Dodaj do ulubionych

Jeszcze jeden temat

21.10.10, 16:17
odnośnie dzisiejszych wystąpień i szukania winnych nawoływania do przemocy. Jarosław Kaczyński broni obrońców krzyża ale przecież wszyscy słyszeliśmy jak w dniu w którym odbywała się pielgrzymka rodzin smoleńskich do Smoleńska, tłum pod Pałacem na informacje o awarii samolotu i niemożności powrotu Anny Komorowskiej krzyczał: "Niech spadnie". To jest fakt. Tylko czemu oczywisty dla wszystkich poza PiSem?
Obserwuj wątek
    • anwad Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 16:22
      Słyszałaś, że "tłum pod Pałacem na informacje o awarii samolotu i niemożności powrotu Anny Komorowskiej krzyczał: "Niech spadnie"?

Jak mi Was zmanipulowani przez "GW" i TVN ludzie żal...
      • marysia130 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 16:44
        Jasne, podziękuję za Twój żal, nie jest mi potrzebny. Ja nie żałuję ludzi zmanipulowanych przez PiS.
    • w111mil Marysiu, Gazeta Wyborcza kłamie 21.10.10, 16:22

> odnośnie dzisiejszych wystąpień i szukania winnych nawoływania do przemocy. Jar
      > osław Kaczyński broni obrońców krzyża ale przecież wszyscy słyszeliśmy jak w dn
      > iu w którym odbywała się pielgrzymka rodzin smoleńskich do Smoleńska, tłum pod
      > Pałacem na informacje o awarii samolotu i niemożności powrotu Anny Komorowskiej
      > krzyczał: "Niech spadnie".
    • anwad Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "GW" 21.10.10, 16:31
      niezalezna.pl/artykul/kolejna_manipulacja_dziennikarki_tvn/40347/1
      "Katarzyna Kolenda Zaleska kłamie, pisząc w „GW”, że wznoszono okrzyki „niech spadnie” pod adresem Anny Komorowskiej.

Według dziennikarki „Faktów” TVN pod pałacem Prezydenckim 10 października podczas manifestacji zgromadzony tłum wznosił okrzyki „niech spadnie” . Takim tytułem opatrzyła swój komentarz w „Gazecie Wyborczej”. Rzekome okrzyki miały dotyczyć reakcji ludzi na wieść, że zepsuł się samolot, którym miała wrócić pielgrzymka ze Smoleńska, w której brała udział Anna Komorowska.

Zgromadzeni ludzie nie skandowali takich okrzyków, czego dowodem są nagrania rejestrujące całość manifestacji z 10 października".
      • zoil44elwer Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 16:53
        A to raz Kolenda-Zalewska mijała się z prawdą?
        • tw_wielgus Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:11
          He he he GP się z prawdą nie mija. GP prawdę kreuje. I wyobraź sobie że w imię tej prawdy potrafią nawet ożywić zmarłych, nie pojęte to dla maluczkich...
          • zoil44elwer Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:38
            Zmartwychwstanie to nie jest w Polsce cud.Z martwych wstał esbek ktory miał zeznawać przeciwko L Wałęsie.Wstał ale dopiero gdy uprawomocniło się orzeczenie Sądu Lustracyjnego o dziewictwie LW.
            • tw_wielgus Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:08
              Ja tu o cudach obajawionych a ty zioniesz sarkazmem z ironią zmieszanym.
              • zoil44elwer Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:23
                Zoile są zawsze i wobec każdego sardoniczne!
                • tw_wielgus Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:37
                  Nie badałem tego typu stworzeń. Zalecasz abym się zapoznał? Wiwisekcję zrobił jak mi się jakiś egzemplarz trafi?
        • anwad Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:40
          Oni tutaj tego nie wiedzą.
      • dystans4 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:23
        A ja tam byłem i choć nie słyszałem okrzyków (to mnie ominęło), żeby się nie wyróżniać, na pytanie, po co tu jestem (widać z wyglądu nie pasuję na wyznawcę Ojca Dyrektora) odpowiedziałem wyrazami uznania dla Radia Maryja wyrażonymi w wyrazach współczucia, potępienia dla wrogów prawdziwych Polaków i ogólnikach (nie powiedziałem nic, co byłoby nawoływaniem do aktów przemocy etc.)... nie będę powtarzał.

Natomiast mogę powtórzyć słowa tłumu, wezwania do zamordowania wielu różnych członków rządu i Prezydenta RP. Mam to zrobić?
        • tw_wielgus Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:28
          Ty to masz odwagę chłopie. Odwaga albo zupełny brak wyobraźni. Wiesz co Ci zli ludzie mogli Ci zrobić?
        • anwad Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:33
          Jesteś małym kłamczuszkiem-prowokatorkiem.
          • dystans4 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:46
            Zachęcasz mnie do tego, żebym następnym razem udał się z dyktafonem?
            Może kiedyś...
            A teraz powtórzę słowa, które na antenie Radio Maryja słyszało pół Polski (ta połowa z wyższej półki, wszystkich prawdziwych Polaków):

Mam dla wszystkich dobrą wiadomość. Trzeba zabić Kwaśniewskiego.

Zatopić Platformę !!!
          • dystans4 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:48
            A Ty mi przypomnij, co Ojciec Dyrektor mówił o żonie prezydenta, P. Marii Kaczyńskiej.
            Coś o czarownicy... tak to było?
      • yoma Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:25

> Zgromadzeni ludzie nie skandowali takich okrzyków,

A jakie?
        • dystans4 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:41
          Życzenia śmierci skierowane do Prezydenta Komorowskiego i jego żony, Tuska - tyle zapamietałem z urywków emitowanych w radio.
          • anwad Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:42
            Raczej z relacji dziennikarzy, takich jak Kolenda-Zaleska, kłamczuszku (tudzież zmanipulowany człowieku).
            • dystans4 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 17:56
              Czy Pani Katarzyna Kolenda-Zaleska, czy ktokolwiek inny nagrał te okrzyki w studio?

A kto zamordował funkcjonariusza PiS-u?
              Ktoś z PO, czy sympatyk PO, czy komunistyczny tw i wielbiciel Radio Maryja?
              • kubala11 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:00
                To taka sama prawda jak to, że Kaczyński powiedział o "prawdziwych Polakach". Po takiej kompromitacji wierzyc jeszcze tej atrapie dziennikarza jaką jest Kolenda-Zaleska może tylko zaczadzony człeczek.
                • tw_wielgus Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:13
                  Czy taką samą surową ocenę stosujesz do prasy i dziennikarzy o PiS arskiej orientacji?
                  • kubala11 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:16
                    Poczytaj sobie temat o artykułach w GP i ND. Stamtąd dowiesz sie, że tak samo traktowałbym tamtych autorów, gdyby okazało sie, że łżą podobnie jak Kolenda-Zaleska.
                    • tw_wielgus Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:34
                      No wiec łżą, gorzej bo łżą permanentnie posługująć się kłamstwem, manipulacją i ordynarnym fałszem. Zalewska jedynie posłużyła się informacją, którą przygotowali jej koledzy z redakcji ( jaka w tym jej wina że informacja okazała się nieprawdziwa), nota bene TVN nadała sprostowanie. W RM Gapie takiego sprostowanie nie ujrzysz ani nie usłyszysz.
                      Miała być woda geotermalna łgali przez wiele miesięcy - wiec ja się zapytuję gdzie ona jest gdzie, są pieniądze emerytów?
                      • kubala11 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 19:27
                        tw_wielgus napisał:

> No wiec łżą, gorzej bo łżą permanentnie posługująć się kłamstwem,

Opublikowali gdzieś bilingi? Gdzie, bo chciałbym obejrzeć?
                    • yoma Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 19:17
                      "Nieprawdą jest, że pan prezes Jarosław Kaczyński mówił o prawdziwych Polakach".

Czyli mówił o nieprawdziwych :)

rotfl :)
                • dystans4 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:14
                  Pani Katarzyna Kolendzie-Zaleskiej popełniła nieścisłość i zamiast powiedzieć "wolni Polacy" powiedziała "prawdziwi", bo taka fraza wisiała w Internecie. Wielka różnica? A określenia "prawdziwi Polacy", i przeciwstawione im "łżeelity", oba wprowadzone do obiegu przez PiS, funkcjonują od lat.

Podany przykład warto zestawić z oświadczeniami JK, na przykład w cytacie niżej:

- Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną?
                  - Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samoobrony do niedawna. […] Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie – Samoobrona i SLD.

A jak kłamliwie skwalifikował J.K. osławione oszczerstwa J.K. (Kurskiego)? - Nieporozumienie semantyczne.

Gratulacje. Podać więcej przykładów nie pomyłek i nieścisłości, ale prawdziwych kłamstw Jarosława Kaczyńskiego?
                  • kubala11 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:15
                    dystans4 napisał:

> A jak kłamliwie skwalifikował J.K. osławione oszczerstwa J.K. (Kurskiego)? - Ni
                    > eporozumienie semantyczne.

Które oszczerstwa? Te o dziadziu? To przecież prawda.
                    • dystans4 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:40
                      Dziadek D. Tuska został siłą wcielony do Wehrmachtu, po czym zbiegł.
                      Za oszczerstwa na temat dziadka Tuska Kurski został ukarany na pokaz - jeszcze wtedy dbano o pozory. Widać i J.K. nie mógł wtedy uznawać kłamstw w żywe oczy. Ale już może - tak jak i Ty.

Podany przykład był nie tyle kłamstwem, co oszustwem.
                      Podać inne przykłady, w tym kłamstw Jarosława Kaczyńskiego?
                      • kubala11 Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 19:28
                        dystans4 napisał:

> Dziadek D. Tuska został siłą wcielony do Wehrmachtu,

ale jednak był

> po czym zbiegł.

Chwała Mu
                  • tw_wielgus Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 18:40
                    Wniosek z tego że - prawdziwi Polacy- to odwrotność pojęcia -wolni Polacy...
                    • yoma Re: Link do sprostowania tej manipulacji TVN i "G 21.10.10, 19:17
                      I niewykluczone, że trafiłeś w sedno.
    • anwad Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 16:50
      marysia130 napisała:
      To jest fakt. Tylko czemu oczywisty dla wszystkich
      > poza PiSem?

Dlatego, że PiS i jego zwolennicy nie nazywają faktami faktów medialnych, czyli "faktów" wykreowanych przez media. Myślą.
      • aniechto.only Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 16:55
        anwad napisała:

> Dlatego, że PiS i jego zwolennicy nie nazywają faktami faktów medialnych, czyli
        > "faktów" wykreowanych przez media.

PiS i jego zwolennicy nazywaja faktami fakty wykreowane przez ich prezesa.
        • anwad Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 16:56
          Niczego Twoja wypowiedź nie wnosi.
          • aniechto.only Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:01
            Lepiej wytłumacz skąd prezes wytrzasnąl fakt gaszenia papeirosów na szyjach kobiet.
            • anwad Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:26
              Ja sama jestem świadkiem niereagowania policji na szarpaniny pod Pałacem Prezydenckim prowokowane przez przeciwników osób tam się modlących. O wulgarnych zachowaniach nie wspominając.
              • tw_wielgus Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:30

Dowodziki, Twoje enucjacje (wybacz ale ze względu na poziom Twojego zmanipulowania) sa mało wiarygodne.
                Ja widziałem agresję zarówno po jednej jak i po drugiej stronie.
                • anwad Widziałeś swojego idola? 21.10.10, 17:31
                  www.youtube.com/watch?v=8SXCVVxHbRg&feature=player_embedded#!
                  • tw_wielgus Re: Mój..?! 21.10.10, 18:07
                    Kto Ci powiedział że mój..
                    Wildstain, Gapa czy pacjęci psychiatryka24?
                    • anwad Re: Mój..?! 21.10.10, 18:26
                      Przypomnieć Ci jak byłeś zachwycony spędem Tarasa?
                      • tw_wielgus Re: Mój..?! 21.10.10, 18:41
                        Przyponię Ci mister "Sałaciaka" czy przez analogię mogę uznać, że to Twój idol?
                        • anwad Re: Mój..?! 21.10.10, 18:49
                          A z tymi młodymi, wykształconymi z wielkich miast utożsamiasz się?
                          www.mwzwm.pl/
                          • ave.duce Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 18:51
                            zgłoś się na ochotnika.

... PiS złoży wniosek o powołanie parlamentarnego zespołu ds. monitorowania internetu, m.in. portali politycznych. Najprawdopodobniej zrobi to w najbliższy wtorek. Posłowie PiS zapowiedzieli, że o niebezpiecznych i agresywnych treściach będą zawiadamiać organy ścigania. - Czas powiedzieć stop - uważa PiS ...
                            • ave.duce Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 19:04
                              Będą "filtrować internet"

... Posłowie PiS
                              wraz z grupą wolontariuszy - internautów, którzy chcą współpracować z zespołem
                              - będą "bardzo skrupulatnie filtrować" treści w internecie. Jak dodał, jeśli dojdzie do podejrzenia popełnienia przestępstwa poprzez wzywanie do określonych zachowań, zespół nie tylko powiadomi o tym organy ścigania, ale także będzie sprawdzał, co dalej dzieje się ze sprawą...
                              • anwad Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 21:55
                                Śledzisz mnie? Znalazłaś mnie, mimo że nie było mnie tu od miesięcy?
                                • ave.duce Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 21:58
                                  Nie sądź mnie wg siebie, proszę.
                                  Masz coś do powiedzenia nt. akcji Twoich wybrańców? Przyłączysz się?

Dla Ciebie w gratisie >

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/images/0/03/Bodz.png
                                  • anwad Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 23.10.10, 13:45
                                    Ty za to jesteś jednym z licznych wolontariuszy przemysłu pogardy i nienawiści.
                            • wariant_b Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 22:04
                              ave.duce napisała:
                              > zgłoś się na ochotnika.

A jak myślisz, co znowu tu przywiało naszą wybitną absolwentkę?
                              • ave.duce Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 22:08
                                Absolwentkę czego?
                                • woda_woda Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 22:11
                                  ave.duce napisała:

> Absolwentkę czego?

Najlepszego uniwersytetu.
                                  Według niej.
                                  • ave.duce Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 22:13
                                    To znaczy którego?
                                    • woda_woda Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 22:15
                                      ave.duce napisała:

> To znaczy którego?

A tego nie pisała.
                                      • ave.duce Re: Anwad, jest robota-wolontariat > 22.10.10, 22:25
                                        To kiepsko :( Może ma zakaz ujawniania ukończonej uczelni?
                                        Sądząc po głębi intelektualnej postów Szanownej Absolwentki > strach się bać!
              • aniechto.only Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:41
                Czyli fakty wykreowane przez Kaczynskiego to fakty 3 rodzaju, parafrazując Tischnera, g..wno a nie fakty.
      • tw_wielgus Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DDD 21.10.10, 17:07
        anwad napisała:

> Dlatego, że PiS i jego zwolennicy nie nazywają faktami faktów medialnych, czyli
        > "faktów" wykreowanych przez media. Myślą.

A a propos tego o czym napisała załorycielka wątku. DOWÓD - poproszę a nie bełkot jakiegoś weszpolaka na modlitewnych dopalaczach.
        Jak ta swołocz potrafiła się pod krzyżem zachowywać widziałem jak przyszedł ksiądz aby przenieść ten symbol religijny w godne miejsce. Słyszłem na własne uszy co to bydło krzyczało, słyszałem rónież co mówił kapłan, który pilnował tych "owieczek"....
        Się GW nie zasłaniaj dawaj dowody.
        • zoil44elwer Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DD 21.10.10, 17:13
          W czasie próby osadzenia Wielgusa na stolcu warszawskiego metropolity,Maryjna Rodzina wrzeszczała do swoich "przeciwników":Won z katolickiej(?)Polski!
          • tw_wielgus Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DD 21.10.10, 17:26
            Bydło darło się w kościele pod sklepienie: Zostań z nami, zostań z nami...
            No to zostalem.
        • anwad Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DD 21.10.10, 17:28
          1. Byłam tam.
          2. Brak nagrań takich rzekomych okrzyków tłumu.
          • tw_wielgus Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DD 21.10.10, 18:11
            I to ma być dowód?
            Z tego co napisała Niezależna było tam parę tysięcy osób wiec miałaś prawo nie słyszeć okrzyków.
            Do tej pory brak dowodów był dowodem na to, że dowody zostały zniszczone, coś się zmieniło w doktrynie prawnej IV RP? Coś przegapiłem?

Pytanie: Czy Ci tak zwani obrońcy krzyża wyzywali osobę duchowną od esbeków?
            • anwad Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DD 21.10.10, 18:26
              Naprawdę myślisz, że nie słyszałbym, co - cytuję - "tłum krzyczał"?
              Chłopino, to Ty znajdź dowód na to, że to prawda. Na Youtube powinien to być bardzo popularny filmik...
              • tw_wielgus Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DD 21.10.10, 18:43
                A wiec kłamstwem jest to, że było tam parę tysięcy osób skoro byłaś w stanie słyszeć okrzyki dobiegające z miejsc oddalonych od siebie o pareset metrów w tłumie wykrzykujących różne hasła.
                Wniosek z tego, że była was tam garstka sto no najwyżej sto piędziesiąt osób, babino.
          • tw_wielgus Re: Wiesz co Ci powiem Anwad? 21.10.10, 18:22
            Talibowie przy Tobie to heretycy.
            Wiary w Allacha mogliby sie uczyć na przykładzie Twojej wiary w święte słowa prezesa Paranoi i Stwardnienia ( rozsianego)
            • anwad Re: Wiesz co Ci powiem Anwad? 21.10.10, 18:39
              Nie ma nic gorszego niż facet głuptasek.
              • tw_wielgus Takie są fakty i nie zagłuszysz ich pisząc: 21.10.10, 18:48
                anwad napisała:

> Nie ma nic gorszego niż facet głuptasek.
                • anwad Re: Takie są fakty i nie zagłuszysz ich pisząc: 21.10.10, 18:51
                  Spoważniej, bo zachowujesz się żenująco.
        • marysia130 Re: Dawno nie słyszałem tak dobrego dowcipu...:DD 21.10.10, 21:53
          Ja też słyszałam na własne uszy, nie akurat tego dnia ale innego kiedy jeszcze było ciepło, co krzyczeli "obrońcy krzyża" jak pluli (nie słowem a śliną) w stronę przechodniów którzy na swoje nieszczęście odważali się skomentowac ten cyrk. To byli "rozmodleni" ludzie... Natomiast te okrzyki z dnia w którym nie wyleciał samolot ze Smoleńska to co, nagrane w studio TVN? Żal tego komentować. Jaki dopalacze trzeba brać?
    • kubala11 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:40
      marysia130 napisała:

> ale przecież wszyscy słyszeliśmy jak w dn
      > iu w którym odbywała się pielgrzymka rodzin smoleńskich do Smoleńska, tłum pod
      > Pałacem na informacje o awarii samolotu i niemożności powrotu Anny Komorowskiej
      > krzyczał: "Niech spadnie". To jest fakt.

Jesli to jest fakt i wszyscy go słyszeli to jest gdzieś do obejrzenia bądź usłyszenia. Zalinkuj droga Marysiu gdzie to mogę obejrzeć, ewentualnie usłyszeć. Bo ja nie słyszałem, a chciałbym być jak twoi "wszyscy".... Nie krępuj się tylko zamiesć źródło gdzie usłyszały to twoje śliczne uszęta.:)
      • aniechto.only Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:48
        a ty mi droki kubalo zalinkuj gdzie gaszono paperosy na szyjach kobiet, jak twierdzi Kaczynski. Bo skoro tak twierdzi , J to jest fakt i wszyscy go słyszeli to jest gdzieś do obejrzenia bądź usły
        > szenia. Zalinkuj, nie krępuj sie:)
        • kubala11 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:53
          Ja tego tez nie widziałem. Ale niestety pan prezes Kaczyński nie wypowiada sie tym forum, a Marysia owszem. Dlatego nie moge poprosic prezesa Kaczyńskiego o te linki a Marysie mogę. I proszę. Jęsli Marysia znaleźć nie może to może ktokolwiek inn7y je podeśle.
          • aniechto.only Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:02

A potem nikt z PiS się nie oburzał na brak reakcji Jarosława Kaczyńskiego, gdy tłum krzyczał: "Niech spadnie, niech tam zostanie" (słychać bardzo wyraźnie!), na wieść, że zepsuł się samolot, którym ze Smoleńska miała wracać pani prezydentowa i członkowie rodzin

Więcej... wyborcza.pl/1,86116,8533785,Niech_spadnie_.html#ixzz130fSXYy1
            • kubala11 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:04
              Weź sie nie kompromituj, bo przestanę Cię traktować poważnie. Dawaj mi linki z wrzeszczącym tłumem, a nie z opowieściami tej bajkopisarki Kolendy-Zaleskiej.
              • aniechto.only Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:13
                Kolenda -Zalewska - bajkopisarka .
                Kazczynski -tworca horrorów.
                • kubala11 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:17
                  Niech będzie, a gdzie ten wrzeszczący tłum?
                  • aniechto.only Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:24
                    Tam gdie te kobiety z poprzypalanymi szyjami:)
      • zoil44elwer Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:58
        Marysia słucha tylko maglowej poczty pantoflowej:Jedna Pani drugiej Babie wsadziła do rzyci grabie?
        • kubala11 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:01
          Drogi Ślązaku, Marysia słucha tylko prawdy objawionej w gó...e ,wsi24 i tym podobnych szambach.
          • mariner4 Tutaj też jesteś 22.10.10, 18:56
            kapusiu?
            M.
    • woda_woda Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 17:44
      marysia130 napisała:

>Jarosław Kaczyński broni obrońców krzyża

To przecież reprezentanci jego, kurczącego się, elektoratu, więc musi ich bronić bez względu na wszystko. Poza tym sam jest ich częścią.
      • dystans4 Gaszenie papierosów naszyjach modlących się kobiet 21.10.10, 18:05
        J.K. broni tych, którzy łamali prawo, próbując wymusić na władzach. To nie dziwi.
        Gaszenie papierosów na szyjach modlących się kobiet... co mi to przypomina?
        Czy nie torturowane czternastoletnie dziewczynki, które wykazały dzielność w czasie okupacji?
        A może tych, którzy w stanie wojennym zamachnęli się na ustrój pączkiem?
        • odnowiony_moralnie Re: Gaszenie papierosów naszyjach modlących się k 21.10.10, 18:29
          dystans4 napisał:

> Czy nie torturowane czternastoletnie dziewczynki,

To już rok minął od tego czasu? Wtedy były trzynastoletnie!
          Ech! jak ten czas leci... :-)
          • dystans4 Re: Gaszenie papierosów naszyjach modlących się k 21.10.10, 19:42
            Trzynastoletnie były?
            Bardzo możliwe.
            --
            Ech! jak ten czas leci... :-)
    • cookies9 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:36
      Pisfany mają wybiórczą pamięć i dobrą bo krótką.
    • nieslusznie.zabanowany.kon Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 18:43
      obrończyni krzyża do filmującej dziewczyny:
      - "zgaś bo ci w mordę strzelę, gó...aro ty"
      - "przosze spróbować"
      - " ty suko żydowska"
      www.smog.pl/wideo/37651/ty_suko_zydowska_protestujaca_do_filmujacej/

Prawdziwie po katolicku, prawie i sprawiedliwie.
    • kubala11 giwiaczku-siwiaczku, nie... 21.10.10, 19:26
      nazwisko Kuczyńska mówi wiele.....
      Uwierzę, jesli podeślesz słowa tłumu.
    • zoil44elwer Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 19:40
      Jeszcze jeden zastępczy temat wrzucić narodowi bo już póżno i poranek świta,
      zamaskować burdel w państwie stara się o to Dondon oraz jego pijarowa świta.
      • dystans4 Re: Jeszcze jeden temat 21.10.10, 19:50
        Zastępczy, czy nie, temat gorąco forsowany przez obóz PiS-u.
        Wielbiciel Ojca Dyrektora i Radio Maryja, wcześniej na celowniku miał Leszka Millera, a zamordował działacza PiS, bo J.K. za mało prawicowy i na antenie RM zarzuca mu się zdradę prawdziwych Polaków.
        Jest wiele ważnych tematów, przede wszystkim gospodarczych, ale i te opozycja omija wielkim łukiem. Albo proponuje większe rujnowanie kraju. A rząd wobec tego bezczynny. Fakt.
    • kubala11 Re: Nawet Rzepie-organowi KC KPPiS nie wierzysz? 21.10.10, 20:27
      qiwi_and_siwa napisała:

> wam PiSd'owcom

Czyms sie musimy różnić od was ciPOwców...
    • marysia130 Tytułem zakończenia 21.10.10, 22:01
      W każdym cywilizowanym państwie w którym działa prawo, człowiek, który kandyduje na urząd Prezydenta, który prowadzi kampanię, występuje przed ludźmi, składa deklaracje słowne, składa obietnice przedwyborcze, odwiedza w czasie kampanii przywódców innych państw, prowadzi z nimi rozmowy, rozmawia z niezliczoną ilością ludzi, pokazuje się w mediach, to taki człowiek który po zakończeniu tej kampanii (dla niego na szczęście negatywnie zakończonej) mówi, że nie wie co się w jej trakcie działo bo był na silnych lekach, nie odpowiada za treści wypowiadane, przecież to jest skandal !!! To jest możliwe tylko w Polsce i tylko w wykonaniu Jarosława Kaczyńskiego na czele PiSu. On powinien być wymazany z list wyborczych. Nic tego wszystkiego nie usprawiedliwia, ani katastrofa, ani choroba, ani problemy zdrowotne matki. Ten człowiek oszukał miliony ludzi w kampanii, za to powinien ktoś odpowiedzieć. Ja oczywiście piszę to co jest faktem niezaprzeczalnym, mam swoje zdanie na ten temat tak samo jak na większość poczynań PiSu i jego Prezesa.
      • w111mil ale kłamać nie powinnaś! 21.10.10, 22:32
        marysia130 napisała:
        "wszyscy słyszeliśmy jak w dniu w którym odbywała się pielgrzymka rodzin smoleńskich do Smoleńska, tłum pod Pałacem na informacje o awarii samolotu i niemożności powrotu Anny Komorowskiej krzyczał: "Niech spadnie". To jest fakt"
        • marysia130 Re: ale kłamać nie powinnaś! 22.10.10, 06:26
          Nie muszę, od opcji kłamiącej nagminnie mi daleko.
    • kubala11 Re: Nawet Rzepie-organowi KC KPPiS nie wierzysz? 21.10.10, 23:02
      giwi_and_siwa ciPOwcem i niech gumowego fiuta biłgorajskiego błazna dalej ssie z zapałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka