Dodaj do ulubionych

Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządowe.

29.09.10, 20:33
(jak nie cierpię PiSu, Prezesa i jego apologetów na tym forum) Oczywiście wiem, że to niemożliwe, ale chciałabym, żeby Czesław Bielecki zabrał Platformie Warszawę.

Bo niestety - Pan Premier Tusk, któremu do tej pory kibicowalam z całego serca kompletnie oderwał się od rzeczywistości i zachowuje się jak nie przymierzając- Kim Dzong Il. Nie słucha nikogo, wierzy w to, ze Naród będzie go kochał bo tak.

Panie Bielecki- utrzyj mu pan nosa premierowi, i wygraj pan te wybory.

No chyba, ze znacie jakieś inne metody, żeby Pana Tuska otrzeźwić.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:37
      to głosuj na pis.
      • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:41
        hordol napisała:

> to głosuj na pis.

Potem mogłabym się tylko powiesić. Nie mogłabym zyć z takim piętnem.
        • hordol Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:42
          więc zyczenia nieszczere albo masz rozdwojenie jazni
          • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:45
            hordol napisała:

> więc zyczenia nieszczere albo masz rozdwojenie jazni

A może jest to o wiele bardziej banalne- i znaczy tylko tyle, że nie mieszkam w Warszawie.
            • hordol Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:49
              słońce peru utraciło jedną admiratorke.
              rzuć sie więc w objecia palikota
              • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:54
                hordol napisała:

> słońce peru utraciło jedną admiratorke.
                > rzuć sie więc w objecia palikota

Oczywiście łżesz, bo nigdy nie byłam niczyją admiratorką, ale na zdrowie.
                • hordol Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:01
                  oczywiscie,oczywiscie nie wie lewica co czyni prawica

któremu do tej pory kibicowalam z całego serca....
                  • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 22:53
                    hordol napisała:

> oczywiscie,oczywiscie nie wie lewica co czyni prawica
                    >
                    >
                    > któremu do tej pory kibicowalam z całego serca....

Jakiś czas temu co mnie rozbawiło - potem już tylko dołowałeś.

Za szybko się podniecam sukcesami wichrzycieli.
    • cookies9 Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:38
      Daremne zyczenia - przegrają z kretesem w dużych miastach:-)
    • etta2 Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:38
      Odbiło ci? Nie doczekasz, ale dobrze wiedzieć o czym marzysz......
      • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:44
        etta2 napisała:

> Odbiło ci? Nie doczekasz, ale dobrze wiedzieć o czym marzysz......

Jak już naprawdę interesuje o czym marze, to marze o tym, żeby do śmierci być mądrą, zdrową, mlodą i bogatą.

I marzę o tym, żeby znać perfect przynajmniej trzy języki.
        • etta2 Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:52
          No wiesz, a jak to się ma do życzeń wobec Tuska? Przecież Kaczor nie uczyni cię mądrą, zdrową, piękną, młodą i bogatą, więc.....Naprawdę chcesz socjalizmusa????? Naprawdę?????
          • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 22:56
            etta2 napisała:

> No wiesz, a jak to się ma do życzeń wobec Tuska? Przecież Kaczor nie uczyni cię
            > mądrą, zdrową, piękną, młodą i bogatą, więc.....Naprawdę chcesz socjalizmusa??
            > ??? Naprawdę?????

Ty etta za bardzo się wszystkim podniecasz, i za bardzo wszystko przeżywasz. Tym samym jesteś mało wiarygodna. Kto zaufa komuś kto w kazdym wątki wszczyna panikę z milionem wykrzykników i pytajników.
    • ayran Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:38
      Wybory samorządowe nie służą temu, żeby kogoś, kto jest od tych wyborów odległy, otrzeźwić, czy tez utrzeć mu nosa. Wolę, żeby w Warszawie wygrała dotychczasowa prezydent, a nie wyznaczony przez prezesa narcyz, który nie wiadomo czy ma wobec miasta jakiekolwiek zamierzenia, czy tez po prostu chciałby pokazać że jest debeściak.
      • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:50
        jestes Warszawiakiem (ja mieszkałam w warszawie przez 10 lat, ale za warszawiankę się nie uwazam)
        Czy wybory wygra Bielecki, czy Grnokowiecz Warszwa się od tego nie zawali. Bedzie i metro, i obwodnice, i stadiony, i co tam sobie jeszcze chcecie.

Nawet gdybyś ty wygrał Warszawa się od tego nie zawali.
        • ayran Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:12
          Zawalić się nie zawali, ale to, czy prezydentem był Lech Kaczyński, czy HGW naprawdę robiło różnicę.
          • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 30.09.10, 00:37
            ayran napisał:

> Zawalić się nie zawali, ale to, czy prezydentem był Lech Kaczyński, czy HGW nap
            > rawdę robiło różnicę.
      • etwas-geheimnis Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:51
        Ma ,ma ...nie bój bidy. Jest bogaty i na te głupie kilkanascie tysiecy pensji prezydenta wcale by sie nie pchał. Dla niego to ,,na waciki". Ciekawe jaki ma prawdziwy cel?
    • ave.duce Pani Vu! 29.09.10, 20:38
      Niech Pani nie życzy tak źle Warszawie, na litość! Co ona, ta Warszawa, Pani zrobiła?
    • rickky Re: Niestety, 29.09.10, 20:40
      vuvuzela napisała:

> (jak nie cierpię PiSu, Prezesa i jego apologetów na tym forum) Oczywiście wiem,
      > że to niemożliwe, ale chciałabym, żeby Czesław Bielecki zabrał Platformie Wars
      > zawę.
      >
      > Bo niestety - Pan Premier Tusk, któremu do tej pory kibicowalam z całego serca
      > kompletnie oderwał się od rzeczywistości i zachowuje się jak nie przymierzając-
      > Kim Dzong Il. Nie słucha nikogo, wierzy w to, ze Naród będzie go kochał bo tak
      > .
      >
      > Panie Bielecki- utrzyj mu pan nosa premierowi, i wygraj pan te wybory.
      >
      > No chyba, ze znacie jakieś inne metody, żeby Pana Tuska otrzeźwić.

widzę, iż niewiele trzeba, aby niektórym na tym Forum nieźle odbiło.
      Tym większy mój smutek, że o niektórych z nich miałem, jak dotychczas, bardzo dobre zdanie.
      • etwas-geheimnis Re: Niestety, 29.09.10, 20:51
        To Poznanianka i Warszawa jej obojetna:-)
        • rickky Re: Niestety, 29.09.10, 20:57
          etwas-geheimnis napisał:

> To Poznanianka

To tym bardziej dla mnie smutne :(
          • etwas-geheimnis Re: Niestety, 29.09.10, 21:02
            Nie bede jednak w rewanżu dla niej taki okrutny i nie zycze jej , aby w jej miescie wygral pissowiec.:-))
          • vuvuzela Re: Niestety, 29.09.10, 21:04
            rickky napisał:

> etwas-geheimnis napisał:
            >
            > > To Poznanianka
            >
            > To tym bardziej dla mnie smutne :(
            >
            1. Nie jestem Poznanianką (skąd ta bzdura?)

2.mieszkam na takiej wiosce, ze u mnie i tak wygra PiS

3. jestem wściekła na Tuska za Radziszewską - jestem naprawdę wściekła na niego do tego stopnia,ze gdybym mieszkała w warszawie zagłosowałabym na Bieleckiego.

4. Nie ejsteś w stanie mnie obrazić, ale próbuj, próbuj...

• rickky Re: Niestety, 29.09.10, 21:09
              vuvuzela napisała:

> rickky napisał:
              >
              > > etwas-geheimnis napisał:
              > >
              > > > To Poznanianka
              > >
              > > To tym bardziej dla mnie smutne :(
              > >
              > 1. Nie jestem Poznanianką (skąd ta bzdura?)

Ale jesteś chyba bardzo młoda.

> 4. Nie ejsteś w stanie mnie obrazić, ale próbuj, próbuj...

Absolutnie nie mam takiego zamiaru.
            • etwas-geheimnis Re: Niestety, 29.09.10, 22:29
              Wyjeżdzaj z tej wioski jak najszybciej , bo jeszcze spisiejesz, a wydajesz sie dość rozsadna....czasem:-))
              • vuvuzela Jak spisieję to spisieję 29.09.10, 22:45
                nie twój problem. a komplementy w stylu" w miarę rozsądna" odbieram jak obelgę.

Już się nade mną nie pochylaj jeśli łaska.
                • etwas-geheimnis Re: Jak spisieję to spisieję 30.09.10, 01:32
                  To czuj sie obrazona :-) Należy ci sie jak psu kość.
    • qqazz Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:47
      Dopiero teraz zauwazyłas odlot Premiera? Władza ma to do siebie, że uzależnia, a niektórzy nie potrafia sobie z tym poradzić, Prezes chyba najlepszym przykładem, ale Premier podaza w podobnym kierunku tylko forma odjazdu trochę inna, pewnie inne dopalacze zazywaja i stąd róznica;)

pozdrawiam
    • adams96 Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:48
      Partia aferalna powinna byc pozbawiona wladzy nawet w samorzadach bo inaczej bedzie KATASTROFA i zejdziemy do pozomu Bangladeszu.Natomuiast Pan Tusk bedzie stale nieomylny wraz z minstrem Rostkowskim Vincentem.
    • etwas-geheimnis Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 20:48
      To sie nazywaja pobozne zyczenia:-))
    • wylogowany.pielegniarz Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:04
      vuvuzela napisała:

> Bo niestety - Pan Premier Tusk, któremu do tej pory kibicowalam z całego serca
      > kompletnie oderwał się od rzeczywistości i zachowuje się jak nie przymierzając-
      > Kim Dzong Il. Nie słucha nikogo, wierzy w to, ze Naród będzie go kochał bo tak
      > .

A na podstawie czego tak sądzisz?
      • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:08

> A na podstawie czego tak sądzisz?

Na podstawie casusu z Radziszewską. Czujęsię, jakby premier Tusk wypowiedział mi wojne. To lekceważenie wszystkich, którzy do niego apelowali, wysyłali do niego listy i petycje odbieram bardzo osobiście.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:22
          vuvuzela napisała:

> Na podstawie casusu z Radziszewską. Czujęsię, jakby premier Tusk wypowiedział m
          > i wojne. To lekceważenie wszystkich, którzy do niego apelowali, wysyłali do nie
          > go listy i petycje odbieram bardzo osobiście.

Tak, ale ja na przykład wolałbym, żeby premier nie dymisjonował swoich ministrów z powodu apeli i petycji różnych środowisk czy części obywateli. Wolałbym, żeby to były jego decyzje.
          • etwas-geheimnis Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 22:32
            Juz raz zrobił to bo ,,zapotrzebowanie społeczne" i wystarczy , był to bład, gdy zwolnil min.Cwiakalskiego.
            • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 22:49
              etwas-geheimnis napisał:

> Juz raz zrobił to bo ,,zapotrzebowanie społeczne" i wystarczy , był to bład, gd
              > y zwolnil min.Cwiakalskiego.

co za bzdura...
              • etwas-geheimnis Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 30.09.10, 01:34
                Bardzo merytoryczne:-)
    • olga_w_ogrodzie Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:05
      trochę to przypomina odmrażanie uszu na złość babci.
      trochę.
      bo babcią, i owszem, premier Tusk, ale uszy nie Twoje, tylko wielu innych.
      • rickky Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:10
        olga_w_ogrodzie napisała:

> trochę to przypomina odmrażanie uszu na złość babci.
        > trochę.
        > bo babcią, i owszem, premier Tusk, ale uszy nie Twoje, tylko wielu innych.

Też tak uważam.
      • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:11
        olga_w_ogrodzie napisała:

> trochę to przypomina odmrażanie uszu na złość babci.
        > trochę.
        > bo babcią, i owszem, premier Tusk, ale uszy nie Twoje, tylko wielu innych.

Nie piszę w imieniu "wielu innych" tylko swoim. A moje pobożne życzenia i tak nie będą miały najmniejszego wpływu ma to kto wygra.
        • olga_w_ogrodzie Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 21:21
          nie miałam na myśli tego, iż w imieniu innych piszesz.
          chodziło mi to, że, ponieważ obraziłaś się na Tuska , to
          życzysz wygranej PiSowi i jego kandydatowi na prezydenta Warszawy
          czyli życzysz źle nie tylko premierowi i p. Gronkiewicz-Waltz,
          ale też wielu innym ludziom.
    • damakier1 Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 22:40
      vuvuzela napisała:

>
      > Panie Bielecki- utrzyj mu pan nosa premierowi, i wygraj pan te wybory.
      ale jesteś pewna, że Tusk się domyśli, że ten Bielecki to kara za Radziszewską?
      • vuvuzela Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 22:43
        damakier1 napisała:

> vuvuzela napisała:
        >
        > >
        > > Panie Bielecki- utrzyj mu pan nosa premierowi, i wygraj pan te wybory.
        > ale jesteś pewna, że Tusk się domyśli, że ten Bielecki to kara za Radziszewską?

Nie sądzę. Zeby się domyślić musiałby nie być tak zapatrzony w siebie.

Damo -odpowoiedz mi na jedno pytanie.

Po tobie tez spłynęło, że ujął się za Radziszewską?
        • damakier1 Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 29.09.10, 23:02
          No to jakby się miał nie domyślić, to te warszawiaki męczyłyby się z Bieleckim za bezdurno.

Mnie Radziszewska nie podoba się od samego początku i mam za złe Tuskowi, że ją w ogóle powołał. Ta ostatnia historia nie wydaje mi się czymś nadzwyczajnym na tle całokształtu jej ministrowania. Ale uważam, że należy ją odwołać. Tyle, że cały ten urząd wydaje mi sie mało istotny, jak wszystkie urzędy do równych praw, wyrównywania krzywd i czynienia dobra. Dlatego cała ta awantura tak specjalnie mnie nie podnieca.
          • vuvuzela wiesz co? 29.09.10, 23:14
            po rekcjach ludzi o których myslałam, że sa rozsądni, a którzy mnie teraz próbują sprowadzić do roli jakiegos pisowskiego trolla-doszłam do wniosku że szkoda gadać.

Niech Pan tusk wygrywa sobie co chce, niech ma władze absolutną, i niech się nie przejmuje tym, że są w tym kraju ludzie, którzy mają własne zanie-i nawet jak na niego głosowali, to nie dlatego, żeby połechtać jeo ego.

Wygraliście- Pan Donald tusk jest nieskazitelnym możnowładcą, jest prawie tak samo genialny Jak Jarosław Kaczyński.

Wkurzona jestem. Naprawdę.
            • hordol Re: wiesz co? 29.09.10, 23:18
              dziwie sie ze jakos wczesniej nie zauwazałas tych reakcji tychze ludzi jakie przejawialii na tym forum.
              pewnie dlatego że kierowane były do "pisuarów"
              • vuvuzela Re: wiesz co? 29.09.10, 23:27
                hordol napisała:

> dziwie sie ze jakos wczesniej nie zauwazałas tych reakcji tychze ludzi jakie pr
                > zejawialii na tym forum.
                > pewnie dlatego że kierowane były do "pisuarów"

spadaj.twoje poparcie to pocałunek śmierci.
                • hordol Re: wiesz co? 29.09.10, 23:40
                  nie pochlebiaj sobie. bynajmniej cie nie popieram,a co najwyzej ironizuje z twoich reakcji
            • damakier1 Re: wiesz co? 29.09.10, 23:44
              vuvuzela napisała:
              Wygraliście- Pan Donald tusk jest nieskazitelnym możnowładcą, jest prawie tak s
              > amo genialny Jak Jarosław Kaczyński.
              >
              >
              > Wkurzona jestem. Naprawdę.
              Nie rozumiem czemu piszesz do mnie przez "Wy"? Zapytałaś, co myślę, to odpowiedziałam, ale nie za ludzkość, tylko w swoim własnym imieniu.
              A co cię tak w mojej odpowiedzi wkurzyło?
              • vuvuzela Re: wiesz co? 29.09.10, 23:50
                damakier1 napisała:

> vuvuzela napisała:
                > Wygraliście- Pan Donald tusk jest nieskazitelnym możnowładcą, jest prawie tak s
                > > amo genialny Jak Jarosław Kaczyński.
                > >
                > >
                > > Wkurzona jestem. Naprawdę.

> Nie rozumiem czemu piszesz do mnie przez "Wy"? Zapytałaś, co myślę, to odpowied
                > ziałam, ale nie za ludzkość, tylko w swoim własnym imieniu.
                > A co cię tak w mojej odpowiedzi wkurzyło?

Przepraszam za "WY"

naprawdę

bronię się przez tobą też

może jutro, jśli pozwolisz, wyjasnię to precyzyjniej
                • damakier1 Re: wiesz co? 30.09.10, 01:05
                  Dobranoc!
            • etwas-geheimnis Re: wiesz co? 30.09.10, 01:39
              ,,Ślepy snajper" by zauwazył ze to PMS.;-)
    • vuvuzela Dobra. Niech wygra te i następne wybory 29.09.10, 23:36
      Pan Donald Tusk i Pani Gronkiewicz - czy jak jej tam.

Niech Radziszewska nadal będzi minissrem do spraw równoupreawnienia - z nadania Tuska, chociazpo stokroć udowodniła, ze jest homofobką.

Przegrałam, poddaję się - jesteście najlepsi.
      • chateau Na złość cioci odmroź sobie uszy :/ 29.09.10, 23:45
        Primo - wybory samorządowe to jak dotąd najmniej polityczne z wyborów. I nie jest przypadkiem, że mocni kandydaci z dużych miast (G-W jest wyjątkiem) często dość ostentacyjnie dystansują się od partii politycznych.

Secundo - Radziszewska od początku nie nadawała się na to stanowisko. Mnie też irytuje.

Tertio - Tusk nie gra na liberalizm obyczajowy, co było widać i czuć. Zero zdziwienia z mojej strony.

PS Nie rozumiem po co życzyć zapyziałemu PiSowi wygranej w wyborach zamiast starać się choćby kibicować komuś z przeciwnej strony. Zresztą Radziszewska to IMHO danina płacona prawej części PO z pełną świadomością tego, że stanowisko jest de facto tytularne, bo prawdziwe rozgrywki o liberalizm obyczajowy odbywają się gdzie indziej.
        • etwas-geheimnis Re: Na złość cioci odmroź sobie uszy :/ 30.09.10, 01:44
          To przeciez zwykła marchewka dla katoli gowinowych :-) Wybory wygrywa sie szerokim poparciem , więc nic dziwnego, ze trzeba Bogu świeczke i diabłu ogarek.Gdyby Tusk był tylko liberałem , tak jak kiedys był postrzegany , to 10% poparcia i szlus.
      • hordol Re: Dobra. Niech wygra te i następne wybory 29.09.10, 23:45
        ruki po szwam :D
    • hordol istna szekspirowska tragedia 29.09.10, 23:54
      nadal kochającej a jakże głeboko zawiedzionej przez tego ktoremu tak zawierzyła ....
      • vuvuzela Re: istna szekspirowska tragedia 30.09.10, 00:31
        hordol napisała:

> nadal kochającej a jakże głeboko zawiedzionej przez tego ktoremu tak zawierzyła
        > ....

Jeśli juz musisz dostosowywać Szekspira to tego banalnego wątku- to wniosek jest taki, że nie umiesz beze mnie żyć.

Ze jestem ci potrzebna niczym powietrze.
    • prawieemeryt Re: No chyba, ze znacie jakieś inne metody, żeby 30.09.10, 08:25
      Pana Tuska otrzeźwić. Twoim zdaniem Pan architekt Bielecki jest godny ucierać nos Panu premierowi Tuskowi? A może z łaski swojej zostaw to wyborcom?!! Agitować możesz - ale jakie skutki twojej agitacji już tu widać. Pogódx się z tym, że jest jeszcze sporo ludzi , którzy do myślenia wolą używać własnej głowy i własnego rozumu a nie słuchać jakiejś roztrzęsionej baby.
    • cics Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 30.09.10, 08:52
      vuvuzela napisała:
      > Kim Dzong Il.

To co opisujesz jako oderwanie się od rzeczywistości, jest dowodem na coś przeciwnego, że nie wszystko da się zrobić w polskiej rzeczywistości tak jak by się chciało.Rzeczywistość jest taka,że KK ciągle dysponuje w Polsce większą potęgą niż ktokolwiek inny . I to nie dlatego ,że tak chcą politycy chodzący na pasku KK , tylko dlatego że taka jest wola większości społeczeństwa. Jak nie wierzysz, to poczytaj sobie dowolne wyniki sondaży zaufania do instytucji , poglądów na moralność i inne tego typu. To prawda,że następują tu zmiany , ale nie są tak błyskawiczne jak by się to wydawało.
    • aktyntasza Re: Życze PiSowi, żeby wygrał te wybory samorządo 19.11.10, 21:45
      Ja jestem bezrobotnym i od trzech lat nie potrafię znaleźć pracy. Mam trzecią grupę inwalidzką i w związku z tym żadne ulgi mnie się nie należą bo w zasadzie jestem zdolny do pracy ale żaden pracodawca nie chce mnie zatrudnić. Nie wiem na kogo mam w niedzielę głosować w wyborach samorządowych ? Kto takim ludziom w tragicznej sytuacji finansowej może pomóż ? nie stać mnie na leczenie ani na lekarstwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka