Dodaj do ulubionych

Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu?

22.03.12, 17:03
Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu?

Nie sądzę. A tymczasem wczoraj w kilku miastach Polski młodzież protestowała przeciwko rządowi Tuska. Wykrzykiwano m.in. takie hasła:

"Media kłamią!"

"Bezrobocie i biedota
to Donalda jest robota!"

"Żeby Polska w siłę rosła,
trzeba wodza, a nie osła!"

"Obronimy polską szkołę!"

"Precz z komuną!"

"Wolność słowa dla mohera!"

"Nie potrzeba nam premiera,
co Polakiem poniewiera!"

Relacja z Dnia Gniewu w Warszawie: vod.gazetapolska.pl/1381-dzien-gniewu-w-warszawie
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Tak 22.03.12, 17:05
      Coś pisali o tej garstce sfrustrowanych.
      • krystian10 Re: Tak 22.03.12, 17:07
        Wszędzie były zapowiedzi wielkich demonstracji a się okazało że kilka osób pokrzyczało jakieś niezrozumiałe hasła.
        • loczek62 Re: Tak 22.03.12, 17:59
          krystian10 napisał:

> Wszędzie były zapowiedzi wielkich demonstracji a się okazało że kilka osób pokr
          > zyczało jakieś niezrozumiałe hasła.

Zapowiadali burzę, a wyszedł cichy pierd...
        • klara551 Re: Tak 23.03.12, 01:57
          A leniuszkom typu Anwad nie chciało się pójść i rozładować frustracji . Teraz za to łaskawie nas informuje o Wielkim Gniewie ,a malutkim tłumku .
      • aniechto.only Re: Tak 22.03.12, 17:08
        douglasmclloyd napisał:

> Coś pisali o tej garstce sfrustrowanych.
        >

Garstka? Jaka garstka ja się pytam? To byl dziki tłum- aż 300 osó w całum kraju!
        • douglasmclloyd Re: Tak 22.03.12, 17:13
          aniechto.only napisała:

> douglasmclloyd napisał:
          >
          > > Coś pisali o tej garstce sfrustrowanych.

> Garstka? Jaka garstka ja się pytam? To byl dziki tłum- aż 300 osó w całum kraju
          > !

Jakby zebrali się do kupy, to może ktoś by ich zauważył. Nie zorganizowali się tym razem.
      • anwad Re: Tak 22.03.12, 17:13
        O, to nawet podpowiedzieli Wam, jak macie komentować wydarzenie...
        • douglasmclloyd Re: Tak 22.03.12, 17:16
          anwad napisała:

> O, to nawet podpowiedzieli Wam, jak macie komentować wydarzenie...

Nie ma co komentować. Twoja tuba propagandowa zrobiła cię w konia.
        • aniechto.only Re: Tak 22.03.12, 17:18
          anwad napisała:

Jakie wydarzenie?
        • krystian10 Re: Tak 22.03.12, 17:19
          anwad napisała:

Gdybyś widział to na własne oczy to byś tak samo skomentował, trzeba było iść na "manifestację" a nie na kolanach słuchać ojcaprzewalacza.
    • ave.duce Ilu was? 22.03.12, 17:07
      Raz.
      • tw_wielgus Re: MnóstFFo... 22.03.12, 17:33
        a imię jego czterdzieści i cztery!
        • ave.duce Re: MnóstFFo... 22.03.12, 17:39
          "Ja jestem milion, bo za miliony ginę i cierpię katusze" ;)
          • tw_wielgus Re: MnóstFFo... 22.03.12, 18:02
            Należy pamiętć o tym że Spartan było 300 a zatrzymali potężną armię Kserksesa.
            • ave.duce Re: MnóstFFo... 22.03.12, 18:06
              A gdyby tak Jarosław miał cztery nogi?

www.youtube.com/watch?v=Yy4jP0rrN9Q&feature=related
    • szwampuch58 Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:09
      ano pozwolili,masa tych Wolakow:
      krakow.gazeta.pl/krakow/51,35798,11388182.html?i=0
      • anwad Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:12
        Właściwą manifestację Wam pokazali... Żebyście wiedzieli jak interpretować:)
        • szwampuch58 Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:16
          Czyli jak myslalem,z lewej i prawej tysiace nie zmieszczonych zlosliwie w kadrze,przeklety "uklad"
    • aniechto.only Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:10
      anwad napisała:

> Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu?
      >

A ty jak się dowiediałaś ? Podrogowo ci wściosali, czy łyknęłąś na żywca i bez znieczulenia?
    • niezdeprawowany5 hasła : "precz z komuną ! " - oskarżają PO 22.03.12, 17:16
      Wiemy to od dawna, dlaczego na każdym kroku tu na forum i nie tylko, zwolennicy platformy rozpaczliwie pomawiają pis o komunę, stalinizm i t p. ...
      Typowe odwracanie kota ogonem, to robią już od ponad pięciu lat.
      Kiedyś Gosiewski przytaczał przykład " złodziej ucieka i woła - łapać złodzieja ! "
      • kzet69 Re: hasła : "precz z komuną ! " - oskarżają PO 22.03.12, 17:20
        Gosiewski kradł? Nie wiedziałem, ale dzieki za info....
      • derduch.antykatolik Edgar Peron Gosiewski? Ten katolik z drugą żoną? 22.03.12, 17:21
        No to zajebisty wzorzec dla młodego pokolenia jak żyć w duchu 10 przykazań i jednocześnie kłaść na nie ziobro.

Najlepsze co się temu wybrykowi natury udało to:

Zapytanie nr 2496

do ministra obrony narodowej

w sprawie odznaczenia pilota prezydenckiego samolotu, kpt. Grzegorza Pietruczuka, srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności

Uzasadnienie

Według informacji prasowych i wywiadu, jakiego szef MON udzielił dla Radia Zet 19 września br., kpt. Grzegorz Pietruczuk został odznaczony srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności. Wedle słów szefa MON pilot otrzymał medal za ˝przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie˝. Ministrowi chodziło o lot, jaki wykonał prezydencki TU-154 na Kaukaz 12 sierpnia br. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie w Ganji, ale prezydent RP podjął decyzję o locie do Tbilisi. Pilot odmówił zmiany kierunku lotu. Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji. Przejazd drogą do Tbilisi był bardzo niebezpieczny i sprowadzał realne zagrożenie dla osób w nim uczestniczących. Według doniesień medialnych obawy pilota o stan techniczny lotniska w Tbilisi były całkowicie nieuzasadnione i można było na nim bezpiecznie wylądować.

Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania:

1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?

2. Czy odznaczenie pilota za de facto zaniechanie działania tak wysokim odznaczeniem państwowym jest zgodne z obowiązującymi procedurami?

3. Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów?

4. Czemu sprawa odznaczenia pilota została tak nagłośniona w mediach przez szefa MON? Czy był to kolejny element prowokacyjnej polityki rządu wobec prezydenta RP?

5. Czy zbadano przebieg wydarzeń w kabinie pilotów i zgodność podejmowanych przez nich decyzji z obowiązującymi procedurami? Jakie są wnioski z tej kontroli?

6. Czemu szef MON nie odznaczył innych członków załogi?

7. Jak MON zamierza reagować, jeśli w przyszłości będą powtarzać się tego typu przypadki odmawiania zmiany kierunku lotu?

Z wyrazami szacunku

Poseł Przemysław Gosiewski

Kielce, dnia 23 września 2008 r.

Za to go Bóg pokarał...
    • kzet69 Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:19
      Jasne Wandziu, tak średnio po 20 frustratów na miasto...
      • anwad Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:21
        Leming za to zawsze zadowolony...
        • kzet69 Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:26
          Ja zadowolony? Kpisz sobie? Ale droga do pozytywnych zmian w tym kraju prowadzi dokładnie w odwrotną stronę niż dąży Kaczyński ze swoja sektą....
    • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:24
      A tobie to pozwalają się o czymś dowiadywać? Kto Ci pozwala?
      Ja czerpię wiadomości sama bez pozwolenia niejako. A Ty bidulinko tylko to wiesz, na co Ci pozwolili?
      • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:30
        Cholera jasna, zostawić Anwad na sekundę bez opieki to zaczyna paplać i sypie całą konspirację.
        No dobra wyjaśnijmy do końca. Koncesję na informowanie mają jedyne patriotyczne media w tym analogowo- polsko-języczna rozgłośnia radiowa będąca własnością Watykanu.
        • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:33
          No ok. Ale, czy ja albo Ty, Tewu, nie możemy zajrzeć w te wolne media? Czy musimy pytać o pozwolenie? Tego z wywodu Anwad nie rozumiem ja.
          • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:37
            Ja też nie pojmuję, bo sam od czasu do czasu czytam artykuły zarówno na portalu niezależna.pl, nowyekran, radiomaryja.pl i taki tam. Nie potrzebuję na to zgody. Traktuję, że jak ktoś to publikuje w niecie to znaczy że mogę bez specjalnych przepustek czytać do woli.
            Ale cóż....rozumiem, że dyscyplina ideowa wymaga dalekoidących intelektualnych poświeceń.
            • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:43
              Z tego wynika jasno, że taka Anwad to może czytać li i jedynie to, na co dostała odgórne pozwolenie. Nawet jak wolno jej coś przeczytać w GW to tylko określone coś i nic obok tego. Wycina w tym celu dziurę w kartce papieru i czyta tylko to, co w dziurze, żeby przypadkiem w oko jakaś wraża myśl nie wpadła.
              Zauważ, że na FK udziela się tylko w swoich wątkach.Na inne nie ma pozwolenia. Zresztą jej słynne wyszarzanie słuzy temu samemu. Jak nie ma pozwolenia na czytanie czyichś postów to autora wyszarza i ma z głowy.
              To jest dopiero dyscyplina. I jakie poświęcenie. Pelikanie wręcz.

-
              "Sprzedaję kit. Wciskanie gratis."
              • ave.duce Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:51
                Nie tylko w swoich wątkach, czasem wpisuje się do wątków TW ;)
                • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:55
                  ave.duce napisała:

> Nie tylko w swoich wątkach, czasem wpisuje się do wątków TW ;)

Widać na Tewu ma stałą przepustkę. Nigdy go nie wyszarzyła Fszak!
                  • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:08
                    Co by świadczyło o tym że mam jakieś szczególne względy wsród tych którzy decydują o tym co wolno a co nie.
                    • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:13
                      tw_wielgus napisał:

> Co by świadczyło o tym że mam jakieś szczególne względy wsród tych którzy decyd
                      > ują o tym co wolno a co nie.
                      >

Ja bym się na Twoim miejscu nie cieszyła tymi względami. Póki co przyjęłam, że to kwestia nicka, ale co jeśli nie?
                      • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:15
                        Wcale się nie cieszę i podzielam Twoje nadzieje, że to tylko kwestia nicka.
                  • ave.duce Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:10
                    Czyżbyś uzyskała odpust? Ile dałaś na tackę?
                    • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:14
                      ave.duce napisała:

> Czyżbyś uzyskała odpust? Ile dałaś na tackę?

Właśnie się nie posiadam ze zdumienia. Może to jakaś tymczasowa przepustka? Jednorazowe pozwolenie?
                      • ave.duce Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:18
                        Jesteś w układzie, ŁOmatko!
                        • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:26
                          Myślisz? Sama się siebie boję w takim razie. Muszę zmienić nick na TW_Kocica?
                          Łomatko medialna i mentalna. Gaspodi pamyłuj.
                          • ave.duce Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:45
                            No, tajna to Ty już nie jesteś, niestetyż. Może "Figurantka_Kocica"?
                            • ploniekocica Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:49
                              Dooooobre :)
                              • ave.duce Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:59
                                No to się zmywam z tego mątku ;)

ps. Dzień Gniewu kojarzy się z winem marki wino ;)
              • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:06
                Bardzo wnikliwe są Twoje spostrzeżenia. Generalnie lojalność w rozumieniu kaczowielbiciela polega na tym żeby unikać treści, które mogą w jakiś sposób uszkodzić kręgosłup moralny, zakłócić błogą równowagę w postrzeganiu świata w sposób zdefiniowany w pismach i płomiennych przemówieniach Zbawiciela.
      • anwad O tym pozwolili Ci się dowiedzieć? 22.03.12, 17:48
        O tym pozwolili Ci się dowiedzieć?

"Jak ustaliła „Gazeta Polska Codziennie", w sekcji zwłok śp. Przemysława Gosiewskiego nie będzie uczestniczył patolog, a jedynie lekarz medycyny sądowej. Nie przewidziano także przeprowadzenia badań rentgenowskich. – A mogą one wykazać obecność w ciele metalu – tłumaczy prof. Michael Baden, światowej sławy patolog, którego prokuratura nie chce dopuścić do asystowania przy sekcji".

"– To niebywałe, że w zespole nie będzie patologów. Ciało ludzkie to wielki magazyn dowodów rzeczowych. Jeśli nastąpił wybuch, a tego nie wolno nigdy wykluczyć, to jego materialne resztki wciąż tkwią w ciałach. Niezbędne jest jednak wykonanie ekshumacji wszystkich ofiar, gdyż nie wiadomo, gdzie ewentualnie znajdował się materiał wybuchowy, a zatem w czyich szczątkach może się znajdować – tłumaczy nam prof. Baden".

niezalezna.pl/25539-prokuratura-lekcewazy-wlasne-sledztwo
        • ploniekocica Re: O tym pozwolili Ci się dowiedzieć? 22.03.12, 17:54
          Mnie? Ja jak słyszę bądź widzę: ekshumacja, patolog, wybuch itd.sama sobie nie pozwalam się dowiedzieć.
          Nawiasem mówiąc onże profesor Baden ma 78 lat. Nie żebym komuś wiek wypominała, ale mało było wrzasków pelikanich o babciach 67 letnich na kasach i w szkołach. Znaczy 67 latek jako nauczyciel nieodpowiedni, a 78 jako patolog odpowiedni?nigdy nie trafię za pisowskim tokiem rozumowania.
          • anwad To się nazywa samocenzura 22.03.12, 17:56
            Teraz nie trzeba niewolnika nawet pilnować. On sam wie, o jakich tematach dowiadywać się nie jest "w dobrym tonie".
            • ploniekocica Re: To się nazywa samocenzura 22.03.12, 18:07
              Nie to się nie nazywa samocenzura, bo nie swoich wypowiedzi pilnuję. To się nazywa dbałość o higienę psychiczną i brak zainteresowania trupami. Nie zauważyłaś, że większość Polaków ma w nosie katastrofę smoleńską?

Na jakiej podstawie polscy lekarze sądowi (którzy wg nomenklatury amerykańskiej nazywają się patologami) mają wpuszczać do badań jakiegoś emerytowanego dziadka z obcego kraju?
              • anwad Re: To się nazywa samocenzura 22.03.12, 18:10
                Boicie się prawdy i macie wyrzuty sumienia. Bo to za Waszym - w tym Twoim - przyzwoleniem dzieje się to, co się dzieje. Najlepiej chciałoby się o tym zapomnieć.

Nie, nie - w Polsce lekarz sądowy to nie to samo, co patolog. Tak samo w USA. Chcesz poznać różnicę - wysłuchaj wywiadu z profesorem: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ltULM9DYiuU#!
                • tw_wielgus Re: To się nazywa samocenzura 22.03.12, 18:14
                  Czy ty naprawdę nie dostrzegasz, że te manipulacje zarówno z Biniedą jak i z tym staruszkiem zorganizował Macierewicz na potrzeby ludzi zafiksowanych na teorii zamachu jak Ty?
                  • anwad [...] 22.03.12, 18:59
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • ploniekocica Re: To się nazywa samocenzura 22.03.12, 18:23
                  Jakie ja mogę mieć wyrzuty sumienia? I o czym chciałabym zapomnieć? Daczego Ty do mnie mówisz per wy? Ja jestem jedna. Mam w nosie katastrofę smoleńską, bo nic nie wskrzesi tych ludzi nawet najlepsi amerykańscy emerytowani patologowie. Mam w nosie KS, bo mam swoje smutki i radości, zaczyna się wiosna i nie mam ochoty siedzieć w cudzych trumnach. Trzeba z żywymi naprzód, Wandziu, ale jak Ty wolisz w przywiędły laur to Twoja sprawa.
                  • anwad Re: To się nazywa samocenzura 22.03.12, 18:28
                    Jeśli nie masz wyrzutów sumienia, a sprawa katastrofy smoleńskiej ich w Tobie nie wywołuje, to znaczy, że masz wypaczone sumienie lub już go nie masz.
                    • hal9000 Re: To się nazywa samocenzura 22.03.12, 23:39
                      Jeśli nie masz wyrzutów sumienia, a sprawa katastrofy smoleńskiej ich w Tobie nie wywołuje, to znaczy, że masz wypaczone sumienie lub już go nie masz.

Dla mnie katastrofa smoleńska to katastrofa lotnicza. Nie dopatruję sie zamachu. Ale zawsze będą tacy którzy szukają drugiego dna, np. są tacy, którzy uważają, że za zamachami 9/11 stał rząd amerykański i potrafią przytaczać różne dziwne historie, które to niby potwierdzają. Nic i nikt nie przekona ich, że jest inaczej. Zdaje się, że ty właśnie do tego typu ludzi należysz.
                      • anwad Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 00:27
                        Na WTC nie było zamachu?
                        • hal9000 Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 00:53
                          > Na WTC nie było zamachu?

No chyba nie powiesz, że to amerykański rząd stoi za zamachami, jak to niektórzy zwolennicy teorii spiskowych utrzymują?
                          • anwad Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 01:03
                            Smoleńsk też się doczekał takiej dezinformującej historii - porwanie samolotu i inscenizacja. A my mówimy o czymś tak możliwym jak zamach na WTC.
                            • hal9000 Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 01:08
                              A my mówimy o czymś tak możliwym jak zamach na WTC.

Wybacz ale zwykle najprostsze wytłumaczenie jest tym prawdziwym. Ja nie dopatruję się w tym zamachu. Temat był wałkowany już 1000 razy i nie chcę teraz znowu tego zaczynać.
                              • hal9000 Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 01:10
                                Wybacz ale zwykle najprostsze wytłumaczenie jest tym prawdziwym. Ja nie dopatruję się w tym zamachu. Temat był wałkowany już 1000 razy i nie chcę teraz znowu tego zaczynać.

Mówię oczywiście o katastrofie smoleńskiej.
                              • anwad Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 01:12
                                Skoro to nie zamach, to dlaczego nie dopuszczono prof. Badena do sekcji.
                                • hal9000 Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 01:21
                                  > Skoro to nie zamach, to dlaczego nie dopuszczono prof. Badena do sekcji.

Taka prośba to swego rodzaju wotum nieufności wobec polskich biegłych. Może ktoś w prokuraturze miał już dosyć ciągłego rzucania podejrzeń na polskich śledczych? Nie zdziwiłbym się...
                                  • anwad Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 15:34
                                    I dlatego nie zgodzono się ani na udział zagranicznego, ani polskiego patologa oraz na badanie rentgenowskie. Ludzie, myślcie, to naprawdę nie boli.
                                • wujcio44 Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 13:46
                                  anwad napisała:

> Skoro to nie zamach, to dlaczego nie dopuszczono prof. Badena do sekcji.

Jak rozumiem, gdyby go dopuścili to nie byłby to zamach?
                    • ploniekocica Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 13:56
                      anwad napisała:

> Jeśli nie masz wyrzutów sumienia, a sprawa katastrofy smoleńskiej ich w Tobie n
                      > ie wywołuje, to znaczy, że masz wypaczone sumienie lub już go nie masz.

Anwad, powiedz szczerze, czy w Tobie katastrofa smoleńska wywołuje wyrzuty sumienia? I dlaczego? Zaniedbałaś coś? Co zrobiłaś złego?
                      A jeśli w Tobie nie wywołuje to dlaczego ma wywoływać we mnie te wyrzuty sumienia? I dlaczego mam się czuć odpowiedzialna moralnie za katastrofę smoleńską, anie za katastrofę kolejowa na Śląsku?
                      Człowiek odczuwa wyrzuty sumienia tylko w tych sytuacjach, kiedy z jego winy, współwiny, zaniedbania, błędnej decyzji doszło do jakiegoś wydarzenia. Ja nie miałam z lotem owym pamiętnym tutki NIC wspólnego, ba nawet nie wiedziałam, że prezydent gdzieś leci. A ty mnie w swojej łaskawości obrażasz i obrzucasz inwektywami, że się nie poczuwam do winy.
                      Ty się poczuwasz to Twoja sprawa. chociaż uważam, że powinnaś o tym porozmawiać ze specjalista jakimś od emocji.
                      • anwad Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 14:27
                        Jedną z cech ludzi nieodpowiedzialnych jest brak umiejętności dostrzeżenia związków przyczynowo-skutkowych.
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 14:30
                          Jeszcze nie nazywałaś tu siebie nieodpowiedzialną, ale niech ci będzie.
                        • ploniekocica Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 15:00
                          anwad napisała:

> Jedną z cech ludzi nieodpowiedzialnych jest brak umiejętności dostrzeżenia zwią
                          > zków przyczynowo-skutkowych.

To może Ty jako odpowiedzialna wykażesz mi jaki jest związek przyczynowo-skutkowy pomiedzy mną a katastrofa smoleńską?
                          Nie odpowiedziałaś na pytanie, czy Ty czujesz wyrzuty sumienia?
                          • anwad Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 15:04
                            Choćby poprzez głosowanie na nikczemników i uczestniczenie w nagonce na Prezydenta Kaczyńskiego.

Wiem, że nie zrozumiesz...

"Niby tępe bydlęta nie mają żadnego pojęcia, co uczciwe, a co nie. Mowa ich pokrętna i ciemna, a cześć jakiejś religii lub choćby tylko zabobonu w niczym ich nie krępuje".

Opis Hunów - Ammianus Marcellinus
                            • ploniekocica Re: To się nazywa samocenzura 23.03.12, 16:05
                              Ciemność widzę, ciemność.

A te hasła, które przytoczyłaś w poście założycielskim to nie jest przypadkiem nagonka? Znaczy jak na Tuska to dzień gniewu koniecznie z wielkich liter, a jak krytyka Kaczyńskiego to nagonka?
                              To nie jest przypadkiem hipokryzja?
        • aniechto.only Re: O tym pozwolili Ci się dowiedzieć? 22.03.12, 17:55
          anwad napisała:
          w sekcji zwłok śp. Przemysława
          > Gosiewskiego nie będzie uczestniczył patolog, a jedynie lekarz medycyny sądowej

A tobie pelikanie, Sakiewicz wytłumaczył jaka jest róznica między patologiem a specjalistą medycyny sadowej? "Jedynie", ależ ty jestes inteligentna inaczej...
        • anwad Wywiad z prof. Badenem - dla wolnych ludzi 22.03.12, 18:01
          Nie samocenzurujących się: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ltULM9DYiuU#!
        • tw_wielgus Re: Zapoznaj się Anwad proszę. 22.03.12, 18:10
          Oczywiście nie namawiam Cię do łamania regulaminu, mam nadzieję że uzyskasz stosowną zgodę:
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,134480253,134480253,Pan_bajkopisarz_Michael_Baden_.html
        • wujcio44 Re: O tym pozwolili Ci się dowiedzieć? 23.03.12, 13:42
          anwad napisała:

> "Jak ustaliła „Gazeta Polska Codziennie", w sekcji zwłok śp. Przemysława
          > Gosiewskiego nie będzie uczestniczył patolog, a jedynie lekarz medycyny sądowej

Rozumiem te wątpliwości. Lekarz medycyny sadowej to za mało żeby zbadać tę chodząca (kiedyś) patologię. Tu potrzeba specjalisty.
    • czan-dra Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:28
      A ilu było tych gniewających się?
      Ja słyszałem o kilku w Krakowie, a w całej Polsce?
      Coś spokojny ten umęczony naród, żeby nie protestować kiedy jest ku temu okazja, ja gdybym był zagniewany, to bym to okazywał, nie tylko głosząc hasła, ale co najmniej śpiewając jakieś moherowe szlagiery.
    • woda_woda Mówisz o pierwszym dniu wiosny? 22.03.12, 17:30
      Tylko ostatni idiota w pierszym dniu wiosny, ćwierć wieku po upadku komuny maszeruje w małej grupce ulica krzycząc "precz z komuną".

No ale są różne zboczenia :)
      • czan-dra Re: Mówisz o pierwszym dniu wiosny? 22.03.12, 17:33
        Idioci liczyli, że młodzież świętująca pierwszy dzień wiosny się do nich przyłączy, a tu fiksa, olali ich.
        • woda_woda Re: Mówisz o pierwszym dniu wiosny? 22.03.12, 17:35
          czan-dra napisał:

> Idioci liczyli, że młodzież świętująca pierwszy dzień wiosny się do nich przyłą
          > czy, a tu fiksa, olali ich.

No niech se chodzą, lepsze to, niż gnuśnieć przed komputerem :)
    • mietowe_loczki Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 17:55
      Ale o co chodzi?
      • czan-dra Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:12
        Anwad usiłuje zaczarować rzeczywistość, paru kiboli darło mordki i topiło Marzannę z naklejonym zdjęciem Tuska, a Anwad zrobiła z tego Dni Gniewu, a może o Dni Gniewa jej chodzi, fajne miasteczko, należy im się.
        • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:18
          A może to takie nawiązanie do powieści "Grona Gniewu"? Sam już nie wiem, zaczeła o protestach teraz próbuje reklamować amerykańską szkołę patologii.
          • czan-dra Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:22
            A może chodzi jej o amerykańską szkołę proktologii, znając jej zdolności do przeinaczania rzeczywistości, tak może być.
            • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:51
              Znowu nic nie kumam.. A już byłem tak blisko. To tego psorka z Hameryki to w końcu Macierewicz wyczaił, czy Kaczyński?
              • czan-dra Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:56
                Legendarna Fotyga dla Kaczyńskiego, ale po kiego, tego nie wiem, i nie bardzo chcę wiedzieć
                • tw_wielgus Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 19:00
                  Przyjmijmy raczej na roboczo wersję - "nie bardzo chcę wiedzieć".
                  Bo ja też...
    • zgred-zisko Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:17
      Od lat obchodzono w Polsce powitanie wiosny. A więc nic nowego. Okrzyki tylko jakieś takie mało ambitne. Czy zamiast "precz z komuną" nie brzmiałoby lepiej "precz z caratem", albo "precz z monarchią".
    • behemot17-13 Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:29
      czy twoi chlebodawcy zadziałali na ciebie podprogowo?, czy może zadziałali środkami przymusu, perswazji? w związku z brakiem twojej aktywności w temacie Wielkiego Gniewu. a może nie było nacisków, ale w obawie przed gniewem sponsorów, częstotliwość tworzenia przez ciebie knotów jest "spontaniczna".
    • mike.recz Nie wandziu, nie pozwolili. 22.03.12, 18:44
      To jedno akurat mnie rozbawiło:

s.v3.tvp.pl/images/d/1/7/uid_d17364dba30ad857262428f2d8ecc33b1332360180429_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpeg
      (fot. PAP/Andrzej Hrechorowicz)
    • erte2 Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 22.03.12, 18:47
      Żabciu - pisałem już że mi skali brakuje, a ty furt swoje. Wypinasz dupsko tak prowokacyjnie że nie można się powstrzymać od zasadzenia ci kopa.
      To miał być Dzień Gniewu ? Tych paru żałosnych frustratów i paru faszystów to były te stutysięczne marsze ?
      Na twoim miejscu starałbym się żeby wszyscy jak najprędzej zapomnieli o tym waszym blamażu, o tej żałosnej zbieranie "zagniewanych". Więcej gniewu jest w słoiku po musztardzie, a wkurzona mrówka bardziej zdeteminowana. A przytoczonych przez ciebie haseł więcej niż uczestników; każdy pewnie dźwigał po dwa.
      Więc na drugi raz lepiej się policzcie (jeśli potraficie liczyć do stu) i nie wystawiajcie się na pośmiewisko bo to tylko rodzi głębsze frustracje.
    • anwad A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 22.03.12, 19:55
      "Przed włożeniem do trumien przynajmniej część ciał ofiar katastrofy smoleńskiej zostało przez Rosjan umieszczonych w workach foliowych - dowiedział się portal Niezalezna.pl. Postępując w ten skandaliczny sposób z ciałami, Rosjanie nie tylko je zbezcześcili, lecz także mogli doprowadzić do zaniku ważnych śladów, mogących wyjaśnić prawdziwe przyczyny śmierci ofiar katastrofy z 10 kwietnia 2010 r.

Zwłoki części ofiar katastrofy smoleńskiej zbezczeszczono także w inny sposób - ale z uwagi na dobro rodzin zdecydowaliśmy się nie podawać szczegółów".

Ciała ofiar Smoleńska w foliowych workach: niezalezna.pl/25561-ciala-ofiar-smolenska-w-foliowych-workach

"Jak podaje „Gazeta Polska Codziennie", w sekcji zwłok śp. Przemysława Gosiewskiego nie będzie uczestniczył patolog, a jedynie lekarz medycyny sądowej. Nie przewidziano także przeprowadzenia badań rentgenowskich. Według prof. Michaela Badena, amerykańskiego eksperta w dziedzinie badań zwłok, mogłyby one wykazać obecność w ciele metalu. Prokuratura, wbrew prośbie rodziny, nie chce dopuścić Badena do badań."

"To niebywałe, że w zespole nie będzie patologów. Ciało ludzkie to wielki magazyn dowodów rzeczowych. Jeśli nastąpił wybuch, a tego nie wolno nigdy wykluczyć, to jego materialne resztki wciąż tkwią w ciałach. Niezbędne jest jednak wykonanie ekshumacji wszystkich ofiar, gdyż nie wiadomo, gdzie ewentualnie znajdował się materiał wybuchowy, a zatem w czyich szczątkach może się znajdować".

Amerykański ekspert zdziwiony polskimi badaniami po ekshumacjach: wpolityce.pl/wydarzenia/25157-amerykanski-ekspert-zdziwiony-polskimi-badaniami-po-ekshumacjach

Wy pewnie macie zatrzymać się na etapie, że "wszystko odbyło się z szacunkiem i godnością", a "państwo polskie zdało egzamin".
      • anwad Nie bójcie się wiedzy, nawet takiej 22.03.12, 20:09
        Prawda wyzwala, również ze stanu niewolnictwa mentalnego. Jedną z oznak wyzwolenia jest gniew. Na oszustów i kanalie.
      • czan-dra Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 22.03.12, 20:16
        Ale dlaczego mam wierzyć portalowi Niezależna.pl, już kilka razy został złapany na kłamstwie, i jego wiarygodność jest równa Kaczyńskiemu.
        Ty naprawdę wierzysz w te brednie? Wybuchy, bomby ciśnieniowe, hel, sztuczna mgła, czary, klątwy rzucone przez Tuska, lalki voodoo, co tam jeszcze macie w zapasie?
        • anwad Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 22.03.12, 20:20
          Czy w zacytowanych artykułach była mowa o wybuchu, czy o niedopuszczaniu przez prokuraturę badań rentgenowskich oraz patologów, którzy specjalizują się w badaniu takich kwestii?
          • erte2 Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 22.03.12, 20:27
            anwad
            Jesteś żywym dowodem na nieistnienie Boga. Bo przecież gdyby istniał to czegoś tak durnego jak ty na pewno by nie stworzył.
            I nawet jako wybryk natury też jesteś mało prawdopodobna.
      • anwad Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 22.03.12, 21:26
        "Ustaliliśmy, że podczas badań ciał Przemysława Gosiewskiego, wicepremiera w rządzie PiS-u, oraz prof. Janusza Kurtyki, prezesa Instytutu Pamięci Narodowej, biegli nie potrafili określić przyczyny ich zgonu. Mało tego, ich ustalenia są sprzeczne z ustaleniami rosyjskich patologów, potwierdzonymi później przez ówczesną minister zdrowia Ewę Kopacz oraz premiera Donalda Tuska, którzy twierdzili, że ofiary katastrofy zmarły na skutek wielonarządowych obrażeń. Tymczasem narządy wewnętrzne ekshumowanych ofiar nie zostały naruszone".

"W trakcie sekcji okazało się także, że Rosjanie zbezcześcili ofiary katastrofy smoleńskiej. Nie dość, że wykonali pozorną sekcję, to w jamach brzusznych zwłok zaszyli rękawiczki, gazy, kawałki drewna, ziemię i śmieci, które znalazły się na stole sekcyjnym. Następnie brudne nagie ciała włożyli do foliowych worków i zamknęli w trumnach".

"Rozmawiający z nami inni przedstawiciele rodzin są oburzeni kłamstwami polskiego rządu. – Minister zdrowia Ewa Kopacz zapewniała nas, że wszystko odbyło się z należytą starannością, że sekcje zostały wykonane w obecności polskich lekarzy. Mało tego – dziękowała Rosjanom, że tyle się można od nich nauczyć. Dziękuję bardzo za taką naukę i dziwi mnie bardzo bezgraniczne zaufanie naszego rządu do Rosjan – mówi nam Dariusz Fedorowicz, brat prezydenckiego tłumacza Aleksandra Fedorowicza".

wiadomosci.wp.pl/kat,131034,title,Sekcje-ofiar-katastrofy-smolenskiej-podwazaja-wersje-Rosjan,wid,14355267,wiadomosc.html?ticaid=1e236
        • futuroeuro [...] 22.03.12, 23:49
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • hal9000 Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 22.03.12, 23:55
        "Przed włożeniem do trumien przynajmniej część ciał ofiar katastrofy smoleńskiej zostało przez Rosjan umieszczonych w workach foliowych - dowiedział się portal Niezalezna.pl. Postępując w ten skandaliczny sposób z ciałami, Rosjanie nie tylko je zbezcześcili, lecz także mogli doprowadzić do zaniku ważnych śladów, mogących wyjaśnić prawdziwe przyczyny śmierci ofiar katastrofy z 10 kwietnia 2010r.

Pewnie ciała niektórych osób były rozawałkowane i dlatego zostały włożone do worków. Nie rozumiem, dlaczego miałoby to być skandaliczne. Co mieli zrobić? Wrzucić kawałki ciał tak po prostu do trumy???
        • anwad Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 00:25
          Ciała były w całości: media.wp.pl/kat,1022943,wid,14353799,wiadomosc.html?ticaid=1e239
          • futuroeuro Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 00:38
            prezesik musi miec jakas ideologie, bo mozdzek maly i partyjka sie kurczy. jest sam i Obama pogardliwie go olal. UE tez. Moze spasc, ale za malo wazny by tracic czas i pieniadze na niego.
          • hal9000 Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 01:04
            Ciała były w całości: rel="nofollow">media.wp.pl/kat,1022943,wid,14353799,wiadomosc.html?ticaid=1e239

Jeżeli tak to no cóż - zbeszczeszczeniem bym tego nie nazwał ale być może różnice kulturowe są. Mozarta pochowano w zbiorowej mogile, bez trumny i przysypano wapnem i nikt tego nie nazywał zbeszczeszczeniem zwłok.
            • anwad Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 01:15
              Zrywanie z mundurów orzełków, dystynkcji to też taka mała różnica kulturowa?
              • hal9000 Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 01:23
                > Zrywanie z mundurów orzełków, dystynkcji to też taka mała różnica kulturowa?

Z jakich mundurów? Z tych przysłanych z Polski do ubrania zwłok czy tych w których byli w trakcie katastrofy?
                • anwad Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 09:24
                  Na przykład: z munduru, który przysłano Ewie Błasik, wyrwano wszystkie guziki (z orzełkiem) i orzełka z czapki. E. Błasik mówiła o tym w programie Pospieszalskiego, ale do Was takie informacje nie mogą docierać.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 09:39
                    Guziki i orzełka przyciągnął wielki elektromagnes którym spowodowano zamach.
                  • hal9000 Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 10:08
                    Na przykład: z munduru, który przysłano Ewie Błasik, wyrwano wszystkie guziki (z orzełkiem) i orzełka z czapki. E. Błasik mówiła o tym w programie Pospieszalskiego, ale do Was takie informacje nie mogą docierać.

OK, jeśli to prawda, to jest to godne ubolewania. Trudno wyrokować, kto to zrobił ale niewykluczone, że albo była to indywidualna akcja albo celowo ktoś chciał podgrzać nastroje.
                    • anwad Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 12:03
                      W tej sprawie pomiędzy Polakami powinna być jedność, ale oczywiście chodzi o to, żeby sprawa nie wyjaśniła się, m.in. poprzez stymulowanie podziałów, napuszczanie jednych Polaków na drugich.
      • wujcio44 Re: A na wiedzę o tym dostaliście zgodę? 23.03.12, 14:30
        anwad napisała:

> Zwłoki części ofiar katastrofy smoleńskiej zbezczeszczono także w inny sposób -
        > ale z uwagi na dobro rodzin zdecydowaliśmy się nie podawać szczegółów".

Ruscy zboczeńcy, co oni zrobili Edgarowi?!!!
    • piq przecież wszędzie o tem trąbili, ciociu wądziu,... 22.03.12, 20:44
      ...a skoro jesteś nieczytaty niePiSaty, to się teraz nie skarż, że ci nikt tego nie narysował. A skoro już nie byłaś na owym Dniu Gniewu (który okazał się Kwadransem Zażenowania), to trudno. Byłabyś 201 osobą na najliczniejszym z zażenowanych zgromadzeń.
    • iza.bella.iza A wam pozwolili? 22.03.12, 23:04
      Jeśli nie, to proszę bardzo:
      wiadomosci.onet.pl/kraj/dzien-gniewu-demonstracje-w-kilku-miastach-polski,1,5065844,wiadomosc.html
      :P
    • futuroeuro Nawet Rydzykmedia olaly ten gnieny niwypal 22.03.12, 23:46
      o czym tu pidsac? o paru smetnych?
    • olga_w_ogrodzie Re: Pozwolili wam dowiedzieć się o Dniu Gniewu? 23.03.12, 01:26
      wyglądali ci srodze zagniewani, niczem manifestacja tych 4. starszych pań, które widziałam około miesiąca temu na Skwerze Stefana Wyszyńskiego przez budynkiem KRRiT.
      prześmieszne były z tymi transparentami i hasłami wspierającymi Radio Maryja i Telewizję Trwam tak licznie manifestując.

prezes pan powinien swych wyznawców przysłać pod mój dom 21. marca.
      tam się by nauczyli jak robić manifestację od dzieci, które co roku tłumnie tędy maszerują głosząc prawdziwe słuszne hasło : - Niech żyje wiosna !

• mietowe_loczki O jakim Dniu Gniewu? 23.03.12, 13:48
      .
    • obraza.uczuc.religijnych O Dniu GieWu? 23.03.12, 14:02

• futuroeuro Pisk rozgniewanej myszy? 23.03.12, 14:48
      ktos uslyszal ja moze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka