Dodaj do ulubionych

Czy powstanie POPIS?

05.10.10, 07:24
Ze strachu przed Palikotem? No i oczywiście w obronie interesów kościoła katolickiego, zamiecenia jego łajdactw pod dywan. Kościół to potęga finansowa o wielkim wpływie na ludzkie umysły i zachowania. Z łatwością ustawi sobie nowy sojusz polityczny jak to przedtem wielokrotnie dawał dowody. Czy to AWS na plebani księdza Maja, czy to wytresowanie SLD na pieska do raportu przynoszącego w pysku nowiutkie, pachnące banknoty.

Oczywiście po wysłaniu prezesa pod opiekę dobrych specjalistów. To praktycznie jedyna przeszkoda dla takiego dealu.

Obserwując zachowanie czołowych polityków platformy uważam takie rozwiązanie za bardzo prawdopodobne po następnych wyborach. Pierwszym sygnałem będzie ukręcenie łba przekrętom komisji majątkowej, co w warunkach powszechnej tajemnicy śledztw wszelakich będzie łatwizną polityczną.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Nie dopisałem, 05.10.10, 07:53
      że zafrapowały mnie wyniki ostatniej sondy SMG/KRC. Tam mniej więcej po połowie rokładają się opinie odnośnie wpływów kościoła na politykę i kolejne rządy. To dość naturalny podział polityczny i kościół niewątpliwie z tego skorzysta.

Tusk mówiąc, że nie pozwoli na tani antyklerykalizm oraz zostawiając dewotkę Radziszewską w rządzie, promując Gowina i jego środowisko do władz platformy, wreszcie konsekwentnie wypychając liberałów ma margines i poza platformę pokazał, że braterstwo broni z PiS bez Kaczyńskiego jest całkiem możliwe. Dla picu będą musieli tylko zerwać z Rydzykiem.

Nie takie kombinacje kościół przeprowadzał. Łatwizna.
      • bezprim Re: Nie dopisałem, 05.10.10, 08:41
        haen2010 napisał:

> że zafrapowały mnie wyniki ostatniej sondy SMG/KRC. Tam mniej więcej po połowie
        > rokładają się opinie odnośnie wpływów kościoła na politykę i kolejne rządy. To
        > dość naturalny podział polityczny i kościół niewątpliwie z tego skorzysta.
        >
        > Tusk mówiąc, że nie pozwoli na tani antyklerykalizm oraz zostawiając dewotkę Ra
        > dziszewską w rządzie, promując Gowina i jego środowisko do władz platformy, wre
        > szcie konsekwentnie wypychając liberałów ma margines i poza platformę pokazał,
        > że braterstwo broni z PiS bez Kaczyńskiego jest całkiem możliwe. Dla picu będą
        > musieli tylko zerwać z Rydzykiem.
        >
        > Nie takie kombinacje kościół przeprowadzał. Łatwizna.

Wszyscy więc na FK,którzy mówili,że POPiS nie tylko powstanie ale ciągle trwa mieli racje.
        Heniu pamiętam jak mówiłeś o PiS SLD,już nie mówisz? Już nie będzie takiej koalicji? No i widzisz jak się znasz na polityce......
        • haen2010 Re: Nie dopisałem, 05.10.10, 09:10
          Po prostu nie zdajesz sobie sprawy, że SLD właśnie zaczęło odliczanie do dziesięciu. Sprzedają Rozbrat, zdaje się? To znaczy, że już nie mają forsy na kupowanie sobie poparcia.

Może Kwiatkowski z Czarzastym zrobią z nich zombie.

Ja od ręki napisałem, że po powstaniu NP Palikota został założony dodatkowy szlaban na PiSLD. Czytaj mnie uważniej.
    • luna1964 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:06
      Haen2010 - mam pytanie czy Ty moglbyc - lub ja w Twoim imieniu- zamiescic swoj tekst na R.P.P ???

pozdrawiam

Barbara van Elderen

link :www.facebook.com/group.php?gid=131570266882912
      • haen2010 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:10
        Nie mam nic przeciwko. Jezeli masz tam wejście, to proszę skopiować.
        • luna1964 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:14
          Witaj :-))) jestem jednym z moderatorow.:-))) Zapraszam do zapisania :-))) tam sa naprawde fajni ludzie:-)))To moze sam ,,wkleisz,, ?
        • kontestatorbg Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:16
          Heniu czy Ty byłes w dzieciństwie molestowany przez proboszcza że tak nienawidzisz księży??
          Bo ty już jakąś schizę na ten temat masz
          • luna1964 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:29
            Tak myslalam - zlosliwosc - a nie konkretna polemika.
            • kontestatorbg Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:34
              Trudno polemizować z wrodzoną nienawiścią do kleru ( a być może tez do katolików )
              Szczerze mówiąc głęboko w d...e mam czy biskupi będą na uroczystościach Państwowych czy krzyże będą wisieć w urzędach i tego typu sprawach
              Bo to sa sprawy siódmorzędne a próbuje się z tego zrobić problem jakby od tego zależał los ludzkości

Mnie naprawdę bardziej od tego czy biskup będzie przamawiał 11 listopada podczas uroczystości interesuje czy po podwyżkach podatków stać mnie będzie na życie na obecnym poziomie. A sztuczne nadmuchane problemy mnie nie interesują.

A autor tego wątku słynie ze swoich antyklerykalnych wystąpień więc w zgodzie z modą na tolerancję powinienem go nazwać klerofobem i podnieść wielki jazgot że cche dyskryminować grupę Polaków ze względu na ich odmienność.
              • luna1964 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:43
                Masz racje - uwazam podobnie.Tylko jestem za tym aby kler,ksieza - byli traktowani TAK SAMO jak kazdy obywatel !!!! Jesli panstwo polskie w ,,datkach,, i finansowaniu kosciola jest tak szczodre - to ja sie z tym nie zgadzam! kazdy - przeciebiorcy,kosciol,ludzie -powinni placic podatki przedewszystkim od przychodow.
              • haen2010 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:48
                Z czym masz problem? Napisałem kiedyś coś złego o Życińskim, Sowie, Nyczu, Glempowi?
                Kościół tez się dzieli na łajdactwo i przyzwoitość. Jak wszyscy, ale ostatnio dziadostwo i pazerność przeważyły w kierunku sekty Rydzyka. Wyszło szydło z worka.
    • luna1964 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:16
      Wyslalam Ci zaproszenie z linkien na Twoja - tutaj poczte.Linki tutaj ,,kasuja,, :-))))
      • haen2010 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:25
        Jestem tu trochę na swoich śmieciach, chociaż banowany dosyć często za dosadne określenia dzialalności poszczególnych polityków. Ja po prostu nie bardzo uznaję podziałów politycznych, uznaję natomiast podział polityków na łajdaków i szkodników vs przyzwoitych i nawet patriotycznych, czyli działających w interesie Polaków i polskiego państwa.

Jak Palikot też się złajdaczy, to nie omieszkam swój osąd wyrazić. Na razie ma u mnie tabula rasa.
        • luna1964 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:28
          masz racje.Ale narazie ma szanse byc ,,normalny,, Jesli nie bedziemy probowac cos zmienic - to bedziemy tkwic - w tym hm .... blocie.
      • haen2010 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:53
        Ja poczty nie prowadzę, bo nie nadążyłbym ze śmieciem. Zostawmy, jak jest.
    • cookies9 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:22
      Absolutnie - Nie! Tylko frajerzy z PO mogliby na coś takiego przystać i zaproponować.
      Gowin i Radziszewska -to już dawno powinni wzmocnić prezesa i PiS.
      • haen2010 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 08:34
        Ciasteczka, jak piszę o faktach, ty o emocjach. Chyba już dawno doszliśmy do wniosku, że gęba polityka słuzy tylko do bajeru dla maluczkich. Jedyna nadzieja, że maluczkich coraz mniej dzięki internetowi. Pomysł Palikota o powszechnym, bezpłatnym internecie jest w gruncie rzeczy rewoltą.
    • haen2010 O, pisowski wielbiciel już aprobuje 05.10.10, 09:26
      ""Rzeczpospolita": Wśród ludzi, którzy pojawili się przy Januszu Palikocie w Sali Kongresowej nie ma takich, którzy mogą zmobilizować szerokie poparcie dla nowego ruchu - mówi w wywiadzie dla gazety politolog prof. Wawrzyniec Konarski z Wyższej Szkoły Psychologii Społecznej i Uniwersytetu Jagiellońskiego. Jego zdaniem możliwy jest sojusz PO i PiS, które czując się zagrożone w dominacji na scenie politycznej, mogą wspólnie Janusza Palikota atakować."

Naprawdę nie czytałem tego gościa przed postem. Ale już widać, jak pisowskie środowisko wysyła czółki w kierunku Tuska i jego konserwatystów. Są skłonni prawie skapitulować, byle uchronić Polskę przed Nowoczesną Polską.
    • tornson POPiS istnieje, jako układ prawicowej 05.10.10, 10:18
      na wpół dyktatorskiej władzy, od 5 już lat. Robienie ludziom wody z mózgu że obie partie ideowo czymś się różnią i wspólne niszczenie państwa patologicznymi ustawami trwa w najlepsze. Sojusz parlamentarny POPiSu to będzie koniec chorego patologicznego układu i zarazem koniec PO i PiSu.
    • golden-women05 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 17:56
      ....cyt."W dużej mierze inscenizowana „walka” pomiędzy PO a PiS, oraz domniemane różnice w programach i polityce tych agenturalnych partii mają za zadanie jedynie odwracanie uwagi od tego, że w kwestiach zasadniczych i fundamentalnych zarówno PO jak i PiS są partiami bliźniaczymi. Obie są za pełną wasalizacją Polski przez USA, Unię i NATO (nad którymi władzę sprawuje światowe żydostwo).
    • etwas-geheimnis Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 20:05
      Odpływasz:-) POPIS z Kaczyńskim, Jakubiak, Brudzińskim , Błaszczykiem , wróbel???? Zartujesz?
      • haen2010 Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 21:15
        Nie takie konflikty łapka biskupia łagodziła. Zobacz, co robią z platformy Niesioł z Gowinem. Takich obrońców koscioła nawet PiS nie wystawia.

Palikot jest już kwalifikowanym antychrystem.
        • etwas-geheimnis Re: Czy powstanie POPIS? 05.10.10, 21:21
          Niesiol nic nie robi takiego , a Gowin , cóz hipokryta na maksa , moim zdaniem.
          • all.correct Wytrysk z patologicznego solidaruszego korzenia 06.10.10, 08:10
            czyli POPiS był, jest i jeszcze jakiś czas będzie !
            • haen2010 Re: Wytrysk z patologicznego solidaruszego korzen 06.10.10, 08:22
              Ja to lubię obserwować detale. I widzę, że w platformie na odcinek medialny delegowano kościelną trójcę: Gowin, Niesioł, Pitera. Nie żałują sobie nienawiści do antykościelnych liberałów i lewicy. Gowina robią szefem komisji konstytucyjnej, co gwarantuje taki generalny konflikt jak ws in vitro.

Tak, że możemy z dużym prawdopodobieństwem określić kurs platformy na zbliżenie z kościelnym pisowskim. Oczywiście, przy założeniu oddania prezesa pod opiekę specjalistów neurologów.
    • strikemaster Re: Czy powstanie POPIS? 06.10.10, 08:31
      POPIS istnieje od dawna, obie partie maja wspólny interes w niedopuszczaniu innych do koryta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka