Dodaj do ulubionych

Palikot na sto procent.

20.09.10, 16:50

Szanowni Państwo!

Kongres Ruchu Poparcia Palikota „Nowoczesna Polska” wchodzi w ostatnią fazę przygotowań. Zgodnie z decyzją większości z Was odbędzie się on w Sali Kongresowej warszawskiego Pałacu Kultury i Nauki, 2 października 2010 roku o godzinie 17.00.
RPP „Nowoczesna Polska” ma ambicje stać się ruchem otwartym, w którym każdy z jego członków i sympatyków będzie kreatywnym elementem. Dlatego zapraszam do merytorycznej dyskusji i bardzo proszę o zwrotną informację na adres meilowy: pytaniarpp@gmail.com wszystkich Państwa, którzy zechcecie zabrać głos podczas kongresu i poruszyć istotne dla Polski kwestie. Będę również wdzięczny za przedstawienie skróconych założeń i tez ewentualnego wystąpienia. Jestem przekonany, że najważniejsze z nich staną się przedmiotem wspólnej dyskusji. Szersze wypowiedzi, które w formie pisemnej mogą być także przesłane na wyżej wymieniony adres meilowy zostaną opublikowane po kongresie RPP „Nowoczesna Polska” – jako materiały obrazujące przebieg dyskusji.

Informuję również, że zaproszenia do udziału w kongresie, których treść – w postaci pliku pdf – przekazuję w załączniku zostaną do wszystkich Państwa przesłane w środę, 22 września 2010 roku.

Do zobaczenia w Warszawie, 2 października 2010 roku.

Dotychczas oceniałem jego odejście z platformy na 95%. Istniała możliwość, że Tusk go zatrzyma np stanowiskiem wicepremiera lub jego obietnicą pod słowem od 2012. Teraz już nie ma żadnych wątpliwości - Bye, bye, platformo i drogi Tusku. Do zobaczenia w przyszłym rządzie już z nadania wyborców.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 16:57
      Życzę rozkwitu i przynajmniej 10 % w wyborach. Powstanie nowej partii w obecnym monopolu może tylko cieszyć.
      Trochę dziwne jest,że ruch powstaje , opierając sie na wypowiedzi załozyciela wątku, dlatego,że Palikot nie otrzymał teki vicePremiera.
      • haen2010 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:15
        Parę tygodni temu postawił Tuskowi taki jeden z warunków pozostania w platformie, oprócz zmiany kursu politycznego na liberalny.

Facet ma tupet. Opuszczać samotnie partię rządzącą z poparciem 50% i prawie pewnością wygranej w wyborach za rok. Ale ma rację - takie zakręty historyczne jak obecny zdarzają się bardzo rzadko.

Platfusy mają nad czym myśleć, gdy sami wycinają sobie jaja w jakimś amoku.
      • wredny.wielonickowiec Re: że Palikot nie dostał teki vicePremiera 20.09.10, 20:15
        Jeśli pomysł z nowa partią wypali, to po następnych wyborach Palikot dostanie tekę wicepremiera już bez niczyjej łaski, jako szef (kolejnej lub zamiast PSL-u) koalicyjnej partii... ;->
        • zoil44elwer Re: że Palikot nie dostał teki vicePremiera 20.09.10, 20:47
          Większe Kozaki porywały się na stworzenie nowej partii i nici z tego wychodziły.Jonasz jest już out!
          • remez2 Re: że Palikot nie dostał teki vicePremiera 20.09.10, 20:53
            zoil44elwer napisał:

> Większe Kozaki porywały się na stworzenie nowej partii i nici z tego wychodziły
            > .Jonasz jest już out!
            Kolejna próba zmarginalizowania lewicy. Ale ile razy można opowiadać ten sam, ograny dowcip?
            • zoil44elwer Re: że Palikot nie dostał teki vicePremiera 20.09.10, 20:57
              Jonasz harcownik Donalda o lewicowym elektoracie może sobie tylko pomarzyć.
            • jola.iza1 Re: że Palikot nie dostał teki vicePremiera 20.09.10, 21:07
              remez2 napisał:
              > Kolejna próba zmarginalizowania lewicy. Ale ile razy można opowiadać ten sam, o
              > grany dowcip?
              To tylko widelec:)
          • www.nasznocnik.pl Spokojnie, Napieralski może robić dobrą minę... 24.09.10, 00:30
            ...ale i tak trzęsie portkami ;-)
    • remez2 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:08
      Do zobaczenia w przyszłym rządzie już z nadania wyborców.
      Tuż po roku 2050.
    • jola.iza1 Re: haen2010 20.09.10, 17:13
      Pomijając Twe kompleksy/ nie wnikam/związane z SLD, guzik Pan wie o Palikocie??
      Zaczynasz jak homoś, najmądrzejszy na FK?? A Czytałeś Palikota w Literaturze??
      A mieszkałeś w Lublinie, libo w Biłgoraju? Zero szans, sam sobie rozkrok zrobił:(
      • polazrski Re: haen2010 20.09.10, 17:20
        Jolu, nie mow hop, ale co do samego haena - fakt, to odwrotna strona komusia.;)
        • jola.iza1 Re: haen2010 20.09.10, 17:26
          Spokojnie moge powiedzieć " hop",ja była, zagorzała zwolenniczka Palikota:)
          • polazrski Re: haen2010 20.09.10, 17:33
            Jolu, nie poddawaj sie tak latwo! To gosc we wlasciwym czasie i na wlasciwym miejscu. Czego by nie zrobil. Czy zalozy partie, czy partii nie zalozy. Choc wolalbym, zeby zalozyl i stanowil dla PO te wysniona opozycje.;)
            • jola.iza1 Re: haen2010 20.09.10, 17:41
              Ty też podsyłałeś teksty "SWOJE", bez podania autora?? Ty, mnie nie załamuj, ja tylko postkomusza jezdem:)
              • polazrski Re: haen2010 20.09.10, 17:50
                Ja? Nie. A Palikot podsylal? Daj linka.
                • jola.iza1 Re: haen2010 20.09.10, 17:56
                  Sorki, obowiązki, dam na priv, wieczorem:) I uwierz mi, nikim tak się nie rozczarowałam , jak Palikotem:(
                  • polazrski Re: haen2010 20.09.10, 17:57
                    Wierze ci, Jolu, ale w polityce, jak pewnie wiesz, rozczarowanie to normalka.;)
      • haen2010 Re: haen2010 20.09.10, 17:25
        Rozumiem rozgoryczenie lubelskiej wielbicielki Sierakowskiej, SLD i podzielam niepokój. Nie muszę studiować wszystkich pism Palikota, żeby ocenić jego szanse na fifty-fifty.

Pisałem wyraźnie, jeżeli zwali się do Kongresowej parę tysięcy chętnych za własne pieniądze i zda egzamin z samoorganizacji - to sukces jest pewny.

Wiesz jak to z elitami teraz na spędach - setka autobusów, diety i szwedzki stół. Klaka zorganizowana.
        • jola.iza1 Re: haen2010 20.09.10, 17:38
          Domagasz się?? Zatem proszę: jeden wątek haena, bez SLD i kontekstu, jest??
          DurnyŚ, jak Homoś i Radziszewska.
          Zatem miły forumowiczu, zanim wylejesz gorzkie żale, nie udawaj greka??
          • haen2010 Re: haen2010 20.09.10, 18:04
            Tlumaczę jeszcze raz jak dziecku - nic nie mam przeciwko lewicy. Ale lewica wg Grzeska N. to jeden fałsz, cynizm i łgarstwo. Od samego początku, jak przy pomocy kontenera wódy w bagażniku wypitego z aparatem wykańczał Wojtka Olejniczaka.

Potem tylko się potwierdzał.
            • jola.iza1 Re: haen2010 20.09.10, 18:46
              Tłumacz dzieckOwi, Ty mi przypomnij, udowodnij, które z Nas rzuca Sierakowską, Borowskim, Napieralskim?? Nooo, czekam!! Masz kompleksy, Twoja sprawa, mnie to rybka:)
              Jako i tuskowate wszelkiej maści:)
        • 4_oddech_kaczuchy Re: haen2010 20.09.10, 17:51
          haen2010 napisał:

Pisałem wyraźnie, jeżeli zwali się do Kongresowej parę tysięcy chętnych za włas
          > ne pieniądze i zda egzamin z samoorganizacji - to sukces jest pewny.

#
          No cóż, parę tysięcy w Kongresowej to dalej parę tysięcy.
          A w skali całego kraju?
          Zakładam, że zagłosuje dobrze wykształcona, bogata młodzież demokratyczna z dużych i średnich miast.
          Tacy, jak pijący piwo i tańczący pod krzyżem.
          Tu mnie nie musisz przekonywać.
          Ale to dalej za mało, żeby coś więcej ugrać.

• zoil44elwer Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:35
      Kongres założycielski partii Palikota(mgr filozofii katolickiej)w Pałacu Kultury i Nauki im J Stalina?
      • etwas-geheimnis Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:39
        Napis zatarty:-)
      • polazrski Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:40
        Juz dawno stracil to im. Nawet sladu po tym nie ma, choc jeszcze pare lat temu byl, przykryty neonem. Cos ci sie nie podoba? Animalsi tam wystepowali, wiec moze i Palikot.;)
        • zoil44elwer Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:45
          polazrski napisał:

> Juz dawno stracil to im. Nawet sladu po tym nie ma, choc jeszcze pare lat temu
          > byl, przykryty neonem. Cos ci sie nie podoba? Animalsi tam wystepowali, wiec mo
          > ze i Palikot.;)

Zjazdy PZPR też się tam odbywały.A jak to się skończyło?
          • polazrski Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:51
            zoil44elwer napisał:

Dobre! Jedni wyniesli, a drudzy wniosa. Grunt,zeby byl ruch w interesie.;)
      • haen2010 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:44
        Filozofię chyba na UW kończył. A Pekin? Szkoda, że nie działa ta wysuwana trybuna dla naczelnych komuchów. Piękne dzieło sztuki inżynierskiej.

Ale nadaje się znakomicie.
    • honeyr Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 17:48
      No i prawidłowo.
      Istnieje wiele znaków zapytania co do tego ruchu, ale się to z czasem wyjaśni. Ciekawe, ile luda odpłynie z PO - a ilu trzyma się karier i sutann.
      • jacekm22 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:06
        PO sutann trzyma sie mocno .... !!!!!
        Dla mnie sprawa nie do pojecia , po tym jak Komoroskiego potraktowala wiekszosc KRK w wyborach ...
        a ten nie moze rozpoczac ZADNEJ panstwowej uroczysci bez poprzedzajacej ja mszy ... !!!!!!
        • polazrski Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:09
          Rzucilo mu sie na glowe od czasu, kiedy zrezygnowal z polowań. Niby zadnego zwiazku nie widac, ale jednak cos jest na rzeczy.
        • zoil44elwer Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:11
          Dla Platformy bardziej przydatniejszy jest Gowin niżli Palikot.Gowin jest łącznikiem między Krk a PO bo ma chody u Dziwisza.
          • polazrski Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:13
            Niech wiec siedzi sobie Gowin w Platformie. A Palikot niech robi swoje i odzwyczaja politykow od klęczników.
        • honeyr Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:12
          > a ten nie moze rozpoczac ZADNEJ panstwowej uroczysci bez poprzedzajacej ja mszy

To jeszcze pół biedy. Ale żadna ustawa nie jest w Polsce procedowana, jeśli nie ma aprobaty kościółka. Pan Tusk i pani Radziszewska nawet nie kierują niezaaprobowanych do sejmu.
          • jacekm22 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:24
            Jedyna nadzieja w Palikocie i jego partii ...... ( ??!!! )
            Mam nadzieje ze sprawy z wszechobecna rola KRK w panstwie , potocza sie jak z upadkiem tzw realnego socjalizmu , co bylo rzecza NIE WYOBRAZALNA pod koniec lat 70 i na poczatku 80 ..... a jednak ZSRR sie rozpadl !
            • zoil44elwer Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:33
              Komunizm się rozleciał bo zwalczał analfabetyzm.Kościół odwrotnie,chce by jego owieczki były ciemne więc będzie trwał do końca świata.
    • cookies9 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:25
      Podziwiam optymizm i zaufanie do Palikota. Niech moc będzie z wami:-)
      • jacekm22 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 18:30
        Ano ostał jeno Palikot ....
        To i w nim nadzieja ..... !!!!!
        • haen2010 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 22:57
          Ano też taj myślę. Bo jak go uwalą, to bedziemy jeść katolicko-platformerskie gowno na śniadanie, obiad i kolację. Elitarne.

Bo tego Made in SLD nawet do gowna nie zaliczam.
          • remez2 Re: Palikot na sto procent. 20.09.10, 23:07
            Bo tego Made in SLD nawet do gowna nie zaliczam.
            Pozdrowienia od pana J. O. Zagłoby.
    • haen2010 Potwierdza się. 21.09.10, 08:50
      www.polskatimes.pl/stronaglowna/310151,palikot-moge-pojsc-wlasna-droga-na-lewicy-jest-jeszcze,id,t.html
      Bardzo klarowna ocena obecnego rynku politycznego i jego perspektyw. Kongresowa full tank, do ostatniego miejsca. To zrobi duże wrażenie.

Z wywiadu widać minimalizm Palikota, ale jego nadzieje są o wiele większe.
      • remez2 Re: Potwierdza się. 21.09.10, 09:49
        Każdy ma swoją żabę, której się boi. Dla PO tą żabą jest SLD. A jest takie powiedzenie:
        nie bój żaby, żaba nie bodzie
        a jeżeli bodzie, to tylko w wodzie.
        --------------
        • haen2010 Re: Potwierdza się. 21.09.10, 12:28
          Bądź tak uprzejmy i podaj dwa-trzy powody tego lęku. Radykalny infantylizm?

Jeżeli czegoś się bać, to tylko koalicji PiSLD. To poważne zagrożenie dla Polski. Mniej więcej takie jak poprzednia koalicja Kaczora.
          • remez2 Re: Potwierdza się. 21.09.10, 13:07
            haen2010 napisał:

> Bądź tak uprzejmy i podaj dwa-trzy powody tego lęku. Radykalny infantylizm?
            Wynik G. Napieralskiego w wyborach prezydenckich.
            Niewielki ale systematyczny wzrost poparcia dla SLD.
            Spadek notowań i prestiżu PiS co automatycznie rzutuje na rewers POPiS czyli PO.
            > Jeżeli czegoś się bać, to tylko koalicji PiSLD. To poważne zagrożenie dla Polsk
            > i. Mniej więcej takie jak poprzednia koalicja Kaczora.
            Skoro Ty to mówisz, to jest to trzecia prawda ks. J. Tischnera.
      • pisuarro Re: To zrobi duże wrażenie 29.09.10, 18:46
        Owszem - o ile media zechcą te obrazki pokazać...
    • nnike Re: Palikot na sto procent. 21.09.10, 13:15
      haen2010 napisał:

> Teraz już nie ma żadnych wątpliwości - Bye, bye, platformo i drogi Tusku.
      > Do zobaczenia w przyszłym rządzie już z nadania wyborców.

Z pozycji na wznak w greckim morzu, sprawa wygląda jakoś obco ;)
    • dzi1a Re: Palikot na sto procent. 21.09.10, 19:47
      jeżeli Palikot założy stowarzyszenie lub partię to jak znam zycie zapisze się do takiej organizacji np z 10 000 ludzi , po 2 latach zostanie w niej może 2 000 a reszta raptusów ,krzykaczy i malkontentów odpadnie gdyż myśleli że przez samo zapisanie i przez to ze płacą składki i przychodzą na zebrania członkowskie coś w Polsce zmienią.

zmian w Polsce dokona te 2 000 osób którzy napiszą ustawy laicyzacyjne na wzór francuskich regulacji-vide francuska ustawa z 1905 r , ci którzy zlikwidują KRUS który konserwuje stosunki na wsi polskiej w jej wydaniu XIX wiecznym na ktorym to organiżmie żeruje PiS ,PSL i kler.

--
      vatykańczyka goń , goń , goń ...
      • haen2010 Re: Palikot na sto procent. 21.09.10, 21:07
        Ale równie dobrze może to być rewolta pokoleniowa. Obecne elity tylko emigrację jej proponują. Wielu to nie pasuje, chcą żyć i mieszkać tu i teraz.

Zależy od fali wznoszącej. Może się utrzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka