Dodaj do ulubionych

Wojny krzyżowe...

17.10.11, 10:46
Można odnieść wrażenie, że Palikom i jego polityczne ZOO stanowią śmiertelne zagrożenie dla interesów Kk w Polsce.
Do takiego wniosku można dojść czytając ujadania różnych katolickich publicystów i słuchając wypowiedzi niektórych hierarchów kościoła.
Jak zatem słaba musi być kościelna instytucja, gdy zagrożeniem staje się dla niej grupa kilkunastu posłów w kolorowych skarpetkach?
Czyżby pod tą imponującą fasadą kryły się aż tak zmurszałe fundamenty?
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 10:58
      No daj spokój. Oprócz palikotowców zagraża Kościołowi jeszcze mierny showman - Nergal. To już naprawdę śmiertelne niebezpieczeństwo dla potęgi wiary.
      • ave.duce Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 11:39
        A Nieznalska już nie?
        • wkkr No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 11:56
          teraz bidula, by zwrócić na siebie uwagę musi wymleć coś innego.
          • tw_wielgus Re: No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 11:58
            No to wymyślił... Wziął się za uzdrawianie, czynność zarezerwowaną dla świętych.
            • ave.duce Re: No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 12:53
              To jednak Jarosław święty jest!
              • tw_wielgus Re: No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 14:50
                JaroZbaw...
                • ave.duce Re: No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 15:02
                  tw_wielgus napisał:

> JaroZbaw...

JaroZAbaw.
              • 8macek Re: No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 15:27
                jeszcze nie, ale będzie świętym jak zbawi polskę.
                a że to nigdy nie nastąpi to mu ta świętość nie grozi.
                no chyba, że w psychiatryku jak sam w swoją świętość uwierzy już absolutnie i do końca.
                • ave.duce Re: No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 15:35
                  Nie masz racji, bo Jarosław ponoć wzrokiem leczy. Wiem to z pewnego źródła.
            • 8macek Re: No niestety Nergal ją przebił 17.10.11, 15:24
              jakich świętych?!
              lolek uzdrawiał nie będąc żadnym świętym, to nergalowi nie wolno?!

poza tym ja się pytam: są dowody na to że nergal nie uzdrowił tych chorych?!
              jak nie ma takich dowodów to się niech barany katolickie od pana nergala odstosunkują.
      • humbak Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 11:43
        Mierny showman? Nosz kutwa, znajdź u nas lepszego.
        • mike.recz Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 11:45
          humbak napisał:

> Mierny showman? Nosz kutwa, znajdź u nas lepszego.

Pan Jan Pospieszalski jest moim zdaniem o wiele lepszym showmanem.
          • 8macek Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 15:30
            nie zapominajcie o natanku.
            jego chyba nikt nie przebije.
        • wkkr Muzykę robi dobra ale 17.10.11, 11:57
          show kiepskie.
          Darcie Pisma... Udawanie księdza.... co to niby ma być? wioska jakaś....
          • humbak Re: Muzykę robi dobra ale 17.10.11, 12:27
            Koncerty są bardzo doprawcowane. Zarówno od strony wizualnej jak i dźwiękowej. Pomijając przemyślane zachowanie na scenie i profesjonalne podejście do koncertów (jakość wykonawcza), dopracowanego oświetlenia, masz jeszcze różne specjalne efekty, typu rac, i innych takich. Jasne że na widzu przywykłym do koncertów wielkich gwiazd muzyki pop może to nie robić szczególnego wrażenia, ale nie zapominaj że piszemy tu o wykonawcy muzyki niszowej.
            • man_sapiens Re: Muzykę robi dobra ale 17.10.11, 12:50
              > Koncerty są bardzo doprawcowane.
              No to zagrożenie dla KK tragicznie ogromne! Do broni! Niech płoną stosy!
              • humbak Re: Muzykę robi dobra ale 17.10.11, 12:56
                Że jak? Nie wiem o co Ci chodzi. Ja tylko protestowałem przeciw określaniu Nergala mianem miernego showmana, bo moim zdaniem jest jednym z lepszych na naszej scenie muzycznej... co zresztą obrazuje spora kariera jaką zrobiła kapela którą współtworzy. Szkoda tylko że się chłopak na drobne rozmienia...
    • jorge.martinez Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 11:48
      Boją się, boją. Boją się zasadniczej komendy, jaka od wielu lat gierek między KK a państwem powinna paść: sprawdzam!

Nikt jeszcze nie odważył się by skłonić KK do pokazania swoich rzeczywistych sił, rzeczywistych wpływów w społeczeństwie. Do tej pory partie i rządy ulegały KK, bo bały się że kler tupnie i nie wejdziemy do UE czy nie uchwalimy stosownych reform.

Nikt nie odważył się by sprawdzić, ile z tych 95% katolików w Polsce jest w stanie wziąć na swoje barki finansowanie kościoła i kleru. Ile z tych 40% praktykujących i 15% przyjmujących komunię świętą, to zagorzali wierni skłonni iść za Michalikiem w ogień, a ile z nich to rozsądni ludzie, którzy chcą zasłużyć na życie wieczne wiarą, modlitwą i pracą, a nie radykalizmem, dewocją i aktami na pokaz.
    • wkkr Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krzyż? 17.10.11, 11:54
      Bo nic tak mnie nie wqrwia jak próba dyktatu ze strony mniejszości.
      ===
      Na tej zasadzie przez 40 w Polsce rządzili bolszewicy.
      Oni wiedzieli lepiej co jest dobre dla ludzi i kompletnie nie liczyli się z ich głosem.
      teraz Palikot idzie dokładnie tym tropem. W dupie ma poglądy większości,
      krzykiem chce zmusić większość do tego by podporządkowała się woli mniejszości.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 11:58
        Nie protestowałeś gdy katolicka mniejszość zawieszała krzyż w sejmie i tym samym stosowała dyktat względem niekatolickiej większości.
        • humbak Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 12:45
          E tam dyktat wobec większości. Gdyby nie to że nie mam takiego zwyczaju, to bym się założył, że większości to czy krzyż w Sejmie jest, po prostu wisi. I to przygniatającej większości.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 12:47
            No cóż, takie zobojętnienie niesie właśnie narzucona przez prawomyślnych politpoprawność.
            • humbak Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 12:58
              Daj spokój. Co to ma za znaczenie? Jeśli chodzi o relacje państwo- kościół jest to temat zastępczy. Palikot robi tu cyrk, a skutkach działani Komisji Majątkowej cichoooo...
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 13:20
                O KM cicho bo politpoprawna prawomyślność szaleje.
      • tw_wielgus Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 12:10
        Krzyż jest tylko symbolem. W tym wypadku symbolem poddaństwa i uległości instytucji świeckich wobec Kościoła. To niezgodne z konstytucją a i również z konkordatem, zgodzisz się?
        Symbole religijne nie powinny wieisć na ścianach państwowych urzedów.
      • bokertov1947 Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 12:44
        A wyprawe krzyzowe planujeta? Bo takie czysto polsko-katolickie wyzwolenie Jerusalem byloby medialnie lepsze jak jazda na Rzym z okazji kolejnego Polaka-blogoslawionego!
        Dajta znac wczesniej, to zalatwie przechowalnie kos "patnikow". No i jako siwuche skompinuje!
        Pozdrowienia z Tel Avivu!
        • humbak Re: Wiesz dlaczego sprzeciwiam sie atakowi na krz 17.10.11, 12:46
          Chcielibyśta co? Palestyńczyków by się przy okazji pogoniło, nie?:)
    • ploniekocica Mam pytanie 17.10.11, 12:50
      do tutejszych OK (Obrońców Krzyża) i PK (Prawdziwych Katolików), czy tak naprawdę ważny jest krzyż, czy miejsce, gdzie stoi, wisi? Bo pod pałacem bronili krzyża jak niepodległości, rzucając mięsem i zniczami w księży, a do tego samego krzyża w kościele św. Anny pies z kulawą nie zagląda, a obrońcy teraz bronią namiotu. Czy tak samo będzie z krzyżem w sejmie? Powieszony na tym samym miejscu durszlak będzie budził takie same emocje, bo de facto nie chodzi o krzyż, ale naprawdę o zawłaszczanie przestrzeni publicznej?
      • ave.duce Durszlak! Yes, yes, yes! 17.10.11, 12:55
        Spaghetti, mniam...
      • tw_wielgus Re: Mam pytanie 17.10.11, 13:03
        Durszlak to symbol religijny, ale nie grupy trzymającej władzę czyli PK.

Latający Potwór Spaghetti (ang. Flying Spaghetti Monster) – Bóg Kościoła Latającego Potwora Spaghetti (ang. Church of the Flying Spaghetti Monster lub Flying Spaghetti Monsterism, FSM),
        pl.wikipedia.org/wiki/Lataj%C4%85cy_Potw%C3%B3r_Spaghetti
        • ploniekocica Re: Mam pytanie 17.10.11, 13:08
          Toż wiem. Ale się nie mogłam oprzeć wizji Obrońców Durszlaka w sejmie.
          A wewogle to, co co odpowiadacie za OK i PK?
          • tw_wielgus Re: Mam pytanie 17.10.11, 13:51
            No to pójdźmy na całość. Czemu jedynie durszlak? Obwieśmy całą salę obrad makaronem, nada to jej niepowtarzalny świąteczny wygląd...

Odpowiadając na Twoje pytanie czy my jesteśmy za OPK.
            Gogle podpowiedziało mi takie rozwinięcie tego skrótu:
            'Ozorkowskie Przedsiębiorstwo Komunalne Sp. z o.o.' - tak obiema rencami jestem za!
            • gat45 Re: Mam pytanie 17.10.11, 13:54
              Bez sosu pomidorowego ?????? To ja dziękuję.
              • ploniekocica Re: Mam pytanie 17.10.11, 13:58
                A ja proszę ze szpinakiem i serami. Mniam.
                Sosy pomidorowy - czerwony i szpinakowy - zielony na dodatek wprowadzą kolory bożonarodzeniowe. Jak szaleć to szaleć. Viva la pasta!

Jarosław Kaczyński to jedyny polityk, który ma wizję.
                Fonię niestety też.
              • tw_wielgus Re: Mam pytanie 17.10.11, 14:02
                Oj, sos niepotrzebnie skomplikowałby instalację. Posłowie w garniturach od Armaniego upaprani pomidorowym sosem. Nie na to zgody być nie może. Trzeba godzić się na pewne ustepstwa.
            • ploniekocica Re: Mam pytanie 17.10.11, 13:56
              Oj Wielmożny Dupetku :), czy ja się pytam czy jesteście za czymkolwiek? Ja się pytam czemu odpowiadacie za OK i PK? Chciałabym z elita intelektualną tego forum pokonwersować, a nie za przeproszeniem z jakimiś Ozorkowskimi.
              • tw_wielgus Re: Mam pytanie 17.10.11, 14:04
                Aaaaa z elytom, no to trzeba było tak od razu.... Polecę po moje trzecie wcielenie, bo te obydwa obecne są przeciw.
                • ave.duce Re: Mam pytanie 17.10.11, 15:03
                  Leć po wino ;)
    • ostrygojadek Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 13:11
      Jacy tam palikotowcy. Zwykłe komuchy i dawna esbecja przefarbowana na "młodych, wykształcownych z dużych maist".
      • tw_wielgus Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 13:53
        A co z fundamentem, o który pytałem?
        Czy stanowią go ubrani w sutanny dawni współpracownicy bezpieki, którzy w IPN ukrywają swoje grzechy młodości?
    • stanczyk-5 Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 14:52
      aa kto ten krzyz w sejmie obwiesil ?
      solidarni cichociemni,po nocy
      jako zlodzieje,narodowi "swinie" podlozyli
      • tw_wielgus Re: Wojny krzyżowe... 17.10.11, 15:13
        Tak w ogóle to ten facet chciał futrynę zasunąć a krzyż powiesił zupełnie przez przypadek.
    • rccc Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 15:16
      chce wywolac w Polsce wojne religijna i narzucic wiekszosci Polakow swoja wizje panstwa.
      Palikota poparlo 4,89% uprawnionych do glosowania a zachowuje sie jakby dostal conajmniej 40% :)))
      • stanczyk-5 Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 15:19

"Palikota poparlo 4,89% uprawnionych do glosowania"

.. a ile procent uprawnionych do glosowania
        poparlo Pana Jaroslawa Kaczynskiego ?
        • rccc Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 15:21
          14%
          • tw_wielgus Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 16:36

14% poparcia daje mu prawo do autorytarnego wypowiadania się w imieniu narodu?

rccc napisał:

> 14%
        • stanczyk-5 Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 15:42

Palikota poparlo 4,89% uprawnionych do glosowania, a Pana Jaroslawa Kaczynskiego cale 14%
          wyraznie widac w zestawieniu kto z nich jest Blogoslawiony a kto jest Swiety !

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
          Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
      • dupetek Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 15:26
        Czy Luter nie miał racji? Dlaczego kraje protestanckie stoją kulturowo i etycznie wyżej od katolickich?
        • rccc Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 15:28
          A dlaczego katolicka Bawaria jest najbogatszym landem w Niemczech?
          Dlaczego polnocne Wlochy sa najbogatsza czescia Europy?
          • dupetek Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 15:45
            Północ Włoch ma dystans do religii w przeciwieństwie do oszołomskiego południa, a bawarscy oszołomowie nie mogą sobie pozwolić na exliUsiF syfu, bo protestancka mniejszość ton narzuca!
            • rccc Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 16:20
              w luteranskiej Norwegii kradna dzieci emigrantom
              a w Szwecji jest najwiekszy odsetek rozwodow
              • dupetek Re: Palikot nowym Lutrem 17.10.11, 16:26
                A w Ameryce biją murzynów:)) Skandynawom możemy tylko zazdrościć!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka