Dodaj do ulubionych

PO - 32,6 & PiS - 30,1

12.04.11, 16:10
Taki jest wynik najnowszego sondażu Homo Homini z dnia 11 kwietnia 2011r. Grupa reprezentatywna to 1100 osób. Badanie przeprowadzone uroczystościach rocznicowych i tych maksymalnie "9 tysięcy" Krakowskim Przedmieściu;-)

Biorąc pod uwagę na nowo rozkręconą antypisowsko-antyjarkową kampanię szczucia, judzenia i wyszydzania, zmanipulowane i zakłamane relacje z manifestacji i znacznie zaniżane dane o frekwencji, wzmożony leminży "ruch w interesie" na forach i czatach, zakrzykiwanie myślących inaczej, vide wczorajszy program Lisa, gdzie na przeciw jednego propisowego gościa postawiono czworo antypisowskich:
www.wpolityce.pl/view/10187/Tomasz_Lis_na_zywo_w_standardzie_bialoruskim__Pieciu_na_jednego___Amerykanski_sznyt_w_bialoruskim_programie_.html
to to i tak jest bardzo dobry wynik. Ba! Nawet biorąc poprawkę na kontrowersje związane z trafnością i rzetelnością sondaży przeprowadzanych przez HH.
Do tego trzeba dodać jedną kluczową uwagę. Otóż, jak wiemy, przez powyższą antypisowską histerię w mainstreamowych mediach, wielu wyborców PiSu nie przyznaje się do swoich sympatii i antypatii politycznych i nie bierze udziału w tego typu badaniach. Tak było przed pierwszą turą wyborów prezyenckich, kiedy to większość mediów i sondaży dawało wygraną Komorowskiemu już w 1ej turze. W praktyce to PiS może mieć już kilku procentową przewagę nad PO.

www.wpolityce.pl/view/10229/_Na_Platforme_Obywatelska_zaglosowaloby_32_6_procent_ankietowanych__a_na_Prawo_i_Sprawiedliwosc_30_1_procent_ankietowanych_.html
www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/349804,Sondaz-Polskiego-Radia-mala-roznica-miedzy-PO-i-PiS
Obserwuj wątek
    • dirloff Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 16:31
      Już grubo po godzinie 16ej, a Gazeta.pl milczy o sondażu, hehe... Ciekawe, o której go dadzą i czy w ogóle umieszczą na głównej?
      Co prawda to prawda. Po TAKIM antyjarkowo-antypisowskim wysiłku cenzorsko-opluwawczym, jakim wykazały się ITI i Agora podczas i po wczorajszych uroczystościach, głupio byłoby publikować ten sondaż...

niezalezna.pl/9001-pis-z-coraz-wiekszym-poparciem
      • kubala11 Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 16:34
        Chłopie nie podpowiadaj tym jełopom.... Im wiecej Antypisa tym lepiej, pamietaj.;)
      • rccc PO powinna siegnac po Bartoszewskiego :) 12.04.11, 16:36
        ten "autorytet" nabilby PiSowi kolejnych procentow
        www.youtube.com/watch?v=h_zCjqwpfhQ
        • nikita0166 Re: PO powinna siegnac po Bartoszewskiego :) 12.04.11, 16:38
          Super!!! PO-PIS-dzielce lecą na łeb na szyję! Od razu poprawił mi się humor...
      • zoro_wieczorowo_poro nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 16:37
        bo ci żyłka pęknie
        W sondaże wierzycie?
        • kubala11 Re: nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 16:40
          zoro_wieczorowo_poro napisał:

> W sondaże wierzycie?

Ja nie, mam je głeboko w d.upie, ale mam bardzo wielu znajomych, którzy jeszcze jakieś pół roku temu dałoby się pokroic za PO i gamonia, a teraz....;)
          • zoro_wieczorowo_poro Re: nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 16:43
            kubala11 napisał:
            Ja nie, mam je głeboko w d.upie, ale mam bardzo wielu znajomych, którzy jeszcze
            > jakieś pół roku temu dałoby się pokroic za PO i gamonia, a teraz....;)

a teraz chodzą pod namiotem na Krakowskim Przedmieściu z Ewą S. :D

ej kubala ale z ciebie jajcarz :)
            • kubala11 Re: nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 16:50
              Nie mój drogi, nie chodząz czcigodna pania Ewą, ale PO juz nie poprą. I za to ich lubię.;)

Jak sie chowa wnuczek, którym sie kiedys chwaliłeś? Zdrowy? Chyba powinien juz ze dwa latka mieć?:)
              • zoil44elwer Re: nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 16:57
                Wnuczki zmadrzaly i nie bydom babciom zabierac dowodow osobistych?
                • kubala11 Re: nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 17:01
                  To juz jestes podwójnym dziadkiem? Nie chwaliłes sie.:)
                • dirloff Re: nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 23:17
                  Owszem.
                  I dodam więcej. Teraz te wnuczki zapytają babcie i dziadków, na kogo zagłosować.
        • dirloff Re: nie podniecaj się kiloff 12.04.11, 23:09
          > bo ci żyłka pęknie
          > W sondaże wierzycie?

Potrafisz wydalisz z siebie cokolwiek merytocznego, odnoszącego się do clou wątku, czyli najnowszego sondażu Homo Homini, poza tym blubraniem ad personam?
      • mao111 Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 16:37
        A co tu komentować HH? Przecież to oszuści.

Jeden sondaż. Pytanie było – kto wygrał debatę o OFE? Dla przypomnienia Balcerowicz wygrał. Wyniki podano już o jakieś 23:00 tego samego dnia. Próba około 500 osób. Sondaż telefoniczny. Niech teraz mi ktoś powie jak obdzwonili 500 osób w godzinę (teoretycznie tylko możliwe, a oni nie mają takich środków przerobowych). Debata skończyła się o 21:45. Ludzie tak to łyknęli, że ankieter HH dzwonił do nich w nocy (nigdzie nie praktykowane…) i grzecznie odpowiadali na pytanie?
      • michnischerbeobachter Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 16:40
        Wykształceni PO-letariusze wszystkich wielkich miast łączcie się. Wróg u bram! Kosy na sztorc..tfu chyba coś pokręciłem. tak czy inaczej, dał nam przykład Jakub szela jak zwyciężać mamy, a, ze inni szatani byli tu czynni to wie tylko Kornel Ujejski. A w związku z tym, że nie żyje możemy go olać.
    • retronick Pomyliłeś kolejność cyferek PiS - 13,0 % 12.04.11, 16:38

• oszolom-z-radia-maryja Re: Pomyliłeś kolejność cyferek PO 3,26 % 12.04.11, 16:55
      • dirloff Re: Pomyliłeś kolejność cyferek PiS - 13,0 % 12.04.11, 23:15
        Tyle - lecz z nadmiarowym kawałkiem - to ma SLD. PiS utrzymuje stabilne 30 proc.
    • tw_wielgus Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 16:41
      Dlaczego piszesz o myślących inaczej? Nikt nie zaszczuwa myślących inaczej. To wirtune kłamstwo wyssane z brudnego propagandowego palucha.
      I głowę sobie dam uciąć, że był to paluch szkolony na tekstach Jerzego Urbana.

Co do sondaży sam dobrze wiesz jak bardzo manipuluje wynikami ta założona specjalnie na potrzeby poprawy humoru członków i sympatyków przemysłu Pogardy i Sromoty
      • michnischerbeobachter Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 16:44
        > I głowę sobie dam uciąć, że był to paluch szkolony na tekstach Jerzego Urbana.
        >
        Koleżko, Urban jest zdeklarowanym sympatykiem Tuska
        • tw_wielgus Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 17:04
          A niby dlaczego ma się sympatyzować z Kaczyńskim, który bez płacenia należnych mu z tytułu prawa autorskich tantiemów używa jego propoagandowych patentów, koleżko....
          • x2468 Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 17:09
            30,1% za Paranoikami i Skunksami?
            • tw_wielgus Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 17:19
              Zaraz zaraz pewnie się okaże, że sondaż przeprowadzono na reprezentatywnej próbie Polaków w 10 kwietnia na Krakowskim Przedmieściu.
              • dirloff Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 23:19
                Czyżbyś był, jak większość lemingów, wtórnym analfabetą? Przecież w linkach, które tu umieściłem, jasno jest napisane, iż był to sondaż TELEFONICZNY. Zadzwoniono do 1100 osób.
        • karbat Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 12.04.11, 17:07
          polskie firmy , zaklady demoskopowe buaahhh hehehehe
          prognozy przedwyborcze polskich specjalistow hahaha hehehehe

mowie , pisze od lat ,- dac zarobic babie wrozacej z fusow ... taniej wyjdzie .
      • kajdanowa Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 20.04.11, 13:28
        ale ból czy nadzieja?
    • retronick Jarosław: Nie sądziłem, że ze mną jest cała Polska 12.04.11, 17:12
      Czy to nie przesada ?
      • martusia_krolowa_polski Re: Jarosław: Nie sądziłem, że ze mną jest cała P 12.04.11, 17:22
        retronick napisał:

> Czy to nie przesada ?

Skromność moim zdaniem.
        • dirloff Re: Jarosław: Nie sądziłem, że ze mną jest cała P 12.04.11, 23:21
          Pytanie, czy ty masz jakieś, jakiekolwiek zdanie? Poza przesyłanymi ci gotowcami z centrali?
      • douglasmclloyd I się tym razem nie pomylił nt 12.04.11, 23:20
    • indeed4 Dirfloff - mam pytanie 12.04.11, 23:20
      jeśli oglądałeś program widziałeś i słuchałeś P. Najsztuba - powiedz mi, czy z Twojej pozycji on również jest twoim wrogiem?

Pytam, bo myślę prawie identycznie jak on - też uważam, że PiS może się na wszystkim podobać lub nie, ale jest dużą partią mającą wielu zwolenników i nie mamy żadnego prawa odmawiać mu legitymacji politycznej, dlatego też pomimo dzielących nas ( często fundamentalnych ) różnic trzeba ich zaakceptowac takimi jacy są i nauczyć z nimi rozmawiać i żyć.

Zdaje się, że w artykule wpolityce.pl, który zalinkowałeś, o tym się zupełnie nie wspomina?
      • indeed4 Link : 12.04.11, 23:28
        mówię oczywiście o tym programie Lisa

www.tvp.pl/publicystyka/polityka/tomasz-lis-na-zywo/wideo/jak-uczcilismy-smolenska-rocznice-11042011/4186981
      • dirloff Indeed4 - odpowiadam:-) 12.04.11, 23:42
        Indeed4, po pierwsze, to jesteś pierwszym w tym wątku nickiem, spoza "pisowskiej bajki", który podjął DIALOG. Spokojny, wyważony DIALOG, a nie partyjny MONOLOG. Choćby za to masz moje uznanie. Cóż, taki "upadek obyczajów". Już sama normalność wymaga uznania.

Po drugie, to masz rację. Najsztub, którego lubię i uznaję wiele jego "akcji" (np. walka o dobrowolność zakazów palenia), choć nie jest dziennikarzem z mojej bajki, jako jeden z tej grupy, zachowywał choć odrobinę rzetelności, vide jego teza, że po publikacji raportu/po wyborach, ktoś z rzadu poniesie WRESZCIE odpowiedzialność. Cytując dokładnie, że "polecą głowy" za Smoleńsk. W domyśle (może zbyt pozytywnie nadinterpretuję?) odbieram to za uznanie, iż POWINNY polecieć jakieś rządowe głowy. Te słowa Najsztuba, jeżeli padły (jakoś ich nie pamiętam), to objaw jego uczciwości i rzetelności. Rzekłbym, że nadzwyczajnej dziś normalności. Dlatego, zarówno Najdztub nie jest moim "wrogiem", jak i Bielecki nie jest moim "sojusznikiem". Osobiście, to mam wiele wątów do Czesia za jego działalność w skompromitowanym AWS. Jednak w przypadku akurat tamtego programu doceniam jego dystans i racjonalizm. Po prostu, bardzo negatywnie oceniam formułę programu, w którym monolityczna większość zakrzykuje jakiegoś reprezentanta mniejszości. A potem na takim forum jak to, jakieś platfuśne paniusie, jadą po reprezentancie mniejszości. Za sam fakt, że śmie REPREZENTOWAĆ poglądy owej mniejszości i tamować histerię większości. Stąd moja ostrość w wątku dymki1 o Bieleckim.

Masz rację, artykuł ze strony wpolityce.pl jest radykalny w wymowie, jednak wielce uwarunkowany tym, co powyżej napisałem. To takie przesunięcie wajchy w drugą stronę, wręcz jej szarpnięcie, jednak spowodowane stronniczym przetrzymywaniem i utrzymywaniem tej wajchy wyłącznie w jednej pozycji.

PS. Najsztuba, jak i Żakowskiego, lubię jeszcze za ich dawny talk-show z tvp2. Żakowskiego z osobna za jego dystans do neoliberalnej ideologii. Nie trawię jednak jego dzisiejszego "pisdolenia".
    • jon_ze_wsi Pokemony mają po spanku... 12.04.11, 23:26
      Tyle trudu na marne... Tyle kasy na smsy, internet, kwiaty dla ministrów...
      • indeed4 Nie zapominaj że mają asa w rękawie 12.04.11, 23:30
        prezydencję UE tuż przed wyborami
        • jon_ze_wsi Re: Nie zapominaj że mają asa w rękawie 12.04.11, 23:36
          Która może zakończyć się klęską. Jak wszystko w rękach PO.
          • indeed4 Re: Nie zapominaj że mają asa w rękawie 12.04.11, 23:41
            Może.

Ale nie zapomnij też, że ( podobnie jak teraz ) przed wyborami samorządowymi PiS utrzymywał, że jego notowania są mocno zaniżone - tymczasem w rzeczywitości okazało się, że wcale nie tak bardzo i przegrał po raz kolejny.
            • dirloff Re: Nie zapominaj że mają asa w rękawie 12.04.11, 23:52
              Masz rację. Jednak PiS jest bardzo słaby w samorządach. Nawet w dotychczasowych bastionach typu Podlasie i Podkarpacie. Znam osoby, i sam taką jestem, które choć od lat w wyborach parlamentarnych i prezydenckich głosują na kandydatów PiS, to w wyborach samorządowych, na radnych i wójtów/burmistrzów/prezydentów popierają osoby, które akurat są kandydatami PO czy PSL. Są to po prostu ludzie miejscowi, znani od lat, często nawet prywatnie, osobiście, tzw. dobrzy gospodarze.

Uważam, że ten samorządowy wybór nie przekłada się bezpośrednio na politykę krajową.
        • dirloff Re: Nie zapominaj że mają asa w rękawie 12.04.11, 23:53
          Owszem, to duży bonus dla Tuska, rządu, PO. Jednak, jak to w życiu bywa, zawsze może coś się pochrzanić, niekoniecznie u nas, w Polsce.
    • trevik No i nie ma strachu 13.04.11, 01:06
      Zapowiada się, że PiS wygra w cuglach któreś to już wybory,

T.
    • topinika cbos: PO-31%, PiS-23%, SLD-12%, PSL-5% 19.04.11, 17:28
      Gdyby wybory do Sejmu i Senatu odbywały się w najbliższą niedzielę, kandydatów PO poparłaby 31 proc. głosujących. Na listy PiS głosowałoby 23 proc ankietowanych - wynika z sondażu CBOS.

Na 12 procentowe poparcie mogłoby liczyć SLD, natomiast na PSL zagłosowałoby 5 procent ankietowanych.

Z sondażu CBOS wynika również, że do urn poszłoby 57 proc. respondentów.
    • cookies9 Re: PO - 32,6 & PiS - 30,1 19.04.11, 17:31
      >Taki jest wynik najnowszego sondażu Homo Homini z dnia 11 kwietnia 2011r.<

To nie jest wiarygodna sondażownia...ciekawe,kto jej zleca badania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka