Dodaj do ulubionych

Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu?

02.02.12, 12:54
Cytat z GW
"Wydarzenia miały miejsce latem przed jasnogórskim sanktuarium. Akredytację na relacjonowanie odbywającej się 9 i 10 lipca pielgrzymki słuchaczy Radia Maryja otrzymały tylko media o. Tadeusza Rydzyka. Mimo to ekipa Polsatu News przyjechała nagrać wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego. Gdy o. Rydzyk powiedział przez mikrofon, że jest telewizja, która nie ma akredytacji, a mimo to filmuje pielgrzymkę (ekipę Polsatu pokazano na telebimach), doszło do przepychanek z pątnikami. W pasażu Bareły, który jest terenem miejskim, interweniowała policja. Przywiozła na komisariat mieszkańca Katowic, który został wskazany jako ten, który wyrwał reporterce mikrofon i ją spoliczkował. Dyrektor kanału informacyjnego Polsatu Henryk Sobierajski złożył zawiadomienie o zniszczeniu sprzętu. Dziennikarka złożyła odrębne zawiadomienie karne"

Tak się zastasnawiam jakim słowem mozna określić postępowanie ekipy Polsatu . Bezczelność i chamstwo to zdecydowanie za mało.
Tak się zastanawiam jak bym się ja zachował, gdyby do mnie na jakąś moja prywatna, rodzinna imprezę przyjechał ktoś , kogo bym wcześniej uprzedił, zę nie chcę go na imprezie oglądac.
W twarz bym mu pewnie nie dał. Raczej po staropolsku potraktował bym takiego "gościa" jak chama i jako chamowi dałbym kopa w d.pę.
Problem w tym , że wobec ewidentnego chamstwa i "hienowatości" czasami tylko chamskie metody skutkuja.
A ekipie Polsatu proponuję , aby pojechała do Mekki filmować modlących się muzułmanów. Tam ich na pewno nie spoliczkują.
Obserwuj wątek
    • indeed4 Boli? 02.02.12, 13:01
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11073839,Pielgrzym_spoliczkowal_reporterke__Stanie_przed_sadem.html?lokale=trojmiasto

Lepiej się zastanów jak określić faceta, który wkrótce stanie przed sądem za pobicie i zniszczenie mienia
      • marek26iv Re: Boli? 02.02.12, 13:07
        a Polsat pozwala innym ekipom transmitować imprezy bez pozwolenia
      • remik.bz Nie powinien policzkować 02.02.12, 13:16
        indeed4 napisał:

> Lepiej się zastanów jak określić faceta, który wkrótce stanie przed sądem za po
        > bicie i zniszczenie mienia

No to będziemy mieć męczennika dzieki Polsatowi. O kasę za zniszczone mienie też raczej nie powinien się martwić. "Sie składke zorganizuje".
        A tego faceta określiłbym jako "działający pod wpływem emocji usprawiedliwionych okolicznościami"
        Swoją droga zamiast policzkowac kobietę (nie powinien tego robić), powinien jej po prostu nakopać do rz.ci (jak mówią górale).
        Juz widze te tytuły w mediach , te zdjęcia dziennikarki z komentarzem "to tej Pani nakopano do d.py"
        • indeed4 Aha, aha... 02.02.12, 13:24
          > powinien jej po prostu nakopać do rz.ci

I ty rozumiem, będąc tam na miejscu, osobiście byś go do tego zachęcał :-)
          • remik.bz Re: Aha, aha... 02.02.12, 13:31
            indeed4 napisał:

> > powinien jej po prostu nakopać do rz.ci
            >
            > I ty rozumiem, będąc tam na miejscu, osobiście byś go do tego zachęcał :-)

Ja będąc na miejscu powiedziałbym "ludzie nie ruszajcie g.wna , bo sie pobrudzicie"
            • indeed4 Re: Aha, aha... 02.02.12, 13:40
              Brawo, cieszę się że zmieniłeś zdanie - czyli co, skoro już nie uważasz, że powinien jej ( cyt. ) nakopać do rzyci" w związku z tym powyższe stwierdzenie możemy uznać za niebyłe :-)

• remik.bz Re: Aha, aha... 02.02.12, 13:49
                indeed4 napisał:

> Brawo, cieszę się że zmieniłeś zdanie - czyli co, skoro już nie uważasz, że po
                > winien jej ( cyt. ) nakopać do rzyci" w związku z tym powyższe stwierdzenie moż
                > emy uznać za niebyłe :-)

Ja to nie "on". "On" ma inna konstrukcje psychiczna niż "ja", działa emocjonalnie , broni waznych dla niego spraw tak jak umie, nie zastanawia się , nie analizuje. "On lepiej by zrobił gdyby nakopał niz dając po twarzy (chocby i w słusznym gniewie).
                • indeed4 Re: Aha, aha... 02.02.12, 14:06
                  Dobrze, czyli jednak nie zmieniłeś zdania i nadal uważasz, że "on", ten facet lepiej by zrobił, gdyby jej "nakopał do rzyci" - czy tak? :-)
                  • remik.bz Sie czepiasz. podsumujmy :) 02.02.12, 14:41
                    indeed4 napisał:

> Dobrze, czyli jednak nie zmieniłeś zdania i nadal uważasz, że "on", ten facet
                    > lepiej by zrobił, gdyby jej "nakopał do rzyci" - czy tak? :-)

Ja uważam, że "on" lepiej by zrobił "kopiąc do rz.ci" niz uderzajac w twarz. A najlepiej by zrobił( ale to trudne dla niego z uwagi na szczególne okolicznoiści), gdyby zachował taki spokój jaki ja bym w tej sytuacji zachował:)
                    • indeed4 Tak. 02.02.12, 15:00
                      > Ja uważam, że "on" lepiej by zrobił "kopiąc do rz.ci" niz uderzajac w twarz.

> A najlepiej by zrobił (... ) gdyby zachował taki spokój jaki ja bym w tej sytuacji zachował

No, ale to się jakby nawzajem wyklucza, nie uważasz? :-)

• remik.bz Re: Tak. 02.02.12, 15:09
                        indeed4 napisał:

> > Ja uważam, że "on" lepiej by zrobił "kopiąc do rz.ci" niz uderzajac w twa
                        > rz.
                        >
                        > > A najlepiej by zrobił (... ) gdyby zachował taki spokój jaki ja bym w tej
                        > sytuacji zachował
                        >
                        >
                        > No, ale to się jakby nawzajem wyklucza, nie uważasz? :-)

Niekoniecznie.
                        Mamy tu dwie pary mozliwych zdarzeń, ale zdarzeń rozłącznych z uwagi na różne "podmioty dokonujące zdarzeń"
                        1. (dotyczy onego) : źle- lepiej
                        2.(dotyczy mnie) ): lepiej- najlepiej
                        Nie było dyskusji o zdarzeniu niemozliwym : żle-najlepiej- gdyż dotyczy ten stan różnych podmiotów , jakby to powiedzieć - rozłącznych :)
                        >
                        >
                        >
                        • indeed4 Tiaaa..... 02.02.12, 15:24
                          Kiedy widzisz, nie ma żadnych dwóch podmiotów - mamy jeden, faceta, który staje przed sądem za pobicie dziennikarki Polsatu i zniszczenie mienia.

I twoim zdaniem ten facet zrobiłby lepiej, gdyby jej "nakopał do rzyci" - tak napisałeś wyżej, po czym to jeszcze potwierdziłeś, o czym w tej sytuacji chciałbyś rozmawiać, o tym, że sąd go powinien uniewinnić, bo "ten typ tak ma i inaczej nie może"? :-)
                • piq remiś broni chłopców z SA,... 02.02.12, 17:01
                  ...szaulisów mordujących akowców i tarzyszy z czekistowskich trojek. Brawo, towarzyszu rewolucjonisto moralny.

> "On" ma inna konstrukcje psychiczna niż "ja", działa emocjonaln
                  > ie , broni waznych dla niego spraw tak jak umie, nie zastanawia się , nie anali
                  > zuje.
          • losiu4 Re: Aha, aha... 02.02.12, 15:26
            ndeed4 napisał:

> > powinien jej po prostu nakopać do rz.ci
            >
            > I ty rozumiem, będąc tam na miejscu, osobiście byś go do tego zachęcał :-)

a jak potraktować chama który proszony nie chce się zmyć z miejsca gdzie ani ich nikt nie zapraszał ani nikt nie chce?

Pozdrawiam

Losiu
            • indeed4 Nie wiesz? 02.02.12, 15:38
              Zapytaj o to pierwszego lepszego faceta z ochrony :-)

Wstyd! Wkrótce minie 8 lat jak jesteśmy członkami UE, a wy wciąż nie wiecie tak podstawowych rzeczy.
              • losiu4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 16:08
                indeed4 napisał:

> Zapytaj o to pierwszego lepszego faceta z ochrony :-)

wiem. Przy ludziach mniej lub bardziej grzecznie (zalezy od zachowania chama) a w oddali nauczenie bojaźni bożej za pomoca przeganiania rozumu z zadniej części ciała do głowy :)

Pozdrawiam

Losiu
                • indeed4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 16:36
                  > w oddali nauczenie bojaźni bożej za pomoca przeganiania rozumu z zadniej części ciała do głowy :)

Obawiam się jednak, że sąd może nie podzielić twojego entuzjastycznego stosunku do tych tradycyjnych, staropolskich metod wypraszania gości :-)
                  • losiu4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 17:32
                    to nie sa tylko tradycyjne staropolskie metody, ale nowoczesne metody ogólnoświatowe. A ze sie o tym nie mówi bo nie wypada to cóz...

Pozdrawiam

Losiu
                    • indeed4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 20:51
                      ... obawiam się także, że polskie prawo i sądy świetnie sobie radzą zarówno z tradycyjnymi jak i "nowoczesnymi ogólnoświatowymi" metodami wypraszania gości :-)
                      • losiu4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 21:58
                        cóż, faktycznie załatwianie spraw reakcji na chamstwo za pomocą siły fizycznej jest niemile widziane choć o wiele skuteczniejsze i o szybszym działaniu niż ganianie się po sądach. I jak mówie, wszędzie na świecie jest stosowane. A u nas również. Ot choćby taka sprawa:
                        www.youtube.com/watch?v=sRiV3E3SMCE
                        jak myślisz, ta pani została powleczona przed sad?

Pozdrawiam

Losiu
                        • indeed4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 22:33
                          > cóż, faktycznie załatwianie spraw reakcji na chamstwo

... ?! A to co za dziwoląg, przetłumacz z wolskiego na polski, wtedy pogadamy :-)

> jak myślisz, ta pani została powleczona przed sad?

A gdyby dała z liścia i zniszczyła cudze mienie, warte ładnych parę złotych, to by była, czy nie była powleczona przed sąd - jak myślisz?

Wytłumacz nam też, dlaczego tego miłego pana powleczono przed sąd, skoro "działał w obronie własnej" jak utrzymuje twój kolega remik

dziennikarze.nowyekran.pl/post/37195,lewica-i-policja-bije-ludzi
                          • losiu4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 22:44
                            ja tam nie wiem co przedpiśca twierdził i jak naprawde wygladała sytuacja, bo przedstawiana w mediach wiodacych różni się od nieznanej ogółowi wersji oskarzonego/oskarzanych. My natomiast rozmawialiśmy o sposobach radzenia sobie z natretami zarówno w zaściankowej Polsce, jak i na świecie i - jak rozumiem - między ciemnogrodem lejącym postepowych ludzi z mikrofonem/kamerą i jasnogrodem czyniącym to samo. I tym czy reagujących na natręctwo przemocą fizyczna należy ciagać po sądach czy tez nie. I czy takich delikwentów sie ciaga czy tez nie. Sprawa zniszczonych rzeczy to sprawa niejako drugorzędna w tym momencie.

Pozdrawiam

Losiu

Pozdrawiam

Losiu
                            • indeed4 Re: Nie wiesz? 02.02.12, 22:53
                              Łooo - kolega się nam widzę natychmiastowo rozpisaaaał :-)

A ja pytam ponownie

- czy pani Szczuka byłaby ciągana po sądach, gdyby komuś zniszczyła wartościowe mienie

- z jakiego powodu jest ciągany po sądach policjant, który kopiąc demonstranta podczas Marszu Niepodległości "działał w obronie własnej"

i czekam na odpowiedź :-)
                              • losiu4 Re: Nie wiesz? 03.02.12, 10:37
                                ndeed4 napisał:

> Łooo - kolega się nam widzę natychmiastowo rozpisaaaał :-)

bo chciałem wyjaśnić o co w moim rozumieniu w naszej dyskusji chodziło. A ze nie potrafiłem tego w 3 słowach opisać to wyszło więcej :)

> - czy pani Szczuka byłaby ciągana po sądach, gdyby komuś zniszczyła wartościow
                                > e mienie

mogłaby, ale nie jest to pewne. Tak samo mogłaby być ciągana za to że zrobiła to co zrobiła na filmiku, a ciągana zdaje się nie była :)

> - z jakiego powodu jest ciągany po sądach policjant, który kopiąc demonstranta
                                > podczas Marszu Niepodległości "działał w obronie własnej"

widzisz, od policjanta wymaga się profesjonalnego działania. Jest przecież szkolony. Chcialbym natomiast zobaczyc co sie działo i jak sie zachowywał ów demonstrant _przed_ obaleniem go na ziemię i skopaniem. Bo ze po obezwładnieniu policjant nie powinien kopać czy walic nadal pałą to chyba jasne. Niemniej jednak się zdarza. Czego mogą doświadczyć demonstrujący na całym świecie, zarówno "antyfaszysci" jak i "faszyści" czy "kibole". Wtedy taki policjant przyłapany przez oko kamery zazwyczaj jest ciągany po sądach i zazwyczaj broni się go w taki sposób jak tego :)

Pozdrawiam

Losiu
      • losiu4 Re: Boli? 02.02.12, 15:22
        chamstwo i wp...nie siez buciorami tam gdzie nikt kogoś nie prosił? Owszem. Kiedyś takich natretów to przeganiał lokaj batogiem.

Pozdrawiam

Losiu
    • kosel_maruwi Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:08
      remik.bz napisał:

> ekipa Polsatu News przyjecha
      > ła nagrać wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego.

> Tak się zastanawiam jak bym się ja zachował, gdyby do mnie na jakąś moja prywat
      > na, rodzinna imprezę przyjechał ktoś , kogo bym wcześniej uprzedił, zę nie chcę
      > go na imprezie oglądac.

Kaczynski nie jest osoba prywatna a zadaniem mediow jest przekazywanie wiadomosci.
      Jego wystapienie nie bylo poswiecone sprawom prywatnym

• marek26iv Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:15
        ale oni się mienią rodziną radia maryja
        • ultimate.strike Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 14:30
          > ale oni się mienią rodziną radia maryja

I co, rodziny Gambino też nie wolno transmitować?
        • man_sapiens Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 21:45
          Rodziną patologiczną
      • remik.bz Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:20
        kosel_maruwi napisał:

> a zadaniem mediow jest przekazywanie wiadomos
        > ci.

No to nie denerwuj sie przypadkiewm, jeśli jakiś "dziennikarz" zacznie filmować Ciebie w sytuacji intymnej z Twoja : zoną/dziewczyną/chłopakiem (niepotrzebne skreślić), aby taką wiadomość umieścić gdzieś tam w mediach czy "rzucić w internet".
        • trzecikot Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:26
          Jeżeli publiczne pier..lenie w mikrofon w wykonaniu Kaczyńskiego uznajesz za sytuację intymną, to oznacza, że jesteś chory na głowę.
          I nie szafuj tak z tym kopaniem w dupę, bo możesz trafić na lepszego kopacza.
          • man_sapiens Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 21:47
            > Jeżeli publiczne pier..lenie w mikrofon w wykonaniu Kaczyńskiego uznajesz za sy
            > tuację intymną, to oznacza, że jesteś chory na głowę.
            Bądź wyrozumiały, przeróżne rzeczy doprowadzają niektórych ludzi do orgazmu. Dla jednych sa to używane majtki, dla innych przemówienie Kaczyńskiego.
        • aniechto.only Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:44
          remik.bz napisał:

> No to nie denerwuj sie przypadkiewm, jeśli jakiś "dziennikarz" zacznie filmować
          > Ciebie w sytuacji intymnej z Twoja : zoną/dziewczyną/chłopakiem (niepotrzebne
          > skreślić), aby taką wiadomość umieścić gdzieś tam w mediach czy "rzucić w inter
          > net".

Co ty , wraże media takie intmności chciały kręcić? No, no..., a to kto kogo tam bzyknąl - naród Jarosława, czy odwrotnie?
    • aniechto.only Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:18
      remik.bz napisał:

> Cytat z GW
      . W pasażu Bareły, który jest terenem miejskim, interweniowała policja. Przywiozła na komisariat mieszkańca Katowic, który został wskazany jako ten, który wyrwał reporterce mikrofon i ją spoliczkował. Dyrektor kanału informacyjnego Polsatu Henryk Sobierajski złożył zawiadomienie o zniszczeniu sprzętu. Dziennikarka złożyła odrębne zawiadomienie karne"

Prywatna, zamknęta impreza na terenie miejskim?

"Mimo to ekipa Polsatu News przyjecha
      ła nagrać wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego. "
      > A ekipie Polsatu proponuję , aby pojechała do Mekki filmować modlących się muzu
      > łmanów. Tam ich na pewno nie spoliczkują.

Katolicy rydzykowi biją pokłony Jarosławowi?
      Po co od razu do Mekki. Wystarczy tu:
      pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Meczet_w_Warszawie.JPG
      ... nie spoliczkują, raczej zaproszą....
    • derduch.antykatolik Słuszne metody proponujesz. 02.02.12, 13:19
      remik.bz napisał:

> Tak się zastanawiam jak bym się ja zachował, gdyby do mnie na jakąś moja prywat
      > na, rodzinna imprezę przyjechał ktoś , kogo bym wcześniej uprzedił, zę nie chcę
      > W twarz bym mu pewnie nie dał. Raczej po staropolsku potraktował bym takiego "g
      > ościa" jak chama i jako chamowi dałbym kopa w d.pę.
      > Problem w tym , że wobec ewidentnego chamstwa i "hienowatości" czasami tylko ch
      > amskie metody skutkuja.

Czyli jak jakieś bydło stawia w publicznym miejscu, przed Pałacem Prezydenckim, jakieś deski zbite pod kątem prostym i zawłaszcza przestrzeń publiczną, proponujesz dać im kopa w ziobro, tak?
    • mariner4 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:20

> W twarz bym mu pewnie nie dał. Raczej po staropolsku potraktował bym takiego "g

Gdybyś na mie trafił, to skonałbyś jeszcze w powietrzu! Katolowy bydlaku.
      M.
      • remik.bz Wybierasz się do mnie bez zaproszenia? 02.02.12, 13:24
        mariner4 napisał:

>
        > Gdybyś na mie trafił, to skonałbyś jeszcze w powietrzu! Katolowy bydlaku.
        > M.

A więc oficjkalnie mówię: nie zapraszam Cie na żadna moja prywatną imprezę, nie chcę Cie na zadnej mojej prywatnej imprezie widzieć.
        A jak przyjdziesz do mnie bez zaproszenia to dam Ci po staropolsku kopa w d.pę.
        • mariner4 Nie wybieram się do Ciebie 02.02.12, 13:27
          Mieszkasz w chlewie. Katolowym chlewie.
          M.
      • joannabarska Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:25
        Najpierw odebrac koncesje Radiu Maryja, a potem dopiero zobaczyc,czy Polsat bedzie jeszcze zainteresowany...

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
    • woda_woda Remik - kolejny damski bokser? 02.02.12, 13:23
      > dałbym kopa w d.pę.

Poza tym: jeśli ktoś urządza "prywatną" imprezę w miejskim parku, niech nie robi z siebie ofiary, gdy inni na to patrzą.

Głupota i chamstwo twego postu jest typowe.
      • mariner4 To katolicki damski bokser. 02.02.12, 13:26
        M.
        • woda_woda Nie katolicki, tylko rydzykowy, 02.02.12, 13:27
          a to coś całkiem innego.
          • mariner4 Przejęzyczyłem się. Miało być 02.02.12, 13:38
            wściekłe katole nie mają nic wspólnego z katolikami.
            M.
      • remik.bz Re: Remik - kolejny damski bokser? 02.02.12, 13:29
        woda_woda napisała:

> > dałbym kopa w d.pę.
        >
        > Poza tym: jeśli ktoś urządza "prywatną" imprezę w miejskim parku, niech nie rob
        > i z siebie ofiary, gdy inni na to patrzą

Pisałem ,ze to danie w twarz kobiecie nie powinno miec miejsca.
        Pytanie tylko czy kobieta wykonująca hienowata pracę winna być traktowana jak kobieta.
        Jesli kobieta zechce mię okraść mój dom , to mogę bronić swego mienia stosując metody przeciwko złodziejom a niewkobietom?
        >
        > Głupota i chamstwo twego postu jest typowe.

Typowe? A gdzie , w jakim środowisku typowe?
        • woda_woda Re: Remik - kolejny damski bokser? 02.02.12, 13:32
          remik.bz napisał:

> Pisałem ,ze to danie w twarz kobiecie nie powinno miec miejsca.

Nie dość, że damski bokser, to jeszcze kłamczuch. Napisałeś: "dałbym kopa w d.pę".

> Typowe? A gdzie , w jakim środowisku typowe?

Typowe dla ciebie.
          • remik.bz Re: Remik - kolejny damski bokser? 02.02.12, 13:39
            woda_woda napisała:

> remik.bz napisał:
            >
            > > Pisałem ,ze to danie w twarz kobiecie nie powinno miec miejsca.
            >
            > Nie dość, że damski bokser, to jeszcze kłamczuch. Napisałeś: "dałbym kopa w d.p
            > ę".

Napisałem równiez wyraźnie "nie powinien policzkować"
            Nie nazwę Cię klamczuchą tylko osoba roztargniona .
            >
            > > Typowe? A gdzie , w jakim środowisku typowe?
            >
            > Typowe dla ciebie.

Nie wiedziałem ,że ja jestem dla Ciebie "środowisko" (takie jednoosobowe, byt sam w sobie , enklawa w otaczającej mnie rzeczywistości, czy jak?)
        • mariner4 Lepsze pytanie. Czy agresywny motłoch 02.02.12, 13:39
          to pątnicy?
          M.
    • kosel_maruwi Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 13:53
      remik.bz napisał:

>. A tradycja wyraźnie mówi
      > "kto wbrew twojej woli cię odwiedza, zakłóca twoj spokój, spokój twojej rodzin
      > y, domu - ten jest chamem.

Nie odrozniasz osoby publicznej i publicznego wystapienia od oosoby prywatnnej na imieninach u cioci.
    • remik.bz Dlaczego nie uzywacie najwazniejszego argumentu? 02.02.12, 13:56
      Ja tylko nie rozumiem jednego.
      Dlaczego moi Szanowni Przeciwnicy nie uzywaja w dyskusji najwazniejszego argumentu? Argumentu "nadstwienia drugiego policzka"
      Przecież to oczywiste,że każdy katolik /katol powinien pokornie znosic zniewagi, upokorzenia, chamstwo.
      Dam Wam gotowca (wystarczy kpoiuj-wklej)
      Remiku.bz- jesli jakis nieproszony gość zagrozi twojej prywatności, zakłóci twój spokój, spokój twojej rodziny, twojego domu, to tobie nie wolno sie bronic. Pokornie i cierpliwie znoś wszelkie zniewagi ( ku radosze nowoczesnych "Europejczyków")
      • aniechto.only Re: Dlaczego nie uzywacie najwazniejszego argumen 02.02.12, 14:19
        remik.bz napisał:

> Ja tylko nie rozumiem jednego.
        > Dlaczego moi Szanowni Przeciwnicy nie uzywaja w dyskusji najwazniejszego argume
        > ntu? Argumentu "nadstwienia drugiego policzka"
        > Przecież to oczywiste,że każdy katolik /katol powinien pokornie znosic zniewagi
        > , upokorzenia, chamstwo.

Dziennikarka powinna była nadstawić drugi policzek? A pisałeś ,że " dałbym kopa w d.pę" Zdecyduj się.
    • fiu-bzdziu2010 Re: a to była prywatka u Tadka??? 02.02.12, 14:00
      w przestrzeni publicznej - prywatka u Tadka???
      • remik.bz Re: a to była prywatka u Tadka??? 02.02.12, 14:02
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> w przestrzeni publicznej - prywatka u Tadka???

Akredytacje były.
        • hummer Akredytacje na przestrzeń publiczną? :) 02.02.12, 14:07
          remik.bz napisał:

> fiu-bzdziu2010 napisała:
          >
          > > w przestrzeni publicznej - prywatka u Tadka???
          >
          > Akredytacje były.
          • fiu-bzdziu2010 Re: Akredytacje na przestrzeń publiczną? :) 02.02.12, 14:27
            remiku, które to przepisy prawa prasowego, zabraniają dziennikarzom filmowania wydarzeń w przestrzeni publicznej i obowiązku występowania o akredytację???
            • remik.bz Re: Akredytacje na przestrzeń publiczną? :) 02.02.12, 15:02
              fiu-bzdziu2010 napisała:

> remiku, które to przepisy prawa prasowego, zabraniają dziennikarzom filmowania
              > wydarzeń w przestrzeni publicznej i obowiązku występowania o akredytację???

Nie wiem i nie interesuje mnie to specjalnie. Pytaj prawników, oni zawsze potrafia odwrócić kota ogonem i wykazać , że białe to czarne.
              Wiem za to co to takiego zwykla ludzka przyzwoitość. Jesli kogoś nie chciano na "imprezie" i dano temu wyraz poprzez brak akredytacji, to ten niezaproszony nie powinien się tam pchac- bo to pospolite chamstwo.
              Co do przestrzeni publicznej.
              W tejże przestrzeni publicznej organizowane sa rózne imprezy (np spotkania Tuska z elektoratem, turniej poetycki w domu kultury, ognisko harcerskie, pielgrzymka, procesje, wystawa malarstwa) i "pchanie się na te imprezy pomimo wiedzy, że Cie tam nie chcą to zwyczajne chamstwo (choćby i bez naruszenia prawa). A kto zachowuje sie po chamsku nie powinien się dziwić, że zosteje też chamsko niestety potraktowany.
              • fiu-bzdziu2010 Re: Akredytacje na przestrzeń publiczną? :) 02.02.12, 15:15
                bo nie znajdziesz żadnego prawnika ,nawet zero-podobnego, który by znalazł przepis zabraniający dzienmnkarzowi filmowania imprezy w przestrzeni publicznej
                a więc bezprawne to było i pogrążaj się mówiąc o przyzwoitości
                • remik.bz Re: Akredytacje na przestrzeń publiczną? :) 02.02.12, 15:28
                  fiu-bzdziu2010 napisała:

> bo nie znajdziesz żadnego prawnika ,nawet zero-podobnego, który by znalazł prze
                  > pis zabraniający dzienmnkarzowi filmowania imprezy w przestrzeni publicznej
                  > a więc bezprawne to było i pogrążaj się mówiąc o przyzwoitości

Rozumiem. Jak jest konkurs poetycki w domu kultury to tez zaden przepis nie zabrania filmowania tego, nawet wtedy gdy organizatorzy sobie tego nie zyczą. No cóż, przyzwoitoiść , kultura osobista to niestety dla wielu tabu. I to tabu to jest własnie chamstwo.
                  • indeed4 Re: Akredytacje na przestrzeń publiczną? :) 02.02.12, 16:04
                    Ale te melorecytacje jednak były filmowane przez inne ekipy, różnica taka, że to były te "słuszne" ekipy...
        • indeed4 Re: a to była prywatka u Tadka??? 02.02.12, 14:15
          > Akredytacje były.

a ustalenia, żeby wałęsające się bez akredytacji ekipy "walić w ryło" też były? :-)
          • aniechto.only Re: a to była prywatka u Tadka??? 02.02.12, 14:24
            indeed4 napisał:

> > Akredytacje były.
            >
            > a ustalenia, żeby wałęsające się bez akredytacji ekipy "walić w ryło" też były?
            > :-)

A jak:
            "Gdy o. Rydzyk powiedział przez mikrofon, że jest telewizja, która nie ma akredytacji, a mimo to filmuje pielgrzymkę (ekipę Polsatu pokazano na telebimach), doszło do przepychanek z pątnikami. "
            Rydzyk powinien beknąc za podzeganie.
            • fiu-bzdziu2010 Re: a to była prywatka u Tadka??? 02.02.12, 14:33
              i za nie przestrzeganie prawa prasowego
        • mariner4 Częstochowa to nie prywatna własniość 02.02.12, 14:21
          I każdy ma tam prawo chodzić kiedy chce i robić to co che, co nie jest sprzeczne z prawem.
          Rozumiesz to durny katolu?
          M.
          • kum.z.antalowki Tadek z Jarkiem ograniczają wolność slowa w Polsce 02.02.12, 14:51
            a potem - hipokryci załgani - drą jadaczki, że to im się ogranicza?

No, to - proszę państwa - niesłychana granda. I to w warunkach recydywy. Wszak pamietamy, jak to w styczniu 2006, przy podpisywaniu "paktu stabilizacyjnego" próbowali zapewnić RM i TV "Trwam" monopol informacyjny, a innym mediom uniemożliwić dostęp do informacji o wydarzeniu publicznym.

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/images/1/1a/Pi%C5%9B.jpg
    • indeed4 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 14:03
      "kto wbrew twojej woli cię odwiedza, zakłóca twoj spokój, spokój twojej rodziny"

Kiedy widzisz, ja jako obywatel od dziennikarzy oczekuję informowania mnie na bieżąco co się dzieje w kraju - co to było za "rodzinne" spotkanie w tym parku, żeby nie można było tam zajrzeć, zamknięty tajny zjazd rodziny Soprano? Zdajesz sobie sprawę, jakie wygadujesz głupoty tylko dlatego, że od lat jesteście fachowo szczuci przeciwko "niemieckim/esbeckim" mediom? Jesteś pewien, że tak samo zostałaby potraktowana reporterka innej niż Polsat czy TVN stacji?
      • remik.bz Kwestia akredytacji 02.02.12, 14:51
        indeed4 napisał:

> "kto wbrew twojej woli cię odwiedza, zakłóca twoj spokój, spokój twojej rodziny
        > "
        >
        > Kiedy widzisz, ja jako obywatel od dziennikarzy oczekuję informowania mnie na b
        > ieżąco co się dzieje w kraju -

Ja tez tak uważam. Ale jest jeszcze kwestia akredytacji. Gospodarz ma prawo zaprosić tylko niektórych. Czy Kancelaria Premiera, Prezydenta wydaje zawsze akredytacje wszystkim chetnym?
        Nie piszę nawet o TRWAM czy RM. Ale taki np "Głos Zagacia Dolnego"? Może mieszkańcy Zagacia , czytelnicy tej gazety też chcieliby wiedzieć od swoich dziennikarzy (niekoniecznie ufają tym samym co i Ty np z Polsatu) co się dzieje w kraju?
        • indeed4 Re: Kwestia akredytacji 02.02.12, 15:08
          Powtórzę, że powinieneś się jednak zastanowić, i to podwójnie

1. nad tym, dlaczego środowisko Rydzyka nie wydaje akredytacji właśnie TYM mediom

2. dlaczego do TYCH mediów, przeciwko którym nieustannie szczuje, z taką chęcią chadza prezes i posłowie PiS.
      • kum.z.antalowki Re: Jakim slowem określić dziennikarzy Polsatu? 02.02.12, 21:16
        dociekliwi

A że niechciani przez niektórych polityków, odpędzani od źródła informacji - jak dziennikarze zagraniczni na Białorusi - nawet bici i kopani, no cóż, taka praca...
    • ponte_aronte to czemu Rydzyk nie wezwał policji 02.02.12, 14:33
      że mu Polsat imprezę zakłóca?
      • wkkr Bo mentalność jak Peja n/t 02.02.12, 15:00
    • wkkr No no pajacu 02.02.12, 14:59
      Wniosek prosty
      banda od Rydzyka to talibowie od krzyża!
      Wstyd i hańba! Rydzyk za szczucie przeciwko bliźnim będzie w piekle się zażył obok Bin Ladena!
      PS
      Jestem katolikiem... głęboko wierzącym w Boga katolikiem i wstydzę się Rydzyka i jego hołoty!
    • wkkr Rydyk jak Peja 02.02.12, 15:01
      2 września 2009 w Zielonej Górze w trakcie koncertu Pei doszło do bijatyki, w której poszkodowany został 15-letni uczestnik koncertu[35]. O spowodowanie bójki został oskarżony sam raper, który w odpowiedzi na obraźliwe gesty ze strony nastolatka najpierw go wulgarnie zwymyślał, a następnie – po widocznym braku reakcji ze strony ochrony – zachęcił tłum do jego pobicia, przy czym pobita została inna osoba, niż ta wyzywająca[36][37]. Przeciwko Andrzejewskiemu został skierowany do sądu akt oskarżenia, w którym zarzuca mu się podżeganie do linczu. Raper przyznał się do stawianych mu zarzutów i wyraził chęć dobrowolnego poddania się karze[38]. Muzyk wystosował również następujące oświadczenie:
    • piq od kiedy to, proletariuszu umysłowy,... 02.02.12, 15:03
      ...wstęp na Jasną Górę jest reglamentowany? Dlaczego, deficycie oleju w głowie, jakiś kretyn z Katowic czyni z siebie reprezentanta wszystkich zebranych? Popisałeś się przepięknym, kompromitującym pawiem intelektualnym. Uroczystość rodzinna to nie jest to samo, co otwarte i publiczne zebranie religijne.

Jeśli jesteś zwolennikiem takich praktyk, to zapowiadam ci, towarzyszu, że kiedy tylko przekroczysz próg mojej ulubionej knajpy, rozbiję ci okulary, skopię zadek, podepczę twoją komórkę i podrę ci gazetę "polską" dziecinnie. I nie dam ci chusteczki, żebyś się mógł wypłakać i zesmarkać, jak to zwykle robią pseudoprawicowe, swoim zdaniem krzywdzone i prześladowane błaszczaki z osobowościami ofiar.

Twoim zdaniem i według tego, co napisałeś - będę z tego wszystkiego absolutnie, niedorajdo, rozgrzeszony i będę miał do tego święte prawo.
    • wujcio44 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 15:09
      Świętokradcze pogańskie hieny?
      • remik.bz Gratuluje 02.02.12, 15:36
        wujcio44 napisał:

> Świętokradcze pogańskie hieny?

Jesteś pierwszym, który próbuje odpowiedzieć na zadane w temacie pytanie.
        Za to gratulacje.
        Ale uważam,że zbyt ostro tych dziennikarzy potraktowałeś.
        Moim zdanie wystraczy :pospolite chamy( to o szefach) bez zasad moralnych oraz tchórze (mowa o szeregowych dziennikarzach) realizujący ze strachu przed szefami konkretna "misję".
        • trzecikot Re: Gratuluje 02.02.12, 15:57
          Fajfusie, jakim cudem dożyłeś tak późnego wieku z tak kur..skim charakterem?
        • piq no i co? stchórzyłeś? 02.02.12, 16:21
          to idziesz na swojego własnego pomysłu układ, czy nie, troglodyto? logicznie rzecz biorąc i według twoich własnych tu wyłożonych zasad dostaniesz po ryju natychmiast, jak tylko wejdziesz bez mojej akredytacji do mojej ulubionej knajpy. I co ty na to, towarzyszu McTołku? Jesteś jednak głupszy niż przewidują ustawy.
    • ayran Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 15:12
      Ty w ogóle byłeś kiedyś w Częstochowie na terenach pod murami klasztoru? W oparciu o jaką podstawę prawną regulacje dyrektor Rydzyk przyznaje bądź odmawia akredytacji mediom spoza swojego przedsiębiorstwa?
      • wujcio44 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 15:18
        ayran napisał:

> W oparciu o jaką podstawę prawną regulacje dyrektor Rydzyk przyznaje bądź odmawia akr
        > edytacji mediom spoza swojego przedsiębiorstwa?

W oparciu o przysługujące Mu prawa, które otrzymał bezpośrednio od Boga.
        • ayran Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 15:44
          Różnica między dyrektorem Rydzykiem a Panem Bogiem jest taka, że Pan Bóg nie myśli, że jest dyrektorem Rydzykiem.
    • losiu4 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 15:20
      polsat czy tefałen... te same chamusie przekonane ze wszedzie mogą wleźc z buciorami.

Pozdrawiam

Losiu
      • indeed4 Nie gadaj - to porządne patriotyczne stacje... 02.02.12, 15:46
        gdyby było inaczej, to prezes i posłowie PiS by do nich nie biegali na wywiady, mam rację? :-)
        • losiu4 Re: Nie gadaj - to porządne patriotyczne stacje.. 02.02.12, 16:11
          akurat nie moje zmartwienie, tylko rzeczonego prezesa i posłów :) Natomiast natręta potraktowałbym pewnie jak to zwykł mówić Ferdek Kiepski, bo chamusie innego słownictwa nie rozumieją i nic innego do nich nie dociera :) I tak sie powinni cieszyć ze to nie stany, bo tam za wtargniecia można i kulkę zarobić.

Pozdrawiam

Losiu
          • indeed4 Re: Nie gadaj - to porządne patriotyczne stacje.. 02.02.12, 22:47
            > akurat nie moje zmartwienie, tylko rzeczonego prezesa i posłów :)

O, to witam na forum kolegę z lewicy :-)

> Natomiast natręta potraktowałbym pewnie

... domyślam się, że tak samo jak nasz radiomaryjny dżentelmen, który właśnie staje przed sądem za pobicie i zniszczenie mienia, czy można się spodziewać słów zachęty "powinien dać jej kopa w rzyć" wzorem remika?

> I tak sie powinni cieszyć ze to nie stany, bo tam za wtargniecia można i kulkę zarobić.

Drogi kolego z lewicy, niezmiernie mi przykro, ale nie omawiamy tutaj wtargnięcia na tzw. private area :-)
    • cookies9 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 16:09
      Dziennikarze chcieli zrelacjonować pielgrzymkę,do czego mają obowiązek.
      Zachowanie pątników było skandaliczne.Dziwne,że jest ktoś,kto pochwala takie zachowanie
      uczestników pielgrzymki.
      • remik.bz Działanie w obronie własnej 02.02.12, 19:50
        cookies9 napisała:

> Dziennikarze chcieli zrelacjonować pielgrzymkę,do czego mają obowiązek.

Mają obowiązek wchodzenia z buciorami tam gdzie ich nie chcą?

> Zachowanie pątników było skandaliczne.Dziwne,że jest ktoś,kto pochwala takie za
        > chowanie
        > uczestników pielgrzymki.

Kto sieje wiatr ten zbiera burze. Zachowanie Polsatu wobec tych pątników było wielokrotnie-skandaliczne. Pątnicy , moim zdaniem słusznie, obawiali się zmanipulownej na żądanie pseudorelacji z waznego dla nich wydarzenia.
        Pątnicy nie są z żelaza. Mają swe emocje, swe wartości. Mają prawo do obrony tych spraw dla nich waznych z których inni cynicznie i z niskich pobudek (aby byc trendy, dokopać PiS-owi czy Rydzykowi) drwią.
        Postapili źle, ale działali "w obronie własnej pod wpływem wzburzenia usprawiedliwionego okolicznoećiami" (niech prawnicy forumowi poprawią - cytuję z pamięci)
        • mike.recz Jedynym działaniem w obronie własnej 02.02.12, 20:24
          tego dnia w tamtym miejscu było wymierzenie kopa debilowi przez kamerzystę Polsatu po tym gdy był uderzany, szturchany i wyzywany.

Ten motłoch nie miał prawa tknąć tych dziennikarzy palcem na otartej imprezie masowej.
          • remik.bz Re: Jedynym działaniem w obronie własnej 02.02.12, 20:31
            mike.recz napisał:

> tego dnia w tamtym miejscu było wymierzenie kopa debilowi przez kamerzystę Pols
            > atu po tym gdy był uderzany, szturchany i wyzywany.
            >
            > Ten motłoch nie miał prawa tknąć tych dziennikarzy palcem na otartej imprezie m
            > asowej.

Nie wiem czy motłoch, ale mieli prawo sie bronić przed zakusami niechcianych "gości".
            I to była pielgrzymka katolicka a nie żadna "otwarta impreza masowa". Otwartą impreza masowa to jest koncert Dody prowadzony przez Wojewódzkiego - w sam raz coś dla Polsatu i jego widzów .
            • mike.recz To mogli wezwać policję, a nie rzucać się z łapami 02.02.12, 20:53
              na dziennikarzy. Niczym nie wytłumaczysz podżegania rydzykowego i zachowania jego fanatyków.

Na tej samej zasadzie dajesz mi przyzwolenie żebym urwał Ci łeb zaraz przy dupie za samo spojrzenie na mnie na ulicy.

Jeżeli naprawdę tego nie rozumiesz, to nie jest już moim problemem.

• mike.recz Na pewno nie remikami.bz. Oni nie mają tego 02.02.12, 16:20
      typu odlotów.

Dawno nie komentowałem aż tak debilnego wątku.
      • remik.bz No więc jak ich nazwać? 02.02.12, 19:42
        mike.recz napisał:

> typu odlotów.
        >
        > Dawno nie komentowałem aż tak debilnego wątku.

Ale skomentowałeś . Może jednak w dyskusji jesli juz bierze się dobrowolnie udział, to nalezy odpowiadać i samemu pytac a nie komentować?
        • mike.recz Ty pomyśl jak siebie nazwać w sytuacji gdy 02.02.12, 20:14
          jedynym Twoim "argumentem" na bandycką napaść na dziennikarzy relacjonujących wydarzenie polityczne na otwartej imprezie masowej był brak akredytacji przez decyzję polityczną.

• remik.bz Wydarzenie polityczne? 02.02.12, 20:27
            mike.recz napisał:

> jedynym Twoim "argumentem" na bandycką napaść na dziennikarzy relacjonujących w
            > ydarzenie polityczne na otwartej imprezie masowej był brak akredytacji przez de
            > cyzję polityczną.

Pielgrzymka katolików na Jasną Górę to wydarzenie polityczne?
            To może niedługo procesje i msze św. tez będa uważane za wydarzenia polityczne?
            • mike.recz Wydarzenie polityczne? Oczywiście! 02.02.12, 20:56
              www.fakt.pl/Kaczynski-przemawial-na-Jasnej-Gorze-,artykuly,108698,1.html
              Polityk Rydzyk zaprosił polityka Kaczyńskiego.
              • fiu-bzdziu2010 Re: Wydarzenie polityczne? Oczywiście! 02.02.12, 21:26
                i był to czas kampanii wyborczej
    • fiu-bzdziu2010 Re: a czego się bał, ze nie dopuścił innych stacji 02.02.12, 16:56
      mejkap nie taki ???
      • kum.z.antalowki Re: a czego się bał, ze nie dopuścił innych stacj 02.02.12, 19:15
        może miał cykora, że mu czegoś tam nie dopną i będzie obciach
    • koala915 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 20:22
      Panie Remik zanim się napisze warto sprawdzić.Napaść miała miejsce na terenach miejskich,a nie na błoniach.Tu akredytacja nie była potrzebna,O.Dyrektor podżegał do napaści?
      • mike.recz Podżegał? Tylko na telebimie ich pokazał 02.02.12, 20:26
        i dał znak sygnał. A zmanipulowany motłoch ruszył do ataku.

koala915 napisał:

> Panie Remik zanim się napisze warto sprawdzić.Napaść miała miejsce na terenach
        > miejskich,a nie na błoniach.Tu akredytacja nie była potrzebna,O.Dyrektor podżeg
        > ał do napaści?
        • aniechto.only Re: Podżegał? Tylko na telebimie ich pokazał 02.02.12, 20:37
          "Podżeganie polega na nakłanianiu do popełnienia czynu zabronionego osoby indywidualnie oznaczonej (zwracanie się np. do grupy osób nie będzie podżeganiem a publicznym nawoływaniem do popełnienia przestępstwa - art. 255 kk). Obojętna jest forma nakłaniania. Podżegać można zatem słowem (mówionym lub pisanym), bądź gestem. Powinno być to jednak aktywne zachowanie zmierzające do wywołania u bezpośredniego sprawcy zamiaru dokonania czynu zabronionego. "
          pl.wikipedia.org/wiki/Pod%C5%BCeganie
          Spokojnie można by postawić zarzut pozegania do przestepstwa.
      • remik.bz A gdyby tak z helikoptera filmoewali? 02.02.12, 20:36
        koala915 napisał:

> Panie Remik zanim się napisze warto sprawdzić.Napaść miała miejsce na terenach
        > miejskich,a nie na błoniach.Tu akredytacja nie była potrzebna,O.Dyrektor podżeg
        > ał do napaści?

Pokrętna argumentacja. A gdyby tak z helikoptera filmowali to tez akredytacja nie była by potrzebna.
        Dobrze wiesz Panie Koala, że Polsat nie był tam po to aby zdać uczciwą relację z pielgrzymki, przezyć ludzi, ich emocji , modlitwy.

• indeed4 No, to co by było? Kiedy papież odprawiał mszę 02.02.12, 21:43
          na Jasnej Górze, czy krakowskich Błoniach, były helikoptery, były ekipy filmowe, ludzie masowo robili zdjęcia ( teraz też pewnie większość kręciła video komórkami ) i jakoś to nikomu nie przeszkadzało.

Pytam po raz drugi - co masz słonko do ekipy Polsatu czy TVN, ulubionych stacji prezesa Kaczyńskiego i PiS?
    • boblebowsky Przeczytałem cały wątek 02.02.12, 20:33
      I z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że jesteś przygłupem.

Dziękuję za uwagę.

remik.bz napisał:

> Cytat z GW
      > "Wydarzenia miały miejsce latem przed jasnogórskim sanktuarium. Akredytację na
      > relacjonowanie odbywającej się 9 i 10 lipca pielgrzymki słuchaczy Radia Maryja
      > otrzymały tylko media o. Tadeusza Rydzyka. Mimo to ekipa Polsatu News przyjecha
      > ła nagrać wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego. Gdy o. Rydzyk powiedział przez mi
      > krofon, że jest telewizja, która nie ma akredytacji, a mimo to filmuje pielgrzy
      > mkę (ekipę Polsatu pokazano na telebimach), doszło do przepychanek z pątnikami.
      > W pasażu Bareły, który jest terenem miejskim, interweniowała policja. Przywioz
      > ła na komisariat mieszkańca Katowic, który został wskazany jako ten, który wyrw
      > ał reporterce mikrofon i ją spoliczkował. Dyrektor kanału informacyjnego Polsat
      > u Henryk Sobierajski złożył zawiadomienie o zniszczeniu sprzętu. Dziennikarka z
      > łożyła odrębne zawiadomienie karne"
      >
      > Tak się zastasnawiam jakim słowem mozna określić postępowanie ekipy Polsatu . B
      > ezczelność i chamstwo to zdecydowanie za mało.
      > Problem w tym , że wobec ewidentnego chamstwa i "hienowatości" czasami tylko ch
      > amskie metody skutkuja.
      > A ekipie Polsatu proponuję , aby pojechała do Mekki filmować modlących się muzu
      > łmanów. Tam ich na pewno nie spoliczkują.
      • remik.bz A Ty "kulturalny" jak zwykle 02.02.12, 20:42
        boblebowsky napisał:

> I z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że jesteś przygłupem.
        >

A Ty jak zwykle dobrowolnie bierzesz udział w dyskusji i natychmiast z braku argumentóww merytorycznych kulturalnie argumentujesz ad personam.
        Nie zawiodłes mnie. Typowe stanowisko większości przeciwników PiS-u przekonanych (tak im propaganda wmówiła) o swej "wyższości cywilizacyjnej" - a tak naprawdę pyszałkowatych osobników nieznających unijnych standardów (np tolerancji)

• boblebowsky Re: A Ty "kulturalny" jak zwykle 02.02.12, 20:48
          remik.bz napisał:

> boblebowsky napisał:
          >
          > > I z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że jesteś przygłupem.
          > >
          >
          >
          > A Ty jak zwykle dobrowolnie bierzesz udział w dyskusji i natychmiast z braku ar
          > gumentóww merytorycznych kulturalnie argumentujesz ad personam.
          > Nie zawiodłes mnie. Typowe stanowisko większości przeciwników PiS-u przekonanyc
          > h (tak im propaganda wmówiła) o swej "wyższości cywilizacyjnej" - a tak naprawd
          > ę pyszałkowatych osobników nieznających unijnych standardów (np tolerancji)
          >

Jakie argumenty i na co? Merytorycznie o twoim otumanieniu mamy dyskutować? Nie bądź śmieszny.
        • boblebowsky Aaaa...i jeszcze... 02.02.12, 20:51
          Bezczelny jesteś z tymi sowim uwagami na temat mojej kultury, zwłaszcza w kontekście wykwitów swojej w tym wątku.

remik.bz napisał:

> boblebowsky napisał:
          >
          > > I z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że jesteś przygłupem.
          > >
          >
          >
          > A Ty jak zwykle dobrowolnie bierzesz udział w dyskusji i natychmiast z braku ar
          > gumentóww merytorycznych kulturalnie argumentujesz ad personam.
          > Nie zawiodłes mnie. Typowe stanowisko większości przeciwników PiS-u przekonanyc
          > h (tak im propaganda wmówiła) o swej "wyższości cywilizacyjnej" - a tak naprawd
          > ę pyszałkowatych osobników nieznających unijnych standardów (np tolerancji)
          >
    • indeed4 Uniewinnić! słuchacz RM działał 02.02.12, 21:11
      w samoobronie - tak jak policyjny tajniak 11 listopada ub.r

dziennikarze.nowyekran.pl/post/37195,lewica-i-policja-bije-ludzi
    • venus99 Re: Jakim slowem określić "dziennikarzy" Polsatu? 02.02.12, 21:32
      dziennikarze Polsatu to ofiary chamskiej agresji motłochu parafialnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka