Dodaj do ulubionych

Donald, straciłeś mój głos w wyborach

30.12.10, 16:16
Skok na OFE traktuję jako bezczelne złodziejstwo moich pieniędzy. Nie chcę finansować emerytur darmozjadów z KRUSu, młodocianych emerytów typu agent Tomek czy pasibrzuchów w czarnych kieckach. Najpierw trzeba odebrać świadczenia tym, którzy nie płacą składek lub na świadczenia nie zasługują.
Obserwuj wątek
    • republika.republika Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 16:45
      l.george.l napisał:

> Skok na OFE traktuję jako bezczelne złodziejstwo moich pieniędzy. Nie chcę fina
      > nsować emerytur darmozjadów z KRUSu, młodocianych emerytów typu agent Tomek czy
      > pasibrzuchów w czarnych kieckach. Najpierw trzeba odebrać świadczenia tym, któ
      > rzy nie płacą składek lub na świadczenia nie zasługują.
      >

1. księża płacą składkę emerytalną
      2. świadczeń nie można odebrać bo prawo nie działa wstecz
    • hordol [...] 30.12.10, 16:47
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • anwad Re: dobre ci tak, idioto!!! 30.12.10, 16:57
        Ale mieli rację ci, którzy twierdzili, że lemingom otworzą się oczy, gdy Donek sięgnie do ich kieszeni...:)
        • hordol [...] 30.12.10, 17:12
          • anwad [...] 30.12.10, 18:23
        • graf-speer [...] 30.12.10, 17:17
      • graf-speer Re: dobre ci tak, idioto!!! 30.12.10, 17:16
        Również nie żal mi żadnego leminga.Tusk powinien kopnąć im jeszcze w tyłek i napluć w oczy.
        • kubala11 Re: dobre ci tak, idioto!!! 30.12.10, 18:21
          Choćby charknął taką od serca ci idioci powiedzą, że deszcz pada...;)
    • agnostic5 Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:00
      To przestaje być śmieszne. Ja czekam na decyzje odnośnie Wałbrzycha, to powie wszystko o premierze i jego partii.
      • karbat Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:08
        powaznie ... bedziesz glosowac na kaczorstwo ? ,
        czy tez na jakas przybudowke , przyczepke do PO ? ...

bulki beda coraz mniejsze za Tuska ... fakt ,
        przyjdzie czarodziej , i .... spowoduje , ze beda one wieksze , tansze .... wielu popada w dzieciecy infantylizm , nie zdajac sobie sprawy z otaczajacej go rzeczywistosci .
        z proznego i Salomon nie naleje .
        • agnostic5 Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:13
          karbat napisał:

> powaznie ... bedziesz glosowac na kaczorstwo ? ,
          > czy tez na jakas przybudowke , przyczepke do PO ? ...
          >
          > bulki beda coraz mniejsze za Tuska ... fakt ,

Trzeba szukać czegoś nowego. POPiS się kończy, tylko smród zostanie.
      • graf-speer Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:18
        agnostic5 napisał:

> To przestaje być śmieszne. Ja czekam na decyzje odnośnie Wałbrzycha, to powie w
        > szystko o premierze i jego partii.

To co ten cudaczek z Sopotu wyprawia dawno przestało być śmieszne.
    • agnostic5 Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:02
      Księża jako wyjątkowe i specjalne osobistości, płacą specjalne składki emerytalne. W tym sensie specjalne, że są to składki, których wysokość określona jest ryczałtem. Z tego co wiem, połowę składki płaci sobie duchowny sam, połowę płaci za niego kuria.
      • hordol Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:13
        prokuratorzy i sedziowie nie placą zadnych i zyja. calkiem niezle
    • tw_wielgus Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:24
      W OFE są sami frajerzy.
      Trzeba było tak jak redaktor Ziemkiewicz zapisać się do KRUS to byś nie czuł żalu do władzy iż próbuje ratować finanse publiczne.
      Do CBA też mogłeś pójść jak był nabór a skoro nie podjąłeś takic starań to pretensje miej tylko do siebie.
      • graf-speer Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:28
        tw_wielgus napisał:

> W OFE są sami frajerzy.
        > Trzeba było tak jak redaktor Ziemkiewicz zapisać się do KRUS to byś nie czuł ża
        > lu do władzy iż próbuje ratować finanse publiczne.

A propos KRUSU Tusku nie ruszył.Boi się Pawlaka? Kler dalej będzie inkasował pieniądze z budżetu państwa. "Lyberał psia jego ..."
        • tw_wielgus Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:49
          Primo.
          Kościelny fundusz wypłacający emertury mundurowym funkcjonariuszom Wartkanu należy jak najbardziej zlikwidować. Należy przypomnieć iź fundusz powołały do życia komunistyczne władze PRL w celu zrekompensowania Kk strat wynikłych w nacjonalizacji majątku kościelnego.
          W związku z zakończeniem prac Komisji Majątkowej zaistniały przesłanki do likwidacji tego komunistycznego wynalazku, gdyż krzywdy zostały naprawione z nawiązką.
          I oczekuję że taka inicjatywa ustawodawcza zostanie złożona ciekawe dlaczego do tej pory SLD nie wystąpiło z takim wnioskiem ustawodawczym?

Wóre - sprawa KRUS tu mamy niejako pewien problem bo:
          1) mamy archaiczne rolnictwo i z całą pewnością nie wszystkich rolników stać będzie na wpłacanie na swoją emerturę, nie orientuję się w liczbach jaki to będzie procent ale zakładam że dość znaczny.
          2) System jest archhaiczny bo jest wielu bogatych farmerów na których emerytury składamy się wszyscy, nie należy pomijac również tych tak zwanych rolników z Marszałkowskiej.

Niemniej w obecnej konstelacji politycznej nie jest możliwe przeprowadzenie reformy tgo filara ubezpieczeń społecznych. I ot nie tylko ze względu na koalicję ale również i w głównej mierze ze względu na socjalistycznie nastawioną opozycję. W przypadku przedstawienia jakichkolwiek propozycji zmian w KRUS PO byłoby osamotnione wiec bez możliwości przeprowadzenia ustaw przez sejm.

Po trzecie:
          Inne grupy uprzywilejowane górnicy, kolejarze, służby mundurowe.

Twórcy reformy emerytalnej mieli jak najbardziej dobry pomysł abyśmy odkładali na indywidualne konta, założenia były słuszne ale wykonanie tych założeń przez kolejne rządy to temat na długą dyskusję.

Tusk nie ma jakoś farta, trafiłna najtrudniejszy okres jeżeli pominiemy moment przemian ustrojowych w PL.
          Powodzie, załamanie się rynków finansowych i tykająca bomba ubezpieczeń społecznych która też kiedyś musiała wybuchnąć.

Zarzucano temu rządowi czysty PR i unikanie trudnych decyzji ta jest jak najbardziej trudna wiec nie rozumiem twojej krytyki, powinieneś pochwalić.
          • graf-speer Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 18:06
            tw_wielgus napisał:

> Primo.
            > Kościelny fundusz wypłacający emertury mundurowym funkcjonariuszom Wartkanu nal
            > eży jak najbardziej zlikwidować. Należy przypomnieć iź fundusz powołały do życi
            > a komunistyczne władze PRL w celu zrekompensowania Kk strat wynikłych w nacjona
            > lizacji majątku kościelnego.

Pełna zgoda,że należy zlikwidować Fundusz Kościelny,ale przypinam sobie jak chciała to zrobić SLD jaki podniósł się kwik ze strony hierarchów kościelnych a konkretnie Pieronka.
            Mówił o wojnie z kościołem i podobne brednie.Większość prawicowych polityków,którzy do dzisiaj są przy korycie również gwałtownie oponowała-pamiętam szczególnie Niesiołowskiego.
            SLD o ile sobie dobrze przypominam nie miała wystarczającej większości żeby tę ustawę przeprowadzić.

Ja myślę bardziej o kwocie z budżetu,która finansuje fanaberie kościoła,naukę religii,kapelanów itp. bzdury. Dlaczego państwo musi to finansować? Dlaczego PO nie wyszła z projektem podatku kościelnego,który płaciliby wierni. Te wydatki są znacznie większe niż wydatki na Fundusz Kościelny,który jak słusznie piszesz dawno stracił rację bytu.

> Niemniej w obecnej konstelacji politycznej nie jest możliwe przeprowadzenie ref
            > ormy tgo filara ubezpieczeń społecznych. I ot nie tylko ze względu na koalicję
            > ale również i w głównej mierze ze względu na socjalistycznie nastawioną opozycj
            > ę. W przypadku przedstawienia jakichkolwiek propozycji zmian w KRUS PO byłoby o
            > samotnione wiec bez możliwości przeprowadzenia ustaw przez sejm

Czy Tusk podjął jakąś próbę przeprowadzenia tej reformy.Gdyby podjął i wskutek oporu koalicjanta nie mógł jej przeprowadzić,wówczas powiedziałbym,że przynajmniej próbował.

> Po trzecie:
            > Inne grupy uprzywilejowane górnicy

Prawdopodobnie nie wyobrażasz sobie nawet w jakich warunkach pracują górnicy.

> Zarzucano temu rządowi czysty PR i unikanie trudnych decyzji ta jest jak najbar
            > dziej trudna wiec nie rozumiem twojej krytyki, powinieneś pochwalić.

Tusk dokonał skoku na OFE,to nie ma nic wspólnego z reformowaniem,to próby uniknięcia katastrofy budżetowej przekroczenia dopuszczalnej bariery.
            Tusk nie przeprowadza żadnej reformy i o tym mówią już ekonomiści.
    • rickky Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:29
      l.george.l napisał:

> Skok na OFE traktuję jako bezczelne złodziejstwo moich pieniędzy. Nie chcę fina
      > nsować emerytur darmozjadów z KRUSu, młodocianych emerytów typu agent Tomek czy
      > pasibrzuchów w czarnych kieckach. Najpierw trzeba odebrać świadczenia tym, któ
      > rzy nie płacą składek lub na świadczenia nie zasługują.
      >

A ja chciałbym uprzejmie, acz nieśmiało zapytać, kto w takim razie twój głos zyskał?
      I kto, niczym Salomon, naleje nam z pustego.
      Też chętnie na niego zagłosuję, z pewnymi wyjątkami, oczywiście.
      • karbat Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:59
        rickky napisał:
        > l.george.l napisał:
        > A ja chciałbym uprzejmie, acz nieśmiało zapytać, kto w takim razie twój głos zyskał?
        > I kto, niczym Salomon, naleje nam z pustego.
        > Też chętnie na niego zagłosuję, z pewnymi wyjątkami, oczywiście.

gdyby on sam to wiedzial .... to by ci pewnie powiedzial .

polska scena polityczna jest , jaka jest , niezbyt imponujaca ... czesto zenujaca , niestety
        i nie ma racjonalnych przeslanek by to uleglo zmianie .

nie ma dzis Krzaklewszcznu , Milleryzmu , Leperyzmu , Giertyzmu , zredukowany kaczyzm ... to niemalo
    • volupte01 Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 17:51
      Myslisz ze tylko ty nie chcesz tego finansować? Ciekawe jak mozna się od tego uchylić? Wiesz?
      • jacekm22 Re: Donald, straciłeś mój głos w wyborach 30.12.10, 18:16
        Dlaczego panstwo ma swych obywateli za skonczonych debili , uwazajac ze nie sa oni zdolni do zarzadzania SWYMI pieniedzmi na przyszla emeryture ???!!!!
        Tylko pierd...ny zlodziejski ZUS ma patetent by to robic ????!!!
        Tylko nie pieprzyc o solidarnosci pokoleniowej ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • dupetek A u mnie Donek zyskuje, 30.12.10, 18:11
      że minimalizuje uciążliwości obywateli związane z walką z kryzysem!
      • hordol ?????? 30.12.10, 18:16
        jaki kryzys???? przeciez jeszcze niedawno slyszelismy ze jest super,ze zielona wyspa,ze wszyscy nam zazdroszczą. od phhrhermhiera i od gajowego.
        zapomniales juz o hasle "nie róbny polityki budujmy drogi" firmowane zdjeciem wyretuszowanego donka?
        • dupetek Re: ?????? 30.12.10, 18:22
          Zielona wyspa jest nadal i trzeba ten stan utrzymać w naszym wspólnym interesie, a co do dróg, to tyle km. które są budowane obecnie nie ma na koncie żaden rząd! Podciągnij się Hordol, a plucie pod wiatr na cerę szkodzi:)
      • kubala11 Re: A u mnie Donek zyskuje, 30.12.10, 18:19
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,120373473,120377821,Re_.html
        • dupetek Re: A u mnie Donek zyskuje, 30.12.10, 18:34
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,120373473,120378350,Re_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka