Dodaj do ulubionych

Parada Równości: dziś decyzja

• Gość: jg Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.d.pppool.de 01.06.04, 12:09
      geje powinny sie zebrac i porzadnie wyruchac kaczynskiego w to jego glupie
      dupsko!
    • Gość: Ares Re: Parada ...pedryli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 12:17
      Ciekawe ilu tych tolerancyjnych,politycznie poprawnych uczestników
      tego forum byłoby szczęśliwych gdyby ich dzieci stały się homosiami
      w wyniku usilnej promocji tego zboczenia? Brawo...promujcie to dalej...
      • Gość: Pio Re: Parada ...pedryli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 12:30
        Moj starszy synek jest leworeczny - masz cos przeciwko?
        • Gość: Ares Re: Parada ...pedryli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 12:46
          Mój też...ale co to ma wspólnego z pederastią? Nie odróżniasz ręki od d...
          • Gość: Pio Re: Parada ...pedryli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:15
            Po nitce do klebka - leworeczni kiedys tez tepieni byli
            • Gość: bimber Re: Parada ...pedryli IP: 141.197.66.* 01.06.04, 22:45
              to mu zorganizuj parade leworecznych, oni tez chca tolerancji.
              • Gość: Pio Re: Parada ...pedryli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 16:18
                Masz cos przeciwko?
      • Gość: Pantofel Re: Parada ...pedryli IP: *.bredband.skanova.com 03.06.04, 16:14
        Gosciu, twoje dzieci moga byc pedalami nawet bez usilnej promocji
        tego "zboczenia". Po prostu takimi sie urodza i nawet ty nie bedziesz mial na
        to wplywu. I tego wlasnie z calego serca ci zycze!!!
    • Gość: LolekiBolek Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 01.06.04, 12:21
      No coz - ksenofobom, homofobom i calej tej rzeszy 'prawdziwych polskich
      katolikow', ktorzy maja wprawdzie silny kregoslup moralny i co niedziela lataja
      do kosciola, co nie przeszkadza im krasc, znecac sie nad zwierzetami, bic zony,
      upijac sie, korzystac z agencji towarzyskich itp itd, tez mowimy stanowcze nie.
      Moze byscie sobie gdzies pojechali i zalozyli panstwo religijne z ojcem
      Rydzykiem jako prezydentem?
      • Gość: zdecydowany Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:47
        Jedźcie zboczeńcy tam gdzie pieprz rośnie, będziecie mogli pieprzyć
        się wzajemnie do woli.
        Prezydent Kaczyński podjął właściwą decyzję i może liczyć na nasze poparcie.
        A zboczeniec obnoszący się publicznie ze swoim zboczeniem, otrzyma ode mnie
        cios w nos i nic mnie nie powstrzyma.
        Nie dlatego, że jest gejem, tylko dlatego, że próbuje zboczenie propagować
        publicznie.
        • Gość: Pio Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:59
          To zes sie kolego popisal swoja erudycja. Zanim zaczniesz innych nazywac
          zboczencami, zajrzyj gleboko w dusze swoja i zobacz, czy aby napewno takis
          nieskazitelny. Dla mnie zboczeniem, czy jak chcesz -dewiacja psychiczna - jest
          publiczne demonstrowanie agresji usprawiedliwiane rzekoma prawda nadrzedna i
          jedyna.

A powiedz mi, kolego, co rozni ciebie (sadzac po slowach, ktores zechcial nam
          tu naskrobac) od islamskich fundamentalistow - poza dostepnymi srodkami
          agresji?
        • Gość: Pantofel Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 213.88.238.* 01.06.04, 14:18
          Pamietaj, ze masz zapewnione miejsce na smietniku historii. Czy tego chcesz czy
          nie tolerancja dla homoseksualistow bedzie wzrastac w spoleczenstwie. Mozecie
          protestowac i rzucac kamienie w pokojowo nastawionych gejow, ale nie uda wam
          sie cofnac wskazowki zegara do czasu sredniowiecza. Chocbyscie kilka razy
          dziennie ubogacali sie naukami proznego papieza, to i tak wyznawane przez was
          poglady siejace nienawisc i konserwujace uprzedzenia poniosa ostateczna kleske.
    • Gość: ced Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.chello.pl 01.06.04, 14:48
      chrzescijanom i katlikom na ulicach warszawy mowimy stanowczo nie !
    • patriota21wieku Koscielnym procesjom rowniez "NIE"!!! 01.06.04, 16:51
      Jak ludzie nie moga sie wypowiadac w procasji ulicznej na temat ich orientacji
      seksualnej z powodu idiotow religijno-bigoteryjnych, to niech koscielne
      procesje i piielgrzymki tez beda zabronione!!!

Obrazaja moja zasade agnostycznej moralnosci!!!
    • Gość: Rytas Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 18:01
      Jeśli dziś lesbijki i geje, to może jutro zoofile? Parada miłości ? zoofile i kozy. Jak tolerancja to tolerancje. Przecież to też tylko taka ?inna miłość?, najważniejsze, że nikomu nic złego się nie dzieje: zoofil rży z radości a zwierze pewnie nawet nie wie co jest grane. Czyli wszystko jest ok.
      • Gość: Pantofel Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.bredband.skanova.com 02.06.04, 08:58
        Z tego co napisales wnioskuje, ze nie jestes w stanie zrozumiec roznicy miedzy
        heteroseksualizmem, homoseksualizmem i zoofilia. Prowadzenie z toba
        jakiejkolwiek polemiki pozbawione jest sensu.
        • Gość: Rytas Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 16:33
          chodzi właśnie o to że wiem jaka jest różnica i jestem przeciw jej zacieraniu
    • Gość: Jerzy Jak to "Parada Równości" dla kogo równości ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 18:28
      Jestem przeciw takiej paradzie. Nasze głosy, czyli zwykłych obywateli muszą być
      brane pod uwagę. O jakiej rowności mówią homoseksualiści ?
      Ja nie czuję się równy z nimi. I nie mam zamiaru dawać im d...y pod hasłem
      równości. Bez względu na to czy będzie to dawanie fizyczne czy poddawanie sie
      ich żądaniom wolności.
      Niestety homoseksualizm jest zboczeniem psychicznym i nie może być reklamowany
      w żaden sposób. Jakim prawem oni powołują się na prawa rowności. Patrzenie na
      homoseksualistów sprawia mi ogromną przykrość i czuję do tego obrzydzenie
      tymczasem w ramach jakiejś niby równości mam się temu przygladać tylko dlatego,
      że akurat bedę musiał tam być w czasie parady.
      Jeśli chcą defilować niech to robią, ale na pustyni.
      Jednak nie w lesie bo pewnie będą wśród nich tacy którzy lubią kochać się z
      drzewami.
      • Gość: Katolik z wąsem Re: Jak to "Parada Równości" dla kogo równości ? IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 22:01
        Zbij żonę po katolicku, to poczujesz się lepiej!
      • Gość: Pio Re: Jak to "Parada Równości" dla kogo równości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 16:17
        Drobna uwaga: co to znaczy "nasze glosy"? Kto to sa "my"?
        Ja oswiadczam, ze tez jestem zwyklym czlowiekiem i nie uwazam sie ani gorszy
        ani lepszy od homoseksualisty. Jako zwykly czlowiek staram sie szanowac zdanie
        innych i nie widze powodu, ludzie - jak widac ciezko doswiadczanych przez tzw.
        normalnych, porzadnych, uczciwych, ustatkowanych (nudnych?)- mieli prawo do
        manifestowania swojej odmiennosci. Taka parada przeciez nie musi byc wulgarna -
        moze byc ladna, kolorowa, wesola. Czy ktos - z przeproszeniem - zabrania
        katolikom wylewac swoje smutki w siermieznych procesjach, czy ktos broni im sie
        obnosic ze swoja wiara, eksponowac symbole?
        A przeciez przeszlosc swietego kosciola katolickiego nie jest krysztalowo
        czysta, jego przedstawiciele dopuszczali sie wielu zbrodni, w tym takze - jak
        swiadcza ostatnie doniesienia - przestepstwa pedofilii? Dlaczego mamy tolerowac
        na ulicach emanacje instytucji, ktora chetnie milczy na temat wlasnej
        przeszlosci rozliczyla a nie chcemy zobaczyc tam ludzi - niekoniecznie
        szczesliwych ze swego losu - ktorzy nic nikomu zlego nie zrobili, poza tym, ze
        sa inni? No dlaczego?!?
    • Gość: silesius kultura i rzetelnosc: Fronda versus GW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.06.04, 22:31
      "Fronda": dyskusja o terapii homoseksualistów

Warszawa, 09.10.2003

Czy homoseksualizm jest zaburzeniem? Czy i ewentualnie z jakim skutkiem można
      go leczyć? - to pytania, które pojawiły się podczas spotkania zorganizowanego 8
      października przez kwartalnik "Fronda".

Okładka najnowszej "Frondy", poświęconej m.in. problemowi homoseksualizmu

Dyskusja z udziałem psycholog dr Jolanty Próchniewicz, bp. Zbigniewa
      Kiernikowskiego oraz autora filmu i bloku tematycznego o homoseksualizmie z
      najnowszej "Frondzie" Grzegorza Górnego zgromadziła w warszawskim Traffic
      Clubie wielu zwolenników i przeciwników homoseksualizmu.

- Po ukazaniu się ostatniego numeru "Frondy" przyszło do nas kilkadziesiąt e-
      maili od homoseksualistów - powiedział podczas spotkania wydawca kwartalnika
      Michał Jeżewski. - Z listów wyzierał ogrom cierpienia: ci ludzie są samotni, ze
      smutkiem patrzą na starych homoseksualistów, którzy kupują seks, żeby mieć
      jakąś namiastkę bliskości. Mamy frajdę, że mogliśmy im pomóc - podkreślił.

Powiedział, że "Fronda" zamierza zaprosić do Polski głównego bohatera reportażu
      Górnego prof. Gerarda van den Aardwega. - Nawet jeśli przyjmiemy, że w
      społeczeństwie jest 1-2 proc. homoseksualistów, i że połowa z nich źle się z
      tym czuje, to daje to ogromną rzeszę ludzi, którym można pomóc.

Holandia - kraj, który gwarantuje homoseksualistom najszersze prawa i społeczną
      akceptację, jest także pionierem w leczeniu homoseksualizmu - dowiedzieli się
      uczestnicy spotkania z filmu redaktora naczelnego kwartalnika "Fronda"
      Grzegorza Górnego "Homoseksualizm - do wyleczenia?". Najbardziej znany i
      działający najdłużej psychoterapeuta prof. Gerard van den Aardweg w ciągu 30
      lat pracy wyprowadził z homoseksualizmu kilkaset osób.

Punktem wyjścia w terapii jest założenie, że pociąg do własnej płci nie jest -
      jak to przedstawiają działacze ruchu gejowskiego - wrodzony, uwarunkowany
      genetycznie lub hormonalnie. Jak dotąd nie powiodła się żadna z licznych prób
      odnalezienia "genu homoseksualizmu", ani ośrodka w mózgu odpowiadającego za
      pociąg do własnej płci. Prof. van den Aardweg uważa go za zaburzenie
      emocjonalne rozwijające się w dzieciństwie i okresie dojrzewania.

Źródłem są niezdrowe relacje z matką i zwłaszcza ojcem. Najczęściej chłopiec
      jest zbyt rozpieszczony przez matkę, a niedoceniany przez ojca (albo jedno i
      drugie), co sprawia, że wpada w kompleks niższości na punkcie swojej męskości.
      Psychoterapeuta, który opiekował się wieloma gejami, stwierdził, że nie spotkał
      wśród nich ani jednego przypadku normalnej relacji między synem a ojcem - można
      było usłyszeć w filmie.

Homoseksualiści zwykle mają poczucie wrażliwości typowe dla neurotyków i są
      bardziej rozchwiani emocjonalnie. Narzekają na samotność, depresję i brak
      stabilności w kontaktach międzyludzkich. Ich związki są bardzo nietrwałe - ok.
      60 proc. się rozpada, w wielu innych zdrada jest normą. Pim Fortuyn,
      zamordowany w ubiegłym roku lider partii populistycznej, w jednym ze ostatnich
      wywiadów powiedział, że homoseksualizm jest dla niego jak zniewolenie, a cena
      jaką się płaci za ten wybór to straszliwa samotność.

Terapia trwa kilka lat. Polega głównie na wglądzie we własne wnętrze i
      wewnętrznym zmaganiu. Jej celem jest uzyskanie emocjonalnej dojrzałości do
      małżeństwa, zaś powodzenie zależy od motywacji danej osoby, jej wytrwałości i
      szczerości - najpierw wobec siebie.

- Myślałem, że znajdę szczęście w środowisku homoseksualistów. Ale w większości
      to były złe doświadczenia. Ci faceci chcieli jedynie uprawiać ze mną seks -
      mówi występujący w dokumencie młody holenderski Turek Dżemal Yalcinkaya, który
      odmienił swoje życie, gdy trafił do chrześcijańskiej grupy wsparcia. - Wiem, że
      większość ludzi w tym środowisku funkcjonuje i czuje w ten sam sposób.
      Słowo "gay" znaczy wesoły, szczęśliwy, i oni zachowują się, jakby tacy byli,
      ale tak naprawdę nie są szczęśliwi.

- Nigdy nie spotkałem szczęśliwego homoseksualisty - mówi w filmie b. gej
      Christoff.

- Czy można leczyć coś, co według Światowej Organizacji Zdrowia nie jest
      chorobą? - to pytanie pojawiło się kilkakrotnie podczas spotkania. - Kierowałem
      się zasadą, że najważniejszy jest człowiek - tłumaczył Górny. Podczas kilku
      wizyt w Holandii redaktor naczelny "Frondy" poznał wielu homoseksualistów,
      widział dramat tych ludzi, a jednocześnie szczęście tych, którzy z
      homoseksualizmu wyszli.

- Między zdrowiem a chorobą nie ma przepaści, tylko linia ciągła - tłumaczyła
      psycholog dr Jolanta Próchniewicz. Tak również należy patrzeć na homoseksualizm
      i jego terapię. Pociąg do własnej płci jest zaburzeniem na podłożu
      emocjonalnym, podobnym do wielu innych zaburzeń, i przyznaje to - jej zdaniem -
      cały świat naukowy. Podkreśliła, że terapia trwa całymi latami.

- Kiedy stawiacie państwo kwestię: jak leczyć z homoseksualizmu, przypomina mi
      to filmy z okresu nazistowskiego: jak rozpoznać Żyda - mówił wzburzony
      uczestnik spotkania. Jego zdaniem, terapii powinny się poddawać tylko osoby,
      które nie akceptują swojego homoseksualizmem, ale nie te, które czują się
      dobrze z tą preferencją.

Psycholog Jolanta Próchniewicz przyznała, że terapia może być owocna tylko
      wtedy, gdy zmiany chce sam pacjent. Wszelkie próby wyprowadzania kogoś na siłę
      z homoseksualizmu - podobnie jak ze wszystkich zaburzeń - są skazane na
      niepowodzenie. - Homoseksualista to nie jest człowiek, który normalnie
      funkcjonuje w społeczeństwie - podkreśliła jednak. Jeśli ktoś ma zaburzenia,
      jego sytuacji nie zmieni fakt, że tego nie uznaje.

- Nie chcę, żeby po tym spotkaniu w państwa świadomości została
      wizja "czyszczenia świata z homoseksualistów". Chcemy pomóc temu, kto tego
      chce - podkreślił bp Kiernikowski. Biskup siedlecki wyjaśnił stanowisko
      Kościoła katolickiego nt. homoseksualizmu: jest to zło i objaw
      nieuporządkowania - podobnie jak wszelkie współżycie poza małżeństwem. Wątpił,
      czy warto powoływać duszpasterstwo dla homoseksualistów - raczej każda osoba o
      tych skłonnościach powinna być otoczona indywidualną opieką.

Przyznał, że Kościołowi brakuje księży przygotowanych do pracy z takimi
      ludźmi. - Wiem z własnego doświadczenia, że księża boją się tego problemu
      dotykać, żeby nie zostać posądzeni, że sami również mają takie skłonności.
      Boimy się tracić swoje życie dla Ewangelii i dla drugiego człowieka -
      powiedział bp Kiernikowski.

Jolanta Próchniewicz powiedziała z kolei, że jednak coś się robi w tej
      dziedzinie, bo np. ona sama kilka razy w roku jest zapraszana przez seminaria
      na wykłady o terapii homoseksualizmu.

Wobec autora filmu i jego rozmówców wysunięto zarzut, że religia miała wpływ na
      ich poglądy. Górny podkreślił, że nie wierzy w neutralność światopoglądową. -
      Duchowości nie da się oddzielić od reszty człowieka - powiedział. W filmie
      pojawiają się ludzie, dla których głównym motywem do wyjścia z homoseksualizmu
      była chęć podobania się Bogu, ale np. terapia głównego bohatera jego reportażu,
      prof. van den Aardwega nie jest uwarunkowana religijnie. Jednak nawet profesor
      przyznaje w filmie, że osoby religijne lepiej przechodzą terapię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka