Dodaj do ulubionych

SLD pięknie punktuje

26.01.11, 11:52
Grabarczyka. Coś rewelacyjnego. Takich wystąpień spodziewałabym się po Opozycji (takiej pisanej wielką literą) - konkrety, fakty do bólu, spokój, opanowanie, zero obelg i innych zwartoszczelinowych odzywek. Z przyjemnością obejrzę kontrkonferencję Grabarczyka. Chcę zobaczyć jego minę.
Obserwuj wątek
    • 1normalnycz.lowiek Gdy PO"odpowie",będziemy mieli Salon na widelcu :) 26.01.11, 12:15
      mietowe_loczki napisała: SLD pięknie punktuje

---> A Salonik, ze wszystkiego na świecie, najbardziej nie lubi pokazywania się razem, w komplecie a do tego po imieniu! Boją się, bo wtedy najlepiej widać who is who'y.
    • krystian10 Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 12:27
      Niestety są odosobnieni w tej walce, pisuary wolą obrzucać wszystkich gównem z własnego szamba.
    • wariant_b Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 12:36
      Znaczy - Napieralski znowu szuka szans swojej partii w przepływie wyborców PO
      do PiS. Powodzenia mu życzę - w życiu osobistym, oczywiście.
      • taziuta Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 12:53
        wariant_b napisał:

> Znaczy - Napieralski znowu szuka szans swojej partii w przepływie wyborców PO
        > do PiS. Powodzenia mu życzę - w życiu osobistym, oczywiście.

Nie sądzę. Wyborcy przekonani daną argumentacją raczej przechodzą do tego kto argumentuje w sposób, który do nich trafia, niż do tego, kto tylko szczuje i się obraża.
        • mietowe_loczki Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 12:59
          Właśnie tak. Ta konferencja była profesjonalna - na chłodno podawano fakty, bez żadnych pyskówek i obrzucania się błotem. Jako osoba zmuszona do głosowania na PO, życzyłabym sobie takiej pracy Opozycji.
        • wariant_b Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:36
          taziuta napisał:
          > Nie sądzę. Wyborcy przekonani daną argumentacją...

Wyborcy kupują pudełka, a nie zawartość.
          I w tym widzę pewną szansę dla Napieralskiego.
          • indeed4 Demokracja spektaklu. 26.01.11, 14:48
            Wygrywa ten, kto zaprezentuje najlepszy spektakl - wyborcy rzadko czytają programy.
      • y-o-st Piękny przykład zidiocen..., pardon, 26.01.11, 13:15
        oddania całego swojego serduszka dobru Partii. Brawo.

wariant_b napisał:

> Znaczy - Napieralski znowu szuka szans swojej partii w przepływie wyborców PO
        > do PiS. Powodzenia mu życzę - w życiu osobistym, oczywiście.
    • mietowe_loczki Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:13
      Nie to co rozhisteryzowani posłowie PiS, którzy chcieli odwołać Grabarczyka po rozdmuchanej drace z PKP. Takie sytuacje, które nagłaśniano w mediach przed świętami, działy się od zawsze. PiS zwyczajnie dał się mediom zmanipulować. Podejrzewam, że nie tylko mediom, jeśli weźmie się pod uwagę, kto ma prawdopodobnie zamiar wejść na polski rynek kolejowy.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:19
        Miętowe, ty lemingu, dajesz sobą manipulować Ostachowiczowi!
        • mietowe_loczki Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:31
          Ale to wszystko w dobrej sprawie i ku chwale Najjaśniejszej.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:36
            Nie pojmujesz ze to Michnik kazał Napieralskiemu lekko wbić szpilkę platfusom żeby pokazać kto tu rządzi? Jedyną prawdziwą opozycją jest PiS i PiS jest niesterowalny.
            • indeed4 Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:46
              A to w ostatnich wyborach prezydenckich GW wspierała Napieralskiego ? :-)
      • zoil44elwer Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:59
        mietowe_loczki napisała:

> Nie to co rozhisteryzowani posłowie PiS, którzy chcieli odwołać Grabarczyka po
        > rozdmuchanej drace z PKP.
        >
        Rozdmuchana draka z PKP? Pasażerowie wchodzą do wagonów PKP oknami bo brak wagonów.A premier nawija że 5 miliardów zaoszczędzone na drogach żelaznych rząd przesuwa na drogi asfaltowe.
        • mietowe_loczki Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:23
          Oczywiście, że rozdmuchana. Od razu widać, że nie jeździsz regularnie pociągami. Nie mam zamiaru bronić PKP, ale twierdzenie, że przed świętami działy się na kolei jakieś rzeczy nadzwyczajne, potwierdza tylko i wyłącznie to, że ludzie dali się potężnie zmanipulować.
          • zoil44elwer Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:39
            mietowe_loczki napisała:

> Oczywiście, że rozdmuchana. Od razu widać, że nie jeździsz regularnie pociągami
            > . Nie mam zamiaru bronić PKP, ale twierdzenie, że przed świętami działy się na
            > kolei jakieś rzeczy nadzwyczajne, potwierdza tylko i wyłącznie to, że ludzie da
            > li się potężnie zmanipulować.
            >
            Premier:W PKP na przetargach zaoszczędziliśmy(?!) 5 miliardów PLN które przeznaczymy na asfaltowe drogi.Pasażerów PKP chyba szlag trafi po tych słowach premiera!
    • woda_woda A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 13:25
      "Bywało nawet tak, że rząd i posłowie do nepotyzmu zachęcali. W grudniu 2001 r. rząd Leszka Millera wprowadził do ustawy o służbie cywilnej artykuł 144 a. Pozwalał on na podpisywanie umów o pracę na wysokich stanowiskach państwowych z pominięciem procedur. Trybunał Konstytucyjny zakwestionował ten artykuł ustawy, ale w czasie kiedy on obowiązywał, nepotyzm kwitł. "
      www.wprost.pl/ar/65411/Rzeczpospolita-familijna/
      Do poczytania o nepotyźmie w rządzie SLD / PSL:
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/142852,kazdy-ma-jakas-konkubine-nepotyzm-po-polsku.html
      Jak zwykle: nasz nepotyzm - dobry nepotyzm; wasz nepotyzm - zły nepotyzm.
      • taziuta Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 13:31
        woda_woda napisała:

/.../
        > Jak zwykle: nasz nepotyzm - dobry nepotyzm; wasz nepotyzm - zły nepotyzm.

Masz rację. I dla pełni obrazu powinni zacząć konferencję od przypomnienie wszystkich swoich grzechów z przeszłości, a potem do pustej już sali (bo kto by chciał o tym ciągle słuchać) wytknąć aktualnę (właśnie się dziejące) qurestwo dzisiaj rządzących.

Rozumiem, że dla Ciebie nie ma znaczenia CO kto mówi, lecz jedynie KTO mówi?
        Nie ma to jak przypiąć etykietkę i mieć spokój z merytoryczną polemiką. :)
        • woda_woda Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 13:34
          taziuta napisał:

> Rozumiem, że dla Ciebie nie ma znaczenia CO kto mówi, lecz jedynie KTO mówi?

Nie masz żadnych merytorycznych podstaw, aby tak pisać.

Zwyczajnie - zanim coś zarzuci się innym, najpierw trzeba tę belke we własnym oku dostrzec. Dla własnej wiarygodności.
          • taziuta Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 13:53
            woda_woda napisała:

/.../
            > Zwyczajnie - zanim coś zarzuci się innym, najpierw trzeba tę belke we własnym o
            > ku dostrzec. Dla własnej wiarygodności.

Jasne, to proszę podpowiedz jak to dostrzeganie winno się objawiać. Czy tak jak ja napisałem, że od tego powinni zacząć swoją wypowiedź (od przypomnienia swoich grzechów i przeproszenie za nie, za każdym razem gdy podobne grzechy mają wytknąć innym), czy może inaczej. No i nie zapominaj o skrótach, które zmuszone są robić media. Czy sądzisz, że media przekazały by nam i ich ekspiację i zarzuty wobec aktualnie rządzących, czy tylko eksipiację.
            A może tylko zarzuty, a wówczas mogłabyś nadal mieć pretensje (nie wiedząc o skrótach dokonanych przez media), że nie widzą belki we własnym oku. :)
            • woda_woda Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 13:58
              taziuta napisał:

> Jasne, to proszę podpowiedz jak to dostrzeganie winno się objawiać.

Zwyczajnie - mozna było zacząć od słów "my też nie byliśmy bez grzechu".
              • remez2 Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 14:09
                woda_woda napisała:

> taziuta napisał:
                >
                > > Jasne, to proszę podpowiedz jak to dostrzeganie winno się objawiać.
                >
                > Zwyczajnie - mozna było zacząć od słów "my też nie byliśmy bez grzechu".
                A nie lepiej: "w imię Ojca , i Syna ..." Równie sensowne a jak ładnie brzmi.

-------------
                • mietowe_loczki Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 14:10
                  Nie no mogli zacząć mszą w sejmowej kaplicy.
                  • remez2 Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 14:13
                    mietowe_loczki napisała:

> Nie no mogli zacząć mszą w sejmowej kaplicy.
                    Msza polowa też ładnie wygląda.

---------------
                    • ave.duce Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 14:33
                      A grochówka po czy przed mszą? Chyba po > do komunii (z tego, co pamiętam), trzeba być na czczo.
                      • remez2 Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 14:40
                        ave.duce napisała:

> A grochówka po czy przed mszą? Chyba po > do komunii (z tego, co pamiętam),
                        > trzeba być na czczo.
                        Skoro na czczo, to bezwzględnie po. (mszy).

---------------
                        • ave.duce Re: A uderzyli się we własne piersi? 27.01.11, 08:31
                          Coś kiepsko się modlili.

ps. wiesz może, od kiedy istnieją "gabinety polityczne"?
                          • remez2 Re: A uderzyli się we własne piersi? 27.01.11, 09:32
                            ave.duce napisała:

> ps. wiesz może, od kiedy istnieją "gabinety polityczne"?
                            Nie, nie obserwowałem tego zjawiska. Sądzę, że od 1991.

--------------
                            • ave.duce Re: A uderzyli się we własne piersi? 27.01.11, 13:39
                              Pisał na ten temat obszernie Rafał Matyja, ale konkretnej daty albo niet, albo nie zauważyłam.

ps. strasznie pokrętnie napisał, jak to kaczysta.
      • mietowe_loczki Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 13:33
        Oj no jasne, ale nie zmienia to faktu, że Grabarczyk to łobuz. A poza tym, zarówno PO jak i PiS w 2005 r. szli do wyborów z hasłami odnowy moralnej na koralowych usteczkach.
        • woda_woda Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 13:35
          mietowe_loczki napisała:

> Oj no jasne, ale nie zmienia to faktu, że Grabarczyk to łobuz.

Faktu nie zmienia - ale podważa wiarygodność.
          • ponte_aronte powiedzieli przecież, że nie czepialiby się 26.01.11, 13:48
            gdyby ci wszyscy ludzie byli merytorycznie w p[orządku, ale popatrz tylko na PKP i Pocztę Polską, przeciez to wszystko się sypie
            • mietowe_loczki Re: powiedzieli przecież, że nie czepialiby się 26.01.11, 13:53
              Dla porządku - chociaż jestem ostatnią osobą, która chciałaby bronić PP i PKP - tak było ZAWSZE.

Do jasnej cholery, gdzie są konkursy na takie stanowiska?!
              • ponte_aronte a ja mam wrażenie, że ostatnio 26.01.11, 13:57
                pogorszyło się galopująco!
                • mietowe_loczki Re: a ja mam wrażenie, że ostatnio 26.01.11, 14:17
                  Chyba się nie zgodzę. Na własnej skórze przekonałam się, że bywało gorzej. Przy jednej okazji tłok był tak duży, że po raz pierwszy w życiu udało mi się zemdleć na stojąco.
              • martusia_krolowa_wolski Re: powiedzieli przecież, że nie czepialiby się 26.01.11, 15:18
                mietowe_loczki napisała:

> Dla porządku - chociaż jestem ostatnią osobą, która chciałaby bronić PP i PKP -
                > tak było ZAWSZE.

Niemał rolqa w zapści na PKP spełnieły jak zwyle związki zawodowe.
            • woda_woda Re: powiedzieli przecież, że nie czepialiby się 26.01.11, 13:57
              ponte_aronte napisał:

> gdyby ci wszyscy ludzie byli merytorycznie w p[orządku, ale popatrz tylko na PK
              > P i Pocztę Polską, przeciez to wszystko się sypie

Nic nie wiem o profesjonalizmie urzędników podległych Grabarczykowi, więc nie mogę się wypowiadać na ten temat :)
        • woda_woda Inaczej mówiąc 26.01.11, 13:40
          słowa Napieralskiego brzmią tak, jakby Lepper krytykował władze za to, że "skończył się Wersal".
          • mietowe_loczki Re: Inaczej mówiąc 26.01.11, 13:46
            Nie, nie, no bez przesady. Lepper jest obciachowym wzorem z Sèvres i do niego nie da się porównać nikogo. Przy wszystkich grzechach, grzeszkach i grześkach SLD trzeba im oddać, że konferencja była bardzo na poziomie.
            • woda_woda Re: Inaczej mówiąc 26.01.11, 13:54
              Czy konferencja była profesjonalna, nie wiem, bo nie widziałam.

Ale to, że SLD zarzuca komuś nepotyzm to doprawdy to samo, co ewentualny zarzut Leppera o - dajmy na to - molestowanie seksualne :)

Nepotyzmeme skalały się chyba wszystkie rządy, no może oprócz rządu Mazowieckiego.
              Nepotyzm trzeba piętnować wprowadzając odpowiednie regulacje prawne i wymagać właściwego poziomu etycznego urzędników państwowych. Ale niech najpierw SLD uderzy sie we własne piersi a potem dopiero poucza innych.
              • mietowe_loczki Re: Inaczej mówiąc 26.01.11, 13:58
                OK, nie polemizuję z tobą, bo wiem, że co do istoty masz rację. Ale jeżeli mam osądzić, czyj sposób krytykowania rządu jest konstruktywny, to jednoznacznie wybiorę ten SLD.
                • woda_woda Re: Inaczej mówiąc 26.01.11, 13:59
                  mietowe_loczki napisała:

> OK, nie polemizuję z tobą, bo wiem, że co do istoty masz rację. Ale jeżeli mam
                  > osądzić, czyj sposób krytykowania rządu jest konstruktywny, to jednoznacznie wy
                  > biorę ten SLD.
                  >

A tu nie ma między nami sporu :)
              • ponte_aronte bez przesady 26.01.11, 13:59
                gdyby Pis wystapił z taką konferencją, mogłabyś im zarzucić to samo, nepotyzm pisu był wcale nie mniejszy, ale pisowi wolno?
                • woda_woda Re: bez przesady 26.01.11, 14:00
                  ponte_aronte napisał:

> gdyby Pis wystapił z taką konferencją, mogłabyś im zarzucić to samo, nepotyzm p
                  > isu był wcale nie mniejszy, ale pisowi wolno?

Chyba zwariowałeś :)
                  Zasada dotyczy wszystkich równo.
                • ponte_aronte co więcej, pisowski nepotyzm 26.01.11, 14:01
                  był programowy, może pamietasz słynne wystąpienie Kurskiego?
                • mietowe_loczki Re: bez przesady 26.01.11, 14:03
                  Ale PiS nie wystąpi z taką konferencją, bo przed potrzebny jest research, ciężka praca, sprawdzanie faktów, więc sam rozumiesz. Łatwiej jest uprawiać jazgot.
              • aaneta gwoli ścisłości 26.01.11, 14:05
                Generalnie zgoda, ale pozwolę sobie zauważyć, że nepotyzm z definicji dotyczy członków rodziny, tutaj problem jest trochę inny, bo chodzi o koleżeństwo z uczelni.
                • ponte_aronte no dobra, kumoterstwo :) 26.01.11, 14:10
                  ale i tak wiadomo, o co chodzi ;)
      • zoil44elwer Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 14:07
        woda_woda napisała:

W grudniu 2001 r.
        > rząd Leszka Millera wprowadził do ustawy o służbie cywilnej artykuł 144 a. Poz
        > walał on na podpisywanie umów o pracę na wysokich stanowiskach państwowych z po
        > minięciem procedur. Trybunał Konstytucyjny zakwestionował ten artykuł ustawy.

POPiS od 2005(przez 6 lat) jeszcze nie zmienił zakwestionowane przez TK eseldowskie przepisy ustawy o służbie cywilnej,art 144 a./A Michnik:Lewicy wolno mniej!
      • bikej5 Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 16:50
        nawet gdyby doszło do aktu samobiczowania,to i tak ,to by niczego nie zmieniło-prawda?
        Głupcy, mogli zmienić politurę, nazwę ,przemeblować się.To takie proste-wystarczy popatrzeć na historię AWS ,jej ostatnich drgawek,a potem narodzin "gwiazdy"-PO.
        • woda_woda Re: A uderzyli się we własne piersi? 26.01.11, 16:54
          bikej5 napisała:

> nawet gdyby doszło do aktu samobiczowania,to i tak ,to by niczego nie zmieniło-
          > prawda?

Nie, nie zmieniłoby tego, że SLD postępował w ten sam sposób.

"Dokładnie tak robiło SLD"

Podkreśla jednak, że nepotyzm wciąż jest w Polsce problemem. - Polega na tym, że od lat każda ekipa rządząca, która obejmuje władze zawłaszcza spółki skarbu państwa. Nie potrafimy dać sobie z tym rady. Dokładnie tak robiło SLD, rozumiem, że teraz uważają się za nowe SLD, które sygnalizuje nam problem. Ale kłopot w tym, że nie udowodnili tego nepotyzmu - mówi Kopińska."
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9007391,Fundacja_Batorego__To_co_pokazalo_SLD_o_niczym_nie.html
    • aaneta plagiat 26.01.11, 13:40
      Parę tygodni temu zrobiło to Wprost:
      www.wprost.pl/ar/225105/Lodz-kontroluje-polska-infrastrukture/
      • obraza.uczuc.religijnych Re: plagiat 26.01.11, 13:43
        Platfusofilstwo Lisa mnie przeraża.
        • indeed4 Nie znam drugiego takiego publicysty 26.01.11, 13:52
          bardziej ostro i bezpardonowo atakującego PO i Tuska.

T. Lis jest niekwestionowanym numerem 1 - poniżej tylko jeden z przykładów, jest takich dużo więcej.

www.wprost.pl/ar/204944/1000-krzyzy-na-1000-dni-plus-VAT/
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie znam drugiego takiego publicysty 26.01.11, 13:56
            To musi być inny Tomasz Lis!!! Przecież wiadomo że ten o którym piszę jest pieskiem platfusów bo nie lubi Hoffmana, Girzyńskiego, Suskiego i Brudzińskiego.
            • indeed4 :-D 26.01.11, 14:05
              No, to jest właśnie wasz problem :-) Większość z tego forum jest tak pochłonięta zażartą walką między sobą, że nie dopuszcza do siebie myśli o tym, że przeciętny Polak/wyborca krytycznie ocenia wszystkie polskie partie.

A T. Lis jako dziennikarz ma obowiązek stosować taką optykę - i za to, że o tym nie zapomina bardzo go cenię.
              • mietowe_loczki Re: :-D 26.01.11, 14:10
                indeed4 napisał:

> że nie dopuszcza do siebie myśli o tym, że przecię
                > tny Polak/wyborca krytycznie ocenia wszystkie polskie partie.

Sama należę do takich osób. Politycy to zuo zuo zuo. Niektórzy bardziej, ale co robić.
      • mietowe_loczki O, 26.01.11, 13:51
        SLD tę listę rozszerzyło, ale, co najważniejsze, zaprezentowała ją bez tępego jazgotu, jaki zwykle towarzyszy wypowiedziom posłów PiS. Nie czytam tygodnika, którego były naczelny do praktycznie samego końca był w PZPR, a później zrobił ze swojego pisma główną tubę pisowską, ale dobrze wiedzieć, że i im zdarza się zrobić coś pożytecznego.
        • aaneta Re: O, 26.01.11, 13:56
          > Nie czytam tygodnika, k
          > tórego były naczelny do praktycznie samego końca był w PZPR, a później zrobił z
          > e swojego pisma główną tubę pisowską

To już historia. Lis błyskawicznie przerobił Wprost na czytable. Tyle że darmowa wersja internetowa jest mocno okrojona.
          • mietowe_loczki Re: O, 26.01.11, 13:59
            Zatem w moim przypadku wciąż działa uprzedzenie. Ale w sumie dobrze mi z tym ;)
            • remez2 Re: O, 26.01.11, 14:11
              mietowe_loczki napisała:

> Zatem w moim przypadku wciąż działa uprzedzenie. Ale w sumie dobrze mi z tym ;)
              Bez dwóch zdań. :-)
    • p.heniu Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:53
      Neonaziści pięknie punktują. To nie jest powód do radości. Przynajmniej dla mnie.
      • mietowe_loczki Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 13:55
        Zanim podejmiesz tu jakąkolwiek dyskusję, bądź łaskaw sprawdzić znaczenie i kontekst historyczny słów, którymi się posługujesz. Póki co - ignor.
        • p.heniu Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:30
          Postkomunistów z SdRP i ich następców z SLD traktuję tak samo jak neonazistów. Nawet gorzej. Nazizm i naziści mieli Norymbergę. Komunizm i komuniści nie.
          Przecież SdRP było prostą kontynuacją PZPR. Wieczorem hitlerowiec, rano szczery demokrata czy jakoś tak. SLD to ucieczka przed moskiewską pożyczką i likwidatorem mienia PZPR.
          • mietowe_loczki Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:33
            p.heniu napisał:

> Postkomunistów z SdRP i ich następców z SLD traktuję tak samo jak neonazistów.
            > Nawet gorzej.

A może to już można leczyć?
            • p.heniu Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:47
              Zaraz leczyć? Towarzyszka widzę bez żadnego obciachu optuje za breżniewowską resocjalizacją.

Nie rozumiem jak w ciągu jednej nocy można przeistoczyć się z komunisty w socjaldemokratę. Znam założenia marksizmu-leninizmu oraz nazizmu. Pod względem stopnia pogardy dla człowieczka, jego godności i wolności to porównywalne ideologie. Zbrodnie komunistów i nazistów też są porównywalne. Wiem na co przysięgali członkowie SdRP gdy wcześniej wstępowali do PZPR. Przysięgali na marksizm-leninizm.
              • mietowe_loczki Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 15:13
                Piszesz nie na temat. EOT.
                • p.heniu Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 15:21
                  Jasne :)
                  Niech żyje SLD.
                  W KRL-D.

EOT.
                • indeed4 Ale Sawka narysował na temat :-) 26.01.11, 16:50
                  sawka.pl/obrazek.php?img=2572
    • crotalus1 Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:13
      Ja tam nigdy się nie oburzam jak politycy obsadzają swoimi. Robił to Miller, Kaczyński, Tusk, Grabarczyk i pan Szczepański, robi to też Sarkozy... Jak oburzali się za Millera, że pcha swoich ludzi do spółek to pytałem się kogo oni by tam pchali? Klasa polityczna w ogóle nie powinna się na ten temat odzywać, a dziennikarze powinni to robić. Trzeba większość sprywatyzować to nie będzie gdzie umieszczać kolegów.
      • remez2 Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:16
        Trzeba większość sprywatyzować to nie będzie gdzie umieszczać kolegów.
        Oczywiście. A wycieczkę na antypody zorganizują nowi koledzy.
        -------------
      • woda_woda Oczywiście. 26.01.11, 14:24
        crotalus1 napisał:

> Klasa polityczna w ogóle nie powinna się na ten temat odzywać, a dzien
        > nikarze powinni to robić.

Klasa polityczna, jesli jest zainteresowana obniżeniem stopnia nepotyzmu niech zajmie się stanowieniem dobrego prawa.
    • mariner4 Korupcja za SLD sięgnęła szczytu 26.01.11, 14:16
      więc się nie podniecaj.
      Podczas kilkudziesięciu lat rządów lewicy w Polsce bez zgody PZPR nie można było nawet pracować.
      Ta bandycka mafia nie ma moralnego prawa pouczać kogokolwiek.
      M.
      • remez2 Re: Korupcja za SLD sięgnęła szczytu 26.01.11, 14:17
        mariner4 napisał:

> więc się nie podniecaj.
        > Podczas kilkudziesięciu lat rządów lewicy w Polsce bez zgody PZPR nie można był
        > o nawet pracować.
        > Ta bandycka mafia nie ma moralnego prawa pouczać kogokolwiek.
        > M.
        :- ))))))))))))))
        • zoil44elwer Re: Korupcja za SLD sięgnęła szczytu 26.01.11, 14:33
          Bez zgody PZPR Kaczyńscy,Romaszewski(w Dubnej pod Moskwą) i Balcerowicz nie mogli by zrobić doktoratów! A Komorowski,Tusk,Macierewicz,Dorn uzyskać tytułu magistra?!Ciekawostka,L Balcerowicz lata 80-te spędził na stażach naukowych(?) w USA,W Brutanii,Niemczech(RFN).....Ale komuna gnębiła opozycjonistów.
          • remez2 Re: Korupcja za SLD sięgnęła szczytu 26.01.11, 14:43
            Ale komuna gnębiła opozycjonistów.
            Niektórych (tak głęboko zakonspirowanych, że sami nie wiedzieli, że są w opozycji) tak przekarmiła pączkami, że do dzisiaj plotą te same bajdy.
            ------------
          • kiemlicz88 Re: Korupcja za SLD sięgnęła szczytu 26.01.11, 15:52
            Balcerowicz nigdy nie był opozycjonistą. Nigdy takich rzeczy nie opowiadał. Został politykiem kiedy go na szefa Mumii wybrali.
        • zoil44elwer Re: Korupcja za SLD sięgnęła szczytu 26.01.11, 14:55
          remez2 napisał:

> mariner4 napisał:
          >
          > > więc się nie podniecaj.
          > > Podczas kilkudziesięciu lat rządów lewicy w Polsce bez zgody PZPR nie moż
          > na był
          > > o nawet pracować.
          > > Ta bandycka mafia nie ma moralnego prawa pouczać kogokolwiek.
          > > M.
          > :- ))))))))))))))
          >
          W czasach PRL Polacy tak garnęli się do pracy że aż PZPR musiał ich hamować i pracę limitować? Mało kto wie że za czasów stalinowskich tzw bumelka była sabotażem i można było za bumelkę trafić do więzienia.Póżniej "niebieskich ptaków",tj uchylających się od pracy zsyłano na Żuławy lub Kolegium Orzekające karało aresztem lub grzywną.Łza się w oku kręci,szczególnie u dzisiejszych bezrobotnych!
      • mietowe_loczki Re: Korupcja za SLD sięgnęła szczytu 26.01.11, 14:27
        mariner4 napisał:

> Podczas kilkudziesięciu lat rządów lewicy w Polsce bez zgody PZPR nie można był
        > o nawet pracować.

Dzięki. Mam wciąż 18 lat i o pewnych rzeczach zwyczajnie nie wiem.

> Ta bandycka mafia nie ma moralnego prawa pouczać kogokolwiek.

Ma, ma. Zależy tylko, jak będzie to robić.
      • tornson Gdyby nie PZPR to pasałbyś krowy albo poganiał 26.01.11, 15:31
        rykszą, więc nie pieprz.
      • taziuta Koledze zwyczajnie współczuję :) 26.01.11, 15:59
        mariner4 napisał:
        Re: Korupcja za SLD sięgnęła szczytu

> o nawet pracować.

Kolega nie zauważył, że od dwudziestu ponad lat żyjemy w wolnym kraju? I, że PZPR już dawno przeszła do historii. Dzisiejsze nasze partie to partie reprezentujące różne grupy wyborców, i każda z nich, która uzyskuje na wystarczające poparcie aby wejść do sejmu zasługuje na szacunek choćby przez wzgląd na tych wyborców.
        No chyba, że się ma mściwą POPiS-ową naturę, i historyczne klapki na oczach.
        A w takim razie serdecznie współczuję. :)

> Ta bandycka mafia /.../

No tak, epitety godne żłoba podobnego do Macierewicza...
        • mariner.4 Jakoś nie przypominam sobie cienia skruchy 26.01.11, 18:46
          u działaczy PZPR. Od 20 przeszło lat SLD korzysta z demokracji w walce z którą jej protoplaści dopuszczali się nawet zbrodni. Niech sobie będą, niech będą wybierani, ale nie ma siły, która wzbudzi wobec nich choć cień mojego szacunku. Teraz SLD jest partią demokratyczną? Tylko zębów dawnej PZPR nie ma.
          M.
    • wylogowany.pielegniarz Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:20
      Wyszło im bardzo dobrze, bo nie było na konferencji Napieralskiego, Wenderlicha czy złotoustego Iwińskiego.
      Ten ostatni to mój ulubieniec zresztą, bo w kółko powtarza powiedzenie, że można znać wiele języków, ale w żadnym nie mieć nic do powiedzenia, podczas gdy sam nie ma nic do powiedzenia poza słowotokiem składającym się z przysłów i powiedzonek.
    • veglie Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 14:32
      Pewnie to pierwszy odcinek serialu.Jest jeszcze sporo ministerstw....
    • ave.duce Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 26.01.11, 14:35
      • ave.duce Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 27.01.11, 09:14
        O Grzesiu kłamczuchu i jego Cioci

- Wrzuciłeś, Grzesiu, list do skrzynki, jak prosiłam?
        - List, proszę Cioci? List? Wrzuciłem, Ciociu miła!
        - Nie kłamiesz Grzesiu? Lepiej przyznaj się kochanie!
        - Jak Ciocię kocham, proszę Cioci, że nie kłamię!
        - Oj Grzesiu, kłamiesz! Lepiej powiedz po dobroci!
        - Ja miałbym kłamać? Niemożliwe, proszę Cioci!
        - Wuj Leon czeka na ten list więc daj mi słowo.
        - No słowo daję! I pamiętam szczegółowo:
        List był do wujka Leona,
        A skrzynka była czerwona,
        A koperta.. no taka... tego...
        Nic takiego nadzwyczajnego,
        A na kopercie nazwisko
        I Łódź, i ta ulica z numerem,
        I pamiętam wszystko:
        Ze znaczek był z Belwederem,
        A jak wrzucałem ten list do skrzynki,
        To przechodził tatuś Halinki,
        I jeden oficer tez wrzucał,
        Wysoki - wysoki,
        Taki wysoki, ze jak wrzucał to kucał.
        I jechała taksówka... i powóz...
        I krowę prowadzili... i trąbił autobus,
        I szły jakieś trzy dziewczynki,
        Jak wrzucałem ten list do skrzynki...
        Ciocia głową pokiwała,
        Otworzyła szeroko oczy ze zdumienia:
        - Oj Grzesiu, Grzesiu!
        Przecież ja ci wcale nie dałam
        Żadnego listu do wrzucenia!...

Julian Tuwim
        • remez2 Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 27.01.11, 14:11
          Każdy, kto krytykuje Platformę prawie Obywatelską jest kłamczuchem? Wygląda to na popisową myśl. ;-)
          -----------
          • ave.duce Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 27.01.11, 18:13
            Skąd taki wniosek, że każdy?
            • remez2 Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 27.01.11, 19:59
              ave.duce napisała:

> Skąd taki wniosek, że każdy?
              Tak pomyślałem ale to znowu błąd. Tylko ci z lewej strony sceny politycznej kłamią.

--------------
              • ave.duce Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 28.01.11, 13:24
                ? Przecież wiemy obje, że nie tylko, ale ci z lewej TEŻ kłamią.
                • remez2 Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 28.01.11, 14:21
                  ave.duce napisała:

> ? Przecież wiemy obje, że nie tylko, ale ci z lewej TEŻ kłamią.
                  Oczywiście. Przecież żyją w katolickim państwie narodu polskiego.

--------------
                  • taziuta Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 28.01.11, 14:37
                    remez2 napisał:

> ave.duce napisała:
                    >
                    > > ? Przecież wiemy obje, że nie tylko, ale ci z lewej TEŻ kłamią.

> Oczywiście. Przecież żyją w katolickim państwie narodu polskiego.

Chcesz powiedzieć, że odwieczne wychowanie kościelne w duchu obłudy dotknęło nas wszystkich, a nie tylko wierzących?
                    • remez2 Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 28.01.11, 14:40
                      taziuta napisał:
                      > Chcesz powiedzieć, że odwieczne wychowanie kościelne w duchu obłudy dotknęło na
                      > s wszystkich, a nie tylko wierzących?
                      To właśnie mówię. Z różną intensywnością ale tak.
                  • ave.duce Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 28.01.11, 18:41
                    Marzy im się pewnie"rewolucja moralna" ;)
                    • remez2 Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 28.01.11, 23:17
                      ave.duce napisała:

> Marzy im się pewnie"rewolucja moralna" ;)
                      Nie. Wyprowadzenie wniosków z dotychczasowego postępowania. Ewentualnie naprawa tego co "prawica" psuje od dziesiątków lat.

----------------
                      W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
                      • ave.duce Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 29.01.11, 11:14
                        Wysnuwanie wniosków nie należy do mocnych stron żadnej ze... stron.
                        • remez2 Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 29.01.11, 12:05
                          ave.duce napisała:

> Wysnuwanie wniosków nie należy do mocnych stron żadnej ze... stron.
                          Ujmę to tak. Jest to przywara ogólnoludzka a wśród mieszkańców terenów pomiędzy Bugiem a Odrą występuje ze szczególnym nasileniem. Stąd mądrości ludowe typu "mądry Polak po szkodzie", "wilk syty i owca w ciąży" itp. Kłopot w tym, że jeżeli Lewica występuje z twórczą krytyką, zaraz rozlegają się głosy ... Zupełnie jak w tej historyjce z nad jeziora Genezaret: "O, nawet pływać nie umie". pozdrawiam :-)

--------------
                          • ave.duce Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 29.01.11, 12:11
                            Również pozdrawiam i ze swojej indywidualnej strony podsumuję to tak > nie da się i mieć ciasteczka, i zjeść ciasteczka.
                            • remez2 Re: Czyli > nihil novi sub sole :( bt. 29.01.11, 12:13
                              ave.duce napisała:

> Również pozdrawiam i ze swojej indywidualnej strony podsumuję to tak 
                              > 2; nie da się i mieć ciasteczka, i zjeść ciasteczka.
                              Ani być trochę w ciąży. Ale "prawica" tę wiedzę olewa. :- (

--------------------
    • martusia_krolowa_wolski Bzdury. Żadnych konkretów, stek pomówień . 26.01.11, 15:16
      Jak za Stalina i Kamińskiego chudego Kamińskiego:

Dajcie mi nazwisko, wina znajdzie się później.
      • mietowe_loczki Re: Bzdury. Żadnych konkretów, stek pomówień . 26.01.11, 15:17
        Bzdura. Grabarczyk nie zaprzecza.
      • zoil44elwer Re: Bzdury. Żadnych konkretów, stek pomówień . 26.01.11, 15:29
        W PO winnych(Grabarczyków) obdarowuje się kwiatami w Sejmie.
    • woda_woda A co na to Fundacja Batorego? 26.01.11, 15:35
      "- Oczekuję, że jeżeli zwołuje się konferencje i stawia się poważne zarzuty to powinna z tym iść informacja w jakim trybie te osoby powołano na stanowiska. Czy były rozmowy kwalifikacyjne, konkursy, czy mają kompetencje? Gdyby się okazało, że zostały z naruszeniem prawa, mielibyśmy poważny problem. Na razie mamy tylko informacje, że w ministerstwie infrastruktury pracuje wiele osób związanych z Łodzią. To o niczym nie świadczy - mówi Gazeta.pl Grażyna Kopińska.
      Jej zdaniem to słabo przygotowana lista."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9007391,Fundacja_Batorego__To_co_pokazalo_SLD_o_niczym_nie.html
      ( Grażyna Kopińska - Szefowa Programu Przeciw Korupcji w Fundacji Batorego )

Zobaczymy, co powie pan Grabarczyk, gdy wróci do kraju.
      • zoil44elwer Re: A co na to Fundacja Batorego? 26.01.11, 15:50
        Na 10 wiceministrów w resorcie(Infrastruktury) Grabarczyka,7 jest adwokatami,kolegami Grabarczyka ze studiów .Adwokaci budują drogi żelazne i asfaltowe,psychiatra zawiaduje MONem,filolog Żulia walczy(?) z korupcją,bibliotekarz jest szefem dyplomatołectwa.O historykach nie wspomnę bo jest ich w rządzie 75 %(3/4)
    • w.i.l Zobaczysz miedziane czoło Grabarczyka a 26.01.11, 15:43
      nie jego minę...
      • indeed4 Wciąż nie mają z kim przegrać. 26.01.11, 18:34
        13 % SLD nie jest dla PO żadnym zagrożeniem, więc ostrzał z tej strony nie robi na nich wrażenia.
    • hordol a grabarczyk ma to w d... 26.01.11, 18:37
      jego szef takoż
      • indeed4 No tak - i to nie jest dobrze dla Polski. 26.01.11, 18:42
        Nie ma opozycji, która mogłaby zagrozić rozbestwionej PO - praktycznie rzecz biorąc mogą robić co chcą, takich spółdzielni założyć sobie choćby sto i pokazać nam wszystkim środkowy paluszek.
    • isa.stern Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 18:44
      hipokryzja wysokiej próby, abstrahując od problemu - zgadzam się z Twoim wpisem, że od tego jest opozycja, chociaż nie sądzę, aby zaszkodziło to Grabarczykowi...
      • taziuta Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 18:53
        isa.stern napisała:

> hipokryzja wysokiej próby, abstrahując od problemu - zgadzam się z Twoim wpisem
        > , że od tego jest opozycja, chociaż nie sądzę, aby zaszkodziło to Grabarczykowi
        > ...

No to zaszkodzi PO.
        Przed chwilą w TVN24 przepytywali w tym temacie Kuczyńskiego, i jego obrona kumpli Grabarczyka wypadła raczej blado, a już końcówka totalnie dobiła, gdy prowadzący zapytali o kwalifikacje ministerialne bibiotekarza i aptekarza. :)
        • isa.stern Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 19:03
          hej...:)
          kto jest aptekarzem i bibliotekarzem, bo Grabarczyk jest prawnikiem...?!
          • veglie Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 19:26
            isa.stern napisała:

> hej...:)
            > kto jest aptekarzem i bibliotekarzem, bo Grabarczyk jest prawnikiem...?!

"Marcin Barański - (1973) szef gabinetu politycznego Ministra Infrastruktury, poprzednie miejsce pracy Księgarnia i Antykwariat "NIKE" w Łodzi. Kandydat do Rady Miasta Łodzi z listy Platformy Obywatelskiej, rzecznik prasowy łódzkiej PO, członek komitetu honorowego kandydatki na prezydenta Łodzi, Hanny Zdanowskiej."

"Piotr Andrzej Kwaśniewski - (1966) doradca w gabinecie politycznym Ministra Infrastruktury, były pracownik Delframy Sp. z o. o. w Łodzi - hurtownia farmaceutyczna."

• woda_woda Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 19:32
              veglie napisał:

> "Marcin Barański - (1973) szef gabinetu politycznego Ministra Infrastruktury, p
              > oprzednie miejsce pracy Księgarnia i Antykwariat "NIKE" w Łodzi. Kandydat do Ra
              > dy Miasta Łodzi z listy Platformy Obywatelskiej, rzecznik prasowy łódzkiej PO,
              > członek komitetu honorowego kandydatki na prezydenta Łodzi, Hanny Zdanowskiej."
              >
              >
              > "Piotr Andrzej Kwaśniewski - (1966) doradca w gabinecie politycznym Ministra In
              > frastruktury, były pracownik Delframy Sp. z o. o. w Łodzi - hurtownia farmaceut
              > yczna."

Jak widzę, oba stanowiska są polityczne, nie merytoryczne.
              • remez2 Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 20:11
                Jak widzę, oba stanowiska są polityczne, nie merytoryczne.
                Obydwa są 'kolesiowskie". Ministerstwo Infrastruktury ma się zajmować wieloma sprawami ale nie polityką.
                --------
                • veglie Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 20:19
                  remez2 napisał:

> Jak widzę, oba stanowiska są polityczne, nie merytoryczne.
                  > Obydwa są 'kolesiowskie". Ministerstwo Infrastruktury ma się zajmować wieloma s
                  > prawami ale nie polityką.

Nie zrozumie.;)
              • veglie A to ci argument!Zabawny/a jesteś.:) n/t 26.01.11, 20:18
                • remez2 Re: A to ci argument!Zabawny/a jesteś.:) n/t 26.01.11, 20:31
                  Był pewien aktor - Buster Keaton. Tyle, że on miną (a raczej brakiem min) rozśmieszał.
                  --------------------
          • taziuta Re: SLD pięknie punktuje 26.01.11, 20:12
            isa.stern napisała:

> hej...:)
            > kto jest aptekarzem i bibliotekarzem, bo Grabarczyk jest prawnikiem...?!

Grabarczyka kumple z Łodzi, zatrudnieni w jego ministerstwie. :)
    • 4gold4enwomen SLD pięknie punktuje-Grabarczyk milczy? 27.01.11, 13:42
      odPOwiedział?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka