Dodaj do ulubionych

Sakiewicz ponownie

29.10.11, 11:56
www.press.pl/newsy/prasa/pokaz/27389,Sakiewicz-adoptowal-blizniaki-i-nie-ma-czasu-na-swoj-program
Trudno. Napiszę to. Jestem tym niezwykle poruszona. Wiem, że wszędzie lepiej niż w domu dziecka, ale kto decyduje o tym, że Sakiewicz nadaje się na ojca zastępczego, a dwie normalne kochające osoby tej samej płci już nie. Więcej - chętni rodzice adopcyjni - jacy by wspaniali nie byli jak nie mają papierka z Urzędu Stanu Cywilnego w ośrodkach adopcyjnych nie mają czego szukać.

Dyskryminuje się normalnych ludzi, którzy miesiącami czekają w kolejce na dziecko a taki Sakiewicz bez problemu dostaje dwójkę i jeszcze się tym chwali.

Nie wiem kto w tym ośrodku adopcyjnym podjął taką decyzję, ale mam nadzieję, że nie będzie jej żałować.

Szczęśliwego życia dla bliźniąt i mam nadzieję, że będą na tyle silne, że nie pozwolą, żeby tatuś zrobił im pranie mózgu. Trzymam za nie kciuki.
Obserwuj wątek
    • allspice Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 12:05
      >będą na tyle silne, że nie pozwolą, żeby tatuś zrobił im pranie mózgu<

Pranie mózgu mają,jak w banku...wkrótce staną się maskotkami klubów GP:)
    • wariant_b Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 12:56
      Audycję "Tydzień Sakiewicza" w sobotni poranek poprowadził Jacek Sobala

No tak - ten ma więcej czasu.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,111443919,111443919,_Odzyskamy_Polske_.html?
      • ex.mila Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 13:00
        wariant_b napisał:

> Audycję "Tydzień Sakiewicza" w sobotni poranek poprowadził Jacek Sobala
        >
        Z wypiekami na twarzy czytałam forum radiowej trójki jak Sobala był tam dyrektorem. Kilka tysięcy niezadowolonych ślących protesty a Sobala miesiącami pozostawał bezkarny.

Poza tym coś ty odgrzebał..wątek widmo. Jak patrzę na nicki dyskutantów to boję się go otworzyć.
        • wariant_b Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 13:11
          ex.mila napisała:
          > Poza tym coś ty odgrzebał..wątek widmo.

Na temat miłości do dzieci i sposobu jej wyrażania, więc poniekąd pasujący
          do tematu nowych bliźniąt Sakiewicza.

• ex.mila Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 13:31
            wariant_b napisał:

> ex.mila napisała:
            > > Poza tym coś ty odgrzebał..wątek widmo.
            >
            > Na temat miłości do dzieci i sposobu jej wyrażania, więc poniekąd pasujący
            > do tematu nowych bliźniąt Sakiewicza.

> No to przeczytam, skoro twierdzisz, ze warto. Ale najpierw lampka wściekłego byka.

• ex.mila Przepraszam 29.10.11, 13:48
            przeczytałam pierwsze 20 postów z tego wątku i niestety więcej nie dam rady.
    • ewalongoria Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 13:27
      Dzisiaj, gdy na tych łamach tak się walczy z pedofilią księży, jakoś nie razi forumiczów fakt, że dwaj geje, czy dwie lesbijki chcą adoptowac dziecko. Już pomijam fakt, że najlepiej, gdy dziecko wychowuje się w rodzinie, gdzie jest matka i ojciec, bowiem łatwo wchodzi w tedy w przypisaną sobie rolę społeczną i nie ma problemów z adaptacją społeczną. Jaka jest jednak gwarancja, że dwaj geje nie uczynią sobie z syna partnera seksualnego i dziecko to nie będzie molestowane. Skoro tak boicie się księży, którzy stykają się z dziecmi tylko na lekcjach religii, czy w kościele, to co mówic o wychowaniu takiego dziecka przez gejów. Nie twierdzę, że zawsze tak musi byc , ale możliwośc taka niewątpliwie istnieje i jej prawdopodobieństwo jest większe, niż w normalnej rodzinie . Skąd więc taka niekonsekwencja drodzy forumowicze?
      axyzaa napisała:

> Trudno. Napiszę to. Jestem tym niezwykle poruszona. Wiem, że wszędzie lepiej ni
      > ż w domu dziecka, ale kto decyduje o tym, że Sakiewicz nadaje się na ojca zastę
      > pczego, a dwie normalne kochające osoby tej samej płci już nie. Więcej - chętni
      > rodzice adopcyjni - jacy by wspaniali nie byli jak nie mają papierka z Urzędu
      > Stanu Cywilnego w ośrodkach adopcyjnych nie mają czego szukać.
      • wariant_b Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 14:01
        ewalongoria napisała:
        > Dzisiaj, gdy na tych łamach tak się walczy z pedofilią księży, jakoś nie razi
        > forumiczów fakt, że dwaj geje, czy dwie lesbijki chcą adoptowac dziecko.

Twoje insynuacje są niestosowne.
        Redaktor Sakiewicz nie jest gejem, a jego żona nie jest lesbijką.
        A przynajmniej nic takiego nie ogłosili oficjalnie.
        • ex.mila Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 14:03
          wariant_b napisał:

> ewalongoria napisała:
          > > Dzisiaj, gdy na tych łamach tak się walczy z pedofilią księży, jakoś nie
          > razi
          > > forumiczów fakt, że dwaj geje, czy dwie lesbijki chcą adoptowac dziecko.
          >
          >
          > Twoje insynuacje są niestosowne.
          > Redaktor Sakiewicz nie jest gejem, a jego żona nie jest lesbijką.
          > A przynajmniej nic takiego nie ogłosili oficjalnie.

Nie wiem czy dobrze myślę, ale według tego trolla, który posługuje się bezprawnie imieniem i nazwiskiem innej osoby skandalem jest to, że gej czy lesbijka w ogóle chce.
          • ewalongoria Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 14:07
            ex.mila napisała:

> Nie wiem czy dobrze myślę, ale według tego trolla, który posługuje się bezprawn
            > ie imieniem i nazwiskiem innej osoby skandalem jest to, że gej czy lesbijka w o
            > góle chce.

Niedobrze myślisz "kochanieńka"
          • wariant_b Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 14:18
            ex.mila napisała:
            > Nie wiem czy dobrze myślę, ale według tego trolla, który posługuje się bezprawnie
            > imieniem i nazwiskiem innej osoby ...

Nie wiem, czy dobrze myślisz, ale według tej osoby wątek o Sakiewiczu
            jest właściwym miejscem do uwag na temat gejów i lesbijek.
        • ewalongoria Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 14:06
          aksyzaa napisała:

> Trudno. Napiszę to. Jestem tym niezwykle poruszona. Wiem, że wszędzie lepiej ni
          > ż w domu dziecka, ale kto decyduje o tym, że Sakiewicz nadaje się na ojca zastę
          > pczego, a dwie normalne kochające osoby tej samej płci już nie. walongoria napisała:
          > > Dzisiaj, gdy na tych łamach tak się walczy z pedofilią księży, jakoś nie
          > razi
          > > forumiczów fakt, że dwaj geje, czy dwie lesbijki chcą adoptowac dziecko.
          >
          >
          > Twoje insynuacje są niestosowne.
          > Redaktor Sakiewicz nie jest gejem, a jego żona nie jest lesbijką.
          > A przynajmniej nic takiego nie ogłosili oficjalnie.
          • wariant_b Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 14:27
            ewalongoria napisała:
            > > Twoje insynuacje są niestosowne.

Przepraszam, faktycznie masz rację i nie doczytałem postu tytułowego.
            Uwaga o tym, że Sobala (który porzucił chorą na raka żonę zostawiając jej dziecko)
            godnie zastąpił Sakiewicza całkowicie zaabsorbowała moją uwagę.
      • dystans4 Re: Sakiewicz ponownie 29.10.11, 14:09
        Nie sposób się nie zgodzić. Zważywszy szereg okoliczności wskazujących na brak jakichkolwiek zahamowań w dążeniu do przyjemności, przynajmniej wśród mężczyzn.
        Przykład: siedzę na ławce pod Pałacem Kultury, czekam na pociąg. Przysiada się facet i po minucie rozmowy, z zaskoczenia kładzie łapę na...
        Opowiadam to publicznie w czasie radowej audycji. Szymon Niemiec mówi, że wszystko w porządku, dziwi się, że zwracam na to uwagę i chwali tamtego.
        Bodajże P. Biedroń mówił o potrzebie popularyzacji homoseksualizmu wśród dzieci. Jak miałoby to wyglądać w takich rodzinach zastępczych?
        Pozdrowienia
        buldog.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka