Dodaj do ulubionych

Chaos i jąkanie się.

31.01.12, 08:40
Coraz bardziej wątpliwy jest nabytek Wandy Nowickiej dla Ruchu Palikota. Co najmniej należy jej zapewnić pomoc logopedy, bo strasznie sie jąka, gdy padają kłopotliwe pytania.

Poza tym, ona wyraźnie odcina się od programu Ruchu. Zdaje się, traktuje swoich kolegów per noga, jako narzędzie dla spełnienia jej osobistych ambicji. Jednym slowem, głupia damulka, przereklamowana i będzie sprawiać jeszcze sporo kłopotow. Już ich zresztą przysporzyła.
Obserwuj wątek
    • uu5.52 jest samiec-alfa palikot, a reszta to przydupasy 31.01.12, 08:46
    • wachmistrz_soroka Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 09:59
      haen2010 napisał:

> Coraz bardziej wątpliwy jest nabytek Wandy Nowickiej dla Ruchu Palikota. Co naj
      > mniej należy jej zapewnić pomoc logopedy, bo strasznie sie jąka, gdy padają kło
      > potliwe pytania.

Jeszcze niedawno piałeś z zachwytu po "przejęciu" Nowickiej przez Palikota.Już się rozczarowałeś?
      • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 10:03
        Jak to zwykle u Henia neofity... Heniu forowy głupku już Ci się nie podoba Pani Marszałkini na utrzymaniu producentów specyfików do spędzania ciąży?
      • haen2010 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 10:10
        Od zawsze patrzę na politykę przez fakty i ludzi, ktorzy ją tworzą. Odnośnie Nowickiej to byłem tak samo sceptyczny jak wobec Kalisza na przykład.

Ale rozumiałem interes Palikota w przejęciu elektoratu SLD, co się zresztą w 90% sprawdziło.
        • wachmistrz_soroka Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 10:18

Ale rozumiałem interes Palikota w przejęciu elektoratu SLD, co się zresztą w 90% sprawdziło.

Tia,ale interesu PO w przejęciu Arłukowicza,Kluzikowej,Rosatiego raczej nie widziałeś.Nazwałeś ich szubrawcami i sprzedawczykami.
          Mentalność Kalego.
        • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 10:19
          Nie pogrążaj się Heniek... w Ruchu Poparcia Samego Siebie nie ma chyba ani jednej osoby na którą można by głosować... jak pisałem wcześniej Ruch Poparcia to partia byłych.....jest tam były ksiądz, były facet, były SLDowiec, były redaktor od urbana, były kryminalista i były przydupas Tuska były konserwatysta katolik... wszyscy to byli... mam nadzieję że wkrótce będą oni byłymi posłami.....
        • ayran Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 11:07
          Tak tak, gienryk. Sceptyczny byłeś i to od samego początku

forum.gazeta.pl/forum/w,28,128147087,128157082,To_mocne_uderzenie.html
          • scoutek Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 11:20
            Henio niestety już nie jest wiarygodny, bo jest zawzięty i popada w skrajności
            albo kocha albo nienawidzi
            • haen2010 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:00
              Może i jestem zawzięty, na ludzką głupotę. Obojętnie jakie poglądy reprezentuje.
    • green_feldkurat_katz No, i już prawomocnie wiemy, że Wandzia 31.01.12, 10:21
      lobbystką jest, a nie tam żadną "społeczniczką"...
      • zygfryddezgryz Re: No, i już prawomocnie wiemy, że Wandzia 31.01.12, 10:31
        Ona społecznie to przytulała kasę i społecznie ja wydawała na swoich społecznych synalków....taka z niej społecznica... no i czasami robiła zakupy w sklepach "Społem"....
    • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 11:20
      Wpis sceptycznego Heńka z sierpnia zeszłego roku:
      "Nowicka to miła osoba i potrafiąca przekonać do swoich racji. Tak jak Biedroniem odebrano SLD poparcie mniejszości seksualnych, tak nikt nie będzie pamiętał, że Partia Kobiet SLD popiera. Feministki też stracone, i nie tylko one. "

Coś sądu nie potrafiła przekonać Heniutek no i masz strasznie krótką pamięć...

Wyznanie ETTA2: Jak cię to interesuje, to myję kible Palikotowi i poczytuję to sobie za wielki zaszczyt.
    • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 11:21
      "Zdaje się, traktuje swoich
      > kolegów per noga, jako narzędzie dla spełnienia jej osobistych ambicji. Jednym
      > slowem, głupia damulka, przereklamowana i będzie sprawiać jeszcze sporo kłopot
      > ow. Już ich zresztą przysporzyła. "

Oj Heniu, Millerem pojechałeś...

"> Poza tym, ona wyraźnie odcina się od programu Ruchu."

Przykłady? To że jej się nie podoba pomysł błazenady w Świebodzinie? Mnie się też nie podoba, bo za dużo tych happeningów ostatnio.

A to że Nowicka ma swoje zdanie w różnych sprawach i głośno je wyraża? Czy gdzieś jest powiedziane ża Palikot ma monopol na prawdę i pomysły programowe RP? Nowicka jest członkiem Rady Politycznej i ma pełne prawo wypowiadać się.
      • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 11:30
        Mnie doktorku zawsze interesowało jakie jako lekarz masz zdanie na temat aborcji? Podobne jak Nowicka?
        • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:15
          Bardzo proste - suwerenna decyzja każdej kobiety, bo to jej macica.
          • kontestatorbg Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:22
            A mężczyzny już nie bo jak powszechnie wiadomo dziecko tworzy się w macicy w wyniku aprtenogenezy
          • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:23
            A ojciec nie ma w tym temacie nic do powiedzenia? A jak dziewczyna ma 15 lat też ma decydować sama bo to jej macica?
            • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:24
              Tak , bo to jej macica, w polskim prawie medycznym pacjent od 15 roku życia ma pełne prawo do decydowania o sobie i swoim leczeniu.
              • kontestatorbg Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:29
                Ale dziecko nie jest tylko jej
              • ayran wątek jest o tym... 31.01.12, 12:32
                ... że pani Nowicka to kobieta niezbyt lotna i elokwentna, która łatwo daje się podchodzić dziennikarzom w rodzaju Moniki Olejnik, a to w ten sposób, że daje się wprowadzać w dyskusje na tematy, o których ma mizerne pojęcie.
                Tak twierdzi autor wątku - i można by się z tą częścią wywodu zgodzić, bo w innej części twierdzi, że jak zwykle miał rację, od razu uważając że Nowicka jest do niczego, co jest oczywistym łgarstwem tegoż autora wątku, pisującego pod nickiem haen2010.

Zupełnie czym innym jest ocena inteligencji i poglądów pani Nowickiej.
                • kzet69 Re: wątek jest o tym... 31.01.12, 12:48
                  Raczej wkręcana w tematy, w których się nie orientuje, tak jak ostatnio Koziej w temacie zabezpieczeń stron internetowych...
                  • ayran Re: wątek jest o tym... 31.01.12, 13:19
                    A czy istnieje jakiś przymus wypopwiadania się w sprawach, o których nie ma pojęcia? Czy nie prościej byłoby odpowiedzieć na pytania Olejnik "nie jestem specjalistką od finansów i wolałabym nie wypowiadać się w sprawie paktu fiskalnego/pożyczki dla MFW itp.?
              • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:35
                No ok. o tym nie wiedziałem..więc gdy mam mniej niż 15 lat?
                • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:52
                  Poniżej 15 roku życia decydują rodzice, dziecko w wieku powyżej 12 lat musi być poinformowane o decyzji rodziców, jeżeli się z nią nie zgadza, decyduje sąd, który albo przychyla się do decyzji rodziców, albo zawiesza im prawa rodzicielskie i wyznacza prawnego opiekuna dziecka, ale nie słyszałem by ten ostatni przepis gdzieś w Polsce się zrealizował.
            • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:34
              A jeszcze jedno pytanie doktorku... do którego tygodnia uważasz że można usunąć?
              • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:53
                Do 12-14, w przypadku ciężkich wad wrodzonych do 16-18

EOT
                • zygfryddezgryz Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 13:06
                  Dzięki za wyjawienie własnych poglądów... mam nadzieję że docenisz to iż nie wdawałem sie w żadną polemikę w tej sprawie choć i nie oceniałem Cię jako lekarza jak się domyślasz mam całkowicie inne zdanie. Kłaniam
                  • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 13:15
                    Każdy ma prawo do własnego zdania
                    pzdr.
      • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:22
        Oj Heniu, Millerem pojechałeś...
        Wręcz przeciwnie. J. Palikotem.
        ---------------
        • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:25
          Specjalistą od takiego szacunku dla kobiet jest Miller, nie Palikot ściemniaczu mój miły.
          • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:33
            kzet69 napisał:

> Specjalistą od takiego szacunku dla kobiet jest Miller, nie Palikot ściemniaczu mój miły.
            Coś nowego. Wyrażenie negatywnej opinii automatycznie oznacza brak szacunku? A czym ta pani na szacunek zasłużyła? Działalnością, która znalazła swój epilog w sądzie?

---------------------
            • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 12:58
              remez2 napisał:
              "Działalnością, która znalazła swój epilog w
              > sądzie?"

Kiedy i w jakim? Bo w tym ostatnim procesie to Nowicka występowała jako... poszkodowana.
              • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 13:06
                kzet69 napisał:

> remez2 napisał:
                > "Działalnością, która znalazła swój epilog w
                > > sądzie?"
                >
                > Kiedy i w jakim? Bo w tym ostatnim procesie to Nowicka występowała jako... posz
                > kodowana.
                Proces z katolicką publicystką Joanną Najfeld. Nowicka pozwała Najfeld za słowa, że "znajduje się na liście płac przemysłu aborcyjno-antykoncepcyjnego".

--------------
                • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 13:13
                  No właśnie Nowicka była w tym procesie powodem a nie pozwaną, a sąd nie oceniał działalności Nowickiej tylko czy słowa p. Najfeld naruszały jej prawa i doszedł do wniosku że nie, ponieważ nosiły one charakter publicystyki a nie osobistego oskarżenia. Uznał także że Nowicka jako osoba publiczna ma prawo być oceniana w zakresie dozwolonym w publicystyce. I tyle. Merytorycznym znaczeniem czy też prawdziwością słów p. Najfeld sąd się nie zajmował. Więc nie manipuluj.
                  • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 13:18
                    Gdybyś miał tyle przyzwoitości co tupetu.... Na procesie udowodniono, że p. W Nowicka otrzymuje coroczne dotacje od, szeroko to ujmując, przemysłu aborcyjnego.
                    -----------------------------------------------------------------
                    • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:12
                      Nowicka czy Federacja?
                      • zdrowy.rozsadek.81 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:14
                        Federacja której prezesem jest Nowicka otrzymała dotacje od firmy farmaceutycznej, która w swojej ofercie ma narzędzia do przeprowadzania aborcji oraz środki wczesnoporonne

• kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:16
                          Co to za narzędzia do przeprowadzania aborcji?
                          • zdrowy.rozsadek.81 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:33
                            > Co to za narzędzia do przeprowadzania aborcji?

Aspiratory i kaniule produkuje firma która dotowała fundację Nowickiej
                        • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:23
                          I co z tego wynika?
                      • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:15
                        ave.duce napisała:

> Nowicka czy Federacja?
                        Sąd Rejonowy Warszawa-Mokotów stwierdzał w uzasadnieniu, które podał portal Rebelia.pl, że kierowana przez "Wandę Nowicką organizacja otrzymywała dotacje od wielu podmiotów, w tym także firmy G. i G., stanowiących część międzynarodowego koncernu farmaceutycznego G. produkującego środki antykoncepcyjne oraz międzynarodowej organizacji pozarządowej I. mającej na celu m.in. poprawę dostępności zdrowia reprodukcyjnego, w tym bezpiecznej aborcji, oraz zajmującej się produkcją i dystrybucją aspiratorów i kaniuli - przyrządów przeznaczonych do wykonywania zabiegów przerywania ciąży". Dalej sąd wylicza, że z zapisów księgowych wynika, iż "Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny otrzymała w okresie od 2004 do 2009 r. od firmy G. kwotę 97 600 zł, a od organizacji I. w 2005 r. kwotę 37 003,00 zł, zaś w 2007 r. w wysokości 138 253,25 zł".
                        • kzet69 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:18
                          Zasadą działania każdej fundacji i każdej organizacji pozarządowej jest pozyskiwanie środków od sponsorów.
                          • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:23
                            kzet69 napisał:

> Zasadą działania każdej fundacji i każdej organizacji pozarządowej jest pozyski
                            > wanie środków od sponsorów.
                            Kpisz czy o drogę pytasz, czy ...?
                            Fundacja opiekująca się ofiarami napadów pozyskuje środki od gangsterów?

--------------------
                            • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:31
                              ???

... Federacja działa na rzecz podstawowych praw człowieka, w szczególności prawa kobiet do decydowania o tym, czy i kiedy mieć dzieci ...
                        • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:24
                          Czyli Federacja otrzymała.
                          • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:29
                            ave.duce napisała:

> Czyli Federacja otrzymała.
                            Tak jak FOR od PTE.

----------------
                            • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:33
                              Nie wiem wiele ani o FOR, ani o PTE.
                              Może jednak ad rem?
                              • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:41
                                ave.duce napisała:

> Nie wiem wiele ani o FOR, ani o PTE.
                                Szkoda. Bohaterskiej walki L. Balcerowicza w obronie OFE też nie zauważyłaś?
                                > Może jednak ad rem?
                                Wszystko zostało napisane. Czego jeszcze nie wiesz?

----------------
                                • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:52
                                  Zauważyłam, ale nie śledziłam. Dla mnie Balcerowicz nie był, nie jest i pewnie nie będzie wyrocznią.

Ok, czyli przyjąłeś do wiadomości to, co napisałam? O Federacji i jej przewodniczącej - Nowickiej?

ps. między nami - nie mam o niej dobrego zdania od czasu, kiedy ją poznałam na początku "robienia kariery" (przez nią...), ale to nie na temat.

Pozdrawiam.
                                  • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 14:56
                                    > Ok, czyli przyjąłeś do wiadomości to, co napisałam? O Federacji i jej przewodni
                                    > czącej - Nowickiej?
                                    Sąd stwierdził ponadto, że co prawda środki przekazywane przez te podmioty wprost "nie stanowiły źródeł finansowania wynagrodzenia Wandy Nowickiej, jednakże miały one wpływ na całokształt finansów Federacji i przynajmniej pośrednio wpływały na wynagrodzenie osób zatrudnionych w Federacji chociażby poprzez to, że inne środki nie musiały iść na finansowanie bieżącej działalności, a na wynagrodzenia".
                                    ----------------
                                    • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 15:07
                                      To przecież logiczna kolej rzeczy.
                                      Tak było zawsze, nawet w PRLu.
                                      • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 15:12
                                        ave.duce napisała:

> To przecież logiczna kolej rzeczy.
                                        > Tak było zawsze, nawet w PRLu.
                                        Nie wiem jak było w PRL. Oburza mnie postępowanie p. W. Nowickiej, która ma czelność zakładać sprawę sądową i bez żenady kłamać. Ale takich w RP jest więcej. Żałosne.

------------------
                                        • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 15:16
                                          Kategoryczny sąd, pozostanę przy swoim zdaniu.
                                          Nie wiesz, jak było w PRLu? Ok, przyjęłam do wiadomości.
                                          Zgadzam się z tym, że RP to "zbieranina"... choć wyjątki na pewno są (te na "tak").
                                          Nie należy do nich autor tego wątku, ale to żadne zaskoczenie.
                                          • remez2 Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 18:54
                                            ave.duce napisała:

> Kategoryczny sąd, pozostanę przy swoim zdaniu.
                                            Zasłużony. Proszę uprzejmie.
                                            > Nie wiesz, jak było w PRLu? Ok, przyjęłam do wiadomości.
                                            Nikt z mojej rodziny nie prowadził fundacji, nie pracował w fundacji. Na wszystko co mamy, pracowały uczciwie kolejne pokolenia. Jak mawiał Premier z Krakowa, dalibóg nie wiem, co ma do rzeczy PRL.
                                            > Zgadzam się z tym, że RP to "zbieranina"... choć wyjątki na pewno są (te na "tak").
                                            Dużo za mało aby tworzyć ugrupowanie poselskie. Ale taka jest karykatura demokracji.
                                            > Nie należy do nich autor tego wątku, ale to żadne zaskoczenie.
                                            To szczególny przypadek. Jednostka chorobowa charakteryzująca się koniecznością obrażania ludzi.
                                      • ayran Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 15:17
                                        Nie wydaje mi się, by akurat ten fragment, zacytowany zresztą za "Naszym Dziennikiem" był w tym wydoku najważniejszy. Sąd stwierdził po prostu, że pani Najfeld, jako publicystka, miała prawo do takiej - bez wątpienia przesadnej oceny, bo w oparciu o dokumentację Fundacji nie sposób wykazać, że pieniądze przekazywane na rzecz fundacji w żaden sposób nie były kierowane na wynagrodzenia jej pracowników, a pani Nowickiej w szczególności.
                                        • ave.duce Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 15:28
                                          Dlatego uważam, że Nowicka miała podstawy, żeby podać Najfeld do sądu, a publicystyczny "skrót myślowy" Najfeld był jednak nadużyciem. Co do wyroku - no comment.
                                          • ayran Re: Chaos i jąkanie się. 31.01.12, 15:31
                                            Uważam, że Nowicka miała słabych prawników na tego typu sprawę, ale trudno żeby angażowała Romana Giertycha.
    • haen2010 To takie dziwne? 31.01.12, 11:47
      Jak się nie ma określonego oglądu spraw i nie zna odpowiedzi na podstawowe pytania, to się nie lezie po lans do mediów. Skutki tego są zazwyczaj opłakane i dla niej, i dla jej partyjnych kolegów.
      • kontestatorbg Re: To takie dziwne? 31.01.12, 12:56
        Wystarczyło nie robić z niej v-ce marszałka, na którego też się nie nadaje
        • zygfryddezgryz Re: To takie dziwne? 31.01.12, 13:16
          Tusk kazał to platfusie lemingi zagłosowały za Nowicką... nawet ultras mucha pluja Niesiołowski.
          • haen2010 Re: To takie dziwne? 31.01.12, 13:34
            Tutaj wkraczamy na podstawowe pryncypia polityki. Odmowa dla Nowickiej oznaczałaby de facto faszyzację sejmu, getto ławkowe. Prosto z tradycji przedwojennego ONR.
            • green_feldkurat_katz Re: To takie dziwne? 31.01.12, 13:47
              Odmowa dla Nowickiej oznaczał
              > aby de facto faszyzację sejmu, getto ławkowe. Prosto z tradycji przedwojennego
              > ONR.

Co ty opowiadasz? Czy Sejm ma obowiązek głosowania na każdą szuję wskazaną przez grupę posłów? Niezależnie od braku kwalifikacji, przede wszystkim moralnych, do zajmowania stołka wicemarszałka?
              • haen2010 Re: To takie dziwne? 31.01.12, 14:14
                Chociaż wielu ten sejm ma szujowatych posłów, to Nowicka do nich nie należy. Przeważnie szuje są bardzo katolickie, pełne patriotycznej gęby i zawsze pierwsze po złodziejską kasę.

Powtarzam, odmowa dla Nowickiej to byłby triumf szujostwa nad demokracją.
                • green_feldkurat_katz Re: To takie dziwne? 31.01.12, 14:28
                  Nowicka jest exemplum szuji doskonałe. Ordynarna ukryta lobbystka biorąca ciężkie pieniądza za wątpliwą moralnie robotę. Wątpliwą w dwójnasób jeśli weźmie się pod uwagę finansowe zainteresowanie pani lobbystki. A gdy fakty wychodzą na jaw kłamie w żywe oczy, wypiera się... Obleśna postać...
                  • zoil44elwer Re: To takie dziwne? 31.01.12, 15:08
                    SLD na STRACIE Nowickiej i Biedronia zyskał.
                    • green_feldkurat_katz Re: To takie dziwne? 31.01.12, 15:15
                      Bez wątpienia...
            • zygfryddezgryz Re: To takie dziwne? 31.01.12, 13:53
              hahaha Heniek rozbawiłeś mnie do łez... znasz chociaż historię ONRu ich program, działania , zasługi? Wiesz ilu ONRowców dostało medal "Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata" Wiesz ilu zginęło walcząc z Niemcami i Sowietami... nie pisz głupot o sprawach o których nie masz pojęcia... napisz lepiej o sondażach ulicznych.....
              • zdrowy.rozsadek.81 Re: To takie dziwne? 31.01.12, 14:09
                > napisz lepiej o sondażach ulicznych

w których Ruch Palikota dawno przekroczył granicę 160% poparcia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka