Dodaj do ulubionych

Moherowy kraj

21.10.11, 17:15
Krzysztof Hetman zrezygnował z mandatu poselskiego, choć startując w wyborach z listy PSL zebrał ponad 10 tys. głosów. - Odpowiedziałem na prośby i apele różnych środowisk. Radziłem się też m.in. kilku osób z lubelskiej kurii metropolitalnej, w tym kanclerza ks. Wojciecha Pęcherzewskiego. W tym miejscu będę mógł zrobić więcej dla Lublina i Lubelszczyzny niż z pozycji posła - uzasadniał Hetman swoją decyzję.

Facet decyzję o tym czy być czy nie być posłem uzgadnia w kurii biskupiej.... Teraz juz wiecie dlaczego symbole religijne powinny zniknąć z sali sejmowej?
Obserwuj wątek
    • boblebowsky Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:20
      Nie nie wiemy, a opisana sytuacja wcale nic nie wyjaśnia. Powiem więcej, głupi argument.
      • bu2m Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:23
        Widocznie wcześniej kandydat dostał zgodę od biskupa na kandydowanie więc teraz wszystkie decyzję musi konsultować z tym przełożonym.
        • lumpior Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:27
          "Sciana wschodnia" jest doskonale wyszkolona przez katabasow i to od oseska do starca.No i wyglada jak wyglada.A wiec totalny obciach i to na kolanach.
      • chateau Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:28
        Bez żartów.

Pierwsze primo - po wuj startował, skoro nie był pewien, że woli być posłem niż marszałkiem woj. Niby Hetman, a panienka co "chciałaby, a boi się."

Drugie primo - czemu nie radził się strażaków z OSP, górników z Bogdanki albo wróżki Eufemii tylko jakiś sukienkowych. I to od razu z kurii, żeby nie wyglądało, że marszałek gada z jakimś byle proboszczem ;-)
        • boblebowsky Re: Moherowy kraj 21.10.11, 21:02
          chateau napisał:

> Bez żartów.
          >
          > Pierwsze primo - po wuj startował, skoro nie był pewien, że woli być posłem niż
          > marszałkiem woj. Niby Hetman, a panienka co "chciałaby, a boi się."
          >
          > Drugie primo - czemu nie radził się strażaków z OSP, górników z Bogdanki albo w
          > różki Eufemii tylko jakiś sukienkowych. I to od razu z kurii, żeby nie wyglądał
          > o, że marszałek gada z jakimś byle proboszczem ;-)

Nie chodzi mi o tego dewota, tylko o to na ile jego zachowanie może być argumentem na rzezc usunięcia krzyża z sejmu.
    • ostrygojadek Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:20
      No to mamy nowe zjawisko w polsiej polityce: kandydat na podpuchę.
      • dupetek Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:28
        Podpucha biskupa?
      • kzet69 Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:28
        Z PSL-u to już drugi, po Jarubasie, mają cienkie kadry to wystawiają samorządowców na lokomotywy, a potem robią w ciula wyborców i nie biorą mandatów...
    • olga_w_ogrodzie Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:29
      kzet69 napisał:

> Krzysztof Hetman zrezygnował z mandatu poselskiego, choć startując w wyborach z
      > listy PSL zebrał ponad 10 tys. głosów. - Odpowiedziałem na prośby i apele różn
      > ych środowisk. [b]Radziłem się też m.in. kilku osób z lubelskiej kurii metropol
      > italnej, w tym kanclerza ks. Wojciecha Pęcherzewskiego

to ktoś, kto w kurii jest zatrudniony, jest księdzem znającym lokalne potrzeby, oczekiwania nie może być znajomym, przyjacielem z którego zdaniem się liczy ?
      jestem za tym, by krzyż zdjęto, ale taki argument ?
      • kzet69 Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:40
        Uważasz że jest OK, że polityk polityczne decyzje konsultuje z biskupim urzędnikiem?
        • olga_w_ogrodzie Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:49
          kzet69 napisał:

> Uważasz że jest OK, że polityk polityczne decyzje konsultuje z biskupim urzędni
          > kiem?

owszem.
          uważam, że może konsultować z prezydentem miasta, pracownikiem MPO, księdzem, bezdomnym i każdym, z kogo opinią się liczy, ma zaufanie, jest w przyjaznych stosunkach, wierzy w czyjeś kompetencje etc.

natomiast opinie takie, jak Twoja, uważam za pójście w skrajność innego typu, niż prezentuje ją ekstrema PiS, ale także skrajność.
          • kzet69 Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:56
            No to tutaj się nie zgodzimy, jak dla mnie jest przykład patologicznego wpływu kleru na politykę i to abstrahując od etycznej oceny takiego kandydowania "na przynętę".
            pzdr.
            • olga_w_ogrodzie Re: Moherowy kraj 21.10.11, 18:16
              nie zgadzać się i nie krzyczeć przy tym do adwersarza : - A ty jesteś głupi i masz wszy, jak ruskie czołgi - to nie jest naganne.
        • chateau Re: Moherowy kraj 21.10.11, 17:53
          Ks. kanclerz zapewnił pana o-mało-co posła Hetmana, że inni kandydaci PSL będą równie gorliwie dbać o interesy Kreml... wróć, Watykanu, więc może spokojnie z posłowania zrezygnować.
    • honeyr Poseł PO, Libicki, proponuje POPiS p-ko Palikotowi 21.10.11, 18:45
      Ale co tam, pan Janusz Maria Palikot zajęty jest nawalaniem w niespełna trzydziestkę posłów SLD i trudno, żeby się zajmował jakimś tam PO i jakimś tam PiS.
      • kzet69 Re: Poseł PO, Libicki, proponuje POPiS p-ko Palik 21.10.11, 18:51
        Jeśli już to senator, nie poseł. Czy jak ktoś wezwie do koalicji z ufoludkami przeciw RP to Palikot tez ma tym się przejmować? Na marginesie fajna jest lista partii, które reprezentował pan Libicki w parlamencie jest imponująca: PiS, Polska+, PJN teraz PO... taki wędrowniczek.
        • honeyr Re: Poseł PO, Libicki, proponuje POPiS p-ko Palik 21.10.11, 19:07
          Fakt, teraz to już jaśnie pan senator...
          Nie wiem, czy się ma Palikot przejmować, może uznać, ze tylko deszcz pada, jego sprawa. Tych ufoludków jest w sejmie jakieś 3/4, ale...whatever.

A poza tym wszyscy oni "przechodzeni". Pan Kopyciński tez już w niejednym miejscu bywał. Pan Tusk zaczął swoje przebudzenie od roli rozłamowca w UW, gdzie go wcześniej przygarnięto po wyborczym przetrąceniu KLD. Itd, itp.
          • kzet69 Re: Poseł PO, Libicki, proponuje POPiS p-ko Palik 21.10.11, 19:08
            Palikot całkiem skutecznie spycha PO na prawo i wpycha ich w objęcia PiS... Ale EOT, to jest watek o PSL i ich kościelnych zwierzchnikach...
            • honeyr Re: Poseł PO, Libicki, proponuje POPiS p-ko Palik 21.10.11, 19:19
              >to jest watek o PSL i ich kościelnych zwierzchnikach...

Libicki nie zasługuje na własny wątek, wiec podczepiłem :)
            • etta2 Re: Poseł PO, Libicki, proponuje POPiS p-ko Palik 21.10.11, 20:23
              "...Palikot całkiem skutecznie spycha PO na prawo i wpycha ich w objęcia PiS..."

Hahahaha, jeszcze powiedz, że jest premierem, to będzie "komplecik" głupot, jakie tu wypisujesz. Palikot ma goowno do gadania!
              • kzet69 Re: Poseł PO, Libicki, proponuje POPiS p-ko Palik 21.10.11, 20:25
                No to zobacz jaka konserwatywną i zbliżona do PiS, twarz PO pokazało po oświadczeniu Palikota w sprawie krzyża, a za chwilę będzie LGBT...
    • wariant_b Re: Moherowy kraj 21.10.11, 20:48
      Ciężki dylemat.

8530 zł marszałek województwa lubelskiego. W 2010 roku. Netto.

www.strefabiznesu.dziennikwschodni.pl/artykul/pensje-na-lubelszczyznie-kto-zarabia-wiecej-niz-dwa-tysiace-zlotych-na-reke-pelna-lista-4234
      • lumpior Partyjnych,samorządowych ministrantow wielu. 21.10.11, 20:59
        Doskonale wytrenowanych przez katabasow,klęczą,całuja po łapskach,goszczą,wynagradzaja. Wyborcy sa tylko przedmiotem do ich stanowisk i pozycji i tak od wyborow do wyborow. Potem jest zdziwienie: mała frekwencja? Podłe,wredne,poniżające.MOHER.
    • czarnaab Re: Moherowy kraj 21.10.11, 21:18
      dla jednego autorytetem jest ksiądz, dla innego rabin, a dla kogoś innego Urban.
      o co chodzi? w czym problem?

Gość zrezygnował, kto wie, może to była słuszna decyzja, szkoda że wielu innych tego nie potrafi zrobić, za to robienie z siebie idioty idzie im świetnie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka