kzet69 08.09.11, 23:56 "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym kolegom z PO" Właściwie bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 00:16 kzet69 napisał: > "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym k > olegom z PO" > > Właściwie bez komentarza... jednak skomentuję : po Tobie się czegoś takiego nie spodziewałam. dokładnie to p. Rymanowski powiedział, by podziękował kolegom z PO, PiS, pozostałych partii, które z Palikotem nie chciały rozmawiać. spytał też czemu i czy może coś jest w samym Palikocie takiego, że inni politycy z nim gadać nie chcą. pytał czy po tym, co nawypisywał w książce, ludzie nie będa się bać cokolwiek przy nim powiedzieć, bo może mógłby i to kiedyś wykorzystać. u mnie p. Palikot stracił już wszystko po tym, jak zajął się maglem i do tego jeszcze skumał z panem paparazzi Stoppą. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 00:18 to samo parę dni wcześniej mówił z "Szkle" Grzegorz Miecugow. ale Ty usłyszałeś tylko o PO od dziennikarza antyPOwskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 00:36 Nie obchodzi mnie co robi PiS, PSL czy SLD, zresztą Rymanowski wyraźnie mówił o "byłych kolegach". To PO rządzi i będzie rządzić następne 4 lata i to PO jest odpowiedzialne za standardy demokracji.... Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika za standardy demokracji odpowiada też Palikot 09.09.11, 07:19 kzet69 napisał: > to PO jest > odpowiedzialne za standardy demokracji.... na szczęście nie stosują standardów Palikota Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 07:30 Chyba Ci się pomyliła demokracja parlamentarna z monarchią absolutną, albo jakimś totalitaryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:14 kzet69 napisał: > Nie obchodzi mnie co robi PiS, PSL czy SLD, zresztą Rymanowski wyraźnie mówił o > "byłych kolegach". to, co Ciebie obchodzi, to nie jest clou. dla mnie przykre, że przedstawiasz jako prawdę słowa p. Rymanowskiego, które były inne. czy raczej - było ich więcej. to prawda - dziennikarz mówił o byłych kolegach ale zaznaczając, iż są to koledzy sejmowi z partii, które uzgadniały taki, a nie inny skład, w ktorym chcą rozmawiać. i nikt z owych kolegów nie chciał widzieć w tym skladzie pana Palikota. a po jego sensacjach z magla, to się już w ogóle nie dziwię, że z nim ludzie debatować nie chcą. i on powinien posłuchać rady Rymanowskiego, by nieco pomyśleć co takiego jest w nim samym, że inni nie chcą z nim gadać. on zraża ludzi tym, co mówi - zauważalne jest to nawet na tym forum. szkoda, że nie ma nikogo w jego otoczeniu, kto zwróciłby mu uwagę na pewne rzeczy i miał wpływ na tyle duży, bo on sam poskromił niektore ze swych zapędów - choćby chęć do plotkarstwa i bratanie się z królem paparazzich. tu padały oskarżenia pod adresem TVN, a teraz pod adresem PO. a jest tak, jak twierdził G. Miecugow - na uczestnictwo w debatach J. Palikota nie zgadzają się inni - Rymanowski wymieniał wszystkie partie sejmowe - takze PJN. a Ty wprowadzasz w błąd pisząc tylko o PO. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:53 Olgo, dobrze wiesz, że PO nie jest jednolita (w każdej partii tworzą się frakcje i grupy interesów) i powiedz mi czy bardziej lubisz PO Tuska czy wolisz PO Schetyny? Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:54 l_zaraza_l napisała: > Olgo, dobrze wiesz, że PO nie jest jednolita (w każdej partii tworzą się frakcj > e i grupy interesów) i powiedz mi czy bardziej lubisz PO Tuska czy wolisz PO Sc > hetyny? to nie ma znaczenia co ja wolę. no i nie wiem jakie to jest PO Schetyny. ja tu tylko prostuję to, co twierdzi założyciel wątku - w programie TVN24 nie było tak, jak on to przedstawia. i, jak mówilam parę razy, z przykrością obserwuję jak, wg mnie, J. Palikot marnotrawi potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:42 coś mi się wydaje, że przeniosłeś swoje zawodowe praktyki na forum, znieczulanie pacjentów(forumowiczów). Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 07:02 olga_w_ogrodzie napisała: > kzet69 napisał: > > > "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje b > yłym k > > olegom z PO" > > > > Właściwie bez komentarza... > > jednak skomentuję : po Tobie się czegoś takiego nie spodziewałam. > > dokładnie to p. Rymanowski powiedział, by podziękował kolegom z PO, PiS, pozost > ałych partii, które z Palikotem nie chciały rozmawiać. Dobre:) Ciekawe tylko czy usłyszał, co chciał usłyszeć czy może po prostu świadomie zmanipulował. W końcu teoria o biednym, gnębionym przez władzę PO Januszu, lepiej brzmi niż to, że nikt nie chce z nim gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 06:51 Janusz Palikot lepiej by zrobił, gdyby wygłosił swój protest przeciwko ewidentnemu łamaniu standardów demokratycznych przez splatfusiałą TVN i spokojnie opuscił studio. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:29 Palikot to nie " Ratujcie Niemcy mnie biją" Palikot ma jaja, a w tej książcwe nie ma nic takiego co uniemożliwiałoby koalicję z PO. PSL czasem gorzej zachowuje się wobec PO. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby za ileś lat okazało się, że to był plan Tuska i Palikota. Gdyby tak było - to można powiedzieć że genialne zagranie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:55 > Wcale nie zdziwiłbym się gdyby za ileś lat okazało się, że to był plan Tuska i > Palikota. Gdyby tak było - to można powiedzieć że genialne zagranie. To bardzo możliwe. Kolejny akt sztuki "Secesja J. Palikota". ------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Tusk jest za krótki 09.09.11, 09:56 Na takie zagrania w polityce. Jego aksjologia jest: 1. Własne ego i zazdrość o zakres władzy niczym Otello 2. Platforma uber alles 3. Polska i Polacy. Palikot powoli go prostuje i naprowadza. Ale niespecjalnie wierzę w bystrość główki tuskowej. Poza tym, jest uwikłany w zależności, które sam sobie wyprodukował. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 I. Ostachowicz, czyli cień D. Tuska. ntx 09.09.11, 10:03 ---------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:40 zzarda32 napisał: > Palikot to nie " Ratujcie Niemcy mnie biją" Palikot ma jaja, a w tej książcwe n > ie ma nic takiego co uniemożliwiałoby koalicję z PO. PSL czasem gorzej zachowuj > e się wobec PO. > Wcale nie zdziwiłbym się gdyby za ileś lat okazało się, że to był plan Tuska i > Palikota. Gdyby tak było - to można powiedzieć że genialne zagranie. Mam tę książkę i rzeczywiście trochę inaczej to wygląda, gdy czyta się całość. Trzeba pamiętać, że Palikot właśnie dlatego odszedł, że pewne rzeczy go zmęczyły i zraziły. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:52 Palikota zraziły kulisy polityki Platformy.Facet niezależny i samorządny nie musiał być zależnym i podsądnym podrzędnego polityka.Palikot da sobie radę bez Wiejskiej diety w sądzie,na morzu i na lądzie,w warszawskim kinie i w teatrze w Lublinie.Bo wszak jest to Sztukmistrz z Lublina,kończy tam gdzie inny dopiero zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:37 haen2010 napisał: > Janusz Palikot lepiej by zrobił, gdyby wygłosił swój protest przeciwko ewidentn > emu łamaniu standardów demokratycznych przez splatfusiałą TVN i spokojnie opusc > ił studio. Palikot bardzo dobrze zrobił, że się nie obraził ale rozmawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 10:03 kzet69 napisał: > "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym k > olegom z PO" > > Właściwie bez komentarza... A b.koledzy z PO dziękują za ksiązkę -sporo się o sobie dowiedzieli- jest mądre powiedzenie: 'Boze,broń mnie od przyjaciół.z wrogami sam sobie poradzę'. Właściwie,bez komentarza...:) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 13:22 No i książka odbija sie czkawką. Czarny piar sam sobie Palikot robi i to dość skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:12 > Właściwie bez komentarza... Dlaczego ? Sytuacja na scenie politycznej jest taka, że Palikota nikt do niczego nie potrzebuje. Gdyby Palikot decydując się na stworzenie RP odrobił lekcję czyli zapoznał się dokładnie z drogą Samoobrony na salony wiedziałby, że tak będzie. To, że zamiast gumofilcy i kufajki nosi garnitur i drogie kamaszki niczego nie zmienia. Jeszcze długo będzie traktowany jak Lepper. Lepper był konsekwentny- zobaczymy co zrobi Palikot po zdobyciu 2 %. Obstawiam, że zwinie interes czyli RP. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:35 Jest inna kwestia - czy Polska potrzebuje mafie kościelno-partyjne i wszędzie kliki lokalne wokół plebanii lub kurii biskupich? Czy łupienie obywateli nie przekroczy masy krytycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:46 haen2010 napisał: > Jest inna kwestia - czy Polska potrzebuje mafie kościelno-partyjne i wszędzie k > liki lokalne wokół plebanii lub kurii biskupich? Czy łupienie obywateli nie prz > ekroczy masy krytycznej? Polacy to dziwny naród- zaborcy, Hitler i Stalin nie dali nam rady. Będziemy narzekać ale na kościół/ kler ręki nie podniesiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 16:01 lump-1 napisał: > haen2010 napisał: > > > Jest inna kwestia - czy Polska potrzebuje mafie kościelno-partyjne i wszę > dzie k > > liki lokalne wokół plebanii lub kurii biskupich? Czy łupienie obywateli n > ie prz > > ekroczy masy krytycznej? > > Polacy to dziwny naród- zaborcy, Hitler i Stalin nie dali nam rady. > Będziemy narzekać ale na kościół/ kler ręki nie podniesiemy. 2 biskupów kat. lud warszawski powiesił podczas powstania kościuszkowskiego ,prymasowi udało się czmychnąć w przebraniu kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 18:34 dzi1a napisała: > 2 biskupów kat. lud warszawski powiesił podczas powstania kościuszkowskiego ,pr > ymasowi udało się czmychnąć w przebraniu kobiety Wcześniej był też Stasiek, który świętym został. To tylko wyjątki potwierdzające moje wcześniejsze wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:58 Jakoś nie wierzę w szczery antyklerykalizm Palikota.Bo na samym starcie rzucił hasło zmiażdżenia SLD,chyba jedynemu,potencjalnemu sojusznikowi w walce z watykańczykami z kruchty. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 18:58 z tym "jedynym potencjalnym sojusznikiem w walce z Watykanem" przesadziłeś. jeden i drudzy mają tyle wspólnego z rzeczywistą walką z KK. co opowieści o smoku wawelskim. jeden i drudzy ściemniają. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 19:10 kzet69 napisał: > "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym kolegom z > PO" /.../ Zdaje się, że nie tylko z PO, ale ogólnie z Sejmu. I wcale się im nie dziwię, w końcu tworzą kartel czworga i nie jest w ich interesie dopuszczanie nowej siły do żłoba... A Rymanowski to cymbał, ofkoz. To telewizja ustala skład swoich gości, a nie goście. :/ Odpowiedz Link Zgłoś