neoretronick 07.08.11, 12:29 Redukują, redukują a ona wciąż się rozrasta i zżera coraz więcej pieniędzy. Planowana jest jakaś reforma w tym zakresie, zamrożenie płac, redukcja etatów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzecikot Re: Kiedy nastąpi reforma administracji państwowe 07.08.11, 12:34 Redukcja redukcją, ale pojawiają się nowe wyzwania, a to prezydencja, a to konieczność czegoś tam. Ta maszynka ewoluuje, bo ma instynkt samozachowawczy i tyle. Niezależnie od tego, kto rządzi - no chyba, że premierem zostanie Korwin-Mikke ;). Zastanawiałeś się nad tym, że urządzenia AGD zużywają coraz mniej energii, a rachunki za prąd rosną? Że samochody zużywają coraz mniej paliwa, a koszty eksploatacji stale rosną? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie nastąpi nigdy! 07.08.11, 14:20 Z rodzinami jest to już samoistny elektorat zdolny przeważyć wybory. Politycy o tym wiedzą. Ja od lat prowadzę swoją prywatną wojnę przeciwko urzędnikom. Zawsze oczywiście na granicy prawa, żeby nie mieć kłopotów. Kiedyś jedną panią ze skarbówki przeczołgałem, wykazując jej niekompetencję, czym doprowadziłem do ataku histerii. Wezwano lekarza. Bawiłem nią w sposób cyniczny i świadomy. Po wszystkim naczelnik spytał mnie czy mam satysfakcję. W 4 oczy mu powiedziałem, że zaszkodzenie urzędnikowi to dobry uczynek. Tą mafię trzeba tępić jak się da i wszystkimi dostępnymi metodami. Aby pod paragraf nie podpaść. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Nie nastąpi nigdy! 07.08.11, 15:39 Tez prowadze swoją wojenke z pewnym starostwem. Od dwoch lat nie chcą wykonac prawomocnej decyzji i wyroku WSA. Urzednik na posadzie panstwowej to taka zaraza, ktora nigdy nie chce przyznac sie do bledu, nastawiona wrogo do kazdego petenta, przyzwyczajona dzialac na nie, siedziec na forach, Facebooku, czy innej Naszej Klasie. Nie raz wchodząc do pokoju widzialam pospiesznie zamykane gry w kulki albo mahjonga. Swolocz zapomniala, ze źre nasze podatki i to my jestesmy ich chlebodawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jak tylko zobaczę cien lekceważącego zachowania 08.08.11, 10:00 urzędnika, idę do naczelnika i robię rozróbę. Dobre jest zadawanie pytań za które nie ma paragrafu. Np: Panie naczelniku, jak długo w tym urzędzie będą zatrudniani debile? M. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Kiedy nastąpi reforma administracji państwowe 07.08.11, 17:09 Wtedy gdy Ruch Palikota będzie w koalicji zamiast PSL... Odpowiedz Link Zgłoś