Dodaj do ulubionych

Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza

29.12.11, 12:28
Pan minister znany z umiejętności autokreacji przechodzi dziś podczas konferencji sam siebie .
Sposób omawiania nowej ustawy, używane sformułowania, budowanie napięcia i to "ja, ja, ja..."
przypomina najgorsze PISowskie czasy i ich ministrów.
Jak na dłoni widać jakie gość ma priorytety:((
Obserwuj wątek
    • hordol spoko-alez nikt wyksztalcony nie watpi iz 29.12.11, 12:45
      aktualny burdel w sluzbie zdrowia to wina pis a nie po czy pani marszalek kopac
      • green_feldkurat_katz Re: spoko-alez nikt wyksztalcony nie watpi iz 29.12.11, 12:50
        No, przecież już Arłokowicz nakazuje przyjście Kaczorowi do siebie. To oczywiste, że winę ponosi Kaczyński, zwłaszcza Lech...
      • boblebowsky Re: spoko-alez nikt wyksztalcony nie watpi iz 29.12.11, 12:50
        A może tak warto by się zorientować o czym jest wątek zamiast hardolić.

hordol napisała:

> aktualny burdel w sluzbie zdrowia to wina pis a nie po czy pani marszalek kopa
        > c
    • fiu-bzdziu2010 Re: początek drogi 29.12.11, 13:25
      a może początek drogi z odstawianiem od dojnego cyca koncernów famaceutycznych??
      Droga będzie wyboista, o czym świadczy pełna mobilizacja i histeria medialna.
      • zbigniews1934 Re: początek drogi i picie piwa po Pani Kopacz 29.12.11, 13:49
        Nie bede sie wdawał w rozwazania osobiste odnosnie osoby Pana ministra Arłukowicza ale napewno jest to znacznie lepszy minister zdrowia od kłamliwej Pani Kopacz.Rozumiem ze kazdy wie ze jest niedawno ministrem zdrowia i pije piwo po bałaganiarskiej minister
      • olga_w_ogrodzie Re: początek drogi 29.12.11, 14:44
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> a może początek drogi z odstawianiem od dojnego cyca koncernów famaceutycznych?
        > ?
        > Droga będzie wyboista, o czym świadczy pełna mobilizacja i histeria medialna.

po pierwszych rozmowach, wysłuchaniu opinii różnych ludzi chorych, się miałam zamiar oburzać.
        ale poczekałam.
        zastanowiłam się nad tymi koncernami właśnie,
        nad wieściami o tym, jak obdarowują darmowymi glukometrami, nawet za pośrednictwem lekarzy wypisującymi potem recepty na 'stosowne' paski.
        i teraz to też mam nadzieję, że to początek rozprawienia się z koncernami z korzyścią dla pacjentów.
        • zygfryddezgryz Re: początek drogi 29.12.11, 14:55
          Oczywiście że dają darmowe glukometry które można wypożyczyć w przychodniach ,tylko na czym polegać ma ten lobbing? Na tym że teraz nie będzie darmowych glukometrów i paski będą pełno płatne (chyba)... no rzeczywiście to sie minister postawił koncerną dla dobra pacjenta....
          • ayran Re: początek drogi 29.12.11, 15:35
            zygfryddezgryz napisał:

> O... no rzeczywiście to sie minister pos
            > tawił koncerną dla dobra pacjenta....

A co to takiego ta koncerna, którą się minister postawił?
            • zygfryddezgryz Re: początek drogi 29.12.11, 16:32
              ok. powinno być koncernom...zawstydziłeś mnie tym bykiem :(
          • x2468 Re: początek drogi 29.12.11, 19:41
            Nie wiesz biedactwo?Ty wszystkowiedzący nie wiesz? To ci napisze.Używasz np glukometru firmy x.Do tego urządzenia pasują jedynie paski tej firmy.Kupując paski firmy x płacisz wielokrotnie za glukometr.To samo robią np producenci samochodów.Spróbuj złożyć auto marki y z części kupionych w serwisie tej firmy.Mogę się założyć ze zapłacisz 4-5x tale ile kosztuje fabrycznie nowe auto.To samo z telefonami za 1 ZL.Sadzisz biedactwo ze operator sieci to filia Armii Zbawienia?
            • zygfryddezgryz Re: początek drogi 29.12.11, 19:46
              Więc teraz jak rozumiem będą sprzedawane glukometry do których będą pasować wszystkie paski....możesz mi wskazać choć jeden taki ...chętnie nabędę....Nie jest tak że lekarze czy przychodnie wypożyczali ludziom jeden rodzaj glukometrów...w zależności od przychodni były różne, więc gdy taki dostałem to do takiego kupowałem paski proste?
        • kzet69 Re: początek drogi 29.12.11, 21:26
          olga_w_ogrodzie napisała:
          "> zastanowiłam się nad tymi koncernami właśnie,
          > nad wieściami o tym, jak obdarowują darmowymi glukometrami, nawet za pośrednict
          > wem lekarzy wypisującymi potem recepty na 'stosowne' paski.
          > i teraz to też mam nadzieję, że to początek rozprawienia się z koncernami z kor
          > zyścią dla pacjentów."

No patrz jakie wstrętne te firmy, nie dość, że rozdają darmowe glukometry, to jeszcze rozdają darmowe podręczniki do samokształcenia się diabetyków, darmowe peny...

Największą korzyścią dla pacjenta będzie jak za wszystko będzie musiał zapłacić, a insulinoterapii uczyć sie na sobie samym metodą prób i błędów. A największy drań to ten wstrętny Owsiak bo rozdaje wszystkim dzieciom poniżej 10 rż z cukrzycą darmowe pompy insulinowe, do których też zasadniczo pasują wkłady jednej konkretnej firmy, dla dobra pacjentów, by się rozprawić z koncernami rodzice powinni płacić po 9000 PLN za pompę...

ps. idąc twoim tokiem myślenia należałoby zakazać sprzedaży telefonów komórkowych za 1 PLN z simlockiem danej sieci..., bo chyba nie sądzisz że rzeczywista wartość takiego telefonu to 1 PLN?
          • olga_w_ogrodzie Re: początek drogi 29.12.11, 21:35
            kzet69 napisał:

>
            > No patrz jakie wstrętne te firmy, nie dość, że rozdają darmowe glukometry, t
            > o jeszcze rozdają darmowe podręczniki do samokształcenia się diabetyków, darmow
            > e peny...

>
            > Największą korzyścią dla pacjenta będzie jak za wszystko będzie musiał zapłacić
            > , a insulinoterapii uczyć sie na sobie samym metodą prób i błędów. A największy
            > drań to ten wstrętny Owsiak bo rozdaje wszystkim dzieciom poniżej 10 rż z cukr
            > zycą darmowe pompy insulinowe, do których też zasadniczo pasują wkłady jednej k
            > onkretnej firmy, dla dobra pacjentów, by się rozprawić z koncernami rodzice pow
            > inni płacić po 9000 PLN za pompę...
            >
            > ps. idąc twoim tokiem myślenia należałoby zakazać sprzedaży telefonów komórkowy
            > ch za 1 PLN z simlockiem danej sieci..., bo chyba nie sądzisz że rzeczywista wa
            > rtość takiego telefonu to 1 PLN?

nie wiem po co udajesz, bo wierzyć mi się nie chce, iż faktycznie nie zrozumiałeś o czym ja napisałam.
            w rezultacie walisz tym swoim sarkazmem, jak kulą w płot.
            • fiu-bzdziu2010 Re: początek drogi 29.12.11, 21:45
              nie ma czegoś takiego jak:
              - darmowe glukometry
              - darmowe kolacje biznesowe
              - darmowe wycieczki w tropiki
              • kzet69 Re: początek drogi 29.12.11, 22:01
                Nie ma także komórek za 1 PLN...
            • kzet69 Re: początek drogi 29.12.11, 22:05
              No to o co Olgo chodzi, bo ja odnoszę że tutaj się na FK pomieszały 2 sprawy: jedna to jest aktualna lista refundacyjna, i to akurat jest głównie problem pomiędzy MZ, NFZ i pacjentami, lekarze się do tego oficjalnie nie wtrącają, poza krańcowymi głupotami jak np. brak refundacji długo działających analogów insuliny, będących podłożem większości nowoczesnych insulinoterapii w cukrzycy t.I; natomiast druga to jest protest lekarzy przeciwko obciążaniu ich obowiązkami administracyjnymi, czyli odpowiedzialnością za sprawdzenie ubezpieczenia chorego czy koniecznością wpisywania poziomu refundacji danego leku na recepcie.
            • zygfryddezgryz Re: początek drogi 29.12.11, 22:07
              Sorry Olgo ale ja podobnie jak Kzet tez nie zrozumialem tego co napisalas? Zarzucalas koncerna ze daja darmowe glukometry do ktorych pasuja tylko jedne paski( innych nie ma zreszta) a teraz ponoc Arlukowicz zrobi lepiej i juz koncerny nie beda dawac glukometrów...pacjent sobie kupi i bedzie mu lepiej .... sam sié nauczy poslugiwac takim glukometrem( ciekawe jak to rozkmini 70 letnia (babcia).... pozniej dokupi sobie paski ( jeszcze nie wiadomo w jakiej cenie)...i bedzie super...najwazniejsze ze wspomozemy biedna Grecje i Italie......
    • kaczyjar Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 29.12.11, 13:58
      Jak widzę Arłukowicza to mi zdrowie wraca. A jak Jarka to znowu do kibla mnie goni.
      • kum.z.antalowki Leki dla schizofreników dopisano, prezesa zaproszo 29.12.11, 14:10
        no
        to o co się obie frakcje pisuarowe jątrzą?
      • zygfryddezgryz Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 29.12.11, 14:40
        To kliniczne objawy choroby psychicznej... zgłoś sie jeszcze w tym roku do lekarza.....
    • haen2010 Długo tak przy Tusku nie pociągnie. 29.12.11, 14:42
      Jedno jest Słoneczko Peru na niebie.
      • boblebowsky Re: Długo tak przy Tusku nie pociągnie. 29.12.11, 14:52
        trudno nawet poròwnwać, robi to z gracją hipopotama.

haen2010 napisał:

> Jedno jest Słoneczko Peru na niebie.
    • hordol a te leki generyki to kto produkuje? 29.12.11, 14:54
      pewnie inne koncerny
      • kum.z.antalowki Re: a te leki generyki to kto produkuje? 29.12.11, 15:01
        hordol napisała:

> pewnie inne koncerny

A twoim zdaniem kto powinien produkować? Ojciec malwersant? Prezesik pod wychodkiem klepać tabletki młotkiem? No, kto?
        • zygfryddezgryz Re: a te leki generyki to kto produkuje? 29.12.11, 19:13
          Może Donek z Gochą ..Donek na chemii się zna, dawniej skręty robił.....
          • erte2 Re: a te leki generyki to kto produkuje? 29.12.11, 21:01
            zygfryddezgryz
            A ty nigdy nie zapaliłeś skręta ? Jeśli nie to znaczy że nie masz jaj.
            • zygfryddezgryz Re: a te leki generyki to kto produkuje? 29.12.11, 22:10
              no chyba nie mam...nie palilem skretow,nie jezdze po pijanemu, nie wciagalem hery ani koki, nie bije zony, nie kradne w pracy i place podatki.... normalnie ciota ze mnie.....
          • boblebowsky Re: a te leki generyki to kto produkuje? 29.12.11, 21:04
            Pięknie. Nie ma to jak zademonstrować jakim się jest idiotą.

zygfryddezgryz napisał:

> Może Donek z Gochą ..Donek na chemii się zna, dawniej skręty robił.....
            • zygfryddezgryz Re: a te leki generyki to kto produkuje? 29.12.11, 22:20
              Ty nie musisz demonstrowac nic kolku z Grójca...zdanie o tobie wyrobione mam dawno.....
    • mike.recz Arłukowicz właśnie spłaca Tuskowi dług 29.12.11, 16:24
      za "aksamitny przeciek" przyjmując na siebie wszystkie ciosy i .....

Szczerze. Tusk imponuje mi coraz bardziej. Tak zimnego, wyrachowanego i pozbawionego na szczęście dla niego skrupułów człowieka spotyka się bardzo rzadko. Urodzony polityk.

Nazywałem go kiedyś debilem. Bardzo się myliłem.
      • boblebowsky Re: Arłukowicz właśnie spłaca Tuskowi dług 29.12.11, 20:57
        mike.recz napisał:

> za "aksamitny przeciek" przyjmując na siebie wszystkie ciosy i .....

???
        • mike.recz Re: Arłukowicz właśnie spłaca Tuskowi dług 29.12.11, 21:18
          boblebowsky napisał:

> mike.recz napisał:
          >
          > > za "aksamitny przeciek" przyjmując na siebie wszystkie ciosy i .....
          >
          > ???

Nie pamiętasz rozmowy na komisji śledczej i tego tekstu "aksamitny przeciek"?

Więcej powodów do nielubienia Arłukowicza Tusk nie ma poza tym wymienionym
          żeby dać mu gorący kartofel do rękiw postaci MZ.
          • boblebowsky Re: Arłukowicz właśnie spłaca Tuskowi dług 29.12.11, 21:25
            mike.recz napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > > mike.recz napisał:
            > >
            > > > za "aksamitny przeciek" przyjmując na siebie wszystkie ciosy i ....
            > .
            > >
            > > ???
            >
            > Nie pamiętasz rozmowy na komisji śledczej i tego tekstu "aksamitny przeciek"?
            >
            > Więcej powodów do nielubienia Arłukowicza Tusk nie ma poza tym wymienionym
            > żeby dać mu gorący kartofel do rękiw postaci MZ.

Nie sądzę, żeby chodziło o jakieś sprawy osobiste. Przecież taki Arłukowicz jeśli już ma dołować to na pewno nie siebie, tylko Tuska.
            • kzet69 Re: Arłukowicz właśnie spłaca Tuskowi dług 29.12.11, 21:30
              Ewentualnie Arłukowicz jedzie w roli zderzaka, tylko sam o tym nie wie.
            • mike.recz Re: Arłukowicz właśnie spłaca Tuskowi dług 29.12.11, 22:53

> > > > za "aksamitny przeciek" przyjmując na siebie wszystkie ciosy
              > i ....
              > > .
              > > >
              > > > ???
              > >
              > > Nie pamiętasz rozmowy na komisji śledczej i tego tekstu "aksamitny przeci
              > ek"?
              > >
              > > Więcej powodów do nielubienia Arłukowicza Tusk nie ma poza tym wymieniony
              > m
              > > żeby dać mu gorący kartofel do rękiw postaci MZ.
              >
              > Nie sądzę, żeby chodziło o jakieś sprawy osobiste. Przecież taki Arłukowicz je
              > śli już ma dołować to na pewno nie siebie, tylko Tuska.
              >
              >
              Przecież minister jest pionkiem na szachownicy, w każdej chwili do wyjęcia, zmiany lub ewentualnie zwalenia winy na "przejściowe trudności i uniedogodnienia".

Co zaniedbała marszałek bądź jej się nie udało Premier Tusk może zwalić w każdej chwili na...
          • zoil44elwer Re: Arłukowicz właśnie spłaca Tuskowi dług 30.12.11, 06:44
            R Sikorski jako wiceminister SZ w rządzie J Buzka kolportował po polskich ambasadach książkę J Żaryna gdzie był taki cytat:"Narodowy rząd J Olszewskiego(gdzie Sikorski był wiceministrem ON) obalili na Nocnej Zmianie CZERWONI AGENCI(Wałęsa,Pawlak,Tusk,Niesiołowski dziś wszyscy razem)...."!!??
    • honeyr Minister BZdurowia 29.12.11, 19:29
      Trzeba przyznać, że Arłukowicz wywiązuje się z roli platfuszego neofity wzorcowo: stracił twarz, więc buduje "wizerunek".
      Trudno go jednak całkiem obciążać na sytuację, zastał ja skopaczoną do cna - poprzedniczka trenowała już przedwyborczo sadowienie się na stolcu marszałkowskim, i głowy nie miała do załatwienia porządnie tematu leków refundowanych. Tradycyjnie roz*l zostanie ludowi sprzedany jako "nieuleganie korporacjom farmaceutycznym" - piękne, pięknie, chwali się to bardzo; szkoda, że to tylko ściema, ale cóż, w wykonaniu rządów partii będącej de facto związkiem zawodowym korporacji i kleru to i tak sporo.
      • x2468 Re: Minister BZdurowia 29.12.11, 20:00
        Jesteś durny lub palisz głupa(myślę ze to drugie)Jak masz zamiar kupić auto to mówisz dilerowi;"podoba mi się,uważam je za najlepsze" czy "nie mogę się zdecydować.To czy tamto a może jeszcze inne,chce porównać wyposażenie i ceny"? Jeśli tak postawisz sprawę to sprzedawca stanie łbie abyś kupił u niego.Obniży cenę,dać zegarek a możne nawet rower.Jest tylko jeden warunek.Diler nie może wiedzieć ze ty zanim przyszedłeś to już wiedziałeś czego chcesz.Musi uwierzyć ze się wahasz.To samo dotyczy np warsztatu,telewizora i ..lekarstwa.
      • zoil44elwer Re: Minister BZdurowia 29.12.11, 20:22
        Wypowiedż minister Kopacz z dn 23 XII : Ustawa jest doskonała,pisana wyłącznie dla dobra pacjenta i nie ma potrzeby zmieniać w niej choćby przecinka!A dziś Bartosz sporo zmienił a E Kopacz(b minister) nie udziela wywiadów na tema tej ustawy mimo że przed świętami widać,czuć i słychać ją było we wszystkich mediach.
        • fiu-bzdziu2010 Re: a może przyznasz 29.12.11, 21:04
          chyba jednak przyznasz , że założenia ustawy dobre, skoro dyktatowi cenowemu koncernów farmaceutycznych ktoś chce w końcu położyć kres.
          A lista leków refundowanych ma się zmieniać co kilka miesięcy, to chyba też dobrze, no bo medycyna idzie do przodu.
          • kzet69 Re: a może przyznasz 29.12.11, 22:13
            fiu-bzdziu2010 napisała:
            założenia ustawy dobre, skoro dyktatowi cenowemu k
            > oncernów farmaceutycznych ktoś chce w końcu położyć kres."

Nie ma to jak dobry PR i przystojne oblicze doktora Bartosza...
    • kzet69 Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 29.12.11, 21:18
      Ale 3/4 tutejszych zwolenników PO na tym forum już uwiódł, poczytaj wypowiedzi w sąsiednim wątku marinera, mchrabiego czy venus... czyli facet jest PR-owsko skuteczny...
    • bard333 z komucha zawsze wylezie bydle... 29.12.11, 22:15
      i to obojętnie czy był przybocznym lenina, kwacha, czy michnika...

Najbardziej mnie smieszy w tej całej sytuacji ręczne sterowanie cen leków w aptekach. Gdzie my zyjemy??? Komunizm pełnom gembom! Wiem, wiem... ceny lokomotyw poszły w dół...;)) żałosne lemingi...
      • fiu-bzdziu2010 Re: z komucha zawsze wylezie bydle... 29.12.11, 22:25
        a wiesz, że sterowane ceny leków refundowanych są w wielu krajach Europy Zachodniej??
        • bard333 no i...? 29.12.11, 22:33
          ze względu na różne rzeczy, często bywam w Niemczech i o ile sie orientuje, tam również ceny są regulowane. Dla mojej Mamy kupuje leki w tamtych aptekach, mimo że nie mam żadnych recept, bo są tańsze i lepszej jakości, jak zresztą wszystko...

Propaganda tuskowa wmówi biedakom wszystko...
          • fiu-bzdziu2010 Re: no i...? 29.12.11, 23:07
            to jak w Niemczech kupujesz leki w cenach regulowanych to ci pasi, a jak w Polsce chcą je wprowadzić, to wyzywasz człowieka od komucha, z którego wychodzi bydlę???
            i drzesz szaty( nie użyję gębę, mordeczkę) , że żyjesz w komuniźmie "pełnom gembom"???
            Logiki trochę i mniej ekspresji słownej
            • bard333 Re: no i...? 29.12.11, 23:10
              niczego nie dre, dalej będę kupował tam gdzie jest lepieji będzie mi bardziej pasować. Bo wprowadzanie "regulacji" przez tych komuchów znaczy tylko tyle, że będziemy płacić najwięcej za najgorsze barachło, ale jak widac PO tobie jest na to POpyt...
        • zoil44elwer Re: z komucha zawsze wylezie bydle... 30.12.11, 07:01
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> a wiesz, że sterowane ceny leków refundowanych są w wielu krajach Europy Zachod
          > niej??

Fiuu bżdziu czyli bzdet(bżdziny). a nie prawda.Sterują ale cenami bezpłatnych leków dla osób przewlekle chorych.
      • zoil44elwer Re: z komucha zawsze wylezie bydle... 30.12.11, 06:36
        Minister ustala sztywne ceny leków,apteka choćby chciała jak to dzieje się na wolnym rynku sprzedać lek taniej to nie może.Ministerstwo ustala sztywne ceny i marże prywatnym aptekom?Zrozumiałbym gdyby MZ ustaliło górną granicę ceny(troska o kieszeń pacjenta i blokada dla nadmiernego zysku aptekarza),ale że apteka nie może sprzedać taniej niż cena regulowana(wymysł PRL)?
    • chateau Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 29.12.11, 22:22
      Ano niestety widać.
      Niektórych może cieszyć, że ministerstwo nie odda koncernom ani guzika. Ale dla mnie to hucpa straszna. I ma rację Maliszewski, że Arłukowicz powinien był przeprosić.
      • mike.recz Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 29.12.11, 23:24
        chateau napisał:

> Ano niestety widać.
        > Niektórych może cieszyć, że ministerstwo nie odda koncernom ani guzika. Ale dla
        > mnie to hucpa straszna. I ma rację Maliszewski, że Arłukowicz powinien był prz
        > eprosić.
        >
        Spoko, widziałem ten tekst - luz.

Przeprosić powinni wszyscy ministrowie tego tematu od...lala albo jeszcze lepiej ;)

• bard333 koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 22:27
      hehehhehe....;)))
      • mike.recz Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 22:55
        Nie śmiej się jak zwykły komuch z Becka.
        • bard333 Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 23:00
          becke to mam od dość dawna, patrząc na działanie tuska i jego bandy, a zwykły komuch (dajmy na to taki ojciec szechtera) nie śmiał sie z Becka, tylko robił co mógł, żeby na ruskich czołgach zmienić nasz kraj. Co niestety POniekąd mu sie udało... ale do czasu...
          • mike.recz Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 23:19
            Komuch to twój ojciec i dziadek i ten co wyprodukował ciebie jeszcze wcześniej.
            • bard333 Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 23:20
              jakaś retrospekcja...?
              • mike.recz Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 23:24
                bard333 napisał:

> jakaś retrospekcja...?

Zwykła biografia barda.
                • bard333 Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 23:31
                  tja... jakies białe plamy odkrywasz, których nie znam... a komuchy owszem bywały w mojej rodzinie, tyle że rozjeżdżane koniem mojego Dziadka o nazwie "Stodoła" tak się nazywała klacz, co te czerwone ścierwa goniła do moskwy...
                  • mike.recz Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 23:36
                    bard333 napisał:

> tja... jakies białe plamy odkrywasz, których nie znam... a komuchy owszem bywał
                    > y w mojej rodzinie, tyle że rozjeżdżane koniem mojego Dziadka o nazwie "Stodoła
                    > " tak się nazywała klacz, co te czerwone ścierwa goniła do moskwy...

Nareszcie się przyznała pod lekkim naporem.

W mojej nie było żadnego.
        • chateau Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 29.12.11, 23:14
          To mój produkt, patrz piętro wyżej.
          Abstrahując od barda. Nie czepiam się Becka, czepiam się Arłukowicza. Potrząsanie szabelką obliczone na poklask jest mi cholernie obce.
      • zoil44elwer Re: koncernom nie odda ani guzika...;))) 30.12.11, 07:22
        Poszedł kosynier Bartosz na wojnę z koncernami,Panbóczku zlituj się nad pacjentami!
    • srul Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 29.12.11, 22:49
      Arłuku...wicz jest równie wiarygodny jak tirówka kwestujaca na orkiestrę światecznej pomocy, groteska.
      • bard333 o to to to...;))) 29.12.11, 23:23

• kum.z.antalowki Minister Arlukowicz sam nie kradnie i innym nie da 30.12.11, 00:31
          i to wkurza skorumpowany układ farmaceutyczno-lekarskiego towarzystwa wzajemnych przysług i adoracji. A najbardziej to wkurza tego jednego pisdzielca co swój interesik ze skrobanek na Ivabradynę przestawił...
          • kzet69 Re: Minister Arlukowicz sam nie kradnie i innym n 30.12.11, 00:54
            Kumie że się zapytam, zjadłeś coś niezdrowego? O jedno piwo za dużo? W helowej mgle skąpany? Bo gadasz urban - legendami rodem z S24... Rozumiem twoja atencję do PO i jej funkcjonariuszy, nawet tych świeżo przefarbowanych, ale miarkuj bo ci na przyszłość wazeliny zabraknie...
          • swiatowysen Re: Minister Arlukowicz sam nie kradnie i innym n 30.12.11, 05:14
            nu, masz racje.
          • zoil44elwer Re: Minister Arlukowicz sam nie kradnie i innym n 30.12.11, 06:48
            Łapówek(wziątek,prowizji,bakszyszu...)się nie kradnie,"zainteresowani" sami dają!
          • junon Re: Minister Arlukowicz sam nie kradnie i innym n 30.12.11, 08:39
            kum.z.antalowki napisał:

> i to wkurza skorumpowany układ farmaceutyczno-lekarskiego towarzystwa wzajemnyc
            > h przysług i adoracji. A najbardziej to wkurza tego jednego pisdzielca co swój
            > interesik ze skrobanek na Ivabradynę przestawił...

Co do Ivabrydyby ,to odśwież sobie pamięć,POpisdzielcu.

Z powodu braku dowodów Prokuratura Apelacyjna w Krakowie umorzyła śledztwo dotyczące korupcji przy wpisaniu iwabradyny na listę leków refundowanych - poinformował w poniedziałek PAP prok. Piotr Kosmaty z Prokuratury Apelacyjnej.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/309302,ulga-piechy-sprawa-iwabradyny-umorzona.html
            Skrobanki wykonywał każdy lekarz w owych czasach,Piecha sam powiedział,że to robił.Jak masz jakieś dowody,że robi to nielegalnie teraz,to zasuwaj do prokuratury z ta wiedzą- Popisdzielcu.

• junon Re: Minister Arlukowicz sam nie kradnie i innym n 30.12.11, 15:19
              Odpowiesz mi POpisdółko na ten post czy wolisz milczeć?
      • zoil44elwer Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 30.12.11, 07:04
        Autokompromitacja posła i lekarza Artłukowicza.6 miesięcy temu tą samą ustawę lekową i jej autorkę zmieszał z błotem.
        • junon Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 30.12.11, 08:41
          zoil44elwer napisał:

> Autokompromitacja posła i lekarza Artłukowicza.6 miesięcy temu tą samą ustawę l
          > ekową i jej autorkę zmieszał z błotem.

Czy Arłukowicz wygląda na krowę?
    • 4cat1 Re: Nachalny PR i autopromocja Arłukowicza 30.12.11, 08:43
      Skok rządu Tuska na pieniądze polskiego podatnika . Po skoku na pieniądze polskiego podatnika złodzieje dokonują skoku na kasę polskiego podatnika w NFZ.
      I ten cały mechanizm dojenia pieniędzy polskiego podatnika , w sposób cudowny , czarodziejski zostanie naprawiony i nie będzie tego dojenia naszych pieniędzy , albowiem teraz sam szef Arłukowicz wziął się za tę kasę !!A jak on się wział za tę kasę ?

No negocjował z koncernami farmaceutycznymi "nowe ceny leków refundowanych "!!!!!!!. I jak za czarodziejską rózką , owe paskarskie ceny leków refundowanych cudownie ........ wzrosły!!!!!. I tak trzymać zawyły media polsko-języczne!!!.Tak to media polsko-języczne "dobrze życzą" pieniądzom polskich podatników .

No cóż, mediów polsko-języcznych nam nie brakuje (WSI Polsat od starszych braci) , one też zawyły , jak ten minister się stara!!! , no popatrzcie ludzie , jak on "negocjuje "??? !! Wyrzucił coś koło 800 starych leków z listy, a zatem mamy oszczędności...... , bo do nich już nie będziemy dopłacać!!!!!.

Powiem wprost ,mamy do czynienia ze skokiem - zamachem rządu Donalda na pieniądze polskich podatników , których wydawanie !!!!!!poprzez naszego ubezpieczyciela NFZ odbywa się z pominięciem wszelkich procedur wynikających z obowiązującej w Polsce :

- ustawy o zamówieniach publicznych !!!
      - ustawy o zakazie stosowania zmowy cenowej !!!

Oczywiście o łamaniu przez rząd Tusk obowiązującego w Polsce prawa nawet słowem nie zająknęły się media polsko- języczne . A i owszem media polsko - języczne tłumaczą Polakom , których pieniądze przepuszcza- okrada rząd Tuska , jako działanie dla dobra pacjenta.!!!!
      Jak wszystkim dobrze wiadomo Polakom można prać!!! odwracacjąc kota ogonem !!!!, Polaków okradają, a media polsko- języczne nadają , ze to dla ich dobra. !!

6- 8 miliardów złotych rocznie naszych pieniędzy zgromadzonych w NFZ rząd Tuska oddaje w ręce lodziarza , który wyda je z pominięciem wszelkich procedur związanych z wydawaniem naszych publicznych pieniędzy zawiązując przy okazji z producentami leków zmowę cenową .

Ja się pytam co na te łamanie polskiego prawa robi prokurator generalny Seremet ???
      Ja się pytam co na to łamanie polskiego prawa dizenikarze z z mediów publicznych ???
      Ja się pytam co na te łamanie polskiego prawa NIK
      Ja się pytam co na te łamanie polskiego prawa instytucje UE , które odpowiadają za uczciwą i równą konkurencję i wolny rynek???

Te miliardy polskiego podatnika , zostaną wydane z pominięciem jakichkolwiek jawnych i przejrzystych procedur ich wydatkowania i o to chodzi złodziejskiemu rządowi Tuska.

Lodziarzy trzeba zlikwidować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka