Dodaj do ulubionych

To jak to było z tą Konstytucją 3 maja ??

03.05.11, 07:32
Z małym poślizgiem dowiedziałem się, że uczono mnie kłamstw w szkole (jeszcze komunistycznej więc pewnie dlatego zakłamanej). Dziś słyszę jak prezydęt zawiadamia bez bulu , że nasza majowa konstytucja była druga na kontynencie (!). Jeżeli tak twierdzi historyk - "głowa" państwa to chyba wypada mu wierzy. Może więc wkreślmy te bzdury z książek i napiszmy prawdziwą historię bez tych samochwalczych kłamstw, że byliśmy pierwsi !.
Obserwuj wątek
    • psiogon PS 03.05.11, 07:36
      www.youtube.com/watch?v=kFSWI4KAMbE

• artjomka Re: To jak to było z tą Konstytucją 3 maja ?? 03.05.11, 07:51
      ...Piersi to ma pani Puciatycka (i to nawet niczego sobie)! A konstytucja - to lepiej drudzi!
      Pazdrawljaju!
      PS: A tak calkiem falszywie, to Cie tam nie uczyli. Bo naprawde polska byla pierwsza (jak zawsze). Juz za Mieszka I byla gotowa, tylko Mieszko byl niepisaty i jej nie spisal. I tak Polskie przegonili insi!
      • psiogon pierwsi 04.05.11, 01:04
        artjomka napisał:

> ...Piersi to ma pani Puciatycka (i to nawet niczego sobie)! A konstytucja - to
        > lepiej drudzi!
        > Pazdrawljaju!
        > PS: A tak calkiem falszywie, to Cie tam nie uczyli. Bo naprawde polska byla pie
        > rwsza (jak zawsze). Juz za Mieszka I byla gotowa, tylko Mieszko byl niepisaty i
        > jej nie spisal. I tak Polskie przegonili insi!
        Na kontynencie (do Europy jak się domyslam odwoływał się Komorowski) bylismy pierwsi. Sprawdziłem swój wpis (literówki sie zdarzają) i nie bardzo rozumiem o co z tymi piersiami chodzi ...
    • indris W Europie była druga... 04.05.11, 01:15
      ...bo pierwsza była konstytucja Korsyki (1755).
      • psiogon Re: W Europie była druga... 04.05.11, 01:26
        indris napisał:

> ...bo pierwsza była konstytucja Korsyki (1755).
        To się amerykanie zdziwią . Ich też ktoś wyprzedził !. Dzieki za informację . Człowiek uczy się całe życie :). PS Ciekawe tylko czy Bronek świadomie się na korsykańską konstytucję powołał ?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka