hummer 11.02.11, 22:56 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9095174,TNS_OBOP__PO___43_proc__poparcia__PiS___26_proc__.html Nie ma to jak głupi Grześ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teflonowy-pokemon Reanimowanie Nocnej Zmiany 11.02.11, 22:59 Spada PO, pompujemy SLD. Dorzuci się do tego PSL i może uda się zmontować koalicję. Nie, tym razem się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Reanimowanie Nocnej Zmiany 11.02.11, 23:04 teflonowy-pokemon napisał: > Spada PO, pompujemy SLD. Dorzuci się do tego PSL i może uda się zmontować koalicję. Kogo z kim? > Nie, tym razem się nie uda. Wcisnąć "ciemnemu ludowi" powstańców starachowickich? Oczywiście, że nie. ------------------------ W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:06 > rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9095174,TNS_OBOP__PO___43_proc__poparcia__PiS___26_proc__.html > Nie ma to jak głupi > Grześ. > O tak.... w polityce liczy się przede wszystkim skuteczność. Ale jak wiadomo sukcesy same się nie rodzą, bo przed tym jest jeszcze ciężka praca, inteligencja i zdolności przywódcze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:08 boblebowsky napisał: > O tak.... w polityce liczy się przede wszystkim skuteczność. Ale jak wiadomo su > kcesy same się nie rodzą, bo przed tym jest jeszcze ciężka praca, inteligencja > i zdolności przywódcze:))) Tusk rozpieprzył swój całkiem skuteczny zespół. To nazywasz zdolnościami przywódczymi? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:12 > Tusk rozpieprzył swój całkiem skuteczny zespół. To nazywasz zdolnościami przywó > dczymi? Nic podobnego, te komplementy dotyczyły przewodniczącego polskiej lewica Pana Grzegorza Napieralskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:24 > O tak.... w polityce liczy się przede wszystkim skuteczność. Ale jak wiadomo su > kcesy same się nie rodzą, bo przed tym jest jeszcze ciężka praca, inteligencja > i zdolności przywódcze:))) Nie wiem, kto mnie bardziej wkurza - pampersy Palikota, Prezesa czy Napieralskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:27 Nie wiem, kto mnie bardziej wkurza - pampersy Palikota, Prezesa czy Napieralskiego. A może co? Własne zaplątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:29 > Nie wiem, kto mnie bardziej wkurza - pampersy Palikota, Prezesa czy Napieralski > ego. Na nerw wchodzi mi tylko Jareczek, pozostałe dwa wzbudzają zaledwie politowanie, a czasem i nawet potrafią rozbawić:) Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: SLD tylko 21% :) 12.02.11, 00:03 boblebowsky napisał: > > Nie wiem, kto mnie bardziej wkurza - pampersy Palikota, Prezesa czy Napie > ralski > > ego. > > Na nerw wchodzi mi tylko Jareczek, pozostałe dwa wzbudzają zaledwie politowanie > , a czasem i nawet potrafią rozbawić:) Ale napastliwe są co niemiara. Od lat z nimi nie gadasz ale i tak zawsze znajdą okazję, żeby pouczać. Smerfy ważniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.von.zpalacu Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:06 A PiCowi stoi jak ten na weselu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:09 marta.von.zpalacu napisał: > A PiCowi stoi jak ten na weselu :))) Jak wilkowi na mrozie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:08 A kułaklicjant PSL za sejmowym progiem? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:09 zoil44elwer napisał: > A kułaklicjant PSL za sejmowym progiem? Sondaże jedno, a chłop na wsi wie swoje. I wie na kogo zagłosować, jakby cuś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:11 taziuta napisał: > zoil44elwer napisał: > > > A kułaklicjant PSL za sejmowym progiem? > > Sondaże jedno, a chłop na wsi wie swoje. I wie na kogo zagłosować, jakby cuś. :) I żywemu nie przepuści. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:12 Perspektywa wyglada obiecujaco ale koncowy wynik bedzie zalezal tylko od tego kto znajdzie sie na listach. Jesli postkomunistyczny beton typu Miller czy Oleksy to bedzie kiszka. SLD nie ma alternatywy, tylko mlodzi moga podniesc SLD po upadku Rywina. Swoja droga uwazam Oleksego za jednego z tych co potrafia zahipnotyzowac sluchacza i niczym boa wic sie wokol niego, tulic a na koncu udusic. Oczywiscie z jowialnym usmieszkiem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Klęska Agory 11.02.11, 23:16 mr.sajgon napisał: > Perspektywa wyglada obiecujaco ale koncowy wynik bedzie zalezal tylko od tego k > to znajdzie sie na listach. Jesli postkomunistyczny beton typu Miller czy Oleks > y to bedzie kiszka. > SLD nie ma alternatywy, tylko mlodzi moga podniesc SLD po upadku Rywina. > Swoja droga uwazam Oleksego za jednego z tych co potrafia zahipnotyzowac slucha > cza i niczym boa wic sie wokol niego, tulic a na koncu udusic. Oczywiscie z jow > ialnym usmieszkiem na ustach. Kto się przejmuje dziś Głosem Telawiwu? Mają fajne forum i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Klęska Agory 12.02.11, 12:45 AgoRy wina,gdyby nie pogoniła Millera,SLD by już nie istniał.Mały żelazny kanclerz Lesio w 3 lata zdołował SLD z 42 % poparcia do 8 %.Jeszcze rok pracy Millera i w 2005 SLD nie wszedł by do Sejmu.Tak jak PiS,gdyby Tusk pozwolił im porządzić jeszcze z roczek. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:22 Miller i Oleksy mają sporo zwolenników na lewicy,gorszy dla lewicy jest dwór Kwacha:Olejniczak,Kalisz,Borowski.....i sieroty po UW i KORze,np Celiński. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: SLD tylko 21% :) 11.02.11, 23:25 Niedowartościowani frustraci z PiS, z pod znaku socjalizmu narodowego przenoszą się do bratniej partii:)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A może to Wielki Powrót? :) 11.02.11, 23:36 dupetek napisał: > Niedowartościowani frustraci z PiS, z pod znaku socjalizmu narodowego przenoszą > się do bratniej partii:)) Nie, to raczej ci, którzy wcześniej opuślili SLD by zagłosować na PO. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jasny gwint.. 11.02.11, 23:46 W dodatku z lekceważonym i wyśmiewanym liderem. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: Jasny gwint.. 11.02.11, 23:58 boblebowsky napisał: > Ależ to SLD się robi mocne:)) strach się bać. Nadwiślańskie bunga-bunga. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Drogie Żuczki 12.02.11, 09:26 SLD przeważnie było niedoceniane w sondażach przedwyborczych. Takiemu Napieralskiemu dawano 3% a dostał 14. Teraz mowa jawnie o 21%. Nie dziwię się premierowi że kąsa swoich na lewo i prawo. 14/3*21=98 :) I po jednym głosie dla partii opozycyjnych POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Sugerujesz zatem 12.02.11, 10:40 zgodnie z rachunkami które przedstawiłeś, że w nadchodzących wyborach dostanie między 80, a 90 % ? hummer napisał: > SLD przeważnie było niedoceniane w sondażach przedwyborczych. Takiemu Napierals > kiemu dawano 3% a dostał 14. Teraz mowa jawnie o 21%. Nie dziwię się premierowi > że kąsa swoich na lewo i prawo. 14/3*21=98 :) > > I o jednym głosie dla partii opozycyjnych POPiS Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Sugerujesz zatem 12.02.11, 10:53 Tego nie sugeruję, ale z SLD trzeba się liczyć. I taki jest finał "afery Rywina". Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Sugerujesz zatem 12.02.11, 11:04 hummer napisał: > Tego nie sugeruję, ale z SLD trzeba się liczyć. I taki jest finał "afery Rywina Jaki jest finał afery Rywina? Albo może jaki jest jej związek z rewelacyjnymi notowaniami SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Napisz do Agory :) 12.02.11, 11:31 boblebowsky napisał: > hummer napisał: > > > Tego nie sugeruję, ale z SLD trzeba się liczyć. I taki jest finał "afery > Rywina > > Jaki jest finał afery Rywina? Albo może jaki jest jej związek z rewelacyjnymi n > otowaniami SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Napisz do Agory :) 12.02.11, 11:34 Stwierdzasz jakiś fakt to pytam ciebie z nadzieją, że jednak była to jednak jakaś myśl. No więc...? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Napisz do Agory :) 12.02.11, 11:41 boblebowsky napisał: > Stwierdzasz jakiś fakt to pytam ciebie z nadzieją, że jednak była to jednak jak > aś myśl. No więc...? A co to ja Mzimu? Robi się na świecie zawierucha jakiej nie było od 1968 roku. Totalne przetasowanie. Hegemonem stają się Chiny. Zresztą zawsze były. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Napisz do Agory :) 12.02.11, 12:17 > A co to ja Mzimu? Robi się na świecie zawierucha jakiej nie było od 1968 roku. > Totalne przetasowanie. Hegemonem stają się Chiny. Zresztą zawsze były. I to jak rozumiem jest efektem afery Rywina? No, muszę przyznać, że mnie onieśmielasz, ja aż tak szeroko patrzeć nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Napisz do Agory :) 12.02.11, 12:22 boblebowsky napisał: > > > A co to ja Mzimu? Robi się na świecie zawierucha jakiej nie było od 1968 > roku. > > Totalne przetasowanie. Hegemonem stają się Chiny. Zresztą zawsze były. > > I to jak rozumiem jest efektem afery Rywina? No, muszę przyznać, że mnie onieśm > ielasz, ja aż tak szeroko patrzeć nie potrafię. Co osiągnęła Agora na świecie.? :) Lokalne czasopismo, w dodatku ośmieszone. Gdyby nie byli tak szybcy może i złapali by rekina. A tak pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Napisz do Agory :) 12.02.11, 12:30 > Co osiągnęła Agora na świecie.? :) Lokalne czasopismo, w dodatku ośmieszone. G > dyby nie byli tak szybcy może i złapali by rekina. A tak pozamiatane. Jak zwykle próbujesz wykręcić się od odpowiedzi, tym razem uciekając się do abstrakcji i zapewne wydaje ci się że jesteś zabawny. Cóż, nie będę ci tego dobrego samopoczucia odbierał, tylko będziesz chyba musiał znaleźć sobie innego partnera do tej zabawy. Że też ci czasu nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Napisz do Agory :) 12.02.11, 12:35 boblebowsky napisał: > > Co osiągnęła Agora na świecie.? :) Lokalne czasopismo, w dodatku ośmiesz > one. G > > dyby nie byli tak szybcy może i złapali by rekina. A tak pozamiatane. > > Jak zwykle próbujesz wykręcić się od odpowiedzi, tym razem uciekając się do abs > trakcji i zapewne wydaje ci się że jesteś zabawny. Cóż, nie będę ci tego dobreg > o samopoczucia odbierał, tylko będziesz chyba musiał znaleźć sobie innego partn > era do tej zabawy. > Że też ci czasu nie szkoda. Zadałem pytanie. Jak zwykle odpowiedziałeś personalnie. Chyba naprawdę szkoda na kolegę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Napisz do Agory :) 12.02.11, 12:44 > Zadałem pytanie. Jak zwykle odpowiedziałeś personalnie. > > Chyba naprawdę szkoda na kolegę czasu. > Ja również zadałem pytanie na które zamiast odpowiedzi dostałem kilka postów o zabarwieniu abstrakcyjnym w związku z czym pozwoliłem sobie to skomentować. Nie wiem czy to kwestia kultury, żeby na pytanie odpowiadać pytaniem czy kwestia zbyt dużej wysokości z której kolega spgląda na rzeczywistość:) Jak już napisałem baw się dobrze, ale beze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A jak widzisz koalicję? 12.02.11, 20:20 Sami nie będą mieli większości, nawet jak by wygrali. Mogą mieć niezły wynik, ale sami rządzić nie mają szans. M. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Poczekaj, ze uporzadkuja media publiczne 12.02.11, 10:51 Podobno Grzesio na zbieranie grzybow potrzebuje 6 kamer TVP. Czyli jedna kamere na dwa grzyby.... Na wiosne final tej hucpy - SLD nie dojrzalo do publicznych mediow a po Czarzastym Grzesiu tez zaniknie, T. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Poczekaj, ze uporzadkuja media publiczne 12.02.11, 11:55 trevik napisał: > Podobno Grzesio na zbieranie grzybow potrzebuje 6 kamer TVP. > Czyli jedna kamere na dwa grzyby.... > Na wiosne final tej hucpy - SLD nie dojrzalo do publicznych mediow a po Czarzas > tym Grzesiu tez zaniknie, Miło poczytać kogoś mądrego. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Sa mądrzejsi.. 12.02.11, 12:21 wyborcza.pl/1,75478,9081984,PO_Czarzastego_sie_nie_boi.html Czekam na moment kiedy dzialacze SLDowscy ubrani w szatki "bezpartyjnych fachowcow" beda wylatywac z zarządów TVP i publicznego radia jak kury w reklamie Ery. T. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: SLD ... 21 % 12.02.11, 12:26 no to witamy ..... Oleksy , Miller itd itp . ..... SLD z starymi zgranymi grzybami .... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Sa mądrzejsi.. 12.02.11, 12:26 "Dworacy" z Dworu ArTus(k)a odczerwienią TVP i będzie w telewizji różowo,UWolowo. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sa mądrzejsi.. 12.02.11, 12:51 trevik napisał: > Czekam na moment kiedy dzialacze SLDowscy ubrani w szatki "bezpartyjnych fachow > cow" beda wylatywac z zarządów TVP i publicznego radia jak kury w reklamie Ery. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 13:06 że dopóki media w Polsce nie będą uwolnione z rąk polityków to będę z tego powodu niezadowolony. Wiem, wiem - rzadka przypadłość, ale może mnie kiedyś zrozumiesz, T. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 13:17 TVP w ręce platfusów,bo przecież oni nie politycy tylko fahofcy od public relations. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 13:20 trevik napisał: > że dopóki media w Polsce nie będą uwolnione z rąk polityków to będę z tego powo > du niezadowolony. Bardzo logiczne. Media są złe w rękach polityków z partii A. Ale po zastąpieniu ich politykami z partii B, będą cacy. > Wiem, wiem - rzadka przypadłość, ale może mnie kiedyś zrozumiesz, Obawiam się, że jednak nie zrozumiem. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 13:42 > Bardzo logiczne. Media są złe w rękach polityków z partii A. Ale po zastąpieniu > ich politykami z partii B, będą cacy. Duzo czytasz między wierszami. Może lepiej zamiast tego skoncentrować się na meritum? Już wiem - dla Ciebie sytuacja jest całkiem normalna. Ta sytuacja ofkors w której SLD dostała dwa miejsca w KRRiTV "za frajer" (w rozumowaniu SLDowskim, bo przeciez nie musieli dostać nic) i stawia się okoniem w radzie, bo jeszcze mają zarząd telewizji i radia, T. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 13:49 trevik napisał: > Duzo czytasz między wierszami. Może lepiej zamiast tego skoncentrować się na me > ritum? Czytam to co napisałeś. > Już wiem - dla Ciebie sytuacja jest całkiem normalna. Ta sytuacja ofkors w któr > ej SLD dostała dwa miejsca w KRRiTV "za frajer" (w rozumowaniu SLDowskim, bo pr > zeciez nie musieli dostać nic) i stawia się okoniem w radzie, bo jeszcze mają z > arząd telewizji i radia, Bez obrazy ale czy mógłbyś napisać powyższe w potocznej polszczyźnie? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 17:04 > Czytam to co napisałeś. A to ciekawe. Możesz mi powiedzieć w takim razie, gdzie napisałem, że lepsza władza PO niż SLD? > Bez obrazy ale czy mógłbyś napisać powyższe w potocznej polszczyźnie? W takim razie wyłoże jak osłu siano... SLD ma pazur, bo dostała dwa miejsca Sejmowe w KRRiTV, choć z układu sił nie wynikało, że mogą je uzyskać bez dobrej woli PO. Dostali je, bo PO chciało zaprosić do KRRiTV wszystkie partie zostawiając sobie do obsadzenia mniejszosc miejsc w radzie ( to pewna niespodzianka dla czerwonego i czarnego betonu). Dziś SLD blokuje 2 głosami w KRRiTV wybór nowych rad nadzorczych państwowych spółek medialnych - jak nie dostaną 3 stołków na 7 to nowej rady w TVP nie będzie. A stawiaja sie dlatego, że dziś udało im się uzyskać w owych radach nadzorczych większość wpływów i ani myślą wpuszczać kogoś spoza. Do PO oczywiście mam pretensje - jak chcieli coś odpolityczniać, to nie z komuszym betonem. To musiało się zemścić, T. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 19:08 Przypomnij sobie (zupełnie świeżą) historię ustawy medialnej. Była przygotowana przez wspólny zespół PO i SLD. Ni w PiS, ni w PO pan premier wyrzucił projekt do kosza a pewien minister dostał zadanie obrony ówczesnego prezesa TVP P. Farfała. Wtedy, w odwecie, SLD ograł PO i tak to trwa do dzisiaj. > SLD ma pazur, bo dostała dwa miejsca Sejmowe w KRRiTV, choć z układu sił nie wy > nikało, że mogą je uzyskać bez dobrej woli PO. Teraz ja zapytam - TVP to telewizja PO? Co to znaczy - dobrej woli? PO była przekonana, że zrobi z SLD "przystawkę" a tu taka niespodzianka. PS - i na koniec. Jeżeli chcesz rozmawiać, zmień język. :-) ------------------------ W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Nie wiem, kto powinien sobie przypominać 12.02.11, 19:50 Już raz o tym rozmawialiśmy. forum.gazeta.pl/forum/w,28,119021322,119033512,Re_W_takim_razie_prosze_o_analize_.html Tak więc kwestie przygotowania ustawy w wersji SLD-PO już wyjaśniliśmy sobie. Bronienie Farfała (a raczej brak jakiejkolwiek pomocy w jego usunięciu) to była potrzeba chwili - facet nie był wogóle na rękę PO, ale zarząd PiSowski był jeszcze gorszy. > Wtedy, w odwecie, SLD ograł PO i tak to trwa do dzisiaj. Nie kolego. SLD dostało od PO-PSL dwa stołki, bo PiS swojego nie chciał a PO nie chciała zostać posądzona o zawłaszczenie mediów. Ogranie? W pewnym sensie tak - komunisci to komunisci, nie wolno było mieć złudzeń, T. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nie wiem, kto powinien sobie przypominać 12.02.11, 20:15 Ogranie? W pewnym sensie tak - komunisci to komunisci, nie wolno było mieć złudzeń, Trzeba było od tego zacząć i cała rozmowa byłaby krótka. powodzenia ------------------------ W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 13:51 polska telewizja bedzei lepsza ...?, gdy beda nia zarzadzac inne ugrupowania polityczne :o trzeba miec niezla doze wyobrazni by cos takiegotwierdzic . telwizja w Polsce bedzie taka , JAK - Jasio reporter , dziennikarz potrafi ! no i ( przyziemna sprawa ) jak beda na nia pieniadze . Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A tak sobie ubzdurałem 12.02.11, 13:51 Czerwone niewiele się od pisich różnią pod tym względem. Uważają, że ludzie przez nich wyznaczeni lub z nimi związani są zawsze apolitycznymi fachowcami, w przeciwieństwie do innych oczywiście:)) I nic ich nie przekona..... Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro uważałem Cię za nieco bardziej rozgarniętego ;-) 12.02.11, 17:07 spójrz dla kogo sondaż został zamówiony i kto kontroluje program TVP info ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: uważałem Cię za nieco bardziej rozgarniętego 12.02.11, 20:20 Hummer, jak to Hummer:) Odpowiedz Link Zgłoś