Dodaj do ulubionych

Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011

02.05.11, 17:38
Wyniki Prawyborów Parlamentarnych – 2 maja 2011 roku we Fromborku

1.Samoobrona RP 0,3 %

2.Sojusz Lewicy Demokratycznej 7,1 %

3.Unia Polityki Realnej 3,1 %

4.Polska Partia Pracy 0 %

5.Partia Kobiet 0 %

6.Polskie Stronnictwo Ludowe 28,9 %

7.Stronnictwo Demokratyczne 0,6 %

8.Polska Jest Najważniejsza 0,9 %

9.Polska Partia Socjalistyczna 0,3 %

10. Ruch Poparcia Palikota 51,8 %

11. Prawo i Sprawiedliwość 3,4 %

12. Platforma Obywatelska 3,1 %

13. Liga Polskich Rodzin 0,3 %

14. Porozumienie Polaków 0,3 %
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 17:42
      a frekwencja?
      • prawieemeryt Re:a frekwencja? 02.05.11, 21:57
        Frekwencja jeden - haen. On bardzo lubi się onanizować sondażami.
        • haen2010 Podobno ponad 2000 ludzi głosowało. 04.05.11, 06:54
          Jeżeli to prawda i media ten fakt skutecznie przemilczają, to dorobiliśmy się mediów kontrolowanych w całości przez watykańską mafię.
    • cookies9 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 17:44
      Ruch Poparcia Palikota 51,8 %

ale jaja:-) rządzi niepodzielnie Palikot:-)
      • hummer Przypominam, że czegoś takiego nie ma :) 02.05.11, 19:22
        Przyjazne państwo dopadło Palikota.
    • zoil44elwer Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 17:49
      W tych prawyborach było mniej głosujących niż procentów?
    • makova_panenka Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 17:53
      Czy Palikot uchwali zakaz szerzenia kaczyzmu?
    • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 17:56
      O frekwencji trudno mówić, bo głosować mógł każdy obecny na tym pikniku w skali powiatu. Tym niemniej Palikot swój wynik przygotowywał już od miesiąca starannie objeżdżając Warmię i Mazury z cukrem po 2.50. W samym Braniewie miał trzystu mieszkańców na spotkaniu.

Chociaż zademonstrował swoje możliwości tylko w skali okręgu, to myślę, że wszystkie sztaby dostały niezłego kopa w dupę.
      • wilk_z_wolfow Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 18:11
        haen2010 napisał:

> O frekwencji trudno mówić, bo głosować mógł każdy obecny na tym pikniku w skali
        > powiatu. Tym niemniej Palikot swój wynik przygotowywał już od miesiąca starann
        > ie objeżdżając Warmię i Mazury z cukrem po 2.50. W samym Braniewie miał trzystu
        > mieszkańców na spotkaniu.
        >
        > Chociaż zademonstrował swoje możliwości tylko w skali okręgu, to myślę, że wszy
        > stkie sztaby dostały niezłego kopa w dupę.

Heniu , ja nie wiem kto wygra wybory na jesieni , ale jednego jestem pewny , ze na pewno
        nie wygra tych wyborow PiS , PO czy SLD .
      • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 18:15
        Ten wynik udowadnia jedno: że społeczeństwo ma dość 6 lata PO-PiSowej nawalanki. Oczywiście bardziej to była zabawa niż prawybory, co nie zmienia faktu że szanse na przekroczenie przez Palikota poziomu 5% znacznie wzrosły.
      • volupte01 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 18:49
        Cukrowanie skutkuje. Na dwa tygodnie przed wyborami powinien objechac Polske i rozdawać kiełbaski z browarem. Wyjdzie taniej niz spoty wyborcze , a skutkuje jak widac lepiej.:-)
        • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 19:39
          Nie śmiej się z cukrowania, bo państwowa spółka, ktora bezczelnie spekuluje na klientach powinna w całości znaleźć się na Rakowieckiej. Zarząd, oczywiście.
      • hejnalista Widziałem to !!! 04.05.11, 10:59
        Wielki festyn (jak na miasteczko o 2600 mieszkańcach i ogromnym bezrobociu) - przyszły setki ludzi a tu ... porażka "wielkich" partii 1 parasol PIS z samotnym, zmarzniętym senatorem, 2 parasole PSL z kiełbasą a z PO nie było nikogo - OLALI LUDZI - zobaczymy jak na tym wyjdą !
    • vladexpat Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 18:14
      haen2010 napisał:

> Wyniki Prawyborów Parlamentarnych – 2 maja 2011 roku we Fromborku
      ...
      > 10. Ruch Poparcia Palikota 51,8 %
      ...

W ordynacji jednomandatowej Palikot byłby nie do pobicia. W naszej partokracji może być różnie. Ja tam trzymam za niego kciuki, mimo, że to bufon i polityczny przechrzta. Ale na bezrybiu...
      • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 19:29
        Sprawa Polski liberalnej i laickiej dopiero w pampersach. Ale popłoch na katolickiej prawicy nie gorszy niż na Krakowskim Przedmieściu. Nawet coś się dzieje ze stronami w necie na ten temat.
    • haen2010 Dam wam porównanie sprzed dwóch lat 02.05.11, 18:38
      Też 2 maja 2009, prawybory przed Brukselą. POPIS olał ten piknik. Tym razem olali platfusy i PJN.

1. Libertas – 0,00

2. Liga Polskich Rodzin – 1,70

3. Partia Kobiet – 1,70

4. Platforma Obywatelska RP – 21,50

5. Polska Partia Pracy – 0,80

6. Polska Partia Socjalistyczna – 1,70

7. Polskie Stronnictwo Ludowe – 5,10

8. Porozumienie dla Przyszłości – Centrolewica (PD + SDPL + Zieloni2004) – 1,70

9. Prawica Rzeczypospolitej – 0,00

10. Prawo i Sprawiedliwość – 10,20

11. Samoobrona Rzeczypospolitej Polskiej – 0,80

12. Sojusz Lewicy Demokratycznej – Unia Pracy – 48,30

13. Unia Polityki Realnej – 5,90

14. Inne partie lub komitety wyborcze – 0,80

SLD zrobiło wtedy dużą "kiełbasę wyborczą". Ale w tym roku miał być też Napieralski i chyba zdrefił.

• m.c.hrabia Re: Dam wam porównanie sprzed dwóch lat 02.05.11, 19:59
        heniu piłeś nie jedź
        idź spać
        • haen2010 Re: Dam wam porównanie sprzed dwóch lat 02.05.11, 20:22
          Och, hrabio, po prostu moje obserwacje ludzi i polityki się potwierdzają. Daj mi tę małą satysfakcję.
          • hejnalista Re: Dam wam porównanie sprzed dwóch lat 04.05.11, 11:03
            Po podaniu wyników porównano je z analogicznymi prawyborami w Fromborku sprzed 4 lat - wtedy PSL miało 1,5 % więcej - resztę trudno porównywać
    • stangor Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 21:02
      Ja jestem realistą i szacuję wynik RPP na 17%
      • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 02.05.11, 21:16
        Ja podtrzymuję swoją prognozę wstępną sprzed miesiąca: pięć partii w sejmie, platforma na 30-35%, reszta wyrównana. Dla PiS przedział 15-20%.

Platfusy dosłownie forsą zaj.ebią te wybory. Trochę prezydencją i bajerem Tuska. On jest naprawdę w tym dobry.
        • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 11:16
          A tak na marginesie to Palikot znów mocno postraszył PO, jakoś nie znalazłem wyników tych prawyborów na stronach portalu GW, w TVN 24 też cisza...
          • dirloff Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 15:55
            I wreszcie trafiłeś czymś w samo sedno. Tym tekstem. To prawda, stronnicze i umoczone politycznie media ostro filtrują informacje i manipulują przekazem. A to brak relacji z obiadu na 600 fajerek Komorowskiego i Dziwisza, a to te fromborskie prawybory. Powinien się ukazać jakiś większy news, ze zdjęciami, komentarzami "ekspertów", "socjologów" i wypowiedziami wygranych i przegranych. Przynajmniej wygranych, czyli przedstawicieli RPP i SLD. Natomiast sam Palikot powinien dziś czy jeszcze wczoraj zwołać konf. prasową.
    • remez2 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 11:44
      O, mamo. Janusz "Panda" Palikot będzie musiał wykupić czas w telewizji i prosić rodaków, aby zagłosowali oprócz niego na kogoś jeszcze, bo w przeciwnym wypadku, będzie miał 100 % mandatów w sejmie i senacie.
      • kzet69 Remez nie rób z siebie durnia! 03.05.11, 11:50
        Remez jakbyś cokolwiek o partii Palikota spróbował się dowiedziec poza hasłami z faktu to bys wiedział że do Senatu Palikot nie zamierza wystawiać kandydatów, ponieważ opowiada się za likwidacja tejże izby.
        • remez2 Nie wiem co 03.05.11, 12:11
          Cię upoważnia do takiego zachowania?
          Masz inne zdanie, napisz kulturalnie. Nie potrafisz - nie pisz.
          Wiesz może jak można zlikwidować senat?
          • vladexpat Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:13
            remez2 napisał:

> Cię upoważnia do takiego zachowania?
            > Masz inne zdanie, napisz kulturalnie. Nie potrafisz - nie pisz.
            > Wiesz może jak można zlikwidować senat?

Zmieniając konstytucję?
            • kzet69 Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:18
              Oczywiście że zmieniając Konstytucję, tyle że Palikot od dawna deklaruje że w wyborach do Senatu nie weźmie udziału w związku z czym Remez komentując bez sensu temat o którym nie ma pojęcia robi z siebie durnia!
              • remez2 Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:28
                kzet69 napisał:

> Oczywiście że zmieniając Konstytucję, tyle że Palikot od dawna deklaruje że w w
                > yborach do Senatu nie weźmie udziału w związku z czym Remez komentując bez sens
                > u temat o którym nie ma pojęcia robi z siebie durnia!
                Pan Jan Onufry Zagłoba mawiał: "Cham chamem. Na wieki wieków. Amen". Jak myślisz, przewidział Twoje przyjście na świat?
                • kzet69 Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:37
                  Nazywanie spraw po imieniu to nie chamstwo Remez, lepiej to określić mianem dosadności, ale jeśli poczułeś się urażony - to przepraszam.
                  • remez2 Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:44
                    kzet69 napisał:

> Nazywanie spraw po imieniu to nie chamstwo Remez, lepiej to określić mianem dos
                    > adności, ale jeśli poczułeś się urażony - to przepraszam.
                    W porządku. :-)
                    BTW - nazwanie kogoś durniem w oparciu o wpis, który chyba się nie do końca zrozumiało, to raczej nie jest dosadność.
          • haen2010 Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:20
            Senat można zlikwidować w prosty sposób. Wystawić kandydatów, którzy podpiszą zobowiązanie: albo likwidacja po roku, dwóch, albo rezygnujemy z mandatu. Jak Palikot.

Trzeba tylko napisać nową, bez senatu, konstytucję. I kazać uchwalić. Nieskomplikowana sprawa, ludzie na takich kandydatów mogą masowo zagłosować.
            • remez2 Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:26
              haen2010 napisał:

> Senat można zlikwidować w prosty sposób. Wystawić kandydatów, którzy podpiszą z
              > obowiązanie: albo likwidacja po roku, dwóch, albo rezygnujemy z mandatu. Jak Palikot.
              Wnosisz duży wkład w rozwój konstytucjonalizmu.
              > Trzeba tylko napisać nową, bez senatu, konstytucję. I kazać uchwalić. Nieskompl
              > ikowana sprawa, ludzie na takich kandydatów mogą masowo zagłosować.
              Proszę, zastanów się co piszesz.
            • kzet69 Re: Nie wiem co 03.05.11, 12:33
              Heniu idź na spacer - albo nie, bo pada, poczytaj sobie Konstytucję RP i zasady jej nowelizacji. Jakoś nie przypominam sobie punktu mówiącego o wyrzucaniu Konstytucji do kosza i pisania nowej...
              • haen2010 Re: Nie wiem co 03.05.11, 13:19
                Nie piszę o pisaniu nowej, piszę o wyrzuceniu senatu z obecnej. Większość jego uprawnień można przekazać prezydentowi, jeżeli już kosztuje nas więcej od Elżbiety II. O wiele większego ważniaka Mościckiego obsługiwało 60 urzędasów.
    • pis_da_deby Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 12:24
      haen2010 napisał:

>
      I nie szkoda to nafty na takie "prawybory" ?
    • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 13:27
      Nie podniecaj się haen tymi prawyborami... Palikot podobnie jak i organizacje pożytku publicznego dostanie w wyborach październikowych 1%....
      • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 14:42
        Od dawna piszę, że partię liberałów laickich stać obecnie na wynik ok 20%. Palikot popełnia głupie błędy, więc pewnie skończy się na kilkunastu. Ale dwie cyfry na bank.
        • remez2 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 14:46
          haen2010 napisał:

> Od dawna piszę, że partię liberałów laickich stać obecnie na wynik ok 20%. Pali
          > kot popełnia głupie błędy, więc pewnie skończy się na kilkunastu. Ale dwie cyfr
          > y na bank.
          0,1 - to też dwie cyfry (nawet z przecinkiem).
          • haen2010 Ech, remez, 03.05.11, 15:14
            Na tobie najlepiej widać, dlaczego partyjka Napieralskiego nie odegra żadnej roli w tych wyborach. Po prostu głupi jesteście i wasz Grzesiek. Zamiast urządzać kompromitujące wiece pod stocznią powinien się otwarcie zmierzyć z Palikotem we Fromborku. Dwa lata temu mieliście tam 50%. Nawet gdyby przegrał, to zyskałby szacunek u ludzi. A tak daliście dupy z powodu tchórzostwa Grześka.

Powiem ci jeszcze jedno - jak was wydymają z Rozbratem, to o próg wyborczy się potkniecie.
            • remez2 Re: Ech, Haen, 03.05.11, 16:00
              przestrzegaj VI Przykazania bo Twoją twórczość czytać hadko . Miłego dnia, potomku ...
              • zoil44elwer Re: Ech, Haen, 03.05.11, 21:00
                Haen to potomek barona Munchausena,potrafi sam wyciągnąć się za włosy z bagna.
                • remez2 Re: Ech, Haen, 03.05.11, 21:07
                  zoil44elwer napisał:

> Haen to potomek barona Munchausena,potrafi sam wyciągnąć się za włosy z bagna.
                  On chyba łysy jest, stąd siedzi tam gdzie siedzi.
        • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 20:49
          Tak haen dwie cyfry.... 1,2.max, jeśli sądzisz że będzie więcej...pal inne zioło to co palisz jest za mocne....
          • zoil44elwer Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 21:04
            Lepiej,tak pi razy oko to zdobędzie 3,14 %.Tego mu życzę,bo po zdobyciu ponad 3 % budżet zwraca koszty kampanii wyborczej i TVP ma obowiązek zapraszania do studia.
    • stangor Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 14:51
      Wolę zagłosować za czymś nowym obiecującym niż za miernotami którzy już byli i nie sprawdzili się.
      • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 15:19
        stangor napisał:

> Wolę zagłosować za czymś nowym obiecującym niż za miernotami którzy już byli i
        > nie sprawdzili się.

Choćby z czystego rozsądku. Ktoś musi patrzeć na łapy temu watykańskiemu złodziejstwu.
        • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 20:54
          Tak ten co podlizywał sie klerowi (wydając OZON) i chciał być przywódcą pokolenia JPII będzie patrzył klerowi na ręce... heheheh Palikot to oszust i nieudacznik polityczny więc wyląduje na śmietniku historii a Ty Haen będziesz musiał znowu pisać pod innym nickiem na forum
          • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 03.05.11, 21:50
            Zygfrydzie pokaż mi "udacznika" wśród naszych elit politycznych, spsiły się one niestety okrutnie w ostatnich latach. Mając do wyboru tkwiącego w maraźmie populistę oczyszczonego ze wszystkich liberalnych planów, chorego z frustracji i kompleksów paranoika żyjącego w świecie swoich urojeń czy bezbarwnego sekretarza KC SLD, który nawet Millerowi do pięt nie dorasta to już wolę Palikota, jest przynajmniej cwany, inteligentny, ma sporo dobrych pomysłów i zapał do tego co robi.
            A na marginesie, chyba najbardziej profesjonalnym politykiem polskim z racji doświadczenia i przewidywalności jest Pawlak, też zresztą niezły cwaniak skądinąd no nie?
            • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 02:01
              Ja nie jestem od pokazywania...
              głosuj sobie na kogo chcesz, w nosie to mam, ale jeśli cenisz Palikota za cwaniactwo i inteligencję to wybacz. Palikot inteligentny nie jest, to zwykły cham i prostak ,a że cwaniak i kombinator to sie zgodzę mam nadzieję że skończy tam gdzie jego miejsce na śmietniku historii albo w kiciu...... za przewałki finansowe.....
              • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 07:00
                Jest tylko jeden problem - nie da się pokazać w Polsce człowieka, któremu Palikot wyrządził krzywdę, nie udało się wykazać mu nawet cienia szkody na dobro wspólne, spoleczne.

To jest prawdziwe źrodło nienawiści do niego tych naszych prostackich i dość pospolitych złodziejaszków.

Na OZONIE czarna mafia stuknęła go na dziesięć baniek. Ma facet dobry powód do zemsty na tej bandzie. To ludzki odruch.
                • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 12:16
                  No jasne wpłaty na kampanię wyborczą Palikota po 10000 i 20000 przez emerytów i rencistów oraz studentów były jak najbardziej zgodne z prawem. Później część tych wpłacających dostała POsadki w lubelskim ratuszu ot tak przez przypadek zapewne.... Haen przestań się oszukiwać...
              • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 07:11
                zygfryddezgryz napisał:

Palikot inteligentny nie jest, to zwykły cham i
                > prostak

Naprawdę? Podaj przykłady tego chamstwa i prostactwa.

a że cwaniak i kombinator to sie zgodzę mam nadzieję że skończy tam
                > gdzie jego miejsce na śmietniku historii albo w kiciu...... za przewałki finans
                > owe.....
                • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 12:22
                  Przykłady na chamstwo i prostactwo Palikota...poszukaj sobie w necie co mówił o demokratycznie wybranym Prezydencie L. Kaczyńskim, jakie obrzydlistwa wygłaszał po jego śmierci, jak napuszczał ludzi na Martę Kaczyńską..Palikot to cham i bydle ale na szczęście wyborcy poznali sie na jego prostactwie i w wyborach dostanie 1,2 % głosów.
                  Tak cwaniactwo kojarzy mi się z wpłatami na kampanię wyborczą przez podstawione osoby, na wywozie majątku za granicę i unikaniu płacenia podatków...
                  Wybaczać lemingu to sobie możesz....
                  • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 12:31
                    No cóż biorąc pod uwagę co przywódca parlamentarnej opozycji wygaduje o demokratycznie wybranym Prezydencie RP.... zresztą Palikot formułował jedynie swoje wątpliwości co do możliwości kontynuowania posługi dla RP przez prez. Kaczyńskiego ze względów natury zdrowotno - psychicznej i jak widać po smoleńskim airshow miał rację....

jakie obrzydlistwa wygłasza
                    > ł po jego śmierc

Żądanie zbadania roli Pierwszego Pasażera w doprowadzeniu do katastrofy lotniczej i śmierci 96 osób nazywasz obrzydlistwem?

jak napuszczał ludzi na Martę Kaczyńską

Wybacz ale nikt skuteczniej nie wzbudza antypatii do tej pani niż ona sama i jej zachowanie i postępowanie, ludzie ogólnie nie przepadają za hienami...

Tak cwaniactwo kojarzy mi się z wpłatami na kampanię wyborczą przez podstawione
                    > osoby, na wywozie majątku za granicę i unikaniu płacenia podatków...

konkretnie podasz przypadek naruszenia obowiązującego prawa? Twoje skojarzenia to twoja sprawa...

> Wybaczać lemingu to sobie możesz....

Ot i wyszło szydło z PiS-owskiego worka, centrala kazała każdego kto ma inne zdanie nazywać lemingiem to i nazywasz... głupku: ja i PO buahahahahaaa...
                    • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 13:24
                      konkretnie wpłacanie kasy przez podstawione osoby jest niezgodne z prawem.... Palikot uniknął kary z dwóch powodów.... bo był w rządzącej PO i dlatego że sprawa się przedawniła
                      co do obrzucania poprzedniego Prezydenta świństwami to nie chce mi sie z Tobą dyskutować na ten temat... uważasz że to było ok. Twoja sprawa ja się ciesze że tak uważa około 1% wyborców....
                      www.szechteriada.org
                    • zygfryddezgryz Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 13:27
                      Słuchaj przygłupie nie obrzucałem cię inwektywami , taki odważny jesteś jako anonimowy fiut w necie... hamuj pysk złamasie....
    • galgenbaum Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 07:24
      haen2010 napisał:

A podatnik placi za te idiotyzmy.
      Jak sie te yniki maja do sondazy powaznych sonndazowni.
      Nawet jak ich wyniki roznia sie czasem dosc znacznie to tendencja jest jednoznaczna i nie majaca nic wspolnego z tymi bzdurami.
      Te wyniki moga tylko na chwile poprawic humor kilku fantastom, ktorzy wierza w powodzenie Palikota.
      Wybory sprowadza ich jednak na ziemie a kasa poszla w komin.
      • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 08:20
        Podatnik płaci, ale na rządzące, sejmowe partie łącznie z tą nieobecną, ale wszechwładną.

Ruch Nowoczesnej Polski bądź uprzejmy z tej zasady wyłączyć.
        • galgenbaum Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 09:28
          haen2010 napisał:

> Podatnik płaci, ale na rządzące, sejmowe partie łącznie z tą nieobecną, ale wsz
          > echwładną.
          >
          To prawda i nie uchoodzi by te pieniadze marnowac na takie nikomu nie potrzebne i nic nie mowiace przedstawienia.
          • haen2010 Przecież to była majówka 04.05.11, 09:43
            O powiatowej skali. Uważam, ze tego jest o wiele za mało w Polsce. Nasi politycy zgnuśnieli, ograniczyli się do kilkunastu stale gadających głów w telewizji i radio. Pieprzą tam stałą, wyuczoną mantrę i glupoty oderwane od realu.

Palikot przywraca polityce jej sens. Ale tym leniwym, zawodowym manipulantom na opinii publicznej wcale się to nie podoba.
            • remez2 Re: Przecież to była majówka 04.05.11, 12:08
              Palikot przywraca polityce jej sens. Ale tym leniwym, zawodowym manipulantom na opinii publicznej wcale się to nie podoba.
              5 (słownie: pięć) ustaw przygotowanych przez Komisje Przyjazne Państwo w ciągu 2 lat, to faktycznie osiągnięcie na miarę Tytanów.
              • kzet69 Re: Przecież to była majówka 04.05.11, 12:22
                Remez delikatnie i grzecznie zwracam ci uwagę, że znów popisujesz się dyletanctwem i niewiedzą, komisja Palikota za jego kadencji przygotowała prawie 100 zmian w obowiązującym prawie, a że ugrzęzły one w sejmowych zamrażarkach to już nie jego wina, zresztą obecnie niektóre z tych projektów PO uchwala pod własnym szyldem...
                • remez2 Re: Przecież to była majówka 04.05.11, 12:40
                  kzet69 napisał:

> Remez delikatnie i grzecznie zwracam ci uwagę, że znów popisujesz się dyletanct
                  > wem i niewiedzą, komisja Palikota za jego kadencji przygotowała prawie 100 zmia
                  > n w obowiązującym prawie, a że ugrzęzły one w sejmowych zamrażarkach to już nie
                  > jego wina, zresztą obecnie niektóre z tych projektów PO uchwala pod własnym sz
                  > yldem...
                  W pierwszych słowach mojego listu uprzejmie dziękuję, że nie zostałem obsobaczony jak bura suka. Następnie z taką pewną nieśmiałością zapytuję jak jest różnica pomiędzy dyletanctwem a niewiedzą? Bo skoro piszesz, to z pewnością jest.
                  Mnie jako obywatela, nie interesuje kuchnia sejmowa (włącznie z "zamrażarką" marszałka), tylko efekty. Są albo ich nie ma. Tertium non datur. miłego dnia
                  PS - PO nie proponowała przyjęcia Karty Praw Podstawowych bo ówczesny prezydent z pewnością by ją zablokował. Teraz nie proponuje bo obecny ..... Czyli ad mortem defecatum.
      • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 11:55
        galgenbaum napisał:
        > A podatnik placi za te idiotyzmy.
        > Jak sie te yniki maja do sondazy powaznych sonndazowni.
        > Nawet jak ich wyniki roznia sie czasem dosc znacznie to tendencja jest jednozna
        > czna i nie majaca nic wspolnego z tymi bzdurami.

Myśl tak dalej, tylko nie zdziw się jak za kilka lat frekwencja w wyborach bedzie wynosiła 25-30% i władzę przejmie jakiś kacyk z wytresowanym i karnym elektoratem. Takich imprez powinno byc jak najwięcej, bo to ludzi uczy zasad demokracji bezpośredniej. Politycy właśnie zamknęli sie w salonach Warszawy czy też Torunia i kisząc się we własnym urojonym establishmencie onanizują się słupkami tych twoich "uznanych" sondażowni, z których każda przez obranie odpowiedniego targetu badań i zestawu pytań potrafi zapewnić wyniki odpowiednie do upodobań zamawiającego.
    • marchefka9 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 08:06
      Najliczniejsza grupą, która pojawiła się na fromborskim rynku wspierała Ruch Poparcia Palikota. Przedstawiciele pozostałych ugrupowań uważali, że przez to wyniki dzisiejszych prawyborów nie odzwierciedlą rzeczywistych sympatii wyborców.

Zobacz więcej: frombork.wm.pl/48455,Przyjechali-sympatycy-Palikota-i-wygrali-prawybory.html#ixzz1LMRwqNw4
      • a-lfa Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 08:32
        I tak naprawde potrosze mieli racje.
    • a-lfa Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 08:31
      Po 1 mam obawy, iż wyniki prawyborów ni jak się maja do rzeczywistości. Po 2 Partia Palikota na 90% zostanie zlikwidowana. Po 3 w Polskiej rzeczywistości bardzo wiele zależy od frekwencji im mniejsza tym bardziej zyskują partie, które maja tzw. żelazny a dodatkowo zdyscyplinowany elektorat, czyli SLD oraz PiS no i trochę PSL. Jednak współrządzenie PSL - owi może nie wyjść na zdrowie to już zależy od siły przekonywania PiS, iż PSL jest współodpowiedzialny za stan Polski, bo był przystawką do PO. W skali kraju nie jestem pewien czy PSL nie zapłaci takiej samej ceny za koalicje jak swego czasu Samoobrona. Tyle, że z drugiej strony PSL ma niezbyt liczny, ale zdyscyplinowany elektorat wiec mimo różnorakich prognoz od lat przez próg wyborczy się prześlizguje. Co Do PJN trudno cokolwiek prorokować, ale jak narazi zbyt są zajęci sobą, aby do czegoś dojść. Ale Polska to kraj cudów wiec różnie może być. Dla mnie wyniki prawyborów świadczą o jednym ludzie są zmęczeni komunałami i maja dość tych samych twarzy. Ale do wyborów jest ok. pół roku, więc wszytko się może zdarzyć.
      • haen2010 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 09:15
        Jak dla mnie, to wynik oddaje rzeczywistość. Jest nią rozchwianie się nastrojów i sympatii ludzi, którzy jeszcze niedawno masowo głosowali na platformę (40%). Reszta rozkładała się mniej więcej równo. Z wielkiej czwórki tylko PSL się tam trzyma ze swoim żelaznym elektoratem.

Warmia nie jest wyspą w Polsce. Te nastroje powoli udzielają się w całym państwie.
      • kzet69 Re: Fajny wynik pierwszych prawyborów 2011 04.05.11, 12:03
        a-lfa napisał:

> Po 1 mam obawy, iż wyniki prawyborów ni jak się maja do rzeczywistości.

Ale trafnie odzwierciedlają tendencje narastającego zmęczenia społeczeństwa post-AWS-owskimi i post-PZPR-owskimi partiami nawalającymi się od lat po ślepiach we własnej odciętej od rzeczywistości piaskownicy. Podział PZPR-Solidarność ma już tylko wartosc historyczną i przeciętny Polak doskonale to wie.

Po 2 Pa
        > rtia Palikota na 90% zostanie zlikwidowana.

Jest już gotowa następna, zdąży z papierami do rejestracji list.

o 3 w Polskiej rzeczywistości bard
        > zo wiele zależy od frekwencji im mniejsza tym bardziej zyskują partie, które ma
        > ja tzw. żelazny a dodatkowo zdyscyplinowany elektorat, czyli SLD oraz PiS no i
        > trochę PSL.

Tu zgoda ale właśnie takie imprezy zachęcają ludzi do chodzenia na wybory, bezpośredni kontakt z politykami zdecydowanie zwiększa frekwencję.

Tyle, że z drugiej str
        > ony PSL ma niezbyt liczny, ale zdyscyplinowany elektorat wiec mimo różnorakich
        > prognoz od lat przez próg wyborczy się prześlizguje.

Tym razem też się prześlizgnie, chyba że wyłoży się na sprawie KRUS-u bo nad rządem wisi wyrok TK.

Dla mnie wyniki prawyborów świadczą o jed
        > nym ludzie są zmęczeni komunałami i maja dość tych samych twarzy.

Pełna zgoda.

Ale do wyboró
        > w jest ok. pół roku, więc wszytko się może zdarzyć.

Ależ oczywiście, zwłaszcza że w świetle badań socjologicznych 20% wyborców podejmuje decyzję w lokalu wyborczym, czyli działa całkowicie emocjonalnie i pod wpływem impulsu, a następne 30% w trakcie ostatnich 2 tygodni przed wyborami - i to oni są właśnie celem intensywnych kampanii wyborczych, przecież nie te 50% elektoratu o świadomych i trwałych poglądach.
    • czart_polski Fajny wynik partii fundatora imprezy 04.05.11, 12:53
      Wydarzenie to nosiło charakter happeningu politycznego i nie miało nic wspólnego z prawdziwymi prawyborami. Oczywiście zwyciężyła partia fundatora imprezy.
      • haen2010 Re: Fajny wynik partii fundatora imprezy 04.05.11, 16:53
        Inni też fundowali. Za naszą kasę, na krzywy ryj.
        • hejnalista Re: Fajny wynik partii fundatora imprezy 14.05.11, 00:22
          > Inni też fundowali. Za naszą kasę, na krzywy ryj.<
          Jedzenie fundowali:
          1 - PSL za partyjne pieniądze, czyli nasze
          2 - Ruch Poparcia Palikota (stowarzyszenie) i sam Palikot (czyli za swoje - składkowe/społeczne i prywatne)
          3 - miasto Frombork (za gminne)
          ale żaden kelner nakładający lub nalewający nie pytał o preferencje ani nie namawiał do czegokolwiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka