Dodaj do ulubionych

Platforma przerżnie wybory

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:23
Poszedłem oddac głos na Platformę ( bo tajemnicą Poliszynela jest to,że w
tych wyborach jest to walka między tym ugrupowaniem i Chamoobrona) i co
patrzę,a na pierwszym miejscu jest Piskorski!!!( Nikomu niepotrzebny
tunel "przekręt", Most Świętokrzyski" i wiele spraw temu pobnych).
Zniesmaczyłem sie i nie oddałem głosu na Platformę.Choć miałem taki zamiar.
Przewiduję frekwencję poniżej 20% i niestety zwycięstwo partii pani z
urwikami" w oczach.To straszne, czy naprawdę na pierwszym miejscu musieli
umiescić Piskorskiego?
Przegieli pałę!

ps. Facet mało sie jeszcze nachapałw złotych, teraz jeszcze by chciał w EURO!
Obserwuj wątek
    • Gość: po Oj nie przerżnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:29
      A co tak Piskora nie lubisz? Nie podzielił się z Tobą informacjami z giełdy,
      czt też sprzedał ci podrobione antyki?
      • Gość: macant Re: Oj nie przerżnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:59
        Pozyjemy, zobaczymy. Jestem za tym żeby nie przerżneła,Jeszcze tylko kilka
        godzin i zobaczymy!
        pzdr.
        • mam_zle_w_oczach Re: Oj nie przerżnie... 13.06.04, 20:05
          nie przerznie, Pawelek wejdzie jest dobry, to polityk z krwi i kosci,
          osobiscie zycze tego, mimo tych afer.
          pzdr!
    • camille_pissarro Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 20:04
      W Warszawie PO , na pewno wybory przerżnie a to własnie z faktu opisywanego
      powyżej , że zdecydowali się postawić na P.Piskorskiego.To było fatalne
      posunięcie.Co innego gdyby zdecydowali się na Zytę lub Jacka Saryusza-Wolskiego.
      A tak porażka, ja miałem też głosować na PO , na nia nie zagłosuję .Podobnie
      postąpię jak "Piskorza" wystawią do naszego parlamentu ( bo smiem twierdzić ,
      że do Strasbourga się nie załapie).
      • goniacy.pielegniarz Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 20:09
        Z dwojga złego to lepiej, żeby już pojechał do tego parlamentu europejskiego,
        bo nie ma co ukrywać, że jest balastem dla PO i jest to próba odsunięcia go z
        widoku. A tak silnych ludzi jak Piskorski nie wyrzuca się z partii od tak
        sobie. Być może, gdy Piskorski będzie nieco z boku, łatwiej będzie w PO rozbić
        warszawską sitwę. A co do samego Piskorskiego to oczywiście przejdzie w tych
        wyborach.
        • Gość: piessek Re: Platforma przerżnie wybory IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 13.06.04, 20:20
          To tylko tak wygląda. Wpływy europarlamentarzystów w swoich krajach są znaczne i to, że PO wykombinowała sobie wykopanie Pawełka do PE, w razie nieszcęścia gdyby się załapał, umocniłoby panicza w Warszawie a nie osłabiło jego pozycji.
          Zaiste, niektóre pomysły Platformy są godne ich konkurentów w buraczano-białych krawatach.
        • camille_pissarro Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 20:34
          To , że "piskorz" jest silny ( jesli chodzi o układy w stolicy) jest tajemnicą
          poliszynela. Problem w tym aby został rozbity tzw. "układ warszawski", który PO
          chluby nie przynosi.To juz nie chodzi wyłącznie o ukaranie naganą ( o ile
          dobrze pamiętam tak postąpiono w stosunku do Marty Fogler i jej męża - bo z
          partii chyba ich nie wykluczono ) w sprawie afer "mostowych". Na P.Piskorskim
          ciążą jeszcze przekręty związane ze spółdzielnia "Drewbud" w czasach gdy był
          jeszcze prezydentem stolicy.Nie można tak prosto przenosic zasad z dawnego
          systemu - "ci towarzysze , którzy sie nie sprawdzili , zostawali amabasadorami
          czy atachee kulturalni, wojskowi etc. w bananowych republikach.Teraz zamiast
          tego synekury w Strasbourgu. Na szczęscie jest jeszcze weryfikacja społeczna -
          chociaz tez ułomna , zdecydowanie lepiej byłoby gdyby tu tez zastosować JOW'y.
          Ale EU to jest , taka RWPG stojąca tylko na wyższym poziomie i z wyzszymi
          apanażami eurodeputowanych i dla nich aktualna metoda wyborów jest jak
          najbardziej wskazana.Co do wyniku w Warszawie , zobaczymy , ja obstaję przy
          swoim.
          • magni-nominis-umbra Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 20:38
            Ad vocem. Marta Fogler, przechodnia żona warszawskich establishmentowców, została chyba po cichy wyp....ona z PO...
            • goniacy.pielegniarz Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 20:41
              magni-nominis-umbra napisał:

> Ad vocem. Marta Fogler, przechodnia żona warszawskich establishmentowców,
              zosta
              > ła chyba po cichy wyp....ona z PO...

Fogler nie została dopuszczona do kandydowania w dzisiejszych wyborach, co
              spowodowało zresztą nie małe zamieszanie i zarzuty w stosunku do PO na tym
              forum. Zresztą nie za bardzo mnie to dziwi, bo jak Rokita próbował karać za
              układ warszawski, to się krzyki zaczęły, że Rokita następną partię rozwala.
              • leszek.sopot Chyba nigdzie na układy nie ma rady. Wygra Francja 13.06.04, 20:46
                goniacy.pielegniarz napisał:

> magni-nominis-umbra napisał:
                > > Ad vocem. Marta Fogler, przechodnia żona warszawskich establishmentowców,
                > została chyba po cichy wyp....ona z PO...
                >
                > Fogler nie została dopuszczona do kandydowania w dzisiejszych wyborach, co
                > spowodowało zresztą nie małe zamieszanie i zarzuty w stosunku do PO na tym
                > forum. Zresztą nie za bardzo mnie to dziwi, bo jak Rokita próbował karać za
                > układ warszawski, to się krzyki zaczęły, że Rokita następną partię rozwala.

Układ w Trójmieście (choc były różne partie to cały czas ci sami ludzie są w
                zarządach miast i miejskich spółek) jest chyba jeszcze trwalszy niż w
                Warszawie. Nawet najpierw odejście z SKL Olka Halla, a później z PO Maćka
                Płażyńskiego nie miało na nic wpływu. W tym układzie nie decydują partyjne
                sztandary lecz lecz towarzyskie układy.

PS
                Juz grają. Spodobała mi się Marsylianka i dlatego stawiam na Francję.
                • kataryna.kataryna Re: Chyba nigdzie na układy nie ma rady. Wygra Fr 13.06.04, 20:48
                  leszek.sopot napisał:

> PS
                  > Juz grają. Spodobała mi się Marsylianka i dlatego stawiam na Francję.

Będzie niespodzianka, wygra Anglia.
                  • leszek.sopot Re: Chyba nigdzie na układy nie ma rady. Wygra Fr 13.06.04, 21:33
                    kataryna.kataryna napisała:

> leszek.sopot napisał:
                    >
                    > > PS
                    > > Juz grają. Spodobała mi się Marsylianka i dlatego stawiam na Francję.
                    >
                    >
                    >
                    > Będzie niespodzianka, wygra Anglia.

Na razie jest na twoim, ale grają strasznie ostrożnie. W drugiej połowie muszą
                    Francuzi przyspieszyć. Jeszcze wszystko się może zdarzyć.
                    • kataryna.kataryna Re: Chyba nigdzie na układy nie ma rady. Wygra Fr 13.06.04, 21:37
                      leszek.sopot napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                      >
                      > > leszek.sopot napisał:
                      > >
                      > > > PS
                      > > > Juz grają. Spodobała mi się Marsylianka i dlatego stawiam na Francję.
                      > >
                      > >
                      > >
                      > > Będzie niespodzianka, wygra Anglia.
                      >
                      > Na razie jest na twoim, ale grają strasznie ostrożnie. W drugiej połowie
                      muszą
                      > Francuzi przyspieszyć. Jeszcze wszystko się może zdarzyć.

To prawda, Francuzi potrafią grać do ostatniej minuty, czego najlepszym dowodem
                      finał ostatniego Euro.
            • camille_pissarro Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 20:41
              Tego nie byłem pewien , wystepował tam jeszcze jeden osobnik z PO ( ten , który
              dostawał kontrakty , właściciel firmy budowlanej ale nazwiska nie pomnę ), jego
              z Po relegowano.
          • goniacy.pielegniarz Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 20:45
            Oczywiście masz rację, ale sytuacja jest w tym wypadku raczej patowa. Mamy do
            czynienia z próbą sił pomiędzy Piskorskim a Rokitą w PO. Tacy ludzie jak
            Piskorski czy Oleczowski są podobno bardzo silni w strukturach partii
            (Piskorski jest przecież sekretarzem partii) i mają poparcie w dołach
            partyjnych w odróżnieniu od Rokity, któremu ludzie zarzucają, że się podpiął
            pod partię, a inni ją budowali. Ale to Rokita ma duże poparcie społeczne i to w
            dużej mierze dzięki niemu PO ma dzisiaj takie notowania. Dlatego piszę, że
            sytuacja jest patowa.
            No, ale dosyć tego politykowania, bo właśnie zaczyna się mecz Anglia-Francja!
    • Gość: alx Re: Platforma przerżnie wybory IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 20:07
      > Poszedłem oddac głos na Platformę ( bo tajemnicą Poliszynela jest to,że w
      > tych wyborach jest to walka między tym ugrupowaniem i Chamoobrona) i co
      > patrzę,a na pierwszym miejscu jest Piskorski!!!( Nikomu niepotrzebny
      > tunel "przekręt", Most Świętokrzyski" i wiele spraw temu pobnych

Trzeba było oddać głos na panią, która była na drugim miejscu.
      • Gość: miki-cynik Re: Platforma przerżnie wybory IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 20:54
        Najkorzystniej bedzie,na dluzsza meta jesli wygra samobrona z LPR.Wtedy ich
        glupawi waborcy ich znienawidza.Tak jak to sie stalo z Millerem.Obiecal gruszki
        a do zadnego z tlumokow nie dotarlo ze klamie,obiecujac niemozliwosci.Po pewnym
        czasie kiedy zobaczyli ze gruszek niet,jego wyborcy chetnie by sekretarzyne
        powiesili.Dzisiaj pojetny uczen Lepper,wzorem mistrza obiecuje kolejne gruszki.
        Moze ubocznym skutkiem takiego obrotu sprawy byloby przestraszenie paru
        spiochow ktorym sie niechce isc do urn.Przestraszeni dobrym wynikiem lepieja i
        LPR pomkneliby do wyborow niczym strzaly.
        Szkoda tylko ze tak malo czasu zostalo do wyboru nowego sejmu.
        • mam_zle_w_oczach Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 22:19
          Rokita to bufon zapatrzony w siebie tacy ludzie nie sa w satnie wspołtworzyc
          zadnych organizacji nie potrafia pracowac w zespole co jest niezbedne w tego
          typu strukturach Piskorski jest mistrzem ma zaplecze budowal, jest niezwykle
          sprawny i skuteczny, i taki polityk powinien byc!
          pzdr!
    • iza.bella.iza Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 22:23
      Gość portalu: macant napisał(a):

> Poszedłem oddac głos na Platformę ( bo tajemnicą Poliszynela jest to,że w
      > tych wyborach jest to walka między tym ugrupowaniem i Chamoobrona) i co
      > patrzę,a na pierwszym miejscu jest Piskorski!!!( Nikomu niepotrzebny
      > tunel "przekręt", Most Świętokrzyski" i wiele spraw temu pobnych).
      > Zniesmaczyłem sie i nie oddałem głosu na Platformę.Choć miałem taki zamiar.
      > Przewiduję frekwencję poniżej 20% i niestety zwycięstwo partii pani z
      > urwikami" w oczach.To straszne, czy naprawdę na pierwszym miejscu musieli
      > umiescić Piskorskiego?
      > Przegieli pałę!
      >
      > ps. Facet mało sie jeszcze nachapałw złotych, teraz jeszcze by chciał w EURO!

Zniesmaczonych nie było tak wielu. PO wygrała wybory, a SO jest trzecia.
      • mam_zle_w_oczach i nie przerzneła..:))))) 13.06.04, 23:25
        to dobrze rokuje :))))
      • camille_pissarro Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 23:31
        Trzeba dokładnie czytać - wydaje sie , że załozycielowi wątku jak i mnie
        chnodziło li tylko o okręg warszawski.
        • iza.bella.iza Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 23:38
          camille_pissarro napisał:

> Trzeba dokładnie czytać - wydaje sie , że załozycielowi wątku jak i mnie
          > chnodziło li tylko o okręg warszawski.

W tym wypadku też się pomylił.
          • camille_pissarro Re: Platforma przerżnie wybory 13.06.04, 23:41
            Niezupełnie, w Warszawie wygrał PiS, co było do przewidzenia.
            • Gość: macant Re: Platforma przerżnie wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 08:11
              No właśnie w Warszawie wygrał PiS, czyli platforma w stolicy
              przerżneła,ciekawe dlaczego?Myślę,że niefortunnie obsadziła pierwsze miejsce na
              liście.Tego faceta warszawiacy żle postrzegają.
              ps.Ale ciekawwe dlaczegoLPR wyprzedziła PIS? Wyborcom chyba odbiło.Wybrali
              przeciwników Unii do Unii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka