Dodaj do ulubionych

Mam pytanie do du*y

09.06.25, 13:41
dał głos ws. "czyszczenia" złogów komunistycznych wśród sędziów, bredził, jakże on z nimi walczył, pomijam zachowanie głupka w "naśladowaniu" prof Strzembosza, ale niechaj odpowie w którym momencie zaprzysiężenia prokuratora stanu wojennego Piotrowicza na na sędziego TK czyścił owe środowisko sędziowskie ze złogów?
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 13:54
      czan-dra napisał:

> dał głos ws. "czyszczenia" złogów komunistycznych wśród sędziów, bredził, jakże
      > on z nimi walczył, pomijam zachowanie głupka w "naśladowaniu" prof Strzembosza
      > , ale niechaj odpowie w którym momencie zaprzysiężenia prokuratora stanu woj
      > ennego Piotrowicza na na sędziego TK czyścił owe środowisko sędziowskie ze złog
      > ów?

Piotrowicz to słaby zarzut dla Dudy biorąc pod uwagę członka KC PZPR Cimoszewicza na listach wyborczych Tuska do EP. Cimoszewicz i Miller, obaj na listach Tuska, nadzorowali takich Piotrowiczów.
      Natomiast za słuszne uznałbym pytanie do Kaczyńskiego o sędziego Kryże, który skazywał Komorowskiego i Czumę np za publiczne stwierdzenie, że PRL nie jest państwem niepodległym w okresie komuny. Kaczyński miał w swoim rządzie tego sędziego jako viceministra Sprawiedliwości!
      • czan-dra Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:01
        Specjalnie odblokowałem trolla, by zobaczyć o czym bredzi, czyli Tusk opowiadał o swojej "walce" z komunistycznymi złogami sędziowskimi?
        Jak mówi stare przysłowie ludów sami, lepiej wygladać na idiotę, niż otworzyć gębę i udowodnic że się nim jest.
        • no-popis Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:14
          czan-dra napisał:

> Specjalnie odblokowałem trolla, by zobaczyć o czym bredzi, czyli Tusk opowiadał
          > o swojej "walce" z komunistycznymi złogami sędziowskimi?
          Ależ oczywiście, że Tusk działał razem z komunistami. Nie mógł działać inaczej bo Stasi wypuściłoby na rynek medialny papiery agenta Oskara.
          > Jak mówi stare przysłowie ludów sami, lepiej wygladać na idiotę, niż otworzyć g
          > ębę i udowodnic że się nim jest.
          Wypełniasz zupełnie sens tego powiedzonka bo zamiast tylko wyglądać odezwałeś się.
          • czan-dra Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:24
            I na tym kończę dyskurs z trollem, ne dam się wciągnąć w polemikę z g......m, zawsze mnie pokona doświadczeniem.
            • no-popis Re: Mam pytanie do du*y 10.06.25, 06:13
              czan-dra napisał:

> I na tym kończę dyskurs z trollem, ne dam się wciągnąć w polemikę z g......m, z
              > awsze mnie pokona doświadczeniem.
              Ten wariant stosują dzieciaki jak nie mają nic do powiedzenia :)
              Twój świat polityczny przegrywa bo nie potrafi złapać świeżego wiatru, pobrać nowych ludzi zlikwidować wewnętrzne mafijne struktury a tylko trwa jak Ty tu trwasz i trwać masz.
          • don.kulawy Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:26
            > Ależ oczywiście, że Tusk działał razem z komunistami.

Ty, który go śledziłeś jako wtyczka SB wiesz o tym najlepiej.
    • don.kulawy Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:19
      Czego on się tak bardzo boi? Jeżeli wszystko było w porządku to przecież ponowne przeliczenie głosów potwierdzi zwycięstwo Nawrockiego. Może jednak nie wszystko było cacy i stąd ta panika.

Andrzej Duda@AndrzejDuda
      Uwaga! Jest wrażenie, że postkomuniści do spółki z liberalno-lewicowymi chcą przekręcić ostatnie, rozstrzygnięte już wybory prezydenckie w Polsce i odebrać nam wolność wyboru.
      Nie dajmy się, my wyborcy! Nie dajmy sobie odebrać tych resztek demokracji i wolności, które po 13 grudnia 2023 roku wciąż jeszcze zostały! Pilnujmy Polski!
    • qwardian Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:30
      du*a to największe rozczarowanie ostatniej dekady, dlatego go wymieniliśmy kolegialnie..
      • don.kulawy Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:39
        Waszemu kolegium przewodniczył ktoś od Putina. Inaczej nie mogło być :)
        • no-popis Re: Mam pytanie do du*y 10.06.25, 06:14
          don.kulawy napisał:

> Waszemu kolegium przewodniczył ktoś od Putina. Inaczej nie mogło być :)

Ty znasz wszystkie zamiary Putina i Miedwiediewa co tu wielokrotnie udowodniłeś. Więc jak Ty czegoś nie wiesz o Putinie to tak nie było.
    • m.c.hrabia Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 14:57
      ciekawe jest, gdzie rodzice D***y zdobywali wykształcenie i tytuły :)
      • czan-dra Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 15:20
        W czasie komuny za gąski, albo świnkę to i ministrantem można było zostać, więc rodzice zainwestowali w "dochtoraty", aby udawać "intligencje"
        • don.kulawy Re: Mam pytanie do du*y 09.06.25, 15:48
          Hrabia pyta o rodziców dohtora d... Oni jako piewcy komunistycznego reżimu zdobywali w PRL tytuły naukowe. W tamtych czasach nie dostawało się doktoratów za krytykę PZPR. Również ludzie nie angażujący się w politykę byli wówczas niemile widziani i nie stali na listach awansowych.
          • sverir Re: Mam pytanie do du*y 11.06.25, 06:07
            "W tamtych czasach nie dostawało się doktoratów za krytykę PZPR. Również ludzie nie angażujący się w politykę byli wówczas niemile widziani i nie stali na listach awansowych. "

Za krytykę to pewnie nie, ale to nie oznacza, że każdy, kto zrobił doktorat, musiał być piewcą poprzedniego systemu.
            • no-popis Re: Mam pytanie do du*y 11.06.25, 07:06
              sverir napisał:

> "W tamtych czasach nie dostawało się doktoratów za krytykę PZPR. Również ludzie
              > nie angażujący się w politykę byli wówczas niemile widziani i nie stali na lis
              > tach awansowych. "
              >
              > Za krytykę to pewnie nie, ale to nie oznacza, że każdy, kto zrobił doktorat, mu
              > siał być piewcą poprzedniego systemu.

...ale z przeciwnikami systemu bywało już różnie.
            • no-popis Re: Mam pytanie do du*y 11.06.25, 07:17
              sverir napisał:
              > Za krytykę to pewnie nie, ale to nie oznacza, że każdy, kto zrobił doktorat, mu
              > siał być piewcą poprzedniego systemu.
              Kandydat na doktora np z fizyki kwantowej musial złożyć z wynikiem pomyślnym egzamin doktorski z ekonomii politycznej lub fi lozofi i marksistowskiej – według swobodnego wyboru kandydata bo był to wolny kraj :)
        • no-popis Re: Mam pytanie do du*y 10.06.25, 06:16
          czan-dra napisał:

> W czasie komuny za gąski, albo świnkę to i ministrantem można było zostać, więc
          > rodzice zainwestowali w "dochtoraty", aby udawać "intligencje"
          Przykleiło się g ....o do g....na i razem krzyczą płyniemy :)
    • j-k Pytaj szybko - bo sie sciemnia... 09.06.25, 16:07
      I w sierpniu Nawrocki moze cie - jako i Duda - takze olac.

-____________________________
      - chandra, dyskusja z tobą jest zbedna, nie ma z kim i o czym
      • don.kulawy Re: Pytaj szybko - bo sie sciemnia... 09.06.25, 16:25
        Jeżeli Kreml będzie tak chciał to wszystko jest możliwe.
        • no-popis Re: Pytaj szybko - bo sie sciemnia... 10.06.25, 06:16
          don.kulawy napisał:

> Jeżeli Kreml będzie tak chciał to wszystko jest możliwe.

Twoja wiara w Kreml , i w siebie, jest trudna do podważenia.
    • no-popis i Ty i Łukaszenka... 11.06.25, 05:01
      I Ty, i Łukaszenka zgodnie i wspólnie krytykujecie Dudę.
    • no-popis I Ty i Łukaszenka cieszycię się z władzy Tuska 11.06.25, 05:03
      Jak w tytule:
      wpolityce.pl/polityka/668548-lukaszenka-zachwycony-sukcesem-wyborczym-tuska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka