Dodaj do ulubionych

Prawybory na EKK

18.09.11, 18:16
Na Europejskim Kongresie Kobiet odbyły sie dzisiaj prawybory, udział wzięło 1008 pań, czyli próbka jak w oprzyzwoitym sondażu, wyniki:
1. PO
2. Ruch Palikota - 24%
3. SLD
4. PiS
Obserwuj wątek
    • jacekm22 Re: Prawybory na EKK 18.09.11, 18:23
      :-))
    • drnero no i co z tego 18.09.11, 18:25
      wynika?
      • lumpior Re: no i co z tego 18.09.11, 18:39
        drnero napisał:

> wynika?
        No ze PanPrezes budzi absmak,odrazę co jest oczywista oczywistoscia.
        • lackzadek Re: no i co z tego 18.09.11, 19:08
          lumpior napisał:

> drnero napisał:
          >
          > > wynika?
          > No ze PanPrezes budzi absmak,odrazę co jest oczywista oczywistoscia.

Uchmmm!
          Mamy czarnego konia!
        • drnero Dalej nie rozumiem 18.09.11, 19:09
          co to ma wspólnego z polityką?
    • polskawbudowie A kto je z łańcucha spuścił? 18.09.11, 19:11
      i kto w tym czasie obiad gotował?Niepojęte...
      • kzet69 Re: A kto je z łańcucha spuścił? 18.09.11, 19:13
        Jasne dla pisowszczyków kobieta to macica do rodzenia z rączkami by mogła obiad ugotować, bo pisowszczyk łapek nie ma i z głodu by zdechł... żenada
        • polskawbudowie Re: A kto je z łańcucha spuścił? 18.09.11, 19:18
          Bez przesady z tą macicą. Słuchając niektórych mam wrażenie,że nie wszystkie ją posiadają.
          Tak czy inaczej, jak do realnych sondaży ma się "sondaż" przeprowadzony wśród grupki zabawnych kuchareczek?Podobną wiarygodność będzie miał sondaż przeprowadzony w więzieniu. Wiadomo jakie tam wyniki osiągnęło PO, a jednak w skali kraju nie było aż tak dobrze. Sondaże przeprowadzane w takich zamkniętych grupach sa pozbawione sensu, tak jak pozbawiona sensu jest obecność tych pań w polityce. Sensowne byłoby natomiast zajęcie się przez nie domem.
          • kzet69 Re: A kto je z łańcucha spuścił? 18.09.11, 19:23
            Ty jesteś normalny?
            • polskawbudowie Re: A kto je z łańcucha spuścił? 18.09.11, 19:32
              Nie mi to oceniać, jak wiadomo nie sposób być sędzią i lekarzem samego siebie w sposób wiarygodny. Skoro uważasz,że nie to masz do tego prawo. Przedstawiłem swój pogląd, który podziela duża część społeczeństwa. Oczywiście niewielu powie to publicznie, ale nie zmienia to faktu,że tak jest. Niektórzy się nie boją:)
              wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kobiety-nie-powinny-miec-prawa-do-glosowania,wid,12307178,wiadomosc.html?ticaid=1d0c3
              Ale kilka ładnych laseczek tam było, trzeba przyznać. Jedna ładnie zrzuciła szal i odsłoniła śliczne ramiączka przed kamerą (wczoraj w Wiadomościach) i dla tego faktu warto było obejrzeć relację z tej imprezki garderobianek.
              • qqazz No własnie kto je spuscił z łańcucha? 18.09.11, 19:50

pozdrawiam
                • chateau A ciebie kto z łańcucha spuścił? 18.09.11, 20:26
                  > pozdrawiam

A ja nie.
                  Bo pozdrowienia od buca są nic nie warte.
                  • polskawbudowie Re: A ciebie kto z łańcucha spuścił? 18.09.11, 20:49
                    Fakty cię bolą?
                    • chateau Re: A ciebie kto z łańcucha spuścił? 18.09.11, 20:53
                      Nie. Chamstwo i ciemnota przedmówcy.

Faktów tam nie ma, ale jeśli masz problemy z odróżnieniem ich od inwektyw to znajdziesz kilka.
                      Powodzenia, mizoginie.
                      • polskawbudowie Kobieta powinna wyglądac i pachnieć 18.09.11, 21:07
                        Inteligencja jest jej zbędna z natury i jest to oczywiste.
                        "Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej."
                        Janusz Korwin Mikke.
                        A to,że kilka zabawnych pań postanowiło spotkać się na herbatce i pomarzyć o różnych feministycznych bzdurkach to już ich sprawa. Niech się rozerwą trochę a potem wracają do swoich obowiązków a wszystko będzie ok. Na pewno zgodzisz się ze mną.
                        • lumpior Znaczy,nie było tam moheru? 18.09.11, 21:11
                          No i wynik jest cywilizowany.Rzeczywistosc może byc bardziej...ambonowa.
                          • qqazz Pewnie sama zakamuflowana opcja niemiecka 18.09.11, 21:21
                            i radziecka urzędowała;)

pozdrawiam
                          • polskawbudowie Było za to dużo podpasek. 18.09.11, 21:21
                            demotywatory.pl/2029149/Nie-ufam-niczemu
                  • qqazz Rzadko spotykana samokrytyka 18.09.11, 21:00
                    chateau napisał:
                    > A ja nie.
                    > Bo pozdrowienia od buca są nic nie warte.

pozdrawiam;)
                    • chateau Re: Rzadko spotykana samokrytyka 18.09.11, 21:03
                      To było do ciebie, jakbyś nie zauważył.

Problemy ze składnią?
                      • qqazz Re: Rzadko spotykana samokrytyka 18.09.11, 21:12
                        Jak to było do mnie to chyba szanowny kolega ma jakies problemy. Czyżby szanowna małżonka zbyt często wałka uzywała?
                        No ale to juz nie mój problem.

pozdrawiam
        • drnero Ktoś to musi robić 18.09.11, 19:23
          inaczej z Twojej emerytury nici
          chyba, że Cię stać i sam sobie odkładasz
          • polskawbudowie Re: Ktoś to musi robić 18.09.11, 19:26
            Według sporej części lewicy najwyraźniej mężczyźni rodzą dzieci.
    • ex.mila SLD bardzo słabiutko 18.09.11, 19:50
      a wynik PO świetny przyznasz.

PO wygrała prawybory na III Europejskim Kongresie Kobiet, zdobywając 45,8 proc. głosów. Na drugim miejscu uplasował się Ruch Palikota z wynikiem 24,3 proc., na trzecim - SLD z 17,1 proc. głosów.

Na kolejnych miejscach znalazły się: PSL z wynikiem 5,2 proc. głosów, PiS, który zdobył 3,4 proc. głosów i PJN z 1,4 proc. głosów.
    • ex.mila Odpowiem ci tu 18.09.11, 20:19
      (po wczesniejszym oczyszczeniu wątku z trolla)

bo nie wiem czy zdążyłeś przeczytać, a wątek wylądował na ośle. chociaż był merytoryczny! wrrrrr. Dlatego coraz rzadziej tu zaglądam. Trolle szaleją a normalne wątki lądują na oślej! Wkurza mnie to coraz bardziej.

Re: Ex-milu jesteś tu? Specjalnie dla Ciebie
      ex.mila 18.09.11, 19:25 Odpowiedz
      kzet69 napisał:

> Profesor Środa jest za likwidacją gimnazjum i powrotem do szkoły 8+4, a właściw
      > ie 8+5, moja zona z nia rozmawiała na EKK i o to się pytała
      >
      > pzdr. dla Ciebie także od profesor Środy i Ryszarda Kalisza

:-) To było poniżej pasa. I jak tu na was nie głosować:-) Ukłony dla ciebie, małżonki, Pana Ryszarda, a przede wszystkim Pani prof. Środy:-) I dla Anny Grodzkiej przede wszystkim. Za nikogo nie trzymam tak mocno kciuków jak za nią. Wspaniała, niezwykle mądra i wrażliwa kobieta. Jak już pisałam - za Palikotem tęsknić nie będę, ani za Leszczyńskim, ani za Tymochowiczem, ale wierzę, ze jest mnóstwo fajnych i kompetentnych osób na jego listach i życze im wejścia do sejmu.

Z tymi gimnazjami to u mnie trochę za późno, bo córki nie ominie, ale walcz o nie dla swojego syna. Pozdrawiam.
      muszę uzupełnić

z listy tak zwanych outsiderów rownie mocno jak Pani Grodzkiej kibicuję Janowi Hartmanowi z Krakowa. Niestety na żadne z nich nie będe miałą zaszczytu głosować.

Grodzka też kandyduje z Krakowa..

Przyznam, że nie mam pojęcia na kogo oddałabym gdybym tam mieszkała. Miałabym straszny dylemat.

• kzet69 Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 21:31
        Moja żona |Grodzką i Środą jest autentycznie zachwycona, szczegóły później Milu bo jeszcze stoi w korkach i nie dojechała...

ps. Palikot dzisiaj na info WIELKI PLUS
        • polskawbudowie Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 21:35
          Współczuje żonie. Kolejny dowód na to,ze kobiety nie powinny zajmować się polityką. Fascynacja doktor Środą...to jest dopiero dramat...
          • kzet69 Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 21:39
            Ty jesteś dramatem chłopie , swoim i twojej żony, współczuję...
          • qqazz Re: Odpowiem ci tu 19.09.11, 17:25
            Dramat to mało powiedziane.

pozdrawiam
        • remez2 Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 21:39
          > ps. Palikot dzisiaj na info WIELKI PLUS
          :-)))))))))
          ----------------
          • kzet69 Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 21:46
            > "jak się człowiek umawia na solo, to staje i nie udaje, że mama woła na kolację

Przekaż to Grzesiowi...
            • remez2 Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 21:59
              kzet69 napisał:

> > "jak się człowiek umawia na solo, to staje i nie udaje, że mama woła na k
              > olację

> Przekaż to Grzesiowi...
              Raczej JP 0,2 %.

----------------
              • kzet69 Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 23:22
                0.2%? Nie bądź śmieszny...
                • remez2 Re: Odpowiem ci tu 18.09.11, 23:30
                  kzet69 napisał:

> 0.2%? Nie bądź śmieszny...
                  Masz rację. Zawyżyłem o 150 %.

-----------------
                  "jak się człowiek umawia na solo, to staje i nie udaje, że mama woła na kolację"
        • ex.mila Re: Odpowiem ci tu 19.09.11, 07:46
          kzet69 napisał:

> Moja żona |Grodzką i Środą jest autentycznie zachwycona

Trochę jest na ten temat na stronach Newsweeka.
      • ex.mila Żakowski myśli podobnie 19.09.11, 14:29
        I dla Ann
        > y Grodzkiej przede wszystkim. Za nikogo nie trzymam tak mocno kciuków jak za ni
        > ą. Wspaniała, niezwykle mądra i wrażliwa kobieta. Jak już pisałam - za Palikote
        > m tęsknić nie będę, ani za Leszczyńskim, ani za Tymochowiczem, ale wierzę, ze j
        > est mnóstwo fajnych i kompetentnych osób na jego listach i życze im wejścia do
        > sejmu.
        >

Kadry. "Leszczyński, Grodzka, Palikot, Biedroń i... no właśnie"

- Sam Palikot jest bardzo istotny w tym ruchu, Anna Grodzka jest zaś przykładem tego, czym ten jego ruch mógłby być - zauważa Żakowski. - Robert Leszczyński (dziennikarz muzyczny i kandydat RP w Olsztynie - red.) jest z kolei dla mnie przykładem negatywnym. Pokazał ostatnio niezbyt głębokie przygotowanie intelektualne.

W opinii dziennikarza "Polityki" obecność Ruchu Palikota w Sejmie wiązałaby się z pewną świeżością. - Są progresywni w sferze obyczajowej, ale ultraprawicowi w sferze kanonicznej. Także wiele rzeczy ultraliberalnych wieje z ich strony. Są też skłonni do otwierania tematów, a np. tożsamość płciowa czy tożsamość w ogóle, to jeden z ważniejszych tematów na świecie. Warto z tego względu patrzeć poważnie na tę ofertę.

- Gdybym miał jednak wymienić pięciu kandydatów z Ruchu Palikota, to... pięciu to sporo. Jest Leszczyński, Grodzka, Palikot, Biedroń, no i nie wiem, czy z piątym bym sobie poradził. Ale to nie szkodzi - dużo więcej mandatów i tak nie zdobędą - podsumowuje Żakowski w rozmowie z TOKFM.pl.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,117303,10313468,Wybory_2011__Zakowski_dla_TOKFM_pl___6_proc__Palikota_.html
    • haen2010 Sondaż wśród elity feministek 18.09.11, 23:37
      Nie mogł być inny, a zdecydowane drugie miejsce Ruchu Palikota już nie jest żadną niespodzianką. RP nie tylko zrównał się z SLD, ale w wielu okręgach ma nad nimi sporą przewagę. Warto zajrzeć do ostatnich sondaży studenckich.
      • ex.mila Re: Sondaż wśród elity feministek 19.09.11, 12:40
        haen2010 napisał:

> Nie mogł być inny, a zdecydowane drugie miejsce Ruchu Palikota już nie jest żad
        > ną niespodzianką. RP nie tylko zrównał się z SLD, ale w wielu okręgach ma nad n
        > imi sporą przewagę. Warto zajrzeć do ostatnich sondaży studenckich.

Powoli zaczynam wierzyć w te jego 10%...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka