Dodaj do ulubionych

doskonały tekst :)

19.04.11, 20:22
nie znałem Barbary Labudy od tej strony:
Tekst linka
Np to:
"Postawa koncyliacyjna
Wynika z wiary, że prostodusznością i dobrą wolą można, jak w baśniach, obłaskawić Potwora. Za mało upamiętniających tablic? Pewnie macie rację. Trzeba wmurować kolejne. Nie dość krzyży w Smoleńsku? Dowieziemy z harcerzami jeszcze z pięć. Pałac Prezydencki zasłania makiety przyszłych pomników? Przesuńmy Pałac. A może postawmy przed nim obelisk? - pyta świetna (bez ironii) dziennikarka Katarzyna Kolenda-Zaleska (?Gazeta?, 12 kwietnia). Już ?w starożytnym Egipcie ustawiano je przed pałacami i świątyniami, pokryte hieroglifami przyniosły gigantyczną wiedzę o starożytności? - radośnie argumentuje. I to by się zgadzało. Nasza wiedza o głupocie związanej ze smoleńską wyprawą też już jest gigantyczna, ale nie wiem, czy tak znowu każdy chciałby ją na wieki utrwalać. No, chyba że w hieroglifach."
Obserwuj wątek
    • tojabogdan już przed rokiem proponowałem użyć pałacu 19.04.11, 20:29
      kultury i nauki, imienia Józefa Stalina, jako cokołu, a na iglicy, niczym na palu, umieścić figurę zamordowanego prezydenta, podświetloną, kolorowymi, stale zmieniającymi się światełkami, jak choinkę. To mogłoby zastąpić tysiące pomników w każdej miejscowości naszego pięknego kraju
      • ponte_aronte genialny pomysł! 19.04.11, 20:34
        chyba nie do przebicia :)
        • chateau Re: genialny pomysł! 19.04.11, 20:36
          Lepsze od Świebodzina. Wymiata.
      • klara551 Re: już przed rokiem proponowałem użyć pałacu 19.04.11, 22:43
        A po kolejnych przegranych przez PiS wyborach,postąpimy jak Egipcjanie. Na wszystkich kartuszach z nazwiskiem,pomnikach ,tablicach,obeliskach się skuje wiadome nazwiska ku niepamięci pokoleń. Historia nie takich bohaterów zmiotła z cokołów.
    • chateau Re: doskonały tekst :) 19.04.11, 20:34
      Brakuje pozycji trzynastej. W zależności o upodobań można ją nazwać olewczą (olewam idiotów) lub seksualną (... idiotów.) Nie mylić z nihilistyczną (raczej hedonistyczną, ale nie będę Labudy poprawiał.)
    • mike.recz Re: doskonały tekst :) 19.04.11, 20:38
      ... jak powiada Dalajlama... czyli zakamuflowana opcja tybetańska ;)
      • chateau Labudda 19.04.11, 20:42
        wiedziałem...
      • ave.duce Re: doskonały tekst :) 19.04.11, 20:47
        Zdrajczyni i pachołkowa! Zaprzańcowa!
    • venus99 Re: doskonały tekst :) 19.04.11, 21:00
      szanuję p.Labudę.
    • bogumilka Krzyż męczenski L.K. w każdym domu, w każdym sercu 19.04.11, 21:38
      To Jemu sie należy.
      • wos9 Re: Krzyż męczenski L.K. w każdym domu, w każdym 19.04.11, 22:01
        bogumilka napisała:

> To Jemu sie należy.

Jesteś pewna? (hi,hi,hi)
    • bogumilka doskonały tekst :) 21.04.11, 22:39
      Labudy.
    • indeed4 No, no ... jaka "inteligIentna" ta Labuda. 21.04.11, 23:01
      Niczym druga lwica lewicy nie dała się zwieść, zachowała rewolucyjną czujność i błyskawicznie wykryła ironię dziennikarki Kolendy - ironię, której nie było, ponieważ Kolenda pisała absolutnie serio :-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka