Dodaj do ulubionych

Krzysztof Kosiński PSL - kolejna szczekaczka

03.01.12, 19:07
rządowej propagandy i bezmózgi partyjny pachołek... Wstyd że tacy ludzie kończą medycynę.

"- Ten chaos obciąża wiele osób i środowisk. Przede wszystkim środowiska farmaceutów, lekarzy. Protest tych ostatnich jest niepotrzebny i tylko utrudnia właściwe działanie rządu - zaznaczył."
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10909245,PiS_i_Palikot_ramie_w_ramie__Chca_odwolac_Arlukowicza_.html
PO-PSL = PiS dno i 3 metry mułu, ci chłopcy broniący spartaczonej ustawy są tak samo beznadziejni jak Dorn...
Obserwuj wątek
    • kzet69 Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:09
      "Podkreślał, że minister Arłukowicz "od rana do nocy siedział na negocjacjach ze środowiskami aptekarskimi i lekarskimi. "

Jasne w TVN24, Polsat News i TVP 2... żenada....
      • olga_w_ogrodzie Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:17
        a gdy się Tobie wydawało, że J. Palikota media nie pokazują, to widziałeś spisek mediów.
        gdyby zaś B. Arłukowicza w mediach nie było przy okazji tej ustawy, no to byś pewno mówił, że tchórzy i się nie pokazuje.
        a kto nie myśli tak, jak Ty, to ubliżasz i mówisz, że ów pachołek niegodny kończenia medycyny.
        Ruch Palikota zajmuje stanowisko tożsame z PiS, a Ty wypisujesz, że PO + PSL = PiS.

• green_feldkurat_katz PiS nigdy nie ma racji 03.01.12, 19:23
          Ruch Palikota zajmuje stanowisko tożsame z PiS, a Ty wypisujesz, że PO + PSL =
          > PiS.

Czyli jak Pis stwierdzi, że Słońce wschodzi na wschodzie to cały postępowy świat powinien stwierdzić że na zachodzie, północy albo południu. No, bo inaczej zajmie stanowisko tożsame z Pis...
          • olga_w_ogrodzie Re: PiS nigdy nie ma racji 03.01.12, 19:25
            nie, proszę Pana.
            tylko za niemądre uważam w tej akurat konkretnej sytuacji, mówienie, iż PO + PSL = PiS.
            • green_feldkurat_katz Re: PiS nigdy nie ma racji 03.01.12, 19:27
              Jak najbardziej uzasadnione po skandalicznej wypowiedzi Tuska z Sylwestra i braku odwagi żeby przyznać się do błędu...
              • olga_w_ogrodzie Re: PiS nigdy nie ma racji 03.01.12, 19:32
                proszę Pana, Panu się wydaje uzasadnione, że PO + PSL = PiS, a ja uważam taki komentarz za niemądry, skoro owa opinia ma dotyczyć tekstu n/t wspólnego stanowiska PiS i RP w kwestii odwołania ministra.
                sobie wyrażaj Pan, co myślisz, ale nie czepiaj się Pan, że mam inną opinię i nie udawaj, iż nie wiesz Pan o co mi idzie banialukując w wschodzie słońca.
                • green_feldkurat_katz Re: PiS nigdy nie ma racji 03.01.12, 20:17
                  Pani uważa za niemadry, ja za całkowicie uzasadniony podanymi przeze mnie faktami. I taka jest miedzy nami różnica...
        • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:24
          PO-PSL popełnia ten sam błąd co PiS w 2007, ta sama arogancja władzy. A Arłukowicz nie potrafił wczoraj przez cały dzień uzgodnić z Paszkiewiczem jednolitej opinii w sprawie refundacji recept "z pieczątka' chociaż byli obaj w Warszawie i telefony chyba mają, obaj opowiadali kompletnie sprzeczne wersje pogłębiając chaos. Na dodatek jedyne co usłyszeliśmy w tych mediach od A. to kompletny dyletantyzm, demagogie i wodolejstwo.

ps. naprawdę sądzisz że Kosiński ma rację? litości...
          • olga_w_ogrodzie Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:28
            kzet69 napisał:
            >
            > ps. naprawdę sądzisz że Kosiński ma rację? litości...

wkurza mnie to Twoje ciągłe "litości", gdy tylko ktoś myśli inaczej, niż Ty.
            tak.
            uważam, bez litości, że część lekarzy i farmaceutów, zachowuje się niemądrze.
            • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:30
              Bo nie chce się narażać na odpowiedzialność finansową za cudze błędy?
              • olga_w_ogrodzie Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:42
                bo histeryzuje i zamierza walić w pacjentów.
                • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:44
                  W pacjentów wali spartaczona ustawa bez możliwości jej prawidłowej realizacji, a nie lekarze czy farmaceuci.

zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/373640,wszystkie-recepty-sa-niewazne-chaos-z-cyframi.html
                  Tyle w temacie...
                  • olga_w_ogrodzie Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 19:45
                    no to Ty dalej wyzywaj ludzi, a ja, bez wyzywania, będę sobie inaczej mysleć, niż Ty.
                    • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 20:27
                      Myśl, ale samodzielnie a nie wedle socjotechniki partii rządzącej. Sorry Olgo, ale to co robi ekipa Tuska w tej chwili to jest takie samo squ...syństwo jak kamasze Dorna. I przeraża mnie poziom uzależnienia zwolenników PO od oficjalnej propagandy, do tej pory sądziłem że to cecha jedynie pisowców na tym forum. Po tym czego się nasłuchałem od marinera, mchrabiego, etty, simery wiem że jedni są drugich warci. Arogancja aktualnej władzy osiągnęła taki poziom, że nie pozwala im się przyznać do oczywistego błędu i spartaczonej ustawy. A arogancja władzy to jest choroba, która trawi wszystkie kolejne rządy od "duce" Krzaklewskiego począwszy... Tak że Olgo o jedno proszę myśl i wyciągaj wnioski samodzielnie, poczytaj np forum "służba zdrowia"
                      pozostaję z szacunkiem dla Ciebie.
                      • olga_w_ogrodzie Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 20:41
                        kzet69 napisał:

> Myśl, ale samodzielnie a nie wedle socjotechniki partii rządzącej.

czyli nic nowego.
                        inaczej myślę, niż Ty, więc na pewno niesamodzielnie i ulegając manipulacji.

Sorry Olgo,
                        > ale to co robi ekipa Tuska w tej chwili to jest takie samo squ...syństwo jak ka
                        > masze Dorna. I przeraża mnie poziom uzależnienia zwolenników PO od oficjalnej p
                        > ropagandy, do tej pory sądziłem że to cecha jedynie pisowców na tym forum. Po t
                        > ym czego się nasłuchałem od marinera, mchrabiego, etty, simery wiem że jedni są
                        > drugich warci.

skoro tak, to siebie wrzuć do kosza bezkrytycznych zwolenników palikotowców.
                        do tego takich, którzy nie stronią od obelżywych słów.
                        Ty nawet zwolenników innych partii często przeskakujesz w sposobie wyrażania swych opinii i ich częstotliwości.

Arogancja aktualnej władzy osiągnęła taki poziom, że nie pozwal
                        > a im się przyznać do oczywistego błędu i spartaczonej ustawy. A arogancja władz
                        > y to jest choroba, która trawi wszystkie kolejne rządy od "duce" Krzaklewskiego
                        > począwszy... Tak że Olgo o jedno proszę myśl i wyciągaj wnioski samodzielnie,

jeśli się kiedyś Palikot dochrapie władzy, to oczywiście będzie zupełnie inny.
                        Twoja definicja samodzielnego myślenia, to zdaje się, taka, która zakłada, że myśli się jak Palikot.

> poczytaj np forum "służba zdrowia"

nie chce mi się.
                        wystarcza mi wiedza wynikająca z faktu bycia osobą przewlekle chorą.

> pozostaję z szacunkiem dla Ciebie.

szacunek dla osoby, która, wg Ciebie, jest na tyle durna, że nie myśli samodzielnie ?
                        daruj sobie.
                        • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 20:45
                          Bzdura Olgo, nawet w tym temacie jestem jak najbardziej przeciw promowanej przez Ruch Palikota dymisji Arłukowicza, bo uważam że ten bajzel trzeba posprzątać jak najszybciej a zmiana ekipy temu się nie przysłuży...
                          Nie dziwi Cię że wszyscy lekarze udzielający się na tym forum mają IDENTYCZNE zdanie na temat tej ustawy? Nawet tak odlegli politycznie od siebie jak hordol i ja...?
                          • olga_w_ogrodzie Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 20:54
                            kzet69 napisał:

> Bzdura Olgo, nawet w tym temacie jestem jak najbardziej przeciw promowanej prze
                            > z Ruch Palikota dymisji Arłukowicza, bo uważam że ten bajzel trzeba posprzątać
                            > jak najszybciej a zmiana ekipy temu się nie przysłuży...
                            > Nie dziwi Cię że wszyscy lekarze udzielający się na tym forum mają IDENTYCZNE z
                            > danie na temat tej ustawy? Nawet tak odlegli politycznie od siebie jak hordol i
                            > ja...?

nie.
                            nie dziwi mnie.
                            nie wiem kto tu jest, a kto nie jest lekarzem i szkoda mi czasu na myślenie o tym, kim są nieznane mi kompletnie osoby.
                            a ponadto lekarze nie są dla mnie bogami i wyroczniami, jak wielu z nich być by chciało z racji wykonywanego zawodu.
                            teraz część z nich ma chęć dowalić rządowi kosztem pacjentów.
                            takie jest moje odczucie.
                            mam nadzieję, że moja doktor prowadząca zachowa się inaczej.
                            • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 20:58
                              Złe jest to Twoje odczucie, naprawdę...
                              • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 03.01.12, 21:00
                                Powtórzę to co rano odpisałem porannejkawie...
                                "Podstawowy problem jest zupełnie inny, ci przysłowiowi nieubezpieczeni to jest promil, pewnie jakiemuś pechowcowi zdarzy się receptę takiemu pacjentowi przepisać i za to beknie, ale nie tu jest clou programu.
                                Znacznie ważniejsze jest ograniczenie prawa do refundacji ubezpieczonym pacjentom poprzez jej niejasne zasady czyli:
                                - możliwość zakwestionowania praktycznie każdej terapii przez urzędnika NFZ (w Polsce nie ma żadnych obowiązujących standardów terapii)
                                - możliwość zakwestionowania każdej recepty refundowanej wystawionej poza zakresem rejestracyjnym leku, a niejednokrotnie różne preparaty zawierające tę sama substancję mają różne rejestracje
                                - konieczność dokumentowania chorób przewlekłych albo zaświadczeniem od specjalisty (odnawianym co roku) co przy kolejkach u specjalistów skutecznie ograniczy pacjentom do nich dostęp, jak również diagnostyki niejednokrotnie zbędnej z punktu widzenia klinicysty ale wymaganej przez NFZ

To wszystko ma lekarzy skłonić do pisania recept 100%, inaczej mówiąc NFZ kontynuując swoją politykę ograniczania dostępu ubezpieczonym do należnych im świadczeń usiłuje ograniczyć wydatki na refundację rękami lekarzy. W poprzednich latach poprzez nierealne wymagania sprzętowe i zaostrzanie wymagań lokalowych, specjalizacyjnych skutecznie ograniczyło dostęp pacjentom do specjalistów, wypychając sporą część pacjentów do gabinetów prywatnych. To jest ciągle ta sama polityka prowadzona przez NFZ i kolejne ekipy w MZ, oczywiście z dobrem pacjenta na ustach. I szkoda tylko że jedynie lekarze to widzą, a pacjenci dają się zmanipulować przeciwko lekarzom. "
                                • kzet69 Re: Jeszcze jeden - Grupiński... 04.01.12, 01:32
                                  Proszę i Jacek Żakowski przeciwko propagandzie PO.....

wyborcza.pl/1,76842,10898080,Noworoczne_przepraszam.html
    • woda_woda Kzet... 03.01.12, 19:12
      ... nie wierzę, że ktoś pracujący zawodowo (i dodatkowo mający rodzinę) ma tyle wolnego czasu, żeby całe dnie i pół nocy spęczać na forum...

• woda_woda Poza tym... 03.01.12, 19:13
        ... nie lepiej to w tym czasie poczytać jakąś fachową literaturę?
        • honeyr Re: Poza tym... 03.01.12, 19:31
          Właśnie - czemu nie poczytasz sobie np. o budowaniu tam?
          • sclavus Re: Poza tym... 03.01.12, 20:47
            Dlaczego akurat tam??
            A nie tu...
            Lub jeszcze gdzie indziej, ale nie tam?
            :P
            • honeyr Re: Poza tym... 03.01.12, 22:59
              Tam jest jaśniej :P
              • sclavus Re: Poza tym... 04.01.12, 00:06
                Skąd wiesz?
                byłeś gdzie indziej??
      • kzet69 Re: Kzet... 03.01.12, 19:20
        Jak to miło że potrafię Cię jeszcze zaskoczyć... A tak a propo wątku może coś merytorycznego?
        • olga_w_ogrodzie Re: Kzet... 03.01.12, 19:23
          a co merytorycznego jest w Twoim poście założycielskim ?
          pachołek i szczekaczka ?
          • kzet69 Re: Kzet... 03.01.12, 19:26
            Dokładnie czyli rządowa propaganda i obrona przegranej sprawy, zamiast uczciwego "przepraszamy - nie wyszło nam i naprawiamy jak najszybciej". Szczucie pacjentów na lekarzy i aptekarzy to czysty ziobryzm...
            • olga_w_ogrodzie Re: Kzet... 03.01.12, 19:34
              natomiast szkodzenie pacjentom i obwinianie za to szkodzenie rząd, to już jest super.
              a ja tak nie uważam.
              i już.
              • kzet69 Re: Kzet... 03.01.12, 19:39
                Lekarze nie szkodzą pacjentom. Przyjmują ich, badają, stawiają rozpoznanie, ordynują leczenie, wypisują recepty. Sprawa refundacji tych recept to nie problem lekarza tylko pacjenta, płatnika (czyli NFZ) oraz apteki jako pośrednika w refundacji. Sposób leczenia przez lekarza nie zależy od sposobu refundowania leków. Skoro przed lekarzami postawiono wymagania niemożliwe do spełnienia, to oni zaszczyt wypisywania refundacji przekazali zgodnie z podziałem kompetencyjnym ubezpieczycielowi, czyli NFZ...
                • olga_w_ogrodzie Re: Kzet... 03.01.12, 19:44
                  Ty uważasz tak, a ja uważam inaczej.
                  z tego powodu jeszcze nie wyzywam nikogo od pachołków bezmózgowych.
            • olga_w_ogrodzie Re: Kzet... 03.01.12, 19:37
              kzet69 napisał:

> Dokładnie

acha.
              dokładnie ?
              pachołek bezmózgowy i szczekaczka, to argumenty merytoryczne ?
              no to ubliżaj dalej ludziom i popisuj swoim poziomem dyskusji.
        • ayran Re: Kzet... 04.01.12, 05:01
          A jaka może być merytoryczna odpowiedź na zaproszenie do dyskusji pod hasłami "bezmózgi pachołek" i "szczekaczka"?
      • m.c.hrabia Re: Kzet... 03.01.12, 19:41
        pewnie dyżuruje na Kolskiej.
    • cookies9 Re: Krzysztof Kosiński PSL - kolejna szczekaczka 03.01.12, 20:38

kzet69 napisał:

> rządowej propagandy i bezmózgi partyjny pachołek... Wstyd że tacy ludzie kończą
      > medycynę.

Od kiedy lekarze godzinami mogą sobie pozwolić na siedzenie na fk i uprawiać propagandę sukcesu myśli Palikota? Żenada.
    • ukos Skoro mnie siem nie podobajom, znacy scekajom? 03.01.12, 22:08
      Cała propaganda RP ma być tak prymitywna?
    • kzet69 Następny... 04.01.12, 09:51
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10910239,Bury__Lekarze_nie_sa_swietymi_krowami.html
      Bury, ten kozienicki abstynent... Postawa polityków PO-PSL to żenada...
      • ayran No tak, Bury sie myli.... 04.01.12, 09:58
        ... lekarze są świętymi krowami. A wypowiadać się nie powinien, bo przecież Palikot nazwał go pijakiem, co go ostatecznie dyskredytuje. Pokazywał nawet jakieś zdjęcia.
        • olga_w_ogrodzie Re: No tak, Bury sie myli.... 04.01.12, 16:34
          posłuchałam konferencji prasowej premiera, co tylko mnie utwierdziło w moim poglądzie na sprawę.

byłam też dziś w mojej przychodni.
          okazało się, iż tam akurat urzędują lekarze, którzy nie karzą pacjentów za to, iż im - lekarzom, się nie chce chcieć.
          pacjenci dostawali recepty bez tych pieczątek dokumentujących złą wolę pań i panów doktorów.
          jakaś pacjentka zaniepokoiła się tylko nie widząc "P" na recepcie,
          więc pani z biura obsługi pacjenta wróciła z receptą do lekarza, lekarz wyjaśnił dokładnie, że już "P" nie będzie i co zamiast tego.
          pacjentka przepraszać zaczęła, że głowę zawraca,
          a pani z biura obsługi, że nic nie szkodzi, że lekarze i oni wszyscy, pacjenci też, muszą się nauczyć nowych rzeczy, ale nie ma sprawy, szybko pójdzie i będzie ok.
          tak więc, na froncie lokowania pacjentów i lekarzy przeciw ustawie, w mojej poradni, ewentualna sitwa farmaceutyczna nie odniosła sukcesu
          • kzet69 Re: No tak, Bury sie myli.... 04.01.12, 16:44
            A ja posiedziałem sobie dzisiaj w poradni i pierwsze doświadczenia utrwaliły mnie w moich poglądach, i żeby nie było na ani jednej recepcie nie przybiłem tej nieszczęsnej pieczątki, natomiast przynajmniej 4x razy naruszyłem prawo, ustanowiłem rekord życiowy w czasie trwania wypisywania recepty i jeszcze wysłuchałem "OPR" od matki, dla której dziecka nie mogłem wypisać refundowanego leku, ponieważ ustawodawca nie przewidział że dziecko z wrodzonymi zaburzeniami gospodarki lipidowej wymaga takiej samej profilaktyki jak "pozawałowiec", a lek rejestracji dla dzieci nie ma...

Tak więc Olgo gratuluję ci dobrego samopoczucia po wysłuchaniu PR-owskich wygibasów premiera...
            • olga_w_ogrodzie Re: No tak, Bury sie myli.... 04.01.12, 18:30
              kzet69 napisał:

> A ja posiedziałem sobie dzisiaj w poradni i pierwsze doświadczenia utrwaliły mn
              > ie w moich poglądach, i żeby nie było na ani jednej recepcie nie przybiłem tej
              > nieszczęsnej pieczątki, natomiast przynajmniej 4x razy naruszyłem prawo, ustano
              > wiłem rekord życiowy w czasie trwania wypisywania recepty i jeszcze wysłuchałem
              > "OPR" od matki, dla której dziecka nie mogłem wypisać refundowanego leku, poni
              > eważ ustawodawca nie przewidział że dziecko z wrodzonymi zaburzeniami gospodark
              > i lipidowej wymaga takiej samej profilaktyki jak "pozawałowiec", a lek rejestra
              > cji dla dzieci nie ma...
              >
              > Tak więc Olgo gratuluję ci dobrego samopoczucia po wysłuchaniu PR-owskich wygib
              > asów premiera...

a ja Tobie nie gratuluję tego, że teraz zakłamujesz to, o co Ci szło w tym wątku i o co idzie lekarzom.
              a wielu im idzie nie o dobro pacjenta i nie o naprawianie ewentualnych błędów na liście leków.
              idzie im o to, że się im nie chce.
              Twój wpis teraz wygląda jak dla mnie na prezentację zachowania obłudnego oraz manipulację.

na marginesie - możliwości, by zadowolić każdego nie ma.
              i dobrze jest widzieć więcej, niż koniuszek szanownego nosa swego.
              ja mojego leku głównego nie miałam nigdy jako przepisywanego w ramach refundacji, bo choć choroba przewlekła, a lekarze uznają, iż ów lek na tę chorobę bardzo skutecznym jest, jednak refundowany dla mnie nie był nigdy.
              i jakoś nie pyszczyłam, choć w chorobach podobnego rodzaju lek kosztował 3.20, a dla mnie prawie 130 zł 1. opakowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka