Dodaj do ulubionych

Poszłabym z prezesem do psychologa albo psychiatry

16.07.11, 13:33
Henryka Krzywonos :

– Nie ma ludzi z gruntu złych. Kaczyński jest rozgoryczony, rozbity, może nawet chory. Działa przeciw sobie. Nie musiałby do mnie przychodzić, wystarczyłoby, żeby zadzwonił. Ja wtedy wzięłabym go do psychologa albo psychiatry, kogoś kto mógłby mu pomóc - mówi w wywiadzie dla tvp.info legenda "Solidarności" Henryka Krzywonos–Strycharska.

Sygnatariuszka porozumień sierpniowych uważa, że prezes PiS nie ma przyjaciół.

– Bo przyjaciele biorą kogoś im bliskiego pod ramię, załatwiają psychologa. Pomagają. Ja swojemu przyjacielowi nie pozwoliłabym zachowywać się w ten sposób - przekonuje Henryka Krzywonos–Strycharska. - Ostatnio siedzę w towarzystwie i słyszę, jak ktoś opowiada, że prezes PiS chyba jest wciąż na prochach. Ale mnie to nie obchodzi czy on bierze leki, czy nie. On nie ma prawa znieważać ludzi – dodaje.

wiadomosci.onet.pl/kraj/poszlabym-z-kaczynskim-do-psychologa-albo-psychiat,1,4794415,wiadomosc.html

to święta prawda.
byliby prawdziwi przyjaciele, to namówiliby na wizytę u specjalisty.
albo, jeśli się tak wstydziłby bardzo, zaproponowaliby wizytę domową.
ale przyjaciół wokół prezesa pana to nie ma raczej.
są tylko ci, którzy robią lizy i mizianka, by coś ugrać dla siebie.
Obserwuj wątek
    • mors22 [...] 16.07.11, 13:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • damakier1 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 14:03
        Smukły, elegancki i śliczny Morsie! Przeoczyłeś fakt, że ani Henryka Krzywonos, ani userka Olga nie chcą prowadzić Jarosława Kaczyńskiego do psychologa z powodu jego obelżywego wyglądu, tylko z powodu tego, co czyni i wygaduje.
        Riposta, aby była celna musi być też logiczna. Twój post to pudło!
        • mors22 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 14:11
          Mój post to wyraz tej samej troski, która kieruje panią Krzywonos. Wzruszyłem się czytając jak ta dobra kobieta jest życzliwa ludziom, jak z głębi serca daje dobre rady nawet swoim przeciwnikom. Wzruszyłem się i zawstydziłem. I też, tak jak pani Henryka chciałem być pomocny i coś dobrego doradzić...Miażdżycy i chorób serca nie można przecież lekceważyć.
          • czat_elnik A choroby te prowadzą również do 16.07.11, 14:15
            pogarszającego stanu zdrowia psychicznego...
          • damakier1 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 14:16
            Łatwo się wzruszasz, gorzej z logicznym mysleniem.
            • mors22 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 14:24
              Taki już jestem, że gdy widzę bezinteresowną troskę i dobroć, bo wszak nie zaprzeczysz chyba, że to szlachetne pobudki kierowały panią Henryka, to pragnę też coś dobrego zrobić dla szlachetnych i dobrych ludzi, takich jak pani Henryka.
            • wariant_b Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 14:33
              damakier1 napisała:
              > Łatwo się wzruszasz, gorzej z logicznym mysleniem.

Też byś się wzburzyła, gdybyś pomyślała sobie, że jak Krzywonos sprowadzi
              Jarosława Kaczyńskiego do kliniki, to mogą całe piętro z chorych opróżnić.
        • ewalongoria Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 14:15
          Inteligentna i bystra damo kier przeoczyłaś fakt, iż Krzywonos ubolewa z powodu tego, iż Jaro nie ma przyjaciół którzy by o niego zadbali i zaprowadzili do psychologa. W tym kontekście post Morsa jest bardzo trafiony. Krzywonos też potrzebuje pomocy dietetyka, by schudnąc, skoro jest nadal gruba widocznie również nie ma przyjaciół, którzy mogliby ją tam zaprowadzic.

damakier1 napisała:

> Smukły, elegancki i śliczny Morsie! Przeoczyłeś fakt, że ani Henryka Krzywonos,
          > ani userka Olga nie chcą prowadzić Jarosława Kaczyńskiego do psychologa z powo
          > du jego obelżywego wyglądu, tylko z powodu tego, co czyni i wygaduje.
          > Riposta, aby była celna musi być też logiczna. Twój post to pudło!
          • damakier1 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 15:23
            Precyzyjna i jednoznaczna ewolongorio, niby masz rację, przeoczyłaś jednak, co jest główną troską pani Krzywonos. Otóż zatroszczyła się ona o stan zdrowia psychicznego Jarosława Kaczyńskiego. Miała prawo to zrobić publicznie, bo niestety poczynania i wypowiedzi pana Kaczyńskiego nie pozostają bez wpływu na nasze życie. Brak przyjaciół, którzy mogliby go powstrzymać powoduje, że pan Kaczyński pleść będzie dalej bez umiaru oraz ładu i składu.
            Nie zrozumiałaś również, ewolongorio, sensu mojego postu. Zwracał on przede wszystkim uwagę na fakt, że pani Krzywonos, jako osoba z klasą i kulturą, nie apelowała do przyjaciół pana Kaczyńskiego aby wlekli go do dentysty w sprawie szpetnego otworu gębowego, słusznie uważając, że byłoby to prostackie. Tak, jak prostackie jest wytykanie pani Krzywonos jej tuszy.
            Ale słusznie uczyniłaś, ewolongorio, kpiąc z mego postu. Powinnam wiedzieć, gdzie i do kogo piszę i nie bawiąc się formą zwyczajnie napisać, że trzeba być prymitywnym burakiem aby nie mając argumentów merytorycznych, wytknąć kobiecie mankamenty jej urody. Kto, jak kto, ale "ewalongoria" powinna czuć jakie to chamstwo.
            • mors22 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 15:37
              . Otóż zatroszczyła się ona o stan zdrowia psy
              > chicznego Jarosława Kaczyńskiego. Miała prawo to zrobić publicznie, bo niestety
              > poczynania i wypowiedzi pana Kaczyńskiego nie pozostają bez wpływu na nasze ży
              > cie

:-))))) Poczynania Komorosia i jego zony tym bardziej nie pozostają bez wpływu na nasze życie. Tedy publiczna troska o zdrowie pani prezydentowej, oby żyła wiecznie, jest wobec tego jak najbardziej zrozumiała. Zrozumiała będzie także troska o zdrowie pana premiera, alkoholika i narkomana tyranizującego rodzinę, on ma jeszcze większy wpływ na nasze życie. I wreszcie zrozumiała będzie troska o zdrowie naszych autorytetów moralnych jak pani Henia Krzywonos - chcemy z ich mądrości, z ich cennych rad korzystać jak najdłużej, dlatego martwi nas opasłość pani Heni i chcielibyśmy Ją widzieć pod opieka dietetyczki. Nie dlatego przecież, że jest szpetna, gdyż w naszych oczach jest piękna, zwłaszcza swoją mądrością i dobrocią jest piękna. Powinnaś się wstydzić, pisząc o szpetności! fuj! ale dlatego przecież, że ewidentnie żrąc bez opamiętania rujnuje swoje zdrowie i skraca sobie życie narażając nas na samotność bez jej światłych, mądrych i zawsze życzliwych bliźniemu rad!
              • damakier1 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 16:25
                Wszystko jest zrozumiałe, tyle, że ty nic nie rozumiesz.
                • mors22 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 16.07.11, 23:55
                  To wytłumacz. Wytłumacz nam tu zaraz dlaczego mamy się zajmować domniemanymi dolegliwościami Kaczyńskiego i dlaczego nie zajmować się ewidentnymi dolegliwościami pani Heni, pani prezydentowej Anny i pana premiera Donalda. Dlaczego udzielenie przeznaczonego do publikacji wywiadu z sugestią, że pan Kaczyński powinien zostać doprowadzony do psychiatry przez przyjaciół jest jak najbardziej na miejscu i zgodne kanonami dobrego wychowania, a nawet podyktowane troską i życzliwością, a supozycja, że pani Heni i pani Ani przydałaby się dietetyczka, bo się nadmiernie spasły i miażdzycą są zagrożone, już na miejscu nie jest i narusza rygory dobrego wychowania. Dlaczego nie budzi aprobaty i zrozumienia życzliwa rada, żeby pan premier Donald, jako nadużywający alkoholu, zażywający narkotyki i znęcający się psychicznie nad żona skorzystał z pomocy medycznej w zakresie swego zdrowia psychicznego?
                  • damakier1 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 17.07.11, 02:52
                    mors22 napisał:
                    > To wytłumacz. Wytłumacz nam tu zaraz

Chętnie ci wytłumaczę tę zagadkę wspaniałą,
                    ale teraz nie mogę, niestety -
                    ja mam czasu za mało, ty masz móżgu za mało
                    a poza tym są inne sekrety

(lekko tylko przerobiony cytat z L. Carrolla)
                    -
                    "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
                    (aut.: ToJaJurek)
                    • mors22 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 17.07.11, 12:35
                      no jasne, wykręt i ucieczka... jak zwykle w takich przypadkach, gdy sprawa jest nie do obrony, a nie chce się komuś przyznać racji. Bo co ty właściwie możesz napisać? Wszystko będzie się sprowadzało do tego, że o Kaczyńskim można mówić i pisać wszystko, bo jest Kaczyńskim, a więc z definicji winnym, takim współczesnym Żydem IIIRP, na którego całe zło można zwalić. reszta to detale. gdybyś ty chociaż zauważała, jak wiele masz z nazistami wspólnego...
                      • damakier1 Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 17.07.11, 13:17
                        gdybyś ty chociaż zauważała, jak wiele masz z nazistami wspólnego...

Ty za to masz argumenty nie do zbicia.
                        EOT
                        • ewalongoria Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 17.07.11, 20:56
                          Właśnie w przeciwieństwie do Ciebie Olgo, Mors jednak ma jakieś argumenty

damakier1 napisała:

> gdybyś ty chociaż zauważała, jak wiele masz z nazistami wspólnego...
                          >
                          > Ty za to masz argumenty nie do zbicia.
                          > EOT
                          • damakier1 ??? 17.07.11, 21:06
                            ewalongoria napisała:
                            • olga_w_ogrodzie Re: ??? 17.07.11, 21:12
                              damakier1 napisała:

> ewalongoria napisała:

prawnik Evy Longorii postraszył tę userkę sądem i wysokim odszkodowaniem za podszywanie się.
                              no i userka tak spanikowała, że się jej mocno myli.
                              musi odsapnąć ani chybi.
                          • olga_w_ogrodzie Re: a kto do dietetyka zaprowadzi Krzywonosową? 17.07.11, 21:09
                            ewalongoria napisała:

> Właśnie w przeciwieństwie do Ciebie Olgo, Mors jednak ma jakieś argumenty
                            >

> damakier1 napisała:
                            >
                            > > [i] gdybyś ty chociaż zauważała, jak wiele masz z nazistami wspólnego...[
                            > /i]
                            > >
                            > > Ty za to masz argumenty nie do zbicia.
                            > > EOT

piszesz pod postem Damy,
                            ją cytujesz, a zwracasz się do mnie.

chyba jesteś nieco oszołomiona i Ci się myli.
                            może odpocznij od internetu ?
      • czat_elnik Brawo. 16.07.11, 14:14
    • czat_elnik Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:13
      opętana chciwością do tego stopnia, że gotowa jest prostytuować się w każdej kampanii wyborczej. Z jej obsesyjną nienawiścią do Kaczyńskiego powinna zgłosić się do lekarza, widać Krzywonos nie ma na tyle mądrych przyjaciół, którzy by jej to poradzili... etc., etc... Tak to jest, gdy "elytami" są ludzie po zawodówce, lub historycy nie kumający zasad ortografii.
      • szwampuch58 Re: Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:18
        Zdecyduj sie w koncu:sa czy nie ma?
      • olga_w_ogrodzie Re: Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:28
        czat_elnik napisał:

> opętana chciwością do tego stopnia, że gotowa jest prostytuować się w każdej ka
        > mpanii wyborczej. Z jej obsesyjną nienawiścią do Kaczyńskiego powinna zgłosić s
        > ię do lekarza,

obsesję, to ja dostrzegam w postach pana Morsa, Ewylongorii i Twoich.
        nienawiść też.

temat wątku nie dotyczy nadwagi pani Krzywonos.
        możecie założyć sobie wątek o tym, skoro macie potrzebę.

tu się mówi o prezesie panu,
        mizianiu go przez polityków PiSu z których
        jakoś żaden nie stał się przyjacielem pana Kaczyńskiego.
        czemu ?
        zdaje się, że wielu z nich to ludzie o podobnych cechach charakterologicznych
        jak prezes pan.
        z tego typu osobami się inni zwykle nie zaprzyjaźniają.
        a i oni sami po prostu są zimnymi rybami i wcale przyjaźni nie chcą
        lub nie umieją jej przyjąć węsząc wciąż, iż coś tkwi poza tym.
        • mors22 Re: Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:39
          > obsesję, to ja dostrzegam w postach pana Morsa, Ewylongorii i Twoich.
          > nienawiść też.
          >
          > t

Niedobrze, niedobrze, dostrzeganie nieistniejących bytów powinno być skonsultowane z psychologiem lub psychiatrą. Możesz być dziewczyno poważnie chora, nie lekceważ tego.

tu się mówi o prezesie panu,
          > mizianiu go przez polityków PiSu z których
          > jakoś żaden nie stał się przyjacielem pana Kaczyńskiego.

Chyba jednak nie jesteś na tyle blisko Kaczyńskiego by wiedzieć kto mu jest bliski i kto jest jego przyjacielem. Tak samo jak nie wiesz kto jest przyjacielem Tuska, Schetyny, Krzywonosowej, prezydenta Komorosia. a wymądrzasz się tak, jakbyś na co dzień z nim przebywała..
        • ewalongoria Re: Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:47
          A dlaczego pan Tusk nie ma przyjaciół? Też powinien się leczyc psychiatrycznie?

olga_w_ogrodzie napisała:
          >
          > tu się mówi o prezesie panu,
          > mizianiu go przez polityków PiSu z których
          > jakoś żaden nie stał się przyjacielem pana Kaczyńskiego.
          > czemu ?
          > zdaje się, że wielu z nich to ludzie o podobnych cechach charakterologicznych
          > jak prezes pan.
          > z tego typu osobami się inni zwykle nie zaprzyjaźniają.
          > a i oni sami po prostu są zimnymi rybami i wcale przyjaźni nie chcą
          > lub nie umieją jej przyjąć węsząc wciąż, iż coś tkwi poza tym.
          • mors22 Re: Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:54
            Oczywiście, że nie powinien. Ludzie zażywający narkotyki i nadużywający alkoholu, tyranizujący rodzinę są przecież całkowicie normalni w przeciwieństwie do tych, którzy zażyją środki uspokajające po śmierci brata-bliźniaka. Takie są najnowsze ustalenia naukowe. :-)
          • olga_w_ogrodzie Re: Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:59
            ewalongoria napisała:

> A dlaczego pan Tusk nie ma przyjaciół? Też powinien się leczyc psychiatrycznie?

jeśli tak uważasz i masz ochotę o tym pogadać, to załóż wątek na ten temat.
            ten dotyczy samotności osobistej
            ale także już coraz bardziej politycznej,
            prezesa pana.
            więc daj sobie spokój z : - A u was biją Murzynów - bo to dziecinada.
      • wariant_b Re: Nie ma ludzi z gruntu złych. Krzywonos jest 16.07.11, 14:29
        czat_elnik napisał:
        > Z jej obsesyjną nienawiścią do Kaczyńskiego ...

A kto to jest Kaczyński?
        Nikogo takiego tam nie było.

Romaszewski, zdaje się, mówił, że widział kogoś o podobnym nazwisku,
        ale nie miał pewności gdzie i kiedy to było.
    • dystans4 Re: Poszłabym z prezesem do psychologa albo psych 16.07.11, 15:08
      Prezes, to by Cię w rewanżupewnie zabrał w inne miejsce.
      O szóstej rano. Z pompą... w dzienniku telewizyjny by pokazał...
      bul.
    • gold.lachon [...] 16.07.11, 15:16
    • jola.iza1 Re: Idź 16.07.11, 15:30
      n/t b/t
      • olga_w_ogrodzie Re: Idź 16.07.11, 15:44
        co mi tam każesz ?
        że ja niby mam iść z panem J.K. ?

w temacie wątku zacytowałam tytuł wywiadu.
        cudzysłów się nie zmieścił.
        ale wszystko wiadomo, gdy otworzy się link.

ja nie jestem przyjaciółką tego pana.
        znajomą tylko.
        • jola.iza1 Re: Idź 16.07.11, 15:48
          Wiem.
        • jola.iza1 Re: Inaczej 16.07.11, 15:59
          Tytułowi odpowiadam, nie chcąc obrazić pani Henryki, mogę?
    • hordol idż do bariatry 16.07.11, 15:46
      i to szybko
    • olga_w_ogrodzie Re: "Sygnatariuszka porozumień sierpniowych uważa 16.07.11, 16:21
      eela.zwawiej.sie.ruszaj napisała:

> (pan)prezes PiS nie ma przyjaciół.
      > A wedle Pani Henryki Alik to pies?;)

nie przyjaźnią się z tym kotkiem.
      zajechał prezes pan z pompą do sklepu na Okęciu,
      nakupił se cukru, jabłek, kurczaka pełno itd.,
      a dla kotka biednego nie kupił nawet małej, malusieńkiej
      saszetki karmy.
      tak robi przyjaciel ?!
      • tenpoliszynel Bo te nie tyle saszetke, co puszke mial.. 16.07.11, 16:37
        ...w domu?
        Olga swojej kotce kupuje pojedyncze saszetki?
        • olga_w_ogrodzie Re: Bo te nie tyle saszetke, co puszke mial.. 16.07.11, 16:45
          saszetki są po to, by pokarm był zawsze świeży - na jeden raz.
          ale w większych opakowaniach wychodzi taniej.
          widać prezes pan oszczędza na kocie bardzo.
          może na prywatnego psychologa czy psychiatrę,
          a może na dentystę ciuła.
          wyznawcy może powinni zrobić zrzutkę, bo kota szkoda.
          • tenpoliszynel jesli ktos rzeczywiscie lubi koty, Olgo... 16.07.11, 17:03
            ...w nosie ma saszetki i puszki:)
            Karmi zwierze po prostu miesem:)
            Mozliwie roznym:)
    • adams96 [...] 16.07.11, 22:47
      • olga_w_ogrodzie Re: Pani olgo_w _ogrodzie moze uda sie pani pier 16.07.11, 23:06
        Panie, to nie jest wątek o mnie.
        możeś Pan przeoczył ten fakt, ale to wątek
        o wypowiedzi pani Krzywonos co do prezesa pana,
        który na plakatach już się nazwał był premierem.
        no i o jego ewentualnych olegliwościach, które, jako premierowi,
        mogłyby mu przeszkadzać w pełnieniu funkcji.

• katarynka650 Re: Pani olgo_w _ogrodzie moze uda sie pani pier 17.07.11, 09:51
        Kaczyński jest niereformowalny
    • behemot17-13 Re: Poszłabym z prezesem do psychologa albo psych 16.07.11, 23:06
      poszedłbym z prezesem do knajpy, na kilka setek. powiadają, iż po kilku głębszych ludzie pokazują swoją twarz, wywnętrzają się. jednak nie pójdę, zobaczyłbym premiera z bilbordów. po co mam narażać się na problemy gastryczne.
    • bard333 se obejrzyj jeden z drugim... 17.07.11, 01:48
      www.youtube.com/watch?v=2fQexQI-y8Y&feature=related
      • olga_w_ogrodzie Re: se obejrzyj jeden z drugim... 17.07.11, 19:12
        nie masz nic do powiedzenia, to sam se oglądaj.
        ani myślę czas tracić na Twoje jutjubowanie.
        • ewalongoria Re: se obejrzyj jeden z drugim... 17.07.11, 21:01
          To po co się wobec tego wymądrzasz na tematy o których nie masz pojęcia.

olga_w_ogrodzie napisała:
          > nie masz nic do powiedzenia, to sam se oglądaj.
          > ani myślę czas tracić na Twoje jutjubowanie.
          • olga_w_ogrodzie Re: se obejrzyj jeden z drugim... 17.07.11, 21:06

ewalongoria napisała:

> To po co się wobec tego wymądrzasz na tematy o których nie masz pojęcia.

o czym niby nie mam pojęcia cytując panią Henrykę Krzywonos i się z nią zgadzając ?
    • honeyr Re: Poszłabym z prezesem do psychologa albo psych 17.07.11, 13:19
      O, kolejny wątek o Kaczyńskim ;PP
      • olga_w_ogrodzie Re: Poszłabym z prezesem do psychologa albo psych 17.07.11, 19:16
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,127029038,127029038,Bliski_koniec_prezesowania_p_Kaczynskiego_.html
        /a emotikonki co znaczą nie wiem, bo nie używam i nie lubię./
    • katarynka650 Re: tylko psychiatra w przypadku jarka niezbędny. 17.07.11, 19:49
      Kaczyński jest cynikiem ,nie głupkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka