Gość: Immortal IP: *.icpnet.pl 11.04.04, 09:31 Oszołomstwo pewnych ludzi nie zna granic. Chrześcijanin przesiąknięty jadem nienawiści bliźniego. Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Z.Potocki Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.jasien.net 11.04.04, 09:41 Ten "facet" jest nieograniczenie denny. Chowa się za sutanną i abp Gocłowskim a tak naprawdę to jest nieskończenie sfrustrowany i pełniejszy jadu nienawiści niż wąż z raju. Po Lepperze to jest kolejny smutny obrazek absolutnej niemocy naszego wymiaru sprawiedliwości. Niech Bóg mu wybaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 20:13 Oszołom i tyle, razem z Lepperem do wiezienia - na dozywocie. Dosc tego ciemnogrodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt mądry Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.04, 20:25 Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt mądry Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.04, 23:44 To miało być pytanie retoryczne. Bóg to na pewno Polak i na pewno katolik. W niebie mówią tylko po polsku, w piekle po hebrajsku - sami żydzi w piekle, diabeł to żyd, niemiec też żyd i ruski też żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 09:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bang! Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: 129.81.192.* 12.04.04, 23:03 Ja sadze, iz Bog przybiera postac czarnej kobiety o azjatyckich rysach, ktora jest tez protestantka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x UE STOP. CUKIER JUZ PODROZAL O 100% !!! IP: *.comarch.pl 13.04.04, 10:25 A ci krzykacze co sa z UE, jedza z garnuszkow swoich rodzicow i nie maja pojecia o cenach... Nauczcie sie myslec i skonczcie z powtarzaniem nedznych frazesow, ktore wam serwuje nieobiektywna telewizja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 09:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geder [...] IP: 213.17.133.* 12.04.04, 11:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salou Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 21:49 Widać, że "nikt mądry" nie jest zbyt mądry. Bo nawet jeśli "diabeł to Żydem", to jest większy problem - i to nawet kilka: 1. Jezus Chrystus - to Żyd 2. Maria z Nazaretu - to Żydówka (w dodatku jest tytułowana "Królową Polski") 3. Józef z Nazaretu - to Żyd 4. apostołowie - to Żydzi 5. pierwszy wśród apostołów - Św. Piotr - następca Jezusa Chrystusa - to Żyd 6. złoczyńca z Golgoty, któremu Chrystus powiedział "jescze dziś będziesz ze mną w niebie" - to też najprawdopodobniej Żyd i według "nikogo mądrego" oni wszyscy w piekle ? Jeśli tak, to ja też chcę do piekła - wolę być tam gdzie Chrystus, jego nauka "miłujcie się" bardziej mnie się podoba, niż jad nienawiści lejący się z ust Jankowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: *.red.bezeqint.net 12.04.04, 21:57 jesli tak by bylo jak mowisz, to z pewnoscia wole byc w piekle z nimi, niz w niebie z mordercami ktorzy 2 tysiace lat mordowali niewinnych ludzi tylko za to ze byli inni niz ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi polak Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: *.nycap.rr.com 13.04.04, 06:45 Zapamietaj sobie Zydzie ze dla Polaka Bog jest Bogiem,niewazne jakiej jest narodowosci,napewno jest chrzescianem,po to przeciez syna swego nam ofiarowal abysmy chrzescianami sie stali. Ty Zydzie nigdy tego nie zrozumiesz , bo ty wciaz wierzysz ze twoj Bog zlotem jest oblepiony, ale my biedni Polacy przyjelismy syna Bozego biednego,i sponiwieranego i w niego wierzymy i wierzyc bedziemy. Daj wiec spokoj Polakom, nie siej zametu glupimy pytaniami,wierz w swoje zlota i dolary i podziekuj Bogu ze Polacy dzieki temu ze sa katolikami mniej ninawisci do was Zydow maja niz wy do Polakow.Niemiec i Ruski to nie Zyd. Zyd to jest Zyd. I nie wszyscy Zydzi w piekle siedza.Tam siedza zlodzieje, oszusci, mordercy, maciciele,krwiopijcy roznych narodowosci ,a ze w tej grupie Zydow bardzo duzo to nic dziwnego ze ty tam hebrajski slyszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BURAK Z KARTUZ Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: 62.233.233.* 11.04.04, 23:50 BÓG TO KASZUB! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Ciekawe czy Bóg to Polak i katolik? IP: *.dial.proxad.net 12.04.04, 12:09 Jankowski powinien to wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 11:29 to smutne że ważne katolickie symbole są naduzywane a Arcybiskup udaje ze jest to od niego niezalezne.Wydaje się że ta tolerancja ma drugie dno.Jednak gdybysmy jako społeczenstwo popisów ks Jankowskiego nie zauwazali to rola obrońcy narodu dawno by mu sie znudziłaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłsudczyk Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.opole.dialup.inetia.pl 11.04.04, 22:04 Te wszystkie opinie krytykujące ks.Jankowskiego inspirowane i "nakręcane" są przez żydowską społeczność ,która opanowała milczące społeczeństwo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
furia44 Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie 11.04.04, 22:15 Zmien nick, bo marszalek sie w grobie przewraca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: 150.254.115.* 11.04.04, 23:18 Choć jestem katolikiem uważam, że należałoby szybko zdymisjonować Jankowskiego i zakazać jakiejkolwiek działalnośći. Jego działalność to woda na młyn przeciwnikom Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik od pradzia Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.miechow.com / *.miechow.com 12.04.04, 00:59 Jesteś ciężkim idiotą. Życzę ci na te święta dużo zdrowia. Rozumu szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.nycap.rr.com 13.04.04, 07:39 Podziekujcie Polacy Ks. Jankowskiemu ze ma odwage powiedziec prawde, i smialo wystapic przeciwko Zydowskiej propagandzie ktora przez lata niszczy i obraza nas i nasz kraj.Nigdy Polaku nie zapomnij o siostrach i bracich ktorzy padli ofiara nazistow i komunistow. Nigdy nie zapomnij o zydach komunistach ktorzy mordowali po wojnie twoich rodakow.Nie zapomnij im oszczerstw jakie sieja w Ameryce i na swiecie o Polsce i Polakach. Jako katolik wybacz im ale nigdy nie zapomnij i dzieciom swoim zapomniec nie pozwol. Nie daj sie zwiesc ich propagandzie.Popieraj takich jak Ks.Jankowski bo tylko dzieki takim jak on nie przejdziemy do historii jako alkoholicy, mordercy zydow i glupcy.Jak wsciekle psy, zydowskie mordy codziennie, niezmiennie obszczekuja nas w prasie, w filmach w telewizji i w swoich ksiazkach. Nowa historie utworzyli, z Polakow hitlerowcow zrobili.Mimo tego ze jestesmy biednym narodem a oni maja wladze, pieniadze i robia co chca, nie zapomnijcie ze jak bedziemy zjednoczeni i przeciwstawimy sie ich propagandzie to my bedziemy wygranymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.sympatico.ca 13.04.04, 00:19 Jak to sie dzieje,ze abp Goclowski wciaz chodzi na wolnosci chodz prowadzil pralnie pieniedzy Stelle Maris.U kogo sie spowiada abp i czy musi mowic prawde prokuratorowi? Widocznie slowo gloszone przez abp nie dotyczy samego abp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudala Taka jest moja koncepcja IP: 217.98.64.* 11.04.04, 09:43 Jezus był Żydem, ale z niepełnej rodziny... Wręcz powiedziałbym rodziny patologicznej. Matka z wadą wrodzoną pochwy (miała przetokę), a jego ojciec ciągle zabiegany, wciąż zajmujący się sprawami wszystkich ludzi i nigdy się nie ożenił z matką Jezusa. Kontakt syna i ojca był dosyć zachwiany, miał przybranego ojca(kochanka Maryji - Józefa), który nie dał mu prawidłowych wzorców zachowań męskich, w związku z zczym Jezus nigdy nie uprawiał seksu z żadną kobietą. W ten sposób zachorował na homoseksualizm. Frustracja w nim narastała, więc się wybrał na pustynie, aby odpędzić pokusę współżycia ze wszystkimi 12 uczniami jego hipisowskiej sekty (motto tej "organizacji": "miłujcie się wzajemnie..."), albowiem kochał na prawde tylko Judasza, a ten się w końcu okazał potwornym zazdrośnikiem i stwierdził, ze jeśli nie może mieć Jezusa na wyłączność (miał ponoć niezwykły dar do miłości) postanowił, że nikt go nie będzie mieć. Jezusa ukrzyżowano, a Judasz stwierdziwszy, że nie może żyć bez swojego ukochanego postanowił odebrać sobie życie. Jezus jednak zrobił mu psikusa, gdyż zmartwychwstał po 3 dniach... ale to tylko bajka dla dużych dzieci (podobnie jak św. Mikołaj dla małych dzieci)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 10:09 Trochę kontrowersyjne - ale w sumie logiczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berth Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 12:30 W sumie z takimi historyjkami, jakie wypisujesz nie warto polemizować. Może jesteś po prostu nieszczęśliwy i nic ponadto nie potrafisz wymyśleć. Może pozorny humor potrafisz budować tylko na obrazie innych...Ale wiesz co...Życzę Ci wszystkiego dobrego! aLLELUJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finneck do Dudaly -Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 12:31 tak z ciekawosci: Ty, Dudala, to tak lubisz byc kontrowersyjny czy taki dowcipny jestes? Bo jak to czytam to nie wiem co mam myslec... Czy wobec tego (siegam do Twojej kolejnej wypowiedzi) polaczenie flagi z Jezusem to profanacja flagi? (zeby nie bylo watpliwosci: mnie tez "dzialalnosc" Jankowskiego wkurza). Tak sie sklada, ze ja naleze do takich, ktorzy nie przyjmuja wszystkiego bezkrytycznie i czesto zadaje sobie pytania dotyczace wiary. I nie zawsze znajduje odpowiedzi. Ale szukam dalej - i takie poszukiwnie cenie u innych. Byle sensowne. Jesli uwazasz sie za wierzacego w Boga to czasem pohamuj swoj dowcip, bo co za duzo to niezdrowo. Jesli za niewiezacego to szanuj to, co dla innych moze byc swiete. Logike myslenia wykaz na innym przykladzie, bo tu Ci nie wyszlo. Zastanawiam sie, skad wziales przeslanki do tej swojej wyliczanki. Jesli z Pisma Sw. to chyba jakis dziwny przeklad czytales: 1) skad info o chorobach ukladu rozrodczego Maryi? (nie wspomne juz o tym, ze mowienie o rodzinie patologicznej z powodu jakiejs cielesnej wady rodzica jest co najmniej niesmaczne) 2) Jozef zajmowal sie tylko sprawami innych ludzi i ciagle byl zabiegany? Byles tam? 3) Jozef nie ozenil sie z Maryja? Skad w takim razie w Ewangelii nastepujace teksty: -(Lk 1,27 - o Zwiastowaniu) "do dziewicy poslubionej mezowi, imieniem Jozef, z rodu Dawida,a dziewicy bylo na imie Maryja" -(Lk 2,4-5 - o spisie powszechnym w Betlejem) "udal sie takze Jzef z Galilei [...], zeby sie dac zapisac z poslubiona sobie Maryja" ? Reszte pomijam, bo to juz w ogole jakies pseudosmieszne rojenia :) Do mhm: nie wiem, gdzie tu zauazyles/as logike... Jesli chce sie udawadniac ludziom swoj dowcip, umiejetnosc kojarzenia faktow i wyciagania wnioskow to powinno sie najpierw upewnic, ze zna sie te fakty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutne Ty nawet Boga się nie boisz IP: 62.233.232.* 11.04.04, 12:34 Czytam Twój tekst i się zastanawiam skąd u Ciebie tyle nienawiści do ludzi wierzących w istnienie Boga i przede wszystkim do Niego samego. Nie zaznałeś przecież od Niego żadnego zła, a tak Go atakujesz. Po długości tekstu widać ile sobie trudu zadałeś żeby obśmiać i wyszydzić Tego, przed którym wkrótce staniesz i który będzie Cię sądził z Twojego życia. Pomyśl, czy Ty byłbyś w stanie wybaczyć komuś takie słowa skierowane przeciw Tobie, jakie sam wypowiedziałeś? Jeśli za parę lat, gdy będziesz nieco starszy, zmieni się choć trochę Twój światopogląd i choć trochę pożałujesz tej strasznej wypowiedzi pamiętaj, że On w każdej chwili jest gotowy wybaczyć Ci te słowa i że w każdej chwili możesz się do Niego zwrócić, ale to do Ciebie należy pierwszy krok. I tak na marginesie - wypowiedziałeś się na temat, o którym nie masz najmniejszego pojęcia, a wypowiedź opierasz jedynie na swoim "poczuciu humoru", teraz taka moda. Na przyszłość, zanim się wypowiesz na jakikolwiek temat to najpierw trochę poczytaj, bo w ten sposób robisz z siebie głupca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudala od Dudaly IP: 217.98.64.* 11.04.04, 12:53 Przepraszam wszystkich, tekst ten nie jest moj, acz skopiowany z wczorajszego forum na portalu onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finneck Re: od Dudaly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 13:04 OK. Ale z kopiowaniem i cytowaniem tez trzeba uwazac. Pamietaj, ze slowo jest ostrzejsze niz miecz! Mimo wszystko zycze Ci wesolego Alleluja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Ty nawet Boga się nie boisz IP: 65.94.109.* 11.04.04, 19:18 Popieram w pelni Twoja odpowiedz i ta zamieszczona przed Toba. No coz, wylazi szydlo z worka, a gowniarze powinni troche sie zastanowic zanim zaczna wypisywac jakies idiotyzmy. No coz. Taka mamy mlodziez dzisiaj. Wstyd. Po trzykroc wstd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Ty nawet Boga się nie boisz IP: 65.94.109.* 11.04.04, 19:18 Popieram w pelni Twoja odpowiedz i ta zamieszczona przed Toba. No coz, wylazi szydlo z worka, a gowniarze powinni troche sie zastanowic zanim zaczna wypisywac jakies idiotyzmy. No coz. Taka mamy mlodziez dzisiaj. Wstyd. Po trzykroc wstd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Ty nawet Boga się nie boisz IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 21:53 Czy zauważyłeś jak Twój "bóg" się "kurczy" wraz z postępem nauki? Ile wojen i nieszczęć ludzkich wynikło z powodu "wiary". Ale jeżeli wierzysz w jego istnienie i pomaga Ci ta wiara w codziennym życiu, to nikt nie powinien Tobie tego zabraniać. Jedna nie afiszuj się tym i nie strasz "nim" innych, podobnie jak czyni to kler. Jeszcze jeden dodatkowy powód dlaczego religia powinna stać się prywatną sprawą każdego człowieka. Społeczeństwo będzie mniej sfrustrowane a z pewnością na świecie będzie mniej wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Ty nawet Boga się nie boisz 12.04.04, 18:26 Od kiedy Bog sie kurczy z rozwojem nauki? Znam wielu wibytnych naukowcow, ktorzy wierza w Boga. Bog i nauka nie sa sprzeczne ze soba, tylko istnieja w innych plaszczyznach filozoficznych. Zgadzam sie, ze wiara powinna byc prywatna sprawa kazdego czlowieka, ale nie moglem znalezc zadnego straszenia w poprzednim poscie - wprost przeciwnie - bylo o tym, ze Bog zawsze wybaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 13:38 Gość portalu: Dudala napisał(a): > Jezus był Żydem, ale z niepełnej rodziny... Wręcz powiedziałbym rodziny > patologicznej. Matka z wadą wrodzoną pochwy (miała przetokę), a jego ojciec > ciągle zabiegany, wciąż zajmujący się sprawami wszystkich ludzi i nigdy się nie ożenił z matką Jezusa. Kontakt syna i ojca był dosyć zachwiany... Twój tekst z całą pewnością spodobałby się Jerzemu Urbanowi... hm... a może i jemu też NIE? A żeby już dokładnie zbeszcześcić Dom Boży, Jankowski powinień w swojej szopce wielkanocnej umieścić dodatkowo trzy rekwizyty, a mianowicie figury woskowe Giertycha i Leppera, którzy na swoich obronnych męskich ramionach trzymają tego wszechpolskiego orła, oraz Rydzyka, zionącego ogniem nienawiści do wszystkich i wszystkiego jak Smok Wawelski siarką (przepraszam Smoku). Bójmy się wszyscy! Od 1. maja Jankowski będzie nas palił na stosach jak palono czarownice i wszelkiej maści heretyków w średniowieczu! Miejmy nadzieję, że pan Pawlak z zastępami swojej Straży Pożarnej będzie nas sikawkami ratował. No bo jakże to tak, bohaterów ogniem! PS "Polska jest Polską, a Polak Polakiem", "międzynarodowe prawa człowieka dla każdego Polaka", "Kto ty jesteś? Polak mały..." Czyżby Polki w Wielki Piątek wymarły jak niegdyś dinozaury a ostał się tylko szpital Matki Polki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezgryżliwy Re: Taka jest moja koncepcja IP: 80.48.245.* 11.04.04, 14:35 ... e tam, nie przjmuj się Matyldo, to jest wszystko wina tych z SLD i dzielnicowego z cyrkułu w obłasti pana Jankowskiego. Ciekawe Matyldo, jak tę szopkę skomentuje teraz pan Życiński ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 14:57 Gość portalu: Niezgryżliwy napisał(a): > ... e tam, nie przjmuj się Matyldo, to jest wszystko wina tych z SLD i dzielnic > owego z cyrkułu w obłasti pana Jankowskiego. > Ciekawe Matyldo, jak tę szopkę skomentuje teraz pan Życiński ?? Szanowny Niezgryźliwy, dziękuję serdecznie za tak łaskawe potraktowanie mojego komentarza. Chyba przez słabość do mojej skromnej osoby zapomniałeś o winie publicznej tv, 50 latach raju na polskiej ziemi, pożyczki znanego towarzysza, opalonej twarzy pewnego osobnika z Zielnowa, wiadomemu rozpadowi formacji politycznej na dwie nierówne części... To chyba wszystko przez ten świąteczny nastrój. Jestem bardzo wdzięczna i zobowiązana IP 80.48.245. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 15:05 Z całej tej radości wyszedł mały zamęt gramatyczny, ale niech już tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezgryżliwy Re: Taka jest moja koncepcja IP: 80.48.245.* 11.04.04, 15:20 ...no i znów masz dylemat pana Hamleta do rozsupłania, Droga Matyldo! Tak mi przykro !!! Może bedzie Ci lepiej na duchu , gdy zdradzę, że ja też zgłębiam istotę ale innego dylematu, mianowicie czyje jaja teraz świętujemy: pana Zajączka czy pana Koguta ??? Ot co, a jeżeli nie znajdziemy odpowiedzi to nie będzie nasza wina, tylko tych z SLD na ten przykład albo inego dyżurnego Lepo/Giertycha i już i tyle ! I to nie jest antykncepcja lecz kierunek płodny w wymiarach horyzontalnym i wertykalnym oraz w czasie i przestrzeni. Pozdrawiam - pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 15:51 Gość portalu: Niezgryżliwy napisał(a): > ...no i znów masz dylemat pana Hamleta do rozsupłania, Droga Matyldo! > Tak mi przykro !!! Może bedzie Ci lepiej na duchu , gdy zdradzę, że ja też zgł > ębiam istotę ale innego dylematu, mianowicie czyje jaja teraz świętujemy: pan > a Zajączka czy pana Koguta ??? Kochanieńki, my żadnych dylematów rozsupływać ani też zgłębiać nie musimy, ponieważ niczyich jaj się nie świętuje i też w przyszłości świętować nie będzie. Natomiast będzie się je przez następne lata, a może i wieki święcić jak teraz w koszyczku z kiełbasą, solą, chlebem... no i oczywiście w dni świąteczne po prostu zjadać, najlepiej świeże, broń Cię panie Boże zbuki. I tak oto tym sposobem nie będzie tu niczyjej winy, jako że odpowiedzi szukać nie jesteśmy zobligowani. Wobec powyższego możemy zająć się innymi sprawami i dać politykom święty spokój, ich macierzystym partiom też. A więc przejdźmy od jaj i polityki np. do literatury. Czyje są to słowa: "Pajtrakały symforowe i kądzioł w trykrętnych pordlejansach." Jest to pytanie jak najbardziej na serio, taki cytat istnieje. Czekam na odpowiedź - pstryk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezgryźliwy Re: Taka jest moja koncepcja IP: 80.48.245.* 11.04.04, 17:12 Odnośnie pordlejansów i pajtrakałów nie bedę się wypowiadał,bo nie wiem o co chodzi, nie jestem specjalistą od takich rekwizytów i utensyliów oraz stanów psycho-erydycznych a pytanie może skierować proszę do p. Jankowskiego - woźnego tamtejszej jaczejki lub jego zwierczhników , bo temat na forum jest o panu prałacie i jego gusatch. Jako weterynarz nie czuję się kompetentny do zaspokojenia takich oczekiwań. A odnośnie jajeczności i koguta albo plam na np. księżycu - to po kolejnym PSTRY-ku i ogóreczku proponuję zająć się kwestią miejsca jaja i kury na osi czasu z wyłączeniem koguta z tej całej awantury, bo on zapewne jest bez winy i bez grzechu zakładając, że nie był impotentem lub tajnym agentem Twardowskiego też był chyba z SLD). I jescze raz PYRSK, do Pani - Droga Pani Matyldo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 18:04 A już myślałam, że ktoś, kto nadmienia Hamleta jest w posiadaniu rozległej erudycji i wie, kim był Witkacy. Pomyliłam się. Jednocześnie proszę o uświadomienie mnie, co to znaczy PYRSK? Przyjęłam w swojej naiwności, że kolega weterynarz pomylił kolejność liter oraz jednej zapomniał, dlatego też ja pożegnałam się skorygowanym PSTRYK. Być może to jakieś zakodowane inwektywy a ja głupia jak osioł się na tym wcale nie poznałam. A propos osła, w tym wypadku mogłabym chyba liczyć na kolegi kompetencje, czy raczej nie? Natomiast księżyc, a owszem, zaprząta czasami moją głowę, jego plamy jednak znacznie mniej. Resztę wywodów włącznie z osią czasu pomijam milczeniem. To chyba najrozsądniejsze, tym bardziej, że tok myślowy kolegi trochę mnie zmęczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezgryźliwy Re: Taka jest moja koncepcja IP: 80.48.245.* 11.04.04, 18:51 ...Pyrsk ... albo "na zdrowie" lub trawestacja " : no to siup w ten... taki /owaki ..dziub" , etymologicznie to tak idzie od Śląska , Opawy, i Beskidu Śląskiego, funkcjonuje w grupe towarzyskiej raczej dobrych kompanów - górników/kopaczy : swobodnie, na luźnie, z grację i miłościwie ale bez poufałości lub tryumfalizmu lub regionalnch szowinizmów. Taki ciepły"przerwynik podniesieniowy" między wicami ( kawałami i dykteryjkami) i tańcami. Co do innych watków to kij ma zawsze dwa końce, obojetnie jak jest przerżnięty jednak nie wiadomo, jak to jest z kijem - samobijem ! Co do mułów lub osłów to w naszym zoologu w Chorzowie zajmuje się nimi mulnik i są to zacne stworzenia ale nie sądzę, by dobrze się czuły w jaczejce p. prałata albo za przeproszeniem - w towarzystwie panów posłów w naszym Sejmie lub w sondergrupie pana Nałęcza. A co do spraw tzw. wyższego rzędu to odpowiadam, że przyzwyczaiłem się stosować optykę pana Mortona w oglądzie wyczynów jegomości z najwyższej półki polityczno-władczej (duchowej i rządowej) Naszego kraju ale czuję,że to co się wyrabia teraz to moim zdaniem wykracza poza instrumentarium konopielki, kołtuna i apssionaty . To jest tragedia i stan "richtig" taki jak przed 1772 rokiem, gdy Polska uszczuplona została po raz pierwszy o 200 tys km kw.......! A tak w ogóle : to dość tego, bo zaczynam się irytować w czasie tak pięknym. No to PYRSK kielich "Żytniej Exportowej" pani Matyldo, pod tego polskiego ogóreczka - kwaszeniaka , poki jeszcze Nasz Oni Ci Jest .Pozdrawiam Pieknie - Piotr z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 19:36 No, nareszcie masz imię, i to w dodatku ładne. A więc Piotrze, dziękuję za wyjaśnienie tego "Pyrska". To naprawdę ciekawostka etymologiczna. Z Twoich słów pobrzmiewa troska o kraj, ale chyba w szczególności o okolice śląkie. Nasuwa mi się taki wniosek, skoro wspominasz rozbiory I RP. A Sląsk i Pomorze w tym kontekście mają swoją wymowę. Mam rację? Ale z drugiej strony też tematu drążyć nie chcę, ponieważ jak sam piszesz, nie chcesz się irytować. Cieszę się ogromnie, że na koniec naszej dyskusji troszkę się do siebie zbliżyliśmy w sensie oceny politycznej kraju oraz czysto człowieczym. Teraz wiem, że wymieniałam posty z Piotrem z Katowic. Nawet jak to nie jest prawda, jest to znacznie przyjemniejsze. Dzisiaj jesteś weterynarzem, Piotrem z Katowic. Basta. A więc, jak to mawiali starzy Katowiczanie - PYRSK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nizgryźliwy Piotr Re: Taka jest moja koncepcja IP: 80.48.245.* 11.04.04, 19:40 Matyldo, przeprowadź sie na scherp@poczta.fm, czekam - Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 20:51 Przeprowadziłam się, jak prosiłeś, i też czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwain Re: Taka jest moja koncepcja IP: 195.166.232.* 11.04.04, 14:15 Hey, ty masz chyba racje! To ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Taka jest moja koncepcja IP: 67.71.88.* 11.04.04, 14:43 Co ty bredzisz, palancie. Przetoke to ty masz, ale na mozgu. Czy ty jestes pewny, ze twoj ojciec jest naprawde twoim ojcem ??? Moze twoja matka dawala kazdemu? Skad wiesz, ze twoje podobienstwo do sasiada jest przypadkowe?? Mysle, ze powinienes sie leczyc. Moze nawet u tego samego psychiatry, co Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czas na prawde Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.proxy.aol.com 11.04.04, 19:44 Wynajeta (wiadomo przez kogo)"jenteligencja" ukrywajac sie za multi- pseudonimami lzy symbole Chrzescianstwa i obraza poltora miliarda wyznawcow Chrystusa. Niektorzy "jenteligenci" sa tak "jenteligentni" ze robia to za darmo, zeby podlizac sie mocodawcom. Hieny propagandy istnialy od czasu gdy zaczeto poslugiwac sie propaganda. Dzieki nim tak latwo zrozumiec dlaczego Bog patrzyl w milczeniu na Holocaust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Re: Taka jest moja koncepcja IP: 80.111.118.* 11.04.04, 20:39 Koncepcja jest moze i logiczna ale sa wniej bledy. Maria i Jozef byli naprawde malzenstwem. Nie wspomina sie o tym bo koscielnego slubu nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JzU Re: Taka jest moja koncepcja IP: *.dyn.optonline.net 13.04.04, 06:53 Hej Dudala - Twoje prawdziwe nazwisko Jerzy Urban - Patrz konca. "Pan Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy" A swoja droga to jaki ks. Jankowski musi byc wybitny ze tak bardzo potrafi Was zagrzac do boju (jak to Jacek powiadal ...waszego ostatniego) Od zawsze podziwialem odwage Ks. Pralata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.04.04, 09:46 uważaj na to co piszesz, szczerosc jest szlachetniejsza od zakłamamia i hipokryzji jesli sie pisze Zydzi to nie naród ma się na myśli tylko tych co zawinili.Grzech pierworodny tez ciazy na kazdym do momentu Chrztu Swietego. Pozdrawiam Was wszystkich, Chrystus zmartchwystał, prawdziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawro Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 11.04.04, 09:50 ZGROZA!!!. i tacy "ludzie" chcą nauczać o mołości , pojednaniu i przebaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
janwol.1412 Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie 11.04.04, 09:58 Ciało Chrystusa owinięte w flagę narodową! - to graniczy z bluźnierstwem. To świętokradcza próba zawłaszczenia ponadnarodowego symbolu religijnego. Czy któryś z hierarchów Kościoła zabroni wreszcie księdzu Jankowskiemu tych pseudopatriotycznych spektakli nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 11.04.04, 10:02 Polskie barwy narodowe podlegają ochronie prawnej. Może znajdzie się odważny prokurator, który wytoczy księżulowi proces? Taa, wiem, w jakim świecie ja żyję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 13:06 > Ciało Chrystusa owinięte w flagę narodową! - to graniczy z bluźnierstwem. To > świętokradcza próba zawłaszczenia ponadnarodowego symbolu religijnego. Czy > któryś z hierarchów Kościoła zabroni wreszcie księdzu Jankowskiemu tych > pseudopatriotycznych spektakli nienawiści Czy To nie obraża uczuć religijnych niejednego z Polaków? IMO tak. Dlaczego nikt np z LPR nie podnsi krzyku i skałda pozwów do prokuratury? To jest zasadny powód,a nie np. wystawa D.Nieznalskiej(której nie widzieli,ajuż zaskarżyli). Ot i prawdziwe oblicze "prawdziwego Polaka pod jedynym symbolem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judasz Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: 217.116.116.* 11.04.04, 09:59 Drodzy rodacy mowi sie o was, ze jestescie inteligentni i tolerancyjninie, dajcie sie tym obludnym i klamliwym klechom manipulowac, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bog Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.169.65.67.Dial1.LosAngeles1.Level3.net 11.04.04, 10:02 Moze gloaby zrozumiecie ze Polska w tej chwili to wolny kraj i kazdy moze wyrazac swoje poglady,cz to wam sie podoba czy nie. Wiem ze wam homosowieticus z wy7chowania teskni sie do kolejnej komuny,da wam w dupe tak jak poprzednia. jak myslicie ze am dadza prace to sie mylicie ,dla leniow i zlodziei nigdzie pracy niema,a takimi zrobila was wlasnie komuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.acn.pl 11.04.04, 10:10 ????????????????? Kto tu wpuścił tego niedorozwojka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudala do boga IP: 217.98.64.* 11.04.04, 10:22 Twoje poglady krzywdza.Sadzac po IP siedzisz sobie w USA.Jak smiesz obrazac ludzi mieszkajacych w Polsce ? Ja na przyklad nie uwazam siebie za zlodzieja i pijaka.Uogolnianie jest domeną lepperow, jankowskich, rydzykow no i twoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeKa Re: do boga IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 10:46 Z Twojej wypowiedzi wynika, że obrażać można wszystkie nacje poza polską. Dudala, idź i połóż się jako eksponat na grobie Jankowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudala Re: do boga IP: 217.98.64.* 11.04.04, 10:53 to nie tak.Wkur.wia mnie,ze cham siedzi w usa i sie madrzy.Ja w polsce zyje skromnie, ale nie uwazam siebie za lenia i pijaka.A na grobie jankowskiego sie nie poloze bo dla mnie to profanacja jezusa i polska flage łączyc.Boje sie,co bedzie, gdy umrze polski papiez.Nasi narodowcy chyba beda musieli jakąś schizme stworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: do boga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 12:39 Gość portalu: Dudala napisał(a): > to nie tak.Wkur.wia mnie,ze cham siedzi w usa i sie madrzy.Ja w polsce zyje > skromnie, ale nie uwazam siebie za lenia i pijaka.A na grobie jankowskiego sie nie poloze bo dla mnie to profanacja jezusa i polska flage łączyc.Boje sie,co bedzie, gdy umrze polski papiez.Nasi narodowcy chyba beda musieli jakąś schizme stworzyc Tak cię zaślepiło przekonanie o jedynie słusznej (twojej własnej) interpretacji rzeczywistości, że nie zauważyłeś nawet, że Jan Paweł II - niezależnie od subiektywnej oceny jego postaci - NIE JEST polskim papieżem. Jest Polakiem i jest papieżem, ale jako papież jest zwierzchnikiem całego koscioła katolickiego, a nie tylko jego polskiej części. Masz wolne w święta - to usiądź i pomyśl, zanim nastepne głupstwo napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudala Re: do boga IP: 217.98.64.* 11.04.04, 12:55 ze nie jest tylko polskim papiezem to ja wiem.Sadze ,ze zapominaja o tym fanatycy radia maryja i czciciele jankowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: do boga IP: *.proxy.aol.com 11.04.04, 16:42 Dudalo, osobiscie wolal bym obcowac z Lepperami, Jankowskimi, Rydzykami anizeli z takimi blaznami jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyw. Re: Nie strzelać do pianisty...... IP: *.crowley.pl 11.04.04, 10:28 ....robi co może Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Nie smutne. Normalne. 11.04.04, 11:19 Gość portalu: Immortal napisał(a): > Oszołomstwo pewnych ludzi nie zna granic. Chrześcijanin przesiąknięty jadem > nienawiści bliźniego. Smutne to. Sam fakt, że oni mogą tę swoją nienawiść otwarcie głosić i ani Papież ani Prymas ani nikt z hierarchów nie podejmuje prób ograniczenia tej swoistej "wolności słowa" dowodzi, że zarówno Papież, jak i Prymas myślą TAK SAMO, tylko zajmując się polityką nie mogą sobie pozwolić na publiczne i otwarte głoszenie tego swojego myślenia. Przecież KRK jest instytucją niezwykle zdyscyplinowaną i ma sposoby, by spacyfikować w ciągu 48 godzin każdego niepokornego księdza - więc ta niemoc w opisanym przypadku (trwająca już półtorej dekady) dowodzi cichego przyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
suco Re: Nie smutne. Normalne. 11.04.04, 11:44 Najsmutniejsze jest to, że Ci goście maja dość duże poparcie w społeczeństwie, dlatego hierarchia się ich boi ruszyć (mogliby pokazać trochę więcej charakteru, ale to jest szukanie gruszek na wierzbie). Przeraża mnie fakt, że brakuje u nas w kraju pozytywnego myślenia. Ciągle się szuka jakiegoś wroga, który by nam pomógł budować nasza tożsamość. Zauważcie, że hasła, które teraz przymół Jankowski używa przeciw Unii, kiedyś skandowaliśmy przeciw komunie... Kiedy wreszcie wyjdziemy z kryzysu dojrzewania i zaczniemy wierzyć w siebie i budować pozytywnie naszą tożsamość? Mam nadzieję dożyć tego szczęśliwego momentu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Zostawcie Jankowskiego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 12:24 To już dement... Bóg już go "wynagrodził". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: Nie smutne. Normalne. IP: *.red.bezeqint.net 13.04.04, 00:18 niestety masz racje! gdyby jankowski glosil zniesienie celibatu, albo zalegalizowania prezerwatyw to zaraz by go wykospsali, nie byloby poroblemu. A ze tylko nawoluje do nienawisci rasowej, to tylko taki rezolutny urwis :-( kto na to zezwala, przymylka na to oko - jest razem znim. swiadczy to o prawdziwej twarzy "milosci blizniego", bo nie jest wazne ile razy sie powtorzy "milosc blizniego" ale co sie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on jest chory ? Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 11:37 To malutki człowieczek z medalami na piersi popijający "słynne wino???" tyle jest wart co jego owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.mtx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 11:53 Te gargamele niech oddadzą swoje mercedesy,BMW i inne wózki , które pochodzą z uni na cele dobroczynne niech się podzilą swoją pychą głupoty i zakłamania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jaka wiara taki kapłan i na odwrót 11.04.04, 14:43 Napisałeś "Niech się podzielą swoją pychą głupotą i zakłamaniem".Ja się na to nie piszę.Te wartości są dla nich zbyt cenne i niech sobie je zostawią. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 11.04.04, 12:44 Dlaczego takie osoby, jak ks. Jankowski sa na "stanowiskach" w kosciele? Przeciez ten czlowiek pietnyje nienawisc do Zydow, Unii Europejskiej... do blizniego. Nawoluje - usuncie ks. Jankowskiego!!! Wsadzic go z Lepperem i wyslijcie w kosmos!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkwizytor? Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: 217.116.113.* 11.04.04, 13:18 Panie biskupie Goclowski, pan jest gluchy i slepy na te niedorzecznosci, ktore publicznie glosi pana kolega w wierze, znany antysemita polski nr. 1,niejaki "jankowski" siejac nienawisc i glupote wsrod wiernych? Pana komentarz do tego reakcyjnego tzw. grobu panskiego, autorstwa wymienionego j. jest mizernie ubogi w argumenty. Byc moze mysli pan tak samo kak j.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 17:05 "...Wszystkie aspekty społeczne czy polityczne, chociaż mogą być przejawem osobistych przekonań, nie powinny się znajdować na Grobie Pańskim, bo to jest trochę inna treść". To wszystko, na co stać jest Gocłowskiego. Praktykowana moralność na dwie strony w zależności od własnego interesu :)) Zresztą zaprezentowany sposób bycia nie po raz pierwszy i niczego innego spodziewać się raczej nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z/S/P/W/W/T WIELKI JACEK O MAŁYM HENRYKU IP: *.qtn.pl / *.gdm.pl 11.04.04, 13:19 Wiersz Jacka Kaczmarskiego - niestety aktualny również dzisiaj "Księdzu Jankowskiemu po jego kazaniu w kościele św. Brygidy w Gdańsku 11.06.95 Ja - jestem z Moskwy, proszę księdza; Ja, proszę księdza - z Izraela. To mnie z kościoła ksiądz wypędza, Mnie - od Kościóła ksiądz oddziela. Mnie ksiądz obraża i poniża; W ludzkie popioły plując słowem Podważa sens - jedyny - Krzyża W który wciąż może wierzyć - Człowiek. Niech księdzu Bóg, Święta Brygida Odpuszczą winę w swej dobroci. Ja - Polak - Rosjanina, Żyda Przepraszam za to, co ksiądz głosi. 14.06.95" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerber. Re: WIELKI JACEK O MAŁYM HENRYKU IP: 213.76.128.* 11.04.04, 22:31 BARDZO DOBRY TYTUŁ TEMATU. Powinni przeczytać ten wiersz WSZYSCY wypowiadający się na tym forum. Ten wiersz mówi więcej i dobitniej niż nasze wszystkie wypowiedzi razem wzięte. Powinien go przeczytać TEN PAJAC OBWIESZONY NADANYMI SOBIE "orderami". A Jackowi, który dziś zmarł zapalmy świeczke [!] [!] [!] [!] [!] [!] [!] [!] i zmówmy Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Aj, waj, jaka troska o KK i ks. Jankowskiego! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 13:28 Nikt nie troszczy się bardziej o materialne położenie księży niż byli sbecy i useful idiots z kręgu faktów i mitów!!! Jak ks. Jankowski mógł wyrazić się krytycznie o Łunie Europejskiej! Toż to szerzenie nienawiści! Niektórzy tak się wyrobili w rozpoznawaniu schizofrenii bezobjawowej i zoologicznego antykomunizmu, że teraz bez problemu wykryją choćby jeden zarazek nienawiści:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Aj, waj, jaka troska o KK i ks. Jankowskiego! IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 11.04.04, 13:58 Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Aj, waj, cóż za finezyjne uzasadnienie! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 14:15 Cóż za argumentacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.int.pl / 80.51.235.* 11.04.04, 14:05 Ciekawe co tak zabolało Wybiórczą. Pewnie ten cytat o Żydach. Ale chyba Pisma Św. nie zakwestionują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwain Czarne pedaly. IP: 195.166.232.* 11.04.04, 14:09 Zydzi: Chrystus i Maria bardzo interesuja jankowskiego i goclowskiego, ale oni przestali byc dziecmi. Czarne pedaly do du... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak maly do goclowskiego IP: 195.166.232.* 11.04.04, 14:23 tobie baranie tez padlo na mozg - przepraszam, na miejsce gdzie on powinien byc. Glowa cie pewnie baranie nie boli, bo jak pustka moze bolec. Nie martw sie, masz druga glowke, troche mniejsza, choc tam mozgu nie ma. Sorry for you. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb. Re: do goclowskiego IP: 213.76.128.* 11.04.04, 22:37 "Mały polaku" już ci kiedyś pisałem, że jesteś naprawdę bardzo malutki a główki to nie masz chyba wogóle. JESTEŚ NIEPOPRAWNY - NIEŁADNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: To nie Ksiądz IP: *.azory.net.pl 11.04.04, 14:32 Jankowski już dawno utracił zdolność do kapłaństwa i powinien założyć własną sektę nienawiści.Dziwi przyzwalanie na to przez Arcybiskupa.Bez kary nie ma zdolności odróżniania dobra od zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: To nie Ksiądz IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 15:59 Tak. To bardzo słuszna uwaga. Jeżeli chodzi o moralność, to trzeba ze smutkiem stwierdzić, że nie zawsze kościół świeci dobrym przykładem. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Żydzi zabili Żyda i to ich sprawa a mnie to wisi 11.04.04, 14:54 W imię tej jednej śmierci katoliccy misjonarze zadali śmierć milionom niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inis Re: Żydzi zabili Żyda i to ich sprawa a mnie to w IP: 5.5R2D* / *.pg.com 13.04.04, 12:08 Skąd te rewelacje? Pierwsze słyszę, żeby chrześcijańscy misjonarze zabijali kogokolwiek, natomiast tysiace istnień uratowali, np. w Ameryce Południowej chroniąc ludność tubylczą przed konkwistadorami w zarządzanych przez Kościół redukcjach. Polecam lekturę Las Casas'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koozmin Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.04.04, 15:08 Ksiądz Jankowski o chrześcijaństwie nawet nie słyszał, nawet się o nie nie otarł. Tak jak wielu jemu podobnych. Sobór Watykański II to dla nich puste słowo, a imię Jan Paweł II to tylko ładny podpis pod obrazkiem człowieka, którego wszyscy kochamy jak pluszowego misia. Po co mają kogokolwiek słuchać, i tak wiedzą lepiej. Obrażasz moją wiarę, księże Jankowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaEriksfru Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.cm.chello.no 11.04.04, 16:18 Masz zupelna racje pan Jankowski nie zasluguje na miano chrzescijanina a tym bardziej na miano ksiedza.Jest on (jak wielu mu podobnych)przesiakniety jadem nienawisci do wspolbliznich i antysemityzmem.Dziwne to ze jego ,wykonujacego obowiazki kaplana nie obowiazuja podstawowe przykazania.Jednym z nich jest przeciez "kochaj blizniego jak siebie samego...."A moze po prostu pan Jankowski nienawidzi siebie samego.Jest to odchylka w psychice i nalezy go leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planet Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.rich.at / 212.186.203.* 11.04.04, 16:30 A ja mam to wszystko w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: On też IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 17:10 tym.czuby.net/Files/Swf/motylek.swf Ze światecznym pozdrowieniem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk_1937 Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: 81.213.29.* 12.04.04, 18:15 A jest jeszcz dla mnie miejsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.proxy.aol.com 11.04.04, 16:33 Nie od dzis - wiadomo wszystkim,ze ks.Jankowskiego nalezy leczyc.To jest powazna choroba psychiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus biedny , chory , przekretas ...jankowski....... IP: *.rasserver.net 11.04.04, 16:57 do UE nie ale "merciedesiami" jezdzi, potraca ludzi i jako marny "klecha" nawoluje ....do Nienawisci Blizniego Swego.... jako chrzescijanin musze powiedziec wszystkim - Przepraszam za tego GLUPCA.... Wesolych Swiat Dla Wszystkich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABS Re: biedny ,??chory , przekretas ...jankowski..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 18:00 To jest dowód absolutnej hipokryzji i obłudy Kościoła w Polsce. Od lat udają, że nie mogą zrobić porządku z ks Jankowskim oraz z O. Rydzykiem - mimo ich oficjalnej "krytycznej" oceny. Kościół jest najbardziej zhierarchizowaną instytucją, nie tylko w Polsce ( tu zwłaszcza! ) i wprowadzenie elementarnej dyscypliny nie jest żadnym problemem. Ale to trzeba CHCIEĆ! Tymczasem większość biskupów skrycie popiera Rydzyka i identyfikuje się z błazenadą ks. Jankowskiego. Oni są z nimi!!! Reszta jest lipą, fałszem i obłudą wobec Narodu! Przy okazji - jakie jest zdanie Papieża - Polaka w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukon Re: Dziekuje, Polace. IP: 5.5R* / 212.199.28.* 12.04.04, 18:31 Nie spodziewalem sie spotkac taka reakcje na dzieje Jankowskiego ze strony polakow. Jestescie madrzy, serdeczni i zyczliwi w stosunku do innych. Zycze wam wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Brak sprzeciwu episkopatu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 18:02 Przykre, że episkopoat i biskup Gocłowski nie są w stanie powiedzieć zdecydowane NIE poglądom księdza Jankowskiego, które obrażaja chrześcijaństwo i Jezusa Chrystusa. Ludzie jak Jankowski, Rydzyk, Lepper działaja na szkodę interesów Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artuzr Re: Brak sprzeciwu episkopatu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.04, 18:22 w zasadzie nie jest zle ze ten swir cos takiego robi, udawadniajac ze polska na swoisty sposob jest krajem nieskonczonych mozliwosci a glupota i warcholizm od XVIII trwaja w narodzie niezmiennie. Im bardziej ktos jest w polsce antypanstwowy i anarchiczny tym staje sie bardziej popularny patrz plejada Rydzyk, Jankowski, Lepper. Jak dobrze zrobilem ze wyjechalem a po wylaczeniu internetu moge ten koszmar zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Brak sprzeciwu episkopatu IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.04, 18:27 Pisz w przyszłości, proszę, nazwę Twego ojczystego kraju, przez duże P. Mimo wszystko Polska na to zasługuje. Dziękuję z góry i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Brak sprzeciwu episkopatu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.04, 20:25 ojej matylda, jak juz sie nie ma do czego przyczepic to sie czlowiek przyczepia do nieistotnyych szczegolow internet to platforma nie formalna duza czy mala pisownia nie gra roli. Ale widze ze krytyka zabolala, jak dobrze ze mnie tam nie ma i spieprzylem z tego domu wariatow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukon Re: Sam wyemigrowales, czy to cie wyrzucili? IP: 5.5R* / 212.199.28.* 12.04.04, 18:58 w zasadzie nie jest zle ze ten swir cos takiego robi, udawadniajac ze polska na > > swoisty sposob jest krajem nieskonczonych mozliwosci a glupota i warcholizm od > XVIII trwaja w narodzie niezmiennie. Wypowiedzi 99% obecnych na tym forum ludzi musza Ci udowodnic wlasnie ten fakt, ze Polska i Polace nie tkwia umyslowo w czasach inkwizycji. Jestes z tego gatunku ludzi, ktorych kazde niepowodzenie ich kraju ojczystego (chociaz wlasnie w tym przypadku nie chodzi o zadne niepowodzenie) upewnia w slusznosci podjetego przez nich kroku - emigracji. Ja tez jestem w pewnym sensie emigrantem, nie z Polski, "od sasiedzi". Lecz wstydzilbym sie napisac tym ludziom, razem z ktorymi uroslem cos takiego : "Obecnosc przy wladze Lukaszenki udowadnia ze wasz poziom intelektualny jest bliski do poziomu robaka, wy i wasze panstwo demonstruja frygidnosc umyslowa, jestescie bydlactwem, etc." To, ze nie spostrzegasz w odzyskanym "raju" zadnych wad swiadczy tylko o tym, ze jestes idiota, i juz nie Internet, a same zycie wkrotce Ci udowodni, ze na Swiecie nie brak brudu i glupstw, a emigracja przed tym nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Brak sprzeciwu episkopatu IP: *.proxy.aol.com 11.04.04, 18:40 Jesli ty w dzialaniu jednego ksiedza, osobliwego oryginala oceniasz interesy Polski, tzn. nie masz o nich "zielonego pojecia". Takich oryginalow np. w swiecie artystycznym na swiecie jest bez liku. W tym panstwie konstytucyjnie i zgodnie z podpisanym konkordatem kazdy urzednik kosciola ma prawo swojej interpretacji i swego przekazu. Spektakl nienawisci dotyczy bardziej forumowiczow, niz interpretatorow grobu Chrystusa jednej z x parafii KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Abp Gocłowski o Grobie Pańskim ks. Jankowskie IP: *.kabel.telenet.be 11.04.04, 18:41 Przeciez to juz nie pierwszy raz... Czy nie mozna cos z tym w koncu zrobic? Pewnie nie mozna... tak samo jak z Radiem Maryja... Rydzyk i Jankowski to elementy szkodliwe dla Kosciola, Polski i Spoleczenstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sibi Cenzura IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 20:13 W Polsce jest moda na cenzurowanie kontrowersyjnych dzieł sztuki. Dlaczego dzieła księdza Jankowskiego nie wpisują się w tę tradycję. Przecież można przyjść i rozmontować ołtarz tak jak to zrobiono z dziełem Cattelana w Zachęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk_1937 Re: Cenzura IP: 81.212.253.* 11.04.04, 21:14 Jestem pewien ze Jankowski jest Masonem,robi wszystko by ludzie nienawidzili Prawdziwy Kosciol Polskii. Widziano go w Lozy"Wolna Europa" pracujaca w jezyku niemieckim na wschodzie Gdanska! Kto pomoze by go zdemaskowac????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibibobi Artysta Jankowski IP: *.pl / *.kursor.pl 11.04.04, 21:14 Gdbyby taki wystrój Grobu Pańskiego zaprojektował i wystawił jakis artysta, to w oka mgnieniu kilkadziesiąt, kilkaset osób poczuło by się urażonych z powodu bezczeszczenia i profanacji symboli religinych. "Prawdziwi katolicy" złozyli by stosowne zawiadomienie do prokuratury. Ale jak artystą jest ks. Jankowski to nikomu to nie przeszkadza ? nie rani niczyich uczuć religijnych ? Ot i cała Polska obłuda ! Odpowiedz Link Zgłoś