Dodaj do ulubionych

Potencja premiera spada, a indolencja wzrasta...

26.03.11, 15:25
Tak można opisać w skrócie większość odpowiedzi szefa rządu, na zarzuty byłych, a dziś może już nawróconych zwolenników PO. Obserwacja trendu z tytułu niniejszego wątku wynika z replik premiera na poruszane kwestie jak chociażby JOW, wybory szefa partii czy zawłaszczaniu mediów. W każdej powyższej stawianych kwestii premier konstatował, że Platforma Obywatelska jako jedyna chciała w każdej z powyższych materii coś zrobić , ale inne podmioty sceny politycznej stawały okoniem ;-)) Ich premier, ich prezydent - moim skromnym zdaniem wstyd uciekać się do takich wymówek...
Obserwuj wątek
    • ploniekocica Re: Potencja premiera spada, a indolencja wzrasta 26.03.11, 15:30
      Sugerujesz składkę na niebieskie tabletki na spadająca potencje premiera?

Swoja droga nie umiesz pisać mniej grafomańsko i bardziej po polsku? Absmak budzisz swoją pretensjonalnością.
      • wylogowany.pielegniarz Re: Potencja premiera spada, a indolencja wzrasta 26.03.11, 15:32
        ploniekocica napisała:

> Sugerujesz składkę na niebieskie tabletki na spadająca potencje premiera?
        >
        > Swoja droga nie umiesz pisać mniej grafomańsko i bardziej po polsku? Absmak bud
        > zisz swoją pretensjonalnością.

Kamilek po prostu za dużo czasu spędza nad szlifowaniem formy, a za mało nad nauką dodawania. Gdyby odwrócił nieco proporcje, to nie założyłby takiego wątku.
      • camille_pissarro wyobraź sobie ( o tym już była mowa w innym wątku) 26.03.11, 15:34
        , że słowo potencja wcale nie musi odnosić się do tej związanej ze sferą seksualności mężczyzny.
        • ploniekocica Re: wyobraź sobie ( o tym już była mowa w innym w 26.03.11, 15:36
          camille_pissarro napisał:

> , że słowo potencja wcale nie musi odnosić się do tej związanej ze sferą seksua
          > lności mężczyzny.

Wyobraź sobie, że sobie wyobrażam, co nie zmienia faktu, że zabawny jako Tarabuk tego forum jesteś. Niezmiennie.
          • camille_pissarro ho, ho widzę , że mam do czynienia z pokoleniem 26.03.11, 15:48
            wychowanym na Sindbadzie żeglarzu, nie dziwota zatem, że tylko taka charakterystyka "kreskówkowa" jest w użyciu
            • ploniekocica Re: ho, ho widzę , że mam do czynienia z pokoleni 26.03.11, 15:53
              Co ma Leśmian wspólnego z kreskówką? Dalibóg wytłumacz mi, bo nie kumam ni w ząb.
              To chyba nie jest zresztą kwestia pokolenia tylko edukacji humanistycznej.
              • camille_pissarro Re: ho, ho widzę , że mam do czynienia z pokoleni 26.03.11, 16:08
                Pokolenia także, ale nieistotne.Chyba jednak nieco przesadziłaś z tym wujem Tarabukiem.Po pierwsze nie jestem wierszokletą, po drugie owszem , popełniam błędy w ojczystym języku, ale nie tyle co bohater Bolesława Leśmiana - jeśli jesteś odmiennego zdania - proszę o konkretne linki do moich wątków, które najeżone są takimi błędami. Wreszcie po trzecie, nie każdy musi być humanistą.Znamy nad Wisłą humanistów, wierszokletów, którzy może na humanistów tylko wyglądają ;-))
                • ploniekocica Re: ho, ho widzę , że mam do czynienia z pokoleni 26.03.11, 16:13
                  Ale nadal nie wiem, co ma wspólnego Leśmian z kreskówką?

To nie jest kwestia błędów, do jest kwestia stosunku miłosnego do własnej twórczości :)
                  • camille_pissarro Re: ho, ho widzę , że mam do czynienia z pokoleni 26.03.11, 17:11
                    Pierwszy mój odruch na Twój post to kreskówka z Sindbadem żeglarzem, które to oglądały moje córki - stąd skojarzenie.
                    Nie, też osąd chybiony, mam do siebie zdrowy dystans, wyrażam w postach moje przekonania, co wcale nie znaczy, że jestem zachłyśnięty swymi dokonaniami na wirtualnej niwie, więcej mam do siebie jak wspomniałem dystans, którego brakuje wielu bezkrytycznym zwolennikom PO, by nie określić ich dosadniej mianem hunwejbinów czy jeszcze mocniej zapatystów ;-)
      • zoil44elwer Re: Potencja premiera spada, a indolencja wzrasta 26.03.11, 15:51
        ploniekocica napisała:

> Sugerujesz składkę na niebieskie tabletki na spadająca potencje premiera?
        >
        > Swoja droga nie umiesz pisać mniej grafomańsko i bardziej po polsku? Absmak bud
        > zisz swoją pretensjonalnością.
        Na potencję umysłową DONAlTa najlepszy będzie zastrzyk oleju z pierwszego tłoczenia,tak mówi medycyna ludowa.
    • zoil44elwer Re: Potencja premiera spada, a indolencja wzrasta 26.03.11, 15:42
      PiaRowy potencjometr na vol,ale i tak nie pomoże piarowa mowa gdy gadka jałowa.
    • zapijaczony_ryj lepiej kapować? 26.03.11, 16:04
      camille_pissarro napisał:

> Tak można opisać w skrócie większość odpowiedzi szefa rządu, na zarzuty byłych,
      > a dziś może już nawróconych zwolenników PO. Obserwacja trendu z tytułu niniejs
      > zego wątku wynika z replik premiera na poruszane kwestie jak chociażby JOW, wyb
      > ory szefa partii czy zawłaszczaniu mediów. W każdej powyższej stawianych kwesti
      > i premier konstatował, że Platforma Obywatelska jako jedyna chciała w każdej z
      > powyższych materii coś zrobić , ale inne podmioty sceny politycznej stawały oko
      > niem ;-)) Ich premier, ich prezydent - moim skromnym zdaniem wstyd uciekać się
      > do takich wymówek...

jak ty?
    • 4_oddech_kaczuchy Re: Indolencja pana premiera 26.03.11, 16:12
      Według mnie z indolencją premiera jest tak, jak z indolencją Nikodema Dyzmy.
      Na początku i na końcu jego kariery była taka sama - to otoczenie uległo zmianie.
      Aż doszło do sytuacji, w której powstał tak silny kontrast, że nawet hrabia Żorż to zauważył.
      Jednak na początku Dyzma przebywał w swoim naturalnym otoczeniu i sytuacja ta nie była ani śmieszna ani kontrastowa.
      Po prostu żul Nnikodem przebywał między żulami.

W naszym przypadku jest mała szansa na to, że nasz hrabia to zauważy i się zaśmieje.
      Wprawdzie hrabia Żorż był wariatem, ale za to hrabią był prawdziwym.
      • camille_pissarro Re: Indolencja pana premiera 26.03.11, 16:55
        Zważ jednak, że dziś warunki brzegowe do funkcjonowania współczesnego Nikodema Dyzmy są zgoła odmienne od tych z okresu dwudziestolecia międzywojennego.Dziś Dyzma ma do dyspozycji sprzyjające mu media, które urabiają "młodych pelikanów" tak aby łykały wszystko co im zostanie podane.Młodych ludzi, którzy choć na chwilę przystaną i kontemplują rzeczywistość A.D. 2011 jest naprawdę niewiele...
        • zoil44elwer Re: Indolencja pana premiera 26.03.11, 17:04
          Dziś warunki dla Dyzmów są lepsze,możliwość takiej kariery jest wpisana do Konstytucji.No i dziś prawdziwych Cyganów i Hrabiów już nie ma.
          • camille_pissarro Re: Indolencja pana premiera 26.03.11, 17:18
            No jak to, a ten "hrabia z Belwederu" z rodowym sygnetem nie jest prawdziwy ? ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka