Dodaj do ulubionych

Marek Migalski wraca do PiS

01.04.11, 12:54
abstrahując od ogólnej opinii o europośle, akurat ten primaaprilisowy tekst pana Migalskiego się mi spodobał.
trafnie charakteryzuje sposób myślenia i działania prezesa pana :

" Tak czy inaczej – oświadczam, że przepraszam, iż popełniłem straszną pomyłkę i że do PiS chcę na powrót. Jako dowód na to, że spełniam wszelkie kryteria powrotu do tej partii, deklaruję że:

- święcie wierzę w geniusz prezesa i nikogo ponad niego nie przedkładam, sam wyzbywając się zdolności do samodzielnych sądów, iżby w niczym one światłości myśli JK nie mąciły

- uznaję Joachima Brudzińskiego za rezonera i intelektualistę (takoż o Ryszardzie Czarneckim i towarzyszu (wróć!) koledze Błaszczaku sądzę)

- chodzę do sklepu co najmniej raz na dekadę, a klientów Biedronki uważam za biedaków

- słucham z uwagą i zainteresowaniem jak antysemickie małpy plwają na ś.p. Lecha Kaczyńsk

- nie kłaniam się Kluzikowej i Jakubiakowej, a Poncyliusza mam za zdrajcę, a nie fajtłapę co to twittera nie potrafi obsługiwać

- Kowalowi życzę, by się kiedyś zadławił na kolejnej kolacyjce z wrogami ludu pisowskiego

- będę brał przykład z Hofmana i zamiast szermierki będę nawalał się kłonicą i walił obuchem w łeb

- portal „w potylicę” uznaję na najbardziej obiektywny w necie, a Gazetę Polską za jedyne źródło wiary (wróć) – wiedzy

- nie będę się słuchał jakichś biskupów kiedy i jak zakończyć żałobę, bo swój rozum mam

- każdego, kto myśli inaczej, niż partia, uznawać będę za agenta lub, w najlepszym razie, użytecznego idiotę

- za pewnik będę uznawał, że Tusk z ruskimi zabili nam prezydenta

- Kaczyńsk

- zaakceptuję każdą koalicję (nawet z postkomunistami), byle tylko nasze było na wierzchu i by nie dopuścić do piątego rozbioru Polski

- przyprowadzę do PiS co najmniej 4 posłów PJN (ale nie wiem na jak długo, bo cholery nie chcą wracać i za nic nie wierzą prezesowi, jakby ich kiedyś zawiódł, czy cóś)

-nigdy, przenigdy już nie będę wierzył własnemu umysłowi, własnemu zmysłowi moralnemu, własnym sądom (a najlepiej przeprowadzę sobie trepanację czaszki na wszelki wypadek, żeby mnie licho nie kusiło)

To ślubuję! Gdzie mam składać podanie?
Z poważaniem, trwogą i nabożną wiarą
Marek Migalski
1 kwietnia 2011 roku "
migalski.blog.onet.pl/
Obserwuj wątek
    • zzarda32 Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 12:59
      Migalski niemalże ryzykuje życiem ( politycznym )? Jak Pis wróci to będzie siedział.?
      • galgenbaum Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 14:44
        zzarda32 napisał:

> Jak Pis wróci ....

No to tez dobry dowcip :-)))

W sam raz na dzisiaj. :-))
    • don.kichote Mam mieszane uczucia 01.04.11, 13:24
      bo z jednej strony - celnie i dowcipnie,
      ale z drugiej - poziom magla
      • volupte01 Re: Mam mieszane uczucia 01.04.11, 13:27
        Dla mnie to zarty na poziomie Migusia. Przed wyborami do PE dośc skutecznie rowek Jarowy lizał, potem mu sie odwidzialo, jak trzeba bylo kasiorka sie z pisem dzielić.
        • wdajcz Re: Mam mieszane uczucia 01.04.11, 16:52
          Pan Migalski miał okazję 1 kwietnia przeprosić za nazwisko, które u polityka się źle kojarzy. Natomiast za wszystkie głupoty, które wygadywał o swoim byłym idolu PREZESIE powinien na kolanach przejść w Wielkim Tygodniu Drogę Krzyżową i jako pokutę za grzechy popełnione w PiS-ie;
      • olga_w_ogrodzie Re: Mam mieszane uczucia 01.04.11, 13:38
        tak, jak napisałam - jeśli ogólnie o ocenę osoby pana Migalskiego idzie,
        to wspierał tak dlugo PiS i prezesa...
        został odsunięty i dopiero teraz wszystko już widzi ?
        podobne zastrzeżenia mam zresztą do Palikota, który uwielbiał premiera Tuska,
        mówił : "ja kocham Platformę Obywatelską", a potem szybko zaczął opowiadać o PO i p. Tusku wszystko, co najgorsze.
        przedtem tego zła przez parę lat nie widział ?

ale, pomijając to, com wyżej napisała, ten tekst mi się podoba.
    • prawieemeryt Re: Marek Migalski wraca do PiS. Wcześniej czy 01.04.11, 13:50
      później wróci. Jak Doorn. Jak PrzyiUjazdowski. Jak Poloczekautostrada. Ponieważ szczęśliwie jest 01 kwietnia uznaję, że tekst jest pociesznie dowcipny i trafnie punktujący krasnala. Ale ponieważ omcdr.h. PiSgalski ma rodowód PiSurmański, jest członkiem formacji postPiS_urmańskiej to nie można mu wierzyć. Jest w nich coś takiego, co nie pozwala by im uwierzyć bezgranicznie i bez zastrzeżeń.
      • lumpior Re: Marek Migalski wraca do PiS. Wcześniej czy 01.04.11, 14:30
        A gdzie zobowiazanie o starokawalerstwie i posiadaniu tylko kota?
    • damakier1 Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 14:46
      A najzabawniejsze (?) jest to, że po przeczytaniu tytułu wątku wcale nie przyszło mi do głowy, że to może byc żart...
    • cookies9 Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 14:49
      Gdyby nie 1 kwietnia,to mozna byłby uwierzyć:-) niejeden syn marnotrawny już powrócił...
      • gat45 Bywają też marnotrawni rodzice .... 01.04.11, 14:55
        cookies9 napisała:

> Gdyby nie 1 kwietnia,to mozna byłby uwierzyć:-) niejeden syn marnotrawny już po
        > wrócił...

n/t
        • cookies9 Re: Bywają też marnotrawni rodzice .... 01.04.11, 15:01
          W tym wypadku 'marnotrawny ojciec',który niedawno obwieścił,że

„Nie mogę się wypowiadać za pokolenie moich dzieci”. ..JK
          • galgenbaum Re: Bywają też marnotrawni rodzice .... 01.04.11, 15:09
            cookies9 napisała:

> W tym wypadku 'marnotrawny ojciec',który niedawno obwieścił,że
            >
            > „Nie mogę się wypowiadać za pokolenie moich dzieci”. ..JK

Wlasciwie powinien sie wypowiadac wylacznie za pokolenie swoich dzieci.
    • purchawkapuknieta Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 14:57
      Olgo, bez urazy, ale gdyby ktoś na murze nabazgrał "prezes jest gupi", to niewątpliwie kontemplowałabyś napis jako dzieło sztuki.
      • damakier1 Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 15:08
        Może nie jako dzieło sztuki, ale jako absolutną prawdę ja bym kontemplowała.
      • galgenbaum Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 15:13
        purchawkapuknieta napisała:

> Olgo, bez urazy, ale gdyby ktoś na murze nabazgrał "prezes jest gupi", ...

Ale nie napisal.
        Napisal:
        " - święcie wierzę w geniusz prezesa i nikogo ponad niego nie przedkładam, sam wyzbywając się zdolności do samodzielnych sądów, iżby w niczym one światłości myśli JK nie mąciły "

I tak wlasnie robia ci ktorzy chca miec w PiSie jakies szanse.
      • olga_w_ogrodzie Re: Marek Migalski wraca do PiS 01.04.11, 15:14
        purchawkapuknieta napisała:

/.../

a co Cię to obchodzi ?

o mnie ten wątek ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka