Dodaj do ulubionych

Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu

17.01.12, 20:51
Przeczytałem dokładnie cały nowy zapis rozmów w kokpicie tu154 101. Tam stoi jakiś facet i komunikuje się z kimś na zewnątrz oraz z załogą (więc pewnie stoi w drzwiach), potem zwraca się do kogoś imionami "Staszek" (jedyny Stanisław w okolicy, czyli w salonikach 1, 2 i 3 to Komorowski w saloniku nr 2 - albo chodzi o Stasiaka w saloniku nr 2) oraz "Tadek" (jest tylko dwóch Tadków w okolicy: gen. dyw. T. Buk dowódca wojsk lądowych oraz bp gen. T. Płoski). A na koniec komentuje cały czas dość fachowo czynności w kabinie w trakcie lądowania; gdy Protasiuk udaje, że go nie słyszy, krzyczy do niego "Ej, ty!". Ciekawe, kto to?

Dochodzi w końcu wiadomość z jaka, że widać na 200 m. Chłopcy i tak lądują.

Jaki mamy wniosek? Ktoś usiłuje zwalić całą winę na pilotów, a jednocześńie wybielić Błasika. A sprawę prowadzi prokuratura wojskowa zagrożona likwidacją. Od wczoraj likwidacja prokuratury wojskowej jest odwetem politycznym, a nie zwykłą reorganizacją - dzięki tej konferencji prasowej. Nie wypalił (nie trafił) pułkownik do siebie, to znalazł się inny sposób.
Obserwuj wątek
    • piq PS. polecam lekturę zapisu z kokpitu,... 17.01.12, 21:08
      ...jest to wstrząsający zapis wahania załogi i ręcznego sterowania przez ważniaków - zamiast procedur. Tam była taka presja, że to się w głowie nie mieści. Proszę czytać uważnie od 56 strony zapisu do końca.
      • m.c.hrabia Re: PS. polecam lekturę zapisu z kokpitu,... 17.01.12, 21:12
        a są tytuły
        bo pisdki tylko grubą czcionkę potrafią.
    • dirloff Re: Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu 17.01.12, 21:16
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,132474926,132474926,mistyfikacja_z_tym_wkurzy_sie_sic_.html
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10979807,Zaskakujace_roznice_w_zapisach_z_czarnych_skrzynek.html
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114883,10973917,_PELNE_STENOGRAMY_Z_TU_154_.html
      • boblebowsky Re: Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu 17.01.12, 21:22
        Ty, copy-paste wklej coś chociaż na temat wątku.

dirloff napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,132474926,132474926,mistyfikacja_z_tym_wkurzy_sie_sic_.html
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10979807,Zaskakujace_roznice_w_zapisach_z_czarnych_skrzynek.html
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114883,10973917,_PELNE_STENOGRAMY_Z_TU_154_.html
    • xulu Re: Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu 17.01.12, 21:20
      Ty umiesz czytać ze zrozumieniem czy tylko pisać ??
    • manny-jestem Re: Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu 17.01.12, 21:25
      piq napisał:

> Jaki mamy wniosek? Ktoś usiłuje zwalić całą winę na pilotów, a jednocześńie wyb
      > ielić Błasika. ==

Jak widac tu juz sprawe dawno przesadziles. Wiesz kto jest winny i kto kogo wybiela....
      • manny-jestem Przyznaje od razu bez bicia 17.01.12, 21:27
        Zapomnialem ze mam sie do Ciebie nie odzywac.

Mam widac taka lagodna i milosierna nature...
        • piq forum internetowe to forma otwarta, manny... 17.01.12, 23:19
          ...więc możesz sobie robić co chcesz. Ja na szczęście mam również komfort nieodpisywanie na dyrdymały - zwłaszcza gości, którzy nie rozumieją co czytają. Skorzystam z tego skwapliwie.
          • zoil44elwer Re: forum internetowe to forma otwarta, manny... 17.01.12, 23:32
            Jesteś jak Ludwik D nawijający:Większość popiera PiS tylko o tym jeszcze nie wie bo nie rozumie polityki!
          • manny-jestem Co do tekstu Sikorskiego 18.01.12, 00:32
            bo mysle ze do tego tu pijesz to wydaje mi sie ze rozumiem go nie gorzej niz Ty . Problem w tym ze Ty zdaje sie nie rozumiesz ze tekstu nie da sie itnerpretowac bez odniesienia do kontekstu w ktorym zostal sformulowany.
      • boblebowsky Re: Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu 17.01.12, 21:32
        Tobą jak widać miotają wątpliwości:)))

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132440981,132478529,Witaj_Timie_.html
        manny-jestem napisał:

> piq napisał:
        >
        >
        > > Jaki mamy wniosek? Ktoś usiłuje zwalić całą winę na pilotów, a jednocześń
        > ie wyb
        > > ielić Błasika. ==
        >
        > Jak widac tu juz sprawe dawno przesadziles. Wiesz kto jest winny i kto kogo wyb
        > iela....
        >
        >
        >
        >
        • zoil44elwer Re: Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu 17.01.12, 23:38
          Dowódca samolotu miał prawo i obowiązek zdecydować :nie lądujemy w takich warunkach pogodowych i technicznych(lotnisko polowe nieczynne od pół roku)Nie zrobił tego,więc dalsze dywagacje to trzepanie kogla mogla.
    • jola.iza1 Re: Tadek i Staszek w drzwiach kokpitu 17.01.12, 23:29
      Pig, ja też przeczytałam, lepiej się czujesz na FK?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka