Gość: jac IP: 213.17.204.* 20.05.04, 10:47 BARDZO POWAZNIE WYBÓR LPR lub PiS A ta organizacja Schumana to jakaś sekta??? Świtnie indoktrynują. Poważnie. Są w tym dobrzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Houk "Głosuj poważnie - nie dla jaj" IP: *.um.krakow.pl 20.05.04, 10:48 dobry pomysł!!! bo u nas pełno jest polityków świń, gęsi i takich co nie słychać... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 A jak ja mam glosowac "poważnie" ? 20.05.04, 17:55 ... skoro listy najwyrazniej sporzadzono "dla jaj"? Pelno tez na nich gotowych podrzucac Unii swoje kukulcze jaja jajcarskich gesi i kaczorow ? Niemal wszyscy oni wnieboglosy wychwalaja glownego konkurenta Unii w polityce i na rynkach swiatowych. Po preselekcji pozostaja tylko gesi z szyjami malowanymi w paski 8( ale tym ponoc blizej do Rosji niz do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Świnia przypomina Kalisza - czyżby kandydował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:54 nie miałem pojęcia,że kandyduje.... dobrze, że zwrócili moją uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka00 Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:56 Proszę nie ubliżać świnkom.One mają większe poczucie dumy i honoru niż nasi skorumpowani politycy pchający się do obfitego żłobu po trupach i za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" 20.05.04, 10:57 cytat: Na kolejnej jest ryba, a napis głosi : "Wybieraj aktywnie - nie trać głosu". napis winien głosić: "ryba psuje sie od głowy" Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" IP: 213.17.204.* 20.05.04, 10:58 No Łosiu tym razem popieram tak RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" 20.05.04, 19:40 Gość portalu: JAC napisał(a): > No Łosiu tym razem popieram > tak RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY dzieki :) Ale pewnie jeszcze nie raz się zetrzemy i iskry polecą :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik hahaaha IP: *.netcontrol.pl / 62.233.163.* 20.05.04, 11:43 według Fundacji Schumana głosowanie poważne to chyba głosowanie na polityczny niebyt pn. Unia Wolności hahahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 20.05.04, 12:41 Tylko szanowna Fundacjo, powiedz mi, na kogo ja mogę glosować w Warszawie. Na listach albo przygłupy, albo złodzieje, jeden porządny to o ile się nie mylę prof. Geremek, ale ten już za stary. Pójdę na wybory, przekreślę kartkę i napiszę na niej: precz z politykami - gównem oblepiającym Polskę. A szkoda, bo chętnie bym kogoś sensownego wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Poważnie o poważnym głosowaniu 20.05.04, 14:45 joe: > Pójdę na wybory, przekreślę kartkę i napiszę na niej: precz z politykami - > gównem oblepiającym Polskę. W ten sposób Twój głos będzie nieważny, czyli nie wpłynie na wynik. Głos przeciwko politykom oddaje się inaczej. Sprawdzasz, kto prowadzi w sondażach a kto jest jego najgroźniejszym konkurentem; następnie oddajesz głos na tego konkurenta, wychodzisz z lokalu i dopiero na zewnątrz puszczasz pawia. Wtedy głos jest ważny i wyrządza przyszłemu ciemiężcy kraju większą szkodę niż jakieś tam sztubackie dopiski do kartki wyborczej. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Poważnie o poważnym głosowaniu 20.05.04, 19:43 stefan4 napisał: > joe: > > Pójdę na wybory, przekreślę kartkę i napiszę na niej: precz z politykami - > > gównem oblepiającym Polskę. > W ten sposób Twój głos będzie nieważny, czyli nie wpłynie na wynik. Głos > przeciwko politykom oddaje się inaczej. Sprawdzasz, kto prowadzi w sondażach > a kto jest jego najgroźniejszym konkurentem; następnie oddajesz głos na tego > konkurenta, wychodzisz z lokalu i dopiero na zewnątrz puszczasz pawia. Wtedy > głos jest ważny i wyrządza przyszłemu ciemiężcy kraju większą szkodę niż > jakieś tam sztubackie dopiski do kartki wyborczej. no dobra, ale co wtedy, gdy właściwie wszyscy kandydaci są do d... ? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Poważnie o poważnym głosowaniu 20.05.04, 21:00 losiu4: > no dobra, ale co wtedy, gdy właściwie wszyscy kandydaci są do d... ? A Ty myślisz, że na jaką okazję napisałem Ci scenariusz? Jeśli masz kandydata do sensu, to głosujesz na niego i po sprawie, nie musisz pytać o radę. A ja Ci właśnie wyjaśniam co robić, kiedy WSZYSCY kandydaci bez wyjątku są do dupy. Musisz zagłosować na którąś z tych dup, nawet gdy ta perspektywa przyprawia Cię o torsje. To taka cena demokracji. I ja Ci wyjaśniłem, jak w takiej trudnej sytuacji głosować. Nie starasz się wtedy, żeby Twój przyjaciel przeszedł a wróg odpadł, bo wszyscy oni są Twoimi wrogami, więc tą możliwość i tak masz przechlapaną. Starasz się, żeby tej dupie, która wygra, rządziło się potem niezbyt wygodnie. Mianowicie swoim głosem wzmacniasz dupę przeciwną, żeby tamtej stała na drodze przez całą kadencję. W ten sposób zapobiegasz takiej sytuacji jak w obecnym Sejmie, w którym partia rządząca mogła robić praktycznie wszystko co chciała nie oglądając się ani na interes publiczny, ani na koszty, ani na sens, ani na uczciwość. Jak będzie miała silną opozycję, to będzie się bardziej starać o Ciebie. I to jest najlepszy użytek, jaki możesz zrobić ze swojego głosu w sytuacji, gdy wszyscy kandydaci są do dupy. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Stefan przegiął bo wszędzie widzi dupy:( 21.05.04, 09:38 Coś ci się widzenie skrzywiło bo wkoło same dupy widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Istotnie, przegiąłem... 21.05.04, 13:07 leszek.sopot: > Coś ci się widzenie skrzywiło bo wkoło same dupy widzisz? No, fakt. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, że podałem Łosiowi sposób głosowania w sytuacji, gdy nie ma na kogo głosować a on na to zapytał, jak głosować, kiedy nie ma na kogo głosować. Cytuję: losiu4: > no dobra, ale co wtedy, gdy właściwie wszyscy kandydaci są do d... ? No to wydało mi się, że nieporozumienie pochodzi z użycia przeze mnie zbyt mało obrazowego języka. Dlatego przetłumaczyłem poprzednią wypowiedź na język, który wydawał mi się bardziej trafiony w popyt. Ale wiem, że to właściwie żadne tłumaczenie i proszę o łagodny wymiar kary. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot :)) 21.05.04, 13:32 Ale pytanie pozostaje otwarte... Jak głosować? Ja na to sobie odpowiadam inaczej. My nie wybierami przedstawiciela z naszego województwa do Sejmu RP, ale do PE. Czyli to ma być "reprezentacja olimpijska" albo choć taka, która nasz kraj ma godnie reprezentować na mistrzostwach Europy. Czyli potrzeba nam takich posłów, którzy będąc wizytówką naszego kraju sprawią wrażenie, delikatnie mówiąc, nawiedzonych dziwaków. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot alem napisał:(( 21.05.04, 13:45 leszek.sopot napisał: > Ale pytanie pozostaje otwarte... Jak głosować? Ja na to sobie odpowiadam > inaczej. My nie wybierami przedstawiciela z naszego województwa do Sejmu RP, > ale do PE. Czyli to ma być "reprezentacja olimpijska" albo choć taka, która > nasz kraj ma godnie reprezentować na mistrzostwach Europy. Czyli potrzeba nam > takich posłów, którzy będąc wizytówką naszego kraju NIE SPRAWIĄ WRAŻENIA, > delikatnie mówiąc, nawiedzonych dziwaków. Teraz jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm w Warszawie tylko na Geremka mimo, że stary 20.05.04, 23:18 bo kto tam jeszcze - Gad-Gadzinowski, Piskorz (eee), spadochroniarz z podlasia w pisie, może jeszcze ci od Płaza są ok (Cywiński? Streylau?) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" 20.05.04, 19:36 Bardzo fajne plakaty przygotowala fundacja. www.schuman.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oco Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" IP: *.wa.bigpond.net.au 21.05.04, 04:52 wybieraj powazie i rozwaznie, glosuj na oszustow Millera i Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <patriot Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 13:31 at first, Ms.Thun, well financed by Western money, licked Kwak's boots, and as this brought no success in getting a well-paid Brusels seat, she tries it otherwise Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Głosuj poważnie - nie dla jaj" IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 13:36 test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek no to zajrzyj na www.schuman.org.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 16:20 nareszcie jakas sympatyczna, autentyczna strona. kto cie tam indoktrynuje? nie psuj atmosfery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulip jak zwykle poza Schumanem nikt nic nie proponuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 16:43 tylko krytukuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak OBEHRZALEM www.schuman.org.pl GRATULACJE!!!!!! IP: *.chello.pl 23.05.04, 20:14 nie zrazajcie sie tymi kretynskimi docinkami sfrustrowanych nicnierobow. robcie swoje! przydalyby sie jeszcze informacje o kandydatach, ulatwiloby mi to wybor POWAZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc polak! ty pisz starannie! ja tez OBEJRZALEM IP: *.chello.pl 23.05.04, 20:17 i faktycznie pomysl jest z jajem. ci we wrzesni chyba nie OBEJRZELI bo frekwencja byla mizerna i samoobrona dostala mnostwo glosow. Odpowiedz Link Zgłoś