Dodaj do ulubionych

Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły...

27.10.11, 15:44
...w redakcji "Niezależnej". Sakiewicz będzie lał krokodyle łzy:)
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 15:50
      Gdzie te pismaki z "Rzepy" i "U/RZE" się podzieją w razie czego?
      • jacekm22 Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 16:10
        Sakiewicz lub sekta z Torunia .....
    • mike.recz Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 16:20
      ...w redakcji "Niezależnej".

Jest Wróblewski? - Jest impreza!

Adres redakcji:
      ul. Filtrowa 63/43, 02-056 Warszawa
      Tel.: (+48 22) 290-29-58, Fax.: (22) 825-12-25
      redakcja(at)gazetapolska.pl
    • piotr7777 Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 18:47
      > ...w redakcji "Niezależnej". Sakiewicz będzie lał krokodyle łzy:)

Zmieniłbym "Niezaleznej" na "Wyborczej" i "Sakiewicz" na "Michnik", co do reszty zgoda.
      • humbak Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 18:57
        A to Rzepa konkurowałą o tych samych czytelników co GW? Dziwne.
        A poważniej- ja bym tam poczekał. Jeśli Hajdarowicz trakutej te dwa tytuły jako normalny interes, to raczej zracjonalizuje działanie niż rozpieprzy redakcję.
        • ewalongoria Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:08
          Hajdarowicz już rozłożył "Przekrój" , który przejął. Ja bym nie liczyła na jego racjonalizm w tym względzie

.humbak napisał:

> A to Rzepa konkurowałą o tych samych czytelników co GW? Dziwne.
          > A poważniej- ja bym tam poczekał. Jeśli Hajdarowicz trakutej te dwa tytuły jako
          > normalny interes, to raczej zracjonalizuje działanie niż rozpieprzy redakcję.
          • mike.recz Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:22
            No dobra, a w razie odpływu czytelników z Rzepy czy URze zyska czytelników Michnik czy Sakiewicz?
            • humbak Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:28
              Tak poważnie, nie sądzę by przesiedli się z Rzepy na CGP. Można mieć zastrzeżenia do Rzepy, ale CGP to w zasadzie brukowiec, nie poważny dziennik.
              • mike.recz Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:31
                humbak napisał:

> Tak poważnie, nie sądzę by przesiedli się z Rzepy na CGP. Można mieć zastrzeżen
                > ia do Rzepy, ale CGP to w zasadzie brukowiec, nie poważny dziennik.

Mam na myśli kilka tysięcy czytelników kupujących Rzepę czy URze ze względu na obecną publicystykę.

Rzepa i GPC to zupełnie inny poziom. Tak samo jak i URze oraz GP z korzyścią dla tych pierwszych oczywiście.
                • humbak Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:34
                  Wiem o co Ci chodzi, ale śmiem podejrzewać że większość jednak sobie po prostu odpuści. Żadno z dzieł Sakiewicza nie nadaje się na substytut Rzepy.
            • ewalongoria Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:29
              Na pewno nie Michnik. Chociaż Sakiewicz pewnie też niekoniecznie. Wybiórcza już dawno się skompromitowała. Ja kupuję "Uważam rze" i Rzepę, ale teraz dam sobie z tym spokój.

mike.recz napisał:

> No dobra, a w razie odpływu czytelników z Rzepy czy URze zyska czytelników Mich
              > nik czy Sakiewicz?
              • mike.recz Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:33
                ewalongoria napisała:
                Na pewno nie Michnik.

To akurat oczywiste.

Chociaż Sakiewicz pewnie też niekoniecznie.

Iluś czytelników jednak może mu wpaść.

Ja kupuję "Uważam rze" i Rzepę, ale teraz dam sobie z tym spokój.

Gość czy NDz wobec tego?
          • humbak Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:27
            Cóź, ja zrezygnowałem tuż po przeprowadzce do Wawy (tygodnika, nie mojej), więc trudno mi się wypowiadać.
    • m.c.hrabia Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:35
      wylogowany.pielegniarz napisał:

niech miejsce robi
      a nie leję:)
      • gini Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 19:53
        Ja nie wiem z czego sie cieszycie.W normalnym kraju powinno byc miejsc dla Gw, dla Rzepy dla ND.
        W koncu to czytelnik decyduje co chce czytac.
        No coz za komuny byla TL , jakos ludzie sobie radzili poradza sobie i teraz.
        Nikt z zachwyconych nie widzi, ze decyzja Hajderowicza bije w czytelnikow.
        Jedyne o co tu chodzi to dokopac tym nielubianym.
        • mike.recz Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 27.10.11, 20:07
          gini napisała:

> Ja nie wiem z czego sie cieszycie.W normalnym kraju powinno byc miejsc dla Gw,
          > dla Rzepy dla ND.
          > W koncu to czytelnik decyduje co chce czytac.
          > No coz za komuny byla TL , jakos ludzie sobie radzili poradza sobie i teraz.
          > Nikt z zachwyconych nie widzi, ze decyzja Hajderowicza bije w czytelnikow.
          > Jedyne o co tu chodzi to dokopac tym nielubianym.

Lepiej Jankemu powiedz żeby serwery lepsze zamówił bo jestem pewien iż pojawiłaś się tu tylko dlatego, że tam nie działa.

Jak na razie to wszystkie Hajderowiczofoby robią lament choć nie ma do tego powodu.
        • joannabarska Nie wiesz,nie pisz 28.10.11, 18:57
          Ja nie wiem z czego sie cieszycie.W normalnym kraju powinno byc miejsc dla Gw, dla Rzepy dla ND.
          W koncu to czytelnik decyduje co chce czytac.
          No coz za komuny byla TL , jakos ludzie sobie radzili poradza sobie i teraz.
          Nikt z zachwyconych nie widzi, ze decyzja Hajderowicza bije w czytelnikow.
          Jedyne o co tu chodzi to dokopac tym nielubianym.

===== Za tzw.komuny poza TL było kilkaset innych tytułow,katolickie rowniez. Skoro nie znasz tematu ,siedz cicho. Dodam,ze kazde stare wojewodztwo mialo wlasny tygodnik kulturalno-literacki czy spoleczno-kulturalny. Przewaznie dotowanych . O tygodnikach PZPR nie wspominam..

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
          • bard333 hmmm... 28.10.11, 20:12
            trudno uwierzyć... nie w to, że to napisałaś, tylko w to że myślę o tym podobnie... dziwny jest ten świat...;)
        • cwiercinteligentzpis Z tego że odnowa moralna PSu zadziałałał. 30.10.11, 14:13
          gini napisała:

> Ja nie wiem z czego sie cieszycie.

Dawniej cieszyli się tylko zwolennicy Kaczyńskieiego wznosząc tryumfalne okrzyki
          "Wyborcza kaput" przy każdym spadku kursu Agory na giełdzie.

Teraz cieszą się wszyscy!
          Bo przecież o to chodziło Kaczyńskiemu robiąc nam odnowę moralne, czyż nie?

Dodam tylko ze ci wyrzucani z RZepy, byli właśnie najbardziej zapiekłymi czynownikami tej odnowy.
    • mike.recz "Macki sięgnęły Rzeczpospolitej" 28.10.11, 10:19
      www.sdp.pl/zawod-najemnik-felieton-jerzego-jachowicza
      :-)
      • ponte_aronte kurcze, co za lament dziadowski :0 28.10.11, 10:33
        pewnie przedwczesny, bo Wróblewski już ogłosił swoje credo, z którego wynika, że nic się niezmieni, a stara ekipa będzie jak znalazł ;)
        blog.rp.pl/wroblewski/2011/10/27/rzeczpospolita-wierna-konserwatywno-liberalnym-idealom/
        już raz dziś do tego linkowałem i natychmiast wątek (Lisicki na bruczek) został przeniesiony na forum Prasa i media, mam nadzieję, że temu nie przzyniosę takiego pecha
        • mike.recz Re: kurcze, co za lament dziadowski :0 28.10.11, 18:28
          Myślałem, że to już niemożliwe jednak Jachowicz po raz kolejny przeszedł sam siebie.

Takiej deprecjacji używanego słownictwa kompletnie nieadekwatnego do sytuacji jak w tym "felietonie" dawno nie czytałem.
      • cwiercinteligentzpis Niby Jachowicz najemnik? 28.10.11, 10:35
        czytałem tylko tytuł, przyznam bez bicia.

mike.recz napisał:

> www.sdp.pl/zawod-najemnik-felieton-jerzego-jachowicza
        > :-)
        • mike.recz Re: Niby Jachowicz najemnik? 28.10.11, 18:32
          W pewnym sensie tak. Ja mam wrażenie, że ta cała ekipa Hajdarowicza próbuje szantażować
          i Jachowicz wystąpił tu właśnie jako straszak.
      • trevik Re: "Macki sięgnęły Rzeczpospolitej" 28.10.11, 16:02
        "Brak czytelników, to zanikanie reklam. A pisma żyją z reklam. Gdzie zatem rachunek ekonomiczny?"

Podoba mi się ta wiara w "moc" prawicowych felietonistów. Nic to, że gdzieś około połowy nakładu jest przeznaczona na prenumeraty firm zainteresowanych wyłącznie działem ekonomiczno-prawnym gazety a dodać jeszcze sprzedaż właścicielom małych firm kupujących poszczególne wydania okazjonalnie.

Z drugiej strony mamy przykład zmiany linii pisma z tendencyjnie konserwatywnej na centrową w postaci "wprost" i jeden z nielicznych przykładów wzrostu sprzedaży w segmencie tygodników opinii w ciągu ostatniego roku. Troska o ekonomię wydaje się więc tutaj lekko przesadzona ;-),

T.
        • mike.recz Re: "Macki sięgnęły Rzeczpospolitej" 28.10.11, 18:29
          trevik napisał:

> "Brak czytelników, to zanikanie reklam. A pisma żyją z reklam. Gdzie zatem rach
          > unek ekonomiczny?"

radkowiecki.blox.pl/2011/10/Czasami-ambicja-nie-wystarcza-chlopie.html
      • zoil44elwer Re: "Macki sięgnęły Rzeczpospolitej" 30.10.11, 12:08
        Wszyscy wiymy że we "Rzczpospolitej" falszym śmierdzi,ktosik w niyj ostro pierdzi-bonki puszczo choć po cichu,kogo chycom na tym grzychu?
    • manny-jestem Monopol Salonu na media 28.10.11, 17:16
      zaczyna przypominac PRL a lemingi sie ciesza...
      • wylogowany.pielegniarz Re: Monopol Salonu na media 28.10.11, 17:21
        Wiedzę, Manny, że wraz z resztą samodzielnie myślących antysalonowców opanowałeś pojęcie "lemingi". To Ci się widzi na plus:)
        Ale wyjaśnij może, co stoi na przeszkodzie, żeby prawica w Polsce, zorganizowała sobie na rynku opłacalne media?
        • joannabarska Patrzcie i na cenę 28.10.11, 17:35
          Ta "mała rzepa",tygodnik, kosztuje nieco wiecej niż 50 proc ceny "Wprost" czy "Polityki".Zobaczymy jak bedzie,gdy ceny będa jednakowe.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
        • iza.bella.iza Oto jest pytanie:) 30.10.11, 00:54

> co stoi na przeszkodzie, żeby prawica w Polsce, zorganizowała sobie na rynku opłacalne media?

Bardzo dawno temu, u zarania III RP niejaki Lech Kaczyński był naczelnym "Tygodnika Mazowsze", a ówczesnej partii braci K. przypadł w ramach podziału postkomuszej prasy jedyny ówczesny tabloid "Ekspres Wieczorny". Wtedy tytuły te były bardzo popularne, ale mimo to bliźniakom udało się je zarżnąć.
          • homosovieticus Czy to możliwe żebyś była aż tak naiwna lub 30.10.11, 12:58
            cyniczna.
            To nie Kaczyńscy zarzynali cokolwiek ale beneficjenci OS zarzynali tą cześć opozycji, która nie chciała pić bruderszaftu z Kiszczakiem i słuchać wskazówek bohaterskich korowców.
            Musisz o tym doskonale wiedzieć.
            W imie jakich racji wypisujesz takie bzdury.
            ps
            Nie wierzyłaś Kiszczakowi budującemu socjalizm a teraz wierzysz Michnikowi wspierającemu postkomunistyczny, wulgarny kapitalizm?
            • iza.bella.iza Bujać to las, ale nie nas:) 30.10.11, 14:16
              homosovieticus napisał:

> To nie Kaczyńscy zarzynali cokolwiek ale beneficjenci OS zarzynali tą cześć opo
              > zycji, która nie chciała pić bruderszaftu z Kiszczakiem i słuchać wskazówek boh
              > aterskich korowców.

Obaj Kaczyńscy brali udział w obradach OS i nawet w ich tajnej części w Magdalence.
              safari.blox.pl/resource/teczka.gif
              > Musisz o tym doskonale wiedzieć.
              > W imie jakich racji wypisujesz takie bzdury.

No, właśnie - czemu bezczelnie łżesz, rydzykowy sługusie?

p.s. Więcej mnie zaczepiaj, bo dam po pysku.
              • homosovieticus Udział brali w OS ale bruderszaftu nie pili! 30.10.11, 15:01
                Twój wulgaryzm pachnie nie tylko intelektualnym prymitywizmem ale pospolitym kundlizmem.
                • iza.bella.iza Trzask! 30.10.11, 15:15
                  bloguspospolitus.blox.pl/resource/dac_w_morde_mleczko.jpg
        • camille_pissarro [...] 30.10.11, 17:35
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • ponte_aronte Ziemkiewicz raczył sie wypowiedzieć 28.10.11, 18:34
      gdyby kogoś interesowało, w każdym razie tak samo bezczelny i nierzetelny jak zwykle
      fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/czego-nauczy-nas-grzegorz,1714377
      "Bardziej może się opłacać wydawanie pisma znacznie mniej czytanego, ale za to podobającego się Czytelnikowi. Nie wspominanemu wcześniej zwykłemu, anonimowemu czytelnikowi, ale Czytelnikowi właśnie, pisanemu wielką literą: temu jednemu, najważniejszemu - domyślacie się Państwo przecież.

To, co w kraju normalnym byłoby wielkim biznesowym atutem, w III RP wręcz przeciwnie. Grono publicystów, które zgromadził w "Rzeczpospolitej" Paweł Lisicki, i które zapewniło sukces "Uważam Rze" u czytelnika, Czytelnika po prostu, jak wieść niesie, doprowadza do pasji. A to ma swoje konsekwencje, które delegaci ministra Grada do spółki "Presspublika" wielokrotnie tłumaczyli brytyjskiemu właścicielowi, zanim nie zdecydował się wreszcie odsprzedać swych udziałów innemu, zaakceptowanemu przez wspomnianego ministra inwestorowi: antyrządowa linia pisma odstrasza reklamodawców.
      Czy to trudno zrozumieć? Na Białorusi, kiedy jeszcze wychodziły tam opozycyjne gazety, też nikt się w nich nie reklamował. Byłoby to oczywistym proszeniem się o nieszczęście. Chcecie mieć rano gości z CBA? Czterdzieści siedem kontroli w firmie? Kłopoty z urzędem skarbowym, gminnym, regulatorem waszej branży, prokuraturą, i, no, w ogóle, kłopoty? Zapraszamy do reklamy."
      • joannabarska Re: Ziemkiewicz raczył sie wypowiedzieć 28.10.11, 18:51
        CBA ma co robić:
      • mike.recz Re: Ziemkiewicz raczył sie wypowiedzieć 28.10.11, 19:04
        Czytałem ten matrix już wcześniej.
        • bard333 matrix...:) 28.10.11, 21:50
          czytałeś, czy w nim żyjesz...

niebieskie, czy czerwone...;)
          • mike.recz Jak już nauczysz się czytać ze zrozumieniem 30.10.11, 01:00
            może poświęcę chwilę wolnego czasu na wytłumaczenie w którym miejscu Ziemniakiewicz ziemniakuje.
      • bard333 a od siebie potrafisz coś napisać? 28.10.11, 21:48
        wiem już, że potrafisz używać klawiatury... i to jest jakiś tam dobry znak. Teraz w kilku zdaniach opisz o co ci chodzi... nie tam żeby zaraz w stylu dla tych co czytają Mickiewicza, w sensie stepów Akermanu, ale choćby w twoim buraczanym...
    • wojciech.2345 Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 28.10.11, 22:13
      ------------------------------
      Noc długich "nożów i widelców" w wykonaniu Matołka.
      No i to alter ego, ten błazen z Biłgoraja.

Robi się wesoło.
      Tylko mnie nie do śmiechu.
    • dzi1a Re: Czystka w Rzepie. Korki od szampana strzeliły 29.10.11, 22:19

--------

sakiewicz zaciera ręce i nie robi wieców protestacyjnych przed siedzibą "rz" :)))
    • basia.basia Rozpacz w pisolandzie... 30.10.11, 11:00
      Właśnie przedwczoraj trafiłam na parę stamtąd i próbowałam im przypomnieć, że rzepa byłą kiedyś świetną gazetą - za Fikusa i Gaudena. Plusa/minusa robił wtedy Jan Skórzyński i regularnie kupowałam wydanie weekendowe. W tamtych czasach rzepa miała felietonistów z prawa, lewa i ze środka, i właśnie to mi się podobało. Chciałabym, żeby znowu tak było i może być odchylenie prawicowe ale nie ultra prawicowe przegięcie jak teraz.

Jak "nastał" Lisiewicz to nie miał skrupułów i pozbył się wszystkich, którzy mu nie pasowali.
      Teraz jego ludzie leją łzy i myślą, że wszyscy mamy sklerozę.

Pamiętasz jak kiedyś na FK czekaliśmy z utęsknieniem uruchomienie portalu podobnego do FK, żebyśmy się mogli stąd wynieść? To była świetna gazeta i co się porobiło?

Serdecznie pozdrawiam:)

B.
      • homosovieticus Nie ma rozpaczy wsród Polaków szanujących 30.10.11, 13:02
        polską tradycję kulturową. Jest co najwyżej przekonanie, że współczesne media potrafią ze żle wykształconym społeczeństwem robić prawie wszystko.
        Podobnie z Niemcami postępowała propaganda III-ciej Rzeszy.
        • iza.bella.iza Fundacja Prasowa "Solidarność" 30.10.11, 14:33
          pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Prasowa_%22Solidarno%C5%9B%C4%87%22
          www.reporterzy.info/23,historia_super_expressu.html
      • iza.bella.iza Re: Rozpacz w pisolandzie... 30.10.11, 14:21
        basia.basia napisała:

> Jak "nastał" Lisiewicz to nie miał skrupułów i pozbył się wszystkich, którzy mu
        > nie pasowali.
        > Teraz jego ludzie leją łzy i myślą, że wszyscy mamy sklerozę.
        >

Od jakiegoś czasu pracuję w dużej firmie, która zamawia sporo prasy - w tym roku zamówiliśmy 7 egzemplarzy Rzepy, na przyszły rok nie planujemy żadnego. Serwis prawno-gospodarczy lepszy na Dziennik. Lisicki wykończył wszystkie działy:(
        • homosovieticus [...] 30.10.11, 15:07
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • iza.bella.iza Trzask! 30.10.11, 15:19
            img.interia.pl/facet/nimg/6/e/Andrzej_Mleczko_3222341.jpg
    • homosovieticus Wszyatko i tak zależy od Premiera Putina a nie od 30.10.11, 13:07
      jakiegoś biznesmena z Krakowa.
      Czystka w Rzepie cieszyć może polaków z Czerskiej, fanów NIE i bezmózgowców z Ruchu Palikota.
      Jak czytam cieszy również "medyczny" personel pomocniczy.
      • wujaszek_joe że też ten Putin trzymał ich tak długo w redakcji 30.10.11, 13:43
        PIS i tak przegrał więc stali się niepotrzebni
        • homosovieticus Pis przegrał wybory ale Michnik nie wygrał jeszcze 30.10.11, 15:09
          batali o zmianę polskiej mentalności.
          To jest najważniejsze.
          • dystans4 Re: Pis przegrał wybory ale Michnik nie wygrał je 30.10.11, 15:37
            Hipoteza spójna i logiczna. Brak tylko wyjaśnienia bierności Putina w czasie, gdy byli agenci i funkcjonariusze SB i PZPR, obecnie w PiS, w pełni kontrolowali sytuację w Rzepie. Robił to, by nie dekonspirować swoich ludzi? (jeśli tak, potwierdza to wysoką ocenę rosyjskiego wywiadu i nadzwyczajną koncentrację dobrowolnych konsultantów, agentów i funkcjonariuszy SB i PZPR w Prawie i Sprawiedliwości).

Gdybyś tylko zechciał wyjaśnić tę drobną lukę w spójnej poza tym konstrukcji logicznej, byłbym zobowiązany.
            Szczerze oddany
            buldok.
            • wujaszek_joe Re: Pis przegrał wybory ale Michnik nie wygrał je 30.10.11, 22:04
              homosovieticus chętnie by ci to przystępnie wyjaśnił, niestety wyszedł i nie wróci :)
              • iza.bella.iza Re: Pis przegrał wybory ale Michnik nie wygrał je 30.10.11, 23:43
                Jak mu opuchlizna z twarzoczaszki zejdzie to, niestety wróci:(
          • calun_torunski ciekawe, ze Michnik, ktorego tak sie boisz 30.10.11, 18:18
            zyskal jakis nowych sprzymierzencow

sposrod ponad 3 milionow nowych polskich emigrantow do kosciola w niedziele chodzi niespelna 10%, na PO glosowalo ponad 60%, zas na PiS ledwo 20%

im wiecej Polakow ma do czynienia z czyms wiecej niz parafialnym zaduchem i krypta rzepy tym szybciej zanikac bedzie poparcie dla anachronicznych partii typu pis - i nie ma to nic wspolnego z Michnikiem - nawet jesli on tez uwaza, ze ludzie tacy jak Kaczynski Wisly kijkiem nie zawroca

• mike.recz W Rzepie cenzura! 02.11.11, 18:23
      DziadekWaldemar Waldemar Kuczyński
      Wróblewski dał mi zakaz publikacji w Rzepie. Fragment maila: "w najbliższym czasie nie jesteśmy zainteresowani publikacją Pana artykułów".
      1 hour ago
      twitter.com/#!/DziadekWaldemar
      Ale nie Wildsteina czy Ziemkiewicza tylko Kuczyńskiego :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka