Dodaj do ulubionych

Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki

02.03.11, 07:57
Czytaliście GW, piękny artykuł o Dubanieckim. Ciekawe kogo pociągnie za sobą spadając z tak wysokiego szczebla. A przy okazji JK pilnował moralnosci Polaków a u swojej rodziny nie dopilnował. Pod latarnią najciemniej.
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 08:03
      Dobrał sobie znanego wspólnika:-)

"Marcin Dubieniecki, mąż
      Marty Kaczyńskiej, zarejestrował na siebie spółkę MD Invest Group, która faktycznie należy do skazanego za kierowanie grupą przestępczą Tomasza M. ps. "Matucha" - pisze "Gazeta Wyborcza".

• polazrski Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 08:13
        A link? Grzebac mi sie nie chce!
        • aniechto.only Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 08:41
          m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,9187467,Dubieniecki_i_gangsterzy.html
          obrotny, nie ma co.
          Ciekawe, jak tam ma się sprawa z wyprowadzeniem forsy ze SKoku.
    • strikemaster Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 08:15
      Nikogo nie pociągnie, pozbedą się go tak, żeby innym się nic złego nie stało. Przy okazji Kaczyńscy wezmą rozwód, bo to małżeństwo polityczne prawdopodobnie było.
      • polazrski Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 08:18
        A czyje te dzieci som? Ze nie pierwszego meza to juz wiem, ale czy drugiego?
        • wos9 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 10:56
          polazrski napisał:

> A czyje te dzieci som? Ze nie pierwszego meza to juz wiem, ale czy drugiego?
          >
          Dla mnie to bez różnicy. DLA NICH NIE!
          • polazrski Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 11:40
            wos9 napisała:

> polazrski napisał:
            >
            > > A czyje te dzieci som? Ze nie pierwszego meza to juz wiem, ale czy
            > drugiego?
            > >
            > Dla mnie to bez różnicy. DLA NICH NIE!
            >

No wlasnie. Przeciez nie dbam o wlasny interes (co mi do tego), ale o ich. Tyle szumu wokol tej familii, ze chyba dobrze by bylo, gdyby ta koza zalatwila sprawy najwazniejsze.
            • wos9 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 11:58
              polazrski napisał:

> wos9 napisała:
              >
              > > polazrski napisał:
              > >
              > > > A czyje te dzieci som? Ze nie pierwszego meza to juz wiem, ale czy drugiego?
              > > >
              > > Dla mnie to bez różnicy. DLA NICH NIE!
              > >
              >
              > No wlasnie. Przeciez nie dbam o wlasny interes (co mi do tego), ale o ich. Tyle szumu wokol tej familii, ze chyba dobrze by bylo, gdyby ta koza zalatwila sprawy najwazniejsze.

Już gdzieś dzisiaj napisałam, że Ewunia kiedyś jej "podziękuje". Aż strach pomyśleć, że może i Martynka...
    • scoutek no to sobie nagrabił 02.03.11, 08:37
      dzięki temu, że dziennikarza potraktował po chamsku to teraz mu nie odpuszczą
      i bardzo słusznie
      nalezy się
      • mietowe_loczki Re: no to sobie nagrabił 02.03.11, 09:47
        Oczywiście. I zapamiętajmy kolejność, bo to kwestia czasu, zanim pojawią się jęki, że jest "bezpodstawnie atakowany" ze względu na swoje rodzinne koneksje. Plus, że jest zdumiony, że media "tak nagle" i "nie wiadomo dlaczego" zaczęły się interesować jego życiem prywatnym. Oraz że jeżeli media "nie zaprzestaną swoich bezpardonowych i niczym nieuzasadnionych ataków na mnie i na moją małżonkę, będę musiał podjąć działania prawne. Nie wykluczam, że jeszcze w tym miesiącu złożę pozew przeciwko..., ponieważ jest to skandaliczne, żeby...". Jednocześnie oświadczy, że "ta pani przyszła w futrze i że w nim wychodzi", a te sesje w kolorowych pismach były robione "z zaskoczenia" "przez żądnych sensacji paparazzi", którzy "posuną się do wszystkiego, żeby zdobyć parę ujęć". Etc, etc.
        • wos9 Myślisz, że stryjcio to zaakceptuje? 02.03.11, 10:59
          mietowe_loczki napisała:

> Oczywiście. I zapamiętajmy kolejność, bo to kwestia czasu, zanim pojawią się ję
          > ki, że jest "bezpodstawnie atakowany" ze względu na swoje rodzinne koneksje. Pl
          > us, że jest zdumiony, że media "tak nagle" i "nie wiadomo dlaczego" zaczęły się
          > interesować jego życiem prywatnym. Oraz że jeżeli media "nie zaprzestaną swoic
          > h bezpardonowych i niczym nieuzasadnionych ataków na mnie i na moją małżonkę, b
          > ędę musiał podjąć działania prawne. Nie wykluczam, że jeszcze w tym miesiącu zł
          > ożę pozew przeciwko..., ponieważ jest to skandaliczne, żeby...". Jednocześnie o
          > świadczy, że "ta pani przyszła w futrze i że w nim wychodzi", a te sesje w kolo
          > rowych pismach były robione "z zaskoczenia" "przez żądnych sensacji paparazzi",
          > którzy "posuną się do wszystkiego, żeby zdobyć parę ujęć". Etc, etc.
          • mietowe_loczki Re: Myślisz, że stryjcio to zaakceptuje? 02.03.11, 11:01
            Jeśli wyczuje, że w danej chwili będzie mu to do czegoś potrzebne, myślę, że tak.
            • wos9 Re: Myślisz, że stryjcio to zaakceptuje? 02.03.11, 11:04
              mietowe_loczki napisała:

> Jeśli wyczuje, że w danej chwili będzie mu to do czegoś potrzebne, myślę, że tak.
              >
              To na pewno. Natomiast sądzę, że Marcinek już dziś mu uwiera. Zresztą od początku tego związku nie akceptował. I to wcale nie ze względów politycznych!
    • money.pl Pierwsze co zrobili,on i Marta, 02.03.11, 09:51
      to kupili nowe Porsche Carrera za pieniadze z odszkodowania za smierc rodzicow.
      Bardzo znamienne ,prawda???? teraz dopiero widac dokladnie krokodyle lzy i falsz wprost niewiarygodny.Moze Gazeta napisze,kto w PiS jezdzi samochodami od przestepcow ???
    • wikary.bis Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 09:53
      "ona q... a on zlodziej" winno byc mottem przewodnim calego artykulu.
      A puenta ?? Nie mozna dziwic sie ludziom , ze na sam dzwiek "s" reaguja wybuchowo.
      Przyklad pokazuje do jak parszywych i kryminalnych powiazan doszlo w powiazaniach solidaruchow z komuchami .
      Jak kryminalne otoczenie powstalo na bazie S i ich powiazan , "grubych kresek" itp.
      • x2468 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 09:57
        Czerwone książątko Dubieniecki i Solidarnosc? Kpisz czy o wskazówki pytasz?
        • jack20 [...] 02.03.11, 10:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • money.pl Marta Kaczynska jest juz zamezna po raz drugi 02.03.11, 09:58
        Pierwszego meza puscila w trabe,bo byl z aporzadny.Nie pozwala mu na widywanie sie z dzieckiem,bo jak sama publicznie powiedziala,"ono nie jest jego"
        Czyli oszukala swojego pierwszego meza,zeby wyjsc w pore z brzuchem albo go oszukala juz po slubie,puszczajac sie z kims innym.teraz kupuje auto za smierc rodzicow i ma czelnosc pouczal ludzi na kazdym kroku.Ona i jej zalgany psychiczny stryjek.
        • wos9 Re: Marta Kaczynska jest juz zamezna po raz drugi 02.03.11, 11:12
          money.pl napisał:

> Pierwszego meza puscila w trabe,bo byl z aporzadny.Nie pozwala mu na widywanie
          > sie z dzieckiem,bo jak sama publicznie powiedziala,"ono nie jest jego"
          > Czyli oszukala swojego pierwszego meza,zeby wyjsc w pore z brzuchem albo go oszukala juz po slubie,puszczajac sie z kims innym.teraz kupuje auto za smierc rodzicow i ma czelnosc pouczal ludzi na kazdym kroku.Ona i jej zalgany psychiczny stryjek.

Fakt, że psychicznie najbardziej jest podobna do stryjcia.
          Ale też - jak tatuś - TERAZ daje sobą manipulować: stryjowi i... mężowi.
    • indeed4 PO uwala PiS 02.03.11, 09:58
      materiały na Dubienieckiego nie wzięły się z nieba
      • money.pl Nie ma znaczenia skad sie wziely 02.03.11, 10:01
        wazne jest to co robia oboje,bo przeciez Dubieniecki szykowal sie do polityki i Sejmu a nawet przebakiwal o starcie na prezydenta.
        • indeed4 No właśnie 02.03.11, 10:08
          i dlatego trzeba go było wyeliminować - a pośrednio również Martę, która zaczyna zdobywać punkty dla PiS ; temu właśnie służy ta akcja hakowa GW
          • indeed4 Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 10:19
            od DB ? Może być, że to wspólna akcja GW i DB - zwłaszcza, ze rzecz rozgrywa się na Pomorzu

www.dziennikbaltycki.pl/fakty24/373755,niech-sie-pan-odp-dubieniecki-w-wulgarny-sposob-odmowil,id,t.html
            • mietowe_loczki Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 10:33
              Ktokolwiek to zrobił - świetna robota. Trzeba ponosić konsekwencje własnej głupoty i niedojrzałości.
              • indeed4 Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 10:39
                Marudzisz jak przedszkolanka :-) Masz jeszcze jakiś umoralniający spicz na podorędziu?
                • mietowe_loczki Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 10:42
                  A ty - jakieś argumenty, zamiast wycieczek osobistych?
                  • zzarda32 Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 10:53
                    Pis - owi zawsze podejrzewają spisek i zamach. Ten typ tak ma. Rozróżnienie jest takie :
                    1)jak jakieś okoliczności godzą w nich - to zamach, spisek, agent ewentualnie sztuczna mgła,
                    2)jak to godzi w PO lub innych aktualnych przeciwników PIS - to jest prawda, skandal, zaprzaństwo, zdrada, działania na szkodę, uzasadnione podejrzenie popełnienia przestęsptwa przez PO,wynik nieudolności Tuska i inne.
                  • indeed4 Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 10:58
                    Jakie argumenty - za czym, czy też przeciwko czemu. Prowadzimy jakiś spór ? Nie zauważyłem :-)
                    • mietowe_loczki Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 11:02
                      Masz rację. Nie prowadzimy żadnego sporo. Przecież twoje słowa potwierdziły moją tezę pod postem scoutek.
                      • indeed4 Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 11:05
                        Przykro mi - nie zamieszczam na tym forum postów, po to, żeby potwierdzić twoją czy też czyjąkolwiek opinię :-)
                        • mietowe_loczki Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 11:17
                          Może nie masz takich intencji, ale to nie zmienia faktu, że twój post potwierdził moją krótko wcześniej postawioną tezę.
                          • indeed4 Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 11:21
                            Nie konfabuluj - nie wypowiadałem się na temat infantylizmów, które raczyłaś zamieścić we wspomnianym poście.
                            • mietowe_loczki Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 11:28
                              Może się nie wypowiedziałeś, ale szukając drugiego dna w doniesieniach prasowych na temat Dubienieckiego potwierdziłeś moją tezę. Po prostu.
                              • indeed4 Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 11:29
                                Nie "może" - ale na pewno.

A o jakie drugie dno chodzi, słonko :-)
                  • ave.duce Re: Od kogo GW dostała cynk i kwity na Marcina 02.03.11, 11:33
                    Zapomnij ;)
      • jack20 Re: PO uwala PiS 02.03.11, 10:03
        Sam Dubieniecki FAKTY stworzyl.
        To rylko fakty i realia z zycia tego mlodego hochsztaplera (czy juz kryminalisty?)
        I KAZDY moglje zebrac i posklejac. Co ty niebo do tego mieszasz?
      • mietowe_loczki Re: PO uwala PiS 02.03.11, 10:06
        I już się zaczyna:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,122766795,122770820,Re_no_to_sobie_nagrabil.html
        • indeed4 Re: PO uwala PiS 02.03.11, 10:09
          Wybory, wybory ....
          • mietowe_loczki Re: PO uwala PiS 02.03.11, 10:23
            Głupota, głupota... A za to trzeba płacić.
            • indeed4 Re: PO uwala PiS 02.03.11, 10:36
              Fakt - nikomu nie wolno bezkarnie poniewierać dziennikarzami, za to się zawsze płaci :-)
          • zzarda32 Re: PO uwala PiS 02.03.11, 10:35
            To chyba rzeczywiście wybory. Jednak jeśli Prezes sam "korzystał" z kreowanej populraności Marty K-D. to teraz ma tego efekty. Zresztą to on wpadł w bardzo insynuacyjny ton wobec Prezydenta Komorowskiego, wcześniej Tuska i musiał sie liczyć, że brutalizując debatę polityczną spotka sie z kontratakiem i to tak samo brutalnym. Nie trzeba być genialnym strategiem aby coś takiego przewidywać. Teraz jest inne pytanie - jeśli dziennikarze "zrzucą" MD z piedestału, to czy padając nie pociągnie za sobą następnych?
            • indeed4 Re: PO uwala PiS 02.03.11, 11:40
              To właśnie napisałem wyżej

forum.gazeta.pl/forum/w,28,122766795,122771754,No_wlasnie.html

Może pociągnąć za sobą Martę, a w konsekwencji być może i cały PiS - Marta jest przez pisowców kreowana na lokomotywę wyborczą i twarz PiS nr 1.

• p_e_o_w_i_e_c Re: PO uwala PiS 02.03.11, 19:02
        indeed4 napisał:

> materiały na Dubienieckiego nie wzięły się z nieba

Ano nie, świętym nie jest.
    • mao111 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 10:03
      Chłoptaś chciał być osobą publiczną, no więc ma...
      • wos9 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 12:05
        mao111 napisał:

> Chłoptaś chciał być osobą publiczną, no więc ma...

Chciał być bardzo ważną osobą publiczną.
    • nie_pis_mienny Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 10:41
      zzarda32 napisał:

>..... A przy okazji JK pilnował moralnosci Polaków a
      > u swojej rodziny nie dopilnował. Pod latarnią najciemniej.
      To typowe dla tej opcji myślowej. Moralność Kalego.
      To tak jak z usunięciem z pis radnych w Łodzi za wspólne z radnymi PO zlikwidowanie niepotrzebnej szkoły i brak reakcji na alnalogiczne działanie radnych pis w Radomiu (bo już samodzielne).
      ;-)
    • zzarda32 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 11:09
      Dla Pis-u nie jest groźny sam MD, ale to, że przy okazji jego "upadku medialnego" przy okazji wyjdą różne niewygodne i sprzeczne z oficjalnym stanowskiem PIS, fakty, które obciążą pośrednio lub bezpośrednio PIS i samego Pierwszego Prawdziwego Polaka, a to może skutkować gorszym wynikiem w wyborach.
      Ciekawa będzie też reakcja Pis-u, przy czym odcinanie się M.K-D i M.D. może spowodować nie przewidywalne konsekwencje. Poza tym co z kandydatką na Pierwszą Damę?
    • indeed4 Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:15
      To jest ciekawe pytanie - mamy rozumieć, że to przypadek, że sprawa ta wypłynęła tuż po tym jak Dubieniecki naraził się dziennkarzom Dziennika Bałtyckiego z Gdańska?

www.dziennikbaltycki.pl/fakty24/373755,niech-sie-pan-odp-dubieniecki-w-wulgarny-sposob-odmowil,id,t.html
      • zzarda32 Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:19
        może tak, może nie. Pisowcy mają jednak taka cechę, że jak im coś nie pasuje to sztuczna mgła a pijany generał był trzeźwy.
        • indeed4 Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:24
          Przykro mi, twoje zdanie na temat pisowców interesuje mnie tak samo jak opinia na temat peowców czy eseldowców - nawiasem mówiąc, Peppermint właśnie ci niżej wytłumaczył o co chodzi.
          • zzarda32 Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:35
            Konfabulacja zawiera się w pytaniu i sugeruje, że GW już od jakiegoś czasu chciała uwalić MD, i dalej, że działała w jakimś porozumieniu z obecną władzą. Moim zdaniem jest jednak tak, że MD sam ustawił się na celowniku i robił wszystko aby go ustrzelono. Kiedy wszedł na strzelnicę to dziennikarze zaczęli go sprawdzać i wyszło to co wyszło. Mogli oboje siedzieć cicho i nie byłoby tego, lub miałoby całkiem inny wymiar polityczny.Swoją drogą ciekawe czy JK nie stwierdzi za jakiś czas, że był to zaplanowany perfidny atak n jego rodzinę bo...
            Natomiast to, że Pisowcy są nadmiernie podejrzliwi i wszystkie swoje niepowodzenia tłumaczą spiskiem lub agentami - to nie opinia ale rzeczywistość.
            • indeed4 Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:46
              Może być też i tak, naiwna sierotko - że maczał w tym palce również b. dziennikarz, radykał Kurski ; śmiertelny wróg Dubienieckich na Pomorzu.
              • scoutek Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:50
                indeed4 napisał:

> Może być też i tak, naiwna sierotko - że maczał w tym palce również b. dziennik
                > arz, radykał Kurski ; śmiertelny wróg Dubienieckich na Pomorzu.

z pomocą Szczypińskiej
                • indeed4 Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:57
                  Tam idzie walka na noże, a zwłaszcza odkąd Dubieniecki publicznie zadeklarował walkę z Kurskim, Ziobro i pisowskimi radykałami
                  • indeed4 Link: 02.03.11, 12:01
                    "Żaden Ziobro, żaden Kurski…"
                    Dubieniecki odniósł się też do sprawy przywództwa w Prawie i Sprawiedliwości. - Żaden Ziobro, żaden Kurski w duecie z Ziobrą nie są w stanie zastąpić Jarosława Kaczyńskiego - mówił

www.polskatimes.pl/stronaglowna/348049,dubieniecki-mog-o-doj-do-zamachu-na-lecha-kaczy-skiego,id,t.html
              • zzarda32 Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:55
                Zawsze jest ktoś taki co sprzeda newsa i to z różnych powodów ( pamietasz Głębokie Gardło ), ale to nie równoznaczene z jakimś spiskiem. Na to trzeba dowodów. Dziennikarze na całym świecie tak działają, że szukają ciekawych informacji i informatorów. Ponadto w GW to pojawią się różne informacje, także, te niekorzystne dla PO. Natomiast w GP,NDZ, RM pojawią się wyłącznie informacje, które szkodzą PO.
                • indeed4 Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:59
                  Przynudzasz, chłopie.

B/o
      • mietowe_loczki Re: Od jak dawna GW dysponuje tą wiedzą. 02.03.11, 11:20
        Nie, nie mamy rozumieć, że to przypadek. Dubieniecki naraził się dziennikarzom, a teraz ponosi za to karę. Patrzę na to z nieukrywaną satysfakcją.
    • sebj.1 Re: Trafiony, zatopiony.... Dubaniecki 02.03.11, 11:33
      Nasuwa się pytanie czy ostatnio zakupione porsche Marcinka to też na zamówienie od "Matuchy"?
    • ewa8a Typek nazywa się DubIEniecki 02.03.11, 12:00
      Jasne, że nazwisko może się pomylić, w końcu to nikt ważny, jakis młodzieniec z przerostem ambicji.
      Miejmy nadzieję, ze trafiony i zatopiony. Już na wstępie, zanim arogant i karierowicz zdążył zapuścić korzenie w polityce. Teraz tylko czekam aż wezmą się ze ,,stryjem'' za łby. To może być ciekawe widowisko.

• mietowe_loczki Re: Typek nazywa się DubIEniecki 02.03.11, 12:03
        ewa8a napisała:

> Teraz tylko czekam aż wezmą się ze
        > ,,stryjem'' za łby. To może być ciekawe widowisko.

Ja też. Już skupuję popcorn.
    • kaczy_mozdzek Jarkacz już mówi,że pierwsze słyszy takie nazwisko 02.03.11, 12:06
      A Dubieniecki do niego "stryjku"!!
      :)))
      • ewa8a Re: Jarkacz już mówi,że pierwsze słyszy takie naz 02.03.11, 12:11
        Ojciec Dubienieckiego też przyznał w wywiadzie, że Marcin nie ma stryja, bo on (ojciec) nigdy nie miał brata. Ech.... dni tego stryjowania chyba już policzone.
      • zzarda32 Re: Jarkacz już mówi,że pierwsze słyszy takie naz 02.03.11, 13:08
        Ciekawe czy jak Janek Pośpieszalski wróci, to czy zrobi program o Dubanieckim np pod tytułem "Układ"
        • ave.duce Re: Jarkacz już mówi,że pierwsze słyszy takie naz 02.03.11, 13:13
          W roli eksperta > były agent Tomek.
          • zzarda32 Re: A wiele nie brakowało 02.03.11, 19:00
            i MD mógł trafić do sejmu. Teraz to wszyscy się będą od niego odwracać, ciekawe czym to się skończy.
            • ave.duce Re: A wiele nie brakowało 02.03.11, 19:32
              Robi się coraz ciekawiej w "Rodzinie Pi$rano".
    • l.george.l [...] 02.03.11, 13:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zzarda32 Dubaniecki nie kapituluje 03.03.11, 08:45
        Z informacji prasowych wynika, że MD będzie pozywał Agorę. To smutne. Mógł się stryja zapytać jak się w takiej sytuacji postępuje. Sądzę, że będą dalsze fakty na temat MD
        • zzarda32 Re: Dubaniecki nie kapituluje 04.03.11, 11:00
          Kolejne informacje medialne o MD, ciekawy facet i wynika z tego, że to był UKŁAD. Ha,ha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka