Dodaj do ulubionych

Binienda jest biologiem i nie jest profesorem ??

24.01.12, 19:12
Usłyszałam dziś tę informację od autora czy współautora książki Ostatni lot. Powiedział, że słynny porfesor Macierewicza nie jest żadnym profesorem tylko adiunktem na uczelni medycznej !!!, na jakimś biologicznym kierunku ! A wypowiada się jako wybitny fizyk Macierewicza...
Obserwuj wątek
    • mariner4 W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 19:15
      do Polski z obawy, że go zabiją! Ale menażerię zebrali debile z PiS!
      M.
      • zygfryddezgryz Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 19:24
        Tak Mariner matołku...taki jesteś tępy że nie chce Ci się nawet poczytać kim jest i czym zajmuje sie prof.Wiesław Kazimierz Binienda. Napisz coś o specjalistach od Millera którzy nie chcą się przyznać do przypisania Błasikowi wypowiedzi podających prawidłową wysokość lotu. Przedstaw wyliczenia specjalistów rosyjskich... i wskaż jednego polskiego prokuratora który przed sądem jest w stanie przyznać że widział ułożenie zwłok po katastrofie.
        • mariner4 A czy ja o tym pisałem? 24.01.12, 19:28
          Pomyliłeś adresy PiSkmiocie.
          Ja tylko napisałem to słyszałem co sam powiedział.
          M.
          • zygfryddezgryz Re: A czy ja o tym pisałem? 24.01.12, 19:29
            ochlałeś się słonej wody?
            • mariner4 Merytorycznie odpowiedzieć nie umiesz 24.01.12, 19:32
              debilu?
              M.
              • zygfryddezgryz Re: Merytorycznie odpowiedzieć nie umiesz 24.01.12, 19:34
                tobie? przecież ty przyjmujesz tylko prawdy objawione... morska słona bryza źle wpłynęła na jedyny zwój mózgowy który posiadasz... przyspieszyła korozję miedzianoczoły...
                • mariner4 Re: Merytorycznie odpowiedzieć nie umiesz 24.01.12, 19:54
                  Ja nie pisałem o jego kwalifikacjach formalnych. Tego nie zauważyłeś? I dalej brniesz?
                  M.
                  • zygfryddezgryz Re: Merytorycznie odpowiedzieć nie umiesz 24.01.12, 20:01
                    Nigdy nie odnosisz sie do spraw formalnych piszesz aby pisać a dokładniej aby opluwać...cóź przypadłość jednozwojowca z rdzą zwoju spowodowaną wodą morską
                    • mariner4 Kręcisz jak na PiSowca przystało. 24.01.12, 20:05
                      W żadnym poście nie kwestionowałem jego kwalifikacji formalnych i czytałem notkę o nim w Wiki.
                      Jesteś po prostu nieuczciwy.
                      M.
                      • zygfryddezgryz Re: Kręcisz jak na PiSowca przystało. 24.01.12, 20:07
                        no cuś podobnego...plułeś ot tak aby opluć... ty krynico uczciwości....
                        • mariner4 Słyszałem jego wypowiedź oryginalną, 24.01.12, 20:10
                          że bał się przyjechać do Polski. I tyle.
                          M.
                          • zygfryddezgryz Re: Słyszałem jego wypowiedź oryginalną, 24.01.12, 20:17
                            może i nie ma się czemu dziwić..... widząc sprawność państwa polskiego podczas badania katastrofy, widząc jak chętnie prokuratura wydaje białoruskich opozycjonistów..cóż pewnie prof. Binienda przyzwyczajony jest do innych standardów....
                            • mariner4 Wolno Ci tak myśleć i nie w tym rzecz 24.01.12, 20:23
                              Zaatakowałeś mnie za to, że rzekomo zakwestionowałem jego wykształcenie, a to jest po prostu nieprawda.
                              M.
                              • zygfryddezgryz Re: Wolno Ci tak myśleć i nie w tym rzecz 24.01.12, 20:32
                                no... cóż bywa....
        • snajper55 Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 19:57
          zygfryddezgryz napisał:

> Tak Mariner matołku...taki jesteś tępy że nie chce Ci się nawet poczytać kim je
          > st i czym zajmuje sie prof.Wiesław Kazimierz Binienda.

Nie jest profesorem, więc nie dodawaj mu bezpodstawnie prof. przed nazwiskiem. Ma jedynie stopień naukowy doktora (Ph.D.). Nie ma tytułu profesora, pracuje jedynie na stanowisku profesora.

S.
          • zygfryddezgryz Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 19:59
            A Balcerowicz ma? a Bartoszewski? po maturze....
            • snajper55 Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 20:20
              zygfryddezgryz napisał:

> A Balcerowicz ma? a Bartoszewski? po maturze....

Nie mają. Podobnie jak Lech Kaczyński.

S.
              • zygfryddezgryz Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 20:29
                więc jeśli dasz link do postu w którym zakwestionowałeś tytułowanie Balcerowicza lub Bartoszewskiego profesorem ja nie bedę tak tytułował prof.Biniendy
                • snajper55 Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 20:48
                  zygfryddezgryz napisał:

> więc jeśli dasz link do postu w którym zakwestionowałeś tytułowanie Balcerowicz
                  > a lub Bartoszewskiego profesorem ja nie bedę tak tytułował prof.Biniendy

A tytułuj sobie go jak chcesz. Nawet cesarzem go sobie nazywaj. Nie zmieni to przecież faktu, że tytułu profesora nie ma.

S.
                  • zygfryddezgryz Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 20:58
                    dla Ciebie nie ma dla innych ma... wiec bujaj sie leszczu...
                    • simera16 Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 20:59
                      zygfryddezgryz napisał:

> dla Ciebie nie ma dla innych ma... wiec bujaj sie leszczu...
                      >
                      Nerwusek z ciebie zyguś...
                      • zygfryddezgryz Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 21:12
                        Nie lubię kołków... będzie sie czepiał tytułowania faceta bo wykazał obliczeniami że z tą katastrofą coś nie hallo.... niech pokaże obliczenia specjalistów od Millera...
                        • simera16 Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 21:18
                          zygfryddezgryz napisał:

> Nie lubię kołków... będzie sie czepiał tytułowania faceta bo wykazał obliczeni
                          > ami że z tą katastrofą coś nie hallo.... niech pokaże obliczenia specjalistów
                          > od Millera...
                          >
                          Co nie "hallo"? By się tytułować, to trzeba umieć... Już to pisałem, ale się powielę; Temu przeflancowanemu do "Hameryki""naukowcowi", to bym nie pozwolił obliczać wytrzymałości gumek do majtek...
                          • zygfryddezgryz Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 21:27
                            ale wiesz twoja opinia ma znaczenie podobne jak i opinia Niesiołowskiego a nawet i Grasia....
                            • simera16 Re: W Faktach powiedział, że nie przyjechał 24.01.12, 21:29
                              zygfryddezgryz napisał:

> ale wiesz twoja opinia ma znaczenie podobne jak i opinia Niesiołowskiego a naw
                              > et i Grasia....
                              >
                              Mnie ich opinie też zwisają... Chociaż nad twoimi pochylam się chwilami, bo zabawne są i w dobry nastrój mnie wprawiają... Dziękuję! :)
    • pan.nikt Re: Binienda jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 19:17
      pl.wikipedia.org/wiki/Wiesław_Binienda
      end
      • tojabogdan sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:23
        bo źródła to wyłącznie jego tfurczość
        • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:28
          napisz coś o sobie bodzio i o swoich dokonaniach naukowych... już imię wyklucza cie z grona ludzi inteligentnych... bodzio...
        • wachmistrz_soroka Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:31
          tojabogdan napisał:

> bo źródła to wyłącznie jego tfurczość

www.poles.org/DB/B_names/Binienda_WK.html
          • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:32
            ale bodzio zna tylko polski i to nie do końca... skończył siedem klas szkoły podstawowej i przyspieszony kurs zrywania czereśni
            • wachmistrz_soroka Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:35
              zygfryddezgryz napisał:

> ale bodzio zna tylko polski i to nie do końca... skończył siedem klas szkoły p
              > odstawowej i przyspieszony kurs zrywania czereśni

Dałem mu link,bo widocznie nie wierzy Komorowskiemu,że Wikipedia jest wspaniałym źródłem wiedzy.
              • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:43
                wachmistrz_soroka napisał:

>
                >
                > Dałem mu link,bo widocznie nie wierzy Komorowskiemu,że Wikipedia jest wspaniały
                > m źródłem wiedzy.
                >
                Tak jak ja przestałem wierzyć, że posiadanie tytułu równoznaczne jest z posiadaniem wiedzy... Zaczęło się od teamu Kaczyńskich, a rzeczony "psor" tylko to potwierdza... Prócz teorii jest jeszcze praktyka, bo teoretycznie jak z "baranka" w mur zapierdzielisz, to choćby miał dwa metry grubości i z żelbetonu był zrobiony - runie....
                • wachmistrz_soroka Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:48
                  imera16 napisał:

Tak jak ja przestałem wierzyć, że posiadanie tytułu równoznaczne jest z posiadaniem wiedzy.

Zgaszam się z tą opinią.
                  • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:51

> imera16 napisał:
                    >
                    > Tak jak ja przestałem wierzyć, że posiadanie tytułu równoznaczne jest z posiada
                    > niem wiedzy.
                    >
                    >
                    >
                    > Zgaszam się z tą opinią.
                    >
                    Dziękuję... A co do person w kontekście których zdanie to wyraziłem, również?
                    • wachmistrz_soroka Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:55
                      simera16 napisał:

> wachmistrz_soroka napisał:
                      >
                      > > imera16 napisał:
                      > >
                      > > Tak jak ja przestałem wierzyć, że posiadanie tytułu równoznaczne jest z p
                      > osiada
                      > > niem wiedzy.
                      > >
                      > >
                      > >
                      > > Zgaszam się z tą opinią.
                      > >
                      > Dziękuję... A co do person w kontekście których zdanie to wyraziłem, również?
                      >

Tak,również.
                      • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:57
                        >
                        >
                        > Tak,również.
                        >
                        Jestem ile zaskoczony! :)))
                  • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:53
                    też się zgadzam.... patrz Geremek, prof??? Bartoszewski.....
                    • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 19:56
                      zygfryddezgryz napisał:

> też się zgadzam.... patrz Geremek, prof??? Bartoszewski.....
                      >
                      ...no i będący tematem wątku Bilenda...czy jak mu tam....
                      • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:03
                        dziadziu alzheimer czy znowu zachlałeś?
                        • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:06
                          zygfryddezgryz napisał:

> dziadziu alzheimer czy znowu zachlałeś?
                          >
                          A i jedno i drugie... Fajny komponent, ale ty tego nie dożyjesz...żółć cię zaleje. Dlatego wrzuć na luz, bo już się "dusisz"...
                          • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:09
                            he he he... wiesz dziadziu że mam do Ciebie słabość... nie często spotykam tak odjechanych staruszków.
                            • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:13
                              zygfryddezgryz napisał:

> he he he... wiesz dziadziu że mam do Ciebie słabość... nie często spotykam tak
                              > odjechanych staruszków.
                              >
                              Mnie się zdaje, że ty nieczęsto ludzi spotykasz...
                              • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:18
                                no i mnie rozszyfrowałeś...takich jak TY nigdy. nie mam znajomych wśród byłych funkcjonariuszy...
                                • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:21
                                  zygfryddezgryz napisał:

> no i mnie rozszyfrowałeś...takich jak TY nigdy. nie mam znajomych wśród byłych
                                  > funkcjonariuszy...
                                  >
                                  Czyli tylko interesy was łącza? Znam to, z moimi dawnymi TW, tylko business!
                                  • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:34
                                    z Bonim i Maleszką tez kręcisz na boku?
                                    • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:36
                                      zygfryddezgryz napisał:

> z Bonim i Maleszką tez kręcisz na boku?
                                      >
                                      Tajemnica handlowa... Ale pączki, to dostarczałem onegdaj.
                                      • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:38
                                        Bolkowi Wałęsie? przez brata? czy przez Mnietka?
                                        • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:41
                                          zygfryddezgryz napisał:

> Bolkowi Wałęsie? przez brata? czy przez Mnietka?
                                          >
                                          Nie... Pączki przynależne były tylko dzieciom naszego zasłużonego przyjaciela Rajmunda... Do roli trybunów narodu aktorsko już za dzieciaka przygotowywani byli... No i było gdzie mieszkać, to i wille dostali...
                                          • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:47
                                            Rodzina Bolka W. też dostała....
                                            • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:50
                                              zygfryddezgryz napisał:

> Rodzina Bolka W. też dostała....
                                              >
                                              A dostała... Widać towarzyszom z Pomorza się zasłużył... Czujesz się niedowartościowany w temacie?
                                              • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:55
                                                Nie... ja nic nie dostałem...sam sobie kupiłem.....
                                                • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 20:58
                                                  zygfryddezgryz napisał:

> Nie... ja nic nie dostałem...sam sobie kupiłem.....
                                                  >
                                                  Wynagrodzenie za pracę operacyjną?
                                                  • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 21:13
                                                    za młody ....
                                                  • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 21:20
                                                    simera16 napisał:

> zygfryddezgryz napisał:
                                                    >
                                                    > > Nie... ja nic nie dostałem...sam sobie kupiłem.....
                                                    > >
                                                    > Wynagrodzenie za pracę operacyjną?
                                                    >
                                                    E tam.... Znam takich "opozycjonistów", co już jako embriony "działali" p-ko "komunie"... A ty mi na zdolnego wyglądasz!
                                                  • zygfryddezgryz Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 21:29
                                                    to masz jeszcze omamy wzrokowe? nie pij gorzałki z niewiadomego źródła...oślepniesz
                                                  • simera16 Re: sam sobie tę biografię napisał? 24.01.12, 21:31
                                                    zygfryddezgryz napisał:

> to masz jeszcze omamy wzrokowe? nie pij gorzałki z niewiadomego źródła...oślepn
                                                    > iesz
                                                    >
                                                    Dla "zdrowotności" "Zivanię" pijam, czasami "Ouzo", a już sporadycznie "Metaxę"... Polecam zwłaszcza tą pierwszą!
                                                  • simera16 PS 24.01.12, 21:34
                                                    simera16 napisał:

> zygfryddezgryz napisał:
                                                    >
                                                    > > to masz jeszcze omamy wzrokowe? nie pij gorzałki z niewiadomego źródła...
                                                    > oślepn
                                                    > > iesz
                                                    > >
                                                    > Dla "zdrowotności" "Zivanię" pijam, czasami "Ouzo", a już sporadycznie "Metaxę"
                                                    > ... Polecam zwłaszcza tą pierwszą!
                                                    >
                                                    "Zivania" tylko prosto z Trodos!
    • platfusy.do.paki Re: Binienda jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 19:41
      www.uakron.edu/engineering/research/profile.dot?identity=1064521
      • wachmistrz_soroka Re: Binienda jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 19:42
        Zwolennikom platformy byle jaki ścierwojad potrafi zrobić wodę z mózgu.

nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=83985&lang=pl
    • srul Re: Binienda jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 19:47
      Nieważne, Bartoszewski za to jest!
      • erte2 Re: Binienda jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 20:35
        srul
        A co ma do tego Bartoszewski ? Kwaśniewski nie ma magisterium, kaczyński nie ma matury, Tusk nie ma doktoratu - tylko co z tego wynika w sprawie katastrofy ?
        • srul Re: Binienda jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 20:40
          erte2 napisał:

> srul
          > A co ma do tego Bartoszewski ? Kwaśniewski nie ma magisterium, kaczyński nie ma
          > matury,

Ciekawe, bez matury zrobił doktorat, cholerny oszust
    • snajper55 Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 19:58
      Nie jest profesorem, ma jedynie stopień naukowy doktora (Ph.D.). Nie ma tytułu profesora, pracuje jedynie na stanowisku profesora.

S.
      • wachmistrz_soroka Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:02
        snajper55 napisał:

> Nie jest profesorem, ma jedynie stopień naukowy doktora (Ph.D.). Nie ma tytułu
        > profesora, pracuje jedynie na stanowisku profesora.

Słyszałeś co ten ciołek Osiecki mówił w TVN,że jest biologiem.Chyba o Stefanie myślał.
        I jak takiemu wierzyć,że mówi prawdę?
        • snajper55 Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:20

> Słyszałeś co ten ciołek Osiecki mówił w TVN,że jest biologiem.Chyba o Stefanie
          > myślał.
          > I jak takiemu wierzyć,że mówi prawdę?

Mediom w ogóle nie należy wierzyć.

S.
      • niegracz Binienda jest specjalista snajper jedynie 24.01.12, 20:08
        snajper55 napisał:

> Nie jest profesorem, ma jedynie stopień naukowy doktora (Ph.D.). Nie ma tytułu
        .
        Binienda pracuje dokladnie w tej specjalnosci która jest potrzebna aby wypowiadac się o zderzeniach i ich skutkach

a snajper jest jedynie obszczymurkiem

-
        • snajper55 Re: Binienda jest specjalista snajper jedynie 24.01.12, 20:21
          niegracz napisał:

> a snajper jest jedynie obszczymurkiem

Bo pisze prawdę.

S.
          • zygfryddezgryz Re: Binienda jest specjalista snajper jedynie 24.01.12, 20:40
            prawdę to jedynie czytujesz....
      • simera16 Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:09
        snajper55 napisał:

>
        >
        Są tacy, co mylą tytuł naukowy profesora z profesorem tytularnym....
        • wachmistrz_soroka Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:12
          simera16 napisał:

Są tacy, co mylą tytuł naukowy profesora z profesorem tytularnym....

Ale Osieckiemu pozajączkowała się mechanika z biologia. Też dał d..y ten "ekspert lotniczy"
          • simera16 Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:15

> simera16 napisał:
            >
            > Są tacy, co mylą tytuł naukowy profesora z profesorem tytularnym....
            >
            >
            > Ale Osieckiemu pozajączkowała się mechanika z biologia. Też dał d..y ten "eksp
            > ert lotniczy"
            >
            Kurna wachmistrzu, mimo wielu różnic ponownie z radością rację ci przyznaję!
            • wachmistrz_soroka Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:24
              simera16 napisał:

> wachmistrz_soroka napisał:
              >
              > > simera16 napisał:
              > >
              > > Są tacy, co mylą tytuł naukowy profesora z profesorem tytularnym....
              > >
              > >
              > > Ale Osieckiemu pozajączkowała się mechanika z biologia. Też dał d..y ten
              > "eksp
              > > ert lotniczy"
              > >
              > Kurna wachmistrzu, mimo wielu różnic ponownie z radością rację ci przyznaję!
              >

Tak trzymać i nie popuszczać.
        • snajper55 Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:23
          simera16 napisał:

> Są tacy, co mylą tytuł naukowy profesora z profesorem tytularnym....

Albo się ma tytuł profesora, albo się nie ma. Binieda nie ma. Lech Kaczyński zresztą też nie. Dlatego prof. przed nazwiskiem im się nie należy.

S.
          • simera16 Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:25
            snajper55 napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > Są tacy, co mylą tytuł naukowy profesora z profesorem tytularnym....
            >
            > Albo się ma tytuł profesora, albo się nie ma. Binieda nie ma. Lech Kaczyński zr
            > esztą też nie. Dlatego prof. przed nazwiskiem im się nie należy.
            >
            >
            No pewnie że tak... Do magistra uczącego w szkole średniej, też grzecznościowo "psorze" się mówi....
            • snajper55 Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:50
              simera16 napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > > simera16 napisał:
              > >
              > > > Są tacy, co mylą tytuł naukowy profesora z profesorem tytularnym...
              > .
              > >
              > > Albo się ma tytuł profesora, albo się nie ma. Binieda nie ma. Lech Kaczyń
              > ski zr
              > > esztą też nie. Dlatego prof. przed nazwiskiem im się nie należy.
              > >
              > >
              > No pewnie że tak... Do magistra uczącego w szkole średniej, też grzecznościowo
              > "psorze" się mówi....

Się mówi. Ale nie pisze się nazwiska nauczycielki Kowalsjkiej - prof. Kowalska. :)

S.
              • simera16 Re: Nie jest profesorem i nie jest biologiem 24.01.12, 20:51
                snajper55 napisał:

>
                >
                > Się mówi. Ale nie pisze się nazwiska nauczycielki Kowalsjkiej - prof. Kowalska.
                > :)
                >
                >
                Jako żywo! Pzdr! :)))
    • kukipl umie czytać 24.01.12, 20:03
      Wiesław Kazimierz Binienda (ur. 20 sierpnia 1956 w Kole[1]) – amerykański uczony polskiego pochodzenia, profesor i dziekan Wydziału Inżynierii Cywilnej[3] (Department of Civil Engineering) w Kolegium Inżynierii University of Akron w Akron w stanie Ohio (od 2003 roku), redaktor naczelny kwartalnika naukowego Journal of Aerospace Engineering wydawanego przez American Society of Civil Engineers (ASCE)[4], kodyrektor Gas and Turbine Research and Testing Laboratory w University of Akron (od 2003 roku). Autor licznych publikacji naukowych[5], specjalizuje się w inżynierii materiałowej, metodach obliczeniowych w fizyce ciała stałego i ich zastosowaniach w lotnictwie i astronautyce[6] (mechanika pękania materiałów złożonych, analiza elementów skończonych, analiza dynamiczna problemów udarowych, analiza zmęczeniowa, analiza związana z płynięciem materiałów). Laureat wielu nagród, w tym przyznawanych przez NASA (m.in. NASA "Turning Goals Into Reality Award" w 2004 roku za udział w badaniach dotyczących poprawy bezpieczeństwa w konstrukcjach silników odrzutowych[7]). W 2008 roku American Polish Engineering Association (APEA) uznało go za jednego z najbardziej zasłużonych naukowców amerykańskich polskiego pochodzenia[8].

Resztę odszukaj sobie sama
      • aaneta Re: umie czytać 24.01.12, 20:19
        kukipl napisała:
        > L
        > aureat wielu nagród, w tym przyznawanych przez NASA (m.in. NASA "Turning Goals
        > Into Reality Award" w 2004 roku za udział w badaniach dotyczących poprawy bezpi
        > eczeństwa w konstrukcjach silników odrzutowych

On sam? Możesz wskazać jego nazwisko na liście nagrodzonych w 2004 przez NASA? Tu:
        www.aeronautics.nasa.gov/events/tgir/2004/2004_award_winners.pdf
        > dziekan Wydziału Inżynierii Cywilnej[
        > 3] (Department of Civil Engineering) w Kolegium Inżynierii University of Akron

No tak, skoro University of Acron... To prawie jak MIT :)

"The University of Akron comprises the following colleges, schools, and campuses:
        Buchtel College of Arts and Sciences
        College of Business Administration
        College of Creative and Professional Arts
        College of Education
        College of Engineering
        College of Health Sciences and Human Services
        School of Law
        College of Nursing
        College of Polymer Science & Polymer Engineering
        Honors College
        The Graduate School
        University College
        Wayne College
        Summit College"

Czołowa amerykańska uczelnia techniczna, jak widać :)
      • erte2 Re: umie czytać 24.01.12, 20:46
        Pan Profesor p.t. Binienda ponad wszelką wątpliwość, podpierając się obliczeniami, wykresami, wszechstronną wiedzą w temacie i wieloletnim doświadczeniem udowodnił że skrzydło samolotu TU-154M po zderzeniu z brzozą przy prędkości 300 km/godz. nie miało prawa się złamać.
        Problem w tym że skrzydło o tym nic nie wiedziało, wzięło i duuuup !!
        Gdyby skrzydło wcześniej znało wyniki prac Pana Profesora to tak moralnie podbudowane ścięło by brzozę, parę dębów, dach wieży kontrolnej i bezpiecznie wylądowało.
        • zygfryddezgryz Re: umie czytać 24.01.12, 20:50
          Więc pokaż inne wyliczenia ekspertów od Millera.... ewentualnie wskaż takiego który rozpoznał głos.generała Błasika w kokpicie...jakoś nikt nie chce się przyznać....
        • simera16 Re: umie czytać 24.01.12, 20:53
          erte2 napisał:

> Pan Profesor p.t. Binienda ponad wszelką wątpliwość, podpierając się obliczenia
          > mi, wykresami, wszechstronną wiedzą w temacie i wieloletnim doświadczeniem udow
          > odnił że skrzydło samolotu TU-154M po zderzeniu z brzozą przy prędkości 300 km/
          > godz. nie miało prawa się złamać.
          > Problem w tym że skrzydło o tym nic nie wiedziało, wzięło i duuuup !!
          > Gdyby skrzydło wcześniej znało wyniki prac Pana Profesora to tak moralnie podbu
          > dowane ścięło by brzozę, parę dębów, dach wieży kontrolnej i bezpiecznie wylądo
          > wało.
          >
          A Kanadyjczycy zakupiliby wszystkie Tu-154M do wyrębu lasu...
    • green_feldkurat_katz W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Polsce 24.01.12, 20:16
      przyznawanych ad personam. Profesorem jest się na określonej uczelni. Podobnie nie ma radzieckiego wynalazku p.t. habilitacja. W Polsce można być profesorem medialno-salonowym po maturze...

www.uakron.edu/about_ua/news_media/news_details.dot?newsId=10136&pageTitle=UA%20News&crumbTitle=Engineering+Professor+Wieslaw+Binienda+Honored+by+NASA
      • zygfryddezgryz Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 20:22
        patrz Balcerowicz ....
        • green_feldkurat_katz Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 20:26
          Balcerowicz to choć studia ukończy,ł doktorat obronił, kolokwium habilitacyjne zaliczył... A Ten Kogo Nazwiska Nie Należy Wymieniać - ledwo matura...
          • zygfryddezgryz Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 20:37
            ale profesorem nie jest.... pewien stetryczały abiturient również
      • snajper55 Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 20:32
        green_feldkurat_katz napisał:

> przyznawanych ad personam. Profesorem jest się na określonej uczelni. Podobnie
        > nie ma radzieckiego wynalazku p.t. habilitacja.

Czyli zgadzamy się, że Binieda nie ma tytułu profesorskiego i prof. przed nazwiskiem mu się nie należy.

> W Polsce można być profesorem medialno-salonowym po maturze...

Nie można. Nie ma czegoś takiego. W Polsce można mieć tytuł naukowy profesora albo pracować na stanowisku profesora.

S.
        • green_feldkurat_katz Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 20:37
          Czyli zgadzamy się, że Binieda nie ma tytułu profesorskiego i prof. przed nazwi
          > skiem mu się nie należy
          .

Nie, nie zgadzamy, gdyż jest profesorem na Uniwersytecie w Akron, podobnie jak np. L. Balcerowicz jest profesorem na SGH.

Nie można. Nie ma czegoś takiego. W Polsce można mieć tytuł naukowy profesora a
          > lbo pracować na stanowisku profesora.

No a profesor medialno-salonowy Bartoszewski?
          • snajper55 Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 20:53

> Czyli zgadzamy się, że Binieda nie ma tytułu profesorskiego i prof. przed na
            > zwi
            > > skiem mu się nie należy
            .
            >
            > Nie, nie zgadzamy, gdyż jest profesorem na Uniwersytecie w Akron, podobnie jak
            > np. L. Balcerowicz jest profesorem na SGH.

Skup się i przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Ja nie piszę na jakim stanowisku pracuje Binieda. Ja wyjaśniam, że Binieda nie ma prawa do tytułu profesorskiego i nie można przed jego nazwiskiem pisać skrótu prof.

> Nie można. Nie ma czegoś takiego. W Polsce można mieć tytuł naukowy profesor
            > a a
            > > lbo pracować na stanowisku profesora.

>
            > No a profesor medialno-salonowy Bartoszewski?

Nie istnieje coś takiego jak profesor medialno-salonowy i nikt tak Bartoszewskiego nie nazywa.

S.
            • green_feldkurat_katz Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 21:03
              Skup się i przeczytaj jeszcze raz co napisałem

Proponuję to samo. Jeśli ktoś jest zatrudniony na stanowisku kierownika to nazywamy go kierownikiem, dyrektora - dyrektorem, księgowego - księgowym, profesora - profesorem..

Nie istnieje coś takiego jak profesor medialno-salonowy

I tu się zgadzamy

i nikt tak Bartoszewski
              > ego nie nazywa.

Ty chyba Gazety Wyborczej przez ostatnie 5 lat nie czytałeś? I TVNu nie oglądałeś? To by ci się nawet chwaliło...
              • snajper55 Re: W USA nie ma tytułów profesora, tak jak w Pol 24.01.12, 21:46

> Skup się i przeczytaj jeszcze raz co napisałem
                >
                > Proponuję to samo. Jeśli ktoś jest zatrudniony na stanowisku kierownika to nazy
                > wamy go kierownikiem, dyrektora - dyrektorem, księgowego - księgowym, profesora
                > - profesorem..

Ale prof. przed nazwiskiem oznacza tytuł naukowy profesora, którego Binieda nie ma, więc przed jego nazwiskiem prof. się nie pisze.

S.
    • silesiusmonachijski.4 Profesor Binienda (wg wikipedii) 24.01.12, 20:28
      Wiesław Kazimierz Binienda (ur. 20 sierpnia 1956 w Kole[1]) – amerykański uczony polskiego pochodzenia, profesor i dziekan Wydziału Inżynierii Cywilnej[3] (Department of Civil Engineering) w Kolegium Inżynierii University of Akron w Akron w stanie Ohio (od 2003 roku), redaktor naczelny kwartalnika naukowego Journal of Aerospace Engineering wydawanego przez American Society of Civil Engineers (ASCE)[4], kodyrektor Gas and Turbine Research and Testing Laboratory w University of Akron (od 2003 roku). Autor licznych publikacji naukowych[5], specjalizuje się w inżynierii materiałowej, metodach obliczeniowych w fizyce ciała stałego i ich zastosowaniach w lotnictwie i astronautyce[6] (mechanika pękania materiałów złożonych, analiza elementów skończonych, analiza dynamiczna problemów udarowych, analiza zmęczeniowa, analiza związana z płynięciem materiałów). Laureat wielu nagród, w tym przyznawanych przez NASA (m.in. NASA "Turning Goals Into Reality Award" w 2004 roku za udział w badaniach dotyczących poprawy bezpieczeństwa w konstrukcjach silników odrzutowych[7]). W 2008 roku American Polish Engineering Association (APEA) uznało go za jednego z najbardziej zasłużonych naukowców amerykańskich polskiego pochodzenia[8].

• silesiusmonachijski.4 Tzw. "eksperci" GW i TVN piszacy "Ostatni lot" 24.01.12, 20:30
        to pseudonaukowe menelee, wyciagniete za uszy z post-prrlowskiego smietnika. Biniendzie moga co najwyzej "naaskoczyc"
      • simera16 Re: Profesor Binienda (wg wikipedii) 24.01.12, 20:32
        Paszoł won Drewniok! Wypiąłeś doopę na Polskę, to siedź w tej swojej Bawarii i żłopiąc piwo o jej problemach się rozpisuj...
        • zygfryddezgryz Re: Profesor Binienda (wg wikipedii) 24.01.12, 20:53
          no dziadziu Ty też przed chwila pisałeś żeś daleko od Polski...już wróciłeś czy byłeś na odtruciu?
          • simera16 Re: Profesor Binienda (wg wikipedii) 24.01.12, 20:58
            zygfryddezgryz napisał:

> no dziadziu Ty też przed chwila pisałeś żeś daleko od Polski...już wróciłeś czy
            > byłeś na odtruciu?
            >
            Ja tam w morzu stary swój wór moczę, a Drewniok biedaczyna po bawarskich piwiarniach ubezpieczenia sprzedaje, w wolnych chwilach popluwając na Polskę... No i na Cyprze bywam, a w Polsce żyję...
      • silesiusmonachijski.4 Wikepedia to glowne zrodla Bula Komorowskiego 24.01.12, 21:22
        silesiusmonachijski.4 napisał:

> Wiesław Kazimierz Binienda (ur. 20 sierpnia 1956 w Kole[1]) – amerykański
        > uczony polskiego pochodzenia, profesor i dziekan Wydziału Inżynierii Cywilnej[
        > 3] (Department of Civil Engineering) w Kolegium Inżynierii University of Akron
        > w Akron w stanie Ohio (od 2003 roku), redaktor naczelny kwartalnika naukowego J
        > ournal of Aerospace Engineering wydawanego przez American Society of Civil Engi
        > neers (ASCE)[4], kodyrektor Gas and Turbine Research and Testing Laboratory w U
        > niversity of Akron (od 2003 roku). Autor licznych publikacji naukowych[5], spec
        > jalizuje się w inżynierii materiałowej, metodach obliczeniowych w fizyce ciała
        > stałego i ich zastosowaniach w lotnictwie i astronautyce[6] (mechanika pękania
        > materiałów złożonych, analiza elementów skończonych, analiza dynamiczna problem
        > ów udarowych, analiza zmęczeniowa, analiza związana z płynięciem materiałów). L
        > aureat wielu nagród, w tym przyznawanych przez NASA (m.in. NASA "Turning Goals
        > Into Reality Award" w 2004 roku za udział w badaniach dotyczących poprawy bezpi
        > eczeństwa w konstrukcjach silników odrzutowych[7]). W 2008 roku American Polish
        > Engineering Association (APEA) uznało go za jednego z najbardziej zasłużonych
        > naukowców amerykańskich polskiego pochodzenia[8].
        >
        • simera16 Re: Wikepedia to glowne zrodla Bula Komorowskiego 24.01.12, 21:27
          A z twoich wypowiedzi wynika, ze twoje główne "źródło", to "Mein Kampf"....
      • dzi1a Re: Profesor Binienda (wg wikipedii) 24.01.12, 21:43
        revelstein.blox.pl/2012/01/2541.html
        zdjęcie znalezione na łubiance
    • aniechto.only Re: Nowaczyk jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 21:07
      a nie Bienienda. Pomyliłeś się, Osiecki to mówił o Nowaczyku.

medschool.umaryland.edu/facultyresearchprofile/viewprofile.aspx?id=1010
      • jacekm22 Re: Nowaczyk jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 21:12
        Hypki w TVP Info - "Binieda powinien rzucić bumerangiem i ten bumerang powinien wrócić i walnąć go w łeb". .... Mocne !!!! :-)
        • wachmistrz_soroka Re: Nowaczyk jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 21:13
          jacekm22 napisał:

> Hypki w TVP Info - "Binieda powinien rzucić bumerangiem i ten bumerang powinien
          > wrócić i walnąć go w łeb". .... Mocne !!!! :-)

Bardzo mocne,bo po kolejnym odbiciu mógłby walnąć w łeb Hypkiego.
        • zygfryddezgryz Re: Nowaczyk jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 21:15
          cóż jaka telewizja taki hypki
    • szmul.bender A kto ma sie znac na brzozach 24.01.12, 21:20
      jak nie biolog ?
      • x2468 Re: A kto ma sie znac na brzozach 24.01.12, 21:35
        Na psychiatryku 24 sa pelni uznania dla Biniedy:
        kajzer.salon24.pl/384550,zobaczylem-konferencje-z-profesorem-binieda
        lubczasopismo.salon24.pl/rodzynkizzakalca/post/384592,profesor-binienda-zwerbowany-przez-wywiad-prl
      • zygfryddezgryz Re: A kto ma sie znac na brzozach 24.01.12, 21:39
        a na lataniu Stefan entomolog...... pewnie jeden z ekspertów z komisji Millera...dowiódł że jak mucha uderzyła w brzozę to skrzydło jej odpadło i stąd specjaliści od Millera wyciągneli oczywiste wnioski i napisali raport.....
      • dzi1a Re: A kto ma sie znac na brzozach 24.01.12, 21:44
        szmul.bender napisał:

> jak nie biolog ?

no właśnie ,kto jak nie biolog ?
        revelstein.blox.pl/2012/01/2541.html
    • fiu-bzdziu2010 Re: Binienda jest biologiem i nie jest profesorem 24.01.12, 21:59
      mało ważne - profesory, czy nie profesory
      ważniejsze, czy brali udział w jakimś badaniu katastrofy lotniczej w Ameryce
      Coś o tym doświadczeniu badawczym ani mru mru
      • silesiusmonachijski.4 Binienda jest profesorem!!! 25.01.12, 01:04
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> mało ważne - profesory, czy nie profesory
        > ważniejsze, czy brali udział w jakimś badaniu katastrofy lotniczej w Ameryce
        > Coś o tym doświadczeniu badawczym ani mru mru
        >
        • goralblotny1 Re: Binienda jest profesorem!!! 25.01.12, 05:33
          Łopatologii stosowanej....
        • zgred-zisko Re: Binienda jest profesorem!!! 25.01.12, 06:15
          Jest profesorem od badań zjawisk paranormalnych. Bada szczegółowo teorię, której nikt nie głosi. W żadnym z dokumentów, na których podobno się opiera, nie ma stwierdzenia, że samolot stracił skrzydło od uderzenia w brzozę.
    • dr.krisk Nieważne. 25.01.12, 07:51
      Ważne jest to, że symulacje metoda elementów skończonych (program LS-Dyna), które dumnie prezentuje, są skandalicznie błędne. Na zarzuty specjalistów odpowiada zaś, że chętnie odpowie, pod warunkiem że przyjedzie się (czytaj: opłaci uczestnictwo) na organizowane przez niego sympozjum :)
      Żałosny hochsztapler.
      • aniechto.only Re: Nieważne. 25.01.12, 08:16
        dr.krisk napisał:

> Ważne jest to, że symulacje metoda elementów skończonych (program LS-Dyna), któ
        > re dumnie prezentuje, są skandalicznie błędne. Na zarzuty specjalistów odpowiad
        > a zaś, że chętnie odpowie, pod warunkiem że przyjedzie się (czytaj: opłaci ucze
        > stnictwo) na organizowane przez niego sympozjum :)

Przemysł smoleński ?
        • dr.krisk Re: Nieważne. 25.01.12, 08:20
          aniechto.only napisała:

> Przemysł smoleński ?
          Sam nie wiem. Jednak obrzydliwe jest to, że Binienda wiedząc, że sprawa jest poważna, powierza prowadzenie analizy jakimś swoim doktorantom!!!
          A potem przedstawia coś, co zaledwie może być studencką wprawką. Na niedostateczny...
          Tak przynajmniej oceniłbym moich studentów.
          • aniechto.only Re: Nieważne. 25.01.12, 08:34
            Dobrze ,ze pojawił się ktoś kto o tym mówi otwarcie, mam na myśli Artymowicza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka