Dodaj do ulubionych

Ścigany Jerzy Antoniak

IP: *.client.comcast.net 14.04.04, 03:24
Kourpcja i tyle. Nawet polcicji w tym kraju nie mozna zaufac...gdzie jest
sprawiedliwosc.???
Obserwuj wątek
    • inaww Ścigany Jerzy Antoniak 14.04.04, 03:40
      Ta relacja brzmi jak niewiarygodny scenariusz kiepskiego filmu! Ciekawe jaki
      będzie ciąg dalszy? Należało by się spodziewać, że kilka osób dyscyplinarnie
      zostanie zwolnionych z pracy w policji i tamtejszej prokuraturze z dożywotnim
      zakazem pracy w szeroko rozumianym wymiarze sprawiedliwości. A następnie że
      przeczytamy o głośnym procesie przeciwko skorumpowanej grupie przestępczej...
      Albo może PiS i LPR zażądaja powołania następnej komisji śledczej? No co?
      Pomarzyć nie wolno?
      • Gość: STRASBURG Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.dyn.optonline.net 14.04.04, 03:49
        Od jutra osoby te zatrudnione w PANSTWIE PRAWA ?-sa zawieszone do wyjasnienia
        sprawy bo oni nie pracuja oni sa zatrudnieni.
        • Gość: .... Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 06:48
      • Gość: nikt Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 23:29
        Moze ta relacja brzmi jak kiepski kyminal lub SF ale niestety taki mamy kraj,
        taka policje - dziennikarz moze zbadac sprawe jak trzeba, panowie policjancji
        (z calym szacunkiem) chyba nie moga albo raczej nie chca(jak domniemam z
        artykulu). Pewnie padna teksty o tym ze malo zarabaja itd itp., tylko co to ma
        do rzeczy i czy dlatego ze mam mala pensje ktos niewinny musi cierpic. Wczoraj
        w jednej ze stacji TV byl program o podobnej tematyce - niewinni ludzie chyba
        dzieki m.in. nieprofesjonalizmowi funkcjonariuszy przesiedzieli niewinnie chyba
        rok.
    • Gość: cK Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.fbg.net 14.04.04, 03:49
      brawo gazeta. byc moze dzieki wam niewinny chlopak bedzie mogl przestac sie
      ukrywac. a skorumpowani funkcjonariusze i urzedasy z palestry trafia za
      kratki...
      • Gość: 007 Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 23:11
        Chodzenie na latwizne to chyba specjalnosc niektorych (jesli nie wiekszosci)
        polskich funkcjonariuszy. Nie powinno wiec dziwic takie podejscie do sprawy.
        Niestety jest to przykre ze niewinni cierpia(na co wskazuje artykul). Dzieki
        Bogu w dzisiejszych czasach istnieje prasa i chyba w niej nadieja - BRAWO GW!

• Gość: josef Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.proxy.aol.com 14.04.04, 03:51
      To jest ta jedna z odmian tej sqrwynskiej polskiej mafii gliniarsko-prawnej.
      W tym pierd... kraju na uklady nie ma rady.
      • Gość: krolicek Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.kalisz.mm.pl 16.04.04, 21:26
        josef w krotkich slowach idealnie ujal stan naszego panstwa. Nic dodac nic
        ujac. Chyba przylacze sie do wyznajacych haslo HWDP!!!!!!!
    • Gość: zandarm Nawet policji? Policji przede wszystkim nie ufam,a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 03:53
      a mam ku temu solidne podstawy. Policja: okrada pijakow, kradnie radia na
      wypadkach i na parkingach policyjnych, bierze lapowki, wlepia na sile mandaty
      spokojnym obywatelom (czesto za nie popelnione wykroczenia, wmowione), nie ma
      kultury. Nie lubie naszej policji, kiedys lubialem, ale sami do tego
      doprowadzili... zaczelo sie od tego, jak przyjechali pijani w sztok radiowozem
      na interwencje do sasiada (ktoremu ktos wybil szybe w aucie).
    • Gość: jaryf Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.midltn01.ct.comcast.net 14.04.04, 04:02
      zle sie dzieje w panstwie Szczecin.
      • Gość: KEMAR Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.ne.client2.attbi.com 14.04.04, 04:17
      • Gość: KEMAR Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.ne.client2.attbi.com 14.04.04, 04:25
        Polska jest panstwem, w ktorym mozna sie wymigac od mandatu dajac lapowe
        policjantowi, albo od cla dajac lapowe celnikowi. Wniosek prosty - Miller i
        Kwasniewski kradna. Ale ktos te lapowki daje i ktos tych panow wybiera. Moze
        po prostu polska kultura to lubi. Ja do Polski przyjezdzam tylko po to zeby
        zobaczyc sie z rodzicami. Inaczej moja noga by tam nie stanela. Po kazdym
        ladowaniu na Okeciu wymiotowac sie chce widzac celnikow bioracych lapowy (a
        widze to za kazdym razem). Ten kraj nie dorosl do praworzadnosci. Da lapowe
        sedziemu Antkowiak to bedzie wolny (sam dostalem propozycje lapowki w sadzie
        polskim). To sa polskie jaja. Ale czego sie spodziewac po pomiocie PZPR?
    • Gość: abwprl Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.tnt6.bne1.da.uu.net 14.04.04, 04:20
      Jawność przedstawienia sprawy grozi bezpieczeństwu państwa.Przecież za sprawcą
      tego przestępstwa stoją pracownicy policji i prokuratury.
    • Gość: Rokita I jak tu nie chciec Leppera, jak nie ma Hitlera? IP: *.proxy.aol.com 14.04.04, 04:37
    • Gość: polonus komendant to zapewne czerwony trep koles millera.. IP: *.rasserver.net 14.04.04, 05:04
      oni miliony kradna i nic sie nie dzieje a chlopak nic nie zrobil i juz jest w
      tzw. DUPIE..... .
      ludzie wyobrazcie co sie bedzie dzialo jak wybierzecie leppera i jego
      glupkow!!!
      • Gość: XYZ mylisz sie polonusie IP: 212.14.0.* 14.04.04, 14:32
        Komendant Wojewódzki Policji, pan Gorgiel, to pierwszy klęcznik Szczecinia,
        ustanowiony na stolcu za pana Komołowskiego, nie do ruszenia z racji powiązania
        z Kurią. Większość szczecińskiej prokuratury to zaciąg Kaczyńskiego, z
        niejasnych dla mnie przyczyn nie ruszony.
    • Gość: Emeryt Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.inter / 80.48.110.* 14.04.04, 05:31
      Najprościej zwinąć jakiegoś studenta, ucznia, emeryta, rencistę. I to przez
      jakieś widzimisie prokuratorka czy sędziego. Konieczna jest w Polsce ustawa o
      odpowiedzialności materialnej wszelkiej maści urzedników (w tym także sędziów i
      prokuratorów). I nie w tym nic, co naruszałoby niezawisłość sądów. Specjalnie
      powołany urząd badałby, czy zgromadzone dowody pozwalają na takie postępowanie.
      Przecież oglądając np. program pod napięciem wybitny znawca prawa i wykładowca
      stwierdza:
      To jest ośmieszenie Temidy. Gdzie ten prokurator czy sędzia uczyli sie prawa?
      Czy zatem o to chodzi?
      Dlatego te problemy trzeba śmiało stawiać na zebraniach wyborczy i domagać sie
      od parlamentarzystów uchwalenia tego prawa. Prawo niekontrolowane przeradza się
      w bezprawie.
      • Gość: sędzia Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.04.04, 07:48
        A kto miałby być w tym "specjalnie powołanym urzędzie"? Dzielni dziarscy
        emeryci, nasi uczciwi politycy czy może adwokaci mafii?
        A ja mam takie pytanie: skoro chłopak jest niewinny to czemu się ukrywa? Każdy
        normalny człowiek w takiej sytuacji zgłasza się na policję - ja bym tak zrobił.
        Sam fakt ukrywania się podejrzanego to już jest przesłanka na areszt - bo
        oznacza utrudnianie postępowania.
        A czy czasem w tej sprawie Sąd Okręgowy nie zastosował aresztu z uwagi na fakt
        ukrywania się podejrzanego?
        Odpowiedzialność sędziów za błedne decyzje już istnieje. Jeżeli sędzia popełni
        błąd w wyniku swego niebalstwa to traci pracę i to łącznie z uprawnieniami
        emerytalnymi.
        A odnośnie owego "wybitnego wykładowcy prawa", to posadził bym pana Profesora
        UW za stołem sędziowskim. Dał mu do obsądzenia 2.000 spraw rocznie (czyli tyle
        ile robi przeciętny asesor w dobrym sądzie), albo choćby jedną sesję
        wykroczeniową, na której jest do rozpoznania 40 spraw jednego dnia i jak by
        mądry pan Profesor sobie poradził nie popełniając żadnego błędu to bym uznał,
        że ma prawo mnie krytykować...
        • Gość: Prinsik Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.04, 08:06
          SWOJ SWOJEGO BRONI
        • Gość: KGB Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 09:26
          Łatwo mówić. Ciekawe jak ty byś zareagował "sędzio" gdyby cię tymczasowo
          wsadzili do celi, gdybyś nic nie zrobił? Gdyby się dał zamknąć ta sprawa by nie
          wypłyneła zapewne w prasie i chłopaka by sie skazało za nic i posadziło w imię
          obrony dupy jakiegoś cwaniaka.

I nie pieprz mi tu sędzio o sprawiedliwości bo mojego kolegę skazano za
          zniszczenie samochodu. Pic w tym że jak samochód niszczono to ten kolega leżał
          u mnie pijany w trupa i spał. Nie przeszkadzało to w sakazaniu go (ciekawe na
          podstawie jakich dowodów?), pomimo tego że obrońca z urzędu sie nie stawił na
          sprawie ani wcześniej nie można było się z nim skontaktować. Kolegi oczywiście
          nie poinformowano o jego prawach.

Więc do dupy ta twoja sprawiedliwość jeśli za swoje wyroki nie odpowiadasz,
          albo kończy się na dywaniku u szefa. Czy ty zdajesz sobie sprawę czym jest dla
          19-latka pobyt w areszcie? Ja wiem że ty cwany jesteś bo masz immunited a do
          tego znasz doskonale swoje prawa i policjanci czy prokuratorzy przy tobie
          biegają na baczność. Ale wyobraź sobie "o sprawiedliwy" że zwykłych ludzi
          traktuje się w komisariatach przedmiotowo, prokuratury umarzają wszystkie
          śledztwa w sprawie przępstw popełnianych przez policję (czy np. przykucie kogoś
          na 12h do kaloryfera bez możliwości wyjścia do toalety nie podpada pod
          paragraf?)

Powiem tyle:Ja też bym się na jego miejscu ukrył i poleciał z tym do prasy.
          A tym co próbowali mnie wrobić gnębił bym do końca życia.

Co do instytucji kontrolującej sędziów sprawa jest prosta. W wypadku kontroli
          sprawa była by rozpatrywana przez innych sędziów (np.z innego województawa).
          Skład był by losowy, a personalia sędziego który problematyczny wyrok wydał i
          stron w sprawie były by niejawne. Sam sędzia i strony też by nie wiedziały że
          sprawa jest badana.
          Komisja wydawała by opinię czy wyrok nie mył grubymi nićmi szytą chamówą, czy
          też wynikał z braku kompetencji (co często wynika z pierwszego), czy też sędzia
          się pomylił bo po prostu przepisy były niejasne.

Taki sędzi powinien za swoje niedbalstwo odpowiadać finansowo i to z urzędu.
          Natomiast z sprzeniewierzenie się prawu, w sprawach ewidentnych powinien nie
          tylko wylatywać dożywotnio z pracy, ale też stawać przed sądem.

Acha. Antoniakowi radzę założyć stronę internetową i na niej sprawę opisać wraz
          z nazwiskami policjantów sędziów i prokuratorów - wraz z ich postępowaniem w
          tej sprawie. Oczywiście strona jest anonimowa i ty nic o tym nie wiesz... hehehe
          A potem adresy do prasy! A na pierwszym miejscu napisał bym do "NIE" Jerzego
          Urbana - no to wtedy pani prokurator by się posrała ze strachu... buhahaha.
          Zresztą wysyłam link Urbanowi niech wie :D
        • stefan4 2000 spraw na głowę 14.04.04, 10:53
          sędzia:
          > A ja mam takie pytanie: skoro chłopak jest niewinny to czemu się ukrywa? Każdy
          > normalny człowiek w takiej sytuacji zgłasza się na policję - ja bym tak
          > zrobił.

Nie rozumiesz czemu?! To zbyt mało wiesz o tym kraju, żeby rozstrzygać jego
          spory. Pewnie, że TY byś się zgłosił i jeszcze by Ci się tam kłaniali w pas.
          System społeczno-polityczny Państwa jest ustawiony miękkim w Twoją stronę a
          ostrym i brudnym sw stronę słabych. Nie wiesz o tym?

sędzia:
          > A odnośnie owego "wybitnego wykładowcy prawa", to posadził bym pana Profesora
          > UW za stołem sędziowskim. Dał mu do obsądzenia 2.000 spraw rocznie (czyli tyle
          > ile robi przeciętny asesor w dobrym sądzie)

Jeśli asesor obsądza 2000 spraw rocznie, to to nie jest żaden ,,dobry sąd''
          tylko fikcja. Gdyby tego asesora zwolnić z pracy a w celu wydania wyroku rzucać
          monetą, to wyroki byłyby równie ,,sprawiedliwe'' a koszty niewspółmiernie mniejsze.

- Stefan
        • gwizdki Re: Ścigany Jerzy Antoniak 14.04.04, 11:52
          zglosilbys sie na policje i trafilbys do aresztu. nie umiesz czytac? wyszedl za
          kaucja, następna instancja kazała wsadzić go znów. siedziałby iks miesięcy do
          sprawy (bo tak to sie odbywa i jeśli jesteś sędzią to o tym wiesz), bo nagonki
          i sledztwa napiera sie do momentu schwytania delikwenta, potem on sobie
          najczesciej gnije czekajac na sprawe nawet ponad rok! powiesz mi ze tak sie nie
          dzieje? jak chlopak mowi, ze korzystal z internetu a gliniarz zapisuje ze
          wysylal smsy?

wiec zglosilbys sie na policje, poszedlbys siedziec i w swietle polskiego prawa
          zostalbys jeszcze skazany.

sytuacja z zycia wzieta: prokurator chce przesluchac swiadka, nie zadaje sobie
          trudu ustalenia jego adresu, tylko sle wezwania na adres gdzie swiadek nie
          mieszka juz 6 lat. wezwania oczywiscie trafiaja w kosmos. prokurator dochodzi
          do wniosku, ze oto ma swojego sprawce, ktory nie chce sie dac przesluchac, tzn
          ze sie ukrywa. i za czlowiekiem wychodzi list gonczy. chlopak 13 (!!!!)
          miesiecy chodzi po ulicach i nie ma o tym pojecia. po 13 miesiacach do jego
          pracy przychodza policjanci w cywilu i wyprowadzaja go w kajdankach. trafia do
          aresztu. prokurator stawia mu zarzut. chlopak sie nie przyznaje. w tym czasie
          matka chlopaka zalatwia adwokata ktory (!!!!) nie jest dopuszczany do chlopaka,
          nie pokazuje mu sie akt, wrecz dochodzi do tego, ze prokurator wysyla matke i
          adwokata do aresztu, daje pozwolenie na widzenie na dzien i godzine o ktorych
          wie, ze teraz juz podejrzany nie bedzie w areszcie tylko w prokuraturze i w
          sadzie!!!! adwokat zna jednak prokuratora i nie daje sie wkrecic, rząda dostępu
          do akt, ktorego nie dostaje. jedzie na posiedzenie sadu, bronic swojego klienta
          nie znajac nawet akt! posiedzenia na ktorych orzeka sie o areszcie tymczasowym
          to tasmociag - odklepywane sa kolejne wnioski prokuratorow o aresztowania,
          adwokat na szczescie zna sie na tym co robi i chlopak unika aresztu. gdyby nie
          adwokat - siedzialby ponad rok czekajac na sprawe.

na drugi dzien, kiedy wiadomo, ze chlopak nie bedzie siedzial i ze adwokat
          jednak bedzie musial zobaczyc akta - te gina! w warszawie, w prokuraturze przy
          kruczej akta sobie po prostu gina. tydzien pozniej odnajduja sie, z trescia nie
          pozwalajaca na postawienie zarzutow.

sprawa nie drgnela od tamtej pory. chlopak wylecial z pracy, spedzil milo czas
          w kryminale, do tej pory nie ma paszportu. aktu oskarzenia nie ma. polski
          wymiar sprawiedliwosci czeka chyba na przedawnienie.

prokurator nazywa sie Wieśniakowski, wciąż pracuje przy Kruczej, wczesniej
          pracował na Mokotowie.
          • Gość: http://pamietamy.t Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.ok.shawcable.net 14.04.04, 12:06
            ciekawe czy g wybiorcza napisala by o zwyklym
            J.A a nie synku bogatych rodzicow z kontaktami
            z bylymi sedziami
            a kasa leci
            czy pan adwokat byly sedzia to nie stary ubek
            czy wniosl o wylaczenie sedziow od sprawy jako
            popdejrzanych o tasmowe wiezienie niewinnych
            ludzi przy pomocy aresztu?

na marginesie ze sprawy rywina ewidentna jest wina
            mullera kwasniewskiego i kurczuka
            czy zostali osadzeni?
            w panstwie judenratu jest to retorycznym pytaniem
            kft.umcs.lublin.pl/stona/zaglada/judenrat.html
            pamietamy.tripod.com
            • Gość: snajper Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.kbpauk.ru 14.04.04, 12:10
              ale o co ci chodzi gosciu z dziwnym nickiem?
              • Gość: http://pamietamy.t Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.ok.shawcable.net 14.04.04, 12:51
                o to aby nie bylo chetnych na snajperow
                i by pamietano o tym ze snajperzy to zabojcy i mordercy

pamietamy.tripod.com
        • Gość: Graf Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.04, 11:59
          To jest kompletna beszczelnosc!!!Oficjalnie przyznaje sie do popelniania
          bledow!!!A gdzie morale?Krzywda ludzka?
          Ilosc spraw nie jest okoliznoscia lagodzaca,panie pseudo sedzio!

Gość portalu: sędzia napisał(a):

> A kto miałby być w tym "specjalnie powołanym urzędzie"? Dzielni dziarscy
          > emeryci, nasi uczciwi politycy czy może adwokaci mafii?
          > A ja mam takie pytanie: skoro chłopak jest niewinny to czemu się ukrywa?
          Każdy
          > normalny człowiek w takiej sytuacji zgłasza się na policję - ja bym tak
          zrobił.
          >
          > Sam fakt ukrywania się podejrzanego to już jest przesłanka na areszt - bo
          > oznacza utrudnianie postępowania.
          > A czy czasem w tej sprawie Sąd Okręgowy nie zastosował aresztu z uwagi na
          fakt
          > ukrywania się podejrzanego?
          > Odpowiedzialność sędziów za błedne decyzje już istnieje. Jeżeli sędzia
          popełni
          > błąd w wyniku swego niebalstwa to traci pracę i to łącznie z uprawnieniami
          > emerytalnymi.
          > A odnośnie owego "wybitnego wykładowcy prawa", to posadził bym pana Profesora
          > UW za stołem sędziowskim. Dał mu do obsądzenia 2.000 spraw rocznie (czyli
          tyle
          > ile robi przeciętny asesor w dobrym sądzie), albo choćby jedną sesję
          > wykroczeniową, na której jest do rozpoznania 40 spraw jednego dnia i jak by
          > mądry pan Profesor sobie poradził nie popełniając żadnego błędu to bym uznał,
          > że ma prawo mnie krytykować...

• Gość: natural7 Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.twp.olsztyn.pl 14.04.04, 12:50
          Twoje statystyki są śmieszne porównaj je do sędziego amerykańskiego. Jak ktoś
          nie umie pracować w swoim zawodzie to niech go zmieni.
        • Gość: M Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: 212.87.3.* 14.04.04, 18:39
          > Dał mu do obsądzenia 2.000 spraw rocznie (czyli tyle
          > ile robi przeciętny asesor w dobrym sądzie), albo choćby jedną sesję
          > wykroczeniową, na której jest do rozpoznania 40 spraw jednego dnia.

2000 spraw rocznie i 40 dziennie to 50 dni pracy. Jak się jest raz tygodniowo w
          pracy to można w międzyczasie pomyśleć...
          A ile z tych spraw to przypadki typu mojego. Kiedy wyłudzono ode mnie
          pieniądze. Mimo przedstawienia wszelkich dowodów (podpisu otrzymania ode mnie
          pieniędzy, nie wywiązania się z umowy, przyznania się do winy osoby oskarżonej,
          itd.) sprawa trwała 2 lata i zakończyła się warunkowym uniewinnieniem ze
          względu na niska szkodliwość społeczną. A można było zakończyć po miesiącu.
    • Gość: ja Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.us.wroc.pl / *.us.wroc.pl 14.04.04, 07:27
      Policja i Straż Miejska w Polsce są od gonienia właścicieli psów
      chodzących "przy nodze" i emerytOw handlujących pietruszką na chodniku a nie od
      ścigania bandytów.
    • Gość: jenisej Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 07:55
      A co robią w tej sprawie ministrowie Kurczuk i Oleksy? Czy w tym kraju nic do
      cholery nie może działać tak jak powinno? Oczywiście ja wiem co powie towarzysz
      Oleksy: że tu nie można wydawać pochopnych opinii, że nie można bezpodstawnie
      oskarżać "Czyraka", bo takimi bezpodstawnymi oskarżeniami to można porządnemu
      człowiekowi życie zmarnować. A że jakiś Jurek Antoniak się musi ukrywać, to co
      tam, krzywdy mu od tego nie będzie.
      Prokurator Kurczuk dzisiaj powinien zdymisjonować tych "tajnych-bez-powodu"
      prokuratorów, a towarzysz Oleksy panią Bogusię za dzwonienie do byłego
      policjanta i informowanie go o sprawie, a takze za brak nadzoru nad
      podlegajacymi jej funkcjonariuszami. Dziwne ze prywatny detektyw wszystko
      wytropil, a policja jakos ma z tym problem.
      I rada dla ojca Jurka: skontaktowac sie z detektywem Rutkowskim: on nie tylko
      odda niemrawej komendant Bogusi Czyraka i tego zlodziejaszka ktory naprawde
      rąbnął Mondeo, ale przede wszystkim zrobi z tego spektakl medialny, kazdy
      Dziennik, Fakty, Wiadomosci poinformuje o tym w czolowce. NIezaleznie od tego,
      wokol sprawy robic maksymalnie duzo szumu, informujac wszystkie mozliwe media,
      zeby pani Bogusia nie miala tak latwo, w kryciu albo przynajmniej w malym
      przykladaniu sie do tej sprawy, a prokuratorzy w utajnianiu calej sprawy.
      No i jeszcze na koniec: wypada miec nadzieje ze wszyscy ci, ktorzy w tej
      sprawie nie dzialali tak jak powinni, maja dzieci, i tym dzieciom (choc one w
      sumie niewinne) kiedys jacys ludzie tez tak "pomoga" jak ich rodzice "pomagaja"
      Jurkowi.
    • Gość: janek prokuratura nigdy nie była reformowasna IP: *.brzesko.net.pl 14.04.04, 08:06
      bylem w podobnej sytuacji oskarzonego,pomimo podania w slectwie szczegołow nik
      ichnie sprawdzał dopiero w trakcie postepowania sadowego na moj koszt zostali
      wezwani sprawcy wyjasniajacy okolicznosci .ktorym to prokuratot nie zadał nawet
      jednego pytania, dla mnie i wielu ludzi podobnie prokuratura to grupa nieukow
      i leni do tego skorumpowanych ktorych w trybie pilnym powinno sie odesłac na
      bezrobocie
      • ja_aska Re: prokuratura nigdy nie była reformowasna 14.04.04, 08:21
        Tego sędziego (co się wpisał) chyba pogięło. "Zgłosiłby się na policję"," Nie
        ukrywałby się" - co ma zrobić 19 letni chłopak który nigdy nie był karany? Dać
        się zamknąć na wiele miesięcy? Siedzieć w pudle za niewinność z prawdziwymi
        kryminalistami? Czemu takie palanty dają takie fajne życiowe rady? Może gdyby w
        Polsce Palantownia Prokuratura i Sędziowie wykazali minimum zaangażowania nie
        byłoby "ośmieszania Temidy". Czemu ty my szare żuczki mamy jej nie ośmieszać?
        Przecież genialnie robi to sama!@
        • Gość: sędzia Re: prokuratura nigdy nie była reformowasna IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.04.04, 08:56
          Proszę nie mieszać prokuratury z sądami. To są dwie różne instytucje.
          Nie znam tej sprawy więc nie wiem jakie były tak naprawdę powody zastosowania
          aresztu. Znam natomiast naszych dziennikarzy i wiem, że czasem przedstawiają
          fakty delikatnie mówiąc jednostronnie.
          Ja bym się jednak zgłosił na policję, szczególnie jeżeli rzeczywiście okazania
          były tak schrzanione jak to jest opisane w artykule. W takiej sytuacji każdy
          rozsądny prokurator uchyli areszt bo jeżeli tego nie zrobi to narazi się na
          postępowanie dyscyplinarne - a Skarb Państwa zapłaci gigantyczne odszkodowanie.
          Ukrywać nie można się w nieskończoność. Prędzej czy później policja (nawet
          nasza) tego chłopaka przez przypadek złapie i wtedy fakt ukrywania się będzie
          wykorzystany przeciwko niemu jako uzasadnienie decyzji o areszcie oraz
          uzasadnienie dla odmowy wypłaty odszkodowania z tytułu niesłusznego
          aresztowania.
          Postępowanie w przedmiocie tymczasowego aresztowania jest w polskim prawie
          uregulowane źle - jest obarczone bardzo dużym ryzykiem błędu. Sędzia ma
          obowiązek podjąć decyzję w 24 godziny i to z reguły nie widząc podejrzanego na
          oczy, dysponując szczątkowymi materiałami będącego jeszcze w powijakach
          śledztwa czy dochodzenia.
          A tak jeszcze powiem, że na dogłębne zaangażowanie w każdą sprawę polski sędzia
          po prostu nie ma czasu w sytuacji kiedy prowadzi naraz kilkaset spraw. Błędy
          się zdarzają i niestety będzie ich coraz więcej bo sytuacja szczególnie w
          dużych sądach jest po prostu tragiczna. 8.000 polskich sędziów ma do
          rozpoznania 9 milionów spraw. Samych spraw karnych jest 1,3 miliona. Ale kogo
          to obchodzi...
          • Gość: KGB Sędzia mądrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 09:35
            Aha!

Prosta sprawa!

Nie mam czasu to gościa do aresztu a potem sie zobaczy.

Przecież to tylko kilkadziesiąt dni.

Na uczelni sie reaktywuje - napewno go przyjmą z otwartymi rękami po tym jak
            policja wyrobi mu opinię złodziej samochodów!

A jak go zwolnią w międzyczasie z pracy to przecież też go znowu przyjmą.

Świat jest taki piękny!!! :)

ps: Może powinieneś zmienić zawód?
          • gwizdki Re: prokuratura nigdy nie była reformowasna 14.04.04, 12:04
            pewnie! proponujesz niewinnemu czlowiekowi, zeby poszedl siedziec, bo 'tak
            bedzie lepiej dla niego'! dobry jestes.
          • Gość: http://pamietamy.t Re:muchy srali , bedzie wiosna. wystarczy przeczyt IP: *.ok.shawcable.net 14.04.04, 12:15
            przeczytac artykul bylego prezesa sadu najwyzszego
            strzebosza
            tylko jka zwykle w polsce co on robil
            jak mogl cos zrobic
            to samo dotyczy niejakiego zolla
            nieroba jesli nie kanalie rowna mullerowi na urzedzie RPO

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Jensen CZYRAK !!!! TY BANDYTO !!! IP: 217.153.54.* 14.04.04, 08:20
      Jak Cię złapią to Ci w więzieniu z d***y jesień średniowiecza zrobą !
      • Gość: vvv personali proszę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 09:38
        Ponieważ to jest anonimowe forum proponuję podać tutaj do publicznej wiadomości
        nazwiska naszych dzialnych stróżów prawa i prokuratorów, a takrze sędziego.
        Śmiał. Redakcja i tak nie odpowiada za treść komentarzy (i tegto co pisze
        czesto również - ale to inna sprawa ;)
        • Gość: glogus Re: personali proszę :) IP: *.pl / *.smsnet.pl 14.04.04, 17:45
          prokurator nazywa się Halina Nowak a nasza wspaniała pani komendant to
          Bogusława Bonter. Natomiast mama Czyraka to pani Cyrulewska a tata to komendant
          Kilarski. W razie potrzeby służę informacją
    • Gość: leo powtórka z PRL-u IP: *.kosnet.pl / 195.136.50.* 14.04.04, 08:36
      wracają SB-eckie metody wymiaru sprawiedliwości ?????????????
      • Gość: http://pamietamy.t Re:a kiedy odeszla sbecja, chyba do okraglego stol IP: *.ok.shawcable.net 14.04.04, 12:22
        aby zawrzec pakt o nie agresji przy wspolnym rodzinnym korycie z michnikiem
        i ferajna

pamietamy.tripod.com
    • zhk OH SNRÓD W POLICJI... 14.04.04, 09:18
      • Gość: kotkubus Re: OH SNRÓD W POLICJI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 09:40
        Mnie ciekawi jeszcze jeden wątek. Chłopak się ukrywa (czemu się nie dziwię) i
        nie zgłasza na egzamin. Za to zostaje skreślony z listy studentów. Co Wy na
        to, studenci i pracownicy uczelni? Sama jestem nauczycielem akademickim
        (Uniwersytet Wrocławski) i wiem, że nie skreśla się studenta za nieobecność na
        jednym egzaminie, jest jeszcze cała masa innych "kar pośrednich".
      • ja_aska Re: OH SNRÓD W POLICJI... 14.04.04, 09:55
        Znam trochę sprawę - bo w Szczecinie robi się głośna. Temu chłopcu do tej pory
        nie dostarczono wezwania do stawienia się w areszcie. A chyba to jest podstawą
        stawiennictwa? A do tego palantownia już parokrotnie weszła rano do domu bez
        nakazu. Wszystkich świadków biorą na tzw huki i nawet nie spisują ich zeznań.
        Może mają nadzieję, że zapomną. Akta w tej sprawie cały czas są utajnione.
        Czemu? Bo są tam zeznania Czyraka? Świadczące, że "krzywo" zeznawał?
    • Gość: towarzysz Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: 213.227.107.* 14.04.04, 09:40
      Niestety w Polsce nie ma szans człowiek niewinny, posądzony przez innego a
      powiązanego z mafią polityczno-policyjną, tak jak w tym przypadku ! W Polsce
      sędziowe i prokuratorzy o dawna chodzą na pasku mafii i układów tzw. biznesowo-
      politycznych i robią nawiększe głupoty jeżeli tylko im tak każą! Jeżeli w tej
      sprawie okaże się prawdą posądzenie niewinnego człowieka o kradzież, znaczy to
      że w policji i prokuraturze tej miejscowości powinna nastąpiś gruntowa czystka
      na stanowiskach, włacznie z postawieniem funkcjonariuszom zarzutu współudziału
      w matactwie i próbie ukrywania faktycznego złodzieja!!!
    • Gość: fredek Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.radom.pl 14.04.04, 09:48
      Nie "NAWET", a "PRZEDE WSZYSTKIM" im nie mozna UFAĆ.
      • Gość: snajper Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.kbpauk.ru 14.04.04, 10:00
        ale syf w tym kraju!banda prokuratorsko-policyjno-polityczna rosnie na potege.
        znam osobiscie Wacka Antoniaka.porzadny z niego chlop.bracie wez w swoje rece
        sprawe Jurka i nabij morde komu trzeba- doslownie i w przenosni.
        • ja_aska Re: Ścigany Jerzy Antoniak 14.04.04, 10:14
          Do tego zaczynają czepiać się całej rodziny licząc na zastraszenie. Jestem
          ciekawa jak to się skończy? Może oni myślą, że sprawa przyschnie?
          • Gość: snajper Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: 195.178.215.* 14.04.04, 10:28
            jezeli cklopak jest niewinny , to ja na miejscu rodzicow rozpetalbym taka
            wojne , ze te cholerne psy by sie posraly ze strachu o swoje dupy i stolki na
            ktorych siedza!
    • pawelpiotrw123 Re: Ścigany Jerzy Antoniak 14.04.04, 10:26
      Wspaniale zawodowy żołnierz ochraniany przez policję czy te układy nie zabrnęły
      za daleko a może tatusia (ojczyma) wysadzić z posadki komendanta i wysłać na
      kuroniówkę i dopieprzyć innym kolesiom dla przykładu,żeby zrozumieli, że
      policja to nie prywatny folwark jakiegoś psychopaty.
    • Gość: cs Smieszne IP: 195.215.5.* 14.04.04, 10:29
      Nie, to nie jest smieszne. Pie**na mafia opanowala juz wszystko, co ja gadam,
      mafia ma chociaz jakis kodeks honorowy i generalnie szarych obywateli sie nie
      czepia, to tutaj to jest bagno, banda zlodziei ktora opanowala stolki w
      urzedach.

Smiesznie to brzmia bzdurne relacje z Iraku, jak to "rezim Saddama przesladowal
      niewinnych ludzi i wsadzal ich do wiezienia bez powodu".
      Tak jakby u nas bylo lepiej.
      Moze by poprosic Busha, zeby walnal pare bomb w SLD i rozjebal ten syf ?
      Pozniej nas odbuduja i bedzie druga Ameryka.
    • Gość: Zbigniew Ruta Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 10:30
      Nie po raz pierwszy zdaża sie w naszym kraju, że "kowal zawinił,cygana
      powiesili..." Smutne to i zatrważające ! Mozna pytać gdzie jest wola organów
      sprawiedliwości i organów ścigania aby dotrzeć do tego co najważniejsze - do
      PRAWDY !!! Znam osobiście Pana W.Antoniaka i serdecznie mu współczuję bo
      znalazł się w sutuacji w której musi udowodnić, że jego syn jest niewinny.
      Brawo Panowie prokuratorzy, brawo Panowie policjanci, nie po raz pierwszy
      strzelacie na oślep. W tej sytuacji ciśnie sie na usta pytanie: macie zawiązane
      oczy czy celowo udajecie ślepców... Niestety nasz kraj ma tyle wspólnego z
      państwem prawa co Kino "Luna" z podróżą na księżyc...
    • walpurg Chwała dziennikarzom 14.04.04, 10:35
      Chwała dzeinnikarzom!
      Tylko dzięki Wam normalny i pokrzywdzony człowiek może liczyć na to, że nie
      zniszczą go tryby wymiaru sprawiedliwości.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: Chwała dziennikarzom to fajni kolesie...... IP: *.ok.shawcable.net 14.04.04, 12:46
        naiwnosc mieszkancow judenratu jest zatrwazajaca

w wiekszosci przypadkow dziennikarze zajmuja sie
        blokowaniem informacji o lajdactwach polkich pseudoliberalow
        z bolszewi neoNEP-wskiej

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Gwidon Do sedziego IP: 5.3R2D* / 195.233.250.* 14.04.04, 10:35
      Alez ja znam bardzo prosty sposob aby odciazyc biedne zapracowane sady. Dajcie
      wolny dostep do zawodu, a zwiekszy sie liczba prawnikow. Na razie srodowiska
      prawnicze bronia sie przed tym rekami i nogami a zeby dostac sie na aplikacje,
      w wiekszosci przypadkow bez znajomego prawnika, ktory "pomoze" (o ile mi
      wiadomo protekcja tez niezupelnie jest zgodna z prawem :-) ) nie ma szans zeby
      cokolwiek osiagnac.
      Jesli tego nie bedzie to meczcie sie dalej z 2000 spraw rocznie ale nie dziwcie
      sie, ze ludzie narzekaja na nieudolnosc sadow czy prokuratorow.
      • Gość: http://pamietamy.t Re:Do sedziego, na razie to reprodukujecie klonowa IP: *.ok.shawcable.net 14.04.04, 12:43
        klonowaniem w zawodzie sedziow
        najgorsze wykwity makiawelicznego sadownictwa
        panstw despotycznych w tym lajdactwa stanu wojennego
        pamietamy.tripod.com
      • Gość: sędzia Re: Do sedziego IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.04.04, 13:24
        Coś Ci się pomyliły aplikacje Gwidon. Ilość miejsc na aplikacji sądowej ustala
        zarządzeniem Minister Sprawiedliwości, a egzaminy zarówno wstępne, jak i
        końcowe zdaje się przed komisją państwową. Aplikacja sądowa jest ostatnią
        aplikacją dostępną dla człowieka "z ulicy" - czego ja sam jestem przykładem.
        Toż właśnie to samo mówią sędziowie. Trzeba zwiększyć dostęp do zawodów
        prawniczych - bo cała masa problemów jakie mają obywatele w Sądach bierze się
        właśnie z braku dostępu do profesjonalnej pomocy prawnej.
        Prawo nigdzie na świecie nie jest zrozumiałe dla zwykłego człowieka (podobnie
        jak dla laika nie jest zrozumiały schemat budowy telewizora). Tylko w każdym
        normalnym kraju, obywatel jak ma sprawę w Sądzie to idzie do prawnika po
        poradę. A u nas porady prawne kosztują tyle, że zwykłego człowieka na nie po
        prostu nie jest stać, a bierze się to stąd, że adwokatów jest zwyczajnie za
        mało.
        Gwidon jeżeli jesteś absolwentem prawa to ja naprawdę nie mam nic przeciwko,
        żebyś przyszedł do mnie do Sądu i wykonywał połowę mojej pracy...
        :-)
        • Gość: jatkiewicz Re: Do sedziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 14:53
          Eeee.... to sędzia wreszcie coś mądrego powiedział dzisiaj. Może jeszcze będą z
          ciebie ludzie :)

A mam pytanko. Co byś zrobił z gościem którego złapano np. z gramem marihuany
          (to typowa ilość na własny użytek). Oczywiście sprawa ewidentna że ta trawka to
          jego. Wsadził byś go na 3 miechy z takie coś? A potem jaki wyrok byś mu wlepił
          (żadnych okoliczności łagodzących, gość sie przynał ale nie czuje się winny,
          nie obiecuje "poprawy" bo woli marychę od wódy, niekarany, rodzina
          średniosytuowana). No proszę nakreśl co byś mniej więcej zasądził?
    • Gość: wmk Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.gdynia.mm.pl 14.04.04, 10:42
      A prokuraturze wolno?
    • krokus5 Re: Ścigany Jerzy Antoniak 14.04.04, 10:51
      Prokuratura w Szczecinie to koszmar.Wiem to z autopsji.Olewactwo
      totalne.Umarzanie wszystkich niewygodnych spraw.Iloraz inteligencji tam
      pracujących poniżej średniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka