Dodaj do ulubionych

Rymanowski do Palikota

08.09.11, 23:56
"Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym kolegom z PO"

Właściwie bez komentarza...
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 00:16
      kzet69 napisał:

> "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym k
      > olegom z PO"
      >
      > Właściwie bez komentarza...

jednak skomentuję : po Tobie się czegoś takiego nie spodziewałam.

dokładnie to p. Rymanowski powiedział, by podziękował kolegom z PO, PiS, pozostałych partii, które z Palikotem nie chciały rozmawiać.
      spytał też czemu i czy może coś jest w samym Palikocie takiego, że inni politycy z nim gadać nie chcą.

pytał czy po tym, co nawypisywał w książce, ludzie nie będa się bać cokolwiek przy nim powiedzieć, bo może mógłby i to kiedyś wykorzystać.

u mnie p. Palikot stracił już wszystko po tym, jak zajął się maglem i do tego jeszcze skumał z panem paparazzi Stoppą.
      • olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 00:18
        to samo parę dni wcześniej mówił z "Szkle" Grzegorz Miecugow.
        ale Ty usłyszałeś tylko o PO od dziennikarza antyPOwskiego.
        • kzet69 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 00:36
          Nie obchodzi mnie co robi PiS, PSL czy SLD, zresztą Rymanowski wyraźnie mówił o "byłych kolegach". To PO rządzi i będzie rządzić następne 4 lata i to PO jest odpowiedzialne za standardy demokracji....
          • republika.republika za standardy demokracji odpowiada też Palikot 09.09.11, 07:19
            kzet69 napisał:

> to PO jest
            > odpowiedzialne za standardy demokracji....

na szczęście nie stosują standardów Palikota
          • humbak Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 07:30
            Chyba Ci się pomyliła demokracja parlamentarna z monarchią absolutną, albo jakimś totalitaryzmem.
          • olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:14
            kzet69 napisał:

> Nie obchodzi mnie co robi PiS, PSL czy SLD, zresztą Rymanowski wyraźnie mówił o
            > "byłych kolegach".

to, co Ciebie obchodzi, to nie jest clou.
            dla mnie przykre, że przedstawiasz jako prawdę słowa p. Rymanowskiego, które były inne.
            czy raczej - było ich więcej.
            to prawda - dziennikarz mówił o byłych kolegach ale zaznaczając, iż są to koledzy sejmowi z partii, które uzgadniały taki, a nie inny skład, w ktorym chcą rozmawiać.
            i nikt z owych kolegów nie chciał widzieć w tym skladzie pana Palikota.
            a po jego sensacjach z magla, to się już w ogóle nie dziwię, że
            z nim ludzie debatować nie chcą.
            i on powinien posłuchać rady Rymanowskiego, by nieco pomyśleć co takiego jest w nim samym, że inni nie chcą z nim gadać.
            on zraża ludzi tym, co mówi - zauważalne jest to nawet na tym forum.
            szkoda, że nie ma nikogo w jego otoczeniu, kto zwróciłby mu uwagę na pewne rzeczy i miał wpływ na tyle duży, bo on sam poskromił niektore ze swych zapędów - choćby chęć do plotkarstwa i bratanie się z królem paparazzich.

tu padały oskarżenia pod adresem TVN, a teraz pod adresem PO.
            a jest tak, jak twierdził G. Miecugow - na uczestnictwo w debatach J. Palikota nie zgadzają się inni - Rymanowski wymieniał wszystkie partie sejmowe - takze PJN.
            a Ty wprowadzasz w błąd pisząc tylko o PO.
            • l_zaraza_l Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:53
              Olgo, dobrze wiesz, że PO nie jest jednolita (w każdej partii tworzą się frakcje i grupy interesów) i powiedz mi czy bardziej lubisz PO Tuska czy wolisz PO Schetyny?
              • olga_w_ogrodzie Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:54
                l_zaraza_l napisała:

> Olgo, dobrze wiesz, że PO nie jest jednolita (w każdej partii tworzą się frakcj
                > e i grupy interesów) i powiedz mi czy bardziej lubisz PO Tuska czy wolisz PO Sc
                > hetyny?

to nie ma znaczenia co ja wolę.
                no i nie wiem jakie to jest PO Schetyny.

ja tu tylko prostuję to, co twierdzi założyciel wątku - w programie TVN24 nie było tak, jak on to przedstawia.

i, jak mówilam parę razy, z przykrością obserwuję jak, wg mnie, J. Palikot marnotrawi potencjał.
          • behemot17-13 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:42
            coś mi się wydaje, że przeniosłeś swoje zawodowe praktyki na forum, znieczulanie pacjentów(forumowiczów).
      • wylogowany.pielegniarz Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 07:02
        olga_w_ogrodzie napisała:

> kzet69 napisał:
        >
        > > "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje b
        > yłym k
        > > olegom z PO"
        > >
        > > Właściwie bez komentarza...
        >
        > jednak skomentuję : po Tobie się czegoś takiego nie spodziewałam.
        >
        > dokładnie to p. Rymanowski powiedział, by podziękował kolegom z PO, PiS, pozost
        > ałych partii, które z Palikotem nie chciały rozmawiać.

Dobre:)
        Ciekawe tylko czy usłyszał, co chciał usłyszeć czy może po prostu świadomie zmanipulował.
        W końcu teoria o biednym, gnębionym przez władzę PO Januszu, lepiej brzmi niż to, że nikt nie chce z nim gadać.
    • haen2010 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 06:51
      Janusz Palikot lepiej by zrobił, gdyby wygłosił swój protest przeciwko ewidentnemu łamaniu standardów demokratycznych przez splatfusiałą TVN i spokojnie opuscił studio.
      • zzarda32 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:29
        Palikot to nie " Ratujcie Niemcy mnie biją" Palikot ma jaja, a w tej książcwe nie ma nic takiego co uniemożliwiałoby koalicję z PO. PSL czasem gorzej zachowuje się wobec PO.
        Wcale nie zdziwiłbym się gdyby za ileś lat okazało się, że to był plan Tuska i Palikota. Gdyby tak było - to można powiedzieć że genialne zagranie.
        • remez2 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 09:55
          > Wcale nie zdziwiłbym się gdyby za ileś lat okazało się, że to był plan Tuska i
          > Palikota. Gdyby tak było - to można powiedzieć że genialne zagranie.
          To bardzo możliwe. Kolejny akt sztuki "Secesja J. Palikota".
          -------------------
        • haen2010 Tusk jest za krótki 09.09.11, 09:56
          Na takie zagrania w polityce. Jego aksjologia jest:

1. Własne ego i zazdrość o zakres władzy niczym Otello
          2. Platforma uber alles
          3. Polska i Polacy.

Palikot powoli go prostuje i naprowadza. Ale niespecjalnie wierzę w bystrość główki tuskowej. Poza tym, jest uwikłany w zależności, które sam sobie wyprodukował.
          • remez2 I. Ostachowicz, czyli cień D. Tuska. ntx 09.09.11, 10:03

----------------------
        • l_zaraza_l Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:40
          zzarda32 napisał:

> Palikot to nie " Ratujcie Niemcy mnie biją" Palikot ma jaja, a w tej książcwe n
          > ie ma nic takiego co uniemożliwiałoby koalicję z PO. PSL czasem gorzej zachowuj
          > e się wobec PO.
          > Wcale nie zdziwiłbym się gdyby za ileś lat okazało się, że to był plan Tuska i
          > Palikota. Gdyby tak było - to można powiedzieć że genialne zagranie.

Mam tę książkę i rzeczywiście trochę inaczej to wygląda, gdy czyta się całość. Trzeba pamiętać, że Palikot właśnie dlatego odszedł, że pewne rzeczy go zmęczyły i zraziły.
          • zoil44elwer Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:52
            Palikota zraziły kulisy polityki Platformy.Facet niezależny i samorządny nie musiał być zależnym i podsądnym podrzędnego polityka.Palikot da sobie radę bez Wiejskiej diety w sądzie,na morzu i na lądzie,w warszawskim kinie i w teatrze w Lublinie.Bo wszak jest to Sztukmistrz z Lublina,kończy tam gdzie inny dopiero zaczyna.
      • l_zaraza_l Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:37
        haen2010 napisał:

> Janusz Palikot lepiej by zrobił, gdyby wygłosił swój protest przeciwko ewidentn
        > emu łamaniu standardów demokratycznych przez splatfusiałą TVN i spokojnie opusc
        > ił studio.

Palikot bardzo dobrze zrobił, że się nie obraził ale rozmawiał.
    • allspice Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 10:03
      kzet69 napisał:

> "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym k
      > olegom z PO"
      >

A b.koledzy z PO dziękują za ksiązkę -sporo się o sobie dowiedzieli- jest mądre powiedzenie:
      'Boze,broń mnie od przyjaciół.z wrogami sam sobie poradzę'.
      Właściwie,bez komentarza...:)
      • anmanika Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 13:22
        No i książka odbija sie czkawką. Czarny piar sam sobie Palikot robi i to dość skutecznie.
    • lump-1 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 14:12

Dlaczego ?
      Sytuacja na scenie politycznej jest taka, że Palikota nikt do niczego nie potrzebuje.
      Gdyby Palikot decydując się na stworzenie RP odrobił lekcję czyli zapoznał się dokładnie z drogą Samoobrony na salony wiedziałby, że tak będzie.
      To, że zamiast gumofilcy i kufajki nosi garnitur i drogie kamaszki niczego nie zmienia.
      Jeszcze długo będzie traktowany jak Lepper.
      Lepper był konsekwentny- zobaczymy co zrobi Palikot po zdobyciu 2 %.
      Obstawiam, że zwinie interes czyli RP.

• haen2010 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:35
        Jest inna kwestia - czy Polska potrzebuje mafie kościelno-partyjne i wszędzie kliki lokalne wokół plebanii lub kurii biskupich? Czy łupienie obywateli nie przekroczy masy krytycznej?
        • lump-1 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:46
          haen2010 napisał:

> Jest inna kwestia - czy Polska potrzebuje mafie kościelno-partyjne i wszędzie k
          > liki lokalne wokół plebanii lub kurii biskupich? Czy łupienie obywateli nie prz
          > ekroczy masy krytycznej?

Polacy to dziwny naród- zaborcy, Hitler i Stalin nie dali nam rady.
          Będziemy narzekać ale na kościół/ kler ręki nie podniesiemy.

• dzi1a Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 16:01
            lump-1 napisał:

> haen2010 napisał:
            >
            > > Jest inna kwestia - czy Polska potrzebuje mafie kościelno-partyjne i wszę
            > dzie k
            > > liki lokalne wokół plebanii lub kurii biskupich? Czy łupienie obywateli n
            > ie prz
            > > ekroczy masy krytycznej?
            >
            > Polacy to dziwny naród- zaborcy, Hitler i Stalin nie dali nam rady.
            > Będziemy narzekać ale na kościół/ kler ręki nie podniesiemy.

2 biskupów kat. lud warszawski powiesił podczas powstania kościuszkowskiego ,prymasowi udało się czmychnąć w przebraniu kobiety
            • lump-1 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 18:34
              dzi1a napisała:

> 2 biskupów kat. lud warszawski powiesił podczas powstania kościuszkowskiego ,pr
              > ymasowi udało się czmychnąć w przebraniu kobiety

Wcześniej był też Stasiek, który świętym został.
              To tylko wyjątki potwierdzające moje wcześniejsze wypociny.

• zoil44elwer Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 15:58
          Jakoś nie wierzę w szczery antyklerykalizm Palikota.Bo na samym starcie rzucił hasło zmiażdżenia SLD,chyba jedynemu,potencjalnemu sojusznikowi w walce z watykańczykami z kruchty.
          • behemot17-13 Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 18:58
            z tym "jedynym potencjalnym sojusznikiem w walce z Watykanem" przesadziłeś. jeden i drudzy mają tyle wspólnego z rzeczywistą walką z KK. co opowieści o smoku wawelskim. jeden i drudzy ściemniają.
    • taziuta Re: Rymanowski do Palikota 09.09.11, 19:10
      kzet69 napisał:

> "Za brak udziału Ruchu Palikota w naszych debatach niech pan podziękuje byłym kolegom z
      > PO"
      /.../

Zdaje się, że nie tylko z PO, ale ogólnie z Sejmu. I wcale się im nie dziwię, w końcu tworzą kartel czworga i nie jest w ich interesie dopuszczanie nowej siły do żłoba...

A Rymanowski to cymbał, ofkoz. To telewizja ustala skład swoich gości, a nie goście. :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka