni. Ja ten brak pomocy odczytuje jako bezdusznosc. Złośliwą bezdusznośc skoro macie narzedzia lepsze niż opuszczona przez Boga i rozum kobieta.

Gdzie to "publicznie przyznałem się do bycia członkiem PiS"

ps.

Dobra. Nie moge patrzec na ten znój kobiety. Skoro nigdzie tego na stronach www nie ma to moze "publicznie" przyznałem sie do tego emailowo a nieszczesnej Izce ktos sprzedał skrót myslowy? Śmiało. Upowazniam wszystkich.

pps.

No niech bedzie.
                    Znaczy niech nie bedzie. Moze jest jakis jasnowidz który który "zaświadczy" ze co prawda nigdy i nigdzie tak nie napisałem - ale MOGŁEM tak napisac.

Tez nie?

Znaczy co? Mam sam poszukać swojej partyjnej legitymacji i podac jej numer?

To akurat moge zrobic w kazdej chwili...
                    Naprawde.

Ale skoro Iza obiecywała że bedzie komicznie to postanowiłem sie tego trzymać.

Wszelcy swiadkowie tego jak nurni publicznie oświadczył ze zapisał sie do pis wanted!

Bardzo wanted! :)

Wy sie tu bawicie a człowiek w osobie forumowiczki Izy ślęczy przy wyszukiwarce. Jak wam nie wstyd!

• iza.bella.iza :)))))))))))) 22.07.10, 23:22
                      Tyle PiSania w taki upał na Berdyczów:)
                      A odpowiedni wpis niejakiego nurni (bez pl. jeszcze) się znajdzie, spokojna głowa.
                      • nurni.pl Re: :)))))))))))) 23.07.10, 01:26
                        iza.bella.iza napisała:

> A odpowiedni wpis niejakiego nurni (bez pl. jeszcze) się znajdzie, spokojna gło
                        > wa.

Głowa jest spokojna od pierwszego Twego kłamstwa czyli zdania.

Moze mógłbym jeszcze jakos bardziej pomoc w poszukiwaniach?

Moze trzeba szukac na Aqanecie albo na forum Świat skoro wciąż kiszka...

Albo z braku laku znależć kogos kto powielał kłamstwo którym operujesz?

Zawsze to cos :)

Aha, na jesieni 2001 roku posługiwałem sie nickiem mram - dopiero wiosna 2002 "publicznie" ogłosiłem że bede posługiwał sie nickiem nurni.

Moze to jakis trop?

Nie, nie wiem czy PiS do którego "naleze" wówczas istniał.
                        To chyba bez znaczenia.

Skoro publicznie przyznałem sie do tzw członka to jestem gotów przyjąc status "członka" nawet jesli PiS nie istniał. Wystarczy że sie publicznie zdeklarowałem. Ułatwiam jak mogę...

Ciekawe jak sprostasz wyzwaniu ponad swe siły. Obstawiam że winnym Twego kłamstwa bede ja Izo.

Masz tylko miesiąć, no dobra: tylko pól roku na znalezienie tego co mi imputowałaś.

Nie czekajac tego stycznia 2011 oświadczam publicznie (mryg, nryg) że Twoje kłamstwa robia na mnie takie same wrazenie jak ich chwilowy brak.

Pisałem że jesteś przecinkiem w dyskusji. Zostaniesz z ta surowa opinią przez pól roku. Jak juz chyba widzisz to nie był z mojej strony akt łaski.

Na swe usprawiedliwienie napisze że mam katastrofalną niską tolerancje dla kłamców.

Zapraszam do responsu w którym gromko dodasz sobie aniumuszu.

• iza.bella.iza Ależ mam ubaw:))))))))))) 23.07.10, 01:59
                          Jak zostało napisane wyżej - oświadczenie nicka nurni pojawiło się na
                          Forum Kraj w okresie kampanii wyborczej 2005. I zostanie wydobyte z archiwum.
                          Właśnie się przebudziłam i w ramach nocnego markowania miałam trochę powertować,
                          ale wolę poczekać na kolejny wpis nurni.pl :P

Takie zdania: "Na swe usprawiedliwienie napisze że mam katastrofalną niską
                          tolerancje dla kłamców" w wykonaniu założyciela tego wątku to po prostu miodzio
                          :D :D :D
                          • nurni.pl Re: Ależ mam ubaw:))))))))))) 23.07.10, 02:55
                            Zapraszam do responsu w którym gromko dodasz sobie aniumuszu. - napisałem i tak lubianego zaskoczenia nie było.

za.bella.iza napisała:

> Jak zostało napisane wyżej - oświadczenie nicka nurni pojawiło się na
                            > Forum Kraj w okresie kampanii wyborczej 2005.

Aha. Zostało cos napisane. Czyli koniec mój bliski...
                            Mimo ze forma tego oswiadczenia jest typowa dla Izy - czyli pokraczna - to brzmi to jakbyśmy byli za piec dwunasta.

Za chwile (zdaje sie) zostanie przedstawiony dowód iż jestem "propagandystą, który publicznie przyznał się do bycia
                            członkiem PiS"

Hmmm.... dlaczego w tej dramatycznej chwili jakos nie chce mi sie dodawać sobie animuszu?

Lud za chwile zobaczy jak to było naprawde. A ja nic....

To chyba strach mnie sparaliżował.

Najgorsze że zupełnie nie wiem co napisac jak Iza przyniesie dowód iz byłem propagandystą przechwalającym sie członkostwem w Pis.....

Wiem! Napisze że to był żart.
                            Nie, bez sensu. Że tez mi sie chciało tak kategorycznie zaprzeczać.

Pisze że ma ubaw - to nie wrózy mi najlepiej.
                            Choc gdy ja godzinami szukam i jakiegos papierka i nie moge go znależć to czuje wszystko prócz "ubawu". Iza widac skonstruowana jest inaczej i lepiej nie bedę w tak dramatycznym dla siebie momencie opisywał czyja konstrukcja jest prostsza, prawdaż?

Chyba wiekszośc ludzi czuje ubaw gdy nie moze czegos znaleć ino jak dziwak dziwacze i im trudniej mi cos znależć tym bardziej jestem zły.....
                            Normalni czuja tymczasem coraz wiekszy ubaw...

Chyba się nie wywinę.
                            Do tego ośmieszałem personę pisząc per przecinek. Nie będzie litości, będzie śmiertelny cios cytatem.

Zamieram.......
                          • manny-jestem Re: Ależ mam ubaw:))))))))))) 23.07.10, 15:25
                            iza.bella.iza napisała:

> Forum Kraj w okresie kampanii wyborczej 2005. I zostanie wydobyte z archiwum.

Na razie widze kolejny post zapewniejacy ze taka wypowiedz Nurniego istnieje ale
                            brak linku potwierdzajacego.

Czyzbysmy mieli do czynienie z proba wprowadzenia w zycie zasady ze jesli sie
                            klamstwo wystarczajaco duzo razy powtorzy to stanie sie ono prawda?
                            • ayran Re: Ależ mam ubaw:))))))))))) 23.07.10, 15:46
                              Aż z ciekawości sam spróbowałem poszukać.
                              No i - szczerze mówiąc - nie znalazłem wpisu autora wątku, który
                              dałby się - uczciwie, jednoznacznie i bez stosowania manupulacji -
                              uznać za coming out członkostwa w PiS.

Znalazłem jedynie taką wypowiedź tegoż autora:

Przyjmij do wiadaomosci kapusciana glowo ze PIS nie jest od
                              spelnianaia twoich oczekiwan - malo tego jesli kiedykolwiek figury
                              twojej prowinencji zechcialyby go chwalic bylby to sygnal ze
                              nadszedl koniec. Podziekuj za wyjasnienie i won.

No i - szczerze (bo pisze tylko szczerze) mówiąc, uważam, że jeśli z
                              cytowanych tu wilokrotnie przez autora wątku wypowiedzi mialoby
                              wynikać, że Ewa Kopacz ręczyła udział polskich lekarzy w sekcjach
                              zwłok ofiar katastrofy, to z powyższego fragmentu wynika o wiele
                              mocniej, że był pisany z pozycji i w imiieniu partii. A więc
                              najprawdopodobniej przez jej członka.
                              • nurni.pl Re: Ależ mam ubaw:))))))))))) 02.08.10, 23:57
                                ayran napisał:

to z powyższego fragmentu wynika o wiele
                                > mocniej, że był pisany z pozycji i w imiieniu partii. A więc
                                > najprawdopodobniej przez jej członka.

Dorzucę kolejną poszlakę wskazująca na to że jestem czy mogę być członkiem PIS.

Otóż ja na te rozpaczliwą obronę panny ignorantki powiem:

Miau !
                            • nurni.pl ejże Manny.... 23.07.10, 21:12
                              Tylko bez takich! :)

manny-jestem napisał:

> Na razie widze kolejny post zapewniejacy ze taka wypowiedz Nurniego istnieje al
                              > e
                              > brak linku potwierdzajacego.

Nie poganiaj - do stycznia jest naprawde kupa czasu.

A jak sobie jeszcze pomysle że az do tego stycznia będą trwały poszukiwania tego czego nikt nie znajdzie i w XXV wieku - a jednocześnie Izka zapoznaje sie post po poście z myślą ma skrzydlatą - to doprawdy....

Nie ma powodów do narzekań.

Dla mnie byłaby to kara gdybym musiał szukać jakis Izkowych słów. Szczesliwie Izka ma ubaw, ja mam ubaw - to naprawde rzadka sytuacja.

Chyba nawet wiem co ignorantkę zmyliło i moge przesłac Ci to na maila.
                              Na maila - bo nie chce Izce psuć zabawy :)
                              • manny-jestem Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:18
                                A podrzuc. Niech sie Iza pozlosci ;)
                                • nurni.pl Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:23
                                  No, ale musisz najpierw "publicznie" (jak i ja publicznie przyznałem sie do tego co to Iza "pamięta" a chwilowo wsiąkło) obiecać mi że naprawde nie bedziesz Izce psuł zabawy.

Obiecuj i zaraz wysyłam :)

• ayran Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:33
                                    ale to jest niezłe, no nie?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,114432614,114502934,Re_Alez_mam_ubaw_.html?wv.x=2
                                    • manny-jestem Niezbyt 23.07.10, 21:34
                                      Propagandysty PiSu, jakby chciala Iza, z tego wpisu Nurniego nie zrobisz.
                                      • nurni.pl Re: Niezbyt 23.07.10, 21:42
                                        Aj tam:)
                                        Jest komicznie.

Ayran zdaje sie przestał dowierzać Izce że ta ma ubaw.
                                  • manny-jestem Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:33
                                    Przeciez wiadomo ze obiecuje.
                                    • nurni.pl Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:40
                                      No to prosze bardzo....
                                      • marudna.menda Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:43
                                        nurni.pl napisał:

> No to prosze bardzo....

A na prajdparady chodzicie, durni i maniak? Tak sobie z dziobkow
                                        spijacie.;)
                                        • manny-jestem Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:48
                                          Nie masz z kim spijac to zazdrosny jestes. jak nudno to wroc do swoich arabkow w
                                          Malmo ;)
                                          • marudna.menda Re: ejże Manny.... 23.07.10, 22:00
                                            Gdybys nie byl taki nudny,ale jestes,bo spijasz z dziobka durniemu. I
                                            tak w kolko dookola Wojtek,maniaku.
                                      • manny-jestem Re: ejże Manny.... 23.07.10, 21:47
                                        dzieki ;)
                          • nurni.pl Re: Ależ mam ubaw:))))))))))) 05.08.10, 23:16
                            iza.bella.iza napisała:

> Właśnie się przebudziłam i w ramach nocnego markowania miałam trochę powertować
                            > ,
                            > ale wolę poczekać na kolejny wpis nurni.pl :P

Pan Bóg w osobie ignorantki postawił odpocząć.

A jak ten głupi pytałem: co zrobisz Izo jak okaże sie że kłamałaś?

Odpowiedź znałem.

Iza postanowiła zrezygnowac z "ubawu" i pisze pod nowym loginem gdzie w stopce stoi:
                            "Login do zakładania wątków - pozdrawiam wszystkich znajomych, i.b.i :)"

Bardzo mi przykro że Iza najwyraźniej porzuciła przegląd moich postów. Ze względu na okoliczności i tak zbyt wiele nie mogła ogarnąć. Ale w sumie szkoda :)
                          • nurni.pl Re: Ależ mam ubaw:))))))))))) 19.10.10, 00:45
                            iza.bella.iza napisała:

> Właśnie się przebudziłam i w ramach nocnego markowania miałam trochę powertować

Zdaję się łatwiej byłoby wydobyć kolejnych chilijskich górników.
              • nurni.pl Re: Ho, ho, ho - PiS w opłach skoro nurni.pl na F 02.09.10, 21:30
                iza.bella.iza napisała:

> nurni.pl napisał:
                >
                >
                > > Myśle że nie powinnaś nawet przymierzać sie do takich ocen skoro juz w pi
                > erwszy
                > > m zdaniu tego postu udało Ci sie skłamać dwa razy :)
                >
                > Nurni doskonale wie, że piszę prawdę, ale liczy na to, że nie zadam sobie trudu
                > ,
                > aby skorzystać z forumowej wyszukiwarki. Przeliczy się PiSmak. :) Póki co niech
                > sobie pluje własny monitor :P

Moj monitor w lapku wygląda wciąż tak jakby Iza przy nim nie zasiadała.

Izka "ma ubaw" i jakos wciąz szuka....
    • rccc Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 21.07.10, 22:10
      wprowadzaja w Polsce faszyzm
      • basia.basia Re: Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 21.07.10, 22:42
        Może najpierw poczytaj sobie co to był faszyzm:)
        • iza.bella.iza Re: Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 21.07.10, 22:44
          On umie tylko pisać :)
        • rccc Re: Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 21.07.10, 23:06
          a jak Kaczynscy wprowadzali "faszyzm", to bylas za czy przeciw? :)))
          Pomysly "Platformy" maja wiele wspolnego z panstwem totalitarnym.
          • mr.sajgon pani Kopacz to typ pospolitej bazarowy 21.07.10, 23:37
            Strzepi jezor po proznicy i nic z tego nie wynika.
            • marudna.menda Re: pani Kopacz to typ pospolitej bazarowy 22.07.10, 08:47
              Ona jezyk,a ty klawiature. Ona jest ministrem,a ty frustratem,zenek.;)
          • mietowe_loczki Re: Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 22.07.10, 10:51
            Wtedy twoja partyjna koleżanka kataryna.kataryna pisała, że skoro PiS wprowadza
            faszyzm, to nie jest on wcale taki zły. Nie wątpię, że to samo napisałaby pod
            twoim postem o PO, gdyby tylko tu była, bo liczy się argument, a nie to, kogo on
            dotyczy, nieprawdaż?
            • rccc Re: Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 22.07.10, 16:01
              Wcale nie popieram PiSu.
              Ja tylko nie ufam Tuskowi i spolce.
              Dlaczego majacy komunistyczne korzenie TVN (dawny TVP2) nas tak
              straszyl "kaczyzmem"?
          • basia.basia Re: Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 22.07.10, 14:46
            rccc napisał:

> a jak Kaczynscy wprowadzali "faszyzm",

a wprowadzali?

to bylas za czy przeciw? :)))

> Pomysly "Platformy" maja wiele wspolnego z panstwem totalitarnym.

Wiele? Na przykład?
            • rccc Re: Nigdy nie ufalem Tuskowi i spolce 22.07.10, 16:11
              basia.basia napisała: a wprowadzali?

rccc: to byl tzw. sarkazm

basia.basia napisała: Wiele? Na przykład?

rccc: odlozono (narazie) oficjalna kontrole nad internetem.
              wprowadza sie (po co?) nowe dowody osobiste:
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8152124,Nowe_dowody_osobiste_pol_roku_pozniej__Od_1_lipca.html

Co w nowym dokumencie?

Nowy dowód osobisty ma być prawdziwą rewolucją. W dokumencie
              znajdzie się bowiem chip, w którym zostaną zakodowane nasze dane
              osobowe - imię i nazwisko, imiona rodziców, płeć, data i miejsce
              urodzenia, numer PESEL oraz zdjęcie. W przyszłości ten sam chip
              pozwoli zapisać inne informacje, m.in. o ubezpieczeniu w Narodowym
              Funduszu Zdrowia.

Do każdego dokumentu zostanie dołączony także podpis elektroniczny.
              To dzięki niemu będziemy mogli kontaktować się np. z urzędem bez
              konieczności wychodzenia z domu. W nowym dowodzie nie będzie za to
              informacji o naszym kolorze oczu, wzroście, a nawet adresu
              zameldowania. Prawo posiadania dowodu osobistego będzie miał każdy
              obywatel od chwili urodzenia. Dzieci do 5 roku życia otrzymają dowód
              osobisty z terminem ważności 5 lat, a pozostałe osoby na 10 lat.

Wymiana dokumentów ma przebiegać stopniowo. Nowy dowód najpierw
              dostaną ci, którym w 2011 roku kończy się termin ważności dokumentu
              i ci, którzy skończą w tym samym roku 18 lat. Wniosek o jego wydanie
              będzie można złożyć w dowolnym urzędzie gminy, czyli niekoniecznie w
              miejscu zameldowania lub przez internet. Dokument jednak będzie
              trzeba odebrać samemu. Za wymianę nie zapłacimy grosza. Koszt
              wydania nowego dowodu osobistego zostanie pokryty w całości z
              budżetu państwa.

A te ostateczne chipy juz od dawna czekaja:
              www.bbc.co.uk/polish/020324132356.shtml
              na Nowy Porzadek Swiata
    • witek.bis Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 09:10
      Strach przed wynikami śledztwa musi być ogromny, skoro każdy kolejny dzień
      przynosi co najmniej jeden pisowski wygłup w sprawie Smoleńska. Rekordy bije
      poseł Macierewicz. Już w dzień powstania kuriozalnego zespołu do spraw robienia
      wody z mózgu orzekł, że to była zbrodnia. Następnego dnia zarzucił min. Kopacz
      rzekome kłamstwo, czym dowiódł, że jest albo idiotą, który nie odróżnia sekcji
      od identyfikacji, albo łobuzem, który co prawda je odróżnia, ale bardzo chce, by
      ciemny lud ich nie odróżniał. Naprawdę bardzo się zdziwię, jeśli Kopaczowa nie
      skieruje tej sprawy do sądu. Jeden, drugi trzeci proces o łgarstwo i tej bandzie
      oszczerców odechce się dokazywać.
      • nurni.pl Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 09:58
        Pytanie o sekcje zwłok jest oczywiste. Moze nie tak konkretne jak twierdzenia Palikota ze widział Przemysława Gosiewskiego na peronie czy że prezydent był pijany....

Proszę już zacząć sie dziwić bo pani Kopacz zapewniała powołując sie na POLSKICH lekarzy że sekcje które są czynnoscią oczywistą bo rutynową zostały przerowadzone. Sęk w tym że dziś wiemy że polscy lekarze nie byli obecni w trakcie tej "rutynowej" czynnosci.

19 maja Wroński pyta Ewe Kopacz:

"Mecenas Rafał Rogalski, reprezentujący część rodzin, w tym polityków PiS, powiedział w "Gazecie", że nie ma pewności, czy w każdym przypadku przeprowadzono sekcje zwłok ofiar, nie wiadomo, czy przeprowadzano badania toksykologiczne, by wykluczyć zatrucie trucizną czy gazem..."

- Zupełnie nie rozumiem. Gdy pojawiły się pierwsze pogłoski o tym, że jakoby czegoś nie dopełniono, pytałam o to polskich lekarzy patologów, którzy tam pracowali. Oni zapewniali mnie, że wszystkie czynności zostały przeprowadzone. Sekcja zwłok jest działaniem obowiązkowym, przeprowadza się ją rutynowo w takich przypadkach. Jak twierdzą polscy lekarze, na miejscu zostały pobrane próbki do toksykologii. Lekarze czy prokuratorzy, którzy tam pracowali, to wybitni eksperci, specjaliści. Musimy mieć do nich zaufanie."

Dzis wiemy że to kłamstwo. Polskich lekarzy nie było w czasie tej oczywistej, "rutynowej" czynnosci. Widać "wybitnym ekspertami" patomorfologami byli... Krzysztof Parulski i polski konsul. Którzy "przyglądali się".

Dzis też czytam że protokoły z sekcji ofiar maja trafic do Polski w sierpniu.....

Czemu tak późno?

Wituś próbował objasnił sytuacje juz na samym początku.
        "Strach przed wynikami śledztwa musi być ogromny".

Możliwe.
        • mr.sajgon Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:28
          nurni.pl napisał:

> Czemu tak późno?

No do cholery trzeba je napisac, a to musi potrwac.
          • nurni.pl Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:43
            Przede wszystkim trzeba je PODPISAĆ. Najlepiej nazwiskami owych ekspertów rosyjskich ktorzy tak mocno współpracowali z polskimi lekarzami że zapomnieli ich zawołać na sekcje zwłok.

Zwłoka w przekazaniu protokołów jest zastanawiająca.

Po co zabierano ciała do Moskwy? Podobno dlatego że tam najlepsi specjaliści. Protokół sekcji prezydenta, sekcji tych "gorszych" bo smolenskich specjalistów, trafi do Polski juz kilka dni po 10.04.

Na protokoły z Moswy czekamy juz prawie 4 miesiace.
            Moze ci specjaliści z Moskwy wzorem kontrolera ze Smoleńska zapadli sie pod ziemie i za cholere nie mozna dopelnic formalnosci....
        • kubala11 Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:51
          nurni.pl napisał:

> Wituś próbował objasnił sytuacje juz na samym początku.
          > "Strach przed wynikami śledztwa musi być ogromny".
          >
          > Możliwe.

Bingo!
          • ayran Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 11:07
            Z tego "Bingo!" u zwolennika PiS wnoszę, że przeciwnicy PiS - jego
            zdaniem - strasznie boją się wyników śledztwa. Masz jakąś tezę
            przyczyny katastrofy, która by ten (ogrony) strach uzasadniała?
            • kubala11 Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 11:23
              Zastanawia mnie bezrefleksyjność apologetów rządu na tym forum. Jest sporo
              przesłanek, że sledztwo i jego wyniki nie jest kryształowe. A oni swoje, czyli
              winni PiS, Szczygło, Prezydent, Błasik, stewardesy itp. Tylko nie Rosjanie i
              zaniedbania rzadowe, tutaj wszystko jest cacy....;)
              • ayran Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 12:56
                O ile się nie mylę, dyskutujesz w wątku w którym podnoszona jest (i
                traktowana jako niepodlagająca dyskusji) wina Kopacz.
                Ponadto, wydaleś z siebie okrzyk "Bingo!" na hasło, że rząd boi się
                wynikow śledztwa, a to co napisałes powyżej powinno być odpowiedzią
                na pytanie, w jaki to sposób rząd przyczynił się do katastrofy, że
                aż się boi wyników śledztwa.

Nazwiska Szczygły, Kaczyńskiego Lecha czy Błasika w ogóle w tym
                wątku nie wystąpiły (co do Kaczyńskiego mogę się mylić, ale nie chce
                mi się dokładnie sprawdzać). W tym wątku winna jest Kopacz, bo
                podobno gwarantowała, że polscy patomorfolodzy przeprowadzili sekcje
                zwłok wszystkich ofiar.
          • 5_perykles Re: Macierewicz w życiowej formie 12.03.11, 17:58
            jakiego?
      • ayran Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:04
        Antek jest cwany.
        Na upartego i ze złą wolą można odczytać wypowiedź Kopaczowej tak,
        żeby wyszło na to, że miała na myśli sekcje.
        Robił to kilkakrotnie autor wątku, cytując kilkakrotnie fragmenty
        wywiadu i łącząc ze sobą fragmenty "nasi patomorfolodzy
        uczestniczyli w czynnościach" oraz "w takich przypadkach sekcje robi
        się zawsze", co miało sprawiac wrażenie, że "nasi patomorfolodzy
        uczestniczyli w sekcjach".

Przyłapanie autora wątku na manipulacji jest jednak łatwiejsze, niż
        skazanie Antka - prawdopodobnie będzie twierdził, że występował w
        ważnym interesie społecznym i domagał się jednoznacznego
        wyjaśnienia, czy polscy lekarze uczestniczyli w sekcjach.
        • wojciech.2345 Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:23
          ayran napisał:
          > Antek jest cwany.
          > Na upartego i ze złą wolą można odczytać wypowiedź Kopaczowej tak,
          > żeby wyszło na to, że miała na myśli sekcje.
          ---------------------------------------------
          Sprawa jest prosta. Niech Moskwa prześle komplet dokumentacji
          medycznej i nie będzie pytań. Prokuratura powie zostało zrobione
          to i to, i jeszcze tamto.

Wtedy nie będzie spekulacji.
          Adwokaci Smoleńska też nie rozumieją tej sytuacji.
          • mr.sajgon To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewne 22.07.10, 10:35
            "Chociaż po katastrofie do Moskwy poleciały trzy grupy polskich patomorfologów, kryminalistyków i biologów, którzy chcieli brać udział w sekcjach zwłok, to nie mogli uczestniczyć w badaniach. Dlaczego? - Kiedy dotarli na miejsce, Rosjanie oświadczyli, że sekcje zostały już wykonane – wyjaśnia Rafał Rogalski."

"Rz” przypomina mecenasowi, że sama Ewa Kopacz, która jest lekarzem i ma doświadczenie w medycynie sądowej, mówiła w mediach o swoim udziale w sekcjach zwłok. - To przekłamanie. Pani minister pomagała w identyfikacji. Z całą odpowiedzialnością mówię – nie ma żadnych informacji, by w którejkolwiek sekcji zwłok brał udział jakiś polski patomorfolog – ujawnia pełnomocnik rodzin ofiar."

Sekcji zwłok ofiar katastrofy nie było? Ewa Kopacz i lekarze z Polski nie badali ciał

Jednego nie potrafie zrozumiec, dlaczego ktos sie dziwi ze zlapano czlonka rzadu na klamstwie.
            Przeciez oni mowia prawde jedynie wtedy kiedy sie pomyla.
            • nurni.pl Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 10:46
              To jest nieścisła informacja.

Prokurator Parulski i polski konsul mieli "przyglądać się" sekcjom.
              Nie wiem czy wszytkim i nie sądze by tak było.
              • marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 10:48
                We wszystkich sekcjach zwłok, także tej prezydenta Lecha
                Kaczyńskiego, brali udział polscy eksperci. - Byli przedstawiciele
                Polski, uczestniczyli w tej czynności przedstawiciele prokuratury -
                potwierdził w RMF FM pułkownik Zbigniew Rzepa, prokurator
                Naczelnej Prokuratury Wojskowej.

Sekcja zwłok prezydenta odbyła się po identyfikacji dokonanej przez
                Jarosława Kaczyńskiego. Na spotkaniu w środę w Warszawie premier
                Donald Tusk mówił, iż to premier Rosji Władimir Putin dwukrotnie
                proponował, by przewieźć do Moskwy zwłoki Lecha Kaczyńskiego.
                Tłumaczył, możliwości identyfikacyjne i przeprowadzenie sekcji zwłok
                w Moskwie będzie dużo prostsze i odbędzie się w dużo lepszych
                warunkach, niż w Smoleńsku. - Ja za każdym razem odpowiadałem
                premierowi Putinowi, że spodziewam się, że decyzje w tej kwestii
                będzie chciał podejmować brat prezydenta Jarosław Kaczyński -
                wyjaśnił Tusk. Tak też się stało.

Pozostałe sekcje zostały dokonane już w Moskwie - bez zgody i
                powiadomienia rodzin ofiar, gdyż nie wymaga tego rosyjskie prawo -
                dodał płk Rzepa.

Polscy prokuratorzy, choć o to wystąpili, nie dostali jeszcze wyników
                sekcji zwłok.

www.fakt.pl/Sekcja-zwlok-prezydenta-byla-w-Smolensku,artykuly,70598,1.html

To jeszcze dolacz do podejrzanych plk Rzepe.
                • wojciech.2345 Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 10:52
                  Spójrz na datę artykułu - 29.04.2010, 12:29.

Nadal nie wiemy do końca co faktycznie tak naprawdę
                  zostało zrobione.
                  • marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 10:53
                    No,ale ja nie podaje tego jako swieza informacje,tylko jako informacje.
                    • wojciech.2345 Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 10:55
                      Adwokaci Smoleńska nadal mają zastrzeżenia co do dokumentów
                      medycznych.

Antek Macierewicz słusznie drąży tę kwestię.
                      Zgadza się?
                      • marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:02
                        A co mnie obchodza adwokaci Smolenska? Mnie interesuja fakty.
                        • wojciech.2345 Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:14
                          Adwokaci Smoleńska mają dostęp do akt śledztwa. Wiedzą więcej
                          niż prasa.
                          Adwokaci Smoleńska

• marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:21
                            Pełnomocnicy rodzin ofiar katastrofy składają wnioski dowodowe. Chcą
                            odpowiedzi na wiele pytań. Tymczasem mają kłopoty z szybkim
                            dostępem do akt śledztwa.

No i? Nie maja dostepu do akt, bo i niby dlaczego mieliby miec?
                            Prokuratura ma im udostepnic, o ile mnie pamiec nie myli, dokumenty z
                            sekcji zwlok, ale i to w trybie tajnym,tak wiec oni sie czegos
                            dowiedza, ale my nic a nic. Tylko bijesz piane.
                            • wojciech.2345 Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:29
                              Adwokat nie może powiedzieć co w aktach jest, ale może
                              wygłosić wiele cennych uwag i ja wiem, ze taki ktoś
                              wie co mówi.

Teraz jasne?

Skoro mówią, że nie ma pełnej dokumentacji medycznej,
                              to jej nie ma.

Zgadza się?

Kto tworzy ten chaos informacyjny?
                              Ano rząd piskorza Tuska.
                              • marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:36
                                wojciech.2345 napisał:

> Adwokat nie może powiedzieć co w aktach jest, ale może
                                > wygłosić wiele cennych uwag i ja wiem, ze taki ktoś
                                > wie co mówi.
                                >
                                > Teraz jasne?
                                Nie jasne,a wrecz ciemne. On moze miedzy wierszami? To stad te wasze
                                pisdackie rewelacje.;)
                                >
                                > Skoro mówią, że nie ma pełnej dokumentacji medycznej,
                                > to jej nie ma.
                                >
                                > Zgadza się?
                                Nie wiem, tak jak i ty nie wiesz. Materialy sa w Rosji, pianobijco.
                                >
                                > Kto tworzy ten chaos informacyjny?
                                > Ano rząd piskorza Tuska.
                                Nie, to wy tworzycie burze w szklace wody.
                                • wojciech.2345 Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:38
                                  Jak zwykle "merytorycznie".
                                  • marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:39
                                    Nie rozsmieszaj mnie.;))
                    • nurni.pl Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:03
                      marudna.menda napisał:

> No,ale ja nie podaje tego jako swieza informacje,tylko jako informacje.

Czyli jest to informacja dość nieświeża, prawda?

Dzis wiemy ze "ekspertami" byli wybitny patomorfolog prokurator Parulski i światowej sławy specjalista w osobie polskiego konsula.

Ci eksperci "przyglądali się" nie wiadomo ilu sekcjom.

Rzeczywistych ekspertów medycyny ktorzy przyjechali do Moskwy postanowiono nie fatygować.
                      • marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:05
                        Dla mnie sejmowe wyjasnienia minister Kopacz sa wystarczajace. Mowy nie
                        ma o sekcjach, tylko o identyfikacji trupow. Cala reszta to bicie
                        piany, ktora mistrzowsko opanowal Macierewicz, a ty sie starasz jak
                        mozesz, choc mozesz niewiele.
                        • nurni.pl Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:26
                          marudna.menda napisał:

> Dla mnie sejmowe wyjasnienia minister Kopacz sa wystarczajace. Mowy nie
                          > ma o sekcjach, tylko o identyfikacji trupow.

Pani minister NIGDY nie mówiła "trupy". To knajniacki język - musiałeś o tym usłyszeć od kogoś innego i bezmyślnie powtarzasz.

Cala reszta to bicie
                          > piany, ktora mistrzowsko opanowal Macierewicz, a ty sie starasz jak
                          > mozesz, choc mozesz niewiele.
                          • marudna.menda Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:34
                            Ja uzywam tego wyrazu, a ty za to po knajacku bijesz propagandowa
                            piane.
                • manny-jestem Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 13:40
                  Ten artykul jest z kwietnia. W srode w wywiadzie dla GW Rzepa powiedzial ze
                  polskich ekspertow przy sekcjach zwlok nie bylo. Ta wypowiedz przeciez wywolala
                  cala awanture. Zapomnial ze byli czy tez nie mowil prawdy w kwietniu?

"Were we directed from Washington when to sow, and when to reap, we should soon
                  want bread." --Thomas Jefferson

RPON
              • mr.sajgon Re: To ze Polakow nie bylo podczas sekcji to pewn 22.07.10, 11:11
                nurni.pl napisał:

> To jest nieścisła informacja.
                >
                > Prokurator Parulski i polski konsul mieli "przyglądać się" sekcjom.
                > Nie wiem czy wszytkim i nie sądze by tak było.

Z tego co czytalem to zrobili to jedynie w Smolenksu podczas sekcji zwlok
                prezydenta. Pozniej trumna zostala oplombowana przez ambasadora.
        • nurni.pl Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:29
          ayran napisał:

> Antek jest cwany.

:)

O tak. Zapytana przez Wrońskiego o sekcje wszak wcale nie mówi o sekcjach. Nie podaję źródel swej wiedzy, nie wyjaśnia że to oczywista, rutynowa czynnosć.

Ale może być i tak że kiedy Wroński pyta czy jest jakis dowód na to że sekcje się odbyły to pani Kopacz nie zrozumiała tego zawiłego a kto wie czy nie podstępnego pytania.

Cos przecie musi znaczyć owe "nie rozumiem" od którego zaczeła swą wypowiedź.

• wojciech.2345 Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:42
            Nie pamiętam ile to dni temu widziałem w tv adwokata Smoleńska
            Rogalskiego. Poruszył dwie kwestie. Brak dokumentacji medycznej
            z Moskwy. Nawet nie wiadomo było czy spodziewana dokumentacja
            będzie zgodna z metodologią polskiej kryminalistyki. I druga
            ciekawa rzecz, to nie było wykazu napraw samolotu, a było ich sporo.

Przyznam, byłem zaskoczony bo wbijano nam, ze samolot był po
            kapitalnym remoncie i wszystko było OK.
            • nurni.pl Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 10:55
              wojciech.2345 napisał:

> Przyznam, byłem zaskoczony bo wbijano nam, ze samolot był po
              > kapitalnym remoncie i wszystko było OK.

To że samolot był sprawny komisja pani generałowej Anodiny ustaliła najszybciej, bijąc przy tej okazji rekord świata.

Frapująca jest opinia pani Małgorzaty Szmajdzińskiej która z jednej strony ubolewa że PiS "wykorzystuje" sytuacje a z drugiej wyraża obawę że Rosjanie mogą nie zechcieć przyznać sie do swoich błędów.
          • ayran Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 11:05
            Przecież napisałem wyżej na czym polega twoja manipulacja i
            niepotrzebnie ją powtarzasz.
            • nurni.pl Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 11:20
              Ja co najwyżej "niepotrzebnie" wykazuje że tu żadna zła czy dobra wola nie ma tu nic do roboty.

A Twoja opinia ze pani minister odpowiadając na pytanie o sekcje i mówiąc o sekcjach, wcale o tym nie mówi - warta jest powtórzenia.

ayran napisał:

• ayran skrócona lista synonimów: 22.07.10, 11:30

Wroński: Mecenas Rafał Rogalski, reprezentujący część rodzin, w
                tym polityków PiS, powiedział w "Gazecie", że nie ma pewności, czy w
                każdym przypadku przeprowadzono sekcje zwłok ofiar, nie wiadomo, czy
                przeprowadzano badania toksykologiczne, by wykluczyć zatrucie
                trucizną czy gazem...

Kopacz: - Zupełnie nie rozumiem. Gdy pojawiły się pierwsze
                pogłoski o tym, że jakoby czegoś nie dopełniono, pytałam o to
                polskich lekarzy patologów, którzy tam pracowali. Oni zapewniali
                mnie, że wszystkie czynności zostały przeprowadzone. Sekcja zwłok
                jest działaniem obowiązkowym, przeprowadza się ją rutynowo w takich
                przypadkach. Jak twierdzą polscy lekarze, na miejscu zostały pobrane
                próbki do toksykologii. Lekarze czy prokuratorzy, którzy tam
                pracowali, to wybitni eksperci, specjaliści. Musimy mieć do nich
                zaufanie.

1.) nie ma pewności, czy w każdym przypadku przeprowadzono sekcje
                zwłok ofiar = nie ma pewności, czy polscy patomorfolodzy
                przeprowadzili sekcje zwłok

2.) (...) pytałam o to polskich lekarzy patologów, którzy tam
                pracowali. = pytałam o to polskich patomorfologów, którzy
                przeprowadzali tam sekcje zwłok

3.) Oni zapewniali mnie, że wszystkie czynności zostały
                przeprowadzone. = Oni zapewniali, że przeprowadzili wszystkie
                czynności

4.) Sekcja zwłok jest działaniem obowiązkowym, przeprowadza się ją
                rutynowo w takich przypadkach. = Sekcja zwłok jest działaniem
                obowiązkowym, polscy patomorfolodzy przeprowadzją ją rutynowo w
                takich przypadkach.

5.) Lekarze czy prokuratorzy, którzy tam pracowali = polscy
                patomorfolodzy, którzy tam przeprowadzali sekcje zwłok
      • jack20 [...] 22.07.10, 11:00
      • chateau Re: Macierewicz w życiowej formie 22.07.10, 20:38
        Chyba w rzyciowej.

Bo jak na razie jego rewelacje są o kant rzyci rozbić.
    • ukos Zespół paranoik(a/ów) dał ciała 22.07.10, 10:54
      Pomyli(ł/li) sekcję z identyfikacją zwłok. Żenujący brak
      profesjonalizmu.
      • wojciech.2345 Re: Zespół paranoik(a/ów) dał ciała 22.07.10, 11:00
        Kwestie medyczne nadal są niejasne dla tych adwokatów Smoleńska.
        Oni wiedzą o czym mówią.
        Adwokaci Smoleńska
    • zatroskanyprzyjaciel Coraz to więcej "ciekawostek"związanych z zamachem 22.07.10, 14:58
      • marudna.menda Re:A kto sie na kogo zamachał? 22.07.10, 15:01
        Chcialbym wiedziec.
        • that_monkey_in_red Re: Patomorfologia 22.07.10, 16:55
          "Patomorfologii nie powinno mylić się z medycyną sądową (ang.
          forensic pathology), która w Polsce jest odrębną dyscypliną medyczną i mimo
          podobieństwa metod (m.in. badania pośmiertne i histopatologiczne) ma zasadniczo
          odmienne cele."

w smolensku przy sekcji zwlok byl obecny polski prokurator...

• chateau Re: Patomorfologia 22.07.10, 17:45
            > w smolensku przy sekcji zwlok byl obecny polski prokurator...

To będzie Macierewicza wisienka na torcie. Wszak wszyscy wiemy, że
            patomorfolodzy wykonują wyłącznie sekcje, a prokuratorzy zajmują się wyłącznie
            przestępstwami. Skoro był prokurator, to było przestępstwo, czyli zbrodnia,
            czyli zamach, czyli Tusk musi odejść.
            • marudna.menda Re: Patomorfologia 22.07.10, 17:47
              ;)))
    • manny-jestem Nurni powiedz mi 22.07.10, 18:47
      czy naczelny prokurator wojskowy i konsul to w Polsce eksperci od paramedycyny?

www.rp.pl/artykul/512050_Sekcja_bez_polskich_ekspertow.html
      • nurni.pl Re: Nurni powiedz mi 22.07.10, 19:36
        Manny - spytaj tych którzy bronią minister Kopacz.

Ja starłem sie zadać pytanie kluczowe. Nie czy minister kłamie ale dla jakich powodów wysyła takie falszywe komunikaty. Kogo chroni?

Kandydat (wówczas) na prezydenta pan Bronisław Komorowski powiedział tuz przed uroczystosciami na Wawelu że będa one okazja do okazania wdzięczności PANSTWU rosyjskiemu(autentyk) - w świetle tego niezwykłego oświadczenia zachowanie pani Kopacz jest bardziej zrozumiałe.

Pomija pani Kopacz wszystko co mogłoby by wprawic nas w osłupienie po słynnej deklaracji pełniacego obowiazki Komorowskiego.

Komorowski narzucił tym samym pewna optykę. Panstwu rosyjskiemu winnismy wdziecznośc, chocby szczatki ludzkie leżaly w smolenskim lesie a żołnierze tego panstwa sciagali ofiarom zegarki czy wyłuskiwali z ich portfeli karty kredytowe.

Pamietasz jak ministra Grasia opieprzono za wybieganie przed szereg?
        Przepraszał panstwo rosyjskie po rosyjsku.

Wdziecznośc nasza wyłacznie dla tysiecy Rosjan którzy składali kwiaty w Smolensku czy przed polska ambasadą w Moskwie, ale nie dla państwa rosyjskiego.
        Toż to jakis dziwaczny hołd - nie dziwota że cytowany w całej rosyjskiej (czyli kontrolowanej przez Putina) prasie.

Pani Kopacz zrobiła wszystko by obronić narracje kandydata Komorowskiego.

• manny-jestem Re: Nurni powiedz mi 22.07.10, 19:48
          Ja bylbym w stanie okazac wdziecznosc PANSTWU rosyjskiemu gdyby na przyklad ktos
          podsunal informacje jak owo panstwo wykazalo sie dobra wola i zaprosilo i
          dopuscilo polskich ekspertow do sekcji zwolk ofiar, ze pozwolono polskim
          ekspertom wspolnie od samego pcoztaku pomagac przy transkrypcji stenogramow, ze
          dopuszczono polskich ekspertow na rownych prawach do wszlekich etapow sledztwa.
          ze przekazywano polskim ekspertom i wladzom kopie wszelkich dokemuntow ze
          sledztwa natychmiast po ich sporzadzeniu, ze pozwolono polskim ekspertom
          przesluchac kontrolerow w Smolensku najszybciej jak bylo to mozliwe, ze jak
          najszybciej jak tylko mozliwe zapieczetowano i przekazono stronie polskiej
          wszystkie pozostalosci osobiste z wypadku. Bylbym w stanie podziekowac panstwu
          rosysjskiemu gdyby wykazalo dobra wole w obliczu tragedii i samo zaproponowalo
          utworzenie polsko-rosyjskiej komisji w celach wyjasnienia przyczyn katastrofy,ze
          zgodzilo sie na wszelkie postulaty rodzin zmarlych wkwestiach ogeldzin miejsca
          wypadku i dostepu do cial i rzeczy osobistych zmarlych. Czy ktos jest w stanie
          dostarczyc informacje ktore wskazywalyby ze PANSTWO rosyjskie wykazalo taka
          dobra wole?
          • marudna.menda Re: Nurni powiedz mi 22.07.10, 19:57
            Dobrana z was parka: jeden durni, a drugi maniak.;)
            • manny-jestem Re: Nurni powiedz mi 22.07.10, 19:59
              Przestan marudzic Mendo.
          • nurni.pl Re: Nurni powiedz mi 22.07.10, 20:19
            Ja z kolei nie wyobrażam sobie że można tak powiedziec. Nawet jesliby katastrofa zdarzyła by sie w USA i tamtjesze władze nie zamykałyby załogi JAKA w samolociem ale zrobiłyby to co oczywiste.

Hołd panstwu składa wyłacznie lennik. I to tak zdeterminowany że wygłasza to kuriozalne zdanie przy okazji pogrzebu prezydenta.

Czy naprawde pogrzeb prezydenta to "okazja" do wyrazenia hołdu władzom panstwa rosyjskiego? Brakowało w tym skandalicznym oswiadczeniu powtórki z tego co słyszelismy przy okazji powodzi. Komorowski wszak mógł uzupełnić swoje oświadczenie.

"Przy okazji pogrzebu prezydenta bedziemy mieli przyjemnosc wyrazenia wdziecznosci panstwu rosyjskiemu"

No tego nie zrobił - przyjemnosc znalazł później.

Putin to stary wyga. Uczynił piłkarzyków zakładnikami kłamstwa smolenskiego.

• manny-jestem Re: Nurni powiedz mi 22.07.10, 20:29
              Tak moze sobie powiedziec osoba prywatna taka jak Ty czy ja. Co do Komorowskiego
              lepiej niz Ty nie napisze. =

>
              > Putin to stary wyga. Uczynił piłkarzyków zakładnikami kłamstwa smolenskiego.

Zobaczymy na czym sie to skonczy.
    • nurni.pl Chcielibyśmy się dowiedzieć prawdy, jak było. 22.07.10, 21:07
      czyli polityczny niechybnie manifest rodziców stewardesy Justyny Moniuszko:

Uważają Państwo postulat ekshumacji ciał ofiar tej tragedii, zgłaszany przez wielu ich bliskich, za zasadny?

Danuta Moniuszko: - Rozumiem rodziny bliskich ofiar tragedii, które żądają ekshumacji zwłok, ponieważ mają ku temu poważne powody. Tak jak pani Gosiewska, która przekazała tym, którzy składali ciało jej męża do trumny, ostatnie ubranie. Później otrzymała to ubranie z powrotem. Ona nie wie nawet, w czym pochowali jej męża - czy w godnym stroju. Przy zamykaniu pierwszych 30 trumien był m.in. ksiądz, była modlitwa i wszystko odbyło się w należyty sposób. Ale co było przy zamykaniu następnych trumien - tego rodziny nie wiedzą i nikt im nie chce powiedzieć. My mieliśmy to szczęście, że naszą córkę ubrano w strój, który przygotowałam. Przynajmniej tak napisano w protokołach opisujących złożenie ciała do trumny, które czytaliśmy. Chcielibyśmy się dowiedzieć prawdy, jak było. Chcemy coraz bardziej. Zaraz po katastrofie nie byliśmy w stanie czytać dokumentów dotyczących sekcji zwłok naszej córki. Teraz, gdy upłynęło trochę czasu, chcemy poznać ten opis, ale czynione są nam w tym przeszkody.

Jaka jest Państwa ocena działań prowadzonych przez stronę polską dla ustalenia przyczyn i przebiegu katastrofy?

Z.M.: - Na pewno nie jesteśmy zadowoleni z tego, co zrobił do tej pory rząd dla wyjaśnienia sprawy tragedii, w której zginęła nasza córka. Mówienie, że wszystko zostało zrobione jak należy, kiedy nic nie wiadomo i można snuć tylko męczące domysły, jest dla nas sytuacją daleką od komfortowej. A te podziękowania składane przez przedstawicieli polskiego rządu rosyjskim służbom, które miały zabezpieczyć miejsce katastrofy, a wiadomo, że tego nie zrobiły, te przeprosiny pana Pawła Grasia za mówienie prawdy o kradzieżach dokonywanych na tym uświęconym dla nas męczeńską śmiercią naszych bliskich miejscu - to wszystko nas po prostu bardzo boli i woła o pomstę do nieba. Był u nas redaktor jednej z niemieckich gazet i mówił nam, że w ich kraju media ciągle podtrzymują wersję dotyczącą domniemanych przyczyn katastrofy, jaką zaraz po niej podała strona rosyjska. Czyli m.in. że samolot podchodził cztery razy do lądowania, że piloci nie słuchali ostrzeżeń wieży, że nie rozumieli po rosyjsku, że nie było awarii samolotu, a wszystkiemu winni byli piloci itd. Czy do tej pory nasze władze nie powinny tych kłamstw, które funkcjonują w międzynarodowej opinii publicznej, zdementować, ostro zareagować? Przecież jak nam to przedstawiał ten redaktor z Niemiec, to mi się z przerażenia włosy jeżyły na głowie.
    • erg_samowzbudnik [...] 22.07.10, 21:19
    • mike.recz Antku szanowny wielce bądź bardziej jeszcze. 22.07.10, 23:46
      Za co się nie weźmiesz, to i tak w finale spieprzysz więc zostaw
      ten ważny temat młodszym i rozsądniejszym od siebie. Takim, którzy
      nie odpłynęli czas temu jak to mówił o Tobie Jaruś od Kaczyńskich.
    • iza.bella.iza Macierewicz kłamał o patomorfologach! 22.07.10, 23:52
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,8163140,Macierewicz_tropi_katastrofe__Szokujace_rozbieznosci_.html
    • nurni.pl Kłamała, kłamała.... 24.07.10, 19:54
      Podbije watek nie tylko po to by Iza miała mniej szukania - gdy juz znajdzie co trzeba - ale również i po to by wkleić krótki fragment relacji GW ze spotkania zespołu Antoniego Macierewicza:

"Podkreślał też, że w Moskwie minister zdrowia Ewa Kopacz i szef Kancelarii Premiera Tomasz Arabski zapewniali rodziny ofiar, że sekcje zostały przeprowadzone w obecności polskich prokuratorów i patomorfologów.
      "Teraz okazuje się, że tak nie było, że to było kłamstwo" - mówił Melak."

• ayran podbijaj, podbijaj... 24.07.10, 20:17
        ... osobiście nie lubię Ewy Kopacz, ale mmimo że stajesz na w tym
        watku na głowie, nie udało ci się wykazać, że rzeczywiście - na
        przykłąd w rozmowie z Wrońskim - twierdziła, że polscy
        patomorfolodzy przeprowadzali sekcje.
        A teraz pan Melak, brat ofiary, wypowiadający się w Fakcie

www.fakt.pl/Brat-Ofiary-porownal-Smolensk-do-Katynia-Czy-ma-racje-,artykuly,78016,1.html

Zbulwersowała go wypowiedź rosyjskiej prokurator - czy pan Melak zna
        rosyjski, czy tez prokurator mówiła doń po polsku?
        Ja rozumiem, że człowiek stracił brata, cierpi z tego powodu i
        dlatego też uważam, że wywlekanie, za dość parszywym tabloidem (oba
        głóne tabloidy są raczej parszywe) z przeciwnej opcji jest
        zwyczajnie małostkowe i niegodne.
        • nurni.pl Re: podbijaj, podbijaj... 24.07.10, 22:05
          ayran napisał:

> ... osobiście nie lubię Ewy Kopacz, ale mmimo że stajesz na w tym
          > watku na głowie,

Nie musze...

nie udało ci się wykazać, że rzeczywiście - na
          > przykłąd w rozmowie z Wrońskim - twierdziła, że polscy
          > patomorfolodzy przeprowadzali sekcje.

Dopiero ze świadectwa Melaka wiadomo że naprawde kłamała. Ale twierdze że materiał jakim sa jej wypowiedzi wskazywał na to że pytania które rodziny zadawały juz w Moskwie były na tyle niepokojace że urzedniczka panstwa polskiego uciekła w kłamstwo. W narracje taką w której polski udział w sekcjach zwłok był rutynowy.

Jak to komus niedawno napisałem, mam o inteligencji p Kopacz widac lepsze zdanie.

A gdy ktoś tak dziwacznie sciemnia jak ten co to "I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky" to ja juz wiem że pani Kopacz dała po prostu dupy.

I zamiast wziąć na siebie odpowiedzialnośc stała sie zakładnikiem swoich kłamstw.
          • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 24.07.10, 22:17
            nurni.pl napisał:

> Nie musze...

Oczywiście, że nie musisz, ale stajesz.
            Nie musisz, bo to, kto prowadził sekcje, ma obiektywnie rzecz biorąc
            czwartorzędne zdarzenie, choć rozumiem, że dla członków rodzin
            zmarłych może mieć znaczenie emocjonalne to, że ciała ich bliskich
            rozcinał rosyjski lekarz rosyjskim skalpelem, a nie polski lekarz
            skalpelem polskim.
            Sekcje zwłok służą na ogół stwierdzeniu przyczyny zgonu, kiedy są co
            do tego wątpliwości, przeprowadza się je też obligatoryjnie w
            przypadku, kiedy smierć jest wynikiem przestępstwa. ewentualnie
            katastrofy. W tym przypadku wszyscy pasażerowie zginęli na skutek
            uderzenia samolotu o ziemię, a nawet gdyby w pojedynczych
            przypadkach były co do tego watpliwości, to przecież polscy lekarze
            uczestniczyli zaraz potem w identyfikacji - przeciez gdyby w ciałach
            były slady po kulach, czy czymkolwiek tego rodzaju, nie uszłoby to
            ich uwadze.

> W narracje taką w której polski udział w sekcjach zwłok był rutynow
            > y.

Takie stwierdzenie ze strony Kopacz nigdy nie padło i nie zmienisz
            tego nawet, jeśli wpiszesz je sobie w stopkę.
            • nurni.pl Re: podbijaj, podbijaj... 24.07.10, 23:00
              ayran napisał:

> Oczywiście, że nie musisz, ale stajesz.
              > Nie musisz, bo to, kto prowadził sekcje, ma obiektywnie rzecz biorąc
              > czwartorzędne zdarzenie, choć rozumiem, że dla członków rodzin
              > zmarłych może mieć znaczenie emocjonalne

Masz racje.

> to, że ciała ich bliskich

To że najpradopodniej ciała ich bliskich....

> rozcinał rosyjski lekarz rosyjskim skalpelem, a nie polski lekarz
              > skalpelem polskim.

Skalpele raczej nie różnią sie do siebie.
              Nie mamy jakoś dziwnie pilnie strzezonej tajemnicy KTO dokonał sekcji i co stwierdził. Czyli imion nazwisk operatorów skalpela, oględzin zwłok i diagnozy co było przyczyną śmierci. Tych wydałaby by sie pierdół ale dokonwyanych na całym swiecie rutynowo.

> Sekcje zwłok służą na ogół stwierdzeniu przyczyny zgonu, kiedy są co
              > do tego wątpliwości, przeprowadza się je też obligatoryjnie w
              > przypadku, kiedy smierć jest wynikiem przestępstwa. ewentualnie
              > katastrofy. W tym przypadku wszyscy pasażerowie zginęli na skutek
              > uderzenia samolotu o ziemię,

Być może. To raczej narzucająca sie przyczyna. Nie wiem tylko po co dokonywano sekcji zwłok Bronisława Geremka? Dla jakiejs dziwacznej zabawy zdegenerowanych patologów czy moze dlatego że bada sie wszystko?

a nawet gdyby w pojedynczych
              > przypadkach były co do tego watpliwości, to przecież polscy lekarze
              > uczestniczyli zaraz potem w identyfikacji

Przepraszam?

Identyfikowali przyczynę zgonu czy moze pomagali identyfikowac tożsamośc ofiar

- przeciez gdyby w ciałach
              > były slady po kulach, czy czymkolwiek tego rodzaju, nie uszłoby to
              > ich uwadze.

Kulę która zabiła - to wedle mojej najlepszej wiedzy ofiara raczej trzyma w dłoni.

> > W narracje taką w której polski udział w sekcjach zwłok był rutynow
              > > y.
              >
              > Takie stwierdzenie ze strony Kopacz nigdy nie padło i nie zmienisz
              > tego nawet, jeśli wpiszesz je sobie w stopkę.

Dokonałem spokojnej sekcji słow pani Kopacz. Dzis, pos łowach Melaka, nie mozesz kwestionować wyników tej sekcji, mozesz co najwyzej pisac że nie miałem prawa tak napisać - w tym momencie.

Prawo miałem. Jak na dłoni było widac że Kopacz kłamie.
              Niepotrzebne mi pochwały że to faktycznie było widać, ale przygany że na tym etapie nie godziło sie o kłamczyni pisać per kłamczyni mile widziane. Przynajmniej ta obietnica Izki spełni się - czyli jest komicznie.

Kiedy Clinton z cała stanowczością wyraził swą słynna deklaracje, co trzeźwiejsi obserwatorzy od razu zauważyli czemu uzył własnie takich słów.
              • manny-jestem Re: podbijaj, podbijaj... 25.07.10, 01:08
                Nie dziwie sie ze tak zareagowales, i jak widac sluszne, na wypowiedz Kopacz. Ja widzialem wypowiedz Clintona na zywo, jak wygrazal palcem , ze "ta kobieta" seksu nie mial. I od razu wtedy wiedzialem ze mial tylko "nietypowy".

Ja bym chcial sie dowiedziec jednego: dlaczego w kwietniu byly informacje ze przy sekcjach zwlok bedzie uczestniczyl lekarz. Czy rzad rzeczywiscie staral sie aby polski lekarz tam byl a Rosjanie odmowili. I wtedy nalezaloby sie dowiedziec dlaczego. Czy tez rzucono prasie zaslone dymna z nadzieja ze nie wyjdzie ze wcale rzad o to zeby polscy lekarze tam byli sie nie postaral.
                • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 25.07.10, 08:48
                  manny-jestem napisał:

> Nie dziwie sie ze tak zareagowales, i jak widac sluszne, na
                  wypowiedz Kopacz. J
                  > a widzialem wypowiedz Clintona na zywo, jak wygrazal palcem ,
                  ze "ta kobieta" s
                  > eksu nie mial. I od razu wtedy wiedzialem ze mial
                  tylko "nietypowy".

ToTo bardzo podobnie jak autor wątku. Tez widział wypowiedź
                  Macierewicza na zywo i od razu po tej wypowiedzi wiedział, że Kopacz
                  kłamała, chociaż z samej wypowiedzi to nie wynikało. Ale na
                  szczęście jest "Fakt", który dotarł do pana Melaka, który
                  potwierdził, że kłamała, wprawdzie w innej sytuacji niż przywołana
                  przez Macierewicza, ale przecież nie o to chodzi.

> Ja bym chcial sie dowiedziec jednego: dlaczego w kwietniu byly
                  informacje ze pr
                  > zy sekcjach zwlok bedzie uczestniczyl lekarz.

Uparcie twierdzisz, że "w kwietniu były informacje", tylko jakoś
                  wciąż masz wstręt, do pokazania ich źródła.
                  • manny-jestem Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 13:10
                    ayran napisał:
                    >
                    > Uparcie twierdzisz, że "w kwietniu były informacje", tylko jakoś
                    > wciąż masz wstręt, do pokazania ich źródła. =

Sa wklejone na tym watku przez Pozarskiego. Wystarczy miec chec poszukac.
                    >
                    >
                    • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 13:18
                      Nie potrafisz poprawnie zinterpretowac tych informacji.
              • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 25.07.10, 05:36
                nurni.pl napisał:

> > to, że ciała ich bliskich
                >
                > To że najpradopodniej ciała ich bliskich....

W tym "najprawdopodobbniej" kryje się zapewne jakaś sugestia, ale
                rptawdę powiedziawszy, nie wiem jaka.

> Nie mamy jakoś dziwnie pilnie strzezonej tajemnicy KTO dokonał
                sekcji i co stwi
                > erdził.

Sorry, ale kompletnie nie rozumiem o co chodzi. Jesli masz jakąś
                tezę, to się nia podziel.

> Identyfikowali przyczynę zgonu czy moze pomagali identyfikowac
                tożsamośc ofiar

Naprawdę uważasz, że podczas oględzin ciała nie widać by było, że
                powoód śmierci był inny niż wpisany do akt?

> Dokonałem spokojnej sekcji słow pani Kopacz. Dzis, pos łowach
                Melaka, nie mozes
                > z kwestionować wyników tej sekcji, mozesz co najwyzej pisac że nie
                miałem prawa
                > tak napisać - w tym momencie.

Dalej nie rozumiem. Selekcja sów Kopacz, której dokonałeś, była nie
                tyle spokojna, ile tendencyjna. A do tego, co powiedział Melak,
                podchodzę z dystansem, podobnie jak do innego fragmentu jego
                wypowiedzi - o słowach royjskiej prokurator.

> Być może. To raczej narzucająca sie przyczyna. Nie wiem tylko po
                co dokonywano
                > sekcji zwłok Bronisława Geremka? Dla jakiejs dziwacznej zabawy
                zdegenerowanych
                > patologów czy moze dlatego że bada sie wszystko?
                >

O ile pamiętam, Geremek nie zginął w katastrofie lotniczej, tylko w
                wypadku samochodowym, który sam spowodował. Mnie też w ogóle nie
                zdziwi, jeśli okaże się, że robiono badania toksykologiczne ciał
                pilotów i nawigatora. Ale na przykład nie widze powodu, żeby robiono
                to samo w przypadku Kaczorowskiego czy Walentynowicz.
                • nurni.pl Re: podbijaj, podbijaj... 25.07.10, 23:09
                  ayran napisał:

> W tym "najprawdopodobbniej" kryje się zapewne jakaś sugestia, ale
                  > rptawdę powiedziawszy, nie wiem jaka.

Najprawdopodobniej jest terminem najbardziej precyzyjnym.

> Naprawdę uważasz, że podczas oględzin ciała nie widać by było, że
                  > powoód śmierci był inny niż wpisany do akt?

Jakich oględzin? Identyfikacji zwłok czy ich sekcji? Identyfikacja zwłok o przyczynach śmierci nic nie mówi.

> Selekcja sów Kopacz, której dokonałeś, była nie
                  > tyle spokojna, ile tendencyjna. A do tego, co powiedział Melak,
                  > podchodzę z dystansem, podobnie jak do innego fragmentu jego
                  > wypowiedzi - o słowach royjskiej prokurator.

Ani p Kopacz ani pan Arabski nie dementują tego świadectwa z prostej przyczyny - pan Melak powiedział że słowa p Kopacz padły publicznie.

Nie dziwie sie na że na takie dictum (publiczny wypowiedź pani Kopacz) określasz świadectwo pana Melaka jako takie do którego trzeba podejść z dystansem. Zapewne dystansem tym wiekszym im dłuzej pani Kopacz bedzie nabierała wody w usta :)

> O ile pamiętam, Geremek nie zginął w katastrofie lotniczej, tylko w
                  > wypadku samochodowym, który sam spowodował.

Kto był winnym wypadku okazało sie po sledztwie a nie jak przy okazji Smoleńska juz 10 kwietnia wieczorem na słynnej konferencji Putina i jego ministrów.

Mnie też w ogóle nie
                  > zdziwi, jeśli okaże się, że robiono badania toksykologiczne ciał
                  > pilotów i nawigatora. Ale na przykład nie widze powodu, żeby robiono
                  > to samo w przypadku Kaczorowskiego czy Walentynowicz.

Jesli na serio a nie jedenynie deklaratywnie przyjmuje sie wszelkie teorie (polska prokuraturą w przeciwienstwie do rosyjskiej wciąz nic nie wykluczyła) to bada się własnie wszystko. Wybuch, zestrzelenie - to był samolot rządowy. Z prezydentem i generałami NATO.

Co prawda Rosjanie od jakiegoś czasu nie zestrzeliwują juz samolotów NATO ani nawet samolotów cywilnych, a pułkownik KGB Władymir Putin jest juz demokratą - to jednak bada się to i nikomu nie trzeba tłumaczyć sie czemu.
                  • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 09:01
                    nurni.pl napisał:

> Jakich oględzin? Identyfikacji zwłok czy ich sekcji? Identyfikacja
                    zwłok o przy
                    > czynach śmierci nic nie mówi.

naprawdę uważasz, że patyomnorfolog przeprowadzający identyfikację
                    nie zauwazyłby znamion niezgodności pomiędzy przyczyną śmierci z
                    protokołu a jej znamionami wynikajacymi ze stanu ciała?

> Ani p Kopacz ani pan Arabski nie dementują tego świadectwa z
                    prostej przyczyny
                    > - pan Melak powiedział że słowa p Kopacz padły publicznie.

Pan Macierewicz też twierdził, że słowa Kopacz padły publicznie. To,
                    że znaczyły coś innego niż Antoni twierdził, to oczywiście drobiazg.
                    Co do wypowiedzi pana Melaka - nie znam przypadku, by któryś z
                    członków rządu wdawał się w pysków z rodzinami ofiar, nawet
                    głoszącymi tezy zupełnie absurdalne.

> Kto był winnym wypadku okazało sie po sledztwie a nie jak przy
                    okazji Smoleńska
                    > juz 10 kwietnia wieczorem na słynnej konferencji Putina i jego
                    ministrów.

Nie. Długo przed ogłoszeniem wyników sekcji było wiadomo, że winny
                    był Geremek, który zjechał na przeciwny pas ruchu. Sekcja była po
                    to, by ustalić przyczynę dlaczego zjechał.

> Jesli na serio a nie jedenynie deklaratywnie przyjmuje sie
                    wszelkie teorie (pol
                    > ska prokuraturą w przeciwienstwie do rosyjskiej wciąz nic nie
                    wykluczyła) to ba
                    > da się własnie wszystko.

Nigdy nie bada się wszystkiego - bada się te tropy, które mogą mieć
                    jakiekolwiek znaczenie dla ustalenia przyczyn katastrofy.
                    • gini Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 10:16
                      Polscy lekarze , brali podobno jedynie w identyfikacji
                      ofiar.Protokolow z sekcji, nie mamy do dzis, wiec skad polscy
                      lekarze, mieliby miec do nich dostep?
                      Identyfikacja to identyfiacja, a sekcja mowi o przyczynach smierci.
                      • gini Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 10:21
                        orror w prosektorium
                        Na spotkaniu w parlamencie rodziny skarżyły się na sposób
                        przeprowadzania identyfikacji ciał ich bliskich. Dokonywano jej w
                        moskiewskim Instytucie Ekspertyz Medycyny Sądowej. - Brat leżał na
                        kamiennym stole. Pokazał mi go polski patolog. Niedaleko leżało
                        kilka następnych ciał - mówił w rozmowie z "Naszym Dziennikiem"
                        Andrzej Melak, brat tragicznie zmarłego Stefana.
                        Mówił też podczas posiedzenia zespołu, że jeszcze w Moskwie szef
                        kancelarii premiera Tomasz Arabski zapewniał rodziny ofiar, że
                        wszystkie ciała wydobyto z wraku samolotu. W tym czasie prokurator
                        generalny Andrzej Seremet na konferencji prasowej w Warszawie
                        poinformował, że nie wydobyto jeszcze ciał ofiar z kokpitu.
                        Opowiadał, że na miejscu pracowały tylko cztery zespoły rosyjskie.
                        Panował bałagan - w hotelu mylono nazwiska osób, które udały się
                        do Moskwy. - A przecież przechodziliśmy taką samą procedurę celną
                        jak wszyscy, była więc możliwość zweryfikowania tych list - mówi
                        Melak. Przy przesłuchaniu rodzin przez Rosjan w czasie
                        identyfikacji nie było przedstawiciela polskiej dyplomacji ani
                        prokuratorów. Potwierdza to Beata Gosiewska, żona śp. Przemysława
                        Gosiewskiego. Ciało posła PiS identyfikował brat jego matki.
                        Według relacji Gosiewskiej, pozostałe ciała były przykryte. Zwłoki
                        ofiar typowano po opisaniu rzeczy, w jakie dana osoba była ubrana.
                        - Tam było wiele pomyłek. Ciało Komorowskiego pomylono z ciałem
                        Komornickiego. Nie wiem, czy ostatecznie było to wyjaśniane.
                        Szokujące jest dla nas to, że mija kolejny miesiąc, a nam ciągle
                        nie przekazano dokumentacji sekcji zwłok - mówi Gosiewska. - .
                        • ayran coś cytujesz... 26.07.10, 12:30
                          .... rozumiem, że "Nasz Dziennik"?
                          Rozumiem, że p.p. Gosiewska, Melak i Merta a także córka Wassermanna
                          krytykują rząd.
                          Nie wiem, co znaczy "ciało Komorowskego pomylono z ciałem
                          Komornickiego" - pani Komorowska, wdowa po Stanisławie Komorowskim,
                          jakoś tego nie podniosła, w przeciwieństwie do p. Gosiewskiej.
                          • gini Re: coś cytujesz... 26.07.10, 12:48
                            ayran napisał:

> .... rozumiem, że "Nasz Dziennik"?

A co to ma do rzeczy?Tam sa wypowiedzi rodzin ofiar, bo wdac GW
                            i inne pisma nie byly zainteresowane.

> Rozumiem, że p.p. Gosiewska, Melak i Merta a także córka
                            Wassermanna
                            > krytykują rząd.

Nie odpowiadam za to co ty rozumiesz.

> Nie wiem, co znaczy "ciało Komorowskego pomylono z ciałem
                            > Komornickiego" - pani Komorowska, wdowa po Stanisławie
                            Komorowskim,
                            > jakoś tego nie podniosła, w przeciwieństwie do p. Gosiewskiej.
                            >
                            > Normalne, ze pani Komorowska nie podniosla, w Moskwie byli jej
                            synowie, ktorzy wspominali o chaosie, ale ona nie ma o to zalu,
                            duzo zaluma zas do rodzin, ktore chca wyjasnic smierc swoich
                            bliskich, bo ona sobie siedzii czeka,na prokurature, a
                            prokuraturaczeka na materialy z Rosji ,ktore abo nadejda albo
                            nienadejda, bo Rosjanie oswiadczali, ze dalijuz wsio.
                            Chociaz z5 ciu wnioskow o pomoc prawna zrealizowali zaledwie czesc
                            jednego.
                            O braku protokolow sekcji nie wspomne.
                            • ayran Re: coś cytujesz... 26.07.10, 12:55
                              gini napisała:

> A co to ma do rzeczy?Tam sa wypowiedzi rodzin ofiar, bo wdac GW
                              > i inne pisma nie byly zainteresowane.

A to ma do rzeczy, że jak się cytuje infoirmację, to wypada
                              zaznaczyć skąd.

> Nie odpowiadam za to co ty rozumiesz.

Alez do głowy by mi nie przyszło, że odpowiadasz. Ty odpowiadasz co
                              najwyżej za to co sama wypisujesz, a akurat do tego jakiś szczególny
                              poziom odpowiedzialności nie jest potrzebny.

> > Normalne, ze pani Komorowska nie podniosla, w Moskwie byli jej
                              > synowie, ktorzy wspominali o chaosie

Podaj żródło tych wspomnień.
                              • gini Re: coś cytujesz... 26.07.10, 20:31
                                ayran napisał:

> gini napisała:
                                >
                                >
                                > > A co to ma do rzeczy?Tam sa wypowiedzi rodzin ofiar, bo
                                wdac GW
                                > > i inne pisma nie byly zainteresowane.

>
                                > A to ma do rzeczy, że jak się cytuje infoirmację, to wypada
                                > zaznaczyć skąd.
                                >
                                >Akurat nie mialam czasu, sam sobie mozesz znalezc, chyba
                                umiesz
                                .
                                > > Nie odpowiadam za to co ty rozumiesz.
                                >
                                >
                                > Alez do głowy by mi nie przyszło, że odpowiadasz. Ty odpowiadasz
                                co
                                > najwyżej za to co sama wypisujesz, a akurat do tego jakiś
                                szczególny
                                > poziom odpowiedzialności nie jest potrzebny.
                                >
                                > > > Normalne, ze pani Komorowska nie podniosla, w Moskwie byli
                                jej
                                > > synowie, ktorzy wspominali o chaosie
                                >
                                > Podaj żródło tych wspomnień.
                                >
                                > A zaraz ci podrzuce, chociaz, jak bys byl troche madrzejszy, to
                                bys sobie wygooglowal sam.
                                Akurat wrocilam do domu.
                              • gini Re: coś cytujesz... 26.07.10, 20:35
                                www.tvn24.pl/-1,1666450,0,1,kiedy-wypowiadaja-sie-poslowie-pis_u--po-mnie-przejezdza-walec,wiadomosc.html

Tłumaczyła, że bezpośrednią identyfikację poprzedziła dokładna
                                rozmowa na temat męża, a rodziny dopiero dokonywały oględzin
                                ciała, gdy była pewność, że to ich bliski. Dodała, że synowie co
                                prawda mówili o panującym na miejscu chaosie, ale nie ma o to
                                żalu. - Przecież nikt nie był przygotowany, że coś takiego się
                                zdarzy - argumentowała.
                                • ayran Re: coś cytujesz... 26.07.10, 20:44
                                  No i czego udało ci się w ten sposób dowieść?
                      • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 12:34
                        To może ty mi wytłumaczysz - uważasz, że jeśli polski patomorfolog
                        przeprowadza identyfikację zwłok i widzi zmiany, które wskazują na
                        inną przyczynę śmierci niż "polytrauma" (rozległe obrażenia
                        wielonarządowe), to siedzi cicho, bo to przecież identyfikacja a nie
                        sekcja?
                        • gini Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 12:41
                          ayran napisał:

> To może ty mi wytłumaczysz - uważasz, że jeśli polski
                          patomorfolog
                          > przeprowadza identyfikację zwłok i widzi zmiany, które wskazują
                          na
                          > inną przyczynę śmierci niż "polytrauma" (rozległe obrażenia
                          > wielonarządowe), to siedzi cicho, bo to przecież identyfikacja a
                          nie
                          > sekcja?
                          >
                          czy nie widzisz, roznicy miedzy identyfikacja a sekcja?Jezeli nie
                          ,to moze podszkol,sie troche a pozniej wypowiadaj.
                          Polscy lekarze, nie badali zwlok pod katem przyczyn
                          smierci,pomagali w identyfikacji,na tym byli skupieni.
                          Drugie do dzis nie ma protokolow sekcji zwlok,wiec skad lekarze
                          moga wiedziec co w nich jest napisane.

Usilujesz, byc madry piszesz, o "rozleglych obrazeiach
                          wielonarzadowych", czy polscy lekarze przy identyfikacji badali
                          narzady?
                          Cos ci sie zajaczkuje, odpocznij troszeczke.
                          • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 12:53
                            Nie rozśmieszaj mnie. Rozległe obrażenia wielonarządowe (Polytrauma)
                            to określenie medyczne. W przypadku katastrof lotniczych jest to
                            prawie zawsze przyczyna śmierci ukazywana w protokole, tak było na
                            przykłąd w przypadku upadku CASy. Przyczyną zgonu załogi i
                            pasażerów były rozległe obrażenia wielonarządowe powstałe w wyniku
                            zderzenia samolotu z powierzchnią ziemi

Jeśli wydaje ci się, że diagnoza "wielonarządowe" powstaje po
                            przebadaniu wielu narządów, to rzeczywiście powinnaś odpocząć.

Naprawdę uważasz, że polski patomorfolog podczas identyfikacji zwłok
                            przegapiłby na przykłąd ślady po kulach, zadzierzgnięciu, czy
                            jakichkolwiek innym działaniach osób trzecich, które rodzą się w
                            głowach zwolennikow teorii spiskowych?
                            • gini Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 20:28
                              a skad w ogole wiesz?Ogladales protokoly sekcji zwlok?
                              To pierwsze,nawet jak Kaczynski identyfikowal swojego brata to
                              ogladal reke, dopiero pozniej zorientowal sie, ze byla urwana.
                              Ja tu nie wyglaszam zadnych teorii to pierwsze, roznica miedzy
                              identyfikacja a sekcja jakas jest robaczku, po drugie, polscy
                              lekarze nie identyfikowali wszystkich cial.
                              • ayran Re: podbijaj, podbijaj... 26.07.10, 20:34
                                gini napisała:

> a skad w ogole wiesz?Ogladales protokoly sekcji zwlok?

Tak w ogóle? Oczywiście, że oglądałem i to nie raz.

> To pierwsze,nawet jak Kaczynski identyfikowal swojego brata to
                                > ogladal reke, dopiero pozniej zorientowal sie, ze byla urwana.

A gdzie można się zapoznać z takimi zwierzeniami Jarosława?

> Ja tu nie wyglaszam zadnych teorii to pierwsze,

Chyba co najmniej po drugie, jeśli nie po trzecie.

> roznica miedzy
                                > identyfikacja a sekcja jakas jest robaczku,

Nigdy nie twierdziłem, że "jakiejś" różnicy nie ma.

> po drugie, polscy
                                > lekarze nie identyfikowali wszystkich cial.

Być moze. Niektóre zapewne identyfikowali bliscy zmarłych wspólnie z
                                rosyjskimi lekarzami. Ale co z tego?
      • chateau A dowód? 24.07.10, 20:23
        Czekam w takim razie na zapis tamtej rozmowy i/lub wypowiedź Kopacz albo Arabskiego.
    • szach-mat0 Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 25.07.10, 06:22
      Pani doktor nie kłamała. Oglądałem wywiad z panią minister gdy
      pierwsze ciała trafiły do identyfikacji na patomorfologię. Wyrażała
      podziw dla rosyjskich patomorfologów, że z takim oddaniem
      przystąpili do pracy a rosyjscy lekarze pozwolili i jej włączyć się
      na chwilę do tej pracy-musiała wracać do Polski-jest ostatecznie
      ministrem a nie patomorfologiem.
      Wybacz człowieku.....ale bardzo śmierdzisz PiSem.
      Dla was jak zwykle białe jest czarne.
      • marudna.menda Re: Durni byl, durni 25.07.10, 07:18
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,114539816,114548421,Ewa_Komorowska.html

zostal.
        • gini [...] 26.07.10, 08:32
    • manny-jestem Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 27.07.10, 22:46
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/297315,sledczy-byli-tylko-przy-sekcji-zwlok-kaczynskiego.html
      "Prokurator generalny Andrzej Seremet przyznał, że polscy prokuratorzy
      uczestniczyli w sekcji zwłok tylko w przypadku prezydenta Lecha Kaczyńskiego.
      Według Seremeta w przypadku innych ofiar katastrofy smoleńskiej było to
      niemożliwe, bo śledczy przybyli do Moskwy w chwili, "gdy większość badań została
      zakończona".
      • chateau Dotarło w końcu 27.07.10, 22:50
        do łepetyny, że Kopacz nie mówiła o przeprowadzaniu sekcji przez polskich
        lekarzy czy jeszcze nie?

Uczestniczyli w identyfikacji zwłok. Kojarzysz różnicę?
        • marudna.menda Re: Dotarło w końcu 27.07.10, 22:53
          Maniak jak sie przyssie do jakies fiks idei to juz tylko mozna go
          odciac czyms ostrym. Np uzyc slowa kabotyn lub idiota. Wtedy znika.;)
          • chateau Jak pijawkę? b/t 27.07.10, 22:54

• 0_adam Re: Dotarło w końcu 27.07.10, 22:56
          chateau napisał:

> do łepetyny, że Kopacz nie mówiła o przeprowadzaniu sekcji przez polskich
          > lekarzy czy jeszcze nie?
          >
          > Uczestniczyli w identyfikacji zwłok. Kojarzysz różnicę?

To jest klamstwo. Ona jednoznacznie mowila o pracy Polskich patamorfologow. Nie wiesz to dowiedz sie najpierw zanim glupoty znow bedziesz pisac.

• chateau Re: Dotarło w końcu 27.07.10, 23:04
            Przeczytaj wątek i piernicz głupot.

Wg. ciebie strażak tylko gasi pożary, a patomorfolog wyłącznie wykonuje sekcje?

Gdyby Kopacz chciała powiedzieć o sekcjach, to by powiedziała - proste czy
            jeszcze za trudne dla rycerskiego łba? Twoja kreatywna interpretacja czyichś
            wypowiedzi mało mnie zajmuje. Do dziś nie doczekałem się linka do rzekomej
            wypowiedzi Kopacz o sekcjach robionych przez polskich lekarzy.
            • 0_adam Re: Dotarło w końcu 27.07.10, 23:26
              chateau napisał:

> Przeczytaj wątek i piernicz głupot.

Jest tak, jak wczesniej napisalem!
    • nurni.pl Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 12:10
      zastanawiałem sie w tym watku głosno ile dni potrzeba pani minister na sprostowanie kłamstw i juz wyraźnie widac że zadanie okazało sie niewykonalne.
      • kicior99 Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 12:12
        Żadnych kłamstw Kopacz nie widzę i na nic nie czekam, mów za siebie.
        • nurni.pl Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 13:07
          To trzeba isc do lekarza od oczu.

Pani Kopacz publicznie okłamała w Moskwie ofiary katastrofy co do tego że sekcje odbyły sie z udziałem polskim (świadectwo p Melaka) po czym indagowana w Sejmie na tę okolicznośc wprowadziła opinie publiczna w błąd informując że Polacy tam byli, ciezka pracowali a sama sekcja jest przecie czynnoscią rutynową.

1. Kłamstwo publiczne w Moskwie.
          2. Sciema publiczna w Sejmie, sciema która słuzyła wyłacznie obronie kłamstw które pani minister ogłosiła w Moskwie.
          • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 17:36
            nurni.pl napisał:

> To trzeba isc do lekarza od oczu.
            >
            > Pani Kopacz publicznie okłamała w Moskwie ofiary katastrofy co do
            tego że sekcj
            > e odbyły sie z udziałem polskim (świadectwo p Melaka)

To nawet ciekawe. Zakładając ten wątek twierdziłeś z niezbitą
            pewnością, że to świadectwo pana Macierewicza oraz przywoływałeś
            fragmenty wywiadu Wrońskiego z Kopacz. Ponieważ po bliższym
            przyjrzeniu się wywiadowi okazało się, że to nieprawda, pozostał ci
            pan Melak i jego świadectwo.
            • nurni.pl Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 17:52
              Spodziewałem sie tu Ciebie - w koncu wiadomo że Izka raczej juz tu nie zajrzy. Bo ma weselsze zajecia.

Sejmowe kłamstwo pani Kopacz to ledwie konsekwencja kłamstwa pierwotnego. Ty upierasz sie ze nie było podstaw do oskarżania p Kopacz o ścieme w Sejmie.

To faktycznie jest rzecz do dyskusji ale wyłacznie w warunkach laboratoryjnych i przy uzyciu już nie nowoczesnych mikroskopów ale nowoczesnych narzedzi semantycznych. Z pominięciem zabobonu jakim w logice jest ciąg przyczynowo skutkowy.

Pani Kopacz nie od rzeczy była pytana w Sejmie o sekcje zwłok z udziałem polskich specjalistów. Udzielila odpowiedzi z której wynika że byli tam, wzieli sie do roboty, a sama sekcja jest przecie czynnoscia rutynową.

• ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 17:55
                A będziesz umiał przywołać sejmowe pytanie o udział polskich lekarzy
                w sekcjach, na które kopacz udzieliła odpowiedzi twierdzącej w swoim
                wystąpieniu, które tu cytowałeś (o ile pamiętam, bo nie chce mi się
                całego wątku przekopywać)?
                • nurni.pl Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 18:11
                  Też nie chce mi sie szukać ale pamietam że p Kopacz po pierwsze oswiadczyła że na żadne pytania odpowiadac nie bedzie (zapaliła mi sie tu natychmiast lampka) co wskazywałoby na to że wciąż jest bardziej wstrząsnieta niz rodziny ofiar.

Po drugie powiedziała "co do obecności polskich patamorfologów". To świadczy wg mnie że jej informacja miała odnosic sie do jakis zapytań.

Wstrząs pani Kopacz nie ustepuje. W przeciwienstwie do Izki która ma ubaw i dlatego będzie milczała w tym watku - p Kopacz milczy za przyczyną traumatycznych wspomnień.

Milczy z prostej przyczyny.

Jeśliby miała przyznać racje że okłamała publicznie rodziny ofiar to i jej oświadczenie w Sejmie RP podpada (zdaje sie) pod jakies paragrafy. No chyba że przekonasz mnie że łgać co do pracy polskich specjalistów moża bez obawy o paragraf.
                  • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 18:23
                    Dzięki. Przeprowadziłeś dowód, który w penych kręgach mógłby
                    uchodzić za niezbity.
                    • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 18:32
                      ayran napisał:

> Dzięki. Przeprowadziłeś dowód, który w penych kręgach mógłby
                      > uchodzić za niezbity.
                      >
                      Sprostowanko ,jestem kobieta ,ale w koncu odpowiedz, jak to jest,
                      po co pani Kopacz udziela wywiadu i twierdzi, ze polscy lekarze
                      brali udzial w sekcji?Wytlumacz mi prostej kobiecie kiedy ona
                      mowi prawde, kiedy klamie, i dlaczego nie bylo zadnego dementi z
                      jej strony?Bo skoro Maciarewicz czepnal sie nieslusznie to powinna
                      sama o tym mowic, na lamach gazet w telewizorze,a tu cisza.
                      Moze gdzies bylo tyle, ze przeoczylam to podrzuc link z laski
                      swojej.
                      • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 18:37
                        Sugerujesz, że ty i nurni.pl to jedna i ta sama osoba i do tego
                        kobieta i do tego prosta?

No cóż - nie do końca jestem przekonany, że to tak miało być, ale
                        poczekam trochę i jeśli tak zostanie, to odpowiem.
                        • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 18:51
                          ayran napisał:

> Sugerujesz, że ty i nurni.pl to jedna i ta sama osoba i do tego
                          > kobieta i do tego prosta?
                          >
                          > No cóż - nie do końca jestem przekonany, że to tak miało być,
                          ale
                          > poczekam trochę i jeśli tak zostanie, to odpowiem.
                          >
                          Re: Pani Kopacz znikneła
                          Autor: ayran 31.07.10, 18:23
                          Dodaj do ulubionych Skasujcie
                          Odpowiedz cytując Odpowiedz
                          Dzięki. Przeprowadziłeś dowód, który w penych kręgach
                          mógłby
                          uchodzić za niezbity.

To zdaje sie byla odpowiedz na moj post, wiec wyjasnilam Ci tylko
                          ,ze ja gini jestem kobieta .
                          Nie wiem na czym opierasz swoje dalsze wnioski.
                          • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 19:03
                            gini napisała:

> To zdaje sie byla odpowiedz na moj post, wiec wyjasnilam Ci tylko
                            > ,ze ja gini jestem kobieta .

To była odpowiedź na post forumowicza nurni.pl, co jasno widać z tak
                            zwanego "drzewka", ale skoro uważasz, że potrzebne jest takie
                            wyjaśneinie, to przyjmuję je do wiadomości.
                            • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 19:13
                              ayran napisał:

> gini napisała:
                              >
                              > > To zdaje sie byla odpowiedz na moj post, wiec wyjasnilam Ci
                              tylko
                              > > ,ze ja gini jestem kobieta .
                              >
                              >
                              > To była odpowiedź na post forumowicza nurni.pl, co jasno widać z
                              tak
                              > zwanego "drzewka", ale skoro uważasz, że potrzebne jest takie
                              > wyjaśneinie, to przyjmuję je do wiadomości.
                              >
                              >Re: Pani Kopacz znikneła - nurni.pl 31.07.10, 18:11
                              Re: Pani Kopacz znikneła - gini 31.07.10, 18:12
                              Re: Pani Kopacz znikneła - ayran 31.07.10, 18:22
                              Re: Pani Kopacz znikneła - ayran 31.07.10, 18:23
                              Re: Pani Kopacz znikneła - gini 31.07.10, 18:24

Prosze uprzejmie ,zobacz sobie jak to szlo .
                              Chcesz jeszcze cytaty?Moge wkleic co odpisywales Nurniemu a co
                              mnie .
                              Cos sie zapetliles.
                              • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 19:22
                                A wiesz, co to drzewko?
                                Nie chce mi się gadać z kimś, kto rznie głupa, choć twierdzi, że
                                jest kobietą.
                                • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 19:34
                                  ayran napisał:

> A wiesz, co to drzewko?
                                  > Nie chce mi się gadać z kimś, kto rznie głupa, choć twierdzi, że
                                  > jest kobietą.

Ty rzniesz glupa jak na razie ,ciezko odpowiedziec na pytanie czy
                                  pani Kopacz klamie czy mowi prawde.
                                  Masz zgryz rozumiem, nie bede naciskac.Brak odpowiedzi to tez
                                  odpowiedz.
                                  Nie stosuj ze mna sztuczek erytystycznych, nie zmieniaj tematu na
                                  drzewko, bo temat jest zdaje sie troche inny.
                                  • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 20:02
                                    gini napisała:

> Ty rzniesz glupa jak na razie ,ciezko odpowiedziec na pytanie czy
                                    > pani Kopacz klamie czy mowi prawde.

Ciężko ci? Tak też myślałem. Z tłumu świadków, że kłamała, ostał się
                                    na razie pan Melak.

> Nie stosuj ze mna sztuczek erytystycznych, nie zmieniaj tematu na
                                    > drzewko, bo temat jest zdaje sie troche inny.

"drzewko" to nie sztuczka erystyczna, tylko próba zachęty, byś
                                    sprawdziła, jak dalece zaplątałaś się w próbie zrtozumienia, kto
                                    komu odpowiada. Ale może nurni.pl cię wesprze.
                                    • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 20:05
                                      ayran napisał:

> gini napisała:
                                      >
                                      >
                                      > > Ty rzniesz glupa jak na razie ,ciezko odpowiedziec na pytanie
                                      czy
                                      > > pani Kopacz klamie czy mowi prawde.
                                      >
                                      >
                                      > Ciężko ci? Tak też myślałem. Z tłumu świadków, że kłamała, ostał
                                      się
                                      > na razie pan Melak.
                                      >
                                      > > Nie stosuj ze mna sztuczek erytystycznych, nie zmieniaj tematu
                                      na
                                      > > drzewko, bo temat jest zdaje sie troche inny.
                                      >
                                      >
                                      > "drzewko" to nie sztuczka erystyczna, tylko próba zachęty, byś
                                      > sprawdziła, jak dalece zaplątałaś się w próbie zrtozumienia, kto
                                      > komu odpowiada. Ale może nurni.pl cię wesprze.

Ja nigdzie sie nie zaplatalam w kropce nad i pani Kopacz mowila o
                                      sekcjach zwlok ,wiec raz jeszcze, klamie pani Kopacz czy nie?
                                      • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:30
                                        Twój wpis jest dobrym przykladem na to, ze nawet interpunkcja się
                                        czasem przydaje. Ale zrobiłem rten wysiłek i spróbowałem odcyfrować,
                                        stąd prośba: co konkretnie Kopacz mówiła w "kropce nad i", a w
                                        szczególnosci, czy mogłabyś zacytować jej stwierdzenia o tym, że
                                        polscy lekarze przeprowadzali (bądź asystowali) sekcje zwłok.
                                        • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:37
                                          ayran napisał:

> Twój wpis jest dobrym przykladem na to, ze nawet interpunkcja
                                          się
                                          > czasem przydaje. Ale zrobiłem rten wysiłek i spróbowałem
                                          odcyfrować,
                                          > stąd prośba: co konkretnie Kopacz mówiła w "kropce nad i", a w
                                          > szczególnosci, czy mogłabyś zacytować jej stwierdzenia o tym, że
                                          > polscy lekarze przeprowadzali (bądź asystowali) sekcje zwłok.
                                          >
                                          >
                                          Przeciez wytluscilam fragment, nie zauwazyles?
                                          TVN24
                                          - Mam dość, kiedy słyszę teorie spiskowe i różne pomysły –
                                          stwierdziła w “Kropce nad i” Ewa Kopacz. Zapewniła też, że w
                                          każdym przypadku, w którym było to możliwe, dokonano sekcji zwłok
                                          ciał ofiar smoleńskiej katastrofy. – Tam na miejscu, była grupa
                                          blisko 30 lekarzy. Gdyby nie robili sekcji zwłok, to jaka tam
                                          byłaby ich rola? – pytała.
                                          Kopacz w ten sposób odniosła się do zarzutów pełnomocnika rodziny
                                          Kaczyńskich, który na łamach “Gazety Wyborczej” domniemywał, że
                                          niektórych przypadkach, zamiast sekcji zwłok, przeprowadzono tylko
                                          identyfikację i oględziny.
                                          • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:42
                                            To jest cytat, czy relacja?
                                            Skąd wzięłaś ten tekst? Podaj link do źródła?
                                            Jakoś ci nie wierzę, po wykrętach w sprawie "drzewka" choćby.
                                            • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:47
                                              ayran napisał:

> To jest cytat, czy relacja?
                                              > Skąd wzięłaś ten tekst? Podaj link do źródła?
                                              > Jakoś ci nie wierzę, po wykrętach w sprawie "drzewka" choćby.
                                              >
                                              Nie mam sie co wykrecac mam alergie na drzewko, po prostu tak mam
                                              ustawione forum .Dzis jest pozno, link dam Ci jutro.
                                              • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:48
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,13,105202502,105247858,Re_tylko_sobie_czytam.html
                                                tu masz post ze stycznia co do drzewka.
                                                • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:52
                                                  www.tvn24.pl/12690,1656748,0,1,kopacz-mam-dosyc-teorii-spiskowych,wiadomosc.html

Uprzejmie prosze link,ten chyba bedzie dobry.
                                                  • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:58
                                                    Szczerze mowiąc, taki sobie.

Mam dość, kiedy słyszę teorie spiskowe i różne pomysły -
                                                    stwierdziła w "Kropce nad i" Ewa Kopacz. Zapewniła też, że w każdym
                                                    przypadku, w którym było to możliwe, dokonano sekcji zwłok ciał
                                                    ofiar smoleńskiej katastrofy. - Tam na miejscu, była grupa blisko 30
                                                    lekarzy. Gdyby nie robili sekcji zwłok, to jaka tam byłaby ich
                                                    rola? - pytała.
                                                    Kopacz w ten sposób odniosła się do zarzutów pełnomocnika rodziny
                                                    Kaczyńskich, który na łamach "Gazety Wyborczej" domniemywał, że
                                                    niektórych przypadkach, zamiast sekcji zwłok, przeprowadzono tylko
                                                    identyfikację i oględziny.

30 lekarzy, to nie to samo co 30 polskich lekarzy. A chyba zarzut
                                                    dotyczy tego, ze miała twierdzić, jakoby sekcje przeprowadzali
                                                    polscy lekarze, no nie?
                                                  • gini Re: Pani Kopacz znikneła 01.08.10, 00:09
                                                    Dzis jest juz pozno , nie mam sily juz niczego szukac, tyle, ze raz
                                                    jeszcze, sama pani Kopacz, nigdzie nie zdementowala zarzutow
                                                    Maciarewicza, chyba, ze zdementowala, wiec moze masz jakis link, bo
                                                    ja nic nie czytalam.
                                                • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 23:52
                                                  Akurat z tego postu wynika, że już ci wczesniej zwracano uwagę, że
                                                  nie potrafisz odczytywać struktury "drzewka". I imo tego, w rozmowie
                                                  ze mną bezczelnie szłaś w zaparte i do tej pory nie przyznałaś się
                                                  do pomyłki.
                                                  • gini Re: Pani Kopacz znikneła 01.08.10, 00:05
                                                    ayran napisał:

> Akurat z tego postu wynika, że już ci wczesniej zwracano uwagę,
                                                    że
                                                    > nie potrafisz odczytywać struktury "drzewka".

Wiec nie korzystam a co musze?

I imo tego, w rozmowie
                                                    > ze mną bezczelnie szłaś w zaparte i do tej pory nie przyznałaś
                                                    się
                                                    > do pomyłki.
                                                    >
                                                    Gdzie w zaparte?Caly czas ci pisalam, ze nie korzystam z
                                                    drzewka.
                                                    Od razu Ci pi
                                                    salam, ze z drzewka nie korzystam, wiec o co Ci
                                                    jeszcze chodzi .

a w koncu, jak chcesz pisac o drzewku to moze zaloz jakis watek,
                                                    bo jak na razie probujesz uciec od tematu .
                • gini [...] 31.07.10, 18:12
                  • ayran Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 18:22
                    Uważasz, że to jest odpowiedź na moje pytanie powyżej? Albo jakieś
                    inne, ale choć trochę podobne?
                    • gini Re: Pani Kopacz znikneła 31.07.10, 18:24
                      ayran napisał:

> Uważasz, że to jest odpowiedź na moje pytanie powyżej? Albo
                      jakieś
                      > inne, ale choć trochę podobne?
                      >
                      > Dyskutujemy caly czas o pani Kopacz nieprawda?Wiec jak to jest z
                      ta pania KLopacz, klamie czy nie?Ja nie odpowiadalam na pytanie,
                      pytanie zdaje sie postawiles Nurniemu .
    • mguru22 oczywiście że kłamała 31.07.10, 17:42
      nie było polskich patomorfologów przy sekcjach
      rosjanie celowo je przyśpieszyli aby szybko wydać akty zgonu i
      zalutować trumny
      Arabski miał potem powiedzieć że ich otwarcie jest niezgodne z
      rosyjskim prawem a w Polsce będzie potrzebna zgoda prokuratora ..

PS: Seremet przyznał że polscy prokuratorzy również "nie zdążyli" do
      Moskwy na sekcje zwłok

• nurni.pl Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 18.08.10, 09:42
      Nie dostaniemy protokołów sekcji zwłok w sierpniu.

Takie są supertajne i widać do czegoś tam potrzebne Kacapom.
      • mr.sajgon Pani Kopacz zlapana na klamstwie po raz kolejny 18.08.10, 10:39
        Ta baba caly czas klamie, nie ma wstydu za grosz.

Zapewnienia minister Kopacz

W tym samym dniu, czyli 29 kwietnia, oprócz ministra Boniego wystąpienie w Sejmie miała minister zdrowia Ewa Kopacz, która wyraźnie stwierdziła, że każdy skrawek ludzkiego ciała znaleziony na miejscu katastrofy został przebadany genetycznie. „Złożyłam deklarację wtedy, kiedy wylatywałam do Moskwy. Powiedziałam: ani jedno polskie ciało nie zostanie w obcym kraju i wszystkie wrócą do Polski. Dlatego też wręcz z optymizmem mówiłam, że oprócz oględzin, które stanowią według polskiego prawa metodę do rozpoznania najbliższej osoby, badania genetyczne są rzeczą bardzo ważną i należy je przeprowadzić ze szczególną starannością i troską. Badania, które odbywały się w Moskwie, nie były wyłącznie prowadzone przez specjalistów rosyjskich. Nasi polscy genetycy uczestniczyli w tych pracach i spędzali tam po kilkanaście godzin dziennie. Byli tam zarówno wtedy, kiedy od rodzin pobierano materiał porównawczy do badań genetycznych, jak i wtedy, kiedy te badania analizowano.

Dziś wiem, że dotrzymaliśmy słowa. Dotyczy to nie tylko sprawy ciał, które trafiły, jak państwo wiecie, jako ostatnie na nasze lotnisko w liczbie 21 bodajże w piątek, bo najmniejszy skrawek został przebadany. Gdy znaleziono najmniejszy szczątek na miejscu katastrofy, wtedy przekopywano z całą starannością ziemię na głębokości ponad 1 m i przesiewano ją w sposób szczególnie staranny. Każdy znaleziony skrawek został przebadany genetycznie” – mówiła w Sejmie minister Kopacz.

A tak wyglada prawda.

Niezidentyfikowani spod Smoleńska

Dwa tygodnie po pogrzebach ofiar katastrofy rządowego samolotu Tu-154, który rozbił się 10 kwietnia pod Smoleńskiem, do Polski przyjechało kilkanaście trumien z ludzkimi szczątkami. Wśród nich była jedna z oznaczeniem NN, czyli ze szczątkami, które nie zostały zidentyfikowane.
        • hummer Pozostaje pytanie 19.10.10, 03:25
          kogo pochowano na Wawelu...

Swoją drogą, pogrzeb za 3 mln zł był piękny.
    • sondazwyborczy Re: Pani Kopacz kłamała o patomorfologach 05.04.11, 11:47
      krótko i na temat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka