Dodaj do ulubionych

Arłukowicz bredzi.

03.01.12, 09:56
"Zrobiliśmy wszystko, co na daną chwilę można było zrobić, wszystko, czego chcieli lekarze - zapewnił minister zdrowia."

O czym ten pan mówi, przecież nie zrobili KOMPLETNIE NIC.
I tak na marginesie ciekawe czy zdaje sobie sprawę że jest tylko zderzakiem Tuska, faworytem do szybkiego crash - testu.
Minister Arłukowicz w porównaniu czy z Religą, czy z Łapińskim czy z Kopacz to chodząca porażka...
Obserwuj wątek
    • mak67 Re: Arłukowicz bredzi. 03.01.12, 10:00
      Nie robienie nic jest specjalnością PO. A co taki Arłukowicz ma mówić, w PO jak w mafii masz odrębny głos kończysz z betonowymi skarpetkami.
      • kzet69 Re: Arłukowicz bredzi. 03.01.12, 10:04
        Arłukowicz bredzisz, a ty bujasz się w helowej mgle...
    • ayran mijasz się z prawdą 03.01.12, 10:05
      Oto dosłowne cytaty z Arłukowicza:

1. Panie redaktorze, zrobiliśmy wszystko, co można było na tę chwilę przed spotkaniem z lekarzami. 16 grudnia spotkaliśmy się z Naczelną Rada Lekarską, Naczelną Radą Aptekarską. Tam powstały pewne propozycje, aby stworzyć rozwiązania, które ułatwią lekarzom pracę, a mianowicie to, żeby pacjent zamiast zaświadczenia składał oświadczenie, aby NFZ wydał decyzję np. o tym, że recepty z pieczątką będą refundowane. To wszystko się stało. Lekarze prosili o to, aby określić zakres regulacji dotyczący recept pro familia pro auctore. To także zostało wykonane.

2. Najpierw wyjaśnię, co powiedziałem, a potem odpowiem na pytanie. Powiedziałem, że zrobiliśmy wszystko, czego oczekiwali lekarze po spotkaniu w dniu 16 grudnia.

Arłukowicz mi ani brat, ani swat, wolałbym, żeby to nie on był Ministrem Zdrowia (przede wszystkim, żeby nie był to znawu lekarz), ale twój "cytat" jest bezczelnym przekłamaninem, nawet jeśli po swojemu będziesz szedł w zaparte twierdząc, że jedno i drugie oznacza dokładnie to samo.
      • kzet69 Re: mijasz się z prawdą 03.01.12, 10:16
        Tylko Bartosz zapomniał, że podczas tego samego spotkania obiecał że zostaną zawieszone rozporządzeniem ministerialnym sankcje wobec lekarzy za błędne refundacje do czasu uzgodnienia wspólnego stanowiska... Recepty "pro familia" i "pero autorae" to marginalne sprawy.
        "a mianowicie to, żeby pacjent zamiast zaświadcze
        > nia składał oświadczenie, aby NFZ wydał decyzję np. o tym, że recepty z piecząt
        > ką będą refundowane."
        Po czym tydzień później, 23XII wydał zarządzenia w sprawie recept stwierdzające, że każdy nieregulaminowy dopisek na recepcie przekreśla jej ważność...

Nie broń Bartosz, bo jego dyletanctwo jest nie do obrony...
        • ayran Re: mijasz się z prawdą 03.01.12, 10:18
          Więc "cytując" Arłukowicza minąłeś się z prawda, czy nie?
          • kzet69 Re: mijasz się z prawdą 03.01.12, 10:27
            Nie, zacytowałem portal GW...
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10904498,Arlukowicz__Czuje_irytacje__nie_wyrzuce_ustawy_refundacyjnej.html
            A tak na marginesie, ciekawe czemu jeszcze 28 XII zaledwie 5 OIL było za akcją "pieczątkową" a wczoraj już 13 ( łącznie z moją...), może to ma jakiś związek z Bartoszem i jego pustosłowiem??
            • kzet69 Re: mijasz się z prawdą 03.01.12, 10:30
              No proszę już i Hamankiewicz zmienił zdanie....

"Według szefa Naczelnej Rady Lekarskiej wszyscy lekarze popierają protest ws. recept, a lekarzy wspierają pacjenci. - Opór przeciwko temu draństwu jest powszechny - mówił w Poranku Radia TOK FM Maciej Hamankiewicz."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10904772,Szef_NRL_o_protescie_lekarzy__Opor_przeciw_dranstwu.html
      • 1normalnyczlo.w.i.e.k To ty,ayran, kłamiesz! 03.01.12, 10:53
        ayran napisał: mijasz się z prawdą
        > Oto dosłowne cytaty z Arłukowicza: Lekarze prosili o to, aby określić zakres regulacji dotyczący recept pro familia pro auctore. To także zostało wykonane.

--->To "zostało wykonane" prawie miesiąc wcześniej:
        W związku z pojawiającymi się wątpliwościami dotyczącymi nakładania kar finansowych na lekarzy z powodu nieodnotowywania wystawionych recept pro auctore i pro familia w dokumentacji medycznej pacjentów, Fundusz informuje, że obowiązujące przepisy prawa nie nakładają na lekarzy obowiązku odnotowania wystawienia recept tego typu. Brak jest zatem podstaw do nakładania kar we wspomnianych przypadkach.

Natomiast główną propozycję lekarzy - ze spotkania 16 grudnia - by przesunąć termin wejścia w życie ustawy a przynajmniej, by wycofać się z głupich i niemożliwych do realizacji przez lekarzy i aptekarzy, rozporządzeń, wiążących się z ich odpowiedzialnością materialną i finansową za nie swoje błędy, ministerstwo zdrowia i NFZ kompletnie zlekceważyły!!!
        • ayran Bynajmniej 03.01.12, 11:07
          Ja po prostu podałem autentyczne brzmienie wypowiedzi Arłukowicza, różniące się co do znaczenia z tym, co "zacytował" był przedmówca. Niewinny o tyle, że powtórzył za Wyborczą, która uprościła wypowiedź Arłukowicza.
          Kłamałbym wtedy, gdybym to ja tę wypowiedź przekręcił.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Kłamstwo dotyczy Twojego stanowiska ... 03.01.12, 11:21
            ayran napisał: Kłamałbym wtedy, gdybym to ja tę wypowiedź przekręcił.

---> ... że lekarze protestują pomimo zrealizowania ich żądań. Identycznie kłamie minister Bartosz Arłukowicz.
            • ayran Re: Kłamstwo dotyczy Twojego stanowiska ... 03.01.12, 11:23
              Abtsrahując od tego jakie jest moje stanowisko, to w formie przedstawionej przez ciebie nigdy go nie sformułowałem. Tak więc, z nas dwóch to ty, a nie ja, jesteś pospolitym łgarzem i oszczercą.
              • 1normalnyczlo.w.i.e.k Sformułowałeś,nawet poparłeś cytatami zArłukowicza 03.01.12, 11:30
                ayran napisał: w formie przedstawionej przez ciebie nigdy go nie sformułowałem.

---> który w tej sprawie także mataczy.
                Oto dosłowne cytaty z Arłukowicza:
                • ayran Re: Sformułowałeś,nawet poparłeś cytatami zArłuko 03.01.12, 11:35
                  Jasne. tyle z tego zrozumiałeś. W takim razie nie mogę ci już bardziej pomóc.
                  • 1normalnyczlo.w.i.e.k Czyżbyś chciał,żebym ci kolejny raz tłumaczył 03.01.12, 11:41
                    ayran napisał: Jasne. tyle z tego zrozumiałeś.

---> ... jakie bzdury wygaduje Bartosz Arłukowicz, Jacek Paszkiewicz etc.???
                    Rzecznik Praw Pacjenta przeciwko pacjentom, lekarzom i aptekarzom!
                    Minister Arłukowicz przyszedł na obrady na prochach?
                    • ayran Re: Czyżbyś chciał,żebym ci kolejny raz tłumaczył 03.01.12, 11:48
                      Ty już mnie lepiej nic nie tłumacz, skoro nie rozumiesz nawet tego, co sam piszesz.
    • cookies9 Re: Arłukowicz bredzi. 03.01.12, 10:16
      >Minister Arłukowicz w porównaniu czy z Religą, czy z Łapińskim czy z Kopacz to chodząca porażka... <

Oczywiście,oczywiście:-) nie ma to,jak dobry ,sprawdzony Łapiński aktualny doradca SLD...
      • wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz bredzi. 03.01.12, 10:25
        cookies9 napisała:

> >Minister Arłukowicz w porównaniu czy z Religą, czy z Łapińskim czy z Kopac
        > z to chodząca porażka... <
        >
        > Oczywiście,oczywiście:-) nie ma to,jak dobry ,sprawdzony Łapiński aktualny dora
        > dca SLD...

Prof Łapiński nie jest doradcą SLD,Miller spotkał się z byłymi ministrami zdrowia z SLD.
        Nie spotkał się z Arłukowiczem,gdyż ten otwarcie skrytykował ustawę refundacyjna a nawet przeciw niej głosował w marcu 2011.
        Zresztą Arłukowicz nie był w SLD.
    • haen2010 A co z tym numerem indywidualnym medyka? 03.01.12, 10:31
      Podobno jedni mają dwudziestocyfrowy, drudzy 22-cyfrowy. Za cholerę nie chcą być kompatybilne w różnych programach. Czy nami naprawdę rządzą debile?
      • kzet69 Re: A co z tym numerem indywidualnym medyka? 03.01.12, 10:33
        Ten nowy jest w nowych wzorach recept, tyle że to są tylko wzory, fizycznie nowe recepty jeszcze nie istnieją, NFZ nie zdążył...
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Lekarze nie mogą wydrukować starych recept... 03.01.12, 11:18
          kzet69 napisał: fizycznie nowe recepty jeszcze nie istnieją, NFZ nie zdążył...

---> ... jeśli zmienili oprogramowanie na nowe - i co mają teraz robić? Na ten temat milczy prezes i minister ...
    • republika.republika Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 10:33

i nie płaci im za leczenie pacjentów którym przystawili pieczątkę "Do decyzji NFZ"
      • kzet69 Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 10:39
        Odróżniasz refundację od porady? Czy za trudne dla PiS-móżdżku skąpanego w helu?
        • ayran Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 10:50
          Mnóstwo pacjentów z chorobami przewlekłymi stawia się raz na miesiąc u lekarza tylko po to, by odebrać kolejną receptę. Nie wiedziałeś o tym?
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k A ty nie wiedziałeś,że wtedy nie było zarządzenia, 03.01.12, 10:56
            ayran napisał: Nie wiedziałeś o tym?

---> że będą odpowiadali własnym majątkiem za to, że kiedyś, za ileś lat, NFZ stwierdzi, że akurat w tym czasie pacjent nie miał uprawnień ubezpieczeniowych???
            • ayran Re: A ty nie wiedziałeś,że wtedy nie było zarządz 03.01.12, 11:04
              A ty rozumiesz o czym mowa, czy tak ci się wezbrało?
              • 1normalnyczlo.w.i.e.k A ty rozumiesz, że "mowa o czym innym"... 03.01.12, 11:24
                ayran napisał: A ty rozumiesz o czym mowa...

---> ... jest jedynie uciekaniem od meritum?
          • kzet69 Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 11:00
            Pomijając że jest to polski durny folklor medyczny, to co ma piernik do wiatraka?
            • ayran Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 11:04
              To przecież proste - nie zawsze wystawienie recepty ma związek z poradą. W przypadku chorych na choroby przewlekłe bardzo często nie ma. Przeczytaj swój poprzedni wpis i - być może zrozumiesz o co chodzi.
              • 1normalnyczlo.w.i.e.k I nie za porady, marzy się NFZ-owi i min.zdrowia 03.01.12, 11:36
                ayran napisał: To przecież proste - nie zawsze wystawienie recepty ma związek z poradą.

---> kasowanie lekarzy za swoją urzędniczą nieudolność ... lecz za zaordynowany "nieprawidłowy" poziom refundacji leków i jak nie spodobają się im "udokumentowane względy medyczne", których NFZ nie potrafi nawet zdefiniować!
              • kzet69 Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 17:34
                Sorry, ale zawsze, nie da się wystawić recepty bez porady, każda wizyta nawet ta dla wypisania recepty w dokumentach figuruje jako "porada", różnią się tylko wartością punktową.
                • ayran Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 21:15
                  udajesz nieświadomego? Tak się składa, że jedyne dwie osoby z mojej najbliższej rodziny, które cierpią na choroby przewlekłe, odbierają regularnie (co 1-2 miesiące) kolejne recepty pozostawiane na recepcji przychodni przez lekarza. Uważasz, ze to taki wyjątkowy przypadek i proponujesz, żeby cie traktować poważnie?
                  • kzet69 Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 21:58
                    Odbierają może na recepcji, ale do dokumentacji chorego trafia wpis o kolejnej poradzie, innej rady nie ma , te reguły ustalił NFZ...
        • republika.republika Re: Niech NFZ podzieli wątpliwości lekarzy 03.01.12, 12:36
          kzet69 napisał:

> Odróżniasz refundację od porady? Czy za trudne dla PiS-móżdżku skąpanego w helu
          > ?

kultura nie jest Twoją mocną stroną, niestety braki w umiejętności logicznym myśleniu też posiadasz - serdecznie współczuję osobom, które muszą się z Tobą spotykać w realu.

recepta - pacjent nie ma uprawnień
          porada - pacjent ma uprawnienia (bo w przeciwnym przypadku NFZ kasy lekarzowi nie daje)
    • wiosnaludzikow bo troszczy sie o wykluczonych 03.01.12, 11:04
      To jego lewicowa wrazliwosc a nie bredzenie. Lewica juz tam ma z ta lewicowa wrazliwoscia..
    • noilemozna To normalny stan u niego i każdego z po 03.01.12, 17:33
      Nie wiem czemu się tu dziwić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka