Gość: Jedna IP: *.astercity.net / 10.131.131.* 11.03.02, 20:21 Co sadzicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciej+szczypka Re: Tybet 12.03.02, 18:35 Cześć! Byłem tylko po stronie jeszcze wolnej - Nepal (w Katmandu krótko przed przewrotem), Sikkim, Bengal Zachodni (Indie Północne). Tu tybetańczycy nie mają wątpliwości czy chcą jedności z komunistyczną, chińską macierzą. O tym co dzieje się po drugiej stronie granicy można wywnioskować widząc uciekinierów z Tybetu. Uciekł do Indii XVII Karmapa. Ja widziałem mnicha, który przekroczył nielegalnie granicę i dotarł do Indii - kiedy z niedowierzaniem patrzył na europejczyków i tybetańczyków swobodnie praktykujących wystarczyło to za komentarz. SARVA MANGALAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Tybet IP: 212.33.92.* 12.03.02, 20:21 Życzę im wolnej ojczyzny i żeby nieszczęścia zaczęły omijać Tybet. Walczą już tyle lat i bez przemocy. nie sądzę jednak, by ETA czy Hezbollahy brały z nich kiedykolwiek przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Tybet IP: *.vic.bigpond.net.au 13.03.02, 08:08 maciej+szczypka napisał(a): > Cześć! Byłem tylko po stronie jeszcze wolnej - Nepal (w Katmandu krótko przed > przewrotem), Sikkim, Bengal Zachodni (Indie Północne). K: Nepal: wzor demokracji, kraj zasobny we wszystko, 100% wolny, nic tylko tam uciekac... > Tu tybetańczycy nie mają wątpliwości czy chcą jedności z komunistyczną, chińską macierzą. O tym co dzieje się po drugiej stronie granicy można wywnioskować widząc uciekinierów z Tybetu. Uciekł do Indii XVII Karmapa. Ja widziałem mnicha, który przekroczył nielegalnie granicę i dotarł do Indii - kiedy z niedowierzaniem patrzył na europejczyków i tybetańczyków swobodnie praktykujących wystarczyło to za komentarz. SARVA MANGALAM K: Dobrze, ze to talatajstwo typu mnichow ucieka z Chin. Tam ich NIE potrzebuja. I po co ten temat zastepczy? Zajmij sie lepiej losem Palstynczykow na terenach nielegalnie okupowanych przez Izrael! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedna Re: Tybet IP: *.astercity.net / 10.131.131.* 13.03.02, 20:35 Ale poco mam zajmowac sie losem Palestynczykow, skoro Ty to juz robisz? :oP Pytam o Tybet, bo to akurat mnie interesuje. pozdro dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Tybet IP: *.vic.bigpond.net.au 14.03.02, 02:04 Gość portalu: Jedna napisał(a): > Ale poco mam zajmowac sie losem Palestynczykow, skoro Ty to juz robisz? :oP > Pytam o Tybet, bo to akurat mnie interesuje. > pozdro dla normalnych K: Tybet to temat zastepczy, aby odwrocic uwage od zbrodni syjonistycznych popelnianych przez tzw. panstwo izrael w Palestynie. Podnoszac temat Tybetu, pomagasz niejako syjonistom i ich amerykanskim sponsorom! WSTYD! To tak, jakby ktos podczas II Wojny Swiatowej zaczal wymawiac Polakom ich wspoludzial w wymordowaniu Prusow przez krzyzakow... Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedna Re: Tybet IP: *.astercity.net / 10.131.131.* 14.03.02, 09:00 > K: Tybet to temat zastepczy, aby odwrocic uwage od zbrodni > syjonistycznych popelnianych przez tzw. panstwo izrael w Palestynie. > Podnoszac temat Tybetu, pomagasz niejako syjonistom i ich > amerykanskim sponsorom! WSTYD! To tak, jakby ktos podczas II > Wojny Swiatowej zaczal wymawiac Polakom ich wspoludzial w wymordowaniu > Prusow przez krzyzakow... taaak, jasne, tak sobie tlumacz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Tybet IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 09:54 Gość portalu: Kagan napisał(a): > K: Tybet to temat zastepczy, aby odwrocic uwage od zbrodni > syjonistycznych popelnianych przez tzw. panstwo izrael w Palestynie. > Podnoszac temat Tybetu, pomagasz niejako syjonistom i ich > amerykanskim sponsorom! WSTYD! To tak, jakby ktos podczas II > Wojny Swiatowej zaczal wymawiac Polakom ich wspoludzial w wymordowaniu > Prusow przez krzyzakow... > Kagan Kagan zajmie sie losem Tybetanczykow, gdy ci wezma przyklad z jego idoli i zaczna wysadzac w powietrze autobusy w Pekinie. Kagan, Ty jestes bardzo normalny inaczej, a raczej normalny bardzo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Tybet IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 10:01 to, co Chiny robią w Tybecie, to jest potworność i hańba. niszczą cudowną wielowiekową kutlurę i barwną tradycję, niszczą spuściznę wspaniałej cywilizacji. Kagan, jak możesz to porównywać do okupacji Palestyny, zamieszkałej przez bandę pozbawionych kultury muzułmanów??? Kagan, ratunku, nie kompromituj się!!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś