remez2 09.05.11, 12:53 "Załóżmy Ruch Autonomii PiS-u". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dirloff Re: Marcin Wicha - rysownik 09.05.11, 15:39 A link...? Jeżeli to kpina, to marna. Spójrz na Szkocję, na to co się tam dzieje. Po jednym referendum, tym pierwszym, przegranym, tamtejsi secesjoniści już zapowiadają drugie. Sporo wskazuje na to, że tym razem mogą wygrać. Skoro wygrali i wybory wewnętrzne, do miejscowego parlamentu... Popatrz na ich postulaty. Pełne rozerwanie więzów z Koroną, własna waluta - chcą wywalić funta brytyjskiego i już wspominają o euro oraz przebąkują o wejściu w strefę Schengen, bez ciągle mocnej kontroli granicznej charakterystycznej dla UK. "Nasi" RAŚ-iści mają tożsame cele, postulaty. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Marcin Wicha - rysownik 09.05.11, 23:56 a ja znalazłam pod hasłem "Ruch Autonomii PiSu" rysunki w "Newsweeku", ale Jerzego Krzętowskiego. www.newsweek.pl/multimedia/karykatura,Fotografie,Najnowsze,1/75800 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Krzętowski też jest ok :) 10.05.11, 07:52 www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/fb/fbb4/fbb443ab5037426c8bdb17cb260fa2c4_pgi.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Postulat raczej bezprzedmiotowy... 10.05.11, 00:20 PiS już dawno, wybił się na pełną autonomie od...zdrowego rozsądku - i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
s-orbona Re: Marcin Wicha - rysownik 10.05.11, 08:11 Ciekawy cytat, nie powiem ; ) Jest tego gdzieś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś